TWONEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : TWONEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 632.746.143

Publication

29/06/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

genoemde activiteiten.

Deze opsomming is niet limitatief en de term raadgeving in deze statuten vermeld is een activiteit andere dan deze vermeld in artikel 157 van de wet van vier december negentienhonderd negentig op de financiële transacties van de financiële markten.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van

verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

5) MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Het maatschappelijke kapitaal is onbeperkt. Het is deels vast en deels veranderlijk. Het aanvangskapitaal, tevens het vast gedeelte van het kapitaal, bedraagt vijfentwintigduizend euro (¬ 25.000,00). Het kapitaal is zonder wijziging van de statuten veranderlijk voor het bedrag dat het vaste gedeelte van het kapitaal overtreft.

Het vast gedeelte van het kapitaal werd bij de oprichting volledig in geld volstort in speciën ten belope van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00), overeenkomstig de bepalingen van het wetboek van vennootschappen, op een geblokkeerde rekening bij KBC Bank, hetgeen door ondergetekende notaris werd bevestigd.

Het is verdeeld in aandelen op naam onderverdeeld in aandelen A,aandelen B en aandelen C met ieders een nominale waarde van duizend euro (¬ 1.000,00).

Elk aandeel is voorzien van een volgnummer.

Op aandelen A kan enkel worden ingeschreven door bewoners van een huisvestingsproject en/of hun entourage en als dusdanig erkend door de raad van bestuur.

Op aandelen B kan enkel worden ingeschreven door fysieke personen of rechtspersonen die de activiteiten van onderhavige vennootschap willen ondersteunen en als dusdanig erkend door de raad van bestuur. Een inschrijving op aandelen B is slechts mogelijk vanaf twee (2) aandelen.

Op aandelen C kan enkel worden ingeschreven door fysieke personen, rechtspersonen, instellingen en feitelijke verenigingen die via kapitaalverstrekking willen bijdragen tot het ter beschikking stellen van geldmiddelen aan vennootschappen en organisaties die activiteiten ontplooien gericht op dezelfde doelgroep onder de vorm van een rechtstreekse of onrechtstreekse deelname en als dusdanig erkend door de raad van bestuur. Een inschrijving op aandelen C is slechts mogelijk vanaf een pakket van minimum twintig (20) aandelen.

Iedere vennoot heeft zoveel stemmen als hij aandelen bezit. Nochtans mag het door een vennoot aantal uitgebrachte stemmen, zowel voor hem persoonlijk als als lasthebber, niet hoger liggen dan één/tiende van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde aandelen.

Van de aandelen waarop de eisbare stortingen niet werden uitgevoerd, wordt het stemrecht opgeschort.

6) DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

7) BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur die samengesteld is uit minimaal drie leden, al dan niet vennoten, benoemd door de algemene vergadering.

De Algemene Vergadering kiest, uit een lijsten van kandidaten voorgedragen door de verschillende categorieën van aandeelhouders, per categorie minimaal één bestuurder. Zij kan beslissen om in bepaalde categorie meerdere bestuurders te benoemen, met dien verstande dat de bestuurders van categorie A in dat geval steeds in de meerderheid dienen te zijn. Wanneer er van een bepaalde categorie geen aandelen werden uitgegeven, moet er ook geen bestuurder van die categorie benoemd worden.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Van de bestuurders die ze benoemt, stelt de algemene vergadering vrijelijk de duur van het mandaat vast. Ze mag hen op elk tijdstip zonder reden of vooropzegging ontslaan.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Het mandaat van de bestuurders (en van de controlerende vennoten) is niet bezoldigd, evenwel kan hen een presentiegeld toegekend worden. Als bestuurders een opdracht vervullen met bijzondere of vaste prestaties, mag hiervoor een beloning worden toegekend. Deze beloning mag in geen geval een participatie in de vennootschapswinst zijn.

De raad van bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter en onder zijn leden een ondervoorzitter.

De raad van bestuur bezit buiten de bevoegdheden die uitsluitend toekomen aan de Algemene Vergadering krachtens de wet of deze statuten, de meest uitgebreide bestuurs- en beschikkingsbevoegdheden die stroken met het doel van de vennootschap.

De raad van bestuur mag aan lasthebbers van zijn keuze, binnen de perken van zijn bevoegdheid, bijzondere volmachten verlenen.

De raad van bestuur mag het dagelijkse bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan één of meer bestuurders te kiezen uit de met de titel van gedelegeerd bestuurder-zaakvoerder. Hij mag eveneens de directie van alle of een gedeelte van de zaken van de vennootschap toevertrouwen aan een algemeen secretaris, die al dan niet bestuurder is. Verder mag hij voor bepaalde taken bevoegdheden toekennen aan derden.

De raad van bestuur zal de emolumenten vaststellen die gehecht zijn aan de toegekende delegaties. Afgezien van bijzondere delegaties, wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders, waarvan minstens één de voorzitter van de raad van bestuur is.

De oprichters hebben onmiddellijk na de oprichting besloten het aantal bestuurders vast te stellen op vijf (5) en hebben voor die functies benoemd:

1. De heer Dirk Genbrugge;

2. De heer Joannes van den Nieuwenhuijzen;

3. De heer René Janssens;

4. De heer Dirk Dierckx;

5. De heer Ivo Stevens.

Zij hebben verklaard hun opdracht te aanvaarden en dat er geen maatregel bestaat die zich tegen

deze aanvaarding verzet.

Het mandaat van de eerste bestuurders neemt een einde onmiddellijk na de jaarvergadering van het

jaar tweeduizend zeventien.

De Raad van Bestuur bijeengekomen onmiddellijk na de oprichting heeft onder haar leden de heer

Ivo Stevens, aangesteld tot voorzitter en de heer Jan van den Nieuwenhuijzen tot ondervoorzitter.

8) PLAATS  DAG EN UUR JAARVERGADERING

De gewone algemene vergadering (jaarvergadering) wordt ieder jaar bijeengeroepen op de derde woensdag van de maand juni. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

De algemene vergaderingen komen bijeen in de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats in de gemeente waar de zetel van de vennootschap is gevestigd, opgegeven in het oproepingsbericht. Als de vergadering bij een notaris bijeenkomt, mag ze plaatsvinden in gelijk welke andere plaats vermeld in het oproepingsbericht voor zover ze gelegen is in het gerechtelijke arrondissement waartoe die gemeente behoort.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in tweeduizend zeventien.

9) BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte tot

eenendertig december tweeduizend zestien.

10) a. WINSTVERDELING

Op de nettowinst van de vennootschap wordt enerzijds vijf percent afgenomen voor de vorming van

de wettelijke reserve en dit tot deze gelijk is aan één/tiende van het geplaatste kapitaal.

De vergadering beslist bij gewone meerderheid over de besteding van het saldo, onder voorbehoud

van de toepassing van artikel 429 van het Wetboek van Vennootschappen.

De vennoten delen in de winst in verhouding tot het door hen ingebrachte kapitaal.

Een eventueel toe te kennen restorno aan de vennoten van categorie A mag alleen worden

uitgekeerd naar rato van de verrichtingen die zij met de vennootschap hebben gedaan.

De betaling van de dividenden geschiedt op de datum en op de manier door het bestuursorgaan

vastgesteld.

Er kan eventueel een intrest worden toegestaan op het deel van het gestorte kapitaal. Het

maximumpercentage mag in geen geval meer bedragen dat dit vastgesteld in het Koninklijk Besluit

van 7 januari 1962 tot vaststelling van de voorwaarden tot erkenning van de nationale groeperingen

van coöperatieve vennootschappen en van de coöperatieve vennootschappen.

Na de goedkeuring van de balans spreekt de vergadering zich in een bijzondere stemming uit over

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

de decharge aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissaris(sen) of aan de vennoot (vennoten) belast met de controle.

b. ONTBINDING - VEREFFENING

De wijze van vereffening wordt bepaald door de algemene vergadering, behoudens andersluidende bepalingen in onderhavige statuten.

De algemene vergadering of enige vennoot van de ontbonden vennootschap kan ten allen tijde en bij gewone meerderheid één of meer vereffenaars benoemen en ontslaan en zij bepaalt de vergoeding van de vereffenaars.

De benoeming van de vereffenaar(s) (ingevolge beslissing van de algemene vergadering of enige vennoot) moet aan de voorzitter van de rechtbank van koophandel, gelegen in het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft, ter bevestiging worden voorgelegd.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering of enige vennoot bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt het netto-actief verdeeld onder de aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

Indien aandelen zonder stemrecht werden uitgegeven, geven zij, in de mate dat hun aandeel in het kapitaal het wettelijk maximum niet overschrijdt, een voorrecht op uitkering van het na vereffening overblijvende saldo, waarvan het bedrag niet lager mag zijn dan dat uitgekeerd aan de houders van aandelen met stemrecht.

Indien op alle aandelen niet op gelijke verhoudingen is gestort, moeten de vereffenaars alvorens over te gaan tot in vorig lid bepaalde verdeling, met dit onderscheid van toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van effecten waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of in effecten ten bate van de in hogere verhouding volgestorte effecten.

11) COMMISSARIS

De oprichters hebben verklaard dat uit door hen te goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de vennootschap de drem­pelcriteria opgelegd door de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen niet zal overschrijden voor het eerste boekjaar, en er bijgevolg geen commissaris benoemd moet worden.

12) OVERNAME VERBINTENISSEN

De oprichters hebben bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen verklaard dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt aangegaan voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting, te rekenen van 1 juni 2015 onder de opschortende voorwaarde dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid bekomt zoals bepaald in artikel 2 van het Wetboek van vennootschappen.

Voor zover handelingen worden gesteld na de ondertekening van onderhavige akte doch voor de neerlegging van de oprichtingsakte, worden deze handelingen bij deze bekrachtigd onder de opschortende voorwaarde van het stellen van de betrokken handelingen en onder de opschortende voorwaarde dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid bekomt zoals bepaald in de wet.

13) VOLMACHT KBO  BTW

Als bijzondere gevolmachtigden van de vennootschap werden aangesteld:

- de heer Ivo Stevens, voornoemd; en

- de heer Dirk Genbrugge, voornoemd, ieder van hen bevoegd om afzonderlijk op te treden aan wie

de macht wordt verleend tot:

- het nemen van een inschrijving en het nodige te doen voor alle latere wijzigingen aan de

inschrijving in de Kruispuntbank voor Ondernemingen;

- de registratie als B.T.W.-plichtige en het doorvoeren van alle latere wijzigingen ervan, voor zover de

vennootschap B.T.W.- plichtig is.

- het verzorgen van alle contacten met betrekking tot het ondernemingsloket;

- het vervullen van alle overige formaliteiten met betrekking tot de vestiging van de vennootschap

jegens alle andere administraties. De lasthebber zal te dien einde alle formulieren mogen invullen,

alle documenten mogen ondertekenen, en in het algemeen alles doen wat noodzakelijk of nuttig is,

zelfs indien hierin niet voorzien, en met recht om derden in zijn plaats te stellen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

(getekend) Louis Dierckx, notaris

Bijgevoegde stukken:

Een expeditie van de akte van oprichting dd. 24 juni 2015

Coordonnées
TWONEN

Adresse
COLLEGESTRAAT 16 2200 HERENTALS

Code postal : 2200
Localité : HERENTALS
Commune : HERENTALS
Province : Anvers
Région : Région flamande