TG ELEKTRA

Association sans but lucratif


Dénomination : TG ELEKTRA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 882.748.401

Publication

07/04/2014
ÿþ;

f. voor.: Luik B - Vervolg

behal.iden

14an het

Selgtsch

Staáiblad

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

bel ai 1111111 11111

BE

Sta

Neergalegd ter griffie van de Rechtbank

von Koophanclei fa Anfwerpen, op "

Griffie 2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0882.748.401

Benaming

(voluit) : TG Elektra

(verkort):

Rechtsvorm VZW

Zetel: Leemputstraat 6 te 2600 Berchem

Onderwerp akte: Wijziging maatschappelijke zetel

De bijzondere Al gemene Vergadering van maandag 1 juli 2013 beslist unaniem om met onmiddellijke ingang de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar Ravelsbergstraat 18 te 2100 Deume

Gedaan te Berchem op 01/07/2013

Voor echt en waar verklaard,

De Bie Magy

Ondervoorzitter

C-D-p4g- iffallez!DVarMiklfflMerii . Waâet'iâ ii?siegOeircgetgerejedeg a

gerini,Rgia IàrrealgrlErrt Meil@ngeeiffirtYYP4rY6

ve»1"nià» Nefi«RW.ng

24/02/2014
ÿþ" MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

e

~

bl

E St

11111.111.gQ11

Neergelegd ter gruge veen Je Rechtbank

van Koophandel te Antwerpen, op

î 3 FER, 2014

Griffie

Ondernemingsnr : 0882.748.401

Benaming

(voluit) : TG Elektra

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Sergeant De Bruynstraat 7, 2140 Borgerhout

Onderwerp akte : Gecoördineerde statuten

De bijzondere algemene vergadering van 16 februari 2009 beslist unaniem om de nieuwe statuten als volgt te laten luiden:

Naam, doel en duur

Artikel 1

De vereniging wordt genoemd "TG Elektra" vzw.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, ten titel van inlichting

Leemputstraat 6 te 2600 Berchem.

De Algemene Vergadering kan bij gewone meerderheid de zetel wijzigen. De eventuele wijziging zal

worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, het organiseren, produceren, presenteren en verspreiden van theaterproducties, mogelijks in combinatie met andere artistieke disciplines, met kinderen en/of jongeren en/of jonge makers.

Met dit doel voor ogen kan de vereniging volgende daden stellen

- het maken van theaterproducties, mogelijks in combinatie met andere artistieke disciplines

- het uitoefenen van alle activiteiten die deze producties omkaderen

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden en alle activiteiten ondernemen die tot de verwezenlijking of bevordering van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen.

Zij is bevoegd om alle handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten en goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen ais in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden,

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Leden en lidgeld

Artikel 5

De vereniging heeft effectieve en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De aanvraag om lid te worden moet schriftelijk ter goedkeuring aan de Raad van Bestuur worden voorgelegd.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel B

Het jaarlijkse lidgeld wordt bepaald door de Raad van Bestuur en is vooraf betaalbaar.

Het mag echter niet meer bedragen dan 25,00 euro.

Artikel 7

Bij het niet betalen van het jaarlijks lidgeld wordt een lid verondersteld ontslag te nemen. Een lid kan uitgesloten worden als zij of hij het huishoudelijk reglement niet naleeft. Hierover kan enkel de Algemene Vergadering beslissen bij een twee-derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Een lid kan ook ontslag nemen als zij of hij hierom verzoekt en het ontslag per aangetekende brief aan de Raad van Bestuur ter kennis brengt.

Artikel 8

Uitgetreden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

De Raad van Bestuur

Artikel 9

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum drie bestuurders, die allen werkelijk

lid zijn van de vereniging.

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Artikel 10

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een hernieuwbare termijn van twee jaar.

Iedere bestuurder kan voor het verstrijken van zijn mandaat per brief of per e-mail zijn ontslag geven aan de raad van bestuur. Indien echter door het ontslag het aantal bestuurders minder dan drie zou bedragen, kan het ontslag slechts uitwerking hebben op het ogenblik dat in vervanging van het ontslagnemend bestuurslid is voor zien. Indien echter na drie maanden na de indiening van het verzoek tot ontslag geen nieuwe bestuurder werd gevonden, zal het ontslag toch van rechtswege uitwerking hebben.

De algemene vergadering kan ten allen tijde bij gewone meerderheid (=de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) beslissen om een bestuurder voor het verstrijken van zijn mandaat te ontslaan.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat oorspronkelijk mandaat verstreken is.

Artikel 11

De raad van bestuur kiest bij gewone meerderheid van stemmen uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergadering.

Artikel 12

De raad van bestuur wordt schriftelijk (per brief of per email) bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders, met vermelding van de agenda.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, en bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houden mag zijn van meer dan één volmacht.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen (=de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) genomen waarbij ten minste de meerderheid van de bestuurders aanwezig of geldig vertegenwoordigd moet zijn. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register. Zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering.

Alle werkende leden die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels van de notulen en het register vragen. Deze uittreksels worden door de voorzitter en door de secretaris ondertekend.

Artikel 13

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur kan zelf daden van beschikking en van beheer stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren en het lichten van hypotheken, het lenen en uitlenen, allen handels- en bankverrichingen.

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van drie bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOb 2.2

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht.

Artikel 14

De raad van bestuur duidt bij gewone meerderheid twee personen aan die met het dagelijks bestuurd wordt belast. De personen die het dagelijks bestuur vormen kunnen worden gekozen uit zowel leden als niet-leden van de verenining.

De leden van het dagelijks bestuur handelen ais een college.

Het mandaat van dagelijks bestuurder wordt onbezoldigd uitgeoefend.

De dagelijks bestuurder wordt benoemd voor onbepaalde duur. Het mandaat kan slechts schriftelijk worden beëindigd door de raad van bestuur mits een opzeggingstermijn van 3 maanden,

Onder dagelijks bestuur wordt onder meer begrepen de lopende zaken te regelen, de dagelijkse briefwisseling op te volgen en de bevoegdheid de vereniging financieel te verbinden tot uitgaven van maximaal E 2 500

De dagelijkse bestuurder is tevens bevoegd de beslissingen van de raad van bestuur uit te voeren.

Binnen het kader van het dagelijkse bestuur, kunnen de dagelijkse bestuurders de vereniging extern vertegenwoordigen. De dagelijkse bestuurder kunnen namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere degelijke ondernemingen of diensten handtekenen. De handtekening van één van beide dagelijkse bestuurders volstaat om de vereniging rechtsgeldig te verbinden.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen, alsook voor rechtshandelingen die binnen het dagelijks bestuur vallen maar die het bedrag van E 2 500 overstijgen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van minstens 3 leden van de raad van bestuur.

De Algemene Vergadering

Artikel 15

De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Elk effectief lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Elk effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen. Elk effectief lid beschikt over één stem.

Artikel 16

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het verlenen van kwijting aan de bestuurders, het omvormen van de vereniging tot een vennootschap met sociaal oogmerk. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 17

De Algemene Vergadering wordt minstens éénmaal per jaar door de Raad van Bestuur bijeengeroepen voor de goedkeuring van rekeningen en begrotingen, dit bij voorkeur in de maand juni en telkens als één kwart van de leden hierom verzoekt. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen voor de vergadering, en is ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders. Ze vermeldt plaats, dag en uur en bevat de agenda die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Artikel 16

De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve voor de door de Wet voorziene gevallen van statutenwijziging, uitsluiting van een lid, ontbinding van de vereniging en wijziging van het doel.

Artikel 19

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, ondertekend door de voorzitter

De notulen worden ingeschreven in een daartoe bestemd register en bewaard op de zetel van de

vereniging.

Begroting en rekeningen

Artikel 20

Ieder jaar wordt de rekening van het verlopen boekjaar afgesloten en de begroting van het volgend boekjaar

opgemaakt.

Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering binnen zes maanden na

afsluitingsdatum van het boekjaar, Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december,

Artikel 21

Voor-

behouden ean het Belgisch

Staatsblad

~

~

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

In geval van vrijwillige ontbinding bénoemt-dé Algemene Vergadering die deze ontbinding uitgesproken heeft, één of meerdere vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en de vereffeningvoorwaarden. De Algemene Vergadering beslist over het aanwenden van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging, na aanzuivering van het passief, en mits aan deze goederen en waarden bestemming te geven die zoveel mogelijk het doel van de ontbonden vereniging benadert.

Artikel 22

Voor al wat niet door deze statuten wordt geregeld, zal de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de

wet van 2 mei 2002 van toepassing zijn.

Voor echt en waar verklaard

De Bie Magy

Ondervoorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
TG ELEKTRA

Adresse
LEEMPUTSTRAAT 6 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande