THOMAS MORE MECHELEN - ANTWERPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : THOMAS MORE MECHELEN - ANTWERPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 455.411.733

Publication

14/05/2014
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



NEEFiGELiz.GD

.2- -05- Mit

,

RECHTBANK van KOOPE-IANLeut_ ANTWERPerigie MI "71 r,I4

II II





Benaming: Thomas More Mechelen-Antwerpen

Rechtsvorm VZW

Zetel: Zandpoorivest 13 - 2800 Mechelen

Ondernemingsnr : 0455411733

Voorwerp akte Aanstelling van een nieuwe bestuurder en ontslag van vier bestuurders Nieuwe voorzitter voor de raad van bestuur

A. Aanstelling van een nieuwe bestuurder en ontslag van vier bestuurders

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw heeft op 05 maart 2014 de volgende beslissingen genomen met betrekking tot de aanstelling van een nieuwe bestuurder en het ontslag van vier, bestuurders:

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw stelt, met ingang van 06 maart 2014, de heer Luc Karel Philips, Flataneniaan 14, 1820 Steenokkerzeel, geboren te Dendermonde op 20 september', 1951 aan tot nieuwe bestuurder van de vereniging

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw aanvaardt met ingang van 06 maart; 2014 het ontslag van mevrouw Flora Renée Julienne Carrijn, Armand Thiéryiaan 32, 3001 Heverlee, geboren te Leuven op 25 november 1957, als bestuurder van de vereniging. Mevrouw Flora Carrijn wordt waarnemend lid; van de raad van bestuur van Thomas More Kempen vzw.

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw verleent met ingang van 06 maart 2014 eervol ontslag aan de heer Thierry Joseph Taverne, Rondestraat 9, 3670 Meeuwen-Gruitrode, geboren te: Bree op 16 april 1970 ais bestuurder van de vereniging.

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw verleent met ingang van 06 maart

. 2014 eervol ontslag aan de heer Marc Emiel Anna Geerincloz, Kleine Boeretang 19, 2480 Dessel, geboren

, Herentals op 17 november 1962 als bestuurder van de vereniging.

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw verleent met ingang van 06 maart 2014 eervol ontslag aan de heer Karel Jozef Jan Baptist Van Roy, Meerweg 20, 1980 Zemst, geboren te ' Vilvoorde op 08 juni 1957 als bestuurder van de vereniging.

B. Nieuwe voorzitter van de raad van bestuur

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw heeft op 05 maart 2014 de volgende, beslissingen genomen met betrekking tot de voorzitter van de raad van bestuur:

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw aanvaardt met ingang van 06 maart 2014 het ontslag van de heer Koenraad, Frans Julia Geens, Kouterstraat 43, 3040 Loonbeek, geboren te": Brasschaat op 22 januari 1958 als voorzitter van de raad van bestuur van de vereniging. De heer Koen Geens! biijft bestuurder van de vereniging en voorzitter van de algemene vergadering.

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw stelt de heer Luc Karel Philips, Plataneniaan 14, 1820 Steenokkerzeel, geboren te Dendermonde op 20 september 1951 aan tot voorzitter van de raad van bestuur van de vereniging. Het mandaat van de voorzitter gaat in op 06 maart 2014.

Luc Philips Machteld Verbruggen

Voorzitter van de raad van bestuur Afgevaardigd bestuurder

" - " _ _ _ , ___ _

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

03/07/2014
ÿþVoor-

behouder aan het Belgisch

Staatsblai

II

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NE 'er.

le..tonmenuneee.re*,..*...

24

-06- 204

RECHTBANK wo ANTWERPEteg,

*14129122*

III

oup;LJLL

Benaming: Thomas More Mechelen-Antwerpen

Rechtsvorm: VZVI/

Zetel : Zandpoortvest 13 - 2800 Mechelen

Ondernemingsnr 0455411733

Voorwerp akte: Voorzitter van de Groep Gezondheid & Welzijn en van de Groep Technologie & Design

Bevoegdhedenregeling

A. Voorzitter van de Groep Gezondheid & Welzijn en van de Groep Technologie & Design

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw stelt tijdens de vergadering van 08 met' 2014 vast dat de heer Thierry Taverna met ingang van 01 mei 2014 zijn functie als voorzitter van de groep Gezondheid & Welzijn heeft neergelegd.

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw beëindigt met ingang van 01 mei 2014 de delegatie van bevoegdheden, toegekend tijdens de vergadering van 20 december 2012 aan de heer Thierry Joseph Taverna (Rondestraat 9, 3670 Meeuwen-Gruitrode), geboren te Bree op 16 april 1970 in functie van zijn opdracht als voorzitter van de groep Gezondheid & Welzijn van de Thomas More hogeschool.

De beslissings- en handtekenbevoegdheid in functie van de groep Gezondheid & Welzijn van de Thomas; More hogeschool wordt tijdelijk overgenomen door mevrouw Machteld Verbruggen, algemeen directeur van de Thomas More hogeschool en afgevaardigd bestuurder van de vereniging. De delegatie van bevoegdheden, toegekend tijdens de vergadering van 20 december 2012 bepaalt immers dat de algemeen directeur als , afgevaardigd bestuurder bevoegd is om in de plaats te treden van de voorzitter van de groep Gezondheid &, Welzijn.

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw neemt tijdens de vergadering van 05 juni,

2014 kennis van het feit dat de heer Marc Geerinckx zijn mandaat als voorzitter van de Groep Technologie

: Design vervroegd stopzet, namelijk op 1 mei 2014 en niet op 31 augustus 2014.

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw beëindigt met ingang van 01 mei 2014 de' delegatie van bevoegdheden, toegekend tijdens de vergadering van 20 december 2012 aan de heer Marc Emieli Anna Geerinckx (Kleine Boeretang 19, 2480 Dessel), geboren te Herentals op 17 november 1962 in functie van zijn opdracht als voorzitter van de groep Technologie & Design van de Thomas More hogeschool.

De beslissings- en handtekenbevoegdheid in functie van de groep Technologie & Design van de Thomas' More hogeschool wordt tijdelijk overgenomen door mevrouw Machteld Verbruggen, algemeen directeur van dei Thomas More hogeschool en afgevaardigd bestuurder van de vereniging. De delegatie van bevoegdheden,i toegekend tijdens de vergadering van 20 december 2012 bepaalt immers dat de algemeen directeur als, afgevaardigd bestuurder bevoegd is om in de plaats te treden van de voorzitter van de groep Technologie & Design.

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw beslist om de heer Joan De Boeck vood de periode van 01 mei 2014 tot en met 31 augustus 2014 aan te stellen als waarnemend groepsvoorzitter van' de groep Technologie & Design.

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw beslist om mevrouw Annie Goossens, voor de periode van 01 mei 2014 tot en met 31 augustus 2014 aan te stellen als waarnemend groepsvoorzitter van de groep Gezondheid & Welzijn.

Op de laatste Mx, van Luik B vermeiden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoto)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bevoegdhedenregeling

Betreft: Aanpassing van de bevoegdhedenregeling met ingang van 01 mei 2014

Argumentering en motivering

Gelet op de gecoördineerde versie van de bevoegdhedenregeling "Aankopen, bestellingen, investeringen en betalingen" met ingang van 1 januari 2014, goedgekeurd door de raad van bestuur tijdens de vergadering van 05 december 2013 en gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 27 februari 2014

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw beslist tijdens de vergadering van 05 juni 2014 om met ingang van 1 mei 2014 de bevoeghedenregeling te wijzigen. Deze bevoegdhedenregeling heeft betrekking op:

1. Aankopen, bestellingen, investeringen en betalingen

Kredietkaarten

3.. Beleggingen

4. Belastingen

5. Personeelsbeslissingen

De gecoördineerde versie van de bevoegdhedenregeling met ingang van 1 mei 2014, zoals hieronder beschreven, wordt gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Alle eerdere beslissingen omtrent bevoegdheden en volmachten, strijdig met wat in de gecoördineerde versie vermeld staat, komen te vervallen.

1. Aankopen, bestellingen, investeringen en betalingen

" Enkel bevoegde aankopers (zie overzicht hieronder) kunnen aankopen en bestellingen doen binnen de hieronder bepaalde grenzen, te allen tijde de wet op de overheidsopdrachten respecterend

" Het uitoefenen van deze bevoegdheden voor het doen van aankopen en uitgaven moet steeds passen binnen de goedgekeurde begroting van het betrokken deelbudget,

" Volmachten op de bankrekening dienen geregeld te worden in functie van (bancaire en kas-) betaalbevoegdheden van het diensthoofd financiën en zijn back-up (in geval van ziekte, vakantie, overmacht,...). De Algemeen beheerder / afgevaardigd bestuurder heeft volmacht op alle rekeningen van de vzw's.

" Het diensthoofd financiën is bevoegd voor het opvolgen van de beleggingen en rapporteert dit in de Financiële Commissie, Het diensthoofd financiën kan zelf geen aankopen doen en deze boekhoudkundig verwerken.

" De boekhouders / financiële antennes inputeren de documenten in de boekhouding en kijken na op de conformiteit ervan. Zij kunnen geen betalingen verrichten van deze geMputeerde documenten.

" Er moet binnen de financiële diensten een duidelijke afbakening afgesproken worden tussen de functies inzake het boeken en het betalen. Niemand van de financiële dienst heeft aankoop- en/of bestelbevoegdheid. De Algemeen beheerder / afgevaardigd bestuurder is belast met het toezicht hierop.

" Elke (samenhangende) aankoop van een roerend goed, levering of dienst boven 8.500 euro excl. BTW dient te worden geregistreerd in de software voor overheidsopdrachten '3P%

" Langdurige contracten worden vooraf steeds goedgekeurd door de Algemeen beheerder / afgevaardigd bestuurder.

" Driemaandelijks worden aankopen tussen 8.500 euro en 25.000 euro excl. BTW (ex post) gerapporteerd door de bevoegde aankopers aan de Algemeen beheerder / afgevaardigd bestuurder.

" Overzicht van de bevoegde aankopers en hun aankoopgrenzen:

Aankoopgrens: Tot en boven 25.000 euro, excl. BTW + rapportage ex post aan Raad van Bestuur(1). Bevoegde aankoper (3): Algemeen beheerder I afgevaardigd bestuurder -1- delegaties (2). Back-up aankoper: Voorzitter van de raad van bestuur of 2 externe bestuurders. Wie betaalt (4): Diensthoofden financiën, Back-up betaling: Gemandateerde dienst financiën.

Aankoopgrens: Tot 25.000 euro, excl. BTW (niet-facilitair en niet-ICTS). Bettoegde aankoper (3): Algemeen

directeur/afgevaardigd bestuurder + Groepsvoorzitters delegaties (2). Back-up aankoper: Algemeen

beheerder/afgevaardigd bestuurder. Wie betaalt (4): Diensthoofden financiën. Back-up betaling: Gemandateerde dienst financiën.

4'4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Aankoopgrens: Tot 8.500 euro, excl. BTW (niet-facilitair en niet-MTS). Bevoegde aankoper (3): Waarnemend Groepsvoorzitter Directeur niveau 2* + delegaties (2). Back-up aankoper: Algemeen directeur! afgevaardigd bestuurder. Wie betaalt (4): Diensthoofden financiën. Back-up betaling: Gemandateerde dienst financiën.

Aankoopgrens: Voor facilitaire aangelegenheden, tot 25.000 euro, excl. BTW. Bevoegde aankoper (3): Directeur Facilitaire dienst delegaties (2). Back-up aankoper: Algemeen beheerder / afgevaardigd bestuurder. Wie betaalt (4): Diensthoofden financiën, Back-up betaling: Gemandateerde dienst financiën,

Aankoopgrens: Voor 1CTS- aangelegenheden, tot 25.000 euro, exci. BTW, Bevoegde aankoper (3): Directeur ICTS + delegaties (2), Back-up aankoper: Algemeen beheerder / afgevaardigde bestuurder. Wie betaalt (4): Diensthoofden financiën. Back-up betaling: gemandateerde dienst financiën.

Aankoopgrens: Voor (ver)bouwaangelegenheden tot 25.000 euro, excl. BTW. Bevoegde aankoper (3) Hoofd Studiebureau: Back-up aankoper: Algemeen beheerder/afgevaardigd bestuurder. Wie betaalt (4): Diensthoofden financiën: Back-up betaling: gemandateerde dienst financiën

* Uitgezonderd diensthoofden financiën; Directeur niveau 2 zie integratienota dd. 3-09-2012 met ref, TM-DC-Doc-2012.086 "Organisatiestructuur Thomas More".

(1) Aankopen van onroerende goederen en uitgaven m.b.t. bouwdossiers en -projecten, alsook niet-begrote aankopen groter dan 25.000 euro excl. BTW, worden door de Algemeen beheerder / afgevaardigd bestuurder vooraf gerapporteerd aan de Raad van Bestuur.

(2) De hierboven vermelde bevoegde aankopers kunnen op hun beurt (binnen hun deelbudget) verder delegeren. Delegaties moeten vooraf goedgekeurd worden door de hierboven vermelde bevoegde aankoper en bekrachtigd in het directiecomité. Delegaties zijn beperkt tot 8.500 euro excl. BTW.

(3) De goedkeuring van de aankoop gebeurt via een stempel op de factuur (of ander representatief document) met naam en handtekening van de bevoegde aankoper en vermelding van de datum van goedkeuring: "Ondergetekende, (naam van persoon bevoegd voor aankoop te doen), vertegenwoordigend het hogeschoolbestuur, keurt op (datum van goedkeuring) het voorwerp van dit document goed binnen de bevoegdheden, verklaart op erewoord dat het voorwerp van dit document uitsluitend aangewend wordt voor Thomas More Kempen / Mechelen-Antwerpen en geeft hierbij opdracht tot betaling:

(4) Het diensthoofd financiën betaalt na verificatie van de documenten op de handtekening) naam / stempel van de bevoegde persoon en de gevolgde interne procedure. De betalingsbevoegdheid van het diensthoofd financiën is beperkt tot 250.000 euro per keer. Voor een betalingsopdracht van meer dan 250.000 euro moet de gemandateerde(back-up) van de dienst financiën de betaling mee ondertekenen,

2, Kredietkaarten

" De leden van het directiecomité kunnen, binnen de hun toegekende aankoopbevoegdheid, beschikken over een kredietkaart met een maandelijkse limiet van 8.500 euro.

" De boekhouders / financiële antennes kunnen, voor het uitvoeren van niet-bancaire betalingen voor vooraf goedgekeurde aankopen en bestellingen, beschikken over een kredietkaart met een maandelijkse limiet van 2.500 euro.

" De leden van het directiecomité kunnen in een gezamenlijke gemotiveerde beslissing een kredietkaart niet een limiet van 2.500 euro toekennen aan andere medewerkers, Zij kunnen tijdelijk ook een hogere limiet toekennen. Het verlenen van dergelijke kredietkaarten en/of hogere limieten moet gemeld worden aan het diensthoofd financiën.

" De uitgaven met kredietkaarten verricht door de leden van het directiecomité worden door het diensthoofd financiën per kwartaal gerapporteerd op en goedgekeurd door het rernurteratiecomité. De betalingen met kredietkaarten verricht door boekhouders / financiële antennes worden goedgekeurd door het diensthoofd financiën.

3.. Beleggingen

De Algemeen beheerder/afgevaardigd bestuurder ondertekent, ter uitvoering van de beslissingen van de Financiële Commissie en met ex post rapportering aan de Raad van Bestuur, alle documenten m.b.t. de beleggingsportefeuilles.

4. Belastingen

Het diensthoofd financiën van de resp. vzw ondertekent alle fiscale aangiften, steeds in overleg met de Algemeen beheerder/afgevaardigd bestuurder.

5, Personeelsbeslissingen

" Het directiecomité neemt gezamenlijk voorafgaandelijk personeelsbeslissingen inzake aanwerving, verlenging, bevordering, benoeming en beëindiging als één college.

Luik B Vervolg

" Deze beslissingsdocumenten moeten vooraf geviseerd worden in kader van de goedgekeurde begrotingen, en worden getekend door ofwel de Algemeen directeur/afgevaardigd bestuurder ofwel de , Algemeen beheerder/afgevaardigd bestuurder ofwel de Groepsvoorzitter waarvoor het personeelslid werkt.

" Contracten inzake aanwerving, verlenging, bevordering, benoeming en beëindiging worden getekend door ofwel de Algemeen directeur/afgevaardigd bestuurder ofwel de Algemeen beheerder/afgevaardigd bestuurder ofwel de Groepsvoorzitter waarvoor het personeelslid werkt,

" Driemaandelijks rapporteert de Algemeen beheerder/afgevaardigd bestuurder in het directiecomité over de opvolging van de personeelskosten en de getekende contracten.

" Personeelsaangelegenheden van de leden van het directiecomité zelf worden voorafgaandelijk door de Raad van Bestuur beslist, na advies van het benoemings- en remuneratiecomité.

" Elk personeelslid wordt in de personeelsadministratie gecodeerd opgenomen.

Machteld Verbruggen Philippe Michiels

afgevaardigd bestuurder afgevaardigd bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

--- -I

^^ " 1,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(e)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/02/2014
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

I i I 1l II I I. U I1I lU II

*19052633

NEEP.GELEGD

18 -d'2- 2014

van

~., -.~,n _~ t-, r=N

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Benaming : Thomas More Mechelen

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Zandpoortvest 13 - 2800 Mechelen

Ondernemingsnr : 0455411733

Voorwerp akte : Wijziging van de bevoegdhedenregeling voor aankopen

Ontslag van een bestuurder

Aanstelling van een nieuwe bestuurder

A. Wijziging van de bevoegdhedenregeling voor aankopen

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw heeft tijdens de vergadering van 05 december 2013

" beslist om in de bevoegdhedenregeling voor "Aankopen, bestellingen, investeringen en betalingen" naar analogie met de aankoopbevoegdheid van de directeurs facilitaire dienst en 1CTS ook aan het hoofd van het studiebureau aankoopbevoegdheid te geven tot 25.000 euro (excl, BTW) voor bouw- en renovatiewerken, en dit

" met ingang van 1 januari 2014.

De gecoordineerde versie van de bevoegdhedenregeling "Aankopen, bestellingen, investeringen en betalingen" met ingang van 1 januari 2014 luidt als volgt:

1. Aankopen, bestellingen, investeringen en betalingen

" Enkel bevoegde aankopers (zie overzicht hieronder) kunnen aankopen en bestellingen doen binnen de hieronder bepaalde grenzen, te allen tijde de wet op de overheidsopdrachten respecterend.

" Het uitoefenen van deze bevoegdheden voor het doen van aankopen en uitgaven moet steeds passen binnen de goedgekeurde begroting van het betrokken deelbudget.

" Volmachten op de bankrekening dienen geregeld te worden in functie van (bancaire en kas) betaalbevoegdheden van de verantwoordelijke van de dienst financiën en zijn back-up. De Algemeen beheerder heeft volmacht op alle rekeningen van de vzw's.

" De verantwoordelijke financiën is bevoegd voor het opvolgen van de beleggingen en rapporteert dit in de Financiële Commissie. De verantwoordelijke financiën kan zelf geen aankopen doen en deze boekhoudkundig verwerken.

" De boekhouders / financiële antennes inputeren de documenten in de boekhouding en kijken na op de' conformiteit ervan. Zij kunnen geen betalingen verrichten van deze geinputeerde documenten.

" Er moet binnen de financiële diensten een duidelijke afbakening afgesproken worden tussen de functies: inzake het boeken en het betalen. Niemand van de financiële dienst heeft aankoop- en/of bestelbevoegdheid. De algemeen beheerder is belast met het toezicht hierop.

" Elke (samenhangende) aankoop van roerend goed, levering of dienst boven 8.500 euro excl, BTW dient te; worden geregistreerd In de software voor overheidsopdrachten "3P".

" Langdurige contracten worden vooraf steeds goedgekeurd door de Algemeen beheerder.

" Driemaandelijks worden aankopen kleiner dan 25.000 euro (ex post) gerapporteerd door de bevoegde aankopers aan de algemeen beheerder.

" Overzicht van de bevoegde aankopers en hun aankoopgrenzen:

Aankoopgrens: Boven 25.000 euro excl. BTW + rapportage ex post aan Raad van Bestuur(1). Bevoegde aankoper (3): Algemeen beheerder + delegaties (2), Back-up aankoper: Voorzitter van de raad van bestuur of 2 externe bestuurders. Wie betaalt (4): verantwoordelijke financiën. Back-up betaling: gemandateerde dienst financiën.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

X S[ l , ,1-

ti"

Aankoopgrens: Tot 25.000 euro excl. BTW (niet-facilitair en niet-1CTS). Bevoegde aankoper (3): Algemeen directeur, Academisch beheerder, Groepsvoorzitters + delegaties (2), Back-up aankoper; Algemeen beheerder. Wie betaalt (4): verantwoordelijke financiën. Back-up betaling: gemandateerde dienst financiën,

Aankoopgrens: Tot 8.500 euro excl. BTW (niet-facilitair en niet-ICTS). Bevoegde aankoper (3): Directeurs niveau 2* + delegaties (2). Back-up aankoper: Algemeen directeur, Academisch beheerder, Groepsvoorzitter. Wie betaalt (4): verantwoordelijke financiën. Back-up betaling: gemandateerde dienst financiën,

Aankoopgrens: Voor facilitaire aangelegenheden, tot 25.000 euro excl. BTW. Bevoegde aankoper (3): Directeur facilitaire dienst + delegaties (2), Back-up aankoper; Algemeen beheerder. Wie betaalt (4): verantwoordelijke financiën, Back-up betaling: gemandateerde dienst financiën.

Aankoopgrens: Voor ICTS-aangelegenheden, tot 25.000 euro excl, BTW. Bevoegde aankoper (3): Directeur ICTS + delegaties (2). Back-up aankoper: Algemeen beheerder. Wie betaalt (4): verantwoordelijke financiën. Back-up betaling: gemandateerde dienst financiën.

Aankoopgrens: Voor (ver)bouwaangelegenheden tot 25.000 euro excl, BTW. Bevoegde aankoper (3): Hoofd Studiebureau (2). Back-up aankoper: Algemeen beheerder, Wie betaalt (4): verantwoordelijke financiën: Back-up betaling; gemandateerde dienst financiën

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge * Uitgezonderd directeur financiën, directeurs niveau 2 zie integratienota dd. 3-09-2012 met ref. TM-DC-Doc-2012.086 "Organisatiestructuur Thomas More".

(1) Aankopen van onroerende goederen en uitgaven m.b.t. bouwdossiers  en projecten, alsook niet-begrote aankopen groter dan 25.000 euro excl. BTW, worden door de Algemeen beheerder vooraf gerapporteerd aan de Raad van Bestuur.

(2) Delegaties moeten vooraf schriftelijk goedgekeurd worden door de hierboven vermelde bevoegde aankoper en getekend worden door de delegatienemer. Delegaties zijn beperkt tot 8.500 euro excl. BTW.

(3) De goedkeuring van de aankoop gebeurt via een stempel op de factuur (of ander representatief document) met naam en handtekening van de bevoegde aankoper en vermelding van de datum van goedkeuring: "Ondergetekende, (naam van persoon bevoegd voor aankoop te doen), vertegenwoordigend het hogeschoolbestuur, keurt op (datum van goedkeuring) het voorwerp van dit document goed binnen de bevoegdheden, verklaart op erewoord dat het voorwerp van dit dccument uitsluitend aangewend wordt voor Thomas More Kempen/Mechelen/Antwerpen en geeft hierbij opdracht tot betaling."

(4) De verantwoordelijke financiën betaalt na verificatie van de documenten op de handtekening / naam / stempel van de bevoegde persoon en de gevolgde interne procedure. De betalingsbevoegdheid van de verantwoordelijke financiën is beperkt tot 250.000 euro per keer, Voor een betalingsopdracht van meer dan 250.000 euro moet de back-up van de betaling mee ondertekenen.

2. Kredietkaarten

" De leden van het directiecomité kunnen, binnen de hun toegekende aankoopbevoegdheid, beschikken over een kredietkaart met een maandelijkse limiet van 8.500 euro.

" De boekhouders/financiële antennes kunnen, voor het uitvoeren van niet-bancaire betalingen voor vooraf goedgekeurde aankopen en bestellingen, beschikken over een kredietkaart met een maandelijkse limiet van 2.500 euro.

" De leden van het directiecomité kunnen in een gezamenlijke gemotiveerde beslissing een kredietkaart met een limiet van 2.500 euro toekennen aan andere medewerkers, Zij kunnen tijdelijk ook een hogere limiet toekennen. Het verlenen van dergelijke kredietkaarten en/of hogere limieten moet gemeld warden aan de verantwoordelijke financiën.

" De uitgaven met kredietkaarten verricht door de leden van het directiecomité worden door de verantwoordelijke financiën per kwartaal gerapporteerd op en goedgekeurd door het remuneratiecomité. De betalingen met kredietkaarten verricht door boekhouders I financiële antennes worden goedgekeurd door de verantwoordelijke financiën.

3, Beleggingen

De Algemeen beheerder ondertekent, ter uitvoering van de beslissingen van de Financiële Commissie en met ex post rapportering aan de Raad van Bestuur, alle documenten m.b,t, de beleggingsportefeuilles.

4. Belastingen

De verantwoordelijke financiën van de resp. vzw ondertekent alle fiscale aangiften, steeds in overleg met de algemeen beheerder,

Luik B - Vervolg

5, Personeelsbeslissingen

" Het directiecomité neemt gezamenlijk personeelsbeslissingen inzake aanwerving, bevordering, benoeming = en beëindiging als één college.

" Deze beslissingsdocumenten moeten vooraf geviseerd worden door de verantwoordelijke financiën in ' kader van de goedgekeurde begrotingen, en worden getekend door het directielid waarvoor het personeelslid werkt.

" Contracten inzake aanwerving, bevordering, benoeming en beëindiging worden getekend door het directielid waarvoor het personeelslid werkt.

" Driemaandelijks rapporteert de Algemeen beheerder in het directiecomité over de opvolging van de personeelskosten en de getekende contracten.

" Personeelsaangelegenheden van de leden van het directiecomité zelf worden voorafgaandelijk door de Raad van Bestuur beslist, na advies van het benoemings- en remuneratiecomité,

" Elke personeelslid wordt in de personeelsadministratie gecodeerd opgenomen.

Alle eerdere beslissingen omtrent bevoegdheden en volmachten, strijdig met wat in de gecoördineerde versie vermeld staat, komen te vervallen.

B. Ontslag van een bestuurder

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen vzw heeft tijdens de vergadering van 20 december 2013 met onmiddellijke ingang het ontslag als bestuurder van de vereniging aanvaard van de heer Paul Victor Maria Steppe, Lege Veldkantiaan 34, 2540 Hove, geboren te Ninove op 6 juni 1947.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

C. Aanstelling van een nieuwe bestuurder

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen vzw heeft tijdens de vergadering van 20 december 2013 mevrouw inge Geerdens, Lambemiontstraat 10, 2000 Antwerpen, geboren te Herk-de-Stad op 15 september 1970 aangesteld tot nieuwe bestuurder van de vereniging. Het mandaat van de nieuwe bestuurder gaat in op 21 december 2013 en loopt af samen met het mandaat van de bestuurders, die reeds in functie zijn, Dit is op 01 januari 2016.

Koen Geens Machteid Verbruggen

Voorzitter Afgevaardigd bestuurder





















Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad_

15/01/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

.-

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1 i____-1

11111111J1,111p1j100101 I

NEERGELEGD

-6-01- 2014

GRIFFIE RECHTBANK van

KOOPHANtEtife MECHELEN

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

1

Benaming : Thomas More Mechelen

Rechtsvorm : Zetel : Ondernemingsnr : Voorwerp akte : VZW

Zandpoortvest 13 - 2800 Mechelen

0455411733

Wijziging van de bevoegdhedenregeling voor aankopen







Delegatie van bevoegdheden aan de voorzitter van de Groep Mens & Maatschappij

. Ontslag van leden van de raad van bestuur

Aanstelling van nieuwe bestuurders

A. Wijziging van de bevoegdhedenregeling voor aankopen: aanpassing van het grensbedrag aan het nieuwe drempelbedrag in de Wet Overheidsopdrachten

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw heeft tijdens de vergadering van 12 september 2013 beslist om in de bevoegdhedenregeling voor "Aankopen, bestellingen, investeringen en betalingen", (goedgekeurd door de raad van bestuur tijdens de vergadering van 26 september 2012 en gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 27 november 2012; gewijzigd door de raad van bestuur op 14 maart 2013, wijziging gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 22 juii 2013) de aankoopgrens van 5.500 euro excl. BTW (niet-facilitair en niet-ICTS) voorzien voor de "Directeurs niveau 2 + delegaties", met ingang van 01 oktober 2013 op te trekken tot 8.500 euro, excl. BTW. De maandelijkse limiet voor een kredietkaart voor de leden van het directiecomité wordt opgetrokken tot 8.500 euro.

B, Delegatie van bevoegdheden aan de voorzitter van de Groep Mens & Maatschappij

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw heeft tijdens de vergadering van 10 oktober 2013 beslist om met ingang van 11 oktober 2013 aan de heer Karel Jozef Jan Baptist Van Roy, Meerweg 20, 1980 Zemst, geboren te Vilvoorde op 08 juni 1957, de volgende bevoegdheden te delegeren in functie van zijn opdracht als voorzitter van de groep Mens & Maatschappij van de Thomas More hogeschool.

De heer Karel Van Roy is ais voorzitter van de groep Mens & Maatschappij bevoegd

-voor het dagelijks bestuur van de professionele opleidingen van het studiegebied handelswetenschappen, en bedrijfskunde, uitgezonderd de opleiding Toegepaste informatica en de opleiding Informaticamanagement; en Multimedia; de professionele opleidingen van het studiegebied onderwijs; de professionele opleiding; Logistiek van het studiegebied industriële wetenschappen en technologie van de Thomas More hogeschool;

-voor het onderzoek, de vorming en dienstverlening en de kennis- en expertisecentra van de groep;

-voor de samenwerkingsovereenkomsten met andere hogescholen, universiteiten of derden met betrekking; tot onderwijs, onderzoek of maatschappelijke dienstverlening van de groep;

-voor het ondertekenen van alle documenten m.b.t. de personeelsadministratie voor de personeelsleden; behorende tot de groep.

De heer Karel Van Roy vertegenwoordigt als voorzitter van de groep Mens & Maatschappij de Thomas More hogeschool in organisaties waarin hij namens de hogeschool zetelt.

C. Ontslag van leden van de raad van bestuur

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen vzw heeft tijdens de vergadering van 25 oktober 2013 met onmiddellijke ingang het ontslag als lid van de raad van bestuur van de vereniging aanvaard van

-de heer Filip ivo Pieter Abraham, Beukenlaan 38, 3001 Leuven, geboren te Luxemburg op 4 december 1959

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

22/07/2013
ÿþ in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

V i ui

beh

aa

Se

Stag





NEERGELEGD

11 -07- 2013

GRIFFIE RgeUTBANK van

KOOPHAND I ttAFCHEL N

Benaming : Thomas More Mechelen

Rechtsvorm VZW

Zetel : Zandpoortvest 13 - 2800 Mechelen

Ondernemingsnr : 0455411733

Voorwerp akte : Bedrijfsrevisor

Aanpassing bevoegdhedenregeling

Vaste plaatsvervanger voor voorzitter Koen Geens in de algemene vergadering van de Associatie KU Leuven

Fusie met Thomas More Antwerpen vzw en wijziging van de statuten Ondervoorzitter voor de raad van bestuur

A. Bedrijfsrevisor

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen vzw heeft op 24 oktober 2012 beslist om voor de: boekjaren 2014 en 2015 een bedrijfsrevisor aan te stellen:

Overheidsopdracht voor aanneming van diensten

Opdracht voor revisorale controle jaarrekeningen en onderzoeksprojecten

Bestek nr. B12.379

Gemotiveerde gunningsbeslissing

-Gelet op de beslissing omtrent de procedure van 04/04/2012 waarin werd gekozen om de opdracht te

gunnen door middel van een beperkte offerteaanvraag;

-Gelet op de aankondiging in het Bulletin der Aanbestedingen en het Publicatieblad van de Europese

Gemeenschappen van 04/04/2012;

-Gelet op de gemotiveerde selectiebeslissing van 2310512012;

-Gelet op het proces-verbaal van de opening van de offertes van 0310712012;

-Gelet op het onderzoek van de offertes en het voorstel van gunningsbeslissing van 31/08/2012 dat:

integraal deel uitmaakt van deze beslissing;

-Overwegende dat de vzw Thomas More Mechelen de motivering en het besluit van vermeld voorstel van;

gunningsbeslissing geheel onderschrijft;

-Overwegende dat de vzw Thomas More Mechelen voor het boekjaar 2013 nog gebonden is door een'

overeenkomst met een andere bedrijfsrevisor, zodat de progressieve instapregeling die was voorzien in bestek

B12.379 van toepassing is;

Beslissing: Om deze redenen beslist de vzw Thomas More Mechelen om de opdracht van bedrijfsrevisor:

voor perceel 15 voor de boekjaren 2014 en 2015, rekening houdend met de eenmalige mogelijkheid tot

eenzijdige verlenging voor een bijkomende periode van drie jaar (2016, 2017 en 2018) zoals voorzien in het

bestek B12,379, te gunnen aan Ernst & Young Bedrijfsrevisoren en dit tegen de volgende prijzen (excl. BTW en=

zonder rekening te houden met de mogelijke latere indexering):

-voor de revisorale controle van de jaarrekeningen: ¬ 6.000 per jaar;

-voor de auditcertificaten voor projecten ressorterend onder het Europees kaderprogramma: ¬ 975 per; ' certificaat;

-voor de auditcertificaten voor projectfinanciering die niet ressorteert onder het Europees kaderprogramma: ¬ 2.500 per certificaat.

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen vzw heeft op 24 mei 2013 akte genomen van de vertegenwoordigers van Ernst & Young bedrijfsrevisoren voor de jaren 2014 en 2015:

De algemene vergadering van de vzw Thomas More Mechelen besliste op 24 oktober 2012 om de opdracht van bedrijfsrevisor voor de boekjaren 2014 en 2015, rekening houdend met de eenmalige mogelijkheid tot eenzijdige verlenging voor een bijkomende periode van drie jaar (2016, 2017 en 2018) zoals voorzien in het

bestek 812,379, te gunnen aan Ernst & Young Bedrijfsrevisoren.

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

behouden aan het Beigisah Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

In opvolging van deze gunning bevestigde Ernst & Young dat mevrouw Danielle Vermaelen zal optreden als vaste vertegenwoordiger van Ernst & Young Bedrijfsrevisoren bcvba voor het mandaat van commissaris bij vzw' Thomas More Mechelen.

" Beslissing: De algemene vergadering van Thomas More Mechelen vzw bekrachtigt haar beslissing van 24 oktober 2012 om de opdracht van bedrijfsrevisor voor de boekjaren 2014 en 2015 toe te wijzen aan Ernst & Young Bedrijfsrevisoren. Mevrouw Daniëlle Vermaelen zal optreden als vaste vertegenwoordiger van Ernst & Young voor het mandaat van commissaris bij de vzw Thomas More Mechelen,

B. Aanpassing van de bevoegdhedenregeling voor aankopen, bestellingen, investeringen en betalingen

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw beslist tijdens de vergadering van 14 maart 2013 om in de bevoegdhedenregeling voor "Aankopen, bestellingen, investeringen en betalingen", goedgekeurd tijdens ' de vergadering van 26 september 2012 en gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 27' november 2012 met onmiddellijke ingang de aankoopgrens van 5.000 euro excl. BTW (niet-facilitair en niet-ICTS) voorzien voor de "Directeurs niveau 2 + delegaties" op te trekken tot 5.500 euro excl. BTW.

C. Aanduiden van een vaste plaatsvervanger voor voorzitter Koen Geens in de algemene vergadering van de vzw Associatie KU Leuven

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw stelt tijdens de vergadering van 25 april 2013 de heer Pieter Jan Dominiek Kerremans, Loulzastraat 30, 2800 Mechelen, geboren te Veurne op 6 januari 1962, met onmiddellijke ingang aan als vaste plaatsvervanger van voorzitter Koen Geerts in de algemene vergadering van de vzw Associatie KU Leuven,

D. Fusie van Thomas More Mechelen vzw en Thomas More Antwerpen vzw met ingang van 01 januari 2014, met wijziging van de statuten van de vereniging

Het voorstel van beslissing met betrekking tot een fusie door opslorping van de vzw Thomas More Mechelen met de vzw Thomas More Antwerpen en de daarmee gepaard gaande wijziging van de statuten van de vzw , Thomas More Mechelen werd samen met de uitnodiging voor de vergadering aan de leden van de algemene vergadering bezorgd.

De voorzitter heeft bij het begin van de vergadering vastgesteld dat meer dan vier vijfde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd waren. De vergadering was dus, in overeenstemming met de artikelen 10, 12 en , 13 van de statuten van de vereniging, gemachtigd om een beslissing te nemen over het voorstel tot fusie en het voorstel tot wijziging van de statuten.

Betreft: fusie en naamswijziging (statutenwijziging) met ingang van 01/01/2014

Argumentering en motivering

-Gelet op het feit dat een naamswijziging een statutenwijziging is die gekwalificeerde meerderheden vereist; Beslissing:

De algemene vergadering van vzw Thomas More Mechelen (ondernemingsnummer 0455411733) gaat met eenparigheid van stemmen akkoord met de naamswijziging van vzw Thomas More Mechelen in vzw Thomas , More Mechelen-Antwerpen met ingang van 1 januari 2014. Buiten deze naamswijziging blijven de statuten ongewijzigd.

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen vzw gaat met eenparigheid van stemmen akkoord met de fusie docr opslorping met Thomas More Antwerpen vzw (ondernemingsnummer 0420575568) op 1 januari 2014. vzw Thomas More Mechelen zal na de ontbinding en vereffening van vzw Thomas More Antwerpen het netto-actief van deze laatste overnemen.

De arbeidsovereenkomst van elk personeelslid dat op 31 december 2013 verbonden is aan vzw Thomas More Antwerpen, wordt op 1 januari 2014 overgencmen door vzw Thomas More Mechelen, onder behoud van ; alle rechten en plichten,

Alle lopende contracten en verbintenissen van vzw Thomas More Antwerpen die nog gelden op 31 december 2013 worden op 1 januari 2014 overgenomen door vzw Thomas More Mechelen.

E, Ondervoorzitter voor de raad van bestuur

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw stelt tijdens de vergadering van 17 juni 2013, in overeenstemming met artikel 17 van de statuten van de vereniging, onder zijn leden een ondervoorzitter aan.

De heer Pieter Jan Dominiek Kerremans, Louizastraat 30, 2800 Mechelen, geboren te Veurne op 6 januari 1962, wordt met ingang van 18 juni 2013 ondervoorzitter van de raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw.

Koen Geens Machteld Verbruggen

Voorzitter Afgevaardigd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

14/02/2013
ÿþ

PM" In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behoude aan het Belgiscl Staatsbh

*]30 7738*

NEERGELEGD

0'I F&6013

tlé(i3

Benaming : Thomas More Mechelen

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Zandpoortvest 13 - 2800 Mechelen

Ondernemingsnr : 0455411733

Voorwerp akte :

A. Nieuwe statuten

Nieuwe statuten; voorzitter en secretaris van de algemene vergadering; bevestiging van de leden van de raad van bestuur in hun mandaat; voorzitter en secretaris van de raad van bestuur; delegatie van bevoegdheden aan de leden van het directiecomité

s.rs~~-rte_ Crl~liC van.

KOOPHANDEL te MECHELEN

De algemene vergadering van vzw Thomas More Mechelen heeft tijdens de vergadering van 20 december 2012 nieuwe statuten goedgekeurd, die ingaan op 01 januari 2013. De tekst van de nieuwe statuten luidt als volgt:

TITEL 1  NAAM, ZETEL, DOEL EN DUUR

Artikel 1

De vereniging is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam

Thomas More Mechelen.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2800 Mechelen, Zandpoortvest 13, en ressorteert onder de

rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

Artikel 3

§1. De vereniging heeft tot doel het organiseren van hoger onderwijs in de ruime zin van het woord.

De leden engageren zich dit hoger onderwijs gestalte te geven en te handhaven zoals bepaald in de opdrachtverktaring van de vzw Thomas More Mechelen.

De vzw Thomas More Mechelen wil deze opdracht uitvoeren als een op kwaliteit georiënteerde onderwijs-en onderzoeksinstelling en geïnspireerd door het waardenvolle en veelzijdige christelijke gedachtegoed, in dialoog met en in dienst van een open, pluralistische en interculturele samenleving.

Onder het organiseren van hoger onderwijs wordt, naast de loutere onderwijsactiviteit, onder meer verstaan: de organisatie van het praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek, de maatschappelijke en wetenschappelijke dienstverlening en de studentenvoorzieningen. Hieronder wordt tevens verstaan de transfer van kennis voor de versterking van de innovatieve kracht van de maatschappelijke en economische sectoren.

§2. De vereniging kan alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks het doel kunnen bevorderen. De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde daden van koophandel te stellen in zoverre deze noodzakelijk zijn om het doel te bevorderen dat omschreven is in §1, en in zoverre de eruit voortvloeiende winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

§3. Op grond van de overeenkomst tot oprichting van een associatie met instellingen voor hoger onderwijs

rond de KU Leuven, ondertekend op 10 juli 2002, is de vzw Thomas More Mechelen lid van de Associatie KU

Leuven vzw (ondernemingsnummer 0478.655.012).

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL 2 LEDEN, SAMENSTELLING ALGEMENE VERGADERING EN STEMRECHT " Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt.

Er moeten minstens drie werkende leden zijn.

Artikel 6

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

§1, De vereniging telt werkende en toegetreden leden. De Algemene Vergadering is samen-gesteld uit de werkende leden met stemrecht en de toegetreden leden zonder stemrecht.

§2. Er zijn drie geledingen werkende leden:

1, de geleding samengesteld uit de hogescholen in de Vlaamse Gemeenschap die lid zijn van de Associatie KU Leuven vzw, met uitzondering van de vzw Thomas More Mechelen maar met inbegrip van de vertegenwoordiger van de vzw Thomas More Mechelen in de Algemene Vergadering van de Associatie KU Leuven vzw. De hogescholen en de vertegenwoordiger van de vzw Thomas More Mechelen beschikken elk over één stem in de Algemene Vergadering. De hogescholen worden in de Algemene Vergadering vertegenwoordigd door dezelfde personen ais deze die de hogescholen vertegenwoordigen in de Algemene Vergadering van de Associatie KU Leuven vzw en daartoe per hogeschool zijn aangesteld door de Raad van Bestuur van de betrokken hogeschool.

2, de geleding samengesteld uit:

2.1. de KU Leuven (ondernemingsnummer 0419.052,173). De KU Leuven wordt in de Algemene

Vergadering vertegenwoordigd door de voorzitter van haar Raad van Bestuur.

2.2. de personen die als vertegenwoordiger van de KU Leuven zitting hebben in de Algemene Vergadering

van de Associatie KU Leuven vzw.

Het aantal leden van deze geleding stemt maximaal overeen met het aantal leden be-doeld in artikel 6, §2,

1. De leden van deze geleding beschikken over evenveel stemmen in de Algemene Vergadering als de leden bedoeld in artikel 6, §2, 1. Indien het aantal leden van deze geleding kleiner is dan het aantal stemmen waarover deze leden beschikken, kunnen de leden van deze geleding over meer dan één stem beschikken. In voorKomend geval gebeurt de stemmenverdeling overeenkomstig de statuten van de Associatie KU Leuven vzw.

3. de geleding gecoöpteerde leden, samengesteld uit:

3.1. de onafhankelijken, d.i, natuurlijke personen die overeenkomstig de statuten van de Associatie KU Leuven vzw omwille van hun onafhankelijkheid gecoöpteerd zijn als lid van de Algemene Vergadering van de Associatie KU Leuven vzw, Het aantal gecoöpteerde leden, met uitsluiting van de hierna genoemde voorzitter van de Associatie KU Leuven vzw, stemt maximaal overeen met het aantal leden bedoeld onder artikel 6, §2, 1. Zij beschikken over evenveel stemmen in de Algemene Vergadering als de leden bedoeld in artikel 6, §2, 1. Indien het aantal gecoöpteerde onafhankelijken kleiner is dan het aantal stemmen waarover deze leden beschikken, kunnen deze leden over meer dan één stem beschikken. in voorkomend geval gebeurt de sternmenverdeling overeenkomstig de statuten van de Associatie KU Leuven vzw.

De ondervoorzitter van de Algemene Vergadering van de Associatie KU Leuven vzw, aangeduid door de gecoöpteerde onafhankelijken binnen de Associatie KU Leuven vzw, is van rechtswege ondervoorzitter van de Algemene Vergadering binnen de vzw Thomas More Mechelen. Deze ondervoorzitter zit de vergadering van gecoöpteerde onaf-hankelijken zoals bedoeld in artikel 24 voor.

3.2. de voorzitter van de Associatie KU Leuven vzw,

§3. De vertegenwoordigers van de leden-hogescholen bedoeld in artikel 6, §2, 1., de vertegenwoordiger van de vzw Thomas More Mechelen en de leden bedoeld in artikel 6, §2, 2, hebben elk een vaste plaatsvervanger. Deze vaste plaatsvervangers zijn dezelfde personen als de vaste plaatsvervangers in de Algemene Vergadering van de Associatie KU Leuven vzw.

De Raad van Bestuur van de Associatie KU Leuven vzw duidt een vaste plaatsvervanger aan voor de voorzitter van de Associatie KU Leuven vzw en dit op voordracht van de voorzitter van de Associatie KU Leuven vzw.

De leden en vertegenwoordigers vermeld in artikel 6, §2, met uitzondering van de gecoöpteerde onafhankelijken vermeld in artikel 6, §2, 3.1., hebben onherroepelijk mandaat om deel te nemen aan alle beraadslagingen en alle stemmingen namens de vereniging die zij vertegenwoordigen. De leden en vertegenwoordigers laten zich bij het uitbrengen van hun stem leiden door de algemene beleidsvisie van hun vereniging in relatie met de (andere) leden van de Associatie KU Leuven vzw zoals bepaald door de Algemene Vergade-ringllnrichtende Overheid van hun vereniging. Deze bepaling geldt eveneens voor voornoemde vaste plaatsvervangers.

wijziging van het aantal leden bedoeld in artikel 6, §2, 1. wordt het aantal leden bedoeld in artikel 6, §2,

2. aangepast en wordt het aantal gecoöpteerde onafhankelijken eveneens aangepast. Deze aanpassing wordt doorgevoerd op de eerste bijeenkomst van de Algemene Vergadering volgend op de wijziging van het aantal leden bedoeld in artikel 6, §2, 1,

§4. Naast de werkende leden telt de vereniging ook toegetreden leden:

-natuurlijke personen die door de Algemene Vergadering van de vzw Thomas More Mechelen worden

aanvaard op voordracht van de Raad van Bestuur;

-de Aartsbisschop van Mechelen-Brussel en de andere diocesane bisschoppen uit het Nederlandse

taalgebied van België;

-een vertegenwoordiger voorgesteld door het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs vzw

(ondernemingsnummer 0451.895.383). Deze vertegenwoordiger is dezelfde als deze die aanvaard is als

toegetreden lid bij de Associatie KU Leuven vzw;

..belanghebbenden uit het middenveld. Deze belanghebbenden zijn dezelfde als deze die aanvaard zijn als

toegetreden lid bij de Associatie KU Leuven vzw;

-de rector van de KU Leuven.

Zij hebben het recht aanwezig te zijn op de Algemene Vergadering doch hebben enkel een raadgevende stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7

§1. De werkende en toegetreden leden worden van rechtswege lid van de vereniging indien de voorwaarden vermeld in artikel 6, §2 en §4 worden vervuld. Enkel wat de toegetreden leden die ais natuurlijke personen voorgedragen worden door de Raad van Bestuur betreft, wordt het lidmaatschap aanvaard door de Algemene Vergadering.

§2. Het lidmaatschap van de werkende en toegetreden leden eindigt van rechtswege indien het lidmaatschap of het mandaat als vertegenwoordiger bij de Associatie KU Leuven vzw een einde neemt. Enkel wat de toegetreden leden die als natuurlijke personen voorgedragen worden door de Raad van Bestuur betreft, eindigt het lidmaatschap indien een lid zijn schriftelijk ontslag indient bij de voorzitter van de Algemene Vergadering of indien wordt beslist het lid uit te sluiten met een twee derde meerderheid binnen de Algemene Vergadering.

Artikel 8

De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen of hun rechtsopvolgers, of de erfgenamen van de overleden leden kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen van de vereniging, Ze kunnen evenmin de eventueel door hen zelf of door hun rechtsvoorganger ingebrachte bedragen terugvorderen.

Artikel 9

De leden betalen geen lidmaatschapsbijdrage.

TITEL 3  BEVOEGDHEID ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10

§1. De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

1.het opstellen, wijzigen en goedkeuren van de statuten;

2.het benoemen van de bestuurders op voordracht van de Raad van Bestuur en het afzetten van de bestuurders,

3.het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4.het verlenen van kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

6.het aanvaarden en uitsluiten van de leden van rechtswege, conform artikel 6 en 7 van deze statuten; 7.het goedkeuren van de begroting en de jaarrekening en het jaarverslag;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9.het aanstellen van een algemeen directeur en algemeen beheerder op voordracht van de Raad van Bestuur en het afzetten van deze personen overeenkomstig de procedure en behoudens de restrictieve bepalingen van artikel 20;

10.het goedkeuren van de verklaring over opdracht en identiteit en de algemene beleidsvisie van de vereniging, dit is de beleidsvisie van de instelling in relatie tot de andere leden van de Associatie KU Leuven vzw, evenals van de voorstellen tot wijziging ervan door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering delegeert de uitvoering ervan naar de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering kan de verklaring over opdracht en identiteit en algemene beleidsvisie op eigen initiatief goedkeuren en wijzigen alleen na advies van de Raad van Bestuur;

Voor de hierboven vermelde goedkeuring enlof wijziging wordt dezelfde procedure gebruikt als voor de statutenwijziging,

11.de gehele of gedeeltelijke overdracht van onderwijsbevoegdheid naar instellingen die geen lid zijn van de Associatie KU Leuven vzw.

§2. In principe zijn alle bestuursmandaten evenals alle mandaten in de Algemene Vergadering onbezoldigd. Indien er uitzonderlijk een vergoeding enlof bezoldiging wordt toegekend aan de bestuurders en de voorzitter en ondervoorzitters van de Algemene Vergadering wordt dit beslist door de Algemene Vergadering;

Artikel 11

§1. De voorzitter van de Algemene Vergadering wordt aangeduid door de Algemene Vergadering op voordracht van de Raad van Bestuur onder de werkende leden van de vereniging en dit voor hernieuwbare termijnen van vijf jaar.

§2. Onverminderd het bepaalde in artikel 6, §2, 3,1., duidt de Algemene Vergadering onder haar werkende leden één of meer ondervoorzitters aan, Deze mandaten worden toegekend voor hemieuwbare perioden van vijf jaar,

§3. De Algemene Vergadering stelt een secretaris aan.

§4. De voorzitter van de Algemene Vergadering zit de Algemene Vergadering voor. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de Algemene Vergadering voorgezeten door één van de ondervoorzitters, met uitsluiting van de ondervoorzitter vermeld in artikel 6, §2, 3.1. Zijn alle ondervoorzitters afwezig, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige stemgerechtigden.

De ondervoorzitter bepaald in artikel 6, §2, 3.1, neemt het voorzitterschap waar wanneer de geleding bedoeld in artikel 6, §2, 3.1. samenkomt in uitvoering van de procedure bedoeld in artikel 24.

TITEL 4  OPROEPING, QUORUM, MEERDERHEDEN EN NOTULEN ALGEMENE VERGADERING Artikel 12

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

§1. Elk jaar worden er minstens twee Algemene Vergaderingen gehouden waarvan één vóór 31 mei.

§2. Bijzondere Algemene Vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden of de voorzitter van de Associatie KU Leuven vzw daarom verzoekt. Dit verzoek met aanduiding van de punten waarover dient beraadslaagd te worden, wordt gericht aan de voorzitter van de Algemene Vergadering die binnen de vijftien kalenderdagen gevolg geeft aan het verzoek.

Geeft de voorzitter van de Algemene Vergadering geen gevolg aan het verzoek binnen de vijftien kalenderdagen, dan kan de voorzitter van de Associatie KU Leuven vzw een Bijzondere Algemene Vergadering bijeenroepen, de agenda ervan bepalen en deze vergadering voorzitten. De oproeping voor deze Bijzondere Algemene Vergadering gebeurt door middel van een gewoon schrijven of per faxbericht of per e-mail of via enig ander elektronisch communicatiemiddel. De oproeping dient de werkende leden ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering te bereiken.

§3. De leden worden door de voorzitter van de Algemene Vergadering door middel van een gewoon schrijven of per faxbericht of per e-mail of via enig ander elektronisch communicatiemiddel opgeroepen voor de Algemene Vergadering. De oproeping dient de werkende leden ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering te bereiken.

§4. De Algemene Vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats vermeld in de oproeping.

§5. De oproeping bevat steeds de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter van de Algemene Vergadering. Elk werkend lid heeft het recht bijkomende punten op de agenda te laten plaatsen., Hiertoe volstaat een verzoek gericht aan de voorzitter van de Algemene Vergadering dat de voorzitter moet bereiken minstens vijf kalenderdagen vóór hij de oproeping dient te versturen.

§6. In de gevallen waarin de oproeping dit uitdrukkelijk bepaalt, hebben de werkende leden van de Algemene Vergadering het recht om op afstand deel te nemen aan de vergadering door middel van een elektronisch communicatiemiddel. Dit elektronisch communicatiemiddel moet hen in staat stellen om rechtstreeks, gelijktijdig en ononderbroken kennis te nemen van de besprekingen tijdens de vergadering en om hun stemrecht uit te oefenen met betrekking tot alle punten waarover de vergadering zich dient uit te spreken, alsook om deel te nemen aan de beraadslagingen en om hun vraagrecht uit te oefenen. Wanneer het werkend lid op afstand deelneemt aan de vergadering, wordt hij geacht gelijkgesteld te zijn met een lid dat aanwezig is op de plaats waar de Algemene Vergadering wordt gehouden. In de gevallen waar een geheime stemming dient te gebeuren of bij adviezen of beslissingen over de statuten of het doel van de vereniging of bij adviezen of beslissingen over de benoeming of afzetting van de voorzitter, ondervoorzitters, algemeen directeur of algemeen beheerder is deelname aan de vergadering op afstand niet mogelijk.

Artikel 13

§1. De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen en besluiten indien ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, tenzij de vzw-wet van 27 juni 1921 een andere meerderheid voorschrijft en behoudens andersluidende bepalingen in deze statuten.

Wat betreft het goedkeuren van de begroting volstaat een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, zowel wat betreft de aanwezigheid en vertegenwoordiging als wat betreft de besluitvorming.

Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping. Op de vergadering dient ten minste twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn en dient de voorzitter van de Algemene Vergadering aanwezig te zijn. Ingeval deze voorwaarden niet worden vervuld op de eerste vergadering, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten over een statutenwijziging ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden en ongeacht de aanwezigheid van de voorzitter van de Algemene Vergadering. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Een statutenwijziging kan alleen worden aangenomen mits de wijziging wordt goedgekeurd met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen mits de hiervoor vermelde meerderheid van twee derde wordt vervangen door een meerderheid van vier vijfde.

De procedure voor een statutenwijziging geldt tevens voor de schorsing van de voorzitter van de Raad van Bestuur bij wijze van ordemaatregel voor ten hoogste drie maanden en bij afzetting van de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij afzetting van de algemeen directeur en bij afzetting van de algemeen beheerder.

Onthoudingen worden niet meegerekend bij de berekening van de vereiste meerderheid, behalve voor beslissingen die een statutenwijziging inhouden of betrekking hebben op de ontbinding van de vereniging. in deze laatste gevallen tellen onthoudingen als tegenstemmen.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Op vraag van minstens drie werkende leden worden verkiezingen en stemmingen over personen gehouden bij geheime stemming. Van de geheime stemming wordt melding gemaakt in de beslissing.

§2, Elk lid kan zich bij schriftelijke volmacht op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door zijn vaste plaatsvervanger, een ander lid of de vaste plaatsvervanger van een ander lid. Een lid of vaste plaatsvervanger van een lid kan onbeperkt volmacht krijgen van leden die tot dezelfde geleding behoren. Het aantal volmachten wordt beperkt tot: één in geval van beslissing betreffende een schorsing bij wijze van ordemaatregel (m.n. een maatregel genomen in het belang van de goede werking van de vereniging) van de voorzitter van de Raad van Bestuur of betreffende de afzetting van de voorzitter van de Raad van Bestuur, de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

algemeen directeur of de algemeen beheerder; twee in geval van een statutenwijziging, ontbinding of een wijziging van de opdrachtverklaring of algemene beleidsvisie.

Een blanco volmacht gegeven door een werkend lid van de Algemene Vergadering wordt toegewezen door de voorzitter van de Algemene Vergadering aan een aanwezig werkend lid van dezelfde geleding van de Algemene Vergadering.

§3, De vergadering kan alleen beraadslagen en beslissen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er unaniem mee instemmen dat het niet-geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

§4. Onverminderd het bepaalde in artikel 21 van deze statuten, kan de voorzitter van de Algemene Vergadering in uitzonderlijke omstandigheden beslissen een schriftelijke goedkeuringsprocedure voor een welbepaald agendapunt te organiseren,. Deze procedure kan niet worden toegepast in de gevallen waar een geheime stemming dient te gebeuren of bij adviezen of beslissingen over de statuten of het doel van de vereniging. Indien één lid van de Algemene Vergadering aangeeft het oneens te zijn met het geformuleerde voorstel, dan wordt het punt op de agenda van de eerstvolgende vergadering ingeschreven.

§5. Wanneer in overeenstemming met deze statuten, de Algemene Vergadering, alvorens een beslissing te nemen een advies inwint, wordt in de adviesvraag de redelijke termijn bepaald binnen dewelke dat advies moet worden verleend, Wanneer het advies niet binnen de bepaalde termijn is verleend, beslist de Algemene Vergadering zonder het gevraagde advies.

Artikel 14

De notulen van een vergadering worden op de daaropvolgende vergadering goedgekeurd. De notulen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de Algemene Vergadering. Elk lid ontvangt een afschrift van de notulen. Derden die kennis willen krijgen van beslissingen van de Algemene Vergadering kunnen hiertoe een aanvraag richten tot de voorzitter van de Algemene Vergadering. Deze zal discretionair en zonder verdere motivering beslissen over de aanvraag.

TITEL 5  DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 15

§1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders die niet over het lidmaatschap van de vereniging moeten beschikken. Het aantal bestuurders moet in ieder geval steeds lager zijn dan het aantal werkende leden van de vereniging.

De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd op voordracht van de Raad van Bestuur voor hernieuwbare termijnen van vijf jaar, uitgezonderd de door de studenten-raad voorgestelde bestuurders, die worden benoemd voor een periode van een jaar, verlengbaar tot twee jaar, Bij tussentijdse benoemingen wordt de termijn beperkt tot de resterende periode van het oorspronkelijke mandaat. Bij gebrek aan voordracht van kandidaat-bestuurders tegen de eerstvolgende Algemene Vergadering na het openvallen van een bestuursmandaat en na het verstrijken van een periode van negentig kalenderdagen na het openvallen van een bestuursmandaat, kan de Algemene Vergadering zelf kandidaten selecteren en benoemen,

Bij de samenstelling van de Raad van Bestuur wordt ernaar gestreefd het principe van de genderdiversiteit toe te passen, met name maximaal twee derde van het aantal bestuurders behoort tot hetzelfde geslacht,

De voorzitter van de Raad van Bestuur wordt aangeduid door de Algemene Vergadering onder de bestuurders op voordracht van de Raad van Bestuur en dit voor hernieuwbare termijnen van vijf jaar. Op het einde van elke mandaatsperiode organiseert de Raad van Bestuur een evaluatie. De (her)benoeming van de voorzitter vindt plaats ten laatste drie maanden vóór het beëindigen van de ambtstermijn van de voorzitter in functie.

§2. Een bestuurder kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen mits een schriftelijke kennisgeving gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur,. In geval van vrijwillig ontslag van een bestuurder, blijft deze bestuurder zijn mandaat uitoefenen tot aan de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Bestuurders kunnen te allen tijde worden afgezet door de Algemene Vergadering. Een beslissing tot afzetting kan enkel worden genomen na evaluatie door en advies van de Raad van Bestuur en nadat de betrokken bestuurder werd gehoord.

§3. De oproeping, de bijgevoegde stukken en de notulen worden steeds tijdig bezorgd aan de voorzitter van de Associatie KU Leuven vzw, die te allen tijde een vergadering van de Raad van Bestuur als lid met raadgevende stem kan bijwonen.

Artikel 16

§1. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De Raad van Bestuur heeft de residuaire bevoegdheid. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle handelingen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doet van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is op grond van de vzw-wet van 27 juni 1921 of deze statuten.

De Raad van Bestuur kan te allen tijde de vertegenwoordiger van de vzw Thomas More Mechelen in de Algemene Vergadering van de vzw Associatie KU Leuven vervangen. De vervanging gebeurt met onmiddellijke ingang zodra de beslissing genomen is. Deze beslissing wordt genomen met een twee derde meerderheid,

De Raad van Bestuur meldt vervreemdingen van en erfpachten op onroerend patrimonium aan het Comité Patrimoniumbeleid opgericht binnen de Associatie KU Leuven vzw.

De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur is bevoegd voor het goedkeuren en wijzigen van het huishoudelijk reglement. De Raad van Bestuur maakt het huishoudelijk reglement en de eventuele wijzigingen eraan ter kennisname over aan de Algemene Vergadering, waarna het huishoudelijk reglement of de eventuele wijzigingen in werking treden.

De Raad van Bestuur is bevoegd om het strategisch plan op te stellen binnen het kader van de algemene beleidsvisie die werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

De gehele of gedeeltelijke overdracht van onderwijsbevoegdheid aan andere instellingen of de stopzetting van opleidingen behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur, met uitzondering van de gehele of gedeeltelijke overdracht van onderwijsbevoegdheid naar instellingen die geen lid zijn van de Associatie KU Leuven vzw. Hiervoor is de Algemene Vergadering exclusief bevoegd.

De Raad van Bestuur richt in zijn schoot een audit- en remuneratiecomité op.

§2. Wanneer in overeenstemming met deze statuten de Algemene Vergadering, alvorens een beslissing te nemen, het advies inwint van of de voordracht vraagt aan de Raad van Bestuur, wordt in de vraag tot advies of voordracht de redelijke termijn bepaald binnen dewelke dat advies moet worden verleend of de voordracht mcet gebeuren, Wanneer het advies of de voordracht niet binnen de bepaalde termijn is verleend/gebeurd, beslist de Algemene Vergadering zonder het gevraagde advies of de gevraagde voordracht, Deze bepaling geldt enkel indien deze statuten geen termijn voor het advies of de voordracht voorop stellen.

De voorzitter van de Raad van Bestuur licht het advies toe in de Algemene Vergadering die hieromtrent een beslissing neemt.

Wanneer de Raad van Bestuur in plaats van advies te verlenen, zelf het initiatief neemt om voorstellen van beslissingen te formuleren, vervalt de verplichting voor de Algemene Vergadering om advies te vragen.

§3. De akten die de vereniging verbinden worden rechtsgeldig ondertekend door ten minste twee bestuurders, waaronder de voorzitter of, indien de voorzitter verhinderd is, een ondervoorzitter.

§4. De Raad van Bestuur kan steeds een volmacht geven aan een bestuurder of aan een derde om

bepaalde handelingen te verrichten in naam en voor rekening van de vereniging.

Artikel 17

De Raad van Bestuur duidt onder zijn leden een of meerdere ondervoorzitters aan,

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de Raad van Bestuur voorgezeten door een ondervoorzitter. Zijn alle

ondervoorzitters afwezig, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige

bestuurders.

De Raad van Bestuur stelt een secretaris aan.

Artikel 18

§1. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door drie bestuurders die de agendapunten aangeven waarover zij wensen te beraadslagen.

De oproeping wordt, behoudens in gavai van hoogdringendheid, ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering aan alle bestuurders bezorgd per gewone post, fax of e-mail of via enig ander elektronisch communicatiemiddel. De vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats vermeld in de oproeping.

De oproeping bevat eveneens de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter die daaraan elk punt toevoegt dat tijdig wordt voorgesteld door ten minste twee bestuurders of door de personen die belast zijn met het dagelijks bestuur van de vereniging. De vergadering kan alleen beraadslagen en beslissen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er unaniem mee instemmen dat over het niet-geagendeerde onderwerp toch beraadslaagd en gestemd mag worden. Niettemin kunnen bij hoogdringendheid punten worden behandeld zonder voormelde unanimiteit, tenzij een derde der aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders zich daartegen verzet,

§2. In de gevallen waarin de oproeping dit uitdrukkelijk bepaalt, hebben de bestuurders het recht om op afstand deel te nemen aan de vergadering door middel van een elektronisch communicatiemiddel. Dit elektronisch communicatiemiddel moet de bestuurder in staat stellen om rechtstreeks, gelijktijdig ers ononderbroken kennis te nemen van de besprekingen tijdens de vergadering en om het stemrecht uit te oefenen met betrekking tot alle punten waarover de vergadering zich dient uit te spreken, alsook om deel te nemen aan de beraadslagingen en om zijn vraagrecht uit te oefenen. Wanneer de bestuurder op afstand deelneemt aan de vergadering, wordt hij geacht gelijkgesteld te zijn met een bestuurder die aanwezig is op de plaats waar de Raad van Bestuur wordt gehouden. In de gevallen waar een geheime stemming dient te gebeuren of bij adviezen of voorstellen over de statuten of het doel van de vereniging of bij adviezen, voordrachten, voorstellen of beslissingen over de benoeming of afzetting van de voorzitter, ondervoorzitters, algemeen directeur of algemeen beheerder is deelname aan de vergadering op afstand niet mogelijk.

§3. In uitzonderlijke omstandigheden kan de voorzitter van de Raad van Bestuur beslissen een schriftelijke goedkeuringsprocedure voor een welbepaald agendapunt te organiseren. Deze procedure kan niet worden toegepast in de gevallen waar een geheime stemming dient te gebeuren of bij adviezen of voorstellen over de statuten of het doel van de vereniging. indien één lid van de Raad van Bestuur aangeeft het oneens te zijn met het geformuleerde voorstel, dan wordt het punt op de agenda van de eerstvolgende vergadering ingeschreven.

Artikel 19

§1. De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als ten minste de gewone meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is, De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

Op vraag van minstens drie bestuurders worden verkiezingen en stemmingen over personen gehouden bij geheime stemming. Van de geheime stemming wordt melding gemaakt in de beslissing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

§2. De leden van de Raad van Bestuur kunnen zich laten vertegenwoordigen bij een schrif-telijke volmacht door een andere bestuurder. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen. Een blanco volmacht gegeven door een lid van de Raad van Bestuur wordt toegewezen door de voorzitter van de vergadering aan een aanwezig lid van de Raad van Bestuur.

§3. De ontwerpnotulen worden na elke vergadering meegedeeld aan elke bestuurder. De goedgekeurde notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Derden die kennis willen krijgen van beslissingen van de Raad van Bestuur kunnen hiertoe een aanvraag richten tot de voorzitter van de Raad van Bestuur. Deze zal discretionair en zonder verdere motivering beslissen over de aanvraag. Afschriften of uittreksels ten behoeve van derden worden geldig ondertekend door de voorzitter of door de persoon die met het dagelijks bestuur van de vereniging is belast.

TITEL 6 -- ALGEMEEN DIRECTEUR, ALGEMEEN BEHEERDER, AFGEVAARDIGD BE-STUURDER EN DIReCTIECOMITE

Artikel 20

§1. De algemeen directeur en de algemeen beheerder worden aangesteld door de Algemene Vergadering op voordracht van de Raad van Bestuur en, voor wat betreft de aanstelling van de algemeen beheerder, na het advies te hebben ingewonnen van de Raad van Bestuur van de KU Leuven.

De aanstelling tot algemeen directeur of algemeen beheerder kan alleen gebeuren op basis van een openbare vacature. Naar aanleiding hiervan organiseert de Raad van Bestuur een extern assessment, Het assessment heeft tot doel een optimale invulling van de functies te waarborgen. Vijfjaarlijks organiseert de Raad van Bestuur een evaluatie van de algemeen directeur en algemeen beheerder, tenzij de Raad van Bestuur voorstelt dit tussentijds te doen.

Bij gebrek aan voordracht van kandidaten door de Raad van Bestuur voor de functies van algemeen directeur en algemeen beheerder binnen de negentig kalenderdagen na het afsluiten van de vacature kan de Algemene Vergadering zelf kandidaten selecteren en aanstellen.

§2. De Raad van Bestuur heeft de mogelijkheid om hetzij de algemeen directeur, hetzij de algemeen directeur en algemeen beheerder als afgevaardigd bestuurder(s) te benoemen. Het mandaat van afgevaardigd bestuurder loopt in duur gelijk met het mandaat van algemeen beheerder en/of algemeen directeur.

§3. De functies van algemeen directeur en algemeen beheerder kunnen gecombineerd worden in hoofde van één persoon.

§4. De algemeen directeur en algemeen beheerder waken in opdracht van de Raad van Bestuur over het financiële beleid en het financiële evenwicht van de vereniging en rapporteren financiële problemen onverwijld rechtstreeks aan de Raad van Bestuur. Naast de algemeen directeur en algemeen beheerder kunnen andere leden van het Directiecomité bijkomend met deze opdracht worden belast door de Raad van Bestuur.

§5. Indien de algemeen directeur en/of algemeen beheerder geen bestuurder zijn, hebben zij het recht aanwezig te zijn op de vergaderingen van de Raad van Bestuur met raadgevende stem. Zij hebben tevens het recht punten te laten agenderen op de Raad van Bestuur.

§6. De algemeen directeur en algemeen beheerder wonen met raadgevende stem de vergaderingen bij van de Algemene Vergadering.

§7. De Raad van Bestuur kan bij wijze van ordemaatregel de algemeen directeur of de algemeen beheerder schorsen voor een periode van ten hoogste drie maanden. De Raad van Bestuur hoort in voorkomend geval de betrokkene, Tevens is de Raad van Bestuur bevoegd om een algemeen directeur of algemeen beheerder te ontslaan om dringende redenen. Van deze beslissingen wordt onverwijld kennisgeving gedaan aan de voorzitter van de Algemene Vergadering die alle leden van de Algemene Vergadering informeert.

§8. De algemeen directeur en algemeen beheerder kunnen te allen tijde worden afgezet door de Algemene Vergadering onverminderd artikel 13. Een beslissing tot afzetting kan enkel worden genomen nadat de betrokken persoon werd gehoord, het advies van de Raad van Bestuur werd ingewonnen en de Algemene Vergadering een evaluatie heeft laten uitvoeren door de Raad van bestuur. De Raad van Bestuur kan ook zelf een voorstel tot afzetting formuleren. In voorkomend geval zal betrokkene eveneens worden gehoord en zal de Alge-mene Vergadering een evaluatie organiseren.

§9, De Raad van Bestuur delegeert het dagelijks bestuur aan het Directiecomité, De inhoud en omvang van de delegatie inzake het dagelijks bestuur worden gedefinieerd in het huishoudelijk reglement. De algemeen directeur, de algemeen beheerder en de academisch beheerder van de KU Leuven zijn ex officie lid van het Directiecomité. De Raad van Bestuur benoemt de overige leden van het Directiecomité overeenkomstig de aanstellingsprocedure uitgewerkt in het huishoudelijk reglement, onverminderd het bepaalde in artikel 20, §1. De algemeen directeur is voorzitter van het Directiecomité. Het Directiecomité en zijn leden nemen beslissingen overeenkomstig de bepalingen van het huishoudelijk reglement. De ontslagprocedure voor de niet ex officia leden van het Directiecomité wordt uitgewerkt in het huishoudelijk reglement, onverminderd het bepaalde in §7 en §8 van artikel 20.

TITEL 7 -- BEGROTING, JAARREKENING EN JAARVERSLAG

Artikel 21

Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en het jaarverslag van het voorgaande jaar ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering vôôr 31 mei. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders kwijting verleend,

De begroting van het volgende jaar wordt door de Raad van Bestuur voorgelegd aan de Algemene Vergadering vóór 1 november. De Algemene Vergadering kan de begroting via schriftelijke procedure goedkeuren indien het financieel evenwicht in de meerjarenbegroting is gegarandeerd.

TITEL 8  ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 22

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de Algemene Vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars aangesteld, wordt hun bevoegdheid en bezoldiging bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld, Tevens wordt door de Algemene Vergadering de bestemming van het netto-actief bepaald dat tot een gelijkaardige belangeloze doelstelling moet worden aangewend.

Artikel 23

Behoudens andere wettelijke gronden van ontbinding van rechtswege, is de vereniging van rechtswege ontbonden indien niet tezelfdertijd ten minste de KU Leuven en ten minste één hogeschool met onderwijsbevoegdheid lid is van de vereniging.

TITEL 9 -- BEMIDDEL1NG EN BINDENDE ARBITRAGEBESLISSING

Artikel 24

Bij betwisting betreffende materies waarbij enerzijds de vereniging en anderzijds de Associa-tie KU Leuven vzw en/of de KU Leuven en/of één of meer hogescholen die lid zijn van de Associatie KU Leuven vzw en/of de vzw HUB-KUBrussel en/of de vzw Patrimonium Hoger Onderwijs Sint-Lukas Brussel betrokken partij zijn, wordt aan de leden bedoeld in artikel 6, §2, 3.1 gevraagd een voorstel tot beslissing te formuleren voor de betrokken Algemene Ver-gaderingen en/of de Inrichtende Overheid van de KU Leuven.

Bij hun voorstel tot beslissing stellen de leden bedoeld in artikel 6, §2, 3.1, het gezamenlijk belang van de Associatie KU Leuven vzw en alle leden van de Associatie KU Leuven vzw alsook het belang van de betrokken partijen die een betwisting hebben voorop.

Wanneer niet alle betrokken partijen akkoord gaan met de voorgestelde beslissing verbinden alle partijen er zich toe de betwisting voor te leggen aan een college van arbiters, samengesteld en beslissingen nemend overeenkomstig de bepalingen van het Gerechtelijk Wetboek. Het arbitraal college oordeelt in billijkheid,

De uitspraak van het college van arbiters is een definitieve eindbeslissing en heeft gezag van gewijsde voor elke in de arbitrage betrokken partij en is uitvoerbaar zonder mogelijkheid tot verhaal.

TITEL 10 - SLOTBEPALING

Artikel 25

Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de vzw-wet van 27 juni 1921 van toepassing.

TITEL 11 - OVERGANGSBEPALINGEN

Artikel 26

§1, Indien één of meerdere hogescholen die lid zijn van de Associatie KU Leuven vzw met elkaar fuseren, beschikt de fusiehogeschool in de Algemene Vergadering van de vzw Thomas More Mechelen in afwijking van artikel 6, §2,1, over evenveel stemmen als het aantal stemmen waarover de hogescholen die deel uitmaakten van de fusie beschikten vóór de fusie. in de Algemene Vergadering van de fusiehogeschool geldt voorgaande bepaling voor de vertegenwoordiger van de fusiehogeschool.

§2. Deze overgangsbepaling komt te vervallen uiterlijk op 31 december 2016.

B. Aanstelling van de voorzitter en de secretaris van de algemene vergadering

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen vzw heeft tijdens de vergadering van 20 december 2012 beslist om de heer Koenraad Frans Julia Geens, Kouterstraat 43, 3040 Loonbeek, geboren te Brasschaat op 22 januari 1958, in overeenstemming met de nieuwe statuten van de vereniging, met ingang van 1 januari 2013 aan te stellen tot voorzitter van de algemene vergadering.

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen vzw heeft tijdens de vergadering van 20 december 2012 beslist beslist om de heer Luc Jozef Josephine Damen, Kanunnikenblok 11, 2440 Geel, geboren te Turnhout op 26 augustus 1958 met ingang van 01 januari 2013 aan te stellen tot secretaris van de algemene vergadering.

C. Bevestiging van de leden van de raad van bestuur in hun mandaat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen vzw heeft tijdens de vergadering van 20 december

2012 beslist dat de raad van bestuur, in overeenstemming met de nieuwe statuten van de vereniging, met

ingang van 1 januari 2013 als volgt samengesteld is:

De heer Fillp Ivo Pieter Abraham, Beukentaan 38, 3001 Leuven, geboren te Luxemburg op 4 december

1959

Mevrouw Maria Reinhilde Anna Louisa Victoria Catharina Rika Casteels1 Nieuwstraat 38, 3060 Bertem,

geboren te Leuven op 31 augustus 1960

De heer Erik Jozef Paul Clinck, Prieelstraat 18, 2610 Wilrijk, geboren te Antwerpen op 21 juni 1961

Mevrouw Flora Renée Julienne Carrijn, Armand Thiérylaan 32, 3001 Heverlee, geboren te Leuven op 25

november 1957

De heer Koenraad Frans Julia Geens, Kouterstraat 43, 3040 Loonbeek, geboren te Brasschaat op 22

januari 1958,

De heer Marc Emiel Anna Geerinckx, Kleine Boeretang 19, 2480 Dessel, geboren te Herentals op 17

november 1962

Mevrouw Anne Maria Victorina Alphonsina Gommers, Leemstraat 27, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver,

geboren te Lodja (Congo) op 18 juli 1956

Mevrouw Kathleen Maria Jozef Helsen, Averbodesesteenweg 67, 2230 Herselt, geboren te Geel op 23 juli

1965

De heer Luc Hooybergs, Kerkstraat 19/B, 3945 Ham, geboren te Mol op 11 november 1968

De heer Alex Christiaan O. J. Joos, Retieseweg 154, 2440 Geel, geboren te Turnhout op 23 april 1966.

De heer Pieter Jan Dominiek Kerremans, Louizastraat 30, 2800 Mechelen, geboren te Veurne op 6 januari

1962

De heer Ludo Fernand J. Lauwers, Mussenburglei 120, 2650 Edegem, geboren te Kruibeke op 27

september 1951

Mevrouw Karen Irma Jozef Maex, A, Ruelensfaan 31, 3020 Herent, geboren te Leuven op 09 november

1959.

De heer Philippe François Julien Michiels, Van Schoonbekestraat 110, 2018 Antwerpen, geboren te

Antwerpen op 6 januari 1954.

De heer Robert Ruys, Douglaslaan 35, 2950 Kapellen, geboren te Kalmthout op 24 mei 1951

De heer Paul Victor Maria Steppe, Lege Veldkantiaan 34, 2540 Hove, geboren te Ninove op 6 juni 1947

De heer Thierry Joseph Taverna, Rondestraat 9, 3670 Meeuwen-Gruitrode, geboren te Bree op 16 april

1970

De heer Walter Jeanne Jozef Verbeke, Dorekensstraat 20, 1570 Galmaarden, geboren te Berchem-

Antwerpen op 15 december 1962,

Mevrouw Machteld Leontina Wilhelmina Verbruggen, Kouter 116, 2811 Leest, geboren te Mechelen op 25

oktober 1966

De heer Raymond, Louis, Julien Verrydt, Breden Els 6, 2490 Balen, geboren te Balen op 3 juni 1956

Hun mandaat loopt af op 1 januari 2016.

De heer Johan Maria Jozef Cloet, Euster 6, 2570 Duffel, geboren te Brussel op 14 maart 1951

De heer Lodewijk Jozef Genoe, Biesdelle 79, 3980 Tessenderlo, geboren te Meensel-Kiezegem op 27

oktober 1938

De heer Guido Jullius Joannes Knops, Zelestraat 77/81, 2800 Mechelen, geboren te Mechelen op 2 oktober

1948

De heer Joannes Josephus Lievens, Koppeleershoeven 52, 2440 Geel, geboren te Geel op 21 november

1951

De heer Laurentius Josée V.C.P. Swerts, Winkelomseheide 22, 2440 Geel, geboren te Geel op 10 augustus

1947

De heer Karel Maurice Leopold Van Liempt, Roggemansstraat 4, 2820 Bonheiden, geboren te Wilrijk op 2

november 1948

Mevrouw Maria Jozefa Franciska Van Nuland, Zemstbaan 190, 2800 Martse!, geboren te Mechelen op 31

december 1949

De heer Herman Maria Eduard Willems, Sijsjespad 3, 2350 Vosselaar, geboren te Morkhoven op 29 mei

1934

Hun mandaat loopt af op 1 september 2013.

D, Aanstelling van de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen vzw heeft tijdens de vergadering van 20 december 2012 beslist beslist om de heer Koenraad Frans Julia Geens, Kouterstraat 43, 3040 Loonbeek, geboren te Brasschaat op 22 januari 1958, in overeenstemming met de nieuwe statuten van de vereniging, met ingang van 1 januari 2013 aan te stellen tot voorzitter van de raad van bestuur,

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw heeft tijdens de vergadering van 20 december 2012 beslist om met ingang van 01 januari 2013 de heer Luc Jozef Josephine Damen, Kanunnikenblok 11, 2440 Geel, geboren te Turnhout op 26 augustus 1958 aan te stellen als secretaris van de raad van bestuur,

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

E. Delegatie van bevoegdheden aan de leden van het directiecomité

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw heeft tijdens de vergadering van 20 december 2012 beslist tot een delegatie van bevoegdheden aan de leden van het directiecomité. De tekst van deze delegatie luidt als volgt:

Definitie van Thomas More hogeschool

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw definieert "Thomas More hogeschool" als volgt:

Onder "Thomas More hogeschool" wordt verstaan de volledige operationele samenwerking tussen en de volledige operationele eenmaking van de Vlaamse hogescholen Thomas More Antwerpen, Thomas More Kempen en Thomas More Mechelen.

De hogeschool Thomas More Antwerpen heeft als rechtspersoon de vzw Thomas More Antwerpen (ondernemingsnummer 0420575568), met maatschappelijke zetel te 2018 Antwerpen, Jozef De Bomstraat 11.

De hogeschool Thomas More Kempen heeft ais rechtspersoon de vzw Thomas More Kempen (ondernemingsnummer 409667028), met maatschappelijke zetel te 2440 Geel, Kleinhoefstraat 4.

De hogeschool Thomas More Mechelen heeft als rechtspersoon de vzw Thomas More Mechelen (ondernemingsnummer 0455411733) met maatschappelijke zetel te 2800 Mechelen, Zandpoortvest 13,

Aanstelling van de algemeen directeur van Thomas More Kempen als afgevaardigd bestuurder met delegatie van bevoegdheden

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw stelt met ingang van 01 januari 2013 mevrouw Machteld Leontina Wilhelmina Verbruggen (Kouter 116, 2811 Leest), geboren te Mechelen op 25 oktober 1966, lid van de raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw en algemeen directeur van Thomas More Kempen, omwille van de volledige operationele samenwerking tussen en de volledige operationele eenmaking van Thomas More Antwerpen, Thomas More Kempen en Thomas More Mechelen, aan als afgevaardigd bestuurder van de vereniging,

De algemeen directeur van Thomas More Kempen is als afgevaardigd bestuurder van Thomas More Mechelen vzw bevoegd

voor het dagelijks bestuur;

voor de voorbereiding en de uitvoering van het strategisch beleid, het onderwijs- en studentenbeleid, het onderzoeka-, dienstverlenings- en valorisatiebeleid, de kwaliteitszorg, het communicatiebeleid en het personeelsbeleid van de Thomas More hogeschool, inclusief de samenwerkingsovereenkomsten en contracten die uit deze bevoegdheden voortvloeien;

voor het ondertekenen van alle documenten m.b.t de personeelsadministratie voor de personeelsleden behorende tot de diensten van de algemeen directeur.

In de hoedanigheid van afgevaardigd bestuurder vertegenwoordigt Machteld Verbruggen de hogeschool in organisaties waarin zij namens de hogeschool zetelt.

Machteld Verbruggen is als afgevaardigd bestuurder bevoegd om in de plaats te treden van de algemeen beheerder, van de voorzitter van de groep Gezondheid & Welzijn, van de voorzitter van de groep Mens & Maatschappij en van de voorzitter van de groep Technologie & Design.

Delegatie van bevoegdheden aan de voorzitter van de Groep Gezondheid & Welzijn

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw delegeert met ingang van 01 januari 2013 aan de heer Thierry Joseph Taverna (Rondestraat 9, 3670 Meeuwen-Gruitrode), geboren te Bree op 16 april 1970, lid van de raad van bestuur de volgende bevoegdheden in functie van zijn opdracht als voorzitter van de groep Gezondheid & Welzijn van de Thomas More hogeschool.

Thierry Taverna is als voorzitter van de groep Gezondheid & Welzijn bevoegd

voor het dagelijks bestuur van de professionele opleidingen van het studiegebied sociaal agogisch werk, de professionele opleidingen van het studiegebied gezondheidszorg en de professionele opleiding chemie van het studiegebied industriële wetenschappen en technologie van de Thomas More hogeschool;

voor het onderzoek, de vorming en dienstverlening en de kennis- en expertisecentra van de groep;

voor de samenwerkingsovereenkomsten met andere hogescholen, universiteiten of derden met betrekking tot onderwijs, onderzoek of maatschappelijke dienstverlening van de groep;

voor het ondertekenen van alle documenten m.b.t, de personeelsadministratie voor de personeelsleden behorende tot de groep.

Thierry Taverna vertegenwoordigt als voorzitter van de groep Gezondheid & Welzijn de Thomas More hogeschool in organisaties waarin hij namens de hogeschool zetelt.

Delegatie van bevoegdheden aan de voorzitter van de Groep Mens & Maatschappij

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw delegeert met ingang van 01 januari 2013 aan mevrouw Anne Maria Victorina Aiphonsina Gommers (Leemstraat 27, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver), geboren te Lodja (Congo) op 18 juli 1956, lid van de raad van bestuur, de volgende bevoegdheden in functie van haar opdracht als voorzitter van de groep Mens & Maatschappij van de Thomas More hogeschool.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Annemie Gommers is als voorzitter van de groep Mens & Maatschappij bevoegd

voor het dagelijks bestuur van de professionele opleidingen van het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde, uitgezonderd de opleiding Toegepaste Informatica en de opleiding Informaticamanagement en Multimedia; de professionele opleidingen van het studiegebied onderwijs en de professionele opleiding Logistiek van het studiegebied industriële wetenschappen en technologie van de Thomas More hogeschool;

voor het onderzoek, de vorming en dienstverlening en de kennis- en expertisecentra van de groep;

voor de samenwerkingsovereenkomsten met andere hogescholen, universiteiten of derden met betrekking tot onderwijs, onderzoek of maatschappelijke dienstverlening van de groep;

voor het ondertekenen van alle documenten m.b.t. de personeelsadministratie voor de personeelsleden behorende tot de groep.

Annemie Dommers vertegenwoordigt als voorzitter van de groep Mens Si Maatschappij de Thomas More hogeschool in organisaties waarin zij namens de hogeschool zetelt.

Delegatie van bevoegdheden aan de voorzitter van de Groep Technologie & Design

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw delegeert met ingang van 01 januari 2013 aan de heer Marc Emiel Anna Geerinckx (Kleine Boeretang 19, 2480 Dessel), geboren te Herentals op 17 november 1962, lid van de raad van bestuur de volgende bevoegdheden in functie van zijn opdracht als voorzitter van de groep Technologie & Design van de Thomas More hogeschool,

Marc Geerinckx is als voorzitter van de groep Technologie & Design bevoegd

voor het dagelijks bestuur van de professionele opleidingen van het studiegebied biotechniek, de professionele opleidingen Toegepaste Informatica en Informaticamanagement en Multimedia van het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde, de professionele opleiding interieurvormgeving van het studiegebied architectuur en de professionele opleidingen van het studiegebied industriële wetenschappen en technologie, uitgezonderd de opleiding Chemie en de opleiding Logistiek van de Thomas More hogeschool;

voor het onderzoek, de vorming en dienstverlening en de kennis- en expertisecentra van de groep;

voor de samenwerkingsovereenkomsten met andere hogescholen, universiteiten of derden met betrekking tot onderwijs, onderzoek of maatschappelijke dienstverlening van de groep;

voor het ondertekenen van alle documenten m.b.t de personeelsadministratie voor de personeelsleden behorende tot de groep.

Marc Geerinckx vertegenwoordigt als voorzitter van de groep Technologie & Design de Thomas More hogeschool in organisaties waarin hij namens de hogeschool zetelt,

Aanstelling van de algemeen beheerder als afgevaardigd bestuurder met delegatie van bevoegdheden

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw stelt met ingang van 01 januari 2013 de heer Philippe François Julien Michiels (Van Schoonbekestraat 110, 2018 Antwerpen), geboren te Antwerpen op 6 januari 1954, lid van de raad van bestuur en algemeen beheerder van de Thomas More hogeschool aan ais afgevaardigd bestuurder van de vereniging.

De algemeen beheerder is ais afgevaardigd bestuurder bevoegd voor

de voorbereiding en de uitvoering van het aankoopbeleid, het financieel beleid, de financiële en personeelsadministratie, het facilitair beleid, de ICT & services, de ondersteuning van HR processen en de interne controle van de Thomas More hogeschool, inclusief de samenwerkingsovereenkomsten en contracten die uit deze bevoegdheden voortvloeien;

voor het ondertekenen van alle documenten m.b.t. de personeelsadministratie voor de personeelsleden behorende tot de diensten van de algemeen beheerder,

In zijn hoedanigheid van afgevaardigd bestuurder vertegenwoordigt de algemeen beheerder de hogeschool in organisaties waarin hij namens de hogeschool zetelt.

De algemeen beheerder is als afgevaardigd bestuurder bevoegd om op te treden in de plaats van de andere afgevaardigd bestuurder van de verenging.

Delegatie van bevoegdheden aan de academisch beheerder

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw delegeert van 01 januari 2013 tot en met 30 september 2013 aan mevrouw Flora Renée Julienne Carrijn (Armand Thiérylaan 32, 3001 Heverlee), geboren te Leuven op 25 november 1957, lid van de raad van bestuur de volgende bevoegdheden in functie van haar opdracht als academisch beheerder van de Thomas More hogeschool.

De academisch beheerder is bevoegd

voor het dagelijks bestuur van de academiserende opleidingen;

voor de voorbereiding en de uitvoering van het strategisch beleid, het onderwijs- en studentenbeleid, het onderzoeks-, dienstverienings- en valorisatiebeleid, de kwaliteitszorg, het communicatiebeleid en het personeelsbeleid van de academiserende opleidingen van de Thomas More hogeschool, inclusief de samenwerkingsovereenkomsten en contracten die uit deze bevoegdheden voortvloeien;

voor het ondertekenen van alle documenten m.b.t, de personeelsadministratie voor de personeelsleden behorende tot de academiserende opleidingen en de diensten van de academisch beheerder.

Flora Carfijn vertegenwoordigt als academisch beheerder de Thomas More hogeschool in organisaties waarin zij namens de hogeschool zetelt,

c

t

..e

Luik B - Vervolg

Vorige beslissingen over de aanstelling van een afgevaardigd bestuurder

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw beslist dat met de aanstellingen tot afgevaardigd bestuurder van heden alle vorige beslissingen met betrekking tot de aanstelling van een afgevaardigd bestuurder voor Thomas More Mechelen vzw op 01 januari 2013 vervallen.

Koen Geens Philippe Michiels

Voorzitter Afgevaardigd bestuurder

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/11/2012
ÿþ rr7li' 7

!'Î( 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor- u IuI IIIIIIIIUIIII NEERGELEGD

behouden *12192389*

aan het

Belgisch

Staatsblad





.._...  .-.--.~

1 6 -11- 2012







GRiFFIEwjeCHTBANK van KOgMMDEL te MECHELEN



Benaming : Thomas More Mechelen

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Zandpoortvest 13 - 2800 Mechelen

Ondernuhiingsnr : 0455411733

Voorwerp akte : Raad van bestuur, afgevaardigd bestuurder, bevoegdhedenregeling, bedrijfsrevisor

A. Raad van bestuur

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen vzw aanvaardt tijdens de bijeenkomst van 24 oktober 2012 het ontslag van de heer Willem Alfred Van Malcot, Berkendreef 28, 3390 Tielt-Winge, geboren te Leuven op 08 maart 1954 als lid van de raad van bestuur van de vereniging en stelt mevrouw Machteld Leontina Wilhelmina Verbruggen, Kouter 116, 2811 Leest, geboren te Mechelen op 25 oktober 1966 aan als bestuurder. Het mandaat van de nieuwe bestuurder gaat in op 25 oktober 2012 en loopt af samen met het mandaat ven de bestuurders, die reeds in functie zijn. Dit is op 01 januari 2016.

B. Afgevaardigd bestuurder

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw stelt tijdens de bijeenkomst van 26 september 2012 mevrouw Machteld Leontina Wilhelmina Verbruggen, Kouter 116, 2811 Leest, geboren te Mechelen op 25 oktober 1966, algemeen directeur van Thomas More met onmiddellijke ingang aan als afgevaardigd bestuurder van de vereniging.

C. Bevoegdhedenregeling

De raad van bestuur van Thomas More Mechelen vzw keurt tijdens de bijeenkomst van 26 september 2012

het voorstel van het auditcomité goed met betrekking tot een bevoegdhedenregeling voor:

1. Aankopen, bestellingen, investeringen en betalingen

2, Kredietkaarten

3, Beleggingen

4. Belastingen

5, Personeelsbeslissingen

Deze bevoegdhedenregeling gaat in op 1 oktober 2012. Alle eerdere beslissingen omtrent bevoegdheden

en volmachten, strijdig met wat hieronder vermeld staat, komen te vervallen.

1. Aankopen, bestellingen, investeringen en betalingen

" Enkel bevoegde aankopers (zie overzicht hieronder) kunnen aankopen en bestellingen doen binnen de hieronder bepaalde grenzen, te allen tijde de wet op de overheidsopdrachten respecterend.

" Het uitoefenen van deze bevoegdheden voor het doen van aankopen en uitgaven moet steeds passen binnen de goedgekeurde begroting van het betrokken deelbudget.

" Volmachten op de bankrekening dienen geregeld te worden in functie van (bancaire en kas) betaalbevoegdheden van de verantwoordelijke van de dienst financiën en zijn back-up. De Algemeen beheerder heeft volmacht op alle rekeningen van de vzw,

" De verantwoordelijke financiën is bevoegd voor het opvolgen van de beleggingen en rapporteert dit in de Financiële Commissie. De verantwoordelijke financiën kan zelf geen aankopen doen en deze boekhoudkundig verwerken.

" De boekhouders I financiële antennes inputeren de documenten in de boekhouding en kijken na op de conformiteit ervan. Zij kunnen geen betalingen verrichten van deze geïnputeerde documenten.

" Er moet binnen de financiële diensten een duidelijke afbakening afgesproken worden tussen de functies inzake het boeken en het betalen. Niemand van de financiële dienst heeft aankoop- en/of bestelbevoegdheid. De algemeen beheerder is belast met het toezicht hierop,

" Elke (samenhangende) aankoop van roerend goed, levering of dienst boven 5.000 euro excf. BTW dient te worden geregistreerd in de software voor overheidsopdrachten 43P".

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : netto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

4 s

. Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

.Langdurige contracten worden vooraf steeds goedgekeurd door de Algemeen beheerder.

"Driemaandelijks worden aankopen kleiner dan 25.000 euro (ex post) gerapporteerd door de bevoegde

aankopers aan de algemeen beheerder.

.Overzicht van de bevoegde aankopers en hun aankoopgrenzen:

Aankoopgrens; Boven 25.000 euro excl. BTW + rapportage ex post aan Raad van Bestuur(1). Bevoegde aankoper (3): Algemeen beheerder + delegaties (2). Back-up aankoper: Voorzitter van de raad van bestuur of 2 externe bestuurders. Wie betaalt (4): verantwoordelijke financiën. Back-up betaling: gemandateerde dienst financiën.

Aankoopgrens: Tot 25.000 euro excl. BTW (niet-facilitair en niet-ICTS). Bevoegde aankoper (3): Algemeen directeur, Academisch beheerder{ Groepsvoorzitters + delegaties (2). Back-up aankoper: Algemeen beheerder,. Wie betaalt (4): verantwoordelijke financiën. Back-up betaling: gemandateerde dienst financiën.

Aankoopgrens: Tot 5.000 euro excl. BTW (niet-facilitair en niet-ICTS). Bevoegde aankoper (3): Directeurs niveau 2* + delegaties (2). Back-up aankoper: Algemeen directeur, Academisch beheerder, Groepsvoorzitter. Wie betaalt (4): verantwoordelijke financiën. Back-up betaling: gemandateerde dienst financiën.

Aankoopgrens: Voor facilitaire aangelegenheden, tot 25.000 euro excl, BTW, Bevoegde aankoper (3): Directeur facilitaire dienst + delegaties (2).Back-up aankoper: Algemeen beheerder. Wie betaalt (4): verantwoordelijke financiën. Back-up betaling: gemandateerde dienst financiën.

Aankoopgrens: Voqr ICTSeaangelegenheden, tot 25.000 euro, excl. BTW. Bevoegde aankoper (3): Directeur ICTS" + delegaties (2). Back-up aankoper: Algemeen beheerder. Wie betaalt (4): verantwoordelijke financiën. Back-up betaling: gemandateerde dienst financiën.

* Uitgezonderd directeur financiën, directeurs niveau 2 zie integratienota dd. 3-09-2012 met ref. TM-DC-Doc-2012.086 "Organisatiestructuur Thomas More".

(1) Aankopen van onroerende goederen en uitgaven m.b.t. bouwdossiers en -projecten, alsook niet-begrote aankopen groter dan 25.000 euro excl. BTW, worden door de Algemeen beheerder vooraf gerapporteerd aan de Raad van Bestuur.

(2) Delegaties moeten vooraf schriftelijk goedgekeurd worden door de hierboven vernielde bevoegde aankoper en getekend worden door de delegatienemer. Delegaties zijn beperkt tot 5.000 euro excl. BTW.

(3) De goedkeuring van de aankoop gebeurt via een stempel op de factuur (of ander representatief document) met naam en handtekening van de bevoegde aankoper en vermelding van de datum van goedkeuring: "Ondergetekende, (naam van persoon bevoegd voor aankoop te doen), vertegenwoordigend het hogeschoolbestuur, keurt op (datum van goedkeuring) het voorwerp van dit document goed binnen de bevoegdheden, verklaart op erewoord dat het voorwerp van dit document uitsluitend aangewend wordt voor Thomas More Mechelen en geeft hierbij opdracht tot betaling."

(4) De verantwoordelijke financiën betaalt na verificatie van de documenten op de handtekening / naam f stempel van de bevoegde persoon en de gevolgde interne procedure, De betalingsbevoegdheid van de verantwoordelijke financiën is beperkt tot 250.000 euro per keer. Voor een betalingsopdracht van meer dan 250.000 euro moet de back-up van de betaling mee ondertekenen.

2. Kredietkaarten

"De leden van het directiecomité kunnen, binnen de hun toegekende aankoopbevoegdheid, beschikken over

een kredietkaart met een maandelijkse limiet van 5.000 euro.

" De boekhouders / financiële antennes kunnen, voor het uitvoeren van niet-bancaire betalingen vcor vcoraf goedgekeurde aankopen en bestellingen, beschikken over een kredietkaart met een maandelijkse limiet van 2.500 euro.

" De leden van het directiecomité kunnen in een gezamenlijke gemotiveerde beslissing een kredietkaart met een limiet van 2.500 euro toekennen aan andere medewerkers. Zij kunnen tijdelijk ook een hogere limiet toekennen. Het verlenen van dergelijke kredietkaarten en/of hogere limieten moet gemeld worden aan de verantwoordelijke financiën.

"De uitgaven met kredietkaarten verricht door de leden van het directiecomité worden door de verantwoordelijke financiën per kwartaal gerapporteerd op en goedgekeurd door het remuneratiecomité. De betalingen met kredietkaarten verricht door boekhouders I financiële antennes worden goedgekeurd door de verantwoordelijke financiën.

3, Beleggingen

De Algemeen beheerder ondertekent, ter uitvoering van de beslissingen van de Financiële Commissie en

met ex post rapportering aan de Raad van Bestuur, alle documenten m.b.t. de beleggingsportefeuilles.

4. Belastingen

De verantwoordelijke financiën ondertekent alle fiscale aangiften van Thomas More Mechelen vzw steeds in

overleg met de algemeen beheerder.

5. Personeelsbeslissingen

"Het directiecomité neemt gezamenlijk personeelsbeslissingen inzake aanwerving, bevordering, benoeming

en beëindiging als één college.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

s

Vpor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

" Deze beslissingsdocumenten moeten vooraf geviseerd worden door de verantwoordelijke financiën in kader van de goedgekeurde begrotingen, en worden getekend door het directielid waarvoor het personeelslid werkt.

" Contracten inzake aanwerving, bevordering, benoeming en beëindiging worden getekend door het directielid waarvoor het personeelslid werkt,

Driemaandelijks rapporteert de Algemeen beheerder in het directiecomité over de opvolging van de personeelskosten en de getekende contracten.

.Personeelsaangelegenheden van de leden van het directiecomité zelf worden voorafgaandelijk door de Raad van Bestuur beslist, na advies van het benoemings- en remuneratiecomité.

.Elke personeelslid wordt in de personeelsadministratie gecodeerd opgenomen.

D. Bedrijfsrevisor

Aanstelling van een bedrijfsrevisor voor de jaren 2011 t.e.m. 2013, Aanvulling bij de beslissing van 31 mei 2011

Besluit. De algemene vergadering van Thomas More Mechelen vzw, voorheen Lessius Mechelen vzw, beslist tijdens de bijeenkomst van 24 oktober 2012 om het besluit van 31 mei 2011 over de aanstelling van een bedrijfsrevisor voor de jaren 2011 t.e.m. 2013 aan te vullen. De aangepaste tekst van het besluit van 31 mei 2011 luidt als volgt; "De algemene vergadering beslist om het bedrijfsrevisorenkantoor Cattens, Pirenne, Theunissen & Co bedrijfsrevisoren bvcv, Jan Van Rijswijckiaan 10, 2018 Antwerpen, vertegenwoordigd door Jan Van Brabant en Philip Callens te benoemen voor een termijn van drie jaren (2011, 2012 en 2013) met als vervaldatum de dag waarop de algemene vergadering het verslag van de bedrijfsrevisor met betrekking tot het boekjaar 2013 goedkeurt en onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat het revisorenkantoor bereid is ontslag te nemen in geval mogelijke toekomstige herstructureringen en harmonisaties op Associatieniveau inzake de revisorale opdrachten. Het jaarlijks te betalen ereloon bedraagt 5300,00 euro, exclusief BTW ofwel 6.413,00 euro, inclusief BTW. Dit ereloon omvat alle kosten en zal jaarlijks aangepast worden aan het indexcijfer der consumptieprijzen."

Koen Geens Voorzitter Philippe Michiels

Afgevaardigd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

24/07/2012
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Benaming : Lessius Mechelen

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Zandpoortvest 13 - 2800 Mechelen

Ondernemingsnr : 0455411733

Voorwerp akte : Raad van bestuur en wijziging van de statuten

Raad van bestuur

De algemene vergadering van Lessius Mechelen vzw neemt tijdens de bijeenkomst van 24 mei 2012 kennis van het feit dat mevrouw Greet Heylen, Gillekenshaegen 2, 2222 Wiekevorst en de heer Maurice Vaes, Oevelseweg 23, 2200 Noorderwijk op 01 januari 2012 het mandaat van bestuurder van de vereniging niet hebben opgenomen.

De algemene vergadering van Lessius Mechelen vzw stelt tijdens de bijeenkomst van 24 mei 2012 de heer Marc Emiel Anna Geerinckx, Kleine Boeretang 19, 2480 Dessel, geboren te Herentals op 17 november 1962 en de heer Willem Alfred Van Malcot, Berkendreef 28, 3390 Tielt-Winge, geboren te Leuven op 08 maart 1954 aan als lid van de raad van bestuur van de vereniging, Het mandaat van de nieuwe bestuurders gaat in op 25 mei 2012 en loopt af samen met het mandaat van de bestuurders, die reeds in functie zijn. Dit is op 01 januari 2016.

Wijziging van de statuten

De algemene vergadering van Lessius Mechelen vzw keurt tijdens de bijzondere bijeenkomst van 10 juli

2012 eenparig de volgende wijziging van artikel 1 van de statuten van de vereniging goed:

De tekst van artikel 1 van de statuten:

De vereniging is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam "Lessius Mechelen".

wordt vervangen door:

De vereniging is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam "Thomas More Mecheten".

Deze wijziging van de statuten gaat in op 24 september 2012.

Koen Geens Philippe Michiels

Voorzitter afgevaardigd bestuurder

111011111111111

*12130645*

11

Op de laatste blz, van Luik E vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

05/07/2012
ÿþMOD 2,0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsblal

I lIlII 11111 llhI 111111111111111 11111 111111111 til!

*saiiaei3*

Benaming

(voluit): LESSIUS MECHELEN

NEERGELEGD

2 6 JtIN1 2012

GRIFFIE RE BANK van

KOOPHANDEerreleECHELEN

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : ZANDPOORTVEST 13 te 2800 MECHELEN Ondernemingsnr : 0455.411.733

Voorwerp akte : Wijziging bedrijfsrevisor.

Uit het verslag van de Algemene vergadering gehouden op 31 mei 2011 blijkt dat het hogeschoolbestuur heeft beslist het bedrijfsrevisorenkantoor Callens, Pirenne, Theunissen & Co, Jan Van Rijswijcklaan 10 te 2018 Antwerpen te benoemen voor een termijn van drie jaren (boekjaren 2011, 2012 en 2013), met als vervaldatum de dag waarop de Algemene vergadering het verslag van de bediijfsrevisor m.b.t, het boekjaar 2013 goedkeurt, onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat het revisoren kantoor bereid is ontslag te nemen in geval van mogelijke toekomstige herstructureringen en harmonisaties op Associatieniveau inzake de revisorale opdrachten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge



Mechelen, 25 juni 2012.

Johan Cloet

Afgevaardigde bestuurder

























Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

06/12/2011
ÿþti ~- -- ---~" -- MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

A na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

2 4 -11- 2011

GRIFFIE RECHTBANK van KOOPHANDEL fQrMraCHELEN

III 'II II~II1V1IW IYII~YI NI

" 11183590"

bet

az

Be Sta;

Ondernemingsnr : 0455.411.733

Benaming

(voluit) : LESSIUS MECHELEN

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : ZANDPOORTVEST 13, 2800 MECHELEN

Onderwerp akte : Ontslagnames en benoemingen van bestuurders. Samenstelling van de raad van bestuur en van het management comité

De algemene vergadering van 19 oktober 2011 van de vzw Lessius Mechelen, beraadslagend en beslissend overeenkomstig de statuten, heeft het ontslag aanvaard van onderstaande bestuurders per 1 januari 2012:

De heer Robertus (Rob) Lenaers, Dooistraat 24, 3590 Diepenbeek, geboren te Booischot op 26 september 1940.

De algemene vergadering van 19 oktober 2011 van de vzw Lessius Mechelen, beraadslagend _en

beslissend overeenkomstig de statuten, heeft onderstaande bestuurders benoemd per 1 januari 2012:

Mevrouw Maria Reinhilde Anna Louisa Victoria Catharina Rika Casteels, Nieuwstraat 38, 3060 Bertem,

geboren te Leuven op 31 augustus 1960

-De heer Lodewijk Jozef Genoe, Biesdelle 79, 3980 Tessenderlo, geboren te Meensel-Kiezegem op 27

oktober 1938

Mevrouw Anne Maria (Annemie) Victorina Alphonsina Gommers, Leemstraat 27, 2861 Onze-Lieve-

Vrouw-Waver, geboren te Lodja (Zaire) op 18 juli 1956

Mevrouw Kathleen Maria Jozef Helsen, Averbodesesteenweg 67, 2230 Herselt, geboren te Geel op 23 juli

1965

Mevrouw Margareta Magdalena Heylen, Gillekenshagen 2, 2222 Wiekevorst, geboren te Lier op 23 mei

1962

De heer Luc Hooybergs, Kerkstraat 19B, 3945 Ham, geboren te Mol op 11 november 1968

De heer Alex Christiaan O. J. Joos, Retieseweg 154, 2440 Geel, geboren te Turnhout op 23 april 1966.

De heer Ludo Fernand J. Lauwers, Mussenburglei 120, 2650 Edegem, geboren te Kruibeke op 27

september 1951

De heer Joannes Josephus Lievens, Koppeleershoeven 52, 2440 Geel, geboren te Geel op 21 november

1951

Mevrouw Karen Karen Irma Jozef Maex, A. Rulenslaan 31, 3020 Herent, geboren te Leuven op 9

november 1959

De heer Laurentius Josée V.C.P. Swerts, Winkelomseheide 22, 2440 Geel, geboren te Geel op 10 augustus

1947

De heer Thierry Joseph Taverne, Rondestraat 9, 3670 Meeuwen-Gruitrode, geboren te Bree op 16 april

1970

De heer Maurice Vaes, Oevelseweg 23, 2200 Herentals, geboren te Booischot op 24 maart 1949

De heer Raymond, Louis, Julien Verrydt, Breden Els 6, 2490 Balen, geboren te Balen op 3 juni 1956

De heer Herman Maria Eduard Willems, Sijsjespad 3, 2350 Vosselaar, geboren te Morkhoven op 29 mei

1934

De algemene vergadering van 19 oktober 2011 van de vzw Lessius Mechelen, beraadslagend en beslissend overeenkomstig de statuten, bevestigt de samenstelling van de raad van bestuur en van het management comité zoals hieronder is opgenomen.

Bijlagen bij hetBelgisch &aatsbiad 06/t2120t1 - Annexes-da-Moniteur beige-

Op de laatste

Samenstelling raad van bestuur vanaf 1 januari 2012.

_ De heer Filip Abraham, bestuurder

Mevrouw Maria Casteels, bestuurder

blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De heer Erik Clinck, bestuurder

Mevrouw Flora Carrijn, afgevaardigde bestuurder

De heer Johan Cloet, afgevaardigde bestuurder

De heer Koen Geens, voorzitter

De heer Louis Genoe, bestuurder

Mevrouw Annemie Gommers, bestuurder

Mevrouw Kathleen Helsen, bestuurder

Mevrouw Margareta Heylen, bestuurder

De heer Luc Hooybergs, bestuurder

De heer Alex Joos, bestuurder

De heer Pieter Kerremans, bestuurder

De heer Guido Knops, secretaris

De heer Ludo Lauwers, bestuurder

De heer Joannes Lievens, bestuurder

Mevrouw Karen Maex, bestuurder

De heer Philippe Michiels, afgevaardigde bestuurder

De heer Robert Ruys, bestuurder

De heer Paul Steppe, bestuurder

De heer Laurent Swerts, bestuurder

De heer Thierry Taverna, bestuurder

De heer Karel Van Liempt, ondervoorzitter

Mevrouw Mieke Van Nuland, bestuurder

De heer Maurice Vaes, bestuurder

De heer Walter Verbeke, bestuurder

De heer Mon Verrydt, bestuurder

De heer Herman Willems, bestuurder

Samenstelling management comité.

De heer Johan Cloet, algemeen directeur

Mevrouw Flora Carrijn, academisch beheerder

De_heer_Philippe Michiels, algemeen beheerder --

-

Antwerpen,

Antwerpen, 15 november 2011.

Johan Cloet Philippe Michiels

Afgevaardigde bestuurder Afgevaardigde bestuurder



~ wVeor

"behouden aan het Belgisch Staatsblad













Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/12/2011
ÿþ MOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte









V beh aa Bel Stat 111111111.11111t111111.11111 NEERGELEGD





2 4  11 2011

GRIFFIEpee ITBANK vanKOOPHA DEL te MFCHFI Fr~~





Benaming

(voluit) : LESSIUS MECHELEN

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : ZANDPOORTVEST 13, 2800 MECHELEN

Ondernemingsnr : 0455.411.733

Voorwerp akte : Statutenwijziging.

De algemene vergadering van 19 oktober 2011van de vzw Lessius Mechelen, beraadslagend en beslissend overeenkomstig de statuten, heeft beslist de geconsolideerde statuten te wijzigen vanaf 1 januari 2012 zoals hieronder is opgenomen.

TITEL 1  NAAM, ZETEL, DOEL EN DUUR

Artikel 1

De vereniging is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam "Lessius Mechelen".

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2800 Mechelen, Zandpoortvest 13, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

Artikel 3

§ 1.De vereniging heeft tot doel katholiek gesubsidieerd vrij hoger onderwijs te organiseren. De vereniging verbindt er zich toe bij de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, de bepalingen in acht te nemen van de VZW-wet alsmede de decreten terzake van het Vlaams Parlement betreffende de hogescholen in de Vlaamse Gemeenschap.

Bovendien zal zij het katholiek en vrij karakter van haar onderwijs gestalte geven en handhaven, hetgeen inhoudt dat zij de opdrachtverklaring van de katholieke hogescholen in Vlaanderen zal eerbiedigen en doen eerbiedigen. Zij zal geen afspraken maken die strijdig zouden zijn met de hierboven genoemde opdrachtverklaring.

§ 2.0m haar doel te verwezenlijken mag de vereniging alle roerende goederen en waarden alsmede onroerende goederen verwerven, vervreemden of bezwaren en alle nuttige of nodige rechtshandelingen stellen in de meest brede zin van het woord.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL 2 - LEDEN

Artikek 5

Het aantal leden mag niet minder dan drie bedragen.

Artikel 6

§ 1.De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid binnen elke geleding als bedoeld in paragraaf

2 en3 van dit artikel over de aanvaarding van nieuwe leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijiagen ûij het Betgisch Staiatstrtaù - Q6ft2/î6ti --Anneges;ctn -Moniteur beige

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2011- Annexes; du Moniteur belge

MOD 2.0

§ 2.De gecodpteerden alsook de hogescholen en universiteiten die lid zijn van de vzw Associatie K.U.Leuven (zoals vermeld in artikel 2 van de Overeenkomst tot oprichting van een associatie rond de Katholieke Universiteit Leuven, ondertekend op 24 april 2002; hierna genoemd de "vzw Associatie K.U.Leuven") met uitzondering van de vzw Lessius Mechelen, maar met inbegrip van de vaste vertegenwoordiger van de vzw Lessius Mechelen in de vzw Associatie K.U.Leuven, zijn voor de duurtijd van respectievelijk hun lidmaatschap bij de vzw Associatie K.U.Leuven of hun mandaat als vaste vertegenwoordiger bij de vzw Associatie K.U.Leuven van rechtswege lid. Deze leden vormen de "eerste geleding" van de algemene vergadering en maken in beginsel drie vijfden uit van het totaal aantal leden van de vereniging, met dien verstande dat voor de berekening van deze drie vijfden verhouding, de universiteiten worden meegerekend in teller en noemer alsof hun vaste vertegenwoordigers leden zouden zijn van de vzw Associatie K.U.Leuven.

De hogescholen en universiteiten worden vertegenwoordigd door dezelfde vaste vertegenwoordiger(s) en/of vaste plaatsvervanger(s) als degene die zetelUzetelen in de algemene vergadering van de vzw Associatie K.U.Leuven.

§ 3.De overige leden van de algemene vergadering vormen de "tweede geleding". Deze tweede geleding bestaat uit de leden van de raad van bestuur, met dien verstande dat de leden uit de tweede geleding van de algemene vergadering die er reeds lid van waren ten tijde van de wijziging van deze paragraaf 3 van dit artikel 6 op 1 april 2010 maar die geen deel uitmaken van de raad van bestuur, niettemin hun lidmaatschap van de algemene vergadering tot 31 mei 2015 behouden, tenzij voordien aan hun lidmaatschap een einde komt ingevolge overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen, ontslag of uitsluiting. Hetzelfde geldt voor leden van de raad van bestuur waarvan het mandaat om welke reden dan ook ten einde komt voor 31 mei 2015.

§ 4.indien een lid van de tweede geleding van de algemene vergadering is aangesteld als de vaste vertegenwoordiger van de vzw Lessius Mechelen in de vzw Associatie K.U.Leuven, beschikt deze over een dubbel stemrecht in de algemene vergadering (onverminderd artikel 11, § 2 en 3).

Artikel 7

§ 1.Het lidmaatschap van de leden uit de eerste geleding eindigt van rechtswege bij het verlies van hun lidmaatschap van de vzw Associatie K.U.Leuven of, voor wat de vaste vertegenwoordiger van de vzw Lessius - Mechelen in de vzw Associatie K.U.Leuven betreft: bij het verlies van zijn mandaat als vaste vertegenwoordiger bij de vzw Associatie K.U.Leuven.

De leden van de eerste geleding kunnen slechts ontslag nemen mits zij ontslag nemen binnen de vzw Associatie K.U.Leuven of, voor wat de vaste vertegenwoordiger van de vzw Lessius Mechelen betreft, mits hij zijn mandaat als vaste vertegenwoordiger bij de vzw Associatie K.U.Leuven beëindigt. In dergelijk geval eindigt het lidmaatschap slechts op het ogenblik van het verlies van respectievelijk het lidmaatschap van de vzw Associatie K.U.Leuven of het mandaat bij deze vzw.

§ 2 Het lidmaatschap van de leden uit de tweede geleding eindigt van rechtswege ais hun bestuursmandaat om welke reden dan ook ten einde komt.

Het lidmaatschap van de tweede geleding eindigt indien een lid zijn schriftelijk ontslag indient bij de voorzitter van de raad van bestuur of indien wordt beslist het lid uit te sluiten met een twee derde meerderheid binnen elke geleding van de algemene vergadering.

Het lidmaatschap van de leden van de tweede geleding die reeds lid waren ten tijde van de wijziging van deze paragraaf 2 van dit artikel 7 van de statuten op 19 oktober 2011 maar die geen deel uitmaken van de raad van bestuur, eindigt per 1 januari 2012.

Artikel 8

De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen of rechtsopvolgers, of de erfgenamen van de overleden leden kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen van de vereniging. Zij kunnen evenmin de eventueel door hen zelf of door hun rechtsvoorganger uitgekeerde bedragen terugvorderen.

Artikel 9

De leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

TITEL 3  DE ALGEMENE VERGADERING

MOD 2.0

Artikel 10

De algemene vergadering is samengesteld uit een eerste geleding en een tweede geleding zoals bepaald in artikel 6, § 2 en 3.

Bij toename van het aantal leden van de algemene vergadering van de vzw Associatie K.U.Leuven, zal ofwel het vereiste bijkomend aantal leden aanvaard worden, ofwel het stemrecht van de voorzitter uitgebreid worden overeenkomstig artikel 11, § 2.

Bij afname van het aantal leden van de algemene vergadering van de vzw Associatie K.U.Leuven, zal het stemrecht van de leden van de tweede geteding aangepast worden overeenkomstig artikel 11, § 3 indien geen of onvoldoende leden van de tweede geleding bereid gevonden worden om vrijwillig ontslag te nemen.

Artikel 11

§ 1.De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden. Onverminderd hetgeen bepaald is in § 2 en 3, beschikken alle leden over één stem in de algemene vergadering. De universiteiten, lid van de eerste geleding, beschikken evenwel over evenveel stemmen als het aantal vaste vertegenwoordigers die zij hebben in de algemene vergadering.

§ 2.Indien de tweede geleding van de algemene vergadering minder leden telt dan twee vijfden van het totaal aantal stemmen berekend overeenkomstig § 1, wordt het stemrecht van de aldus ontbrekende leden uitgeoefend door de voorzitter van de algemene vergadering.

§ 3.Indien de tweede geleding van de algemene vergadering meer leden telt dan twee vijfden van het totaal aantal stemmen berekend overeenkomstig § 1, wordt het stemrecht van de individuele leden van deze geleding herleid zodat het geheel van de stemmen van deze leden overeenstemt met twee vijfden van het totaal aantal stemmen berekend overeenkomstig § 1. Alternatief, kunnen de leden van de tweede geleding melden dat

" ~ bepaalde van haar leden vrijwillig ontslag zullen nemen in overeenstemming met artikel 7, § 2, tweede lid.

Artikel 12

-- b-- - - - - - - -

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1.wijziging van de statuten;

2.goedkeuring en wijziging van het huishoudelijke reglement;

3.benoeming en afzetting van de bestuurders;

4.in voorkomend geval, benoeming en afzetting van de commissarissen en bepalen van hun bezoldiging,

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

5.verlening van kwijting aan de bestuurders en, in voorkomend geval, aan de commissaris(sen);

6.goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

7.vrijwillige ontbinding van de vereniging en bestemming van het netto-actief;

8.aanvaarding en uitsluiting van een lid;

9.omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 13

De voorzitter van de raad van bestuur is ambtshalve voorzitter van de algemene vergadering. De algemene vergadering kiest onder de leden van de tweede geleding een ondervoorzitter en een secretaris.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook de ondervoorzitter verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige leden van de tweede geleding.

Artikel 14

§ 1. Elk jaar worden ten minste twee algemene vergaderingen gehouden: in de loop van het eerste semester voor het goedkeuren van de rekeningen en in de loop van het tweede semester voor het goedkeuren van de begroting van het volgende jaar.

§ 2. De leden van de algemene vergadering worden door de raad van bestuur opgeroepen voor de algemene vergadering bij gewone brief, per faxbericht of per e-mail. De oproeping moet de leden ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering bereiken. Ingeval van oproeping door middel van een brief, geldt de postdatum als bewijs.

06/12/2011

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOo 2.0

§ 3. Bijzondere algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden, of de voorzitter van de algemene vergadering van de vzw Associatie K.U.Leuven daarom verzoeken. ln dit laatste geval dient de raad van bestuur binnen de vijftien kalenderdagen gevolg te geven aan het verzoek of binnen de vijf kalenderdagen wanneer de dringendheid wordt aangetoond.

§ 4. De algemene vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproeping.

§ 5. De oproeping bevat steeds de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter, maar elk lid heeft het recht bijkomende punten op de agenda te laten plaatsen. Hiertoe volstaat een verzoek gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur dat de voorzitter bereikt váár hij de oproeping dient te versturen.

Artikel 15

§ 1.Onverminderd de wettelijke en statutaire uitzonderingen, beslist de algemene vergadering bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Over een wijziging van de statuten kan de algemene vergadering echter alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de voorgestelde wijzigingen uitdrukkelijk zijn vernield in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging van de statuten kan alleen worden aangenomen met naast een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden tevens een gewone meerderheid in de tweede geleding van de algemene vergadering.

Indien de wijziging betrekking heeft op het doel van de vereniging, is het vereiste stemquorum vier vijfde. Hetzelfde aantal is vereist in geval van ontbinding van de vereniging.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met naast een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden tevens een gewone meerderheid in de tweede geleding van de algemene vergadering. De-tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen iolgend op de eerste worden gehouden.

§ 2 De leden, vaste vertegenwoordigers en vaste plaatsvervangers kunnen zich bij schriftelijke volmacht op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, vaste vertegenwoordiger of vaste plaatsvervanger. Een lid, vaste vertegenwoordiger of vaste plaatsvervanger kan houder zijn van verschillende volmachten.

§ 3. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er unaniem mee instemmen dat een niet-geagendeerd onderwerp behandeld wordt.

§ 4.Onthoudingen worden niet meegerekend bij de berekening van het meerderheidsvereiste, behalve voor beslissingen die een statutenwijziging inhouden. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel 16

De notulen van een algemene vergadering worden op de daaropvolgende vergadering goedgekeurd. Zij worden ondertekend door de voorzitter of door een afgevaardigde bestuurder.

De goedgekeurde notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register op de maatschappelijke zetel. Afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter of door een afgevaardigde bestuurder.

TITEL 4  DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 17

§ 1.De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

§ 2 De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd op voordracht van de raad van bestuur. De raad van bestuur stelt ten hoogste 28 bestuurders voor. Deze samenstelling van de raad van bestuur wordt als volgt bepaald: een voorzitter; drie vicerectoren, groepsvoorzitters, van de K.U.Leuven; vier

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2011- Annexes'du Moniteur belge

MOD 2.0

uitvoerende bestuurders K.H.Kempen; vier uitvoerende bestuurders Lessius; acht externe bestuurders K.H.Kempen; acht externe bestuurders Lessius.

Onder Lessius wordt verstaan de vzw Lessius Antwerpen, met maatschappelijke zetel te 2018 Antwerpen, Jozef De Bomstraat 11 samen met de vzw Lessius Mechelen met maatschappelijke zetel te 2800 Mechelen, Zandpoortvest 13 of hun rechtsopvolgers. Onder K.H.Kempen wordt verstaan de vzw Katholieke Hogeschool Kempen met maatschappelijke zetel te 2440 Geel, Kleinhoefstraat 4 of haar rechtsopvolger.

Vanaf 1 september 2013 bestaat de raad van bestuur uit ten hoogste 20 leden.

Deze samenstelling van de raad van bestuur wordt vanaf dan als volgt bepaald:

een voorzitter, drie vicerectoren, groepsvoorzitters, van de K.U.Leuven; drie uit

uitvoerende bestuurders K.H.Kempen; drie uitvoerende bestuurders Lessius;

vijf externe bestuurders K.H.Kempen; vijf externe bestuurders Lessius.

Voor de (her-)benoeming of het ontslag van bestuurders is behalve een gewone

meerderheid binnen de algemene vergadering tevens een meerderheid vereist

binnen de tweede geleding van de algemene vergadering.

§ 3.De bestuurders worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van vier jaar en zijn te allen tijde afzetbaar. Bij tussentijdse aanstellingen wordt de termijn beperkt tot de resterende periode van het oorspronkelijke mandaat.

§ 4 Een bestuurder die vrijwillig zijn ontslag aanbiedt, deelt dit schriftelijk mee aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Indien, om een reden buiten de wil van de bestuurders, na het verstrijken van de ambtstermijn van vier jaar niet tijdig in hun vervanging is voorzien, blijven zij in functie tot een regelmatige verkiezing van bestuurders heeft plaatsgevonden.

§ 5.Aan de bestuurders kan een vergoeding worden toegekend. Over het toekennen en de hoogte van deze vergoeding beslist de algemene vergadering.

Artikel 18

§ 1.De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De raad van bestuur is bevoegd om alle daden van bestuur te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid in rechtsgedingen op te treden namens de vereniging als eiser of verweerder, en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

§ 2.De algemeen directeur van de vereniging, de algemeen directeur van de vzw Lessius Antwerpen en de algemeen beheerder als bedoeld in artikel 19 worden aangesteld als afgevaardigde bestuurders en zijn belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, met inbegrip van de vertegenwoordigingsbevoegdheid binnen de perken van dit bestuur. Zij vormen een college dat wordt voorgezeten door één van beide algemeen directeurs. Zij zijn voor de vervulling van hun taak verantwoordelijk ten aanzien van de raad van bestuur.

De raad van bestuur bepaalt hun verdere onderlinge taakverdeling en draagt zorg voor de publicatie van hun respectieve bevoegdheden.

Het orgaan van dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging eveneens alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank, spaarkas en dergelijke meer. Het is tevens bevoegd de beslissingen van de raad van bestuur uit te voeren en in het bijzonder het mandaat ad litem te verstrekken aan een advocaat (op instructie van de raad van bestuur).

§ 3.De vereniging wordt geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk optreden, onverminderd de bevoegdheid van de afgevaardigde bestuurders. Daarnaast kan de raad van bestuur steeds een volmacht geven aan een bestuurder of aan een derde om bepaalde handelingen te verrichten in naam en voor rekening van de vereniging.

§ 4.De raad van bestuur richt in zijn schoot een auditcomité en een benoemings- en remuneratiecomité op waarvan hij de bevoegdheden en de samenstelling nader omschrijft.

De raad van bestuur kan beslissen tot de oprichting van andere commissies.

MOD 2.0

~ º%

" 1.

Artikel 19

Tot voorzitter van de raad van bestuur wordt aangesteld die bestuurder die tevens tot voorzitter van de vzw Katholieke Hogeschool Kempen en van de vzw Lessius Antwerpen is of wordt aangesteld. Zijn benoeming gaat pas in van zodra hij tevens is aangesteld tot voorzitter van de vzw Lessius Antwerpen en de vzw Katholieke Hogeschool Kempen.

De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een ondervoorzitter en een secretaris.

De raad van bestuur benoemt onder zijn leden tevens een algemeen beheerder. Zijn benoeming gaat pas in zodra hij tevens is aangesteld tot algemeen beheerder van de vzw Lessius Antwerpen.

De omvang van de bevoegdheden van voorzitter, ondervoorzitter en secretaris en de wijze waarop ze die uitoefenen, wordt bepaald door de raad van bestuur.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad van bestuur voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook de ondervoorzitter verhinderd, dan wordt de raad van bestuur voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 20

§ 1 .De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

a4

e § 2.De bestuurders worden opgeroepen bij gewone brief, per faxbericht of per e-mail. De oproeping moet de

bestuurders ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering bereiken. Ingeval van oproeping door middel van een brief, geldt de postdatum als bewijs.

e § 3.De vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid inde oproeping. _ _ -

§ 4.De oproeping bevat steeds de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter, maar elke bestuurder heeft het recht bijkomende punten op de agenda te laten plaatsen. Hiertoe volstaat een verzoek gericht aan de voorzitter dat hem bereikt vóór hij de oproeping dient te versturen.

§ 5. De oproeping, de bijgevoegde stukken en de ontwerpnotulen van de vorige vergadering van de raad

ó van bestuur worden gelijktijdig met de oproeping van de leden bezorgd aan de vzw Associatie K.U.Leuven. De

N voorzitter van de vzw Associatie K.U.Leuven kan te allen tijde een vergadering van de raad van bestuur als

eq waarnemer bijwonen, indien hij de voorzitter van de raad van bestuur hiervan op voorhand verwittigt. Hij kan

niet deelnemen aan de beraadslaging en de stemming.

0

et Artikel 21

§ 1. De raad van bestuur vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De

et

beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Cà § 2.De leden van de raad van bestuur kunnen zich niet laten vertegenwoordigen door een andere

" bestuurder.

De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en er unaniem mee instemmen dat het niet-geagendeerde onderwerp behandeld wordt. Niettemin kan bij hoogdringendheid een niet- geagendeerd onderwerp worden behandeld zonder voormelde unanimiteit, tenzij één derde der aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders zich daartegen verzet.

DL

Artikel 22

De notulen van een vergadering worden op de daaropvolgende vergadering goedgekeurd. Zij worden ondertekend door de voorzitter of door een afgevaardigde bestuurder.

De goedgekeurde notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register op de maatschappelijke zetel. Afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter of door een afgevaardigde bestuurder.

m Á

TITEL 6  ONTBINDING, VEREFFENING EN SLOTBEPALINGEN

Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar.

TITEL 5  BEGROTING EN JAARREKENING

taolD ueLlol'

' I. 4OZ Jagotio 61. 'ualayoaW

Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de VZW-wet van toepassing.

-b (D

m tU

N

G

m I-

c

CA N

~

'71'à

1D @ ~ CD: ~ 3 ~ I@

I ó 0

(D 9zi p)n~~ N

~~~yyVVV 3

ric.je

ÿ' o.

p

~

ria. (((miyfD j2. ~. 5. (7, (o_4Q c~ rlo < v

N~.

CD

0g" 31=

7

E>:

~

m a.

7

ctm .

oo,

rAam (D

(A7 3

" ~ fD

y< -

c)~ ;

GT O-', e7m

.d ro '

o :=12, P ',

d ; et ~,

.

C 3

N .@" .

~

" C(n cá D) m Cr N C N v M 7

CD (<

D D

F' (T,' ~~ O 7

,-N. (

ci

7< N

N

7'

CO (7.

41 7

N ~

co

7 co

c-)

E.

cp _,

~

3

co w ~

o:

cn O c) <

7-

(~°i ~(n

_ 7 "1:37

7c7fD (O" CD a

77 m '.7k 5.

O

CO ~ ~ ~

O~

~--. a

ro 0

3 ia .0." 7

m n 3 cl

~

? m (ó

a... tn O

" " a

CO

CD.N: ,-O. 0

N oQ a 7

7 N ID 7

0

Q c

m

Dl cp

N Ce7 7

m á) a~

37 (Da

Q~ c N

co

3 rng N~

7r

(07 fDC)

C ~+ i

~ Q ~ (fl

~m"

O ' pr C,

r" ,)

7 O' C

07 !11

O <

(D

N

I CD 0  N C {O.

Qrno Ci>

N (D .7" . 7C 7 ~

(á N Q a y CQ

(D Cr ~[D e

0

=

ácD m CD

N Q

CL

111O 00 i

0.

m a

O C O I Cr' ' N

CD Q(O

Q<3

o (D (D > (.0

O.

(n cû CS CD

~

Q.

D) 1 D)0

Q.

s 7

N iT

N D) co m

N N

7 =

o N.

o ~

Il

aa m o

C

CD (~D N

~ N 7 á0 ~ a0

m

g', Q Q- m m

(p

co co

á ~ a N n.

_. O 7C' 3 t

N 7 E: 7 7

CD CU

7 ~ ~ O Q

Cn a w (a m vo)

CD 7 C(á c

0 D) C

7" O N -,(D .+ ~ 7" (Á

O O ~~ .+

0.

y CO = (D

3s ó~.

E. 7 D)

(On O N N

s.-. 03. N

" S)1 7

-, (p 3.

E ro(O

O

a C~D N ~ 7

ó 3 ~

O 0co C

N N Ó

cro

á) co co

o. p a

al

n) (D.

7 7 !1)

N -c

CD â. " .

E., ~a~i s C

r

<I

~ccaco

É- nw~ o m '"7:

4

til N 7 Ó 7 7 a -9

(aD C 3 ~ ~ oo N û)

~O P 3 á

~ O

c. @ [Ó N

3 7" (D

.N..

(D N cp (D N

,RsCQ.0 (aD (a O a c

N N a. Ó

(D 1 G

CL CD

CD c" (Da

7D1(p O N .+ O-~ a N N N o ~

a O ' j

31:11S(

rn coa )°:`w'

7 2 7

p ~ p N

~ ,.(~.. 7"

P N Q ó N c

(D 0 ~~N

~

CrCD (D

(D

(01)o.

CD m

CD 7 7 ~ ~

CIL D)

CD ° 3

o cc)) á ' [D

- 7 y

m tn Q.Q. !1) ó D)

C C,.. ~ a (aDó~(ero

CD co (ó

<i a.--

Ci-

a0 N O N o0 (j) y 7 O -c ál cg)'

o" ~ m có

E

m (D C7,' 7 Fo' (~Dmó " v N 3 á N 7 f° m mm á

N C

C c, 0-"

(a co

á)'

D (D (l)

C7) CI) 21

s!q ZZ lam!PV

blonian - 8 m!ni

01/07/2015
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*15 93722*

'We".--É------ ,7, ~~LE~~ D

2 2 -00- 2015

~. .,~._.-.-.-.._..~

D"-

' .-IWERPb~ afd. N 1ti

~----~

Benaming : Thomas More Mechelen-Antwerpen

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Zandpoortvest 13 - 2800 Mechelen

Ondernemingsnr : 04554117,33

Voorwerp akte : Wijziging van de statuten

Bedrijfsrevisor

A. Wijziging van de statuten

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw heeft tijdens de bijeenkomst van 10' april 2015 een wijziging van de statuten goedgekeurd.

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw beslist om met ingang van 01 mei 2015 de zetel van de vereniging te verplaatsen en in functie daarvan Artikel 2 van de statuten te wijzigen.

De tekst van Artikel 2 van de statuten van de vereniging luidt met ingang van 01 mei 2015 als volgt "De` zetel van de vereniging is gevestigd te 2800 Mechelen, Zandpoortvest 60, en ressorteert onder de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Mechelen".

De algemene vergadering van vzw Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw beslist dat met ingang van 01 mei 2015 de academisch beheerder van de KU Leuven niet langer ex officio lid is van het Directiecomité en wijzigt in functie daarvan Artikel 20, §9 van de statuten.

De tekst van Artikel 20, §9 van de statuten van de vereniging luidt met ingang van 01 mei 2015 als volgt:; "De Raad van Bestuur delegeert het dagelijks bestuur aan het Directiecomité. De inhoud en omvang van de; delegatie inzake het dagelijks bestuur worden gedefinieerd in het huishoudelijk reglement, De algemeen; directeur en de algemeen beheerder zijn ex officio lid van het Directiecomité. De Raad van Bestuur benoemt de; overige leden van het Directiecomité overeenkomstig de aanstellingsprocedure uitgewerkt in het huishoudelijk' reglement, onverminderd het bepaalde in artikel 20, §1. De algemeen directeur is voorzitter van het Directiecomité. Het Directiecomité en zijn leden nemen beslissingen overeenkomstig de bepalingen van het huishoudelijk reglement. De ontslagprocedure voor de niet ex officio leden van het Directiecomité wordt uitgewerkt in het huishoudelijk reglement, onverminderd het bepaalde in §7 en §8 van artikel 20".

B. Bedrijfsrevisor

De algemene vergadering van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw heeft tijdens de bijeenkomst van 10. april 2015 de aanstelling van de bedrijfsrevisor verlengd voor de jaren 2016, 2017 en 2018.

Gelet op het feit dat er voor het boekjaar 2014 kwijting werd gegeven aan Ernst & Young Bedrijfsrevisoren' bcvba, er bij de uitvoering van de opdracht van commissaris / bedrijfsrevisor geen tekortkomingen zijn vastgesteld t.a.v. de contractuele en technische bepalingen en de raad van bestuur van de vzw Thomas More Mechelen-Antwerpen de samenwerking met Ernst & Young Bedrijfsrevisoren bcvba gunstig evalueerde;

Gelet op de eenmalige mogelijkheid tot eenzijdige verlenging van de opdracht van commissaris I bedrijfsrevisor voor een bijkomende periode van drie jaar (2016, 2017 en 2018) die is voorzien in het bestek B12,379;

Gelet op het voorstel van de raad van bestuur van de vzw Thomas More Mechelen-Antwerpen om gebruik, te maken van de eenmalige mogelijkheid tot eenzijdiige verlenging van de opdracht van commissaris I bedrijfsrevisor voor een bijkomende periode van drie jaar (2016, 2017 en 2018) die is voorzien in het bestek B12.379;

Om deze redenen beslist de algemene vergadering van de vzw Thomas More Mechelen-Antwerpen om de: opdracht van commissaris f bedrijfsrevisor voor de boekjaren 2016, 2017 en 2018 te gunnen aan Ernst & Young

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorh-

Weh weeen a4 het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Bedrijfsrevisoren bcvba en dit tegen de volgende priszen,excl. BTW, aan prijzenpeil 2013 en jaarlijks te

.Indexeren volgens de index van de consumptieprïjzen:

`*voor de controle van de jaarrekeningen: ¬ 6.000 per jaar;

voor de auditcertificaten voor projecten ressorterend onder het Europees kaderprogramma: ¬ 975 per

certificaat;

voor de auditcertificaten voor projectfinanciering die niet ressorteert onder het Europees kaderprogramma:

¬ 2.500 per certifiicaat.

Mevrouw Danielle Vermaelen, vennoot, zal voor deze opdracht optreden als vaste vertegenwoordiger van

Ernst & Young Bedrijfsrevisoren bcvba.

Machteld Verbruggen Philippe Michiels

afgevaardigd bestuurder afgevaardigd bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/07/2015
ÿþ1 MOD 2.2

eer

1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor- in YIIIIIIIIIIVIIdVIIIV~I

behouden " 15108555*

aan het

Belgisch

Staatsblac





~~

Reclttb" - o van,koophandèl

w,~~~ w~~ ~, 1`~ '

:1h~ y ..._.1:;F...-r ~LE

a " elinetri~p .a, »Li215,

o r-., . . -"....-....

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit)

0455.411.733

Thomas More Mechelen-Antwerpen

ANK-

~ ~ HVRNTNERP~fMECNÁiE

(verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte : vzw

Zandpoortvest 60 - 2800 Mechelen

secretaris raad van bestuur en algemene vergadering

bevoegdheden regeling



Secretaris raad van bestuur en algemene vergadering

De heer Luc Jozef Josephine Damen, Kanunnikenblok 11 te 2440 Geel, geboren te Turnhout op 26 augustus 1958, biedt zijn ontslag aan als secretaris van de raad van bestuur en de algemene vergadering van vzw Thomas More Mechelen-Antwerpen met ingang van 01 juli 2015.

Beslissings- en handtekenbevoegdheden m.b.t. uitgaven en personeel met ingang van 01 augustus 2015

De raad van bestuur van 25 juni 2015 legt een reglement inzake beslissings- en handtekenbevoegdheden m.b.t uitgaven en personeel vast met ingang van 1 augustus 2015. Alle eerdere beslissingen omtrent beslissings-en handtekenbevoegdheden i.v.m. uitgaven en personeel komen te vervallen. Het reglement kan door belanghebbenden schriftelijk worden opgevraagd.

Machteld Verbruggen

afgevaardigd bestuurder

Philippe Michiels

afgevaardigd bestuurder-algemeen beheerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
THOMAS MORE MECHELEN - ANTWERPEN

Adresse
ZANDPOORTVEST 13 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande