UBUNTU FESTIVAL

Association sans but lucratif


Dénomination : UBUNTU FESTIVAL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 549.956.049

Publication

15/04/2014
ÿþ r MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

behc

dat

Bell Staa

1J11.1111j11111191,L11111111

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel Antwerpen, 9IJ 3 APR, 2014

G\b,,e-e,5-7v% Mq791VERPri,M

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming 0549 " 956.049

(voluit) : UBUNTU Festival VZW

(verkort): UBUNTU Festival

Rechtsvorm; Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Hoek 39A, 2860 Boom

Onderwerp akte: Oprichting

De ondergetekenden,

1,Kyoko De Fraeye - Auwegemvaart 17/106, 2800 Mechelen

2,Eline Snacken - Molenstraat 19, 2840 Reet

&Karen Le Clair - Rudolfstraat 50, 2018 Antwerpen

4.Peter De Ridder- Hoek 39A, 2860 Boom

allen van Belgische nationaliteit en samengekomen te Boom op 14 januari 2014, verklaren bij deze akte een Vereniging Zonder Winstoogmerk (afgekort vzw) op te richten, overeenkomstig de geldende wetgeving, onder de hiernavolgende statuten:

Titel I: Naam, zetel, maatschappelijk doel en duur

Artikel 1

Da Vereniging Zonder Winstoogmerk draagt de naam "UBUNTU Festival VZW", afgekort UBUNTU Festival.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd in het arrondissement Antwerpen, op adres van Hoek 39A, 2850 Boom. De maatschappelijke zetel kan worden verplaatst bij beslissing van de Raad van Bestuur binnen hetzelfde arrondissement. De Raad van Bestuur kan kantoren en  al dan niet tijdelijke- centra van ' werkzaamheden oprichten waar dit nuttig geacht wordt.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel het bevorderen van verdraagzaamheid tussen de mensen, een beeld van respect voor elkaar te scheppen, interculturatiteit promoten en duurzame levenshoudingen. Kerntaak is dan ook het versterken van maatschappelijke betrokkenheid bij thema's ais samenleving, respect, mensenrechten, duurzaamheid en toegankelijkheid. De vereniging hanteert hierbij steeds het principe van politieke neutraliteit.

Onder deze doelstelling kan onder meer begrepen worden:

" Het nemen van initiatieven zoals het organiseren van vorming en activiteiten, het uitbrengen van publicaties die de doelstellingen dienen.

" Het verlenen van ondersteuning aan initiatieven van derden in het kader van bovenstaande doelstellingen.

" Het organiseren van UBUNTU festival en afgeleide andere activiteiten in het kader van sensibilisering en beleving.

De vereniging kan aile middelen aanwenden die tot verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat bepaald werd, ondermeer eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, daden van koophandel stellen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Op de laatste blz. Van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

,. MOD 2.2

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il: De leden

Artikel 5

Het aantal leden van de vereniging bedraagt tenminste 4 en bovendien minstens 1 meer dan het aantal leden van de Raad van Bestuur.

De vereniging heeft ais vaste leden de volgende personen, die allen lid zijn van de Algemene Vergadering: de ondertekenaars van deze overeenkomst.

De ondertekenaars zijn de eerste werkende-leden van de vereniging.

De niet werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 6

Als lid kan elke rechtspersoon of elke natuurlijke persoon die volledig rechtsbekwaam is, toetreden tot de vereniging. Dit lidmaatschap dient aanvaard te worden door de Raad van Bestuur met meerderheid van stemmen.

Het lidmaatschap is gratis.

Artikel 7

Een vast lid is stemgerechtigd (en heeft 1 stem of kan zich laten vertegenwoordigen met 1 volmacht door een andere vast lid ) binnen de Algemene Vergadering en heeft inzagerecht in alle documenten aangaande de vereniging. Toegetreden leden zijn niet stemgerechtigd.

Artikel 8

Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging via het opsturen van een aangetekend schrijven gericht aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan tijdelijk leden schorsen die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid hebben schuldig gemaakt of gerechtelijk veroordeeld werden voor een misdrijf. Uitsluiting van leden kan enkel door de Algemene Vergadering met 2/3e meerderheid van stemmen.

Artikel 9

Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan bijgevolg geen teruggave vorderen van betaalde bijdragen of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbende van een overleden lid. Een ontslagnemend of uitgesloten lid kan, of de rechthebbende van een overleden lid, kan geen inzage vorderen van de rekeningen.

Artikel 10

Enkel de [eden (of degenen) die door deze statuten of door beslissing van de Raad van Bestuur worden gemachtigd kunnen de vereniging rechtsgeldig binden. Meer bepaald gaat het hier over:

" Leden van de Raad van Bestuur

" De afgevaardigde bestuurder.

Titel III: De Algemene Vergadering

Artikel 11

De Algemene Vergadering bestaat uit tenminste het aantal leden van de Raad van Bestuur en tenminste één extra vast lid.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle vaste leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij afwezigheid door het oudste aanwezige lid. Elk lid beschikt over één stem In de Algemene Vergadering. Een lid kan zich door een ander lid op de Algemene Vergadering laten

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

vertegenwoordigen via schriftelijke of elektronische volmacht. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 12

Je Algemene Vergadering wordt minstens 2-maal per jaar samengeroepen op initiatief van de Raad van Bestuur en telkens ais het doel of belang van de vereniging dit vereist of als tenminste 1/5e van de vaste leden het vraagt.

Alle vaste leden worden via email of gewone brief, ondertekend door een bestuurder, uitgenodigd voor de Algemene Vergadering en dit tenminste 8 kalenderdagen vooraf. Deze uitnodiging vermeldt agendapunten (vastgelegd door de Raad van Bestuur), datum, plaats en tijdstip van bijeenkomst en in bijlage zit het verslag van de vorige vergadering.

Elk van de vaste leden kan agendapunten toevoegen mits schriftelijke bezorging ervan uiterlijk 8 dagen voorafgaand aan de vergadering bij één van de bestuurders.

Artikel 13

De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

'Wijziging van statuten

'Benoeming en afzetting van bestuurders

'Benoeming en afzetting van de afgevaardigd bestuurder

'Goedkeu ring begroting en jaarrekening

«wijting aan de bestuurders

'Goedkeuring beleidsstrategie

'Ontbinding van de vereniging

'Uitsluiting van een lid

"Omzetting van de vereniging in vennootschap met sociaal oogmerk (indien van toepassing)

"Aile gevallen waarin de statuten dit vereisten

Alle hierboven niet toegekende bevoegdheden, ressorteren onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 14

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Bij een statutenwijziging, uitsluiting van leden of ontbinding van de vereniging worden de bijzondere meerderheden toegepast zoals voorzien in de wet van 27 juni 1921 en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002,

Andere personen kunnen waarnemend aanwezig zijn, maar hebben geen stemrecht bij het nemen van beslissingen. De aanwezigheid van deze personen moet minimaal 48u voor aanvang van de vergadering genreld worden aan de voorzitter van de Raad van Bestuur of de afgevaardigd bestuurder.

Artikel 15

Er wordt van elke bijeenkomst van de Algemene Vergadering een verslag opgemaakt. Deze verslagen en de besproken stukken worden bewaard op de maatschappelijke zetel en zijn steeds ter inzage van de vaste leden. Binnen de maand na afloop van een bijeenkomst van de Algemene Vergadering wordt het verslag per email toegestuurd aan de vaste leden,

Titel IV: De Raad van Bestuur

Artikel 16

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders, al dan niet !id van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tilde door deze afzetbaar. De uitoefening van dit mandaat gebeurt kosteloos.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden bekendgemaakt door neerlegging van de akte bij cle griffie van de Rechtbank van Koophandel van Antwerpen.

Artikel 17

4

MOD 2.2

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De bestuurders worden aangesteld voor een termijn van 1 jaar. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Ingeval de voorzitter belet is wordt de Raad van Bestuur voorgezeten door de ondervoorzitter. De mandaten van secretaris en penningmeester kunnen door dezelfde persoon worden waargenomen. De afgevaardigd bestuur maakt deel uit van de Raad van Bestuur en heeft stemrecht.

De Raad van Bestuur vergadert slechts rechtsgeldig indien minstens de helft van de leden aanwezig is. Artikel 18

De Raad van Bestuur komt minstens twee keer per jaar samen. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend, bij afwezigheid van deze is de stem van de ondervoorzitter doorslaggevend.

Andere personen kunnen waarnemend aanwezig zijn, maar hebben geen stemrecht bij het nemen van beslissingen. De aanwezigheid van deze personen moet minimaal 48u voor aanvang van de vergadering gemeld worden aan de voorzitter van de Raad van Bestuur of de afgevaardigd bestuur.

Artikel 19

Er wordt van elke bijeenkomst van de Raad van Bestuur een verslag opgemaakt. Deze verslagen en de besproken stukken worden bewaard op de maatschappelijke zetel en zijn steeds ter inzage van de vaste leden. Een verslag dient goedgekeurd te worden op een volgende bijeenkomst van de Raad van Bestuur.

Artikel 20

De vereniging wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de handtekening van minstens één bestuurder. De Raad van Bestuur kan de vertegenwoordiging eveneens opdragen aan een ander vast lid of een derde, die het dagelijks bestuur waarneemt. De bevoegdheid voor de aankoop van onroerend goed kan onder geen beding worden gedelegeerd.

Artikel 21

Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van oprichting tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering, ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting van de bestuurders.

Artikel 22

De vereniging zal een bankrekening openen. Betalingen kunnen gebeuren door een bestuurder of door een derde, dewelke aangeduid dient te worden door de Raad van Bestuur. Op elke bestuursvergadering dienen de gemaakte uitgaven ter inzage te zijn.

Artikel 23

De leden van de Raad van Bestuur zijn bevoegd voor:

" Dagelijkse leiding van de vereniging

-Benoeming van commissarissen

-Opstellen van de begroting

*Opstellen van contracten

*Opsteilen van de werkbegroting voor de onderdelen van de vereniging

" Opstellen algemene planning

" Algemene organisatie en takenverdeling tijdens de activiteiten van de vereniging -Financiële controle over de middelen van de vereniging.

Artikel 24

De leden van de Raad van Bestuur zijn gemachtigd financiële verbintenissen aan te gaan. De praktische modaliteiten hiervan worden jaarlijks door de Algemene Vergadering vastgelegd samen met de goedkeuring van de begroting.

Tite! V: Ontbinding en vereffening

Voor-gbeheuden aan het Belgisch Staatsble

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 24

Ingeval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding, onafgezien van de reden of het ogenblik, wordt het nettovermogen, na aflossing van de schulden en van de lasten, overgedragen aan een andere vereniging waarvan het maatschappelijk doel het doel van de vereniging benadert.

Titel VI: Onvoorziene gevallen

Artikel 25

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit volgende vaste leden:

1.Kyoko De Fraeye, 2.Peter De Ridder, 3.Eline Snacken, 4.Karen Le Clair, 5.Mike De Herdt, 6.Nils De

Preter, 7.Sven Cools, 8.Isabel De Deckker, 9.Yent'l De Nys

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering gehouden te Boom op 14 januari 2014 Slotbepaling

De oprichters beslissen bij eenparigheid van stemmen om volgende personen te benoemen als bestuurder met ingang vanaf 14 januari 2014.

1,Kyoko De Fraeye - voorzitter - Auwegemvaart 17/106, 2800 Mechelen - geboortedatum 17/10/1982 - geboorteplaats Seoul (Zuid Korea)

2,Eline Snacken - penningmeester - Molenstraat 19, 2840 Reet - geboortedatum 03/07/1987 - geboorteplaats Rumst (Reet)

3.Karen Le Clair - secretaris - Rudolfstraat 50, 2018 Antwerpen - geboortedatum 25/02/1988 - geboorteplaats Edegem

4,Peter De Ridder - afgevaardigd bestuurder en ondervoorzitter - Hoek 39A, 2850 Boom - geboortedatum 04/03/1970 - geboorteplaats Boom

De bestuurders worden benoemd voor I jaar en hun mandaat zal eindigen na de algemene vergadering van 13 januari 2015.

De Raad van Bestuur verdeelt de bestuursmandaten als volgt:

1.Kyoko De Fraeye - voorzitter  Auwegemvaart 17/106, 2800 Mechelen

2.Eline Snacken  penningmeester Molenstraat 19, 2840 Reet

3,Karen Le Clair secretaris  Rudolfstraat 50, 2018 Antwerpen

4,Peter De Ridder afgevaardigd bestuurder en ondervoorzitter Hoek 39A, 2850 Boom

Het dagelijks bestuur, dat handtekeningbevoegdheid heeft voor het aangaan van verbintenissen ten overstaan van derden , wordt waargenomen door:

" Kyoko De Fraeye

" Peter De Ridder

'Mine Snacken

-Karen Le Clair

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van de oprichting, zijnde 14 januari 2014 tot 31 december 2014.

Opgemaakt te Boom op 14/01/2014 in 4 exemplaren, drie voor needegging bij de griffie van de rechtbank van Koophandel en één voor het secretariaat van de vereniging.

Kyoko De Fraeye Eline Snacken

Voorzitter Penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Karen Le Clair Peter De Ridder

Secretaris Afgevaardigd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
UBUNTU FESTIVAL

Adresse
HOEK 39A 2850 BOOM

Code postal : 2850
Localité : BOOM
Commune : BOOM
Province : Anvers
Région : Région flamande