STICHTING MAATSCHAPPELIJKE BESCHERMING, AFGEKORT : STIMABE

Divers


Dénomination : STICHTING MAATSCHAPPELIJKE BESCHERMING, AFGEKORT : STIMABE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 847.323.605

Publication

20/07/2012
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. Van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheld van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1111111,111.1j11j191]jill n

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr: . '0847.323.605

Benaming

(voluit) ; STICHTING MAATSCHAPPELIJKE BESCHERMING

(verkort) : STIMABE .

Rechtsvorm : private stichting

Zetel : te 2050 Antwerpen (district Antwerpen), Ludwig Burchardstraat 1 bus 2

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMINGEN - MACHTEN

Heden, vier juli tweeduizend en twaalf, op mijn kantoor.

Zijn voor mij, Meester René VAN DEN BERGH, geassocieerd notaris, te 2018 Antwerpen, Broederminstraat 9, vérschenen :

1,de heer COPPIN Frans Jozef Maria Karel, geboren te Antwerpen op 26 januari 1933, van Belgische nationaliteit, ongehuwd, wonende te 2018 Antwerpen (district Antwerpen), Broederminstraat 41 bus 45.

2.de heer DE VOS Louis Simon Catherine, geboren te Hemiksem op 21 juni 1953, van Belgische nationaliteit, uit de echt gescheiden, wonende te 2050 Antwerpen (district Antwerpen), Ludwig Burchardstraat 1 bus 2;

3.de heer DE WINTER François José, geboren te Berchem op 2 december 1937, van Belgische nationaliteit, gehuwd met mevrouw Joanna Constant Josepha DIERCKX, wonende te 2170 Antwerpen (district Merksem), Zilvermeeuwstraat 13.

Hierna samen de "stichter" of "stichters" genoemd,

De stichter verzoekt mij, notaris, in een authentieke akte vast te stellen dat hij een private stichting opricht, onder de naam "STICHTING MAATSCHAPPELIJKE BESCHERMING", afgekort "STIMABE", met zetel te 2050, Antwerpen (district Antwerpen), Ludwig Burchardstraat 1 bus 2, overeenkomstig de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

VERKLARINGEN

De stichter verklaart en erkent dat de notaris zijn aandacht heeft gevestigd op het feit : dat de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, van toepassing is;

- dat de rechtspersoonlijkheid van de private stichting wordt verworven de dag waarop haar statuten worden neergelegd in het "stichtingsdossier" gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van de plaats van de zetel van de private stichting;

dat de benoeming van de bestuurders pas gevolg zal hebben op de dag dat de stichting rechtspersoonlijkheid zal verwerven.

Vervolgens heeft de stichter verklaart de statuten van de Private Stichting als volgt vast te leggen STATUTEN

TITEL 1; BENAMING- ZETEL -DUUR

Artikel 1.: Naam

De naam van de private stichting luidt "STICHTING MAATSCHAPPELIJKE BESCHERMING", afgekort °STIMABE",

De naam van de stichting mag niet gewijzigd worden, tenzij na een beslissing van de raad van bestuur, genomen met unanimiteit van stemmen. De beslissing tot naamswijziging dient bij authentieke akte te worden vastgesteld. Deze wordt in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad gepubliceerd, na neerlegging van de wijzigingsakte in het dossier,

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van een private: stichting, vermelden de naam van de stichting, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden « private stichting » en het adres van de zetel van de private stichting.

Artikel 2. : Zetel

De zetel is gevestigd te 2050 Antwerpen (district Antwerpen), Ludwig Burchardstraat 1 bus 2.

De zetel van de private stichting mag, bij besluit van de raad van bestuur, overgebracht worden naar elke; andere plaats in de Europese Unie,

RECHTBANK

KOOPHANDEL

1 1 MU 2012

ANTWERPEN Gr ii(ie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2012 - Annexes du Moniteur belge a MOP 2.2

iedere verandering van de zetel van de private stichting dient neergelegd te worden op de griffie van de rechtbank van koophandel van de plaats van de zetel van de private stichting en dient gepubliceerd te worden in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad door toedoen van de bestuurders.

Artikel 3. ; Duur

De vereniging is opgericht voor een onbepaalde duur die aanvangt vanaf het moment dat ze rechtspersoonlijkheid zal verwerven door de neerlegging van de statuten in het hierboven vermelde dossier. TITEL 2: DOEL  ACTIVITEITEN

Artikel 4.: Doel  Activiteiten

De private stichting wordt opgericht ter verwezenlijking van de volgende vier belangeloze doelen;

Het eerste belangeloze doel van de private stichting is gericht op het verleggen van de kennisgrenzen in aile mogelijke wetenschapsgebieden, door wetenschappelijk onderzoek en het bevorderen van de kwaliteit ervan.

In het bijzonder kan de private stichting met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer de volgende activiteiten verrichten:

OSteun verlenen aan talentvolle individuele onderzoekers onder andere door hi;t verstrekken van doctoraats- en studiebeurzen, publiciteitsbijdragen en andere persoonsgerichte subsidies.

DOndersteunen van nationale en internationale onderzoeksploegen bij de uitvoering van wetenschappelijk hoogstaande projecten onder andere door het verstrekken van subsidies voor personeelsplaatsen.

UHet mede mogelijk maken van noodzakelijke investeringen, en andere groepsgerichte subsidies.

OBevorderen van wetenschappelijke contracten, samenwerking en kennisuitwisseling, nationale en internationale, onder andere door het verstrekken van toelagen voor het organiseren van internationale congressen, voor het actief deelnemen aan internationale congressen of voor studie- en stageverblijven in het buitenland.

Q'Het uitreiken van wetenschappelijke prijzen.

Oliet bevorderen en ondersteunen van alle toegepast en wetenschappelijk fundamenteel onderzoek in het kader van vermogens-, successie- en financiële planning zowel op nationaal en internationaal gebied, dat is gericht op verzameling van bestaande kennis, het verleggen van de huidige kennisgrenzen en het verwerven van nieuwe kennis en know-how.

Oliet inrichten van opleidingen, lezingen, seminaries, uiteenzettingen, congressen, colloquia en dies meer. [Met publiceren of meewerken aan nationale en internationale publicaties.

Q'Het verrichten van marktstudies en onderzoek naar de behoeften en de prioriteiten van de markt.

ElFinanciële middelen, kapitaal , financiële know-how en/of management know-how, al deze voorgaande in de meest brede zin van hun betekenis, ter beschikking te stellen van spin-off bedrijven of incubatie initiatieven van of op initiatief van het bestuur alsook van fondsen of ondernemingen waarin het bestuur of de stichting een belang heeft van welke aard dan ook.

Q'Het opnemen van afspraken en aangaan van contracten met personen, hetzij rechtspersonen, hetzij natuurlijke personen welke uitvoering van de voormelde doelstellingen voor bepaalde of onbepaalde duur ondersteunen.

Oliet begeleiden van ideeën die kunnen leiden tot nieuwe incubatie initiatieven en of spin-off bedrijven, of die nuttig en nodig kunnen zijn in het licht van de groei van voormelde initiatieven en of bedrijven.

Q'Hef bijstaan van de initiatiefnemers van incubatie initiatieven in de meest brede zin,

Q'Hef opnemen van bestuursmandaten of eender welke mandaten in te definiëren adviserende en/of ondersteunende organen en of raden in de voormelde incubatie initiatieven en spin-off bedrijven.

Het tweede belangloze doel van de private stichting bestaat uit het bestrijden van armoede en het helpen en bijstaan van de sociaal en fysisch zwakkeren in de samenleving, mensen die getroffen zijn door tegenslagen buiten hun wil om, teneinde hen een menswaardig en kwalitatief beter bestaan te bieden en bijkomende kansen te geven om hun kwaliteiten te ontwikkelen.

In het bijzonder kan de private.stichting met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer de volgende activiteiten verrichten:

Q'Organiseren en financieren van eendaagse en meerdaagse activiteiten en praktische hulp voor behoeftigen.

Q'Het ondersteunen van kansarmen en andersvaliden.

Q'Het financieren van de kosten van bijzondere gezondheidszorgen.

Het derde belangeloze doel van de private stichting bestaat uit het ondersteunen en stimuleren van

sportactiviteiten.

ln het bijzonder kan de private stichting met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer

de volgende activiteiten verrichten:

DOndersteunen van beloftevolle atleten die niet over de nodige sponsoring of begeleiding beschikken.

DOrganiseren en financieren van eendaagse en meerdaagse sportieve trainingsactiviteiten en opleidingen.

Q'Uitreiken van beurzen aan sportmensen.

Oliet organiseren, promoten

Het vierde belangeloze doel van de private stichting bestaat uit het ondersteunen en stimuleren van de

muzische en beeldende kunsten.

In het bijzonder kan de private stichting met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer

de volgende activiteiten verrichten:

OVerzamelen, beschermen, beheersen, tentoonstellen, zowel publiek als privé, van kunst in het algemeen.

OBeeldende en muzische kunstenwerken en creaties verwerven, aanbieden, overdragen en uitgeven. DHet ter beschikking stellen van gelden voor restauratie van kunstwerken of historische gebouwen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

ïlHet uitgeven en promoten.van muziek.

Oliet organiseren en promoten van opvoeringen, schouwspelen, theatervoorstellingen, concerten, voordrachten, tentoonstellingen, lezingen en dies meer.

OBeheren, deelnemen aan en coordineren van activiteiten, initiatieven, forums, manifestaties, tentoonstellingen, publicaties, aan- en verkopen, publiciteit, ter.beschikking stellen, evaluaties en schattingen op het vlak en in het domein van de schone kunsten, de menselijke creativiteit en het kunstenaarschap in het algemeen, daarin begrepen en conceptualisatie en de ontwikkeling van nieuwe ontmoetingsplaatsen, forums en initiatieven met betrekking tot de promotie van de kunst, van kunstenaars en van de sociaal culturele uitwisseling onder meer via nationale en internationale musea en andere daarmee verwante instellingen.

De private stichting behartigt deze vier belangeloze doelen op volledig discretionaire wijze.

De private stichting bepaalt tevens op volledig discretionaire wijze, binnen de hiervoor vastgelegde grenzen, welk deel van haar vermogen op welke wijze voor de behartiging van haar diverse doelen aangewend wordt, hetgeen onder meer inhoudt dat de private stichting kan beslissen om niet alle betrokkenen op dezelfde wijze of in dezelfde mate te begunstigen.

De private stichting dient haar patrimonium op een normale wijze ten beheren, zijnde zoals een goede huisvader zijn privévermogen beheert, waarbij de nodige aandacht moet worden besteed aan de instandhouding en valorisatie van het vermogen.

Hierbij kan de private stichting onder meer volgende verrichtingen stellen: roerende en onroerende of andere verrichtingen of handelingen; zoals het sluiten van contracten, verrichten van beleggingen, investeren in roerende goederén, inclusief doch niet uitsluitend in effecten, kunstvoorwerpen,... verhuren, aan- en verkopen en oprichten, bouwen, verbouwen, afbreken van onroerende goederen, giften, legaten en subsidies aanvaarden, op zich nemen van kosten en lasten ter ontlasting van de in de doelen vernoemde personen en of instellingen, het uitvoeren van verbintenissen lastens deze personen en/of instellingen, samenwerken met, deelnemen in, of op gelijke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, het aangaan van lijfrenteovereenkomsten met de in het eerste doel gedefinieerde personen, het overdragen van het vermogen naar een andere Belgische of buitenlandse stichting of gelijkaardige rechtsfiguur met dezelfde statuten wat betreft de doelomschrijving en bevoegdheden van de raad van bestuur en de raad van toezicht.

Zij mag zakelijke of persoonlijke zekerheden, liquide of andere middelen, fondsen andere materiële of immateriële activa, arbeid of know-how, in de ruimste zin van het woord, verschaffen aan derden voor haar eigen verplichtingen of ter verwezenlijking van haar belangeloos oogmerk.

Zij mag optreden als bestuurder of adviseur van natuurlijke personen of rechtspersonen in de ruimste zin van het woord.

Zij mag overgaan tot het uitgeven van leningen, obligatieleningen, certificaten of effecten zoals de vigerende wetgeving het toelaat en voorziet.

Zij mag effecten, tegoeden, vermogensrechtelijke en andere belangen, in de ruimste zin van het woord, al dan niet in haar vermogen tijdelijk of definitief ingebracht, aanhouden, bewaren, beheren, en beschikken, beleggen in zakelijke of persoonlijke zekerheid geven of nemen, zakelijke op persoonlijke rechten erop vestigen of toestaan, één en andere in overeenstemming met de wil, de opdracht of de overeenkomst met de inbrenger of de ter beschikking steller.

