TLS

Société en commandite simple


Dénomination : TLS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 578.905.896

Publication

28/01/2015
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

S T A T U T E N

Artikel 1

Een gewone commanditaire vennootschap wordt opgericht en is genaamd  TLS .

Artikel 2

De heer Xavier Waumans, wonende te Lispersteenweg 54B2  2500 Lier, onderschrijft twaalfduizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR) en volstort het maatschappelijk kapitaal voor een bedrag van vijfhonderd euro (500,00 EUR).

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Vexa Invest, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder mevrouw Veronique Waumans, met maatschappelijke zetel te Crauwelshoeve 48  2547 Lint, onderschrijft zesduizend tweehonderd euro (6.200,00 EUR) en volstort het maatschappelijk kapitaal voor een bedrag van tweehonderd vijftig euro (250,00 EUR).

Het onderschreven kapitaal bedraagt aldus achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) en hiervan werd zevenhonderd vijftig euro (750,00 EUR) volstort op de financiële rekening van de vennootschap.

Een gewone commanditaire vennootschap wordt opgericht tussen de hierna genoemde vennoten, die het maatschappelijk kapitaal onderschrijven en volstorten als volgt :

De statuten werden vastgesteld als volgt :

De vennootschap heeft tot doel:

Het deelnemen aan het bestuur van vennootschappen, al dan niet middels het uitoefenen van

Ondernemingsnr :

Benaming (voluit) : TLS

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Crauwelshoeve 48

*15301714*

Luik B

2547

België

0578905896

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Lint

Griffie

Neergelegd

26-01-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Artikel 6

Artikel 7

Artikel 3

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Crauwelshoeve 48  2547 Lint.

Artikel 4

De duurtijd van de vennootschap is niet beperkt.

Artikel 5

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot.

De nalatenschap zal tot de vennootschap kunnen toetreden.

Artikel 8

Ieder aandeel heeft recht op één stem.

Artikel 9

bestuursmandaten; Het verlenen van advies en ondersteuning aan ondernemingen; Het verlenen van diensten m.b.t. algemene ondernemingsstrategie; Het voeren van het dagelijks beleid en het management van vennootschappen; Het verwerven, in portefeuille houden en verkopen van aandelen in vennootschappen; Het uitoefenen van de lidmaatschapsrechten verbonden aan de aandelen die de vennootschap in portefeuille houdt; Het beheer van onroerend of roerend vermogen en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, (doen) verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen;

De vennootschap mag een eigen roerend en onroerend vermogen beheren en alle handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de opbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen, zonder dat deze activiteiten evenwel de activiteiten van vastgoedmakelaar behelzen;

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf als voor alle derden. Zij mag aan wie ook leningen toestaan, en (hypothecaire) waarborgen verlenen; Het toestaan van leningen aan vennootschappen of particulieren , onder om het even welke vorm, in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels en financiële operaties verrichten, behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan de depositobanken, houders van deposito s op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen; De vennootschap mag alle brevetten, vergunningen of merken die betrekking hebben op haar maatschappelijk doel aankopen, exploiteren en afstaan. Zij mag in België en in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard middels oprichting, inschrijving, inbreng, fusie of iedere andere manier, alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan, zich voor derden borg stellen door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak; Kortom zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR), is volledig geplaatst, verdeeld in 186 aandelen en ingeschreven in de boeken ten name van :

- de heer Xavier Waumans, voor honderdvierentwintig (124) aandelen (van nummer 1 tot en met 124)

- de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Vexa Invest voor tweeënzestig (62) aandelen

(nummers 125 tot en met nummer 186)

De vennoten van de vennootschap worden onderverdeeld in stille en beherende vennoten.

De oprichter hiervoor genoemd sub 1 is beherend vennoot

De oprichter hiervoor genoemd onder sub 2 is stille vennoot.

Geen vennoot kan zijn aandeel in de vennootschap geheel of ten dele overdragen, noch aan derden, noch aan medevennoten, dan met uitdrukkelijk geschreven akkoord van alle vennoten. Iedere overdracht zal moeten geschieden overeenkomstig artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek. Een persoon kan slechts als vennoot toegelaten worden op voorwaarde dat zijn kandidaatstelling aanvaard wordt met algeheelheid van stemmen. De titel van vennoot komt persoonlijk toe aan elke vennoot. De aandelen zijn ondeelbaar en de vennootschap erkent slechts één persoon, die als eigenaar van een aandeel kan worden aanvaard en zij mag de uitoefening der

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

rechten verbonden aan een aandeel, met uitzondering van de rechten op uitkering van een dividend schorsen, totdat een enkele persoon werd aangeduid als eigenaar van het aandeel, ten opzichte van de vennootschap.

Artikel 10

De vennootschap wordt bestuurd door de beherend vennoot zoals uiteengezet in artikel 5.

Bijkomend kunnen meerdere zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoot benoemd worden

als zaakvoerder.

Zo er slechts één zaakvoerder wordt benoemd, wordt de vennootschap geldig verbonden en in rechte vertegenwoordigd door de handtekening van deze zaakvoerder.

Zo er meer dan één zaakvoerder wordt benoemd, handelen de zaakvoerders als een college.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het mandaat is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering hierover anders beslist.

Het mandaat geldt voor onbeperkte duur.

Artikel 11

Het boekjaar vangt aan op één oktober en eindigt op dertig september van elk jaar.

Artikel 12

De algemene vergadering wordt gehouden ten maatschappelijke zetel de laatste maandag van januari, of indien deze dag een wettelijke feestdag is de eerste daaropvolgende werkdag te 18 uur.

Artikel 13

Over de aanwending van het resultaat van het boekjaar beslissen de vennoten bij gewone meerderheid.

Artikel 14

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, wordt de vereffening verzorgd door de vennoten.

Artikel 15

Er wordt melding gemaakt dat artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen van toepassing is. Dit artikel luidt:  Tenzij anders is overeengekomen, zijn zij die in naam van een vennootschap in oprichting en vooraleer deze rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, in enigerlei hoedanigheid een verbintenis hebben aangegaan, persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk, behalve wanneer de vennootschap binnen twee jaar na het ontstaan van de verbintenis het in artikel 68, van het Wetboek van Vennootschappen, bedoelde uittreksel heeft neergelegd en zij bovendien die verbintenis binnen twee maanden na voormelde neerlegging heeft overgenomen. In dit laatste geval, wordt de verbintenis geacht van het begin af door de vennootschap te zijn aangegaan .

Het eerste boekjaar vangt aan op heden en verstrijkt op dertig september 2015. De eerste algemene vergadering zal gehouden worden in 2016.

Wordt benoemd tot gewone, niet statutaire zaakvoerder :

De heer Xavier Waumans, voornoemd, die verklaart te aanvaarden.

O V E R GA N G S B E PA L I N G

Aldus opgesteld in viervoud te Lint op 26 januari 2015, waarvan elke partij erkent één origineel exemplaar ontvangen te hebben, de overige exemplaren zijn bestemd voor de registratie en BTW-administratie.

De heer Xavier Waumans

Coordonnées
TLS

Adresse
CRAUWELSHOEVE 48 2547 LINT

Code postal : 2547
Localité : LINT
Commune : LINT
Province : Anvers
Région : Région flamande