STUDIO NOORD ARCHITECTUUR

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : STUDIO NOORD ARCHITECTUUR
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 604.974.251

Publication

19/03/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

17-03-2015

Griffie

*15304767*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0604974251

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Studio Noord Architectuur

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Blijkens akte verleden voor notaris Peter Geeraerts te Brasschaat op 6 maart 2015 blijkt dat opgericht werd voor onbepaalde duur vanaf 1 april 2015 de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "STUDIO NOORD ARCHITECTUUR", met zetel te 2910 Essen, Stationsstraat 197, met een geplaatst kapitaal van ¬ 18.600,00 waarvan ¬ 6.200,00 werd volstort, verdeeld in 186 aandelen op naam zonder nominale waarde, blijkens bankattest Record Bank, welk kapitaal aldus werd ingebracht in geld door vAN EUPEN Maarten Albert Annie, geboren te Antwerpen(Ekeren) op 6 juli 1985, wonende te 2910 Essen, Stationsstraat 197, dewelke zich verbindt tot zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00), hierop tweeduizend zesenzestig euro zesenzestig cent (¬ 2.066,66) betaalde en aldus nog vierduizend honderddrieëndertig euro vierendertig cent (¬ 4.133,34) moet volstorten, STEVENS Filip, geboren te Antwerpen (Merksem) op 17 december 1985, wonende te 2910 Essen, Stationsstraat 204, dewelke zich verbindt tot zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00), hierop tweeduizend zesenzestig euro zevenenzestig cent (¬ 2.066,67) betaalde en aldus nog vierduizend honderddrieëndertig euro drieëndertig cent (¬ 4.133,33) moet volstorten en VAN LOOVEREN Michiel Willem, geboren te Brasschaat op 7 februari 1985, wonende te 2990 Wuustwezel, Bosduinstraat 75, dewelke zich verbindt tot zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00), hierop tweeduizend zesenzestig euro zevenenzestig cent (¬ 2.066,67) betaalde en aldus nog vierduizend honderddrieëndertig euro drieëndertig cent (¬ 4.133,33) moet volstorten.

De vennootschap heeft tot doel :

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De activiteiten van de architect-rechtspersoon moeten beperkt zijn tot het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect en mogen hiermee niet onverenigbaar zijn. De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

De aandelen luiden op naam en moeten worden ingeschreven in een register van aandelen te bewaren op de maatschappelijke zetel. Zij zijn ondeelbaar. De lidmaatschapsrechten verbon¬den aan een aandeel kunnen slechts worden uitgeoefend door één persoon, die zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon kan zijn. Zijn er meerdere eigenaars van een aandeel of een ander effect dan worden de eraan verbonden rechten geschorst tot een enkele persoon is aangewe¬zen die deze rechten jegens de vennootschap uitoefent. Raken de betrokkenen het niet eens over de aanwijzing bij minne¬lijk akkoord van de gemeenschappelijke lastheb¬ber, dan wordt deze op verzoek van de meest gerede partij aangewezen door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophan¬del van het rechtsgebied waar de vennootschap haar zetel heeft. Behoort de blote eigendom en het vruchtgebruik van een aandeel toe aan verschillende personen dan worden alle lidmaatschapsrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker. Ten minste 60 % van de aandelen moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn

Onderwerp akte :

Stationsstraat (C) 197 2910 Essen

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten. Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen. Indien de overblijvende vennoot geen architect is zal de vennootschap, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening, zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde. Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn. Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2§2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn. Indien

regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2§2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Elk aandeel geeft recht op een stem. Ten minste 60 % van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. 10.2 Indien een aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker. Voor de architect-aandelen kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen. Het stemrecht verbonden aan de aandelen ingeschreven op naam van een echtgenoot gehuwd onder het beheer van een gemeenschap van goederen, komt uitsluitend toe aan deze echtgenoot op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen toebehoren aan zijn persoonlijk vermogen dan wel aan het gemeenschappelijk vermogen dat tussen hen bestaat. De beslis¬singen worden genomen bij gewone meerder¬heid van stemmen, onverminderd de stren¬gere meer-derheids¬vereisten door de wet opgelegd in bijzondere geval¬len. De uitoefening van het stemrecht, evenals alle andere rechten verbonden aan het aandeelhouderschap, zijn ge¬schorst, voor wat de niet volgestorte aande¬len betreft zolang de behoorlijk opge¬vraagde en eisbare stor-tingen niet gedaan zijn, en in alle andere gevallen voorzien in de wet en deze statuten. De vennoot die nalaat de gevraagde volstorting te verrichten op de datum van de betaalbaar¬stelling is van rechtswege, en zonder aanmaning, een interest verschuldigd tegen de wettelijke interestvoet vanaf de dag van de betaalbaarstelling tot de effectieve betaling.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden ook voor bestuurders, leden van het directiecomité en meer algemeen alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Jaarlijks op de laatste vrijdag van de maand juni om 20.00 uur wordt de gewone algemene vergadering gehou¬den op de zetel van de vennootschap, of in de plaats aange¬duid in de oproeping.

De vennoten, certificaathouders en houders van andere effecten op naam, de commissarissen en de zaakvoerders worden opgeroepen voor de algemene vergadering op de wijze voorzien in het Wetboek van Vennootschappen. Elke algemene vergadering kan geldig beraadslagen en besluiten zonder oproeping wanneer alle vennoten, zaakvoerders en commissarissen aanwezig of vertegenwoordigd zijn en zij akkoord gaan met de agenda. Elke jaarvergadering of bijzondere Algemene Vergadering kan na oproeping geldig beraadslagen wanneer er minstens 1 aandeel aanwezig of vertegenwoordigd is.

Voor elke buitengewone Algemene Vergadering dient na oproeping minstens de helft van het kapitaal aanwezig of vertegen¬woordigd te zijn. Bij gebreke zal een tweede buitengewone Algemene Vergadering kunnen besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, dit alles onverminderd strengere aanwezig¬heidsvereis¬ten voorzien door de wet en de statuten. De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder/bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte. Ieder van de zaakvoerders heeft het recht afzonderlijk op te treden en de vennootschap aldus individueel te vertegenwoordigen.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien. Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2 § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar.

Het batig saldo van de resultatenrekening vormt de nettowinst van de vennootschap. Deze wordt na afhouding ten bate van de wettelijke reserve, als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en van de daarop verrichte stortingen, tenware

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

de algemene vergadering besluit de winst geheel of ten dele te reserveren of er een andere bestemming aan te geven. De vennootschap blijft na haar ontbinding als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan. Behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering vervult de in functie zijnde zaakvoerder(s) de taak van vereffenaar en beschikt hij over al de machten voor¬zien in de Vennootschapswet. Zij kan slechts door de wil van de vennoten worden ontbon¬den bij besluit van de buitengewone algemene vergadering, genomen met inachtneming van de vereisten voor een statu¬tenwijziging, onverminderd het recht toegekend aan de vennoten die ten minste 1/4 van de aandelen bezit¬ten om de ontbinding van de vennootschap uit te spreken, inge¬val het netto-actief van de vennootschap door verliezen is gedaald tot minder dan 1/4 van het kapitaal. Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om het passief van de vennootschap en de kosten van de vereffening te dekken. Het batig saldo zal verdeeld worden onder de vennoten, naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en van de daarop verrichte stortingen.

De comparant verklaart dat het eerste boekjaar aanvangt vanaf 1 april 2015 en zal eindi¬gen op 31 december 2015. De eerste jaarvergadering zal derhalve gehouden worden in het jaar 2016.

Met eenparigheid van stemmen worden, de heer van Eupen Maarten, de heer Stevens Filip en de heer Van Looveren, allen voornoemd, als zaakvoerder benoemd die deze aanstelling aanvaardt, onbezoldigd behoudens andersluidend besluit.

De opdracht, die niet bezoldigd is, behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering, geldt voor onbepaalde duur, zonder evenwel statutair te zijn. Krachtens artikel 9 van de statuten is aan hem volledige vertegenwoordi¬gingsbevoegdheid toegekend om namens de vennootschap op te treden in en buiten rechte, ieder afzonderlijk en individueel. De vergadering besluit dat op zicht van te goeder trouw opgemaakte schattingen de vennootschap geen commissaris moet benoemen. De comparant verklaart bij deze volmacht te verlenen aan Fiduciaire Costermans bv ovv bvba, te 2920 Kalmthout, Statiestraat 32, met recht van indeplaatsstelling, om elk afzonderlijk, zowel naar aanleiding van deze als vroegere of toekomstige akten, alle formaliteiten te vervullen bij de ondernemingsloketten, de kruispuntbank voor ondernemingen, de Btw-administratie, de belastingdiensten en andere overheidsinstanties.

Voor ontledend uittreksel, tegelijk neergelegd een uitgifte van de oprichtingsakte.

Coordonnées
STUDIO NOORD ARCHITECTUUR

Adresse
STATIONSSTRAAT 197 2910 ESSEN

Code postal : 2910
Localité : ESSEN
Commune : ESSEN
Province : Anvers
Région : Région flamande