SUMUS SOLDANI

Association sans but lucratif


Dénomination : SUMUS SOLDANI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 561.804.006

Publication

18/09/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*14172281*

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van koophandel Antwerpen, afdeling Antwerpen, op

Griffie

0 0 SEP Z014

0561 &'ozttoo6

Sumus Soldani

VZW

Rubensstraat 52, 2550 Kontich

Oprichting Statuten - Raad van bestuur

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) :

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel

Onderwerp akte:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging "Sumus Soldani" wordt opgericht te Kontich op 15 augustus 2014 door volgende personen;

Thierry Tollenboom, Michel Willemslaan 11, 2610 WiIrijk - *23/08/1975, Turnhout

- Tira De Bondi, Rubensstraat 52, 2560 Kontich - '21/04/1973, Hasselt

- Aaron Faes, Kasterbant 5, 9000 Gent - '6/05/1986, Gent

- Maarten Naeyaert, Fr. Versmissenlaan 30, 2100 Deurne - 021/08/1987, Wilrijk

-Davy Van Eist, Keizershoek 128, 2550 Kontich -02/03/1974, Duffel

- Jan Emmerechts, Provincialebaan 29, 9255 Buggenhout - '31/03/1982, Dendermonde

STATUTEN VAN DE VERENIGING

Algemene bepalingen

i.De vereniging wordt Sumus Soldani genoemd. De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

2.De zetel van de vereniging is gevestigd te 2550 Kontich, Rubensstraat 52, gerechtelijk arrondissement Antwerpen, afdeling Antwerpen. De Raad van Bestuur beslist over de !mafia van de zetel en de wijziging ervan..

3.Het doel van de vereniging is de organisatie van trainingen in de historische Europese krijgskunst en promotie van de overeenstemmende cultuur en geschiedenis. Dit kan onder andere maar niet uitsluitend via de deelname aan of organisatie van tornooien, seminaries, demonstraties, optochten en evenementen.

4.Dø vereniging kan aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor haar doel

5.Zowel de vereniging als haar leden beogen noch rechtstreeks noch onrechtstreeks enig winstoogmerk of. vermogensvoordeel. De leden van de vereniging en hun rechtsopvolgers hebben zowel tijdens het bestaan ais na de ontbinding van de vereniging geen enkele persoonlijke aanspraak op het vermogen van de vereniging.

Lidmaatschap

6.Alle natuurlijke personen die de doelstelling van de vereniging volledig onderschrijven kunnen lid worden van de vereniging.. Het maximum aantal leden is onbeperkt Het minimum is vastgelegd op 5.

7,Volgende categorieën van leden bestaan er

-werkende leden zijn de stichtende leden van de vzw, en elk lid dat zijn interesse in dit statuut heeft geuit en door de Raad van Bestuur ais dusdanig wordt benoemd;

-leden zijn de personen die door de algemene vergadering ais lid werden benoemd en deel kunnen nemen aan alle activiteiten van de vereniging;

-leden-op-proef zijn de personen die nog niet door de algemene vergadering als Rd werden benoemd, maar deelnemen aan de activiteiten van de vereniging. Zij kunnen op voordracht van één van de leden en mits akkoord van de Raad van Bestuur na voorafgaand advies van de trainersraad deelnemen aan de activiteiten van de vereniging;

-kandidaat-leden zijn de personen die door één van de leden van de vereniging werden voorgedragen en nits akkoord van de Raad van Bestuur kunnen deelnemen aan maximum drie trainingen;

-steunende leden zijn de personen die door de algemene vergadering ais lid werden benoemd maar niet deelnemen aan de trainingen noch wapens hanteren tijdens demonstraties, tornooien, optredens,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden to:Rec Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

8.0e algemene vergadering benoemt leden-op-proef tot leden van de vereniging op voordracht van de Raad van Bestuur na voorafgaand advies van de trainersraad. Indien zij niet overgaat tot benoeming, dient deze beslissing door haar gemotiveerd te worden. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

9.De Raad van Bestuur benoemt leden tot werkende leden van de vereniging. De Raad van Bestuur kan het statuut van werkend lid intrekken wanneer zij van oordeel is dat de betrokkene niet voldoet aan het aangegane engagement.

10.Toetreding tot de vereniging is als lid enkel mogelijk in de periode van 1 september tot en met 31 oktober van elk jaar. Uitzonderlijk kan een lid buiten deze periode toetreden, mits akkoord van de Raad van Bestuur. Toetreding tot de vereniging als steunend lid is te allen tijde mogelijk.

11.Een lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan een lid van de Raad van Bestuur. Een lid dat ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen. Indien door het ontslag evenwel het aantal leden onder het statutair of wettelijk minimum daalt, wordt dit ontslag opgeschort totdat er binnen een redelijke termijn een vervanger is gevonden,

12.Een lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering. De Raad van Bestuur kan, in samenspraak met de trainersraad, een lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting,

13.1-let lidmaatschap van een lid eindigt van rechtswege bij overlijden.

14.Een lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Zij kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Zij mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Ledenbijdrage

15.De bijdrage van de leden wordt vastgelegd op minimum 25 en maximum 1000 euro per jaar. De Raad van Bestuur bepaalt jaarlijks de juiste hoogte van dit bedrag en deelt dit mee aan alle leden.

16.Het lidgeld dient binnen een termijn van 14 dagen na de aanvaarding van het lidmaatschap-op-proef, of bij verlenging van het lidmaatschap uiterlijk op 15 september van elk kalenderjaar betaald te worden. Indien dit niet gebeurt, wordt het betrokken lid geacht ontslag te nemen.

Ledenregister

17.De Raad ,van Bestuur is verplicht een ledenregister bij te houden. Elke wijziging in (de gegevens betreffende) het ledenbestand moet binnen de 8 dagen na kennisgeving door de Raad van Bestuur worden doorgevoerd in het ledenregister.

18.De leden hebben de verplichting om elke wijziging in (de gegevens betreffende) het ledenbestand onverwijld door te geven aan de Raad van Bestuur.

19.Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de vereniging. Aile leden hebben het recht dit in de zetel in te zien.

20.De vereniging moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administratiès en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

Algemene vergadering

21 De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter kan het voorzitterschap van de algemene vergadering voor de duur van (een deel van) de vergadering overgeven aan een ander lid van de vereniging.

22.Enket de werkende leden hebben stemrecht. De steunende leden, leden-op-proef en kandidaat-leden mogen de vergaderingen bijwonen zonder stemrecht. Niet-leden mogen de vergaderingen bijwonen zonder stemrecht mits voorafgaande toestemming van de Raad van Bestuur. Voor de bij stemming en bepaling van het quorum vereiste meerderheden en aanwezigheden worden enkel de werkende leden in aanmerking genomen.

23.Een stemgerechtigd lid kan indien hij verhinderd is, een schriftelijke volmacht aan een ander stemgerechtigd lid geven. Elk stemgerechtigd lid kan slechts houder zijn van één volmacht.

24.De algemene vergadering is bevoegd voor:

-de goedkeuring en wijziging van de statuten;

-de benoeming en afzetting van bestuurders. De stemming is geheim;

-de benoeming en afzetting van trainers. De stemming is geheim;

-de verlening van kwijting aan de bestuurders;

-de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

-de ontbinding van de vereniging;

-de benoeming van de vereffenaars bil ontbinding van de vereniging;

-de benoeming en uitsluiting van een lid;

-de omzetting van de vereniging van een vzw naar een vennootschap met sociaal oogmerk;

-het opstellen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement.

25,De algemene vergadering neemt van de Raad van Bestuur kennis van het bedrag van het jaarlijkse

lidgeld en van de planning van de activiteiten van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

26.De gewone algemene vergadering vindt jaarlijks plaats in september of oktober. Ze wordt schriftelijk samengeroepen door de Raad van Bestuur ten laatste 8 dagen voor de vergadering. De oproeping vermeldt datum, uur, plaats en agenda van de algemene vergadering.

27.Buitengewone algemene vergaderingen worden samengeroepen door de Raad van Bestuur wanneer zij dit nodig acht of op schriftelijke vraag van minimum 1/5 van de stemgerechtigde leden,

28.De agenda van de algemene vergadering wordt opgesteld door de Raad van Bestuur. Elk stemgerechtigd lid kan een punt laten toevoegen aan de agenda. Een voorstel hiertoe dient schriftelijk en ten laatste 24 Ille voor de vergadering plaatsvindt, te worden te worden bezorgd aan een lid van de Raad van Bestuur.

29.De algemene vergadering kan slechts beraadslagen indien 50% + 1 van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit niet het geval is, wordt de vergadering afgesloten en zal binnen 14 dagen een nieuwe algemene vergadering worden bijeengeroepen waarbij de aanwezigheidsvereiste niet meer geldig is. Indien de wet strengere aanwezigheidsnormen oplegt, worden deze toegepast.

30.Elk stemgerechtigd lid beschikt over één stem. De voorzitter van de algemene vergadering heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt.

31.De beslissingen binnen de algemene vergadering worden genomen met een meerderheid van 50% + 1 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. Indien de wet strengere meerderheidsnormen oplegt, worden deze toegepast.

32.Het verslag en de beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen. Deze notulen worden bewaard in de zetel van de vereniging, waar zij door de leden geraadpleegd kunnen worden. De leden van de vereniging ontvangen schriftelijk een kopie van deze notulen.

Raad van Bestuur

33.0e Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering of de trainersraad behoren. De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit. Ten overstaan van derden of in rechte Wordt de vereniging vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van 2 bestuurders,

34.De algemene vergadering benoemt en ontslaat uit haar midden de leden van de Raad van Bestuur voor een periode van drie jaar. Bestuurders zijn onbeperkt herkiesbaar en voeren hun mandaat onbezoldigd uit,

35.De Raad van Bestuur bestaat uit drie leden: een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. Slecht één lid van de Raad van Bestuur mag tevens lid zijn van de trainersraad. Een trainer mag geen voorzitter zijn van de Raad van Bestuur.

36.Indien een lid van de Raad van Bestuur vroegtijdig zijn ontslag aanbiedt, wordt afgezet, zijn mandaat verloopt of niet langer lid is van de vereniging, wordt zo snel mogelijk een nieuw lid van de Raad van Bestuur aangeduid door de algemene vergadering. Tot dan blijft de betrokken bestuurder in functie. De Raad van Bestuur kan beslissen om in het belang van de vereniging bepaalde bevoegdheden aan een bestuurder te ontnemen.

37.Besiissingen in de Raad van Bestuur worden genomen bij meerderheid van de aanwezige bestuurders. Elke bestuurder heeft één stem. Minimum 50% van de bestuurders moet aanwezig zijn bij de stemming. Een bestuurder kan geen volmacht geven. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

38.0e Raad van Bestuur vergadert op eenvoudig verzoek van één bestuurder. De oproeping gebeurt schriftelijk door de voorzitter minimum 8 dagen voor de vergadering. De oproeping bevat datum, uur, plaats en agenda van de vergadering. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of de oudste aanwezige bestuurder.

39.De Raad van Bestuur kan beslissen om de leden van de trainersraad uit te nodigen om deel te nemen aan haar werkzaamheden. De leden van de trainersraad hebben geen stemrecht, tenzij zij bestuurder .zijn.

40,Van de samenkomst van de Raad van Bestuur worden notulen opgesteld die worden bewaard in de zetel van de vereniging. Een kopie van de notulen wordt bezorgd aan de bestuurders. Beslissingen van de Raad van Bestuur worden schriftelijk aan de leden van de vereniging meegedeeld.

Trainersraad

41.De trainersraad is verantwoordelijk voor het sportief beleid van de vereniging. Zij legt de bakens vast waarbinnen de trainingen worden georganiseerd en bepaalt richting en visie. Zij informeert de Raad van Bestuur hierover.

42.0e algemene vergadering benoemt en ontslaat uit haar midden de leden van de trainersraad. De trainersraad bestaat uit drie leden: een hoofdtrainer en twee trainers.

43.Beslissingen in de trainersraad worden genomen bij meerderheid van de aanwezige trainers. Elke trainer heeft één stem. Minimum 50% van de trainers moet aanwezig zijn bij de stemming. Een trainer kan geen volmacht geven. Bij staking der stemmen is de stem van de hoofdtrainer beslissend.

44.De trainersraad vergadert op eenvoudig verzoek van één lid van de trainersraad. De beslissingen van de trainersraad worden schriftelijk overgemaakt aan de Raad van Bestuur.

Sanctioneringsbeleid

45.0e sanctioneringsbevoegdheid ligt bij de Raad van Bestuur en de trainersraad, behoudens in geval van

uitsluiting.

46.Beslissingen omtrent sanctioneringsmaatregelen worden genomen in een gemeenschappelijke

vergadering van de Raad van Bestuur en de trainersraad, bij meerderheid van de aanwezige ledeii waarbij

e 1/4

MOD 2.2

Luik B -Vervolg

minstens de helft van de leden van Raad van Bestuur en minstens de helft van de leden van de trainersraad , aanwezig zijn,

47.In afwachting van de definitieve beslissing van de algemene vergadering aangaande uitsluiting van een lid, kan beslist worden het betreffende lid voorlopig te schorsen. De modaliteiten van de schorsing worden door de Raad van bestuur en de trainersraad bepaald,

48.De modaliteiten van het sanctioneringsbeleid van de vereniging liggen vervat in het huishoudelijk reglement.

Voor-behauden ' aan het Belgisch Staatsblad

Begroting en rekeningen

49.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus van het daaropvolgende jaar. Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van oprichting en zal het eindigen op 31 augustus 2014.

50.Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de Raad van Bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming voor elke bestuurder.

Ontbinding, nietigheid en vereffening

51.De vereniging kan op elk ogenblik en in overeenstemming met de wet, vrijwillig worden ontbonden. 52.Voor de nietigheid, gerechtelijke ontbinding of ontbinding van rechtswege zijn de bepalingen in de wet van toepassing.

53.In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één vereffenaar. Zij bepaalt de bevoegdheid van de vereffenaar en, in de geest van het doel van de vereniging, de bestemming die aan het vermogen van de vereniging moet worden gegeven.

54.Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de bepalingen van de geldende vzw-wetgeving, van toepassing.

Gedaan te Kontich op 15 augustus 2014,

BENOEMING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Op 15 augustus 2014 werden volgende personen benoemd tot bestuurders: Thierry Tollenboom, Michel VVillemslaan 11, 2610 Wilrijk - °23/08/1975, Turnhout - 11m De Bondt, Rubensstraat 52, 2550 Kontich 021/04/1973, Hasselt

- Maarten Naeyaert, Fr. Versmissenlaan 30, 2100 Deume - 021/08/1987, Wilrijk

Thierry Tollenboom, bestuurder - voorzitter

Tim De Bondt, bestuurder - secretaris

Maarten Naeyaert, bestuurder - penningmeester

Op de laatste biz, van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

16/02/2015
ÿþ MOQ' 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

AP1tWdfWdf9

0 4 FEB, 2015

afdelingGé n

vry

Ondernemingsnr : 561.804.006 Benaming

(voluit) : Sumus Soldani

(verkort):

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Rubensstraat 52, 2550 Kontich

Onderwem akte : wijziging maatschappelijke zetel - Raad van Bestuur

De heer Tim De Bondt heeft op 7 oktober 2014 ontslag genomen als bestuurder.

Overeenkomstig de statuten wordt aangeduid als bestuurder vanaf 18 januari 2015: de heer Aâron Faes, Kasterbant 5, 9000 Gent - °610511986, Gent

De maatschappelijke zetel verhuist per 18 januari 2015 naar volgend adres: Keizershoek 128, 2550 Kontich

Gedaan te Kontich op 18 januari 2015.

Thierry Tollenboom, bestuurder

Maarten Naeyaert, bestuurder

Aron Faes, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Coordonnées
SUMUS SOLDANI

Adresse
RUBENSSTRAAT 52 2550 KONTICH

Code postal : 2550
Localité : KONTICH
Commune : KONTICH
Province : Anvers
Région : Région flamande