THUISVERPLEGING A.B.

Société en commandite simple


Dénomination : THUISVERPLEGING A.B.
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 838.169.971

Publication

09/08/2011
ÿþ Mari 2.3

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~-- ~--~~



ri e,r-trx m

GRIFFIE Pêet-I1'ibANK VAN

2.8 JULI 2011

Koopi-vmn TURNHOUT

De griffier

V 00

behoud aan hc Belgisi Staatsb

*11122992*

ui

i

i

Ondernemingsnr " Q $ 3 g. .4 4C ,g~~

Benaming

(voluit) : THUISVERPLEGING A.B.

Rechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : HOEKSTRAAT 38 - 2235 HULSHOUT

Onderwerp akte ; OPRICHTING

Afschrift van de oprichtingsakte, opgesteld en ondertekend op 23 juni 2011.

Op heden, 23 juni 2011, zijn verschenen :

1.Mevr. Bierinckx An (N.N. 88.03.21-126.46), wonende te 2235 Hulshout, Leliestraat 1, hierna genoemd de

beherend vennoot;

2.Dhr. Bierinckx Chris (N.N. 60.10.16-345.20), wonende te 2235 Hulshout, Hoekstraat 38, hierna genoemd

de stille vennoot.

De comparanten richten bij deze akte een burgerlijke vennootschap op onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

Het kapitaal van de vennootschap, dat volledig geplaatst is, bedraagt vijfhonderd euro (500 EUR) en is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder vermelding van de nominale waarde. De oprichter vermeld onder 1. heeft ingetekend op 95 aandelen; de oprichter vermeld onder 2. heeft ingetekend op 5 aandelen. De oprichter vernield onder 1. zal voor deze intekening een bedrag van 475 EUR inbrengen in de vennootschap; de oprichter vermeld onder 2. zal een bedrag van 25 EUR inbrengen.

STATUTEN

Artikel 1 : Rechtsvorm en benaming

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

De naam van de vennootschap luidt : Thuisverpleging A.B.

Artikel 2 : Maatschappelijke zetel

De vennootschap is bij de oprichting gevestigd te 2235 Huishout, Hoekstraat 38. De maatschappelijke zetel kan zonder statutenwijziging worden overgebracht naar een andere plaats in het Nederlandstalig deel van België of in het tweetalig Brussels Hoofdstedelijk Gewest bij eenvoudig besluit van de beherend vennoot.

Artikel 3 : Duur

De vennootschap bestaat vanaf heden en voor onbepaalde duur. De vennootschap wordt niet ontbonden door overlijden van een vennoot. De vennootschap kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor een wijziging van de statuten zijn vooropgesteld.

Artikel 4 : Doel

De vennootschap heeft tot doel :

-Uitoefening van de verpleegkunde, en dit in de meest brede zin;

-Het leveren van goederen en diensten aan medici en paramedici;

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2011- Annexes du Moniteur belge

-De aan- en verkoop, het ter beschikking stellen van verbruiksgoederen, onderhoudsproducten,

randapparatuur en materieel dienstig in de medische sector;

-Advies en begeleiding van verpleegkundigen;

-De aankoop, de verkoop, de verhuur, het beheer, de bewaring, de valorisatie en de leasing van roerende

en onroerende goederen voor eigen rekening.

Deze opsomming is niet limitatief.

De vennootschap mag alle roerende en onroerende, industriële, commerciële of financiële verrichtingen doorvoeren die in verband staan met haar doel en alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen. Zij zal daarenboven rechtstreeks of onrechtstreeks mogen deelnemen aan de werking van andere vennootschappen of ondernemingen met zelfde of verwant doel en dit zowel door inbreng, fusie, samenwerking, participatie of op gelijk welke andere wijze.

Artikel 5 : Vennoten

Er zijn twee soorten vennoten : beherende vennoten en stille vennoten. Er moet steeds één vennoot zijn van elke categorie.

Indien een beherend vennoot overlijdt, ontslag neemt of om andere reden geen vennoot meer is of kan zijn, moet hij worden opgevolgd door een natuurlijk persoon of rechtspersoon aanvaard door de algemene vergadering bij gewone meerderheid.

Indien een stille vennoot overlijdt, ontslag neemt of om andere reden geen vennoot meer is of kan zijn, moet hij worden opgevolgd door een natuurlijk persoon of rechtspersoon aanvaard door de algemene vergadering bij gewone meerderheid. De aansprakelijkheid van de stille vennoten is beperkt tot het bedrag van hun inbreng.

Artikel 6 : Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap, dat volledig geplaatst is, bedraagt vijfhonderd euro (500 EUR) en is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder vermelding van de nominale waarde.

Artikel 7 : Aandelen

§1. Overgang van aandelen onder levenden

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap overdragen onder levenden aan een andere vennoot of

aan een derde, mits inachtname van het voorkeurrecht vermeld in §5 van dit artikel.

§2. Vorm van de overdracht

Elke overdracht of overgang van aandelen geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk

Wetboek.

§3. Publiciteit van de overdracht

De overdracht van aandelen toebehorend aan een beherend vennoot zullen het voorwerp uitmaken van een

publicatie in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

§4. Overgang van aandelen in geval van overlijden

Het aandeel of de aandelen van een overleden vennoot gaan over op zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden, onder voorbehoud van §5 van dit artikel. Indien de eigendom van een aandeel hierdoor gesplitst wordt over meerdere personen, wordt het stemrecht verbonden aan het aandeel toebedeeld aan de persoon die het vruchtgebruik over een aandeel heeft. Wanneer een aandeel in mede-eigendom toebehoort aan meerdere personen, wordt het stemrecht verbonden aan het aandeel geschorst zolang de mede-eigenaars niet één enkele persoon hebben aangeduid die de rechten verbonden aan het aandeel zal uitoefenen.

§5. De aandelen kunnen slechts worden overgedragen nadat zij bij voorkeur voor overname zijn aangeboden aan aile vennoten waarbij volgende regels worden nageleefd

De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen aan een andere vennoot of aan een derde, moet de zaakvoerders hierover schriftelijk inlichten. In deze kennisgeving vermeldt hij het aantal aandelen, de voorgestelde prijs alsook de identiteit van de voorgestelde overnemer. Binnen de vijftien dagen na de ontvangst van deze kennisgeving maakt de zaakvoerder de inhoud van dit schrijven aan de andere vennoten bekend. In geval van overlijden van een vennoot maakt de zaakvoerder op eigen initiatief, uiterlijk vijftien dagen na ontvangst van het overlijdensbericht, aan de vennoten bekend hoeveel aandelen de overleden bezat.

Na deze bekendmakingen wordt aan de bestaande vennoten de kans gegeven de aandelen waarvan de overdracht of overgang gevraagd wordt, over te nemen naar evenredigheid van het aantal aandelen dat zij bezitten. indien één of meer vennoten het hun geboden voorkeurrecht niet uitoefenen, verhoogt hun verzaking het recht van de andere vennoten. De vennoot die verzaakt aan zijn voorkeurrecht dient dit schriftelijk te melden aan de zaakvoerder binnen een termijn van acht dagen. Indien de zaakvoerder een verzaking ontvangt brengt hij de andere vennoten hiervan op de hoogte binnen een termijn van acht dagen na ontvangst van de verzaking. De vennoot die gebruik wil maken van zijn voorkeurrecht meldt dit schriftelijk aan de zaakvoerder binnen een termijn van 21 dagen volgend op de bekendmaking van de overgang/overdracht.

De zaakvoerder dient een bijzondere algemene vergadering samen te roepen met als agenda de overdracht, hetzij overgang, van de aandelen. Deze vergadering moet gehouden worden uiterlijk één maand na de kennisgeving door de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen of na de kennisname van het overlijden van de vennoot. Deze bijzondere algemene vergadering zal beslissen of de aanvaarding van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2011- Annexes du Moniteur belge

voorgestelde overdracht of overgang. De goedkeuring is echter niet vereist indien de aandelen, ingevolge het overlijden van een vennoot, overgaan naar de echtgenoot van de overleden vennoot, of indien de aandelen overgaan naar zijn decedenten op voorwaarde dat deze reeds zelf vennoot waren in de vennootschap op het ogenblik van het overlijden van de vennoot-erflater.

Artikel 8 : Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere beherend vennoten, zaakvoerders genoemd. De zaakvoerders zijn individueel bevoegd am te beslissen over alle aangelegenheden die de vennootschap betreffen, voor zover deze niet zijn voorbehouden aan de algemene vergadering. De zaakvoerders verbinden individueel de vennootschap, binnen en buiten rechte. Handelingen of besluiten gesteld buiten het doel van de vennootschap of strijdig met de statuten zijn nietig en niet tegenwerpelijk aan derden en kunnen evenmin door derden worden tegengeworpen aan de vennootschap.

Artikel 9 : Controle

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

Artikel 10 : Algemene vergadering

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden op de vierde woensdag van de maand juni, of, indien deze dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag.

Op verzoek van één of meer vennoten die minstens de helft van het kapitaal vertegenwoordigen, is de zaakvoerder verplicht de algemene vergadering samen te roepen en dit binnen een termijn van één maand na ontvangst van het verzoek.

De algemene vergadering heeft de exclusieve bevoegdheid over :

-Benoeming en ontslag van zaakvoerders;

-Goedkeuring van de jaarrekening en bestemming van de winst;

-Kwijting geven aan de zaakvoerders;

-Wijziging van de statuten;

-Ontslag of uitsluiting van een vennoot;

-Besluiten tot ontbinding van de vennootschap;

-Benoeming van vereffenaars.

De algemene vergadering wordt samengeroepen door de zaakvoerders bij middel van brief, fax, e-mail of enig ander algemeen aanvaard communicatiemiddel, en dit ten minste acht dagen voor de vergadering. De oproeping vermeld de plaats van de algemene vergadering, de datum en het aanvangsuur alsook de agenda.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, behoudens voor het wijzigen van de statuten. Voor een wijziging van de statuten is unanimiteit vereist van de beherende vennoten en een gewone meerderheid van de stille vennoten.

Artikel 11 : Boekjaar  jaarrekening  Bestemming van het resultaat

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december.

Op het einde van het boekjaar wordt door toedoen van de zaakvoerder de inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld, wordt de jaarrekening opgemaakt en wordt de boekhouding afgesloten. Het batig saldo van de resultatenrekening, na aftrek van aile lasten, de algemene kosten, de provisies en afschrijvingen, vormt de nettowinst van de vennootschap. De bestemming van de winst, de verdeling van de winst en het aanleggen van reserves behoort tot de bevoegdheid van de algemene vergadering.

Artikel 12 : Ontbinding  vereffening

in geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de vereffening door de vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Indien de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt in het benoemingsbesluit warden aangewezen.

Voor- De procedure van ontbinding en vereffening gebeurt volgens de bepalingen opgenomen in het Wetboek van Vennootschappen.

" behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

SLOTBEPALINGEN

Het eerste boekjaar van de vennootschap begint op heden en loopt tot 31 december 2012. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2013.

De vennootschap neemt alle rechten, verplichtingen en verbintenissen over die voortvloeien uit handelingen, akten en overeenkomsten gesteld of aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting vanaf 1 januari 2011. Overeenkomstig art. 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de oprichters dat de . vennootschap alle verbintenissen bekrachtigd door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt.

Bijzondere volmacht met recht van indeplaatsstelling wordt verleend aan Winkelmans Kurt, erkend boekhouder-fiscalist B.I.B.F., gevestigd te 2235 Hulshout, Peerdekerkhofstraat 30, om alle formaliteiten te vervullen inzake de inschrijving van de vennootschap in de KBO, inzake de aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds en inzake de contacten met de diensten van de directe en indirecte belastingen.

Afschrift opgesteld te Hulshout op 26 juli 2011.

(get.) Bierinckx An

Zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
THUISVERPLEGING A.B.

Adresse
HOEKSTRAAT 38 2235 HULSHOUT

Code postal : 2235
Localité : HULSHOUT
Commune : HULSHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande