TIGER ASSOCIATION SUPPORT GROUP, AFGEKORT : TASG

Association sans but lucratif


Dénomination : TIGER ASSOCIATION SUPPORT GROUP, AFGEKORT : TASG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.329.129

Publication

16/10/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter grific

NEERGELEGD

.. . ~ i" -\ ~ ,7

0 5 OKT, 2012

GRIFFIE RECHTBANK van KOOPHANDEL te MECHELEN

lJf111,111C11,11I111

Griffie

Ondernemingsnr : u fg .52 g J1 g 9

Benaming

(voluit) : TIGER ASSOCIATION SUPPORT GROUP

(verkort): TASG

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Oude Aarschotsebaan 5, 2221 Booischot

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMINGEN

De hierna vernoemde personen:

" De Heer Kauschmann Roland, wonende te Duitsland, 47574 Goch, Viktoriastr. 31, geboren op 2 februari 1946 en met Duitse nationaliteit,

" De Heer De Groote Hugo, Marinus, Florimond, wonende te België, 9992 Middelburg, Kasteelstraat 6, geboren op 25 april 1963 en met nationaal nummer 63.04.25-457.47 en met Belgische nationaliteit,

" De Heer Goovaerts David, Josepha, J., wonende te België, 2221 Booischot, Oude Aarschotsebaan 5, geboren op 11 februari 1974 en met nationaal nummer 74.02.11-191,77 en met Belgische nationaliteit,

" De Heer Weckx Gert, Albert, M., wonende te België, 3583 Paal-Beringen, Kruisbaan 21, geboren te Lommel op 18 december 1972 en met nationaal nummer 72.12.18-061.25 en met Belgische nationaliteit,

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die eventueel later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten met oprichtingsdatum 1 augustus 2012, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004, waarvan de statuten de volgende zijn:

TITEL I. Benaming  zetel -- duur

Artikel 1 -- Benaming

De vereniging zonder winstoogmerk draag de naam "TIGER ASSOCIATION SUPPORT GROUP", afgekort "TASG"

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de VZW is gevestigd te 2221 Booischot, Oude Aarschotsebaan 5, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

De Raad Van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Alle stukken voorgeschreven door de VZW  wet worden neergelegd en in het dossier bijgehouden op de maatschappelijke zetel en indien nodig op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement,

Artikel 3  Duur



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

be vérénfgfrig-wordt opgericht voor onbepaalde tijd vanaf 2012. Zij kan te allen tijde worden ontbonden door de Buitengewone Algemene Vergadering met inachtname van de vereisten voor de statutenwijziging.

TITEL IL Doel

Artikel 4 - Doel

§1 De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, het bevorderen van de vriendschap, de achting en de verdraagzaamheid tussen enerzijds haar leden en anderzijds de sociale omgeving waarin de vereniging actief wil zijn.

Kaderend in dit doel neemt de vereniging zich voor om bijvoorbeeld actief te zijn op volgende vlakken:

- Het (onder) steunen van de NATO Tigers in hun doelstelling om professionele en vriendschappelijke

relaties tussen vliegend  en steunpersoneel van de NATO Tiger - gemeenschap te bereiken en te

onderhouden alsook het promoten van de NATO - solidariteit;

- Het organiseren van culturele, sociale en sportieve activiteiten;

- Het bevorderen van het culturele, sociale en sportieve leven binnen de gemeente of het land waarin de

activiteiten georganiseerd zullen worden;

- Het beleggen van bijeenkomsten teneinde wederzijds begrip te ontwikkelen en te bevorderen;

- Vergaderingen te houden;

- De gemeenschap te dienen door het begeleiden en steunen van initiatieven;

- Het verspreiden van voorwerpen zoals shirts, pins, boeken, DVD's en andere met een duidelijke verwijzing

naar of een duidelijke band met de NATO Tigers;

- Aanverwante activiteiten in te richten.

§2 De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle ' eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, roerende of onroerende goederen bezitten, kopen of verkopen, huren, verhuren, allerhande bijeenkomsten, manifestaties, voorstellingen,

tombola's en andere inrichten, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen of bevorderen. Om haar doel te realiseren, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

TITEL III. Leden

Artikel 5 -- Leden

De vereniging kan zowel werkende als toegetreden leden tellen. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt toe aan de werkende leden. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

Werkende leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging zal de ledenlijst aangepast worden binnen acht dagen te rekenen vanaf de kennisgeving ervan, De wettelijke bepalingen zijn alleen op de werkende leden toepasselijk.

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vzw. De werkende leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen. Zij richten hiervoor schriftelijk een aanvraag aan de Raad van Bestuur.

Eventuele toegetreden leden hebben enkel de rechten en de plichten die in deze statuten worden beschreven of die worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement. Zij kunnen in die hoedanigheid gebruik maken van de diensten die door de vereniging worden verstrekt. Zij hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

De vzw of in casu de Raad van Bestuur moet bij mondeling of schriftelijk verzoek van de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de grilles en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges alsmede de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang ° verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

Artikel 6  Toetreding

Werkende leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MDD 2.2

Luik B - Vervolg

Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon, rechtspersoon of organisatie, die door de Raad van Bestuur als zodanig wcrdt aanvaard. Het verzoek tot toetreding moet worden gericht aan de voorzitter, die op zijn beurt de Raad van Bestuur op de hoogte brengt. De kandidaatstelling moet gesteund worden door ten minste twee werkende leden.

De stemming over de kandidatuur gebeurt bij drie/vierde meerderheid van de aanwezige stemmen van de aanwezige stemgerechtigde, werkende leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De stemming is geheim.

De motieven waarom een kandidaat niet werd aanvaard, moeten niet meegedeeld worden aan de kandidaat. In de notulen wordt enkel vermeld dat de betrokken kandidaat al dan niet is aanvaard, en met welke meerderheid van stemmen. De voorzitter van de Raad van Bestuur deelt de uitslag mee aan de kandidaat, en dit binnen de veertien dagen na de beslissing. De niet aangenomen kandidaat kan zich slecht één jaar na de datum van beslissing van de Raad van Bestuur opnieuw kandidaat stellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Toegetreden leden

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de vereniging ondersteunt, kan bij de vereniging een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. Kandidaat  toegetreden leden richten hun verzoek tot toetreding aan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur doet uitspraak over de toetreding van een toegetreden lid op haar eerstvolgende bijeenkomst. De Raad van Bestuur bepaalt de toetredingsvoorwaarden.

De eventuele verwerping van de kandidatuur wordt aan de kandidaat meegedeeld, zonder dat de motieven voor niet-aanvaarding moeten worden bekendgemaakt.

Artikel 7  Einde lidmaatschap

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege bij het overlijden van een lid of de ontbinding van een lid  rechtspersoon, het vrijwillig ontslag, uitsluiting en het niet voldoen aan de voorwaarden voor het lidmaatschap, zoals bijvoorbeeld het niet betalen van de door hem verschuldigde bijdrage, zoals bepaald in deze statuten, binnen de 6 maanden van het nieuwe jaar.

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur.

Een werkend lid dat handelt in strijd met de doelstellingen van de VZW, kan op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van de meerderheid van de werkende leden, worden uitgesloten bij bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop tenminste de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Het besluit wordt genomen met een meerderheid van twee/derde van de aanwezige werkende leden. Het werkend lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld heeft het recht door de Algemene Vergadering te worden gehoord.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur worden uitgesloten.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers verliezen al hun rechten in de vereniging zonder teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen en/of gedane inbreng. Zij hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen noch staat, noch rekeningopgaven, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving eisen of vorderen.

Artikel 8 -- Lidgeld, Aansprakelijkheid

De leden betalen jaarlijks een lidgeld, waarvan het bedrag ieder jaar wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur, Als zo door de Raad van Bestuur wordt beslist, kan het lidgeld ook nihil zijn.

De maximumbijdrage dat aan een lid gevraagd mag worden, is ¬ 250,00.

Het lid dat zijn bijdrage niet betaalt binnen een termijn van 6 maanden, wordt beschouwd als ontsfagnemend. Vervallen bijdragen blijven ook na de beëindiging van het lidmaatschap opeisbaar.

De leden gaan geen enkele persoonlijke aansprakelijkheid aan inzake de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 9  Rechten van werkende leden

Onverminderd de-bepalingen.van-de-statutenr hebben de,werkende-leden-de.volgende.rechten:----------

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch ,Staatsblad

M0r12.2

Luik B - Vervolg

- Stemrecht op de Algemene Vergadering;

- Het recht om een voorstel op de agenda van de Algemene Vergadering te plaatsen, mits het voldoen aan

de voorwaarden bepaald in artikel 19;

- Het recht om kennis te nemen van de geschreven stukken van de vereniging zoals bepaald in de wet op

de verenigingen zonder winstoogmerk,

Artikel 14  Engagement, Deontolcgie van de leden

Elk lid verbindt zich ertoe actief mee te werken aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vereniging. De leden werken op vrijwillige en belangeloze basis. De leden verbinden zich ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe brengt. De leden verbinden zich er tevens toe elke mogelijke onverenigbaarheid met het lidmaatschap van de vereniging aan de Raad van Bestuur te melden.

TITEL Ill. Raad van Bestuur

Artikel 11  Samenstelling, Benoeming, Ontslag

1, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders, gekozen uit de werkende leden van de vereniging. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Wanneer door vrijwillig ontslag of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

ln geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopig bestuurder door de Algemene Vergadering benoemd. Deze voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt, De uittredende leden zijn herkiesbaar,

2. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige werkende leden voor een termijn van onbepaalde duur,

3. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist met'/ meerderheid van stemmen van de aanwezige werkende leden. ledere bestuurder kan zelf zijn ontslag indienen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur,

4, De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester.

5. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou besluiten, De kcsten die zij zouden maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

6. Benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt binnen de 15 dagen openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekend gemaakt door publicatie bij uittreksel in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

7. De leden van de Raad van Bestuur zijn lid van de vereniging, kunnen deelnemen aan de Algemene Vergadering en beschikken elk over één stem.

Artikel 12 -- Vergaderingen, Besluitvorming, Notulen

1. De Raad van Bestuur, eventueel aangevuld met de overige werkende leden vergadert na oproeping door de voorzitter en/of secretaris, zo dikwijls als het belang van de VZW dit vereist, alsook nadat twee werkende leden daarom verzoeken.

2. De vergadering van de Raad van Bestuur, eventueel aangevuld met de overige werkende leden wordt gehouden op de zetel van de VZW of op elke andere plaats vermeld in de oproepingsbrief.

3. De Raad van Bestuur, eventueel aangevuld met de overige werkende leden wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, secretaris of penningmeester of de oudste van de aanwezige, werkende leden.

4. De Raad van Bestuur, eventueel aangevuld met de overige werkende leden kan slechts geldig beslissen, indien tenminste de helft van de werkende leden aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of degene die hem vervangt,

.doorslaggevend

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Luik B - Vervolg __

________

~|e~~~~~~van de Raad van Bestuur die verhinderd is, kan per brief, fax of e-mail, een anderi ; lid machtigen om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen. Deze volmachtgeldt evenwel slechts ' voor één vergadering. Een werkend lid kan slechts één ander werkend lid vertegenwoordigen.

6. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of diegene

die hem verva en minstens één andere br en estuurdeingeschreven'--' in -en ------- '

De uittreksels die moeten worden overlegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 13 - Intern bestuur Beperkingen

i

1. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vere ..--° deze - buiten rechte.

heeft de mees elke

. gerechtelijke of buitengerechtelijke handeling. Zijis bevoegd voor aile aangelegenheden,met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

2. De Raad van Bestuu kan een deel zijn

derden niet-bestuur ers evenwel betrekking kan hebbenop het

algemeen beleid van de VZVV of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 14 - Externe vertegenwoordiging

1 Onverminderd de

handelend volgens de meerderheid van zijn werkende wordt de vereniging

go~~ waarvan één de voorzitter (of ondervoorzitter)

moet zijn. Tegenover derden zijn deze niet gehouden enig bewijs voor te leggen.

2. Voor aile handelingen betreffende het dagelijks bestuur van de vereniging, wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de secretaris of de penningmeester, die binnen de perken van dit bestuur alleen kunnen handelen.

' 3. De Raad van Bestuur of werkend leden die d VZW kunnen vertegenwoordigen, kunnen lasthebbers of

afgevaardigd bestuurders van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of ; een reeks van bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De Raad van Bestuur stelt de machten en , eventueel het salaris of de bezoldiging vast. De lasthebbers of afgevaardigd bestuurders verbinden de VZW binnen de grenzen van de hun verleende volmacht.

; Artikel 15 - Aansprakelijkheid, Tegenstrijdig belang

; 1. De werkende leden gaan, door hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn alleen

; verantwoordelijk voor de uitoefening van hun opdracht,

. 2, Indien een werkende lid, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke

i dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur behoort,

! moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

Het werkende lid met een tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van beraadslaging over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet van toepassing op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder dei voorwaarden en tege/de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 16- Huishoudelijk reglement

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om een huishoudelijk reglement op te stellen. Het is echter de Algemene Vergadering die beslist over het door de Raad van Bestuur voorgesteld huishoudelijk reglement. Wijzigingen van het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch moeten ! ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen,

!

zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of. van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles opleggen wat in he belang van de vereniging wordt geacht.

TITEL IV, Algemene Vergadering

Artikel 17 -. Samenstelling

--'--- ------- --~

Ondelautstebkz,venLumovenneldeu: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris,

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Moo2.2

Voor- Luik B Vervolg

behouden " De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter

aan het van de Raad van Bestuur. Bij diens afwezigheid neemt de ondervoorzitter, secretaris of penningmeester of de Belgisch

Staatsblad oudste van de aanwezige bestuurders deze taak over.

Een werkend lid kan zich echter door een ander werkend lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een werkend lid kan evenwel slechts één ander werkend lid vertegenwoordigen.

Elk werkend lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Mogen de vergadering met goedkeuring van de Raad van Bestuur bijwonen zonder stemrecht:

- Genodigden die op voorstel van de Raad van Bestuur of de werkende leden worden uitgenodigd om één of

meer malen of permanent op de Algemene Vergaderingen aanwezig te zijn;

- Toegetreden leden,

Artikel 18  Tijdstip

Er zal jaarlijks een Algemene Vergadering van de werkende leden worden gehouden in de maand juni. De Raad van Bestuur bepaalt de datum ervan. Buitengewone en bijzondere Algemene Vergaderingen zullen opgeroepen worden telkens als de Raad van Bestuur dat voor de belangen van de vereniging nuttig oordeelt, of binnen één maand wanneer ten minste 1/5 van de werkende leden er schriftelijk om verzoekt.

Artikel 19 -- Bijeenroeping, Agenda

1. De Algemene Vergadering wordt opgeroepen door de voorzitter, eventueel een ondervoorzitter of de secretaris.

2, De oproepingsbrief wordt tenminste 8 dagen voor de datum van de vergadering met een gewone brief, per fax of e-mail aan ieder werkend lid toegezonden. Voor de berekening van deze termijn worden de dag van de oproeping en de dag van de vergadering niet meegerekend. De agenda wordt opgesteld door de Raad van ' Bestuur en bij de oproepingsbrief gevoegd.

3, Elk voorstel dat door 1/5de van de werkende leden is ondertekend, moet op de agenda worden geplaatst. Het zal tenminste 15 dagen voor de datum van de vergadering aan de Raad van Bestuur gezonden worden.

Artikel 20  Bevoegdheid

De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar

. uitdrukkelijk toegekend zijn door de wet. Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de leden van de Raad van Bestuur;

- de kwijting aan de bestuurders en, voorkomend, de commissaris(sen);

- de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een werkend lid;

- Alle andere gevallen waarin de wet of de statuten zulks vereisen.

Behoudens de hiervoor vermelde gevallen kan de Algemene Vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet vermeld zijn op de agenda, mits alle aanwezige werkende leden hiermee instemmen.

Artikel 21  Besluitvorming

Behoudens de uitzonderingen bepaald in de wet of in de statuten kan de Algemene Vergadering geldig r beraadslagen indien minstens de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt, dan Kan een tweede Algemene Vergadering warden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De beslissingen worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige werkende leden. Bij het berekenen van de meerderheid wordt geen rekening gehouden met de stemmen van de werkende leden die zich bij de stemming onthielden, tenzij in de gevallen waarin een bepaling van de wet de besluitvorming van de ledenvergadering aan een bijzondere quotumverelste en/of een bijzondere meerderheidsvereiste onderwerpt.

Indien de Algemene Vergadering moet beslissen over de ontbinding van de vereniging, een wijziging van de statuten of een wijziging van het doel van de vereniging en over de uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, zal dit gebeuren met een twee/derde meerderheid van de aanwezige of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

Luik B - Vervolg

vertegenwoordigde stemmen, ongeacht of het de eerste of tweede Algemene Vergadering betreft Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn vervanger doorslaggevend,

Artikel 22  Notulen

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of een bestuurder en worden overeenkomstig opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder, Leden, alsook derden, die van een aantoonbaar belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

ledere wijziging van de statuten moet binnen de maand na haar dagtekening voor bekendmaking worden neergelegd ter publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt eveneens voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder,

TITEL VI. De inkomsten, begrotingen en rekeningen

Artikel 23  Aanwending

Het vermogen van de vereniging mag uitsluitend worden aangewend voor de verwezenlijking van het

maatschappelijk doel. De lidgelden en andere inkomsten zullen in hoofdzaak worden aangewend voor:

- administratieve onkosten;

- organisatie van de activiteiten van de vereniging;

- de bloei van de vereniging in het algemeen;

Deze opsomming is echter niet beperkend.

Artikel 24  Boekhouding

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

Artikel 25  Boekjaar, Controle

Het boekjaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december.

De rekeningen worden voor goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd binnen de 6 maanden na het afsluiten van het boekjaar vergezeld van een verslag over de toestand van de vereniging en van de begroting voor het volgende dienstjaar,

De Algemene Vergadering kan een commissaris aanduiden die de juistheid moet nagaan van de rekeningen en jaarlijks een verslag aan haar overmaakt. Hij wordt benoemd voor drie jaar en is herkiesbaar.

Indien de Algemene Vergadering de rekeningen goedkeurt gaat zij over tot de beraadslaging en de stemming over de kwijting van de bestuurders.

Artikel 26  Bijzondere gebeurtenissen

De winsten geboekt ter gelegenheid van bijzondere gebeurtenissen worden in de kas van de vereniging gestort en in het kasboek ingeschreven.

TITEL VII. Ontbinding, Vereffening

Artikel 27 -- Ontbinding

Behoudens de gevallen van de gerechtelijke ontbinding van rechtswege kan alleen de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals is bepaald in de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. De Algemene Vergadering bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 28  Bestemming activa

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan riet Belgisch Staatsblad

Voor-,bghauden

aan het

Belgisch Staatsblad

hóoD 2.2

Luili B - Vervolg

Ingeval van ontbinding worden de resterende activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft ofwel naar een vereniging met een sociaal doel.

TITEL VIII. Diverse bepalingen

Artikel 29  Algemene bepaling

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing.

Indien één of meer bepalingen van deze statuten in strijd zouden zijn met de huidige of toekomstige wetgeving betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, worden deze als niet geschreven beschouwd, zonder dat dit afbreuk doet aan de geldigheid van de overige bepalingen.

2. Benoeming van de Raad van Bestuur

Met ingang van 1 augustus 2012 heeft de Algemene Vergadering met eenparigheid van stemmen de nieuwe Raad van Bestuur verkozen:

- De Heer Kauschmann Roland, wonende te Duitsland, 47574 Goch, Viktoriastr. 31, geboren op 2 februari 1946 en met Duitse nationaliteit,

- De Heer De Groote Hugo, Marinus, Florimond, wonende te België, 9992 Middelburg, Kasteelstraat 6, geboren op 25 april 1963 en met nationaal nummer 63.04.25-457.47 en met Belgische nationaliteit,

- De Heer Goovaerts David, Josepha, J., wonende te België, 2221 Booischot, Oude Aarschotsebaan 5, geboren op 11 februari 1974 en met nationaal nummer 74.02.11-191.77 en met Belgische nationaliteit,

Alle bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

De bestuurders, hierna in de Raad van Bestuur verenigd, hebben benoemd:

- Tot voorzitter: Kauschmann Roland

- Tot secretaris: De Groote Hugo

- Tot penningmeester: Goovaerts David

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aangenomen op de Algemene Vergadering gehouden te Booischot op 1 augustus 2012.

De Groote Hugo Goovaerts David Kauschmann Roland

Secretaris Penningmeester Voorzitter

L

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
TIGER ASS. SUPPORT GROUP, AFGEKORT : TASG

Adresse
OUDE AARSCHOTSEBAAN 5 2221 BOOISCHOT

Code postal : 2221
Localité : Booischot
Commune : HEIST-OP-DEN-BERG
Province : Anvers
Région : Région flamande