STICHTING HUYSMANS-SMISSEN

Divers


Dénomination : STICHTING HUYSMANS-SMISSEN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 538.590.223

Publication

10/03/2014
ÿþOndernemingsnr : 0538.590.223

Benaming

(voluit) : Stichting Huysmans-Smissen

(verkort) :

Rechtsvoren : Stichting van Openbaar Nut

Zetel : 2000 Antwerpen, Ambtmanstraat 7

Onderwerp akte : BENOEMINGEN

ER BLIJKT uit een verslag van de raad van bestuur van de Stichting van Openbaar Nut "Stichting Huysmans-Smissen", met zetel te 2000 Antwerpen, Ambtmanstraat 7, gehouden op 24 januari 2014, dat beslist werd tot secretaris aan te stellen, in vervanging van de heer Guido Lauwers: de heer Jaak Janssen, wonende te 3960 Bree, Industrieterrein Kanaal-Noord 1126, zodat de raad van bestuur thans samengesteld is als volgt:

1, de heer Luc VAN PELT, geboren te Antwerpen op 24 april 1954, wonende te 2050 Antwerpen, Beatrijslaan 82, voorzitter

2. de heer Wim MICHIELS, geboren te Genk op 25 augustus 1943, wonende te 2900 Schoten, Wezelsebaan 114, penningmeester

3. de heer Jaak JANSSEN, geboren te Hasselt op 28 januari 1947, wonende te 3960 Bree, Industrieterrein Kanaal-Noord 1126, secretaris

4. de heer Wilfried (Wim) GELDOLF, geboren te Antwerpen op 29 augustus 1928, wonende te 2000 Antwerpen, Italieei 213.

5, de heer Maurice VONCKX, geboren te Etterbeek op 22 december 1951, wonende te 2610 Wommelgem, Sint-Michielsstraat 15.

6. mevrouw Simonne DE VOS, geboren te Antwerpen op 25 januari 1944, wonende te 2940 Stabroek, Sint-Catharinastraat 75.

7. de heer Roger RENNENBERG, geboren te Berchem op 11 juli 1951, wonende te 2100 Antwerpen (Deume), Prosper De Witstraat 27.

8. de heer Guido LAUW ERS, geboren te Deume op 20 juni 1950, wonende te 2050 Antwerpen, Beatrijslaan

80.

--- VOOR UITTREKSEL ---

(getekend) Luc Van Pelt, Wim Michiels, Jaak Janssen

R,'_Clt i~~iNK ~~' ~

2 ~~

~~ r.{: ,~ . pvr/r7

~ ~~

ANTWERPEN

MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

D

*19059505*

bet ae Be Sta

Bijixgentrij$étB-étgist$ Stáâi'sülâïl =101Q3/2ür1 - Annexes dü Moniteur bete

Op de laatfile blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

24/09/2013
ÿþMDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK

KOOPHANDEL

13 SEP. 2013

ANT`4lEriffiPEN

11111e1.11IIIII1111

Bijlagen bij ha WeliTscli taatsblad7 _ /41a972a13 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr; 0533 5250

Benaming

(voluit) Stichting Huysmans-Smissen

(verkort) :

Rechtsvorm : Stichting van Openbaar Nut

Zetel : 2000 Antwerpen, Ambtmanstraat 7

Onderwerp akte : OPRICHTING

ErR BLIJKT UIT een akte verleden voor notaris Marnix Van Herzeele te Antwerpen op 31 januari 2013 dat werd opgericht de "Stichting Huysmans-Smissen" met zetel te 2000 Antwerpen, Ambtmanstraat 7.

De statuten werden vastgesteld als volgt:

Artikel 1: De stichting van openbaar nut werd opgericht door mevrouw Smissen Ida Rosalie Maria, geboren te Budingen op twaalf maart negentienhonderd tweeëntwintig, weduwe van de heer Huysmans Jean Joseph Camille.

Artikel 2: Deze stichting heeft de benaming 'Stichting Huysmans-Smissen'. Zij heeft haar zetel te 2000 Antwerpen, Ambtmanstraat 7. De zetel mag worden overgebracht naar elke andere plaats binnen België bij beslissing van de raad van bestuur, binnen de maan na deze beslissing te publiceren in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad en mee te delen aan de griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel 3: De stichting heeft tot doel:

Het verlenen van steun aan algemene humanitaire initiatieven, die het levensideaal van minister van Staat Camille Huysmans en zijn echtgenote Ida Smissen benaderen, te weten: welvaart, rechtvaardigheid en vrede. Om dit doel te verwezenlijken zal de stichting volgende activiteiten ontplooien:

1) de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Camille Huysmans, met ondernemingsnummer 431.341.182, financieel bijstaan onder andere door het bezoldigen van personeelsleden belast met de verdere ontsluiting van het archief Camille Huysmans;

2) het financieren van publicaties in de lijn van het doel van hogervermelde Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Camille Huysmans;

3) figuren en instellingen bekronen die iets speciaals presteren of hebben gepresteerd in de geest van Camille Huysmans.

