TORAND

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : TORAND
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 557.945.681

Publication

13/08/2014
ÿþmod %Nard 11

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de ajt

0 4 Alitrettt

11111111,1.111.1111j11)11111111

REC;r1TBANK van KOOPHANDEL ANTWrpig.,N, afd. MECHELEN

Oncierr ierningsnr 554 4 k5 À

ifriçi

TORAN D

or2rkort)

Rechmvorrn besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel Warmoesstraat 3, 2800 Mechelen

(volledig adi'es)

Onderwerp atae OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Ellen Vanslambrouck te Langernark-Poelkapelle op één augustus van het jaar tweeduizend en veertien, op heden ter registratie, dat er opgericht werd een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, dragende de maatschappelijke naam TORAND, met maatschappelijke zetel te Warmoesstraat 3, 2800 Mechelen voor onbepaalde duur vanaf 1/08/2014.

De oprichters waren:

1/ De heer DELVA Bart Maarten, geboren te Kortrijk 2 februari 1980, wonende te 2800 Mechelen, Warmoesstraat 3

2/ Mevrouw TIMMERMANS Thea, geboren te leper op 20 mei 1981, wonende te 2800 Mechelen, Warmoesstraat 3.

De vennootschap heeft tot doel:

Het verlenen van diensten & managementadvies voor de broadcast en televisie markt, alsmede distributie, verkoop, engineering, installatie en dienst na verkoop van professioneel materiaal specifiek voor de broadcast, telecom en audiovisuele markt én alle aanverwante diensten en producten in België en in het buitenland. De vennootschap mag alle handels-, nijverheids-, financiële, roerende en onroerende zaken verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel. De vennootschap mag op gelijk welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben, van aard zijn haar onderneming te ondersteunen of te ontwikkelen, haar grondstoffen en/of diensten kunnen inleveren of de afzet van haar diensten en producten kunnen vergemakkelijken. Zij zal haar doel kunnen realiseren in België als in het buitenland op alle manieren en modaliteiten die ze goed vindt. De vennootschap kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; aile verrichtingen mbt onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten. Dit alles in de meest ruime zin van het woord. De vennoctschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger, voor rekening van derden in België en/of in het buitenland. alleen of in samenwerking met derden.

De vennootschap mag alles doen wat rechtstreeks of onrechtstreeks kan bijdragen tot de realisatie van haar doel.

De vennootschap kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (18.600,00 EUR). Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen zonder nominale waarde, die ieder één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op de aandelen wordt in geld ingeschreven, te weten:

1/ Door de heer Delva Bart Maarten, voornoemd op 75 aandelen, hetzij voor DERTIENDUIZEND NEGENHONDERDVIJFTIG EURO (13.950,00 EUR)

2/ Door mevrouw Timmermans Thea, voornoemd op 25 aandelen, hetzij voor VIERDUIZEND ZESHONDERDVIJFTIG EURO (4.650,00 EUR)

Samen op honderd (100) aandelen, hetzij voor ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (18.600,00 EUR), deze som vertegenwoordigend heel het maatschappelijk kapitaal, waarop aldus volledig ingeschreven werd.

Overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen werd een bedrag van ZESDUIZEND TWEEHONDERD EURO (6.200 EUR) voor de oprichting van de vennootschap op een

op le lutt' Nh v-.1 Li lit:Vi e.J t.ota, ne,..zt; ',Pré (i. pers<t

bevcreel oc :oot..zoe;r,mo, ;812,cn van dcyle;n to" tf.;r:e;c.fr. foo-lien

Vty, Ce NA nell 1.4r.dt,-;" ((,,loyi

je) bijzondere rekening gestort, op naam van de vennootschap in oprichting geopend bij de naamloze vennootschap BNP Paribas Fortis zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgegeven door voornoemde instelling op 29 juli 2014, dat mij is overhandigd om door mij bewaard te worden, en wel als volgt:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge - door de heer Delva Bart voornoemd: VIERDUIZEND ZESHONDERDVIJFTIG EURO (4.650,00 EUR)

- door mevrouw Timmermans Thea voornoemd: DUIZENDVIJFHONDERDVIJFTIG EURO (1.550,00 EUR) De bijzondere rekening wordt uitsluitend ter beschikking van de vennootschap gehouden. Over die rekening

kan alleen warden beschikt door personen die bevoegd zijn om de vennootschap te verbinden, en nadat de

werkende notaris aan genoemde bankinstelling het verlijden van onderhavige akte heeft gemeld.

Het totaal bedrag der stortingen, hetzij ZESDUIZEND TWEEHONDERD EURO (6.200 EUR) is van nu af ter beschikking van de vennootschap, zoals comparanten verklaren en erkennen.

De vennootschap wordt beheerd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, ai dan niet vennoten.

Tot statutaire zaakvoerders worden voor de duur van de vennootschap benoemd:

- De heer Delva Bart voornoemd,

- mevrouw Timmermans Thea voornoemd,

die verklaren de opdracht te aanvaarden.

Een statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met eenparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf, indien hij vennoot is. Zijn opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er meer dan één zaakvoerder is, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmacht.

Wanneer een zaakvoerder zich in één van de in de artikelen 259, 260 of 261 van het Wetboek van vennootschappen omschreven hypotheses bevindt, dienen de in deze wetsbepalingen voorgeschreven formaliteiten te worden nageleefd.

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingbepaling voorzien bij artikel 141,20 van het Wetboek van vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen door een accountant De vergoeding van de accountant komt ten leste van de vennootschap indien hij met haar toestemming werd benoemd, of indien deze vergoeding ten haren leste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de laatste vrijdag van de maand juni om 10 uur; indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde Kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergadering worden gehouden in de zetel van de vennootschap, of in een andere plaats aangewezen in de

Elk aandeel geeft recht op één stem, onverminderd hetgeen in het volgend artikel is bepaald.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

Wanneer één of meer aandelen toebehoren aan verscheidene personen of aan een rechtspersoon met een collegiaal orgaan van vertegenwoordiging, dan kunnen de daaraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door een enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden.

Zolang zodanige aanwijzing niet gedaan is, blijven alle aan de aandelen verbonden rechten geschorst.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt de uitoefening van het aan dit aandeel verbonden stemrecht toegekend aan de vruchtgebruiker.

4

-

-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 3/08/2014 --Annexes du Moniteur belge

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maken de zaakvoerders de inventaris op, alsmede de jaarrekening, bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De zaakvoerdersraad (of de zaakvoerder) stelt bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek van vennootschap-pen. De zaakvoerder is evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid, 10 van het Wetboek van vennootschappen.

Het batig slot, dat de balans aanwijst nadat elle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet op de statuten niet mogen uitgekeerd worden.

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaal bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

10 het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding

2° behoudens in uitzonderingsgevallen, te vernielden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

Van deze winst wordt ten minste een/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze een/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen. Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd, of er een andere bestemming aan geven.

VERKRIJGING VAN RECHTSPERSOONLIJKHEID

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

EERSTE GEWONE ALGEMENE VERGADERING - EERSTE BOEKJAAR

De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar 2016, op 24 juni 2016.

Het eerste boekjaar loopt van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen tot en met 31 december 2015.

VOLMACHT

De oprichters geven hierbij bijzondere volmacht aan de bvba Strobbe-Van Laere bvba, met zetel te 9140 Elversele, Rotstraat 10 BTW: BE 0886 229 018, vertegenwoordigd door de heren Geert Strobbe en/of Tom Van Laere evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om  met mogelijkheid van indeplaatsstelling  alle nuttige of noodzakelijk formaliteiten te vervullen voor de inschrijving, wijziging of doorhaling in de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO) en voor de inschrijving, wijziging of stopzetting bij de administratie voor BTW.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

(Getekend : notaris Ellen Vanslambrouck ter standplaats Langemark-Poelkapelle)

Tegelijk hiermee neergelegd:

expeditie van de oprichtingsakte (afgeleverd voor registratie)



Op ch lant$-E: biz Unk 8 vg-" Rqc» Naara r.' :i- ,:an c nceu,neite:ende nor I we,

bevoeF,d re.sr men7irn vert rie "(Kr, ter, r

Verso Narn 1.1.41=d1c.- 2.1 sg

Coordonnées
TORAND

Adresse
WARMOESSTRAAT 3 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande