SUPPORTERSCLUB KEVIN & TIM PAUWELS, AFGEKORT : SC KEVIN & TIM PAUWELS

Association sans but lucratif


Dénomination : SUPPORTERSCLUB KEVIN & TIM PAUWELS, AFGEKORT : SC KEVIN & TIM PAUWELS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 544.654.802

Publication

24/01/2014
ÿþMOD 2.2

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Titel 1. Benaming, zetel, doel.

Art.1. De vereniging draagt als benaming:  Supportersclub Kevin & Tim Pauwels  of kortweg  SC Kevin & Tim

Pauwels genaamd. De zetel is gevestigd binnen het arrondissement Antwerpen op de woonplaats van de

voorzitter. Adres is Bezemheidelaan 7 Kalmthout 2920

Art. 2. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan op ieder ogenblik ontbonden worden. Het

werkjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel:

· De vereniging zet zich in voor de promotie van de veldritsport in het algemeen.

· Als één grote groep zullen we  Kevin Pauwels aanmoedigen, we dragen het sportief gedrag hoog in het

vaandel.

Art. 4 . De activiteiten moeten aan volgende kenmerken voldoen:

· Als één blok staan we achter Kevin Pauwels

· We zijn een groep supporters die het beste van zichzelf geven om het imago van het veldrijden hoog te houden.

· Wangedrag, vernieling, geweldpleging diefstal ... wordt niet getolereerd.

· Pesten, uitjoelen.. van andere supporters, renners kan ook niet door de beugel.

Titel 2. Leden, toetreding, uittreding, uitsluiting

Wij beschouwen in deze statuten lid enkel als effectief lid.

Art. 5. De verenging omvat effectieve leden en toegetreden leden.

Het aantal effectieve leden mag niet minder dan 3 bedragen. Ze hebben stemrecht op de algemene vergadering.

De kandidatuurstelling van kandidaat-effectieve leden dient schriftelijk te gebeuren en de aanvaarding wordt

tijdens de algemene vergadering besproken en beslist.

De stichters

Beyers Joos Bezemheidelaan 7 Kalmthout 2920

Pauwels Conny Bezemheidelaan 7 Kalmthout 2920

Risbourg Erik Vijverlaan 43 Essen 2910

Ribbens Christel Vijverlaan 43 Essen 2910

Jos Pauwels Heikantstraat 83 Kalmthout 2920

Josee Boeckx Heikantstraat 83 Kalmthout 2920

verklaren een vzw op te richten met de volgende statuten:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : supportersclub Kevin & Tim Pauwels

België

Onderwerp akte : Oprichting

*14300880*

(afgekort) : SC Kevin & Tim Pauwels Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Bezemheidelaan (C) 7

0544654802

2920

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Kalmthout

Griffie

Neergelegd

22-01-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Het aantal toegetreden leden is onbeperkt. Als toegetreden leden kunnen worden toegestaan: alle personen die goedbedoelde interesse tonen in het hele veldritgebeuren en/of interesse hebben in de activiteiten van de vereniging. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Art. 6 . Om als effectief lid of toegetreden lid van de vereniging te worden aanvaard moet men de statuten en reglementen aanvaarden en naleven.

Art. 7. Lidgeld. Het door de toegetreden leden jaarlijks verschuldigd lidgeld wordt tijdens de algemene vergadering vastgesteld. Als men in het nieuwe seizoen zijn bijdrage niet betaalt, wordt men geacht ontslag te nemen. Alle effectieve leden zijn vrij om mensen toegetreden lid te maken van de vereniging. Als iemand na het wereldkampioenschap pas toegetreden lid wordt dan is dit lidgeld ook geldig voor het eerstvolgende crossseizoen.

Art. 8. Bij het ontslag van effectieve leden, evenals de erfgenamen van een overleden effectief lid, hebben geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, evenmin zijn zij gerechtigd hun inbreng of de door hun gedane stortingen/giften te vorderen. Het staat de effectieve leden steeds vrij ontslag te nemen uit vereniging. Tot uitsluiting van een effectief lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten. Het met uitsluiting bedreigde lid wordt voorafgaand door de raad van bestuur gehoord. Het proces-verbaal van zijn verklaringen wordt aan de algemene vergadering voorgelegd. In geen geval kan het uittredend lid of uitgesloten lid of kunnen de rechthebbenden van een overleden lid, mededeling of kopie van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris vorderen.

Titel 3. Raad van bestuur.

Art. 9. De effectieve leden vergaderen telkens het belang van de vereniging het verlangt en minstens eenmaal per jaar. De raad beslist als een college.

Art. 10. De effectieve leden worden benoemd en hun mandaat kan herroepen worden door de algemene vergadering. Het bestuursmandaat is geldig voor onbepaalde duur. De functie van bestuurder is onbezoldigd. Het bestuur is belast met de uitvoering van de beslissingen van de algemene vergadering. Hij leidt de zaken van de vereniging. De effectieve leden zijn bevoegd om alle handelingen van beheer te verrichten. De effectieve leden nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich wat de verbintenissen van de vereniging betreft.

Art. 11. De vereniging wordt beheerd door het bestuur, samengesteld uit ten minste drie personen, benoemd tijdens een algemene vergadering. Het mandaat van de uittredende bestuurders is vernieuwbaar. Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd.

Art. 12. Tussen de bestuursleden wordt een voorzitter, ondervoorzitter, schatbewaarder en secretaresse gekozen. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris, die alleen kunnen handelen, of door twee bestuurders, die gezamenlijk moeten handelen.

Art. 13. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter, of na schriftelijk gemotiveerd verzoek van twee bestuurders en dit zo dikwijls de belangen van vereniging dit vereisen. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De bestuursvergadering is slechts geldig als de meerderheid aanwezig is.

Art. 14. De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle rechtsgedingen, waarin de vereniging als verweerder is opgeroepen, en beslist over het instellen van gelijk welke gerechtelijke procedure namens de vereniging. Het bestuur is verplicht jaarlijks de rekeningen van het verlopen werkjaar aan de goedkeuring van de algemene vergadering te onderwerpen.

Art. 15. De agenda van de algemene vergadering wordt opgemaakt door de raad van bestuur. Elke onderwerp is bespreekbaar en kan worden voorgedragen door elk bestuurslid.

Titel 4. Algemene vergadering.

Art. 16. De algemene vergadering bestaat uit effectieve leden. Ieder bestuurslid heeft één stem.

Tot de bevoegdheden van de algemene vergadering behoren:

· De wijziging van de statuten

· Het benoemen en afzetten van bestuursleden

· Het goedkeuren van de begroting en rekeningen

· Het ontbinden van de vereniging

· Het uitsluiten van leden

· Benoeming en afzetting van de commissarissen

· De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 17. Ten minste één maal per jaar en binnen een termijn van zes maanden waarop het werkjaar wordt afgesloten, zal er een algemene vergadering plaats hebben. De algemene vergadering wordt bijeen geroepen door de voorzitter. Dit gebeurt per email en/of mondeling. Dit gebeurt ten minste 8 dagen voor de algemene vergadering plaats heeft.

Art. 18. Notulen. De secretaris houdt de notulen van de algemene vergadering. Deze notulen worden op de zetel van de vereniging bewaard. Ieder effectief lid ontvangt per email een kopie van het verslag van de bestuursvergadering. Het zijn de effectieve leden en de belanghebbend derden die een inzagerecht hebben. Art. 19. De bestuursvergaderingen wordt voorgezeten door de voorzitter. Als deze verhindert is, door de ondervoorzitter. De secretaris maakt een verslag en zal deze doorsturen naar elk effectief lid.

Titel 5. Begroting, rekeningen.

Art. 20. In de jaarlijkse algemene vergadering onderwerpt de schatbewaarder de rekeningen van ontvangsten en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

uitgaven. Goedkeuring der rekeningen wordt steeds beslist in de algemene vergadering door de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Titel 6. Statuutswijzigingen

Art. 21. De procedure die bij een statutenwijziging dient gevolgd te worden is beschreven in artikel 8 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

Art. 22. Men kan enkel en alleen geldig beslissen over een statutenwijziging wanneer aan de voorwaarden is voldaan volgens de vzw-wet

Titel 7. Ontbinding en vereffening

Art. 23. Tot de ontbinding kan beslist worden volgens art.20 van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

Art. 24. In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 25. In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, zal het zuiver overblijvend verenigingsvermogen besteed worden aan een werk met een soortgelijk doel en voorwerp als onderhavige vereniging, dat door de algemene vergadering wordt aangeduid. Bij gebrek aan een beslissing in de algemene vergadering binnen de drie maanden na de ontbinding, wordt over deze bestemming, altijd binnen dezelfde grenzen, zonder beroep beslist door de vereffenaars, die op hun beurt binnen de drie maanden zullen te beslissen hebben.

Art. 26. Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

Alzo goedgekeurd op de bijzondere algemene vergadering gehouden te Kalmthout op 21 januari 2014.

Akte raad van bestuur.

4. Naam : Pauwels Conny

Adres : Bezemheidelaan 7 Kalmthout 2920

Geb.datum : 06/05/1962

Geb.plaats : Kalmthout

Functie : penningmeesteres

2. Naam : Risbourg Erik

Adres : Vijverlaan 43 Essen 2910

Geb.datum : 22/06/1965

Geb.plaats : Essen

Functie : ondervoorzitter

3. Naam : Ribbens Christel

Adres : Vijverlaan 43 Essen 2910

Geb.datum : 26/07/1966

Geb.plaats : Essen

Functie : secretaresse

1. Naam : Beyers Joos

Adres : Bezemheidelaan 7 Kalmthout 2920

Geb.datum : 12/10/1962

Geb.plaats : Kalmthout

Functie : voorzitter

Coordonnées
SUPPORTERSCLUB KEVIN & TIM PAUWELS, AFGEKO…

Adresse
BEZEMHEIDELAAN 7 2920 KALMTHOUT

Code postal : 2920
Localité : KALMTHOUT
Commune : KALMTHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande