STUDANT

Association sans but lucratif


Dénomination : STUDANT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.989.813

Publication

07/10/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111Milj[IllIII

Neergelegd ter griffie van da Rechtbank van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op 26 SEP, 20U

Griffie

Ondernenningsnr : 537.989.813 Benaming

(voluit): StudAnt vzw

(verkort) :

Rechtsvorm: vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Jos Nuytsdreef 19, 2960 brecht, België

Onderwerp akte: Statutenwijziging StudAnt vzw, benoeming leden dagelijks bestuur en raad van bestuur

Op de algemene vergadering van 4 augustus 2014 werd beslist volgende artikelen te wijzigen: Art. 1 Rechtsvorm

- Art. 2 Naam

- Art. 3 Zetel

- Art. 5 Doel

- Art. 6 Lidmaatschap

- Art. 7 Entiteiten

- Art. ti Algemene vergadering

Art. 9 Raad van bestuur

- Art. 10 Dagelijks bestuur

- Art. 12 Aansprakelijkheid bestuurders en dagelijks bestuur

- Art. 14 Boekhouding

GEWIJZIGDE STATUTEN

Per schriftelijke besluitvorming (waarvoor de vereiste unanimiteit aanwezig was) tussen 1 augustus 2014 en 31 augustus 2014 van de algemene vergadering werd het vereiste aanwezigheidsquorum bereikt, vervolgens werden de statuten door de vereiste tweederdemeerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen gewijzigd. Men opteerde ervoor om de nieuwe statuten goed te keuren die de voorgaande integraal zullen vervangen.

TITEL LRECHTSVORM I NAAM I ZETEL I DUUR

Artikel 1.De rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een; vereniging zonder winstoogmerk, hierna afgekort als "vzw" op grond van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 1 juli 1921 en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003, hierna genoemd de "vzw-wet".

Artikel 2. De naam

De vereniging draagt de naam StudAnt. De naam moet steeds voorafgegaan of gevolgd worden door de: afkorting "vzw" of de woorden, "vereniging zonder winstoogmerk. Die naam moet duidelijk voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders of andere stukken, uitgaande van de vereniging, met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 3. De zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2960 Brecht, Jos Nuytsdreef 19, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, afdeling Antwerpen. Een wijziging van de hoofdzetel kan doorgevoerd worden door beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 4. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

TITEL II.DOEL EN ACTIVITEITEN

Artikel 5. Doel

De vereniging stelt zich tot hoofddoel: het aanbieden van een kwalitatieve doch betaalbare

studiebegeleiding/ondersteuning, in de meest ruime zin van het woord, voor studenten uit het lager, secundair, hoger en volwassenonderwijs, dit met het oogmerk om een groter publiek toegang te geven tot kwalitatief onderwijs.

Onderstaande opsomming is niet exhaustief en dient enkel ter illustratie van onze activiteiten:

-Het aanbieden van bijlessen en studiebegeleiding, zowel in groep als individueel, aan studenten uit het lager,

secundair, hoger en/of volwassenonderwijs.

-Het organiseren van bijkomende workshops, groepsgesprekken, informatiesessies voor zowel studenten, ouders van die studenten als voor leerkrachten.

-Het organiseren van informatieve contactmomenten waar studieproblemen worden geanalyseerd en vervolgens wordt er getracht deze te verhelpen.

De vereniging kan aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor haar doel. Zo zal zij alle roerende en onroerende goederen, die tot het verwezenlijken van het doel nodig mochten zijn, bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in volte eigendom. Zo zal zij ook kunnen beschikken over aile overheids- en privésubsidies alsook over giften en legaten.

Artikel 6.Lidmaatschap

Lid 1. Algemeen

Er zijn minstens 3 leden met aile rechten zoals in de vzw-wet bepaald. De oprichters van de VZW zijn van rechtswege werkende leden van de vzw. Zij kunnen op generlei wijze de vzw verlaten dan bij overlijden of vrijwillige uittreding. Hun stemrecht op de algemene vergadering als oprichters vervalt echter wanneer ze reeds stemrecht verkregen hebben omwille van een mandaat in de raad van bestuur.

Lid 2. Aanstelling van leden

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie kan zich kandidaat stelten als lid, op voorwaarde dat deze, ais lid, de in artikel 5 beschreven doeleinden zal nastreven en er het nut van inziet. De kandidaatstelling dient te gebeuren bij de voorzitter van de raad van bestuur of daartoe aangestelde persoon binnen de raad van bestuur.

De raad van bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als lid op zijn eerstvolgende vergadering. De raad oefent zijn bevoegdheid op discretionaire wijze uit waarbij zij hun beslissing dienen te motiveren.

De leden die stemrecht bezitten op de algemene vergadering worden bijgehouden in een ledenregister, <dit register wordt ondertekend door een lid van de raad van bestuur, bij voorkeur door de voorzitter.

Lid 3.Werkende leden

Werkende leden zijn, naast de oprichters en de leden van de raad van bestuur, de leden die uitdrukkelijk door de raad van bestuur aanvaard zijn als Werkend lid. De dagelijkse bestuurders zijn geen werkende leden, tenzij zij uitdrukkelijk door de raad van bestuur aanvaard zijn ais werkend lid.

Enkel werkende leden zijn leden zoals in de vzw-wet bedoeld. Werkende leden hebben aile rechten die in de vzw-wet staan en die in deze statuten worden beschreven met inbegrip van stemrecht op de algemene vergadering.

ledereen is vrij zich als werkend lid aan te bieden. De raad van bestuur beslist op discretionaire wijze of een kandidaat aanvaard wordt als werkend lid. De raad van bestuur motiveert zijn beslissing.

Lid 4.Toegetreden leden

Toegetreden leden zijn die leden die geen uitvoerende taak of mandaat opnemen in het dagelijks bestuur van

de vzw. Ook de studiebegeleiders die zich verbinden aan de vzw zijn toegetreden leden.

Een erelid is een toegetreden lid dat omwille van verdiensten ais met de vzw verbonden wordt beschouwd.

Een steunend lid is een toegetreden lid dat de vzw financieel bijstaat.

Toegetreden leden hebben alleen de rechten die in deze statuten vermeld staan. Ze hebben geen stemrecht in de algemene vergadering. Iedereen is vrij zich aan te bieden als toegetreden lid. Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doestellingen van de vzw ondersteunt, kan bij de vzw een schriftelijke aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. De raad van bestuur beslist op discretionaire wijze en zonder verdere motivatie of een kandidaat aanvaard wordt ais toegetreden" lid. Een toegetreden lid is vrij zich kandidaat te stellen om werkend lid te worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Lid 5.Einde van de lidmaatschap

Het lidmaatschap van de werkende leden wordt beëindigd door vrijwillige uittreding, uitsluiting of overlijden. Het lidmaatschap van toegetreden leden wordt statutair beperkt tot de periode van één jaar (1 september tot 31 augustus), tenzij uitdrukkelijk wordt verlengd door de Raad van Bestuur, telkens voor één jaar en onbeperkt opnieuw verlengbaar. Ook bij toegetreden leden is uitsluiting mogelijk.

Vrijwillige uittreding gebeurt steeds schriftelijk wanneer een lid uit eigen beweging beslist om zijn verbondenheid met de vzw te verbreken. Deze beslissing wordt ondubbelzinnig en duidelijk meegedeeld aan de voorzitter of daartoe aangesteld persoon binnen de raad van bestuur, door middel van een formeel schrijven. Dit formeel schrijven kan plaatsvinden via gewone brief, aangetekende brief of elektronische mail. De raad van bestuur bevestigt de kennisname van de beslissing tot uittreding. De uittreding gaat in vanaf de kennisgave aan de voorzitter of hiertoe aangestelde persoon binnen de raad van bestuur.

Uitsluiting wordt gezien ais het beëindigen van het lidmaatschap zonder instemming van desbetreffend lid. Wanneer een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan diens lidmaatschap, op voorstel van het dagelijks bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van alle werkende leden, worden beëindigd. De ontslagbeslissing hieromtrent wordt genomen door de algemene vergadering. Deze beslist slechts rechtsgeldig indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig is en twee derde van de aanwezige stemgerechtigde ieden het ontslag bevestigd bij stemming. Deze stemming dient geheim, en op het Moment van vergaderen zelf plaats te vinden, zonder beïnvloeding van mensen buiten de algemene vergadering. Alle leden waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, hebben het recht gehoord te worden. Aan dit recht kan de betrokkene enkel en alleen verzaken door schriftelijke en ondubbelzinnige kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur of de daartoe binnen de raad aangestelde persoon.

Bij overlijden van een lid eindigt zijn lidmaatschap zonder enige formele vereiste. De algemene vergadering kan beslissen een overleden lid erelid te maken. Dat doet zij bij een dubbele gewone meerderheid.

Lid 6.Rechten van de leden

Geen enkel lid kan aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de

hoedanigheid van lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde. Zo onder meer tijdens het lidmaatschap, bij de

beëindiging van het lidmaatschap om welke reden dan ook, of bij ontbinding van de vzw.

TITEL III. Entiteiten

Artikel 7. Algemeen

Er zijn drie entiteiten binnen de vzw. Zij dragen de naam 'algemene vergadering', 'read van bestuur' en

'dagelijks bestuur'. Hun werking, samenstelling en bevoegdheden worden in de volgende artikelen uiteengezet.

Artikel 8.Algemene vergadering

Lid 1.Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Elk werkend lid kan slechts één ander werkend lid vertegenwoordigen. Aile bestuurders en werkende leden hebben stemrecht op de algemene vergadering. Waarnemers kunnen, als de meerderheid van de vergadering zich daarmee akkoord verklaart, de algemene vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van gewone meerderheid van de aanwezige werkende leden, tot de algemene vergadering richten.

Lid 2.Bevoegdheden

Onderstaande exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend

worden:

-De goedkeuring van een wijziging van de statuten;

-De benoeming en afzetting van de bestuurders;

-Desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval, er één werd toegekend;

-Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen;

-Goedkeuring en begroting en de rekeningen;

-De ontbinding van de vzw;

-De benoeming van de vereffenaars, wanneer de vzw ontbonden zal worden;

-De aansluiting van een lid en benoeming van een werkend lid

-De beslissing tot ontslag van een lid uit de vzw;

-Het wijzigen van de vennootschapsvorm.

Lid 3. Samenkomst

De algemene vergadering moet minimaal één keer per jaar worden samengeroepen door de raad van bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. Deze bijeenkomsten van de gewone vergadering zullen niet tijdens de bij decreet vastgelegde examenperiodes van het academiejaar worden gehouden. De oproeping van aile leden van de algemene vergadering gebeurt per elektronische mail minimum acht dagen voor het tijdstip van de Algemene vergadering. De oproeping wordt digitaal ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur. De oproeping bevat datum, uur en plaats van de algemene vergadering. Aan de uitnodiging wordt

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

een ontwerp van de agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door twee personen, minstens vijf dagen voor de vergadering, wordt aangebracht op de agenda wordt geplaatst. De vergaderingen van de algemene vergadering worden door de voorzitter van de raad van bestuur of door minstens twee andere bestuurders bijeengeroepen.

De algemene vergadering kan naast haar gewone vergaderingen ook buitengewoon worden samengeroepen. Dit gebeurt door de voorzitter van de raad van bestuur of door minstens drie bestuurders, als ook op verzoek van minstens één vijfde van de werkende leden. De uitnodiging worden op dezelfde manier verstuurd als bij een gewone vergadering. Tussen het versturen van de uitnodiging en het aanvangen van de vergadering dient een minimum van acht dagen gerespecteerd te worden.

Lid 4. Aanwezigheidsquorum & meerderheden.

De algemene vergadering kan slechts beraadslagen over aile punten indien er een aanwezigheidsquorum van twee derde van de werkende leden is bereikt. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, wordt een aanwezigheidsquorum toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijziging van de statuten kan aannemen met een meerderheid zoals hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurder.

Bovenop het vereist aantal stemmen, dient steeds minimum één van onderstaande leden akkoord te gaan met de genomen meerderheidsbeslissing. De hierboven beschreven leden zijn: Youri Vanlommel, Michiel Ferlin en Dirk Vanlommel.

Elk werkend lid heeft één stem binnen de algemene vergadering. De voorzitter van de raad van bestuur heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt.

Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden van de algemene vergadering of door leden van het dagelijks bestuur vertegenwoordigd worden. Elke gevolmachtigde kan maximaal twee volmachten dragen.

Lid 5. Notulen

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal liggen voor de leden van de Raad van Bestuur en de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

Artikel 9. Raad van bestuur

Lid 1.Samenstelling

De Raad van Bestuur wordt als volgt ingedeeld:

- De 6 oprichters, voor een breukdeel van drie vierde.

- 2 bestuurders uit het dagelijks bestuur, toegetreden na de oprichting en dus niet bij de oprichting betrokken,

voor een breukdeel van één vierde

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering bij een gewone meerderheid van de aanwezige stemmen voor onbepaalde duur. De raad van bestuur kent geen maximaal aantal bestuurders.

De raad van bestuur kiest jaarlijks uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meerdere ondervoorzitters en een penningmeester, steeds met een weederdemeerderheid. Bij vrijwillige stopzitting van een functie wordt binnen de maand een opvolger voor deze functie benoemd, steeds met een tweederdemeerderheid. Zij vervullen die taken die aan dit ambt verbonden zijn zoals omschreven in de statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing. De bestuurders kunnen te allen tijden worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij een drievijfdemeerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Om tot een geldig ontslagbesluit te kunnen komen, dient minimaal drievijfde van de bestuurders aanwezig te zijn. leder lid van de raad van bestuur kan ook zelf ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging voorzien is.

De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat onbezoldigd uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursambt worden naar billijkheid vergoed door de vzw.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Lid 2. Samenkomst

De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vzw dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht om de raad van bestuur samen te roepen. Hij of zij richt een verzoek aan de voorzitter van de raad van bestuur. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter per mail, minimum vijf dagen voor het tijdstip van de samenkomst van de raad van bestuur. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudst aanwezige ondervoorzitter, of bij diens afwezigheid door de oudst aanwezige bestuurder. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de samenkomst van de raad van bestuur, evenals de agenda. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan vergaderen in persoon, per telefoon- of videoconferentie. De algemene principes van beraadslagen blijven van kracht.

Lid 3.Aanwezigheldsquorum & stemming

Om geldig te kunnen beraadslagen over aile punten op de agenda moet minstens de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen binnen de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Indien de stemming onbeslist eindigt, Is de stem van de voorzitter van de raad van bestuur doorslaggevend.

Een bestuurder kan zich bij schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder/toegetreden lid. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Wanneer het belang van de vzw zulks vereist, kunnen de besluiten van de raad van bestuur eenparig en schriftelijk worden genomen. Hiertoe is vereist dat er voorafgaand een unaniem akkoord bestaat tussen de bestuurders om tot een schriftelijke besluitvorming over te gaan. Stilzwijgen gedurende twee weken na ontvangst van de kennisgeving dat de raad van bestuur schriftelijk zal doorgaan wordt gelijkgesteld met een toestemming tot schriftelijke besluitvorming.

Lid 4.Vertegenwoordiging

De raad van bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte. De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van de handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de vzw-wet de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

Tegenover derden wordt de vzw vertegenwoordigd door de voorzitter, mits medetekening van de een ander lid van de raad van bestuur. Het bestuur kan volmacht verlenen aan een of meerdere bestuurders, en ook aan anderen, zowel gezamenlijk als afzonderlijk, om de vereniging binnen de grenzen van de volmacht te vertegenwoordigen.

De bestuurders handelen als een college. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar gemaakt zijn.

Lid 5. Bevoegdheden

De bestuurders kunnen niet zonder geldige toestemming van de algemene vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aankoop van goederen of het aankopen van diensten met een waarde groter dan 2500 EUR. Deze beperking geldt niet bij het afsluiten van sponsoring- of partnershipcontracten en overeenkomsten met de bijlesgevers of bijlesnemers. Deze overeenkomsten kunnen, ongeacht het bedrag afgesloten worden door een lid van het huidige dagelijks bestuur van StudAnt in de raad van bestuur of door leden van het dagelijks bestuur, dit slechts binnen de bevoegdheden van hun mandaat. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar gemaakt is. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

In afwijking van artikel 131)1s vzw-wet kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur niet zonder toestemming van de voorzitter of ondervoorzitter van de raad van bestuur beslissingen en rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de vzw in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties van minimum 750 EUR tot en met 2500 EUR. Sponsoring- en of partnershipcontracten evenals contracten met bijlesgevers en bijlesnemers worden hierbij niet in beschouwing genomen. Deze worden ondertekend door een lid van het dagelijks bestuur van StudAnt.

De raad van bestuur kan bijzondere bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden, niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vzw of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig de gemeenrechtellIke regels inzake lastgeving.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Lid 6. Notulen

Van de samenkomst van de raad van bestuur worden er notulen opgesteld. De originele notulen van de raad van bestuur worden samengebracht in het notulenboek. De bestuurders worden op de hoogte gesteld van de beslissing door toezending van een kopie via mail van de originele verslagen. Het notulenboek ligt steeds gereed voor inzage op de maatschappelijke zetel vaar aile werkende leden die hun inzagerecht zulle uitoefenen in overeenstemming met artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

Lid 7. Einde mandaat

De bestuurders kunnen te allen tijden worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij een tweederdemeerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Om tot een geldig ontslagbesluit te kunnen komen, dient minimaal tweederde van de bestuurders aanwezig te zijn. leder lid van de raad van bestuur kan ook zelf ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging voorzien is. Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij overlijden van de bestuurder.

Artikel 10, Dagelijks Bestuur

Lid 1.Dagelijks bestuurders

Flet dagelijks bestuur van de vzw op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wordt opgedragen aan maximaal 20 personen. De dagelijkse bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de stemmen. De dagelijkse bestuurders worden benoemd voor één jaar. Hun mandaat eindigt op de verjaardag van hun benoeming. Dagelijks bestuurders zijn een onbeperkt aantal keer hemoembaar.

Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege. De afzetting van een dagelijks bestuurders gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige leden. leder lid van het dagelijks bestuur kan ook zelf ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht in alle trouw en eerlijkheid verder uit te oefenen tot hij wordt vervangen of redelijkerwijze in zijn vervanging kon worden voorzien.

Lid 2,Vertegenwoordiging

De dagelijkse bestuurders oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk uit.

Transacties met een waarde van minder dan 750 EUR kunnen enkel gesteld worden mits schriftelijke akkoord verklaring van de Finance Manager, lid van het dagelijks bestuur van StudAnt in de raad van bestuur.

In afwijking van artikel 13bis vzw-wet kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur niet zonder toestemming van de voorzitter of ondervoorzitter van de raad van bestuur beslissingen en rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de vzw in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties van minimum 750 EUR tot en met 2500 EUR. Voor bedragen die 2500 EUR te boven gaan is toestemming van de algemene vergadering vereist via een gewone meerderheid. Deze bevoegdheidsbeperking kan niet tegengeworpen worden aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar gemaakt is. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

Lid 3.Dagelijks Bestuur

Bij gebrek aan een wettelijke omschrijving van wat dagelijks bestuur inhoudt, worden voor de vzw tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die het optreden van de raad van bestuur en de algemene vergadering niet vereisen of niet wenselijk maken.

TITEL IV.Inzagerecht leden

Artikel 11.1nzagerecht

Alle leden kunnen op de zetei van de vereniging het register Van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en

beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen al dan niet met een

bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden.

TITEL V.Aansprakelijkheid, Begroting en rekeningen

Artikel 12.Aansprakelijkheid bestuurders en dagelijks bestuur

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn nooit persoonlijk verbonden voor verbintenissen van de vzw tenzij door deze statuten anders bepaald. Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten. Ze zijn enkel aansprakelijk voor tekortkomingen in hun bestuursfunctie indien deze grovelijk zijn of zware fout inhouden.

Artikel 13.Financiering

De vereniging kan onder meer gefinancierd worden door subsidies, toeslagen, giften, bijdragen, schenkingen,

legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene

doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

MOD 2.2

Artikel 14.Boekhouding

Het boekjaar van de vzw loopt van 1 september tot 31 augustus met uitzondering van het eerste 2 boekjaren

die respectievelijke starten op 1 juif 2013 tot 30 juni 2,014 en 1 juli 2014 tot 31 augustus 2015.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 vzw-wet en de daarop toepasselijke

uitvoeringsbesluiten.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

IX. Ontbinding, nietigheid & Vereffening

Artikel 15.0ntbinding

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering, op eender welk moment, de vrijwillige ontbinding besluiten. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van tweederde vereist en wordt de beslissing genomen met een bijzondere meerderheid van viervijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 16.Bestennming netto-actief.

De bestemming van het actief wordt vastgesteld door de algemene vergadering of door de vereffenaars en moet warden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, steeds werkzaam in België

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

r Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

ijEN-(5-EiVilNGEN "

De leden van StudAnt vzw, te Brecht, per schriftelijke besluitvorming van de algemene vergadering op 4 augustus 2014, hebben overeenkomstig de statuten tot nieuwe bestuurders, zetelend in de raad van bestuur, benoemd:

-De heer Jan, John iViarleen, Dupont wonende te Graaf Charles CornetIaan 11, 2970 Schilde geboren te Antwerpen op 27/04/1992 wordt benoemd tot ondervoorzitter van StudAnt vzw.

-De heer Michiel, Jeannine Patrik, Ferlin, wonende te Grotlei 23, 2930 Brasschaat geboren te Antwerpen (Ekeren) op 03/03/1990 wordt bencemd tot penningmeester van StudAnt vzw.

-Mevrouw Louise, Monique Jos, Janssens, wonende te Kruislei 1, 2840 Rumst geboren te Leuven op 10/08/1994 wordt benoemd tot bestuurder van StudAnt vzw.

, De leden van StudAnt vzw, te Brecht, per schriftelijke besItitvorming van de algemene vergadering op 4 : augustus 2014, hebben overeenkomstig de statuten tot bestuurders, zetelend in het dagelijks bestuur, benoemd:

-Mevrouw Sabine Pauwels, wonende te Elshoutbaan 17, 2900 Schoten geboren te Wirrijk op 05/04/1991 wordt benoemd als dagelijks bestuurder van StudAnt vzw.

-Mevrouw Charlotte Meuldermans, wonende te Alfsberg 28, 2660 Kontich geboren te Wilrijk op 05/10/1993 wordt benoemd ais dagelijks bestuurder van StudAnt vzw.

-De heer Jan, John Marleen, Dupont wonende te Graaf Charles Cornettaan 11, 2970 Schilde geboren te ' Antwerpen op 27/04/1992 wordt benoemd als dagelijks bestuurder van StudAnt vzw.

-De heer Michiel, Jeannine Patrik, Ferlin, wonende te Grotlei 23, 2930 Brasschaat geboren te Antwerpen (Ekeren) op 03/03/1990 wordt benoemd als ondervoorzitter van StudAnt vzw..

-De heer Tom, van Bueren wonende te Gaudregenlaan 17, 2960 Brecht geboren te Antwerpen (Ekeren) op ; 10/11/1987 wordt benoemd als voorzitter van StudAnt vzw

-Mevrouw Evy, Van Remoortel, wonende te Kooldriespark 72, 2960 Brecht geboren te Antwerpen (VVilrijk) op , 03/02/1994 wordt benoemd als dagelijks bestuurder van StudAnt vzw.

- Mevrouw Marine, Anna Maurice, Doms, wonende te Patrijsstraat 43, 2170 Merksem geboren te Brasschaat op , 02/03/1993 wordt benoemd als dagelijks bestuurder van StudAnt vzw.

- Mevrouw Kimberley, Lucie Natacha Jozephine Marie, De Vocht, wonende te Azalealei 1171 2170 Merksem geboren te Antwerpen (Deurne) op 28/12/1993 wordt benoemd als dagelijks bestuurder van StudAnt vzw

Mevrouw Britta, Astrid, Bergers, wonende te Moleniei 16, 2170 Merksem gebcren te Brasschaat op ; 28/12/1993 wordt benoemd als dagelijks bestuurder van StudAnt vzw

- De heer Pieter, Louis I, Nauwelaers, wonende te berlarij 10, 2500 Lier, geboren te Duffel op 04/04/1994 wordt benoemd als dagelijsk bestuurder van StudAnt vzw

-Mevrouw Louise, Monique Jos, Janssens, wonende te Kruislei 1, 2840 Rumst geboren te Leuven op 10/08/1994 wordt benoemd als dagelijks bestuurder van StudAnt vzw,

-Mevrouw Evelien, Guy Marie, Dierckx, wonende te Folklorelaan 6, 2610 VVilrijk geboren te Gent op 22/04/1994 wordt benoemd als dagelijks bestuurder van StudAnt vzw.

; Aldus opgemaakt in 4 exemplaren, door de voorzitter Youri Vanlommel.

" Vanlammel Youri Bestuurder Janssens Louise

Bestuurder

- ^ 4 y y y y -f y " - f- " V ..... M >, « y .{ ^ µ w .{ y- " -

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting.of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso; Naam en handtekening

18/09/2013
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter grff

III Hhl

*13192719"

-clER 2)13

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Studant vzw (verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Jos Nuytsdreef 19, 2960 Brecht, België

Onderwerp akte : Oprichting, benoeming bestuur

I. Vooraf

Op de oprichtingsvergadering van 25/08/2013 hebben de stichters volgende stichtingsakte met unanimiteit goedgekeurd. De stichtingsakte bevat de statuten van de Studant vzw.

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

-De heer Vaniommel (Angelina, René) Youri, wonende te 2960 Brecht, Jos Nuytsdreef 19, geboren op,

04/06/1990 te Brasschaat, Belg, RRnr: 90060426394.

-De heer Ferlin (Jeannine, Patrik) Michiel, wonende te 2930 Brasschaat, Grotlei 23, geboren op'

03/03/1990 te Antwerpen( Ekeren), Belg, RRnr: 90030332541.

-De heer Vanlommel (Godelieve, Karel) Dirk, wonende te 2960 Brecht, Jos Nuytsdreef 19, geboren op

08/06/1957 te Merksem, Belg, RRnr: 57060808739_

-Mevrouw Goele (Aline Nelly Linda) Bormans, wonende te 2930 Brasschaat, Bredabaan 648, geboren

op 04/09/1990 te Brasschaat, Belg, RRnr: 90090435622,

-Mevrouw Sabine Pauwels, wonende te 2900 Schoten, Elshoutbaan 17, geboren op 05/04/1991 te

Wilrijk, Belg, RRnr: 91040536071.

-De heer Tom van Bueren wonende te 2960 Brecht, Goudregenlaan 17, geboren op 10/11/1987 te.

Antwerpen (Ekeren), Belg, RRnr: 87111020937.

Wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten ais volgt luiden:

IL Naam l Adres l Doel 1 Duur

Art 1. De naam

De vereniging wordt Studant vzw genoemd.

Art 2. Adres

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2960 Brecht, Jos Nuytsdreef 19, gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Een wijziging van de hoofdzetel kan doorgevoerd worden door een beslissing van de: Algemene Vergadering.

Art 3. Doel

De vereniging stelt zich tot doet: het aanbieden van een kwalitatieve doch betaalbare studiebegeleiding/ondersteuning, in de meest ruime zin van het woord, voor studenten uit het lager,' secundair en hoger onderwijs.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Onderstaande opsomming is niet exhaustief en dient enkel ter illustratie:

-Het aanbieden van bijlesserd begeleidingen voor verscheidene vakken, gegeven op het lager, secundair

en/of hoger onderwijs.

-Het aanbieden van begeleidingen aan studenten die Middenjury doen alsook ondersteuning voor

eindwerken en thesissen van laatstejaarsstudenten.

-Analyseren en verbeteren van de studiemethode` van de studenten.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor haar doel. Zo zal zij alle roerende en onroerende goederen, die tot het verwezenlijken van het doel nodig mochten zijn, bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in volle eigendom. Zo zal zij ook kunnen beschikken over aile overheids- en privésubsidies alsook over giften en legaten.

Art 4. Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

lll. De leden

Art 5. De leden

-Werkende leden: dit zijn leden die de algemene leiding over de vzw hebben, De werkende leden hebben stemrecht in de Algemene Vergadering en kunnen zo het beleid van de vzw bepalen. De werkende leden hebben ook aile rechten van de toegetreden leden.

-Toegetreden leden: dit zijn gewone leden die via hun lidmaatschap mogen deelnemen aan alle activiteiten die ingericht worden door de vzw. Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie kan zich kandidaat stellen als lid, op voorwaarde dat zij, als lid, de in artikel 3 beschreven doeleinden te allen tijde zal nastreven. Deze leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering.

Art 6. Aansluiting/uitsluiting

Er zijn minstens 3 leden met alle rechten zoals in de vzw wet bepaald. De oprichters zijn van rechtswege werkende leden van de vzw. Een werkend lid kan op elk moment ontslag nemen. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, die dit op zijn beurt zal overmaken aan alle overige werkende leden.

Wie werkend lid wil worden, richt zijn aanvraag tot de voorzitter van de Raad van Bestuur, die dit op zijn beurt zal overmaken aan alle overige werkende leden. Een kandidaat werkend lid moet de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben en het nastreven van de opgesomde doelstelling, opgesomd in Art. 3 als doel hebben. De Algemene Vergadering zal op zijn eerstvolgende vergadering, in eer en geweten op discretionaire wijze, een beslissing nemen met gewone meerderheid of de aanvraag al dan niet aanvaard wordt. Zij dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

Iedereen is vrij zich aan te bieden als toegetreden lid. Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doestellingen van de vzw ondersteunt, kan bij de vzw een schriftelijke aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. De Raad van Bestuur beslist op discretionaire wijze en zonder verdere motivatie of een kandidaat aanvaard wordt als toegetreden lid.

Het lidmaatschap van de werkende leden wordt beëindigd door vrijwillige uittreding, uitsluiting of overlijden. Het lidmaatschap van toegetreden leden wordt statutair beperkt tot de periode van één jaar (1 september tot 31 augustus), tenzij uitdrukkelijk wordt verlengd door de Raad van Bestuur, telkens voor één jaar en onbeperkt opnieuw verlengbaar. Elk toegetreden lid kan op elk moment, met directe ingang, vrijwillig uittreden of worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Vrijwillige uittreding gebeurt steeds schriftelijk wanneer een lid uit eigen beweging beslist om zijn verbondenheid met de VZW te verbreken. Deze beslissing wordt ondubbelzinnig en duidelijk meegedeeld aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, door middel van een formeel schrijven. Dit formeel schrijven kan plaatsvinden via gewone brief, aangetekende brief of elektronische mail. De uittreding gaat in vanaf kennisgave aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

IV. Entiteiten

Art 7. Algemeen

Er zijn twee entiteiten binnen de vzw. Zij dragen de naam 'Algemene Vergadering' en 'Raad van

Bestuur'.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

V. Algemene Vergadering

Art 8. Samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Elk werkend lid kan slechts één ander werkend lid vertegenwoordigen. Waarnemers kunnen, als de meerderheid van de vergadering zich daarmee akkoord verklaart, de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van gewone meerderheid van de werkende leden, tot de Algemene Vergadering richten.

Art 9. Bevoegdheden

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

-De goedkeuring van de statuten;

-De goedkeuring van een wijziging van de statuten;

-De benoeming en afzetting van de bestuurders ;

-Desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval er één werd toegekend;

-Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen ;

-Goedkeuring en begroting en de rekeningen;

-De ontbinding van de vzw;

-De benoeming van de vereffenaars, wanneer de vzw ontbonden zal worden;

-De aansluiting van een (werkend) lid;

-De omzetting van een vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Art 10. Samenkomst

De Algemene Vergadering moet minimaal één keer per jaar worden samengeroepen door de Raad van Bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. Tevens kan deze door de Raad van Bestuur worden samengeroepen in de gevallen dat de Raad van Bestuur dit nodig acht. Daarnaast moet de Raad van Bestuur de Algemene Vergadering samenroepen indien 1/5 van de werkende leden er om vraagt,

De oproeping van alle leden van de Algemene Vergadering gebeurt per gewone brief minimum 8 dagen voor het tijdstip van de Algemene Vergadering. De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur. De oproeping bevat datum, uur en plaats van de Algemene Vergadering, evenals de agenda.

Op de dag van de Algemene Vergadering en tijdens de Algemene Vergadering zelf kunnen punten aan de agenda worden toegevoegd door de leden van de Algemene Vergadering.

Art 11. Aanwezigheidsquorum & meerderheden.

De Algemene Vergadering kan slechts beraadslagen over alle punten indien er een aanwezigheidsquorum van 2/3 van de werkende leden is bereikt. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, wordt een aanwezigheidsquorum toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Elk werkend lid heeft één stem binnen de Algemene Vergadering.

De voorzitter van de Raad van Bestuur, indien lid van de Algemene Vergadering, heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt,

Art 12. Notulen

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de notulen.

VI. Raad'van Bestuur

Art 13. Voorwaarden, aantal en samenstelling

De bestuurders zijn al dan niet lid van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering bij een gewone meerderheid van de aanwezige stemmen en zijn te allen tijde door deze afzetbaar bij zware tekortkomingen in de uitoefening van zijn of haar mandaat. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen.

Een bestuurder kan zich bij schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door een andere

bestuurder/toegetreden lid, Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De Raad van Bestuur kiest uit jaarlijks uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meerdere ondervoorzitters en een penningmeester, steeds met een 2/3 meerderheid. Bij vrijwillige stopzitting van een functie wordt binnen de maand een opvolger voor deze functie benoemd, steeds met een 2/3 meerderheid, De voorzitter roept de raad bijeen en zit de vergadering voor, In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudst aanwezige ondervoorzitter, of bij diens afwezigheid door de oudst aanwezige bestuurder,

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Art 14. Aantal

De Raad van Bestuur kent geen maximaal aantal bestuurders. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging voorzien is.

Art 15. Bevoegdheden

De Raad van Bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en heeft alle

bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren.

Tegenover derden wordt de vzw vertegenwoordigd door de voorzitter. Het bestuur kan volmacht verlenen aan een of meer bestuurders, en ook aan anderen, zowel gezamenlijk ais afzonderlijk, om de vereniging binnen de grenzen van de volmacht te vertegenwoordigen.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur en handelen als een college. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar gemaakt zijn.

De bestuurders kunnen niet zonder geldige toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aankoop van goederen of het aankopen van diensten met een waarde groter dan 1000 EUR, Deze beperking geldt niet bij het afsluiten van sponsoring- of partnershipcontracten. Bij handelingen waarvan de waarde van 1000 EUR niet overschreden wordt, wordt de vzw in rechte of ten overstaan van derden vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter van de Raad van Bestuur en de penningmeester. Sponsoring- en of partnershipcontracten worden hierbij niet in beschouwing genomen. Andere bestuurders kunnen slechts aankopen doen, met een maximaal bedrag van 150 EUR, indien de penningmeester of de voorzitter van de Raad van Bestuur hiervoor schriftelijk toestemming geeft.

Art 16. Samenkomst

De Raad van Bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vzw dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht om de Raad van Bestuur samen te roepen. Hij of zij richt een verzoek aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter per mail, minimum 5 dagen voor het tijdstip van de samenkomst van de Raad van Bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de samenkomst van de Raad van Bestuur, evenals de agenda.

De agenda wordt opgesteld door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan vergaderen in persoon, per telefoon- of videoconferentie. De algemene principes van beraadslagen blijven van kracht.

Art 17. Aanwezigheidsquorum & stemming

Om geldig te kunnen beraadslagen over alle punten op de agenda moet minstens 3/4 van de

bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De beslissingen binnen de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Indien de stemming onbeslist eindigt, is de stem van de voorzitter van de Raad van Bestuur doorslaggevend.

Art18. Notulen

Van de samenkomst van de Raad van Bestuur worden er notulen opgesteld. De originele notulen van de Raad van Bestuur worden samengebracht in het notulenboek. De bestuurders worden op de hoogte gesteld van de beslissing door toezending van een kopie via mail van de originele verslagen op de Algemene Vergaderingen.

Art 19. Einde mandaat

Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Hef ontslag gebeurt schriftelijk.

De bestuurder die ontslag neemt moet een opzegtermijn van 1 maand in acht nemen.

Een bestuurder Kan op elk moment, met direct ingang, afgezet worden door de Algemene Vergadering

met een meerderheid van 2/3.

Het mandaat van een bestuurder eindigt bij rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

MOD22

Voor-

behoutlen aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Vil. Inzagerecht leden

Art 20. inzagerecht

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede aile

notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen al

dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden.

Vlli. Begroting en rekeningen

Art 21.

Het boekjaar van de vzw loopt van 1 juli tot 30 juni en uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag

van de oprichting van de vzw en zal het eindigen op 30 juni 2014.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de Raad van Bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

IX. Ontbinding, nietigheid & Vereffening

Art 22, Ontbinding

behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering, op eender welk moment, de vrijwillige ontbinding besluiten. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 213 vereist en wordt de beslissing genomen met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Art 23. Bestemming netto-actief

De bestemming van het actief wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering of door de vereffenaars.

Art 24, Financiering

De vereniging kan onder meer gefinancierd worden door subsidies, toeslagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering van 2510812013. De Algemene Vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering en overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld als bestuurder voor Studant vzw:

-De heer Youri, René Angeline, Vanlommel wonende te Jos Nuytsdreef 19, 2960 Brecht geboren te Brasschaat op 04/06/1990 wordt benoemd als voorzitter van de Studant vzw.

-De heer Michiel, Jeannine Patrik, Ferlin, wonende te Grotlei 23, 2930 Brasschaat geboren te Antwerpen (Ekeren) op 03/03/1990 wordt benoemd als ondervoorzitter van de Studant vzw.

-Mevrouw Goeie, Anne Nelly Linda, Bormans, wonende te Bredabaan 648, 2930 Brasschaat geboren te Brasschaat op 04/09/1990 wordt benoemd als penningmeester van de Studant vzw.

-Mevrouw Sabine Pauwels, wonende te Elshoutbaan 17, 2900 Schoten geboren te Wilrijk op 05/04/1991 wordt benoemd als bestuurder van de Studant vzw.

-De heer Tom, van Bueren wonende te Goudregenlaan 17, 2960 Brecht geboren te Antwerpen (Ekeren) op 10/11/1987 wordt benoemd als bestuurder van de Studant vzw

Aldus opgemaakt in 4 exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de oprichtingsvergadering gehouden te Brecht op 25/08/2013.

Youri Vanlommel Michiel Ferlin Goele Bormans

Voorzitter Ondervoorzitter Penningmeester

Sabine Pauwels Tom van Bueren

Bestuurder Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
STUDANT

Adresse
JOS NUYTSDREEF 19 2960 BRECHT

Code postal : 2960
Localité : BRECHT
Commune : BRECHT
Province : Anvers
Région : Région flamande