Zij kan voorts aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doelen. Zij kan in het bijzonder haar medewerking verlenen, rechtstreeks en onrechtstreeks door delegatie aan derden, en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doelen overeenstemt.

Zij mag in het algemeen alle handelingen stellen die met het voorafgaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Zij kan voorts aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doelen. Zr} kan in het bijzonder haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doelen overeenstemt,

Tot het doel van de private stichting behoort niet een onderneming te exploiteren of zich bezig te houden met verrichtingen van winstgevende aard,

De private stichting mag geen stoffelijk voordeel verschaffen aan de stichter, het bestuur, of enig ander persoon, behalve indien dit kadert in de verwezenlijking van de belangeloze doelen.

De private stichting streeft haar doelen na, onafhankelijk van elke politieke, ideologische, filosofische, religieuze of taalkundige beschouwing.

TITEL 3 : BI=STUUR

Artikel 5.: Samenstelling van de raad van bestuur

De private stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens drie leden.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter kiezen.

Artikel 6, : Benoeming, beëindiging en afzetting van de bestuurders

De eerste bestuurders worden benoemd door de stichter van de private stichting voor een onbepaalde duur. Het bestuursmandaat eindigt

-door vrijwillig aftreden;

-door overlijden;

-door fysieke of geestelijke onbekwaamheid vastgesteld door een geneesheer;

-door ontslag door de raad van bestuur wegens een zwaarwichtige reden;

-door besluit tot afzetting vanwege de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de private stichting haar zetel heeft, in de gevallen bij de wet bepaalt en in het bijzonder in geval van zware nalatigheid.

qmt MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2012 - Annexes du Moniteur belge Indien er een post van bestuurder vacant is, kunnen de overige bestuurders in zijn vervanging voorzien.

In dat geval zal de raad, op haar eerstvolgende bijeenkomst, een nieuwe bestuurder kiezen door coöptatie. De bestuurder, die in deze omstandigheden wordt aangesteld, wordt eveneens voor onbepaalde duur benoemd.

Niettemin is de vervanging van een aftredende bestuurder niet verplicht zolang er drie bestuurders zijn.

De benoeming en het ontslag van een bestuurder dient neergelegd te worden op de griffie van de rechtbank van koophandel van de zetel van de private stichting en dient gepubliceerd te worden in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 7, : Aansprakelijkheid

De private stichting is aansprakelijk voor fouten die kunnen worden toegerekend aan haar aangestelden of aan de organen waardoor zij optreedt.

De bestuurders en de personen belast met het dagelijks bestuur gaan in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de hun opgedragen taak en voor de fouten in hun bestuur met uitzondering van eventuele zware fouten. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van hun opgedragen taak.

Artikel 8.: Vergadering van de raad van bestuur

De raad van bestuur vergadert telkens wanneer een bestuurslid het nodig acht en ten minste één keer per jaar, Ieder bestuurslid is tot bijeenroeping bevoegd.

De oproepingen worden minstens acht dagen voor de vergadering aan de bestuurders verstuurd, behalve in geval van hoogdringendheid, waarvan verantwoording moet worden gegeven in de notulen van de vergadering. Deze oproepingen bevatten de agenda, de datum, de plaats en het uur van de vergadering en worden gedaan per brief, telefax, e-mail of op een andere schriftelijke wijze.

De oproepingen worden geacht gedaan te zijn bij hun verzending.

Wanneer alle leden van de raad aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn, moet geen bewijs worden geleverd van een voorafgaandelijke oproeping.

De vergaderingen worden gehouden op de zetel van de private stichting of op de plaats aangéduid in de oproeping,

Bijeenkomsten van de raad van bestuur kunnen geldig gehouden worden bij wijze van televisie- en videoconferentie.

Zij worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, indien deze laatste verhinderd is, door de oudste ondervoorzitter, of, bij ontstentenis van beiden, door een door de andere leden aangeduide bestuurder.

Indien in dit laatste geval geen overeenstemming kan worden bereikt, wordt de raad voorgezeten door de oudste bestuurder in jaren, die aanwezig is.

Artikel 9.: Besluitvorming - Vertegenwoordiging van afwezige leden

a) Behalve in geval van overmacht, kan de raad slechts beraadslagen en besluiten nemen indien. tenminste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien deze voorwaarde niet is vervuld, kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de agenda van de vorige vergadering voorkwamen, doch enkel indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Iedere bestuurder kan, per brief, telefax, e-mail of op een andere sohriftelijke wijze, een ander lid van de raad van bestuur volmacht geven om hem op één vergadering van de raad te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen.

Een bestuurder kan niet meer dan één collega vertegenwoordigen.

b) Behoudens het hierna sub d), worden de besluiten van de raad van bestuur bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen genomen, leder bestuurslid heeft één stem, tenzij hij over een volmacht beschikt om voor een ander bestuurslid te stemmen.

Indien in een raadszitting, geldig samengesteld, één of meerdere bestuurders of hun gevolmachtigden zich van stemming onthouden, worden de beslissingen geldig genomen met een meerderheid van de andere aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

In geval van gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

c) In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de private stichting het vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders, volgens de modaliteiten zoals beschreven in een intern reglement,

Zij worden gedateerd op de dag dat de laatste bestuurder het betreffende document ondertekent.

d) Besluiten tot

- de benoeming of ontslag van bestuurders;

- de vervreemding of bezwaring, ten bezwarende of ten kostenloze titel, van een substantieel deel van het in de private stichting opgebouwde vermogen;

kunnen slechts met een twee derden meerderheid van stemmen in een voltallige raad worden genomen.

Alle besluiten tot wijziging van de statuten, moeten in voltallige vergadering genomen worden, met uitsluiting van schriftelijk akkoord. De beslissingen van deze vergaderingen moeten met twee derden meerderheid genomen worden,

Besluiten tot wijziging van de naam of het doel van de private stichting, moeten genomen worden met unanimiteit van stemmen.

Indien de raad niet voltallig aanwezig dan wel vertegenwoordigd is, wordt een tweede vergadering gehouden binnen de maand na de eerste; deze tweede vergadering is bevoegd het besluit te-nemen mits unanieme stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Artikel 10, : Belangenconflicten

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een persoonlijk belang van financiële aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders véér de raad van bestuur een besluit neemt.

Zijn verklaring, alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende voornoemd strijdig belang moeten worden opgenomen in de notulen van de raad van bestuur die de beslissing moet nemen. De betrokken bestuurder moet, desgevallend, tevens de commissaris van het strijdig belang op de hoogte brengen.

Artikel 11.: Intern bestuur

a) algemeen ;

De raad van bestuur is bevoegd om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van de doeleinden van de private stichting. De raad oefent haar bevoegdheden uit met inachtneming van de wet en de statuten.

De bestuurders kunnen overeenkomen om de bestuu.rsta-'ken onder elkaar te verdelen. Deze verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet indien zij is bekendgemaakt.

b) dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan aan één persoon, al dan niet lid van de raad, het dagelijks bestuur van de private stichting opdragen evenals de vertegenwoordiging van de stichting in zaken van dagelijks bestuur. De persoon aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen kan alleen optreden. Deze bevoegdheid is tegenwerpelijk aan derden onder de in de wet bepaalde voorwaarden.

Beperkingen aan deze vertegenwoordigingsbevoegdheid kunnen aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet indien ze openbaar zijn gemaakt

Dit mandaat is te allen tijde herroepbaar door de raad van bestuur.

c) bevoegdheidsdelegatie

De raad van bestuur, net als degenen aan wie het dagelijks bestuur wordt opgedragen, kunnen in het kader van dit bestuur bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen, naar hun keuze.

De gevolmachtigden verbinden de private stichting binnen de perken van de hen verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de lastgever ingeval van overdreven volmacht,

Artikel 12.; Externe vertegenwoordiging

De raad van bestuur vertegenwoordigt, als college, de private stichting in alle handelingen in en buiten rechte.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college wordt de private stichting in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar, rechtsgeldig vertegenwoordigd hetzij door twee bestuurders samen optredend, hetzij door het afzonderlijk optreden van een gedelegeerd-bestuurder,

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de private stichting tevens geldig vertegenwoordigd door een gevol-'machtigde tot dit bestuur.

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaandelijk besluit van de raad van bestuur voor te leggen.

Bovendien kan de private stichting op geldige wijze vertegenwoordigd worden door bijzondere lasthebbers binnen de grenzen van hun opdracht. De bijzondere lasthebbers verbinden de private stichting in het kader van hun volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de mandataris in geval van overdreven of illegale volmacht. Deze bepaling is tegenwerpelijk aan derden in de door de wet bepaalde gevallen.

Artikel 13, : Notulen

De besluiten van de raad van bestuur worden in notulen opgenomen, ondertekend door de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze notulen warden in een speciaal register opgetekend of ingebonden.

De volmachten, net ais andere schriftelijke berichtgevingen, worden daaraan gehecht.

De afschriften van of de uittreksels uit deze notulen, die in rechte of elders dienen te worden voorgelegd, worden ondertekend door één bestuurder.

TITEL 4. -+ VERGOEDING

Artikel 14.: Vergoeding

De private stichting mag geen materieel voordeel aan haar bestuurders toekennen. De stichting zal de kosten en uitgaven van de bestuurders vergoeden, die gedaan zijn in de uitoefening van hun functie, voor zover deze kosten en uitgaven reëel, gerechtvaardigd en proportioneel zijn in verhouding met het doel en de middelen van de stichting. De stichting Kan een arbeidsovereenkomst afsluiten met de bestuurders en de persoon belast met het dagelijks bestuur.

TITEL 5.  CONTROLE VAN DE PRIVATE STICHTING

Artikel 15. Commissaris  Wijze van benoeming Functie

Ongeacht artikel 37, §5 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig, kan de private stichting de centrale op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid ten aanzien van de wet en de statuten van de verrichtingen, weer te geven in de jaarrekening, aan één of meer commissarissen opdragen. Zij worden benoemd door de raad van bestuur onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

De commissarissen worden benoemd voor één hernieuwbare termijn van drie jaar.

Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen worden ontslagen door de raad van bestuur.

De commissaris legt zijn jaarlijks verslag en alle andere verslagen die hij opportuun acht, neer voor de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2012 - Annexes du Moniteur belge MOb 2.2

Artikel 16, : Vergoeding

De vergoeding van de commissarissen bestaat uit een bedrag, vastgesteld bij het begin van hun mandaat

door de raad van bestuur. Deze vergoeding kan niet gewijzigd worden, tenzij niet overeenstemming van de

partijen.

TITEL 6, - BOEKJAAR - JAARREKENING

Artikel 17. : Boekjaar - jaarrekening

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

In afwijking van het voorgaande lid neemt het eerste boekjaar een aanvang op de dag dat de private

stichting rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en zal het worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend

dertien.

Op het einde van elk boekjaar, maakt de raad van bestuur een inventaris en de jaarrekening van het

voorbije boekjaar op, overeenkomstig de wettelijke bepalingen en keurt ze goed. De boekhouding wordt

gevoerd overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

TITEL 7. - STATUTENWIJZIGING

Artikel 18. ; Statutenwijziging

Alle wijzigingen met betrekking tot het doel van de private stichting en/of onderhavig artikel, vereisen een

beslissing van de raad van bestuur die moet worden genomen bij unanimiteit, zoals uitgelegd in artikel 9d) van

deze statuten.

Alle andere wijzigingen van de statuten vereisen een twee derden meerderheid van de stemmen in een

voltallige vergadering, met uitsluiting van elke geschreven participatie.

De wijziegen van de statuten tsetretfende

- het doel van de private stichting; "

- de wijze van benoeming, ontslag, beëindiging van de functie als (gedelegeerd-) bestuurder, dagelijks bestuurder, vertegenwoordiger en commissaris en de omvang van hun bevoegdheden en de wijze waarop zij deze uitoefenen;

- de bestemming van het vermogen in geval van vereffening;

- de voorwaarden waaronder de statuten kunnen gewijzigd warden;

- de regelingswijze bij een belangenconflict

dienen bij authentieke akte te worden vastgelegd.

TITEL 8. - ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 19.: Algemeen

De rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de private stichting haar zetel heeft, kan bp verzoek van de stichters of van een van hun rechtverkrijgenden, een of meerdere bestuurders of het openbaar ministerie, de ontbinding van de private stichting uitspreken in de gevallen door de wet bepaald en met name wanneer het dcel van de stichting is gerealiseerd of wanneer de duur is verstreken. De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan hetzij tot de onmiddellijke afsluiting van de vereffening beslissen, hetzij de vereffeningswijze bepalen en één of meer vereffenaars aanstellen. Wanneer de vereffening is beëindigd, brengen de vereffenaars verslag uit aan de rechtbank en leggen hen een overzicht voor van het vermogen en hun besteding, evenals een voorstel tot bestemming volgens de statuten.

Artikel 20, ; Bestemming van het vermogen "

Het netto actief van de vereffening zal een onbaatzuchtige bestemming krijgen die zo dicht mogelijk ligt bij het doel van de private stichting, voor zover de stichters geen bijzondere bestemming voorzien hadden, dewelke zal worden aangeduid door middel van een verklaring voor de minuuthoudende notaris die zijn ambt heeft verleend bij de oprichting van deze stichting.

Artikel 21,: Slotbepaling

Alles wat niet expliciet is vermeld in deze statuten wordt geregeld volgens de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zander winstoogmerk en de stichtingen

DIVERSE BEPALINGEN EN OVERGANGSBEPALINGEN

1. Verplichtingen in naam van de op te richten private stichting

Onverminderd het artikel 29,§3 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig, verklaart de comparant dat de private stichting de verbintenissen aangaat die overeengekomen zijn in naam en voor rekening van de stichting in oprichting.

Deze overdracht zal gevolgen met zich meebrengen vanaf de stichting rechtspersoonlijkheid heeft, De verbintenissen overeengekomen tijdens de overgangsperiode moeten bekrachtigd,worden vanaf het moment dat de private stichting rechtspersoonlijkheid heeft,

2. Benoemingen

1. Benoeming van de eerste bestuurders :

Ter gelegenheid van de oprichting worden de hierna gemelde personen aangesteld als bestuurders

waarvan de opdracht geldt voor onbepaalde duur :

Ode heer COPPIN Frans Jozef Maria Karel, geboren te Antwerpen op 26 januari 1933, van Belgische

nationaliteit, wonende te 2018 Antwerpen (district Antwerpen), Broederminstraat 41 bus 45.

ne heer DE VOS Louis Simon Catherine, geboren te Hemiksem op 21 juni 1953, van Belgische

nationaliteit, wonende te 2050 Antwerpen (district Antwerpen),Ludwig Burchardstraat 1 bus 2;

ne heer DE WINTER François José, geboren te Berchem op 2 december 1937, van Belgische

nationaliteit, wonende te 2170 Antwerpen (district Merksem), Ziivermeeuwstraat 13.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De benoeming van bovenvermelde bestuurders zal slechts uitwerking hebben vanaf het ogenblik dat de private stichting rechtspersoonlijkheid verkregen zef hebben.

2. Benoeming tot gedelegeerd bestuurder :

De heer Frans COPPiN, voornoemd wordt benoemd tot gedelegeerd bestuurder van de stichting en heeft in die hoedanigheid de bevoegdheid alleen handelend de private stichting rechtsgeldig te vertegenwoordigen conform artikel 12 van de statuten.

3. Benoeming tot voorzitter

De heer Louis DE VOS, voornoemd wordt benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur.

3. Verklaring Pro fisco

De stichters verklaren hun fiscale woonplaats te hebben in het Vlaams Gewest.

4. Slotverklaringen

Na onderzoek bevestigt de notaris de naleving van de bepalingen van de Wet van zevenentwintig juni

negentienhonderd eenentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale

verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Recht op geschriften

Het recht op geschriften bedraagt ViJFENNEGENTiG EURO (E 95,Qt)

De stichters erkennen tijdig een ontwerp van onderhavige akte ontvangen te hebben.

Onderhavige akte werd integraal voorgelezen voor wat betreft de vermeldingen bevat in artikel 12, alinea 1 .

en 2 van de Organieke Wet Notariaat en de wijzigingen die werden aangebracht aan het vooraf meegedeelde

ontwerp van de akte.

De gehele akte werd door de notaris toegelicht.

WAARVAN AKTE.

Verleden op plaats en datum als voormeld.

Na gedeeltelijke voorlezing en toelichting heeft de stichter met mij, notaris, ondertekend.

(volgen de handtekeningen).

çNoor-É. behouden aan het Belgisch Staatsblad

, f 1

VOOR LETTERLIJK UITTREKSEL : De Notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
STICHTING MAATSCHAPPELIJKE BESCHERMING, AFGE…

Adresse
LUDWIG BURCHARDSTRAAT 1, BUS 2 2050 ANTWERPEN 5

Code postal : 2050
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande