UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS HOOGSTRATEN, AFGEKORT : UNIZO HOOGSTRATEN

Association sans but lucratif


Dénomination : UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS HOOGSTRATEN, AFGEKORT : UNIZO HOOGSTRATEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 421.403.929

Publication

02/03/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad



IJJ171ij 11





NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 0 FEB. 2012

IGOOPHANDEérNHOUT

In-griffier

StaatsbTád _ 027031 012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0421.403.929

Benaming

(voluit) : Unie van Zelfstandige Ondernemers Hoogstraten

(verkort) : UNIZO

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Lodewijk De Konicklaan 310, 2320 Hoogstraten

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING - RAAD VAN BESTUUR

De ondergetekenden

De Bruyne, Tom Robert Odette, Deken Sendenstraat 18 te 2320 Hoogstraten, zaakvoerder, nationaliteit Belg

De Vrij, Kaat, Lodewijk De Konicklaan 310 te 2320 Hoogstraten, bediende, nationaliteit Belg

Melis, Patrick Louis M.-L.M., Vrijheid 147 te 2320 Hoogstraten, zaakvoerder, nationaliteit Belg

Mertens, Dirk Jan Louisa, Vrijheid 212 te 2320 Hoogstraten, zaakvoerder, nationaliteit Belg

Mertens, Joris Emma Alfons, Heilig Bloedlaan 277 te 2320 Hoogstraten, zaakvoerder, nationaliteit Belg

Schroer, Willibrordus Adrianus Joseph, Heilig Bloedlaan 285 te 2320 Hoogstraten, zaakvoerder, nationaliteit Nederlander

Servaes, Peter, Deken Lauwerysstraat 12 te 2320 Hoogstraten, zaakvoerder, nationaliteit Belg

Van Dijck, Frank Corneel Theresia, Vrijheid 83 te 2320 Hoogstraten, zaakvoerder, nationaliteit Belg

Verheyen, Jozef Johannes Elisàbeth Isidoor, Kapeldreef 8 te 2322 Minderhout, zaakvoerder, nationaliteit Nederlander

Vinck, Karl, Lodewijk De Konincklaan 345 te 2320 Hoógstraten, zaakvoerder, nationaliteit Belg Bij algemene vergadering d.d.0611212011 beslist om de statuten als volgt aan te passen.

Artikel 1 Dé vereniging draagt als benaming "Unie van Zelfstandige Ondernemers Hoogstraten", afgekort UNIZO Hoogstraten v.z.w.

Artikel 2 De zetel van de vereniging is gevestigd te 2320, bij de oprichting op het volgend adres: Lodewijk De Konicklaan 310. Hij kan bij eenvoudige beslissing van de bestuurraad overgebracht worden naar een ander adres binnen de gemeente. ledere verplaatsing van de zetel zal binnen de maand worden medegedeeld aan het Belgisch Staatsblad met het oog op publicatie,

Het gerechtelijk arrondisement: Turnhout, zone 5363 Politiezone Noorderkempen.

Artikel 3 De vereniging heeft als doel de algemene- en beroepsbelangen van de zelfstandigen, zowel handelaars, onderaannemers als beoefenaars van een vrij beroep van de gemeente Hoogstraten te behartigen, te bestuderen, te ontwikkelen en te verdedigen, zowel op economisch,-sociaal, cultureel als maatschappelijk vlak. Hiertoe zal de vereniging kunnen overgaan, door middel van gemeenschappelijke acties, tot het organiseren en aanmoedigen van allerlei economische, sociale, culturele en maatschappelijke manifestaties, zoals: het organiseren van of medewerken aan congressen, seminaries, studieavonden, voordrachten, voorstellingen, feestavonden, vergaderingen, groepsreizen, enz.; het organiseren van handelsbeurzen, salons,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

allerhande verkoopspromotionele acties enz.; het uitgeven van ristornozegels, van een gemeenschappelijk

publiciteitsblad, van een informatieblad, enz ... De vereniging zal gemeenschappelijke administratieve

diensten mogen oprichten ten behoeve van haar leden en derden. De vereniging mag tot het bereiken van haar doelstelling met uitsluiting van elk winstbejag, bijdragen en vergoedingen innen om haar tasten en kosten te dekken.

Artikel 4 De vereniging beschikt over een volstrekte juridische zelfstandigheid om de in artikel drie vermelde doelstellingen na te streven en te verwezelijken en handelt ter zake op een eigen uitsluitende verantwoordelijkheid,

Artikel 5 Zijn lid van de vereniging: De personen die overeenkomstig art. 9 hun lidgeld aan de vereniging betalen. Leden van de Unie van Zelfstandige ondernemers, afgekort "UNIZO v.z.w.", met maatschappelijke zetel te Brussel, Spastraat 8 voor zover zij hun beroepsactiviteit hoofdzakelijk in Hoogstraten uitoefenen en waarvoor Unizó Hoogstraten lidgeld ontvangt.

Artikel 6 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 7 De vereniging telt werkende en niet werkende leden. Alleen de werkende leden zijn stemgerechtigd lid van de algemene vergadering. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan werkende leden. De werkende leden worden door de raad van bestuur aanvaard. De v.z.w. telt minstens drie werkende leden. Een lijst waarin alle werkende leden: stemgerechtigde leden van de algemene vergadering van de verenigig naar alfabetische volgorde van hun naam zijn vermeld met opgaaf van hun voornamen, woonplaats en nationaliteit, wordt binnen de maand na bekendmaking van de wijziging van de statuten neergelegd op de griffie van de burgelijke rechtbank van de plaats waar de vereninging haar zetel heeft. Wanneer de werkende leden niet de Belgische nationaliteit bezitten wordt bovendien, in voorkomend geval, hun inschrijving in het bevolkingsregister vermeld, ln geval van wijziging van de lijst wordt deeze aangevuld met een opgaaf naar alfabetische volgorde opgemaakt van de wijzigingen die zich met de betrekking tot de leden hebben voorgedaan. Eenieder kan van die lijst kosteloos inzage nemen.

Artikel 8 De ontslagneming en de uitsluiting van de leden geschieden op de wijze zoals bepaald in artikel twaalf van de wet van zevenentwintig juni nentienhonderd eenentwintig.

Artikel 9 De jaarlijkse ledenbijdrage mag niet hoger zijn dan tweehonderd vijftig euro,

Artikel 10 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens zes leden, door de algemene vergadering onde der leden benoemd, voor een termijn van vier jaar. Elke twee jaar wordt de raad van bestuur voor de helft hernieuwd. Bij de eerste hernieuwing worden de leden wier mandaat beëindigd wordt door het lot aangeduid. De uittredende leden van de raad van bestuur zijn herkiesbaar. De leden van de raad van bestuur kunnen te allen tijden door de algemene vergadering afgezet worden.

Artikel 11 De raad van bestuur kan een reglement van inwendige orde opstellen dat aan de goedkeuring van de algemene vergadering wordt voorgelegd. Dit reglement regelt alles wat nodig of nuttig is voor de gang van zaken in de vereniging. Het reglement kan gewijzigd worden op voorstel van de raad van bestuur door de algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der stemmen.

Artikel 12 De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, één of twee ondervoorzitters, een secretaris en een schatbewaarder. De wijze van bijeenroeping en beraadslaging van de raad van bestuur worden bepaald in het reglement van inwendige orde.

Artikel 13 De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stellen van aile daden van bestuur of van beschikking nodig voor het bereiken van het doel van de vereniging, en die niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Artikel 14 De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging afvaadigen samen met het gebruik van de maatschappelijke handtekening voor dat bestuur aan de voorzitter, de secretaris of aan een derde persoon, onder zijn verantwoordelijkheid aangesteld, De voorzitter, de secretaris, evenals de bijzondere gevolmachtigde kunnen ieder afzonderlijk geldig kwijting of ontlasting geven in naam van de vereninging, tegenover het bestuur der posterijen, telegraaf, telefoon, postcheckambt, enz. Deze volmacht omvat tevens het openen in naam van de vereniging van één of meer post-en bankrekeningen.

Artikel 15 Alle akten waarbij de vereniging verbonden is, uitgezonderd deze van het dagelijks bestuur, moeten worden ondertekend door twee bestuurders, waardoor de voorzitter of de secretaris zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

Artikel 16 De rechtsvorderingen, zowel als eisende ais verwerende partij, worden in naam van de vereniging door de bestuurraad gevoerd, op vervolging en benaarstiging van zijn voorzitter of van de bestuurder hiertoe afgevaardigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 17 De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de macht de statuten te wijzigen, de bestuurders en commissarissen te benoemen en te ontslaan, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, de vereniging te ontbinden, leden uit te sluiten, in het algemeen, alle beslissingen te nemen die de perken van de wettelijke of statutaire macht van de raad van bestuur overschrijden.

Artikel 18 De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden van de vereniging. Ieder van deze werkende leden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen, hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze lid van de vereniging is. Alle werkende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem. Een lasthebber kan slechts één ander lid vertegenwoordigen bij volmacht. De leden van het UNIZO-Nationaal, die geen lid zijn van de vereniging hebben het recht de algemene vergadering bij te wonen. Zij beschikken enkel over een raadgevende stem.

Artikel 19 De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur in de loop van maand februari. Telkens het maarschappelijk belang het vergt kan de raad van bestuur een buitengewoen algemene vergadering samenroepen. Er moet een buitengewone algemene vergadering gehouden worden op schriftelijke aanvraag van minstens één vijfde van de werkende leden.

Artikel 20 De werkende leden worden tot de gewone of buitengewone algemene vergadering opgeroepen door middel van een brief die de dagorde vermeldt. De wijze van beraadslaging van de algemene vergadering wordt bepaald in het reglement van inwendige orde.

Artikel 21 De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, en de beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen; in geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend. De beslissingen van de algemene vergadering inzake wijziging der statuten, uitsluiting van de leden of ontbinding van de vereniging, worden genomen zoals bepaald in artikel 8,12 en 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig.

Artikel 22 De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een proces-verbaal ondertekend door de voorzitter en secretaris van de raad van bestuur. De processen-verbaal worden bewaard ten maatschappelijke zetel, waar al de belanghebbende er kennis van kunnen nemen.

Artikel 23 Elk jaar worden de rekeningen van het afgelopen dienstjaar op 31/12 afgesloten en wordt de begroting van het volgend jaar opgesteld. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Artikel 24 Zowel bij vrijwillige als bij gerechtelijke ontbinding der vereniging duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. In geval van vereffening wordt het nettoaktief der vereniging overgedragen aan een liefdagid doel in de gemeente Hoogstraten.

Teven is tijdens deze vergadering beslist om de raad van bestuur als volgt samen te stellen:

Te ontslaan:

Dhr. De Bruyne Tom, voornoemd;

Dhr. Mertens Dirk, voornoemd;

Dhr. Schroer Willebrordus, voornoemd;

Dhr, Servaes Peter, voornoemd;

Dhr. Van Dijck Frank, voornoemd;

Dhr. Verheyen Jozef, voornoemd;

Dhr. Vinck Kart, voornoemd;

Te benoemen:

als voorzitter: Dhr. Melis Patrick, voornoemd;

als ondervoorzitter: Dhr. Mertens Joris, voornoemd;

5t

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

als secretaris: Mevr. De Vrij Kaat, voornoemd;

als penningmeester: Dhr. Engelen Henri, Vrijheid 209 te 2320 Hoogstraten, zaakvoerder, nationaliteit

als bestuurder: Dhr, Beitels Wim, Vrijheid 8 te 2320 Hoogstraten, zaakvoerder, nationaliteit Belg

als bestuurder: Dhr. Huet Jef, Bredaseweg 13a te 2322 Hoogstraten, zaakvoerder, nationaliteit Belg

als bestuurder: Mevr. Segers Karen, Van Aertselaerplein 16 te 2320 Hoogstraten, zaakvoerster, nationaliteit Belg

Dewelke allen aanvaarden.

(getekend)

Melis Patrick

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS HOOGSTRATE…

Adresse
LODEWIJK DE KONINCKLAAN 310 2320 HOOGSTRATEN

Code postal : 2320
Localité : HOOGSTRATEN
Commune : HOOGSTRATEN
Province : Anvers
Région : Région flamande