Artikel 4: De stichting wordt beheerd door een raad bestaande uit minstens zes leden, benoemd voor een periode van zes jaar. Zij zijn herverkiesbaar.

De toekomstige bestuurders zullen worden aangeduid door de raad van bestuur met een gewone meerderheid van de stemmen. De meerderheid van de bestuurders dient aanwezig of vertegenwoordigd te zijn.

Hun functies zullen ophouden door sterfgeval, ontslag, burgerlijke onbekwaamheid, onder voorlopig bewindplaatsing, afzetting of verstrijken van de termijn waarvoor de functies gegeven zijn.

De afzetting van een bestuurder gebeurt bij tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. De meerderheid der bestuurders dient aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De betrokken bestuurder neemt niet deel aan de beraadslaging maar heeft de mogelijkheid om gehoord te worden,

ingeval een plaats van bestuurder openvalt, kan deze laatste worden vervangen door toedoen van de overige in functie gebleven bestuurders, volgens de modaliteiten voor het aanduiden van toekomstige bestuurders.

Artikel 5; De raad van bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, secretaris, een penningmeester, en, in voorkomend geval, een ondervoorzitter.

De raad kan slechts geldig beraadslagen indien tenminste de helft plus een der bestuurders aanwezig is of vertegenwoordigd is.

De beslissingen worden genomen bij meerderheid van de stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Een bestuurder mag zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, die echter niet meer dan één volmacht mag bezitten.

ln geval van belangenconflict zal de betrokken bestuurder dit meedelen aan de andere bestuurders alvorens de raad van bestuur een beslissing neemt. Hij zal niet deelnemen aan de beraadslaging van de raad en zal niet

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

4P lk.

do

V`oor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

MOA 2.2

stemmen bij deze aangelegenheid. Zijn gemotiveerde verklaring zal in bijlage gevoegd worden bij het procesverbaal van de vergadering.

Artikel 6: De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het beheer en de leiding van de stichting. Hij zal met nauwgezetheid waken dat de beschikbare gelden slechts ten goede zullen komen aan de doelstellingen van de stichting. De bestuurders vertegenwoordigen de instelling bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten.

De raad van bestuur kan onder meer alle akten en contracten afsluiten, dadingen aangaan minnelijke schikkingen treffen, alle roerende of onroerende goederen verwerven, ruilen, vervreemden, onroerende goederen met hypotheek belasten, leningen aangaan alsmede huurcontracten afsluiten, zelfs voor meer dan negen jaar, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, aan alle zakelijke en contractuele rechten verzaken, de stichting in rechte vertegenwoordigen, zowel als eiser als als verweerder. De raad van bestuur kan ook het personeel van de stichting aannemen en ontslaan, aile betalingen ontvangen, alle deposito's ontvangen of geven, rekeningen bij de banken openen, alle verrichtingen op deze rekeningen uitvoeren en alle door de stichting verschuldigde sommen betalen.

Artikel 7: Al de akten die de stichting verbinden worden, behoudens bijzondere volmachten, ondertekend door de voorzitter en de secretaris of een andere bestuurder, die hun bevoegdheden ten opzichte van derden niet hoeven te verantwoorden.

De rechtsvorderingen zowel als eiser, dan als verweerder, worden gevolgd, namens de stichting, door de raad van bestuur, op vervolging en ten verzoeke van zijn voorzitter of van de daartoe afgevaardigde bestuurder.

Artikel 8: Ieder jaar en ten laatste zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar maakt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake, alsook de begroting van het volgende boekjaar.

De goedgekeurde jaarrekening dient overgemaakt te worden aan de griffie van de rechtbank van koophandel.

In de omstandigheden dat de wet de benoeming van commissarissen vereist, worden deze aangesteld door de raad van bestuur.

Artikel 9: De raad van bestuur kan enkel beraadslagen over statutenwijziging indien tweederde van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

Artikel 10: Ingeval de ontbinding van de stichting door de rechtbanken zou worden uitgesproken, zal het netto-actief van de stichting worden overgemaakt voor de helft aan de VZW Stichting Camille Huysmans en de andere helft aan de instelling van openbaar nut "Stichting Wetenschappelijk onderzoek Camille Huysmans", of hun rechtsopvolgers.

Artikel 11; AI hetgeen niet in de onderhavige statuten is voorzien, zal worden geregeld overeenkomstig de bepalingen van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénennegentig, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Tot bestuurders werden benoemd:

1. de heer Luc VAN PELT, geboren te Antwerpen op 24 april 1954, wonende te 2050 Antwerpen, Beatrijslaan 82, voorzitter

2. de heer Wim MICHIELS, geboren te Genk op 25augustus 1943, wonende te 2900 Schoten, Wezelsebaan 114, penningmeester;

3. de heer Jaak JANSSEN, geboren te Hasselt op 28 januari 1947, wonende te 3960 Bree, Industrieterrein Kanaal-Noord 1126.

4. de heer Wilfried (Wim) GELDOF, geboren te Antwerpen op 29 augustus 1928, wonende te 2000 Antwerpen, Italieleí 213.

5. de heer Maurice VONCKX, geboren te Etterbeek op 22 december 1951, wonende te 2160 Wommelgem, Sint-Michïeisstraat 15.

6. mevrouw Simonne DE VOS, geboren te Antwerpen op 25 januari 1944, wonende te 2940 Stabroek, Sint-

Catharinastraat 75.

7, de heer Roger RENNENBERG, geboren te Berchem op 11 juli 1951,

wonende te 2100 Antwerpen (Deurne), Prosper De Witstraat 27.

8. de heer Guido LAUW ERS, geboren te Deume op 20 juni 1950, wonende te 2050 Antwerpen, Beatrijslaan

80, secretaris.

Ingevolge Koninklijk Besluit van 23 mei 2013 werd de rechtspersoonlijkheid verleend aan de stichting.

-- VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL ---

(getekend) M. Van Herzeele, notaris.

Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift van de oprichtingsakte, gecoördineerde tekst der statuten, lijst der

bestuurders, Koninklijk Besluit tot verlenen van de rechtspersoonlijkheid.

Biijtàgën bij"liéf ]Jë gisch Sfá t's5Tád-= Z47ûW120iN - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/03/2015
ÿþMOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Hechtbank van i.00phanoei Antwerpen

17 !MARI 2015

afdeling Antwerpen

Ondernemingsar : 0538.590.223

Benaming

(voluit) : Stichting Huysmans-Smissen

(verkort) :

Rechtsvorm : sorr "

Zetel : Ambtrnanstraat 7, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Afzetting - Benoemingen -Zetetwijziging

ER BLIJKT uit een verslag van de raad van bestuur van de Stichting van Openbaar Nut "Stichting Huysmans-Smissen", met zetel te 2000 Antwerpen, Ambtmanstraat 7, gehouden op 2 maart 2015, dat beslist werd de heer Luc VAN PELT af te zetten als voorzitter en als lid van de raad van bestuur van de Stichting.

in zijn plaats werd tot voorzitter benoemd de heer Jaak JANSSEN, wonende te 3960 Bree, Industrieterrein Kanaal Noord 1126, lid van de raad van bestuur en tot op dat ogenblik secretaris van de Stichting. Als secretaris werd benoemd de heer Roger RENNENBERG, wonende te 2100 Antwerpen (Deume), Prosper de Witstraat 27, lid van de raad van bestuur van de Stichting.

De volmacht van de heer Luc VAN PELT op alle rekeningen van de Stichting werd hem definitief en. onherroepelijk ontnomen.

De zetel van de Stichting werd verplaatst naar 3960 Bree, Industrieterrein Kanaal Noord 1126.

De raad van bestuur is dus thans samengesteld als volgt:

1, de heer Jaak JANSSEN, geboren te Hasselt op 28 januari 1947, wonende te 3960 Bree, Industrieterrein

Kanaal Noord 1126, voorzitter

2. de heer Willy (Wim) MICHIELS, geboren te Genk op 25 augustus 1943, wonende te Schoten, Wezelsebaan 114, penningmeester

3. de heer Dr. Roger RENNENBERG, geboren te Berchem op 11 juli 1951, wonende te 2100 Antwerpen (Deume), Prosper de Witstraat 27, secretaris

4. de heer Wilfried (Wim) GELDOLF, geboren te Antwerpen op 29 augustus 1928, wonende te 2630 Aartselaar, Beukenhoflaan 4

5. de heer Maurice VONCKX, geboren te Etterbeek op 22 december 1951, wonende te 2160 Wommeigem, St. Michielsstraat 15

6. mevrouw Simonne DE VOS, geboren te Antwerpen op 25 januari 1944, wonende te 2940 Stabroek, Sint Catharinastraat 75

7. de heer Guy LAUWERS, geboren te Deume op 20 juni 1950, wonende te 2050 Antwerpen, Beatrijslaan

80.

VOOR UITTREKSEL---

(getekend) Dr. Roger Rennenberg, secretaris en (getekend) Jaak Janssen, voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van L ik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
STICHTING HUYSMANS-SMISSEN

Adresse
AMBTMANSTRAAT 7 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande