SYNDROMI

Association sans but lucratif


Dénomination : SYNDROMI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.669.790

Publication

14/08/2012
ÿþ h In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden aan het Reigisch Staatsblad

1

NEiERGEL-EGO GRIFiiE` RECHTBANK VAIVi

~ Q 3 AUG. 2012

,

KOOPte'Itifffi¬ L" TURNHOIJT

- 'griffigr

Benaming : SYDNROMI

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Baron Van Der Grachtlaan 36

2460 Kasterlee

Ondernemingsnr : 0841.669.790

Voorwerp akte : SYNDROMI . ó . WebeR. reit kU6- --{--5WITi er

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Christiaan Eyskens te Weelde (Ravels), op 10 juli 2012, geregistreerd te Turnhout, kantoor der registratie, op 16 juli 2012, boek 689, folio 56 vak 15. Ontvangen de som van vijfentwintig euro. De ontvanger, Ivo Matthys, DAT:

1. De vereniging met ingang van 10 juli 2012 vervroegd ontbonden en in vereffening gesteld werd.

2. Als vereffenaar werd aangesteld:

Mevrouw GEHEM Patricia Barbara Elza, geboren te Turnhout op 18 augustus 1961, wonende te 2460 Kasterlee, Baron Van der Grachtlaan 36.

De vereffenaar heeft de meest uitgebreide machten om de vereffening te bewerkstelligen, passiva te voldoen en activa te gelde te maken.

Hij mag alle handelingen stellen, zonder de voorafgaandelijke goedkeuring te moeten bekomen van de algemene vergadering.

In het bijzonder zal hij de macht hebben om aan alle zakelijke rechten, voorrechten en ontbindende vorderingen te verzaken, opheffing te verlenen van alle inschrijvingen, voorrechten, hypotheken, overschrijvingen, beslag of bevel, verzet en beletsel.

Hij zal lasthebbers mogen aanstellen en ze alle machten mogen toekennen die hij passend zal oordelen. De vereffenaar wordt ontslagen inventaris op te maken en mag verwijzen naar de boeken en andere geschriften van de vereniging. Hij mag de hypotheekbewaarder ontslaan van het nemen van een ambtshalve inschrijving. Behoudens bijzondere delegatie worden alle akten, die de vereniging in vereffening verbinden, rechtsgeldig ondertekend door de vereffenaar.

3. De in functie zijnde bestuurders eervol ontslagen werden.

4. dat de vereffenaar werd ontheven in haar functie en dat de vereniging heeft

opgehouden te bestaan.

VOOR UITTREKSEL

Notaris Filip Segers

Samen hiermee neergelegd: afschrift akte

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

1~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

21/12/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

i n.4 teA:à Hel k_; ~ E~ q,.! ! !r

GRIFF RECHTBANK VAN

Q 9 DEC. 2011

KOOpHANDEge TURNHOUT

na nrifficbr

11111111111.11,111.119111i11.1.11.!

Vc behc aar Beli Staal

Benaming : SYNDROGUll

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Baron Van Der Grachtlaan 36 2460 Kasterlee

Ondernemingsnr : (:)2 14. 6'69.750

Voorwerf akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Filip Segers te Weelde (Ravels), op 7 december 2011, DAT:

1. Mevrouw GEHEM Patricia Barbara Elza, gegradueerde in de orthopedagogie,

-~ geboren te Turnhout op 18 augustus 1961, wonende te 2460 Kasterlee, Baron Van der

e Grachtlaan 36.

2. De heer NAGELS Jozef Urbain Hubert Ghislain, geneesheer-internist, geboren te':

ló Sint-Truiden op 19 april 1948, wonende te 2290 Vorselaar, Heiken 19.

3. De heer NAGELS Steven Remi AuQust, kandidaat in de geneeskunde, geboren te

:e Leuven op 18 oktober 1975, wonende te 2290 Vorselaar, Heiken 19.

een vereniging zonder winstoogmerk hebben opgericht met als naam "SYNDROMI". De zetel van de VZW is gevestigd te 2460 Kasterlee, Baron Van Der Grachtlaan 36. De vereniging heeft tot doel:

Het verstrekken van wonen en zorg, vooral aan ouderen in de meest ruime zin van het' woord, inclusief de studie, het uitwerken en het realiseren van allerhande projecten, voor wonen en zorg voor zorgbehoevenden en vooral voor ouderen en alle projecten die' hieraan meerwaarde en ondersteuning kunnen geven, zoals en zonder beperking:; kinderopvang, dienstencentra, thuiszorg, enzovoorts;

Het ontwikkelen en laten bouwen van alle onroerende zaken in de ruimste zin van het, woord. Het mede oprichten, inrichten, bouwen en verbouwen en hiervoor de benodigde`: vergunningen verwerven;

Het aankopen, beheren, verhuren, investeren van en in alle onroerende en roerende zaken. Het participeren door middel van inschrijving, deelname of verkrijging van, aandelen in andere vennootschappen. Het verzorgen van de administratieve en het. leveren van anderen diensten ten behoeve van derden. Het voorgaande in de meest: uitgebreide zin van het woord;

Het huren, verhuren, aan- en verkopen van alle onroerende zaken, zowel in binnen- als. in buitenland, het uitvoeren van alle verkavelingen en bouwwerken; alle verrichtingen welke eigen zijn aan het tot stand brengen en in stand houden van verkavelingen en/of'

re bouwwerken en alle beheer van onroerende zaken;

Bemiddeling inzake financiering en leningen;

Alle syndicusactiviteiten, voor zover de vereiste vergunningen voorhanden en/of.

aanwezig zijn;

Het - al dan niet samen met anderen - verwerven en vervreemden van deelnemingen.

pq of andere belangen in rechtspersonen, vennootschappen en ondertekeningen, het samenwerken daarmee en het besturen daarvan;

Al het voorgaande uitgezonderd gereglementeerde activiteiten waartoe machtiging, ontbreekt en uitgezonderd de activiteiten wettelijk voorbehouden aan spaar- en` depositobanken en aan vennootschappen voor vermogensbeheer en beleggingsadvies. Om het hierboven omschreven doel te realiseren kan de vereniging alle initiatieven. nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks te maken hebben met het maatschappelijk;

doelen/of dit rrmaatschappelijk doel te_b_evorderen. _ _

Op de laatste blz. van Luik i3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

t behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad-- 211r27ZOlÏ - Annexes ail-Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Onder deze initiatieven is onder andere begrepen:

In overeenstemming met hiervoor vermelde doel rechten verwerven, vervreemden, instandhouden, ruilen, beheren, verzaken of afstand doen met betrekking tot (on)roerende goederen; schenkingen en legaten aanvaarden, inbrengen aanvaarden, deel te nemen in andere verenigingen en/of vennootschappen met een vergelijkbaar doel.

In ondergeschikte orde handelsdaden stellen en/of openbare en/of private obligatieleningen uitgeven voor zover deze in overeenstemming zijn met het hierboven omschreven doel en voor zover de winst wordt gebruikt om dit doel te bereiken. Werkende leden:

Er zijn minstens drie werkende leden. Voornoemde oprichters zijn de eerste werkende leden. Daarnaast kan ieder natuurlijke en/of rechtspersoon en/of organisatie mits betaling van zijn/haar lidgeld, zich kandidaat stellen als werkend lid. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid op zijn eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig te zijn. De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van stemmen. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid. Tegen deze beslissing is geen verhaal mogelijk, ook niet voor de rechtbank. Werkende leden hebben alle rechten en plichten die in de wet alsook in deze statuten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Ontslag:

Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven per gewone brief te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan. Zij hebben echter geen recht op teruggave van het lidgeld voor het lopende jaar. Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door middel van een schriftelijk bericht. Hun ontslag wordt effectief met dit bericht.

Opschorting lidmaatschap:

Het lidmaatschap van werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort binnen de maand na een schriftelijke aanmaning. Werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage binnen de regularisatietermijn niet betalen, worden geacht ontslagnemend te zijn en verliezen al hun rechten als werkend lid.

Beëindiging van lidmaatschap

Als een werkend lid handelt in strijd met de doelstellingen van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van alle werkende leden, het geviseerde lid niet meegeteld, worden beëindigd en dit door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop ten minste de helft van alle werkende leden aanwezig (of vertegenwoordigd) zijn en waarbij voor de beslissing een twee derden meerderheid van de aanwezig of geldig vertegenwoordigde stemmen vereist is. Indien niet de helft van de leden op deze vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is kan een tweede vergadering worden samengeroepen waarbij ongeacht het aantal aanwezigen of geldig vertegenwoordigde leden, een beslissing kan genomen worden met tenminste de twee derden meerderheid. Het werkend lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Toegetreden leden:

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid. Tegen deze beslissing is geen verhaal mogelijk, ook niet voor de rechtbank. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Toegetreden leden hebben geen stemrecht. Zij hebben enkel het recht om de activiteiten bij te wonen die worden ingericht door de vereniging. Zij betalen een bijdrage die jaarlijks zal worden vastgesteld door de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

De Algemene Vergadering bestaat uit aile werkende leden. Alle werkende leden hebben

gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem.

Bevoegdheden:

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene

Vergadering uitgeoefend warden:

1) de wijziging van de statuten ;

2) de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3) de benoeming en afzetting van de commissaris en desgevallend het bepalen van diens bezoldiging ;

(4) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

(5) de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

(6) de ontbinding van de vereniging;

(7) de uitsluiting van een lid ;

(8) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

(9) de goedkeuring van het jaarprogramma, opgesteld door de Raad van Bestuur. Vergaderingen:

De jaarlijkse bijeenkomsten van de gewone Algemene Vergadering zullen gehouden worden op de tweede zaterdag van de maand mei om veertien uur, op de plaats vermeld in de uitnodiging.

De uitnodiging wordt minstens acht Vrije kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende leden verstuurd per gewone post op het adres dat het werkend lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de secretaris.

De vergaderingen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door minstens twee bestuurders. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarvan elk punt dat door minstens twee bestuurders minstens tien dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter of op verzoek van minstens twee bestuurders alsook op verzoek van minstens één vijfde van de werkende leden. De uitnodiging wordt minstens acht vrije kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende leden verstuurd per gewone post op het laatste adres dat het werkend lid daartoe heeft opgegeven.

Er worden van elke vergadering notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage is van de werkende leden, die met het oog op de inzage ervan, een schriftelijk verzoek richten aan de Raad van Bestuur en met wie zij een datum en het uur voor de raadpleging van het register op de zetel van de VZW, overeenkomen. Bestuur en Vertegenwoordiging

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet leden van de VZW.

Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden heeft, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee bestuurders, en dit tot de dag van de gewone Algemene Vergadering die volgt op de vaststelling dat er meer dan drie werkende leden zijn. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor onbepaalde duur. Bestuurders zijn herbenoembaar.

De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij hun functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht om na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

door-

" behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

van die handelingen waarvoor volgens de wet en de statuten de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze is openbaar gemaakt.

Externe vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de VZW als college in alle handelingen in en buiten rechte en zonder dat hiervoor een benoemingsbesluit moet warden voorgelegd. Dergelijk collegiaal optreden van de Raad van Bestuur impliceert het optreden van de

meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene

vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens geldig vertegenwoordigd door hetzij twee bestuurders die gezamenlijk handelen, hetzij door de voorzitter van de raad van bestuur, alleen handelend.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig de regels van de lastgeving.

Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meer personen. Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, moet worden gespecificeerd of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordiging voor dat bestuur betreft.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december.

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet toegekend warden aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig, of verwant doel, werkzaam in België.

BENOEMINGEN

Het aantal bestuurders wordt vastgesteld op drie en warden tot die functie benoemd voor onbepaalde duur

- mevrouw GEHEM Patricia Barbara Elza, voornoemd;

- de heer NAGELS Jozef Urbain Hubert Ghislain, voornoemd;

- de heer NAGELS Steven Remi August, voornoemd;

Werden benoemd:

a. als voorzitter : mevrouw GEHEM Patricia Barbara Elza, voornoemd;

b. als secretaris en penningmeester : de heer NAGELS Steven Remi August, voornoemd;

Overeenkomstig artikel 3, §2 van de Wet van 27 juni 1921 werden alle verbintenissen bekrachtigd en overgenomen door één der oprichters aangegaan op naam en voor rekening van onderhavige vereniging in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien werden overgenomen onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel van het ressort waarbinnen de vereniging haar zetel heeft, overeenkomstig artikel 26 novies van gemelde Wet.

VOOR UITTREKSEL

Notaris Filip Segers

Samen hiermee neergelegd: afschrift akte, ledenlijst.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SYNDROMI

Adresse
BARON VAN DER GRACHTLAAN 36 2460 KASTERLEE

Code postal : 2460
Localité : KASTERLEE
Commune : KASTERLEE
Province : Anvers
Région : Région flamande