TENNISCLUB STABROEK, AFGEKORT : TCS

Association sans but lucratif


Dénomination : TENNISCLUB STABROEK, AFGEKORT : TCS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 431.990.587

Publication

03/11/2011
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ij

24 ,-201



Lua



IIl1 11 II ~VGVNI ~IIVIIIV~

'11165876

V,

be hi aai Bel Staa

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0431.990.587

Benaming

(voluit) : Tennisclub Stabroek

(verkort) : TCS Rechtsvorm : vzw Zetel : 2940 Stabroek GRi'PlRLbi Lei`A1J J?

Onderwerp akte : Wijziging statuten

De algemene ledenvergadering, bijeen op 7 februari 2011, beraadslagend en beslissend overeenkomstig

artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig haar statuten, heeft de hierna volgende

statutenwijzigingen aangenomen.

Onderstaande wijzigingen vervangen alle voorgaande en gewijzigde statuten.

Titel I  Benaming, zetel

Artikel 1. De vereniging draagt de naam Tennisclub Stabroek vzw of afgekort TC Stabroek vzw.

Artikel 2. De vereniging is gevestigd te 2940 Stabroek, Sportweg 1. Zij kan overgebracht worden naar een

andere plaats in de provincie Antwerpen bij beslissing van de algemene ledenvergadering.

Titel I l  Doel, duur

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel de tennissport te beoefenen en haar leden een gezonde ontspanning te bieden. Zij kan alle verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verbandhouden met haar doel en kan haar medewerking verlenen aan elke gelijkaardige bedrijvigheid. Om haar doel te bereiken mag de vereniging bijkomstige handelsdaden verrichten voor zover de opbrengst hiervan in het hoofddoel geïnvesteerd wordt.

Titel III  Algemene vergadering

Artikel 4. Het aantal actieve leden die deel uitmaken van de algemene vergadering is onbeperkt met een minimum van tien leden. In die hoedanigheid zijn zij stemgerechtigd. Enkel de personen die voldoen aan de vereisten van de voorwaarden beschreven in artikel 5 van deze statuten, zijn de effectieve leden van de algemene vergadering en hebben als dusdanig stemrecht.

Alle andere aangesloten leden van de vereniging worden beschouwd als spelende leden en moeten zich houden aan het huishoudelijk reglement opgesteld door de raad van bestuur.

Artikel 5. Ieder lid van minimum 18 jaar kan deel uitmaken van de algemene vergadering mits hij/zij hiervoor opteert bij inschrijving. Op het jaarlijkse inschrijvingsformulier zal élk aan te sluiten lid duidelijk kenbaar dienen te maken of hij/zij ervoor opteert om deel uit te maken van de algemene vergadering. Enkel die leden die hiervoor opteren zijn stemgerechtigd op de algemene vergaderingen van TC Stabroek vzw.

Artikel 6. De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging, onder haar uitsluitende bevoegdheden en bepaald in artikel 4 van de wet, vallen :

" Het wijzigen van de statuten

" Het benoemen en afzetten van de bestuurders

" Het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

" Het ontbinden van de vereniging

" Een lid van de algemene vergadering uitsluiten (artikel 12 van de wet)

" De raad van bestuur ertoe machtigen zijn bevoegdheden over te dragen aan derden (artikel 13 van de wet)

" De bestemming van de goederen bepalen bij ontbinding van de vereniging (artikel 19 lid 2 van de wet) Artikel 7. De door de leden verschuldigde bijdrage (jaarlijks) mag niet hoger zijn dan 500 (vijfhonderd) Euro. Artikel 8. Ieder lid van de algemene ledenvergadering kan op eenvoudig schrijven aan de voorzitter ontslag

nemen.

Artikel 9. De algemene ledenvergadering zal jaarlijks bijeengeroepen worden bij gewone brief of e-mail, ondertekend door voorzitter of twee bestuurders, minimum veertien kalenderdagen vooraf. De beslissingen genomen door de algemene ledenvergadering liggen ter inzage voor alle leden bij de secretaris en kunnen op eenvoudig verzoek van de leden naar hen verstuurd worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 10. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in een bijzonder register eni ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Titel IV  Raad van bestuur

Artikel 11. De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, bestaande uit minstens 3 (drie) en hoogstens 12 (twaalf) leden, welke verkozen worden op een jaarlijkse algemene vergadering uit kandidaten die lid zijn van de algemene vergadering. De leden van de raad van bestuur worden verkozen voor een periode van minimaal 2 en maximaal 4 jaar zonder uittredend te zijn. Jaarlijks kunnen tijdens de algemene vergadering maximum drie leden vervangen worden van de raad van bestuur. Indien er nieuwe kandidaten zijn zal er een verkiezing plaatsvinden tijdens de algemene vergadering waarbij alle uittredende leden van de raad van bestuur zich kandidaat kunnen stellen.

Artikel 12. De raad van bestuur treedt collectief op (artikel 13 van de wet). De raad van bestuur beslist dat voor contracten van en door derden de voorzitter de bevoegdheid heeft om voor de raad van bestuur op te treden mits voorafgaande goedkeuring van de bestuurders.

Artikel 13. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat gratis uit. Er wordt maandelijks een vergadering bijeengeroepen voor de leden van de raad van bestuur die door al deze leden dient bijgewoond te worden. Alle afwezigen moeten zich vooraf aan de voorzitter afmelden.

Artikel 14. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en andere bestuursfuncties, te bepalen door de alsdan zetelende raad van bestuur.

Artikel 15. De raad van bestuur kan pas geldig vergaderen bij ten minste drie bestuurders waaronder de voorzitter, bij ontstentenis van de voorzitter met een gewone meerderheid van bestuurders. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid, bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Uitzonderingen hierop zijn de besluiten genomen in verband met financiën die het bedrag van vijfduizend Euro overschrijden. Deze worden genomen met tweederde meerderheid.

Artikel 16. De raad van bestuur heeft de volgende bevoegdheden :

" De zaken van de vereniging beheren

" Is het officiële orgaan van vertegenwoordiging naar de spelende leden

" De vereniging vertegenwoordigen in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten

" leder jaar de rekening van het afgelopen jaar en de begroting van het komende jaar opmaken

" Bijeenroeping van de algemene vergadering

" Het ontslag van de leden van de algemene vergadering in ontvangst te nemen

Artikel 17. De beslissingen van de raad van bestuur worden opgetekend in een bijzonder register en ondertekend door de voorzitter en secretaris.

Artikel 18. De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen, waarvan de inhoud echter niet strijdig is van hetgeen in haar statuten bepaald is. Dit reglement wordt bij dezer goedgekeurd door de algemene vergadering.

Titel V  Financieel beleid

Artikel 19. Het maatschappelijk jaar loopt van 1 januari tot 31 december. Op het einde van het maatschappelijk jaar worden de rekeningen afgesloten door de raad van bestuur. Hij maakt de inventaris en de balans. Tevens wordt ook de begroting ter goedkeuring voorgelegd aan een jaarlijkse algemene vergadering.

Artikel 20. Alle financiële transacties moeten ondertekend worden door minstens twee personen van volgende bestuursleden : penningmeester, voorzitter entof secretaris. Voor kleine uitgaven tot duizend Euro mag de penningmeester dit eigenhandig doen via computer. Hogere bedragen moeten goedgekeurd worden door twee van de drie beschreven voorgaande functies. Financiële beslissingen worden goedgekeurd binnen de raad van bestuur

Titel VI  Ontbinding, vereffening

Artikel 21. Bij ontbinding van de vereniging wordt het vermogen, na vereffening van de schulden, overgedragen aan de vereniging die hetzelfde doel nastreeft of aan één of meerdere verenigingen waarvan het doel dat van deze vereniging het meest nabij komt. Hierover beslist de algemene vergadering.

De algemene ledenvergadering gehouden op 7 februari 2011, heeft volgende bestuurders aangesteld,

daaropvolgend hebben de bestuurders volgende functies onderling toegewezen als :

Voorzitter : Bergmans, Jaak, Grimaldilaan 174 te 2940 Stabroek

Secretaris : Ipermans, Christiane, Geelvinckstraat 7 te 2940 Stabroek

Penningmeester : Verswijvelen, Lea Populierenlaan 49 te 2940 Stabroek

Raadsleden : Janssens, Rudi, Dopheidestraat 10 te 2040 Antwerpen

Balliauw, Stefaan, Dorpstraat 158/2 te 2940 Stabroek

Van Dingenen, Frank, Grimaldilaan 130 te 2940 Stabroek

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen in de algemene ledenvergadering van 7 februari 2011.

(Get) Bergmans Jaak(voorzitter) (Get) Ipermans Chris(raadslid) (Get) Verswijvelen Lea (raadslid)

(Get) Janssens Rudi(raadslid) (Get) Balliauw Stefan(raadslid) (Get) Van Dingenen Frank(raadslid)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

bsduden aan hei Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
TENNISCLUB STABROEK, AFGEKORT : TCS

Adresse
GRIMALDILAAN 174 2940 STABROEK

Code postal : 2940
Localité : STABROEK
Commune : STABROEK
Province : Anvers
Région : Région flamande