THE BRACKET PERCUSSION

Association sans but lucratif


Dénomination : THE BRACKET PERCUSSION
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 538.942.094

Publication

27/09/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

Artikel 1:

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam  The Bracket Percussion .

Artikel 2:

Artikel 3:

De vereniging  The Bracket Percussion heeft als doel om muziek en cultuurproducties van hoge kwaliteit te brengen voor een publiek met verschillende etnische achtergrond.

De vereniging heeft ook als doelstelling om activiteiten te organiseren en projecten in te richten die verschillende etnische groepen samenbrengt. The Bracket Percussion draagt het promoten van multi-culturele interactie in de buurt en in de rest van België hoog in zijn vaandel.

De focus ligt op percussie en samenwerking met andere kunstvormen zoals theater, multimedia, visuele kunstvormen, dans, e.a.. De groep treedt actief op in België en heeft reeds voor van een divers publiek applaus mogen ontvangen.

Hiernaast richt de vereniging kunst educatieve workshops in waarin kunst en etnische cultuur gepromoot wordt. Bijvoorbeeld het maken van muziek met percussie instrumenten, het maken van instrumenten uit milieumateriaal, Chinese Kalligrafie, Mexicaanse Dans en allerlei "culturele" evenementen, etc.

The Bracket Percussion heeft een multi-culturele achtergrond. Het muzikaal ensemble bestaat uit een groep muzikanten waarbij drie vaste leden benoemd zijn: AdiliaYip (Hong Kong), Ilya Dynov (België) en Ricardo Lievano Flores (Mexico), uitgebreid door gastleden vanuit alle mogelijke landen. De vereniging wordt administratief ondersteund door Vinck Jonas en Liu Shui Lin.

1. Liu, Shui Lin, Damplein 14, 2060 Antwerpen

2. Vinck Jonas, Doornelei 7, 2600 Antwerpen

3. Yip, On Ying, Van Der Keilenstraat 10, 2060 Antwerpen

De vereniging is gevestigd te Statielei 95, 2140 Borgerhout. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Alle stukken voorgeschreven door de wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Zetel : Statielei 95

2140 Antwerpen (Borgerhout (Antwerpen))

België

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : The Bracket Percussion

*13305530*

(afgekort) : BP

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

0538942094

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

25-09-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Onze activiteiten houden onder andere voorstellingen in culturele centra, festivals en korte voorstellingen op ceremonies en festiviteiten in.

Artikel 4:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5:

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden. De vereniging telt tenminste drie leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend

toe aan de leden en niet aan de toegetreden leden.

Artikel 6:

Artikel 9:

Artikel 10:

Artikel 11:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur.

Artikel 7:

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

Artikel 8:

Elk lid of toegetreden lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits een schriftelijke mededeling aan de raad van bestuur.

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Het lidmaatschap van een lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement. Ontslagnemende of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens 3 bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van de stemmen en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

De bestuurders worden benoemd voor een onbepaalde duur. Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag

of door overlijden. De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij meerderheid van de stemmen van de leden. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

a. de raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

b. de algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Artikel 12:

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 13:

De algemene vergadering is bevoegd voor:

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g. het uitsluiten van een lid;

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

i. alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 14:

Artikel 15:

Artikel 16:

Artikel 17:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen datum.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ten allen tijde ter inzage zijn voor alle leden van de vereniging en de leden van de raad van bestuur.

a. het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

b. de raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

In geval van ontbinding van de vereniging worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering, gehouden te Antwerpen op 24/09/2013.

Coordonnées
THE BRACKET PERCUSSION

Adresse
STATIELEI 95 2140 BORGERHOUT(ANTW)

Code postal : 2140
Localité : Borgerhout
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande