URGENTIEARTS DR. DEVRIENDT BART

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : URGENTIEARTS DR. DEVRIENDT BART
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 548.745.133

Publication

24/03/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*14302822*

Neergelegd

20-03-2014



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0548745133

Benaming (voluit): Urgentiearts Dr. Devriendt Bart

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 2640 Mortsel, Mortselveldenlaan 20

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte opgemaakt door Pieter Van Hoestenberghe, geassocieerd notaris te Jabbeke, lid van de

maatschap  Van Hoestenberghe, Dewagtere & Dewagtere , op 17.03.2014,

dat er door :

De heer DEVRIENDT, Bart Frans, ongehuwd, geboren te Varsenare op 17/01/1967, wonende te 2640

Mortsel, Mortselveldenlaan 20 ;

een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

werd opgericht met de naam  Urgentiearts Dr. Devriendt Bart .

Uittreksel betreffende inschrijving en volstorting van het kapitaal :

Inschrijving en volstorting

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR) en is verdeeld in 186 aandelen zonder nominale waarde. Er werd door de oprichter op de 186 aandelen onmiddellijk in geld (op een bijzondere rekening onder nummer BE29 6451 0524 7964) ingetekend door inbreng in geld voor een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro nul eurocent (¬ 18.600,00), waarvoor hem 186 aandelen toegekend worden.

De oprichter verklaart dat het volledige kapitaal geplaatst is en volstort ten belope van twee derden, zijnde twaalfduizend vierhonderd euro nul eurocent (¬ 12.400,00).

UITTREKSEL UIT DE STATUTEN :

HOOFDSTUK I : NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel één

De vennootschap draagt de naam  Urgentiearts Dr. Devriendt Bart en heeft de rechtsvorm van een

Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

(BV BVBA).

Bij het naar buiten treden wordt steeds de rechtsvorm vermeld evenals de naam van de arts en het uitgeoefende

specialisme.

De naam van de vennootschap wordt steeds voorafgegaan of gevolgd door de woorden:

 Burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een BVBA of afgekort  BV ow BVBA .

Artikel twee

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2640 Mortsel, Mortselveldenlaan 20.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig

Brussels Hoofdstedelijk Gewest bij besluit van de zaakvoerder(s), welke beslissing dient bekendgemaakt te

worden in de bijlagen van het Belgisch staatsblad. De verplaatsing van de zetel dient eveneens

voorafgaandelijk te worden meegedeeld aan de provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, waartoe de

vennoten behoren.

De arts-vennoot mag tevens, bij beslissing van het bestuursorgaan een bijkomende praktijk vestigen mits

voorafgaandelijke toelating van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren waartoe de vennoten

behoren, en mits naleving van de code van de medische plichtenleer.

Artikel drie

De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van de geneeskunde met discipline urgentiegeneeskunde door de

geneesheer-vennoot ( volgens de Riziv-code "900 "), dit alles rekening houdend met de regels van de Medische

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Plichtenleer qua uitoefening van de geneeskunst, zo onder meer betreffende het beroepsgeheim. De geneeskunde zal enkel door de arts-vennoot of artsen-vennoten uitgeoefend worden en geenszins door de vennootschap. De beroepsaansprakelijkheid van de arts-vennoot of van de arts- vennoten is onbeperkt. Alle inkomsten voortvloeiend uit de medische activiteit worden geïnd voor en door de vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden vereffend.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria a rato van de geleverde prestaties en int en keert deze uit voor eigen rekening.

Ten dien einde is de vennootschap bevoegd om alle handelingen te verrichten die daartoe noodzakelijk of nuttig zijn. Dit omvat:

- het zetelen in commissies en organen waar het wettelijk diploma van arts of een bijzondere beroepstitel voor vereist is.

- het ter beschikking stellen van de nodige middelen voor de artsen-vennoten.

- het inrichten van algemene diensten en medisch secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteiten.

- het aankopen, verwerven, huren en/of leasen en invoeren van alle medische apparatuur en begeleidende accommodatie voor voornoemde activiteiten, inclusief gebouwen en transportmiddelen, kortom van een volledige materiële infrastructuur voor de praktijk van de artsen-vennoten.

- het aanleggen van reserves, nodig tot het aanschaffen van alle dienstige apparatuur, gebouwen en transportmiddelen, noodzakelijk en bevorderlijk voor het uitoefenen van alle bovenvermelde beroepsactiviteiten door de artsen-vennoten

- het scheppen van de mogelijkheden om de artsen-vennoten toe te laten zich verder te bekwamen in

voormelde disciplines, dit teneinde een hoogstaande praktijkoefening mogelijk te maken en de evolutie van de geneeskunde in al haar facetten te volgen.

- het verstrekken van informatie en/of onderricht inzake de uitoefening van de geneeskunde, de organisatie van seminaries, colloquia, cursussen, studiereizen en lessen in verband met de beroepsactiviteiten, dit alles in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen

- de vennootschap kan bovendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

- de vennootschap mag in het algemeen alle roerende en onroerende verrichtingen, alle werkzaamheden en rechtshandelingen in verband met deze doelstellingen voeren en/of stellen en op gelijk welke wijze samenwerken met alle verenigingen, ondernemingen en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het doel van de vennootschap, doch zonder dat deze handelingen van aard mogen zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen. Overeenkomsten die artsen niet mogen sluiten met andere artsen of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen gesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van artsen. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van artsen. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Dit alles in de ruimste zin van het woord.

De vennootschap mag als bijkomstig doel alle roerende- of onroerende verhandelingen doen, mits dit een beheren is van de roerende en onroerende goederen als een goede huisvader, en zo dit niet de vorm van aanvullende commerciële activiteit aanneemt;

Dit bijkomstig doel mag op geen enkel ogenblik het burgerlijk karakter van de vennootschap wijzigen en de beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

Artikel vier

De vennootschap bestaat vanaf haar oprichting voor een onbeperkte duur.

HOOFDSTUK II : KAPITAAL - AANDELEN

Artikel vijf

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR) en werd volstort voor twaalfduizend vierhonderd euro nul eurocent (¬ 12.400,00).

Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) gelijke aandelen zonder nominale waarde.

Artikel zes

De aandelen zijn op naam.

De aandelen zijn ten opzichte van de vennootschap ondeelbaar en on-splitsbaar.

Splitsing van de eigendom der aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom kan alleen bij schenking van de naakte eigendom van een artsenvennootschap in het kader van een familiale vermogensplanning onder strikte statutaire voorwaarden waarbij de arts dient aan te tonen dat aan volgende voorwaarden cumulatief is voldaan : - de vruchtgebruiker dient steeds een arts te zijn

- de naakte eigenaar dient een natuurlijke persoon te zijn,

- elke inmenging van niet-artsen in de uitoefening van de geneeskunde en het artsenberoep is ontegensprekelijk verboden,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

- alle lidmaatschapsrechten komen uitsluitend toe aan de vruchtgebruiker,

- de naakte eigenaar wordt nominatief aangeduid in de statuten,

- indien de vruchtgebruiker en de naakte eigenaar een einde willen maken aan de splitsing, kan dit enkel in de richting van de arts-vruchtgebruiker;

- indien bij overlijden van de vruchtgebruiker de naakte eigenaar de volle eigendom verkrijgt, dient hij onmiddellijk de aandelen over te laten aan een arts ingeschreven op de Lijst van de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren die in het kader van de vennootschap zijn medische activiteiten uitoefent of zal uitoefenen en die door de bestaande vennoten met eenparigheid van stemmen is aanvaard en die voldoet aan de voorwaarden gesteld door de deontologische regels inzake professionele artsenvennootschappen om vennoot te kunnen worden, of dient onmiddellijk de statuten aan te passen door systematische wijziging van voornamelijk de naam van de vennootschap en zijn maatschappelijk doel, doch ook de overige specifieke statutaire bepalingen, zodat de beoefening en de bevordering van de geneeskundige praktijk statutair onmogelijk wordt en iedere rechtstreekse of onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennootschappelijke activiteit uit de statuten is geweerd.

De arts die kiest voor de splitsing van de aandelen draagt hiervoor de volledige verantwoordelijkheid en het komt de bevoegde provinciale raad toe hierover van geval tot geval te beslissen.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van vennoten gehouden waarin worden aangetekend:

1. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal hem toebehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

3. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van effecten wordt bewezen door de inschrijving in het desbetreffende register. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de effecten.

Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

De verdeling der aandelen onder de artsen-vennoten mag niet beletten dat elke arts-vennoot een normale vergoeding krijgt voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk.

Artikel zeven

I. Overdracht van aandelen onder levenden

Elke overdracht moet voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Overdrachten van de aandelen zijn enkel toegelaten op voorwaarde dat de belangen van de patiënt op geen enkele manier geschaad worden. Bij overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat medische dossiers overgaan op artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

Een overdracht van aandelen onder de levenden aan een andere persoon dan een arts is nietig en niet-tegenwerpelijk aan de vennootschap.

Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een andere arts kan het maatschappelijk doel niet meer verwezenlijkt worden en blijft haar bedrijvigheid beperkt tot het beheer en het in stand houden van de goederen van de vennootschap.

A. Overdrachtsregeling zo er slechts één vennoot is.

De aandelen van de enige vennoot mogen op straffe van nietigheid slechts worden overgedragen onder levenden en overgaan wegens overlijden, aan één of meerdere artsen, ingeschreven op de Lijst van de provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, die in het kader van de vennootschap hun beroep actief uitoefenen of zullen uitoefenen, en die voldoen aan de voorwaarden gesteld door de deontologische regels inzake professionele artsenvennootschappen om vennoot te kunnen worden, mits die door de bestaande vennoten met eenparigheid van stemmen zullen aanvaard worden.

B. Overdrachtsregeling zo er meerdere vennoten zijn.

Indien de aandelen zijn ingeschreven op naam van meerdere vennoten, dan kunnen zij, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden dan met instemming van alle medevennoten.

De aandelen van een vennoot mogen op straffe van nietigheid slechts worden overgedragen onder levenden aan één of meerdere artsen, ingeschreven op de Lijst van de provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, die in het kader van de vennootschap hun beroep actief uitoefenen of zullen uitoefenen, en die voldoen aan de voorwaarden gesteld door de deontologische regels inzake professionele artsenvennootschappen om vennoot te kunnen worden.

Elke vennoot die zijn aandelen wil overdragen onder levenden aan een persoon die geen vennoot is, moet, op straffe van nietigheid, een verzoek tot de zaakvoerder(s) richten, bij aangetekende brief, met aanduiding van de identiteit van de voorgestelde overnemer(s), van het aantal aandelen dat hij zinnens is af te staan, alsmede van de voor ieder aandeel geboden prijs.

Het relatieve aandelenbezit dient zich steeds te verhouden tot de respectieve professionele activiteit van de vennoten in de vennootschap.

Binnen acht dagen na ontvangst van dit bericht, moeten de zaakvoerders de inhoud ervan overmaken aan elke vennoot, bij aangetekende brief, waarbij zij een schriftelijk negatief of positief antwoord vragen binnen de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

vijftien dagen en benadrukken dat de vennoten die in gebreke blijven hun antwoord te versturen zoals voorzien, geacht zullen worden hun goedkeuring te verlenen. Dit antwoord van de vennoot moet bij aangetekende brief worden verstuurd.

Binnen acht dagen nadat de termijn waarbinnen de vennoten hun beslissing moesten laten kennen, is verstreken, betekent de zaakvoerder aan de overdrager het antwoord op zijn verzoek.

Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open. Niettemin, de vennoot die het geheel of een deel van zijn aandelen wenst over te dragen, kan van de vennoten die zich verzetten eisen dat zij de aandelen zelf kopen aan de prijs die door was vermeld in de oorspronkelijke bekendmaking of, in geval van betwisting van deze prijs, aan de prijs bepaald door een deskundige. Deze deskundige wordt in gemeen overleg aangewezen of, bij gebrek aan akkoord, door de voorzitter van de rechtbank van koophandel beslissende zoals in kortgeding, op verzoek van de meest gerede partij. Alle procedure- en expertisekosten zijn voor de helft ten laste van de overdrager en voor de andere helft ten laste van de koper(s), naar evenredigheid met het door iedere koper verworven aantal aandelen als er meer dan één koper is. Hetzelfde geldt in geval van weigering van goedkeuring van een erfgenaam of legataris. In beide gevallen moet de betaling plaatsvinden binnen de zes maanden na de weigering.

II. Overgang van aandelen bij overlijden.

Ingeval van overlijden van een vennoot moet dit onverwijld gemeld worden aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een andere arts die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden, dienen de activiteiten van de vennootschap uitsluitend beperkt te blijven tot de inning van de nog openstaande vorderingen, de betalingen van de schulden en het beheer van het patrimonium. Aan deze restrictie kan enkel een einde worden gesteld door systematische wijziging van de statuten, voornamelijk de naam van de vennootschap en zijn maatschappelijk doel, doch ook de overige specifieke statutaire bepalingen, zodat de beoefening en de bevordering van de geneeskundige praktijk statutair onmogelijk wordt en iedere rechtstreekse of onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennootschappelijke activiteit uit de statuten is geweerd.

A. Overgangsregeling zo er slechts één vennoot is.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg, behoudens andersluidende beslissing, dat de vennootschap wordt ontbonden, behoudens bij ontstentenis van erfgerechtigden zoals voorzien in het Wetboek van Vennootschappen.

De erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden die de vereiste hoedanigheid bezitten, kunnen vennoot worden. Diegenen die de vereiste hoedanigheid niet bezitten, hebben recht op de waarde van de naar hen overgegane aandelen.

Deze waarde wordt vastgesteld op de wijze zoals hierna bepaald.

Indien geen enkele erfgenaam, legataris en/of rechthebbende de vereiste hoedanigheid bezit, wordt tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot de aflevering van de legaten met betrekking tot deze aandelen, de eraan verbonden rechten geschorst , tot overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden vennoot te worden.

Wanneer deze erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden over de onverdeelde aandelen wensen te beschikken en deze bijgevolg overdragen aan een derde-arts dienen zij de regels van het burgerlijk wetboek inzake de mede-eigendom in acht te nemen. Deze overdracht dient evenwel ook voorafgaandelijk te worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Orde van Geneesheren.

De waarde van de aandelen wordt vastgesteld en uitbetaald zoals hiervoor bepaald onder punt I van onderhavig artikel.

B. Overgangsregeling zo er meerdere vennoten zijn.

Indien de aandelen zijn ingeschreven op naam van meerdere vennoten dan mogen zijn, op straffe van nietigheid, enkel overgedragen worden aan één of meerdere artsen, ingeschreven op de Lijst van de provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, die in het kader van de vennootschap hun beroep actief uitoefenen of zullen uitoefenen, en die voldoen aan de voorwaarden gesteld door de deontologische regels inzake professionele artsenvennootschappen om vennoot te kunnen worden, mits instemming van alle mede-vennoten. De erfgenamen of legatarissen die geen vennoot kunnen worden, hebben recht op de waarde van de overgedragen aandelen; de waarde van de aandelen wordt vastgesteld en uitbetaald zoals hiervoor bepaald onder punt I van onderhavig artikel.

Artikel acht

De materiële en immateriële bestanddelen van een geneeskundige praktijk kunnen het voorwerp uitmaken van een inbreng of quasi-inbreng in een geneesherenvennootschap en van een overdracht aan een geneesherenvennootschap.

Zowel inbreng, quasi-inbreng als overdracht moeten door een schriftelijke overeenkomst worden geregeld. Deze overeenkomst dient voorgelegd aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren. Door deze overeenkomst mag geen afbreuk gedaan worden aan de deontologische verplichtingen van de betrokken geneesheren.

Artikel negen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

De geneeskunde wordt uitsluitend door de geneesheren-vennoten uitgeoefend in naam en voor rekening van de vennootschap, en in geen geval door de vennootschap.

De geneesheer dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens gewaarborgd te zijn. De geneesheer die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste, als geneesheer persoonlijk verantwoordelijk blijven.

De professionele aansprakelijkheid van elke geneesheer-vennoot is onbeperkt.

Artikel tien

Elke geneesheer-vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

Een arts aan wie door een wettelijk bevoegde instantie een verbod is opgelegd om de geneeskunde uit te oefenen, ontvangt geen inkomsten verbonden aan de uitoefening.

De geschorste arts moet bovendien maatregelen treffen om de continuïteit van de zorgen te verzekeren. Daartoe kan de arts zich tijdens de periode van het verbod laten vervangen door één of meerdere artsen met dezelfde wettelijke kwalificatie.

De maatregelen worden vooraf schriftelijk medegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad, die ze goedkeurt of aanpassingen ervan oplegt.

Artikel elf

Rekening houdend met de professionele autonomie van de geneesheer dienen alle geneesheren vennoten over de volledige diagnostische en therapeutische vrijheid te beschikken; hun taak dient derhalve als leidinggevend beschouwd te worden.

HOOFDSTUK III : BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel twaalf

Het mandaat van zaakvoerder-vennoot is beperkt in de tijd en wordt zo de enige vennoot enige zaakvoerder is uitgeoefend voor de duur van zijn activiteit in de vennootschap.

Zo er meerdere vennoten of zaakvoerders zijn is de duur van het mandaat als zaakvoerder beperkt tot een herkiesbare termijn van zes jaar. De algemene vergadering kan hun mandaat herroepen of hernieuwen. Een zaakvoerder van de vennootschap hoeft niet noodzakelijk een geneesheer te zijn.

Indien een niet-arts zaakvoerder wordt van een professionele artsenvennootschap kan deze onmogelijk enige zaakvoerder zijn.

Alleszins dient een geneesheer-vennoot als zaakvoerder benoemd te worden, die de eindverantwoordelijkheid draagt en de beslissingen van de medezaakvoerder moet bekrachtigen. Hij heeft ook de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te stellen die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen, waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is en die handelingen die betrekking hebben op het verstrekken van medische prestaties. Elke aanstelling van statutaire of niet-statutaire zaakvoerder dient schriftelijk medegedeeld te worden aan de bevoegde Provinciale Raad.

De schorsing van een arts om de geneeskunde uit te oefenen, brengt voor deze arts het verlies mee van alle voordelen en uitkeringen, voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap noch één der vennoten mogen een vervanger van de vennoot aanduiden gedurende de eventuele schorsing van die vennoot.

Dit verbod ontslaat bedoelde geneesheer er niet van de nodige maatregelen te nemen om de continuïteit van de verzorging te verzekeren voor de patiënten die in behandeling zijn op het ogenblik dat voornoemde sanctie in werking treedt. De getroffen schikkingen moeten meegedeeld worden aan de provinciale raad waarbij de geneesheer is ingeschreven.

Overeenkomstig de geneeskundige plichtenleer kan het mandaat van de zaakvoerder bezoldigd zijn, binnen de eventuele beperkingen door de beroepscode opgelegd.

Wordt aangesteld tot statutair zaakvoerder, de heer Devriendt Bart, voor de duur van zijn activiteit in de vennootschap.

Artikel dertien

Het mandaat van zaakvoerder(s) is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering en is in overeenstemming met de werkelijke uitgevoerde bestuursactiviteiten.

Als geneesheer wordt hij voor zijn medische activiteiten volgens de medische regels en gebruiken op een normale manier vergoed.

Indien de vennootschap meerdere vennoten telt, worden de werkverdeling, alle vergoedingen voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk - inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder  en terugbetalingen van kosten en vacaties vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de geneesheren-vennoten en de vennootschap.

Reis- en andere kosten door de zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennootschap worden door deze laatste terugbetaald op vertoon van een door de zaakvoerder voor echt verklaarde staat.

Artikel veertien

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel vijftien

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

1. Het lid van een college van zaakvoerders dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrichting, is gehouden de artikelen 259, 260, 261 en 264 van het Wetboek van vennootschappen na te komen.

2. Is er geen college van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de beslissing mag slechts worden genomen of de verrichting mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

3. Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij

de beslissing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat

tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Hij is gehouden, ten aanzien van zowel de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die

voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben verkregen.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is worden de tussen hem en de vennootschap gesloten

overeenkomsten, tenzij het courante verrichtingen betreft die onder normale omstandigheden plaatsvinden,

opgenomen in het stuk bedoeld in het eerste lid.

Artikel zestien

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd en geldig verbonden door iedere zaakvoerder

afzonderlijk optredend.

HOOFDSTUK IV : CONTROLE

Artikel zeventien

De controle op de financiële toestand en de jaarrekening wordt aan één of meer commissarissen opgedragen

tenzij de vennootschap aan de wettelijke vereisten voldoet om geen commissarissen te moeten benoemen: in

dat geval heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris,

onverminderd het recht van de algemene vergadering om toch één of meer commissarissen te benoemen.

HOOFDSTUK V: ALGEMENE VERGADERING

Artikel achttien

De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt al de vennoten. Ze beraadslaagt en

beslist over alle zaken die de vennootschap aanbelangen. Zo is de algemene vergadering onder meer bevoegd

om te beraadslagen en te besluiten terzake van:

- vaststelling van salaris van de commissaris zo deze functie door de geneesheer-vennoot zelf niet

waargenomen is.

- bepalen van de vergoeding aan de geneesheer-vennoot en dit voor zijn professionele activiteit. Die

vergoeding moet daarmee in verhouding zijn.

De jaarvergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de derde woensdag van de juni om achttien uur.

Is deze dag een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering op de eerst volgende werkdag plaats. Zij wordt

bijeengeroepen door de zaakvoerder(s) en wordt gehouden op de zetel van de vennootschap.

Indien alle vennoten en zaakvoerders aanwezig zijn op een algemene vergadering kan de jaarvergadering

vroeger gehouden worden voor zover alle vennoten en zaakvoerders hiermee instemmen. In dit geval dienen

de notulen uitdrukkelijk te vermelden dat de algemene vergadering als jaarvergadering bijeenkomt.

Artikel negentien

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt op de wijze zoals door het Wetboek van

Vennootschappen bepaald.

Artikel twintig

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Artikel éénentwintig

Behalve de gevallen voorzien door de wet, de medische deontologie of huidige statuten, kan de algemene

vergadering op geldige wijze beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Artikel tweeëntwintig

Van elke algemene vergadering worden notulen gemaakt. Zij worden op de vennootschap bewaard. Zij

moeten op eerste verzoek van de Provinciale raad van de Orde der Geneesheren voorgelegd worden.

Artikel drieëntwintig

Ten allen tijde kan er een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen. Gaat het om een

wijziging van de statuten, dan worden de wettelijke vereisten inzake quorum en meerderheid nageleefd.

Artikel vierentwintig

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene

vergadering zijn toegekend.

Hij kan die bevoegdheid niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt als algemene vergadering, worden vermeld in een register

dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

HOOFDSTUK VI : JAARREKENING - WINSTVERDELING - RESERVE

Artikel vijfentwintig

Het boekjaar der vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op het einde van elk boekjaar maken de zaakvoerders een inventaris op alsmede de jaarrekening. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel.

De zaakvoerders stellen bovendien een verslag op waarin zij rekenschap geven van hun beleid indien de wet dit vereist. Dat verslag bevat een commentaar op de jaarrekening waarbij een getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap.

De jaarrekening wordt binnen de dertig dagen overeenkomstig de voorschriften van de artikelen 98, 100, 101, 102 en 874 van het Wetboek van vennootschappen neergelegd.

Artikel zesentwintig

Na goedkeuring van de balans beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerders en commissarissen te verlenen kwijting.

Artikel zevenentwintig

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering met unanimiteit besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

Artikel achtentwintig

De zaakvoerder(s) bepaalt (bepalen) het tijdstip en de wijze waarop de dividenden zullen worden uitbetaald. HOOFDSTUK VII: ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel negenentwintig

De vennootschap kan worden ontbonden door beslissing van de algemene vergadering volgens de regelen voorzien voor een wijziging van de statuten.

Zij wordt evenwel ontbonden in het geval zoals voorzien in artikel zeven.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan ten allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars, benoemen of ontslaan.

Indien de vereffenaar geen arts is zal bij de ontbinding van de vennootschap een beroep worden gedaan op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten

De algemene vergadering bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, evenals de wijze van vereffening. Worden er geen vereffenaars benoemd, dan is (zijn) de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is (zijn), van rechtswege vereffenaar(s).

De vereffenaars treden evenwel slechts in functie na bevestiging of homologatie van hun benoeming door de bevoegde rechtbank.

ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel dertig

Iedere wijziging aan onderhavige statuten zowel wat betreft het doel, welkdanige uitbreiding, of stopzetting dient te worden meegedeeld aan de Provinciale raad van de Orde van Geneesheren, met dien verstande dat in geval van uitbreiding de kennisgeving voorafgaandelijk moet gebeuren.

Artikel éénendertig

De geneesheren-vennoten zijn verder onderworpen aan al de regels van de Code van Geneeskundige plichtenleer door de Nationale Raad van de Orde van de Geneesheren opgesteld. Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten.

Artikel tweeëndertig

Voor alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk anders geregeld is, vindt het Wetboek van vennootschappen toepassing. De statutaire bepalingen die een letterlijke weergave zijn van de wettelijke bepalingen van het Wetboek van vennootschappen worden enkel vermeld ter inlichting en verwerven hierdoor niet het karakter van statutaire bepaling. Voor alle verbintenissen, die uit onderhavige statuten voortspruiten kiezen zaakvoerders en commissarissen domicilie in de huidige of toekomstige zetel van de vennootschap. Comparante verklaart er kennis van te hebben dat bij inbreng van haar volledige medische activiteiten in een professionele artsenvennootschap, zij geen andere professionele artsenvennootschap kan oprichten. Iedere wijziging van onderhavige statuten dient voorafgaandelijk goedkeuring van de Orde te verkrijgen.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Eerste gewone algemene vergadering  Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar eindigt op 31 december 2014.

De eerste jaarlijkse algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar 2015.

Benoeming commissaris:

Aangezien de vennootschap volgens de wettelijke voorwaarden op heden nog geen commissaris dient te

benoemen, wordt er niet overgegaan tot benoeming van een commissaris.

Overneming van de verbintenissen namens de vennootschap in oprichting

Luik B - Vervolg

Alle verbintenissen en alle verplichtingen die eruit voortvloeien, en alle activiteiten ondernomen sinds 1 januari 2014 door de comparanten in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting worden overgenomen door de bij deze akte opgerichte vennootschap bij beslissing van de zaakvoerder(s) die uitwerking zal hebben vanaf de verwerving van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap.

Volmachten

Fiscalis-W.R., met zetel te 2850 Boom, Dirkputsstraat 382 of elke andere door hem aangewezen persoon, is aangewezen als lasthebber ad hoc van de vennootschap, om alle documenten te ondertekenen en alle nodige formaliteiten te vervullen bij de administratie van de B.T.W., bij het sociale verzekeringsfonds van zijn keuze en met het oog op de inschrijving bij de Kruispunt Bank van Ondernemingen, bij het ondernemingsloket van zijn keuze, evenals bij alle andere administraties.

Met het oog hierop, heeft de lasthebber ad hoc de bevoegdheid om alle verbintenissen in naam van de vennootschap aan te gaan, alle nuttige verklaringen af te leggen en alle documenten te ondertekenen en in het algemeen alles te doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoering van het mandaat waarmee hij belast is. De comparant verklaart dat hij de prijs kent die het ondernemingsloket aanrekent voor haar dienstverlening.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Getekend: Pieter Van Hoestenberghe, geassocieerd notaris te Jabbeke.

Neergelegd samen met een uitgifte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

09/02/2015
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0548745133

Benaming

(voluit) : Urgentiearts Dr. Devriendt Bart

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van besloten vennootschap reet beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Mortselveldenlaan 20 - 2640 Mortsel

(volledig adres)

Onderwerp akte : quasi-inbreng

1. Verslag van de bedrijfsrevisor dd 23 december 2014, nopens de quasi-inbreng door de oprichter.

2, Speciaal verslag van de zaakvoerder aan de buitengewone algemene vergadering van 19 december

2014.

Bart Devriendt

zaakvoerder

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

2 8 JAN, 2015

Griffie

- ______ ardEtutg AriiweEpen_ ,

op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

23/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 17.06.2015, NGL 18.06.2015 15187-0425-012
14/11/2017 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...

Coordonnées
URGENTIEARTS DR. DEVRIENDT BART

Adresse
UILENBERG 7 2270 HERENTHOUT

Code postal : 2270
Localité : HERENTHOUT
Commune : HERENTHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande