TURNHOUT KLASSIEK, AFGEKORT : TK

Association sans but lucratif


Dénomination : TURNHOUT KLASSIEK, AFGEKORT : TK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.964.338

Publication

29/11/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111111111111g111]111/1111

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

i

Neergelegd ter griffie van de RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

1 9 NOV, 2013

GaJERNHOUT

De Grlffier,

Ondernemingsnr : oS,L1 ,,9 (L{ - 33 e

Benaming

(voluit) : Turnhout Klassiek

(verkort) : TK

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Lillokensstraat 41, bus 1, 2300 Turnhout

Onderwerp akte.: OPRICHTING - STATUTEN - OVERGANGSBEPALINGEN - VOLMACHT

De hierna genoemde personen,

- de heer VAN GEIRT Willy, wonende te 2300 Turnhout, Lillokensstraat 41 bus 1, geboren te Turnhout op 26 september 1951, rijksregisternummer 51.0926-033.30;

- de heer VAN VLASSELAER Jamesky, wonende te 2300 Turnhout, Steenweg op Antwerpen 25 bus 2, " geboren te Port-au-Prince op '18 november 1995, rijksregisternummer 95.11.18-333,35;

mevrouw MERTENS Hilde, wonende te 2300 Turnhout, Wouwerstraat 149, geboren te Turnhout op 26 maart 1966, rijksregisternummer 66.03.26-038.07.

hierna, gezamenlijk genoemd, de "stichters",

zijn onderling overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

I Rechtsvorm  naam  zetel  duur - doel

Artikel 1 - Rechtsvorm

De vereniging werd opgericht als een entiteit met rechtspersconlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003.

Artikel 2 - Naam

De vereniging draagt de maatschappelijke benaming: "Turnhout Klassiek", afgekort "TK". Zowel de volledige; naam als de afkorting mogen afzonderlijk gebruikt worden.

In alle akten, facturen, brieven, aankondigen, bekendmakingen, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, moet deze naam vermeld worden, en onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of "VZW", door de nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vereniging, gevolgd.

De vereniging kan activiteiten voeren onder een andere naam dan genoemde maatschappelijke benaming.

Artikel 3 - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2300 Turnhout, Lillokensstraat 41 Bus 1, In het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

De zetel kan worden overgebracht naar Iedere andere plaats, bij eenvoudig besluit van de Raad van: Bestuur dat bekendgemaakt wordt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, voor zover deze zetelverplaatsing: geen wijziging veroorzaakt inzake het op de vereniging toepasselijke taalregime. Deze beslissing dient echter' op de eerstvolgende algemene vergadering te worden bekrachtigd in de statuten.

Artikel 4 - Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 5 - Doel en activiteiten

De vereniging streeft geen winst na.

De vereniging heeft tot doel:

-het beoefenen, promoten, stimuleren en ondersteunen van muzikale en culturele activiteiten, in de ruimste zin, zowel op actieve als op ontvangende wijze, in elke mogelijke vorm van samenwerking met andere verenigingen, instellingen of individuen;

-de organisatie van allerhande muzikale en culturele activiteiten, inrichten van concerten in binnen- en buitenland, optreden en alle andere activiteiten die de muzikale cultuur bevorderen.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle roerende en onroerende goederen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, vervreemden, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Daarnaast kan de vereniging alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

li Lidmaatschapsrechten

Artikel 6 - Leden

De vereniging bestaat uit twee soorten leden: de effectieve leden en de toegetreden leden. Hun respectieve rechten en plichten worden hieronder verduidelijkt.

Artikel 7 - Effectieve leden

Er zijn minstens drie effectieve leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de wettelijke

bepalingen, Er is geen maximum aantal effectieve leden bepaald.

Enkel de effectieve leden maken deel uit van de Algemene Vergaderingen en bezitten de rechten, zoals

vermeld in de VZW-Wet en de statuten.

De effectieve leden in de vereniging zijn geen lidmaatschapsbijdrage verschuldigd.

De stichters zijn de eerste effectieve leden van de vereniging.

Artikel 8 - Kandidaat-effectieve leden

De kandidaat-effectieve (toetredende) leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur. Een geldige kandidaatstelling vereist dat het kandidaat-lid wordt voorgedragen door minstens twee (2) leden van de Raad van Bestuur.

Indien er echter slechts twee bestuurders zijn, dan dient de kandidaat te worden voorgedragen door beide bestuurders.

De Raad van Bestuur plaatst de kandidaatstelling op de agenda van de eerstvolgende Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat bij 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 9 - Ontslag effectieve leden

Elk effectief lid kan ten allen tijde vrijwillig uit de vereniging treden. Het ontslag moet per brief, fax of e-mail of enig ander middel vermeld In artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek aan de Raad van Bestuur medegedeeld worden. Het ontslag zal één maand na de kennisgeving ingaan. De Raad van Bestuur brengt de Algemene Vergadering op de hoogte op diens eerstvolgende vergadering.

Indien door het ontslag het aantal effectieve leden onder het wettelijke of statutaire minimum daalt, dan wordt het ontslag van het effectief lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Artikel 10 - Uitsluiting effectieve leden

Een effectief lid kan op elk moment worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De uitsluiting kan worden verzocht door minstens twee (2) leden van de raad van bestuur of door minstens 1/5 van de effectieve leden. Het effectief lid waarvan de uitsluiting van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden. De Raad van Bestuur kan een effectief lid schorsen in afwachting van de Algemene Vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting

Artikel 11 - Overlijden effectieve leden

Het lidmaatschapsrecht van een effectief lid eindigt van rechtswege bij het overlijden of de ontbinding van

dat lid.

Artikel 12 - Toegetreden leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Toegetreden leden zijn leden die elk jaar de lidmaatschapsbijdrage betalen die jaarlijks door de Raad van Bestuur wordt vastgelegd en die geen effectief lid zijn, Indien een lid in de loop van het jaar wenst toe te treden, dient de volledige jaarlijkse bijdrage betaald te worden. Deze lidmaatschapsbijdrage laat hen toe deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging en geregeld geïnformeerd te worden over deze activiteiten.

Andere inhoudelijke voorwaarden voor toetreding kunnen worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement. De Raad van Bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van toegetreden leden.

Artikel 13 - Ontslag toegetreden leden

Toegetreden leden kunnen zich op elk moment terugtrekken uit de vereniging. Dit ontslag moet niet worden verantwoord en moet per brief, fax of e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek worden medegedeeld aan de Raad van Bestuur.

Ook wordt het toegetreden lid geacht ontslagnemend te zijn indien hij/zij de lidmaatschapsbijdrage niet betaald heeft binnen de maand na een verzoek tot betaling.

Artikel 14 - Uitsluiting toegetreden leden

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstelling van de vereniging, kunnen door een eenzijdige beslissing van de Raad van Bestuur worden uitgesloten van het lidmaatschap. Tot de uitsluiting kan beslist worden met een gewone meerderheid van stemmen. Het toegetreden lid heeft niet het recht gehoord te worden.

Artikel 15 - Overlijden toegetreden leden

Het lidmaatschapsrecht van een toegetreden lid eindigt van rechtswege bij het overlijden of de ontbinding

van dat lid.

Artikel 18 - Rechten

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

Artikel 17 - Ledenregister

De Raad van Bestuur is verplicht een ledenregister van de effectieve leden bij te houden. Telkens wanneer

er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de effectieve leden van de vereniging, moeten deze wijzigingen

binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de Raad van Bestuur in het ledenregister worden

opgetekend.

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de vereniging.

De effectieve leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen. Hiervoor richten ze een

schriftelijke aanvraag aan de Raad van Bestuur.

De effectieve leden hebben de verplichting om hun adreswijziging door te geven aan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan ook een register van de toegetreden leden bijhouden, Hiertoe kan aan de

toegetreden leden worden verplicht om hun adreswijziging door te geven aan de Raad van Bestuur. De manier

waarop deze lijst wordt bijgehouden kan verder uitgewerkt worden in het huishoudelijk reglement.

III De Algemene Vergadering

Artikel 18 - Samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

Artikel 19 - Oproeping

De Algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer ten minste 1/5 van de effectieve leden het vraagt.

De Algemene vergadering wordt bijeengeroepen tenminste acht dagen vóór de datum voorzien voor de vergadering. De oproepingsbrief bevat de agenda, de plaats waar en de datum en het uur waarop de vergadering zal worden gehouden. De oproeping geschiedt geldig per brief, fax of e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek. Eik voorstel, ondertekend door 1/20 van de effectieve leden, moet op de agenda worden geplaatst.

Tijdens de algemene vergadering zelf kunnen punten aan de agenda worden toegevoegd, mits aanwezigheid van alle effectieve leden die ingeschreven zijn in het ledenregister en op voorwaarde van unanieme goedkeuring door deze effectieve leden.

De personen die krachtens de wettelijke bepalingen tot een Algemene Vergadering dienen opgeroepen te warden en die aan een vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. Dezelfde personen kunnen tevens, vóór of na een Algemene Vergadering, welke zij niet bijwoonden, verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproeping,

Artikel 20 - Stemrecht

Elke effectief lid heeft één stem. Een effectief lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief

lid, Eén lid kan echter maximaal 2 stemmen uitbrengen.

Artikel 21 - Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

,r

MOD 2 2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

-het wijzigen van de statuten

-het benoemen en afzetten van bestuurders

-het benoemen en afzetten van de commissaris(sen) en het bepalen van diens bezoldiging ingeval

bezoldiging wordt toegekend

-het kwijting geven aan de bestuurders en commissaris(sen)

-het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

-het ontbinden van de vereniging

-de aanvaarding van nieuwe effectieve leden

-het uitsluiten van een effectief lid

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

-de goedkeuring en de wijziging van het huishoudelijk reglement,

Artikel 22 - Vergaderingen

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Er Is minstens één gewone algemene vergadering per jaar, ook jaarvergadering genoemd, de eerste maandag van de maand mei om 19 uur.

De Algemene Vergadering wordt ook bijeengeroepen wanneer de Raad van Bestuur dit nodig acht. Verder 15 de Raad van Bestuur verplicht een Algemene Vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de effectieve leden dit vraagt. De effectieve leden kunnen dit schriftelijk, per brief, fax of e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, vragen aan de Raad van Bestuur.

Artikel 23 - Quorum en stemming

Behoudens andersluidende bepalingen in de wet en in de statuten worden beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden, De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 213 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. !~nkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden of op de ontbinding van de vereniging, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De beslissing om een kandidaat-effectief lid te aanvaarden of om een effectief lid uit te sluiten kan genomen worden met een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, dit ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Elke wijziging van het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht moet bovendien door de Koning worden goedgekeurd.

Wijzigingen van de in artikel 48, 5° en 7° van de VZW-Wet bepaalde gegevens van de statuten moeten bij authentieke akte worden vastgesteld.

Artikel 24 - Huishoudelijk reglement

De Algemene vergadering kan een Huishoudelijk Reglement aannemen om de werking van de vereniging verder te regelen. Hierin Kan ook bepaald worden hoe dit Huishoudelijk Reglement gewijzigd kan worden. Onder meer is het mogelijk om te bepalen aan welke voorwaarden een effectief lid of toegetreden lid moet voldoen om toegelaten te worden tot de vereniging.

Artikel 25 - Inzagerecht

De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de zetel van de vereniging.

Zij zijn enkel voor de effectieve leden ter inzage beschikbaar en deze leden kunnen op aanvraag een afschrift

ontvangen.

IV De Raad van Bestuur

Artikel 26 - Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen. Indien de

vereniging echter slechts drie effectieve leden telt, volstaat een Raad van Bestuur van twee personen.

Enkel effectieve leden kunnen bestuurder zijn. Het aantal bestuurders mag niet meer bedragen dan het

aantal effectieve leden van de Algemene vergadering.

Artikel 27 - Benoeming

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van drie jaar. De

uittredende bestuurders zijn herbenoembaar,

Artikel 28 - Ontslag - Afzetting - Overlijden

Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging door een schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag wordt slechts bindend na bevestiging door de Algemene Vergadering. Indien door het ontslag de werking van de vereniging in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort tot dat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

ln geval één of meer plaatsen van bestuurder openvallen hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien tot de volgende algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

Eren bestuurder kan op elk moment worden afgezet door de Algemene Vergadering met een twee derden meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Het mandaat van bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden of de ontbinding van de bestuurder.

Bij ontslag, afzetting of overlijden cq. ontbinding van een bestuurder kan de eerstvolgende Algemene Vergadering in diens vervanging voorzien, voor de nog lopende periode.

Zo door vrijwillig ontslag of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Artikel 29 - Vergoedingen - Kosten en uitgaven

De Algemene Vergadering kan beslissen over het al dan niet vergoeden van de opdracht van bestuurders door het toekennen van een vaste of variabele vergoeding. Het bedrag ervan wordt door de Algemene Vergadering vastgesteld en komt ten laste van de algemene kosten van de vereniging.

Normale en gerechtvaardigde uitgaven en kosten, welke de bestuurder(s) doen gelden als gedaan in de uitoefening van hun mandaat, zullen worden vergoed en onder de algemene kosten in rekening worden gebracht.

Artikel 30 - Voorzitter - Ondervoorzitter - Secretaris - Penningmeester

De Raad van Bestuur kan onder haar leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester benoemen. Een bestuurslid kan meerdere functies opnemen. Enkel de functie van voorzitter en ondervoorzitter kunnen niet gecumuleerd worden. Bij ontstentenis van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de ondervoorzitter.

Artikel 31 - Voorwaarden tot verkiezing

De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum vijftien dagen vôôr de datum van de Algemene Vergadering te richten aan de Raad van Bestuur. De kandidatuur moet door minstens de helft van de leden van de Raad van Bestuur voorgedragen worden aan de Algemene Vergadering.

De benoeming van bestuurders gebeurt met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de Algemene Vergadering.

Artikel 32 - Vergaderingen, beraadslaging, beslissing

De Raad van Bestuur fungeert als college.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel, dan is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden op de zetel van de vereniging.

IJe Raad van Bestuur wordt minstens twee keer per jaar samengeroepen door de Voorzitter of gedelegeerd bestuurder, en verder telkens wanneer de Voorzitter dit nuttig acht, De uitnodigingen hiervoor, met vermelding van datum, uur, plaats en agenda, worden minstens een maand voor de vergadering naar de bestuurders gestuurd. Deze uitnodiging kan verricht worden per brief, fax of e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek.

Artikel 33 - Volmachten

>wen bestuurder kan zich bij schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen op de Raad van Bestuur door

een andere bestuurder. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurders vertegenwoordigen.

Artikel 34 - Bevoegdheden

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht om alle daden van beheer, beschikking en van bestuur te steilen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de statuten en de wettelijke bepalingen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, dadingen afsluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, aile legaten, subsidies, schenkingen aanvaarden.

Artikel 35 - Delegatie van bevoegdheden

De Raad van Bestuur mag (een deel van) zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden, of zelfs aan derden. Zo mag hij ondermeer het dagelijks bestuur van de organisatie toevertrouwen aan één of meer gedelegeerd bestuurders, aan een directeur of een directiecomité of aan een andere gevolmachtigde. De Raad van Bestuur bepaalt de inhoud van de overgedragen bevoegdheden en benoemt de gedelegeerd bestuurder(s) met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. De gedelegeerd bestuurder(s) wordt/worden benoemd voor periode van drie jaar en zijn herbenoembaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een gedelegeerd bestuurder kan op elk moment ontslag nemen, Indien door het ontslag de werking van de vereniging in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de dagelijks bestuurder opgeschort tot er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

De afzetting van de dagelijks bestuurder kan door de Raad van Bestuur worden beslist met een gewone meerderheid van aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 35 - Externe vertegenwoordiging

De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de voorzitter van de raad van bestuur, alleen

optredend, of door de gedelegeerd bestuurder en een bestuurder, gezamenlijk optredend.

Voor het dagelijks bestuur van de vereniging, wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de

voorzitter van de raad van bestuur of de gedelegeerd bestuurder, alleen optredend.

Artikel 37 - Bekendmakingvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

V Boekjaar, begroting

Artikel 38 - Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde kalenderjaar.

Artikel 39 - Jaarrekening

De Raad van Bestuur stelt jaarlijks de jaarrekening en begroting op. De jaarrekening en begroting worden

ter goedkeuring voorgelegd aan de jaarvergadering.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig cie wettelijke bepalingen en de toepasselijke

uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd overeenkomstig de wettelijke bepalingen en de toepasselijke

uitvoeringsbesluiten.

VI Ontbinding en vereffening

Artikel 40 - Ontbinding

Behoudens in de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan alleen de

Algemene Vergadering besluiten tot de ontbinding van de vereniging, overeenkomstig de procedure

opgenomen in deze statuten.

Artikel 41 - Modaliteiten

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een of meerdere vereffenaar(s) aan, waarvan zij de opdracht omschrijft.

Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat zal worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant belangeloos doel, al dan niet werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsmodaliteiten, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het vermogen van de vereniging worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van een vereniging in vereffening gesteld, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk in vereffening" of "VZW in vereffening".

OVERGANGSBEPALINGEN

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste maatschappelijke jaar zal eindigen op 31 december van het jaar 2014 en begint vanaf heden met dien verstande dat de vereniging alle verrichtingen en verbintenissen bekrachtigt en overneemt die in naam en voor rekening van de vereniging in oprichting door de stichters aangegaan, dit alles onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden In het jaar 2015.

Volmacht administratieve formaliteiten

Bijzondere volmacht voor het vervullen van de noodzakelijke administratieve formaliteiten (o.a. Ondernemingsloket, rechtspersonenregister, BTW-nummer) zowel voor de inschrijving als voor elke latere wijziging daarvan, wordt verleend aan ACS accountants en belastingconsulenten, burgerlijke vennootschap onder de vorm van een naamloze vennootschap met zetel te Ravels, Grote Baan 201, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, in casu de heer Jaimie Wilms en mevrouw Vlaminckx May, met mogelijkheid van indeplaatsstelling.

MOD 2.2

M v 1

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING

Na de vereniging aldus te hebben opgericht, zijn de effectieve leden, allen hier aanwezig, in bijzondere algemene vergadering bijeengekomen en hebben met éénparigheid van stemmen besloten het aantal bestuurders de eerste maal te bepalen op twee.

Volgende personen worden benoemd als bestuurders voor een periode van drie jaar die eindigt in de jaarvergadering van het jaar 2016:

-de heer Van Geirt Willy, voornoemd, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet gebonden te zijn door enige verbodsbepaling;

-mevrouw Mertens Hilde, voornoemd, dewelke verklaard heeft deze functie te aanvaarden en niet gebonden te zijn door enige verbodsbepaling.

Hun mandaat zal onbezoldigd worden uitgeoefend.

VERGADERING RAAD VAN BESTUUR

Overeenkomstig hetgeen hiervoor werd bepaald besluiten de aldus benoemde bestuurders, vervolgens, onder de opschortende voorwaarde van de openbaarmakingsformaliteiten bij oprichting, met éénparigheid van stemmen dat binnen de Raad van Bestuur de functies als volgt ingevuld worden:

-de heer Van Geirt Willy, voornoemd, voorzitter;

-de heer/mevrouw Mertens Hilde, voornoemd, secretaris;

-de heer/mevrouw Mertens Hilde, voornoemd, penningmeester.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge Overeenkomstig hetgeen hiervoor werd bepaald, wordt volgende persoon benoemd als gedelegeerd bestuurder voor een periode van drie jaar die eindigt in de jaarvergadering van het jaar 2016:

-de heer Van Geirt Willy, voornoemd.

Coordonnées
TURNHOUT KLASSIEK, AFGEKORT : TK

Adresse
LILLOKENSSTRAAT 41, BUS 1 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande