TEN AARD VERLICHT VZW

Association sans but lucratif


Dénomination : TEN AARD VERLICHT VZW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.931.953

Publication

13/01/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

CERSTIAENS, Hazenstraat 31, 2440 GEEL

Artikel 8. Kandidaat effectieve leden  toegetreden leden De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling schriftelijk aan de Raad van Bestuur. Om effectief lid te kunnen worden, moet het kandidaat-lid voorgedragen worden door 2 leden van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 9. Bijdrage Effectieve leden en de toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die door de Raad van Bestuur wordt vastgelegd en die maximum 250,00 EUR bedraagt.

Artikel 10. Ontslag Elk effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt worden. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan. Het lidmaatschap van effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar niet betaald hebben binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn, wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning. Effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage niet betalen binnen de gestelde termijn van de aanmaning worden geacht van rechtswege ontslagnemend te zijn.

Artikel 11. Beëindiging van het lidmaatschap De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen uitgesproken worden. De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die dit uitspreekt met een gewone meerderheid van de stemmen, zonder motivering en zonder recht op beroep.

Artikel 12. Rechten Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz..

III. De Algemene Vergadering

Artikel 13. Samenstelling De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden. Deze kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Eén lid kan alzo echter maximaal 3 stemmen uitbrengen.

Artikel 14. Bevoegdheden De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor: - wijzigen van de statuten; - benoemen en ontslaan van bestuurders; - benoemen en afzetten van de commissaris (indien van toepassing) en het bepalen van diens bezoldiging; - kwijting geven aan de bestuurders en commissarissen; - goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen; - ontbinden van de vereniging; - uitsluiten van een lid; - omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 15. Vergaderingen De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en tenminste één maal per jaar. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd, zelfs per e-mail. De oproeping bevat de agendapunten. Na de kenbaarmaking van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoord van 2/3 van de aanwezige leden. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van de effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens 15 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd.

Artikel 16. Quorum en stemming Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Artikel 17. Inzagerecht De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar. Er is mogelijkheid tot het uitreiken van afschriften doch tegen kostprijs.

IV. De Raad van Bestuur

Artikel 18. Samenstelling De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter (Griet VERHESEN), een secretaris (Iris CERSTIAENS) en een penningmeester (Leen BEKE). Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

Artikel 19. Voorwaarden De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum 7 dagen voor de datum van de Algemene Vergadering schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur.

Artikel 20. Benoeming, ontslag De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering voor termijn van 4 jaar. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en ten alle tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien, voor de nog lopende periode. In tussentijd kan de Raad van Bestuur onder zich een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt.

Artikel 21. Vergaderingen, beraadslaging, beslissing De Raad van Bestuur kan steeds geldig beslissen indien de oproeping tot vergadering ten minste drie dagen vooraf werd verzonden en alle bestuurders in kennis werden

Coordonnées
TEN AARD VERLICHT VZW

Adresse
OTTERSTRAAT 54 2440 GEEL

Code postal : 2440
Localité : GEEL
Commune : GEEL
Province : Anvers
Région : Région flamande