THE INTERNATIONAL CONSULTATION ON UROLOGICAL DISEASES, AFGEKORT : ICUD

Divers


Dénomination : THE INTERNATIONAL CONSULTATION ON UROLOGICAL DISEASES, AFGEKORT : ICUD
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 452.165.696

Publication

01/10/2014
ÿþà

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MQD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr 0452.165.696

Benaming

(voluit) The International Consultation on Urological Diseases

(verkort) ICUD

Rechtsvorm: VZVV

Zetel: Urologie-UZ Leuven- Herestraat 49- 3000 Leuven

Onderwerp akte: Wijzigingen Raad van bestuur

De Raad van Bestuur heeft tijdens zijn vergadering van 12 april 2014 te Stockholm het volgende besloten:

1) Prof, Dr, Hendrik Van Poppel, Stationstraat 15, 3018 Leuven, bestuurder, neemt ontslag uit de raad van bestuur,

2) Prof, Dr. Dirk De Ridder, wonende te Wijgmaalbroek 93, 3018 Leuven en met rijksregisternummer 640730-463.30 wordt op voordracht van de European Association of Urology aangesteld als bestuurder van de vzw. Prof, De Ridder wordt ook lid van de algemene vergadering,

3) De raad van bestuur stelt Prof. Dr, Dirk De Ridder eveneens aan ais penningmeester van de vzw,

Prof. Dr, Paul Abrams Prof. Dr. Saad Coury

Voorzitter Bestuurder

NEERGELEGD

22 SEP. ?6111

Griffie Rechtbank van Koophandel eififflen.

*14179021* fiflhif

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

09/06/2011
ÿþMOD 2.2

r.

~Luik B

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I tvl DN1IT R

RECTI ir\1 .J

IIIII 11111 ijIII IIII IIII IIllhIIII 11111 III III!

+11086188+

Ondernemingsnr : 0452.165.696

Benaming

(voluit) : The International Consultation on Urological Diseases

(verkort): ICUD

Rechtsvorm : Internationale vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Koningin Elisabethlei 2, 2018 Antwerpen, België

Onderwerp akte : Raad van Bestuur - Overbrenging Sociale Zetel - Wijziging statuten

De raad van bestuur, in vergadering bijeen op 19 oktober 2009, heeft beslist de raad van bestuur ais volgt samen te stellen:

Prof. Dr. P. Abrams, professor urologie aan de universiteit, 148 Stoke Lane, Bristol BS9 3 RN, Verenigd Koninkrijk, voorzitter.

Prof. Dr. S. Courie, professor urologie aan de universiteit, 78bis avenue Henri Martin, 75116 Paris, Frankrijk, secretaris.

Prof. Dr. H. Van Poppel, professor urologie aan de universiteit, Stationstraat 21, 3018 Wijgmaal, België, penningmeester

Prof. Dr. M. Elhilali, professor urologie aan de universiteit, 200 Avenue des Sommets # 406, Nuns Island Montreal Quebec, Canada, ondervoorzitter.

Prof. Dr. J. Mc Aninch, professor urologie aan de universiteit, Two Belmont Ave, San Francisco, CA 94117, VS, ondervoorzitter.

Volgende gewijzigde statuten werden goed gekeurd voor de ICUD als een interationale niet-gouvernementele non-profit wetenschappelijke vereniging volgens de wet van 25 oktober 1919 zoals gewijzigd door de wet van 6 december 1954 .

NAAM

Art.1 De vereniging zal de naam dragen: "International Consultation on Urological Diseases" (Consultation

internationale sur les maladies urologiques), afgekort "ICUD (CIMU)".

ZETEL

Art. 2 De zetel van de vereniging is gevestigd in België op een adres bepaald door de Raad Van Bestuur.

Op dit ogenblik is deze zetel gevestigd te 3000 Leuven, Herestraat 49.

DOEL

Art. 3 De vereniging heeft geen enkel winstoogmerk en heeft tot doel:

1. Evalueren van de kennis, de diagnostische en therapeutische procedures in het domein van urologische aandoeningen door medische experts.

2. Organiseren van meetings, genaamd 'Consultations', met als doel het verzamelen en toepassen van de huidige kennis over specifieke onderwerpen met betrekking tot urologische aandoeningen en het ontwerpen van aanbevelingen betreffende diagnostiek en behandeling in de hele wereld.

3. Zorg te dragen voor een zo breed mogelijke verspreiding van de resultaten van deze meetings door publicaties, presentaties en andere methoden van communicatie.

4. Stimuleren en faciliteren van de samenwerking tussen alle organisaties, lokaal, nationaal, internationaal, betrokken bij het onderzoek en de behandeling van urologische aandoeningen in de hele wereld.

LEDEN

Art. 4 In aanvulling op de 5 leden van de Raad van Bestuur, heeft de verening 10 leden die bekend staan als de leden van de Stuurgroep. Van deze zullen er 2 voorgedragen worden door de American Urological Association (AUA), 2 door de European Association of Urology (EAU), 2 door de Société Internationale d'Urologie (SIU), 1 door de Confederation Americana de Urologica (CAU), 1 door de Urological Association of Asia (AAU), 1 door de Japanese Urological Association (JUA), en 1 door de Pan African Urological Society

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

iELGISC SU/ ASBLAD

3 1-05 '-J11

RECHTBANK~ KOOPHANDEL

26 MEI 20B

A N vreifikEp EN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1.1

In het algemeen zijn de vertegenwoordigers senior functionarissen van de respectievelijke organisatie en is

Ir de voordracht van de leden afhankelijk van hun senior positie.

De leden zijn allen urologen, zoals erkend in hun eigen grondgebied, en hun benoeming wordt formeel bevestigd door de secretaris of een andere functionaris van de organisatie.

De leden worden aangeduid voor een termijn van 3 jaar die eenmalig kan worden verlengd. Waar mogelijk zal de termijn van de leden van een organisatie worden gespreid om de continuiteit te waarborgen.

De Algemene Vergadering zat het bestuursorgaan van de vereniging worden.

Het aantal leden van de Algemene Vergadering en de verdeling van hun benoeming tot urologische organisaties kunnen worden gewijzigd, maar alleen met instemming van tweederde van de leden op een regelmatig samengestelde vergadering van de Algemene Vergadering.

ONTSLAG & UITSLUITING

Art. 5

De leden van de vereniging kunnen ten allen tijde hun ontslag indienen, dat schriftelijk aan de raad van bestuur alsook aan de organisatie die hen als leden nomineerde, dient te worden gericht. Het is dan de taak van de organisatie om zo spoedig mogelijk een plaatsvervanger aan te duiden.

Tot uitsluiting van een lid kan worden beslist door de Algemene Vergadering, met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, bij ernstige schending van de statuten of wanneer hun houding wordt geacht in te gaan tegen de beste belangen van de vereniging.

ALGEMENE VERGADERING

Art. 6

De Algemene Vergadering beschikt over alle bevoegdheden met betrekking tot de doelstellingen van de vereniging en treedt op als ultieme autoriteit. Behalve de uitzonderingen voorzien door de wet of door onderhavige statuten, worden de besluiten genomen met meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, op voorwaarde dal minstens de helft van de siemgerechtigede leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Bij gelijkheid van stemmen, heeft de voorzitter van de Algemene Vergadering de beslissende stem. De vergadering doet, behoudens eenparige beslissing, alleen uitspraak over de punten die op de agenda staan. De besluiten worden ingeschreven in een register dat door de voorzitter en de secretaris wordt ondertekend en door deze laatste ter beschikking wordt gehouden van de leden.

De algemene vergadering is, algemeen, gemachtigd om:

1. de strategie uit te stippelen en het beleid van de vereniging te bepalen;

2. hel financieel verslag dal door de secretaris-generaal wordt voorgelegd alsook de activiteitenverslagen, het budget en de rekeningen goed te keuren;

3. de statuten te wijzigen;

de vereniging te ontbinden.

BESTUUR

Art. 7

De Algemene Vergadering kiest onder haar effectieve leden, een voorzitter, twee ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. Deze functionarissen vormen de Raad van Bestuur. De termijn van deze functionarissen is 3 jaar met een toegestane verlenging. De voorzitter van de Raad van Bestuur zal optreden als voorzitter van de Algemene Vergadering. Het secretariaat van zowel de Algemene Vergadering als de Raad van Bestuur wordt verzekerd door de secretaris.

Functionarissen kunnen worden ontslagen op elk ogenblik mits een twee derde meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd tijdens een Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van zijn voorzitter of ondervoorzitter, in België of in een ander land wanneer de belangen van de vereniging dit vereist.

BEVOEGDHEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 8

De raad heeft alle beheers- en bestuursbevoegdheden van de vereniging, onder voorbehoud van de bevoegdheden die aan de algemene vergadering zijn toegewezen. Hij kan het dagelijks bestuur of een deel van zijn bevoegdheden overdragen aan bepaalde bestuurders, aan leden van de vereniging of aan aangestelden.

De raad is verantwoordelijk voor hel ontwerp en het uitvoeren van het programma van de "Consultations" zoals werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

Het raad heeft de bevoegdheid om bank-en andere rekeningen le openen voor het doel van het beheer van de zogenaamde 'Consultations' en het machtigt de ondertekening van contracten.

Behalve in de uitzonderlijke gevallen beschreven in deze statuten, zijn alle beslissingen van het Uitvoerend Comite genomen bij gewone meerderheid van de stemmen, zolang ten minste de helft van de stemgerechtigde leden aanwezig zijn. Bij gelijkheid van stemmen, heeft de voorzitter de beslissende stem.

De resoluties van het uitvoerend comite worden vastgelegd in een register, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, die ze ter beschikking van de leden stelt. Alle acties die de vereniging verbinden worden ondertekend door twee bestuursleden, waarvan er een de voorzitter, de vice-voorzitter, of de secretaris moet zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Alle juridische acties, hetzij als claims of als verdediging, worden uitgevoerd in de naam van het Uitvoerend Comite door de voorzitter of door een gedeputeerde door hem aangewezen.

BIJDRAGEN

Art. 9

Er wordt geen lidgeld gevraagd.

BUDGET, REKENINGEN

Art. 10

Het boekjaar wordt elk jaar afgesloten op 31 december. De raad is gehouden om elk jaar de rekeningen '

van het voorgaande boekjaar en het budget van het volgende boekjaar ier goedkeuring aan de algemene

vergadering voor te leggen.

WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Art. 11

Elk voorstel tot statutenwijziging moet uitgaan van de raad van bestuur of van meer dan één vijfde van de leden van de vereniging. Het voornemen tot wijziging wordt integraal opgenomen op de agenda in de bijeenroeping die uiterlijk één maand voor de datum van de vergadering naar aile leden wordt gestuurd. Een voorstel tol statutenwijziging of vervroegde ontbinding kan alleen worden aanvaard met een meerderheid van twee derden van de leden van de vereniging. Niettegenstaande, als tweederde van de leden niet aanwezig zijn op de algemene vergadering, zal een nieuwe vergadering worden gehouden onder dezelfde voorwaarden als hierboven, waarbij dan in een definitieve en aanvaardbare manier over het voorstel beslist wordt met een , meerderheid van tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wijziging van de statuten is pas van kracht na publicatie en vervulling van alle voorwaarden door de wet bepaald.

ONTBINDING

Art. 12

In geval van ontbinding zal de algemene vergadering de modaliteiten van de vereffening en de toewijzing

van de activa aan een andere wetenschappelijke vereniging vaststellen.

OFF ICIELE TAAL

Art. 13

De officiele taal van de ICUD is hel Frans en de werktaal is het Engels.

ALGEMENE BEPALING

Art. 14

Alles wat niet expliciet in onderhavige statuten is voorzien, wordt geregeld door de bepalingen van de wet

van 25 oktober 1919 en aangepast op 6 december 1954.

PAvc- /ee.Ar-t<> VO~{22i i Tc$_

e-,,,3 ~ (20 r HCES i EiZ

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
THE INTERNATIONAL CONSULTATION ON UROLOGICAL…

Adresse
KONINGIN ELISABETHLEI 2 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande