STRIP TURNHOUT

Association sans but lucratif


Dénomination : STRIP TURNHOUT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 866.844.755

Publication

27/06/2013
ÿþ MOD 2.2

1 { e In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



11flL Iq~ II II I

1Vttt-" tiwàtLtL.iU

, GRIFFIE RECHTBANK VAN

1 7 P1N1 2013

KOOPHANDEL TU NHOUT

i5~ffier

Ondernemingsnr : 866.844.755

Benaming

(voluit) : Strip Turnhout VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Warandestraat 42, 2300 Turnhout Onderwerp akte : statutenwijziging

De voorzitter ontving het schriftelijk ontslag van de heer Ronald Hannet en de heer Jack Heeren als leden van Strip Turnhout VZW, verstuurd op 26 september 2012.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering van 19 maart 2013 aanvaardde met unanimiteit van stemmen de benoeming van Kaatje Debo (ridder van Ranstlei 103, 2460 Mortsel, geboren te Wilrijk op 09/04/1976) tot lid van Strip Turnhout; VZW en aanvaardde met unanimiteit van stemmen de benoeming van Kaatje Debo tot lid van de Raad van: Bestuur van Strip Turnhout VZVV.

De algemene vergadering van 39 maart 2013 aanvaardde met unanimiteit van stemmen de voorgestelde statutenwjziging, Onderwerp van wijziging waren volgende passages van de statuten:



ln artikel 4 worden § 2, 3 en 4 toegevoegd:

§2. De organisatie zet eenduidig in op Stripgids als waarmerk en zal opereren onder de merknaam;

Stripgids.

De voornaamste doelstellingen in functie van haar algemeen doel zijn het tijdschrift Stripgids, de Bronzen;

Adhemar, het Vlaams Documentatiecentrum voor Strip en Stripgids tentoonstellingen.

§3. Vzw Strip Turnhout heeft de ambitie om het internationale referentiebaken te zijn van de Vlaamse strip. §4, Missie, viste en doelstellingen worden geoperationaliseerd in vierjarenplannen.





de bestaande § 2 en 3 krijgen respektievelijk nummering §5 en §6:

ln artikel 9 wordt 1/5 van de leden gewijzigd in 2/3 van de leden. Na wijziging klinkt deze passage in de: statuten dus als volgt:

Wanneer 2I3de van de leden om een bijeenroeping verzoekt, is de raad van bestuur verplicht om de' algemene vergadering bijeen te roepen,

De Algemene Vergadering hoeft niet fysiek te vergaderen maar mag ook virtueel samenkomen, tenzij 2I3de van de leden om een fysieke vergadering verzoekt.



artikel 20, eerste regel, wordt vervangen door:

De raad van bestuur kiest jaarlijks onder zijn leden een nieuwe voorzitter, die het jaarplan, gefinaliseerd door zijn voorganger, implementeert naar de stafploeg toe en samen met de stafploeg een nieuw jaarplan voorstelt aan het bestuur, ter implementatie door zijn opvolger.



Artikel 21 en 22 wordt toegevoegd:

Artikel 21: Drie opéénvolgende afwezigheden van bestuurders leidt tot onmiddellijk ontslag van de bestuurder in kwestie, behalve indien de bestuurder afwezig was door een gevat van overmacht of indien de Raad van Bestuur er anders over beslist.



Artikel 22: Elke bestuurder ontvangt, indien hij of zij dat wenst, een forfaitaire vergoeding van 150 ¬ op jaarbasis. Deze vergoeding wordt proportioneel berekend op de aanwezigheden van de betrokken bestuurder tegenover het totaal aantal bestuursvergaderingen.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Elke bestuurder kan ook een vergoeding ontvangen van mogelijke kosten gemaakt ten behoeve vande vzw, i op voorhand afgestemd niet de stafploeg en gedetailleerd gecommuniceerd aan de Raad van Bestuur.

Artikel 22 krijgt nummer 23 en wordt gewijzigd. Na wijziging luidt het artikel als volgt

= Artikel 23: De Raad van Bestuur laat zich in het dagelijks bestuur vertegenwoordigen door een stafpioeg

met gedeelde eindverantwoordelijkheid.

§1 Wijze van benoeming, beëindiging en afzetting van de dagelijks bestuurder

De Raad van Bestuur belist over de benoeming en afzetting van het dagelijks bestuur.

§2 Bevoegdheden en wijze van uitoefening

De Raad van Bestuur coacht en responsabiliseert de stafploeg om tot haar doelstellingen te komen.

De stafploeg wordt samengesteld in functie van de noden en de doelstellingen van de vereniging. De leden van de stafploeg ondertekenen een deontologische code die waakt over het plichtsbewust en oprecht engagement in functie van de doelstellingen van de vzw en de ethisch correcte samenwerking tussen de leden van de stafploeg.

De raad van bestuur draagt zijn bevoegdheden gedeeltelijk over aan de stafploeg. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar. De stafploeg is gemachtigd deze bevoegdheden alleen uit te voeren.

De stafploeg kan de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de dringende handelingen van de vzw stellen. Binnen deze bevoegdheid kan de stafploeg de vzw in en buiten rechte vertegenwoordigen. De stafploeg voert het secretariaat, doet de boekhouding en leidt de financiële " verrichtingen. Voor de lopende briefwisseling, kwijtingen, bank- en kasverrichtingen en ontlastingsstukken volstaat de handtekening van de stafploeg,

Ook andere bevoegdheden kunnen door de raad van bestuur (al dan niet tijdelijk) overgedragen worden aan de stafploeg. Onder meer volgende punten werden reeds bepaald

De oproepingsbrieven voor de vergaderingen van de raad van bestuur worden door de stafploeg verstuurd, De stafploeg woont de vergaderingen bij: de stafploeg neemt nota en maakt van elke vergadering een verslag dat aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering. Hierbij zijn geen handtekeningen vereist van de voorzitter.

Artikel 23 krijgt nummering artikel 24. Artikel 24 krijgt nummering artikel 25. Artikel 25 krijgt nummering artikel 26. Artikel 26 krijgt nummering artikel 27.

Christian Salez

voorzitter

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor. aabehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

24/08/2012
ÿþ MQD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

" 12146328*

NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

f 4 AUG. 2012

KOOPHANDEiGITIIMNHOUT

Dra griffier

Ondernemingsnr : 866.844.755

Benaming

(voluit): Strip Turnhout vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Onderwerp akte : benoeming ! beëindiging leden Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering van 6 september 2012 aanvaardde het ontslag van Dorian van der Brempt (Molenstraat 60, 2018 Antwerpen) als voorzitter van de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering van 6 september 2012 aanvaardde de benoeming van Christian Salez (Struikenlei 9, 2900 Schote , als lid, en benoemde Christian Salez met unanimiteit van stemmen tot voorzitter

Ch

voorzitter

van de Raad van "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

10/04/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het BeigisaL5taatsblad hikenri tQ m, n kopie na neerlegging van de akte tdhiigd ter griffie van de

RFCHTBANK VAN KOOPHANDEL

Voor-

behouder aan het Belgisch;

Staatsblar

III(1~1uuw

3 0 MAART 2015

ANTWERPEN atáeling itsRly1;10UT De Griffier

Griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Onderwerp akte : benoeming I beëindiging leden Raad van Bestuur en voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2015 - Annexes du Moniteur belge



De voorzitter ontving het schriftelijk ontslag van Paul Wouters als lid van de Raad van Bestuur van Strip Turnhout VZW.

De ondervoorzitter ontving het schriftelijk ontslag van Christian Salez als voorzitter en lid van de Raad van Bestuur van Strip Turnhout VZW,

De ondervoorzitter ontving het schriftelijk ontslag van Kaatje Debo ais lid van de Raad van Bestuur van Strip Turnhout VZW.

De ondervoorzitter ontving het schriftelijk ontslag van Marleen Thielemansals lid van de Raad van Bestuur van Strip Turnhout VZW,

De Algemene Vergadering van 8 oktober 2014 aanvaardde met unanimiteit van stemmen de benoeming van Sart Wuyts (Deken Lauwerysstraat 25, 2320 Hoogstraten, geboren te Turnhout op 30 juli 1966 ) tot lid van Strip Turnhout VZW en aanvaardde met unanimiteit van stemmen de benoeming van Bart Wuyts tot lid van de Raad van Bestuur van Strip Turnhout VZW.

De Raad van Bestuur van 8 oktober 2014 aanvaardde met unanimiteit van stemmen de benoeming van Bart Wuyts tot voorzitter van Strip Turnhout VZW,

De Algemene Vergadering van 23 maart 2014 aanvaardde de benoeming van Karl Van den Broeck (koningin Astridlaan 29, 2300 Turnhout) tot lid van Strip Turnhout VZW en aanvaardde met unanimiteit van stemmen de benoeming van Karl Van den Broeck tot lid van de Raad van Bestuur van Strip Turnhout VZW.









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Ondernemingsar: 866.844.755

Benaming

(voluit) : Strip Turnhout VZW

Coordonnées
STRIP TURNHOUT

Adresse
WARANDESTRAAT 42 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande