UZA - MONICA

Association sans but lucratif


Dénomination : UZA - MONICA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.539.615

Publication

13/11/2013
ÿþ~ ~4 MOD 2.2

ii;" ' i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie ;.l

ri,,;r-"`.,...,i,

~ '" ' ~~

~`~/~" i



Voorbehouden selmols

aan het

Belgisch Staatsblad

ANThi~'EI;P~I<i

Griffie

Ondernemingsnr : 0843.539.615

Benaming

(voluit) : UZA - Monica vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Wilrijkstraat 10 - 2650 Edegem

Onderwerp akte : WIJZIGING ZETEL - BENOEMING DAGELIJKS BESTUURDER

Uit de notulen van de raad van bestuur van 3 september 2013 blijkt dat de zetel van UZA-MONICA VZW werd gewijzigd naar Drie Eikenstraat 655, 2650 Edegem.

Uit de notulen van de raad van bestuur van 3 september 2013 blijkt verder dat de heer Stefaan Desmyttere, wonende te 2240 Zandhoven, Langestraat 158, geboren te Roeselare op 28/06/1962, werd aangesteld als dagelijks bestuurder van UZA-MONICA VZW met ingang op 3 september 2013. De dagelijks bestuurder is bevoegd voor alle handelingen die binnen het dagelijks bestuur vallen. Voor handelingen die binnen het dagelijks bestuur vallen volstaat dan ook de enkele handtekening van de dagelijks bestuurder. De VZW zal rechtsgeldig vertegenwoordigd zijn tegenover derden voor handelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen door de handtekening van de dagelijks bestuurder (of een bestuurder) en de voorzitter van de raad van bestuur. Het mandaat van dagelijks bestuurder is niet bezoldigd,

Johnny Van der Straeten

Rosa Van Overvelt

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

22/02/2012
ÿþ M0D22

I , in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



1J11111,1111111]1*1 AI

i

bet

a4 Be Sta

REOHTDANK -

KOOPHANDEL

p 9 -02- 2012

AN1WMPEN

Ondememingsnr : Benaming

(voluit)

0.8.43 .539.6-15

U ZR - >~to Nr c e liebti

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Wilrijkstraat 10 - 2650 Edegem

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMING LEDEN RAAD VAN BESTUUR

OPRICHTING - STATUTEN Ondergetekende stichters,

1)Universitair Ziekenhuis Antwerpen, instelling zonder winstoogmerk gevestigd te Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem, vertegenwoordigd door de heer Van der Straeten Johnny Jozef, Gedelegeerd Bestuurder, van Belgische nationaliteit, wonende te 9200 Dendermonde, Petrus Van Bavegemstraat 5 en

2)de heer Van Breusegem Erlend, van Belgische nationaliteit, wonende te 2870 Puurs, Hof ter Bollen 29 B; 3)mevrouw Cornille Ingrid Magda Andrée, van Belgische nationaliteit, wonende te 2970 Schilde, Noorderlaan 19;

4)AZ Monica, vereniging zonder winstoogmerk gevestigd te Florent Pauwelslei 1, 2100 Deurre, vertegenwoordigd door Mevr. Van Overvelt Rosa Josepha M, Algemeen Directeur, van Belgische nationaliteit, wonende te 2950 Kapellen, Philippe Spethstraat 151;

5)de heer Van Camp Julien, van Belgische nationaliteit, wonende te 2811 Mechelen, Kapelseweg (HOM) 42

6)de heer Sion Jean-Paul Oscar, van Belgische nationaliteit, wonende te 9250 Waasmunster, Nijverheidslaan 223

in vergadering bijeengekomen op 21 december 2011, zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten met volgende statuten:

1Naam, zetel, doel en duur

1.1Naam - De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "UZA - Monica vzw", hierna °VZW' genoemd.

1.2 Zetel - De zetel van de VZW is gevestigd te Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

1.3Doel - De VZW heeft ais doel de oprichting, inrichting, bestuur en uitbating van een centrum voor herstelbedrijf (zorghotel) of andere voorzieningen voor gezondheidszorg en welzijnszorg in de meest brede betekenis van het woord.

De VZW mag eveneens alle handelingen stellen en activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met of bijdragen tot dit doel, De VZW kan onder meer eigendommen verwerven, in huur nemen, in leasing nemen, verhuren, vervreemden, andere zakelijk rechten verwerven, uitoefenen en vervreemden, personeel aanwerven, erkenningen verwerven en overeenkomsten sluiten. De VZW kan deelnemen in andere VZW's, organisaties of vennootschappen wanneer deze deelnemingen, rechtstreeks of onrechtstreeks, te maken hebben met haar maatschappelijk doel of de verwezenlijking daarvan kunnen bevorderen of vergemakkelijken. De VZW kan ook op bijkomstige wijze handelsdaden stellen binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en in zoverre de opbrengst hiervan besteed wordt aan haar doel.

1.4Duur - De VZW wordt opgericht voor onbepaalde duur.

2 Leden

-Bijlagen bij liet l elgiscTi Staatsblad - 22%02%2012 -annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r MpD 2.2

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2012 - Annexes du Moniteur belge 2.1Aantal leden - Het aantal leden van de VZW is onbeperkt, maar het aantal werkende leden mag niet minder dan vier bedragen.

2.2Werkende leden - De hoger vermeide personen zijn de eerste werkende leden (stichtende leden). De werkende leden bestaan uit volgende categorieën:

(1)Categorie 1; rechtspersonen

(2)Categorie 2: natuurlijke personen

2.3Toegetreden leden -- Toegetreden leden zijn alle rechtspersonen en natuurlijke personen die als toegetreden lid tot de VZW worden toegelaten door de raad van bestuur.

2.4Toetredingsbijdrage - Elk werkend lid van categorie 1 dient een eenmalige toetredingsbijdrage te betalen

van duizend EUR. De raad van bestuur bepaalt de modaliteiten en de hoogte van de toetredingsbijdrage.

2.5Jaarlijkse ledenbijdrage - De raad van bestuur kan een jaarlijks lidgeld voor werkende en toegetreden leden instellen waarvan hij de hoogte en modaliteiten bepaalt. Dit jaarlijks lidgeld kan maximaal honderd EUR bedragen.

2.6Toetreding - Kandidaat-leden moeten hun verzoek tot toetreding schriftelijk indienen bij de raad van bestuur. De raad van bestuur is exclusief bevoegd met unanimiteit van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders te beslissen over de toetreding van kandidaat-leden, Elk kandidaat-lid wordt door de raad van bestuur schriftelijk ingelicht over de al dan niet aanvaarding van zijn kandidatuur, Door toe te treden onderschrijft het lid de doelstellingen, statuten, reglementen en bestaande beslissingen van de organen van de VZW en bevestigt hij dat hij geen daad of verzuim heeft of zal begaan die schade kan berokkenen aan de goede naam van de VZW.

2.7Uittreding en uitsluiting  Een lid uit categorie I kan slechts op het einde van elk kalenderjaar uit de VZW treden. Hij dient daartoe zijn ontslag bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur mee te delen minstens één kalenderjaar vôôr deze gewenste uittrediingsdatum. Het voorgaande is eveneens van toepassing indien het ontslag het gevolg zou zijn van de niet betaling van diens statutair bepaalde bijdrage.

Leden-rechtspersonen worden automatisch geacht ontslag te nemen bij ontbinding of faillissement.

Elk lid-natuurlijke persoon kan te allen tijde uit de VZW treden door bij aangetekend schrijven ontslag bij de raad van bestuur in te dienen. Leden van categorie 2 worden automatisch geacht ontslag te nemen bij beëindiging van hun personeelsverband met UZA respectievelijk Monica en tevens indien de instelling waarvan hij personeelslid is ophoudt lid te zijn van de VZW.

Niettemin kan het ontslag van een lid niet tot gevolg hebben dat het aantal werkende leden daalt onder het in artikel 2.1 vastgelegde minimum, zoniet zal het ontslag opgeschort worden tot een nieuw werkend lid door de raad van bestuur is aanvaard.

Leden die zich schuldig maken aan zware inbreuken op deze statuten of de wetten, of die daden stellen die de reputatie of de belangen van de VZW schaden, kunnen uitgesloten worden door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Het voorstel tot uitsluiting van een lid moet op de in de oproepingsbrief vermelde agenda voorkomen en het lid van wie de uitsluiting voorgesteld wordt, dient voorafgaandelijk per aangetekende brief van dit voornemen op de hoogte gebracht te worden teneinde zijn verdediging te kunnen waarnemen op de desbetreffende algemene vergadering. De raad van bestuur kan in afwachting van een beslissing van de algemene vergadering het betroffen lid schorsen.

Uitgetreden of uitgesloten leden kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de VZW en geen terugbetaling van of vergoeding voor de door hen gestorte bijdragen vorderen. Zij kunnen staat, noch rekeningsopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving vorderen.

2.BLedenregister - De leden worden ingeschreven in het ledenregister dat op de zetel van de VZW wordt bijgehouden.

3Middelen, rekeningen en begrotingen

3.1 De middelen van de VZW bestaan uit

-de inbreng en toetredingsbijdrage van de leden;

-de liberaliteiten waarvan zij geniet overeenkomstig de geldende wettelijke bepalingen;

-de inkomsten uit haar bezittingen en de bedragen ontvangen ter gelegenheid van door haar geleverde

diensten;

-de subsidies die haar worden toegekend door de supranationale, federale, gemeenschaps-, gewestelijke of

plaatselijke overheden of door iedere andere publieke of private instelling;

-alle andere inkomsten die wettelijk toegelaten zijn, inclusief contractuele vergoedingen.

3.21-iet boekjaar van de VZW loopt van 1 januari tot 31 december, Het eerste boekjaar loopt van 21

december 2011 tot en met 31 december 2012.

3.3Na het einde van een boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het voorbije boekjaar af en

bereidt de begroting van het lopende boekjaar voor. Beide worden binnen de zes maanden na het afsluiten van

het voorbije boekjaar ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering, die zich in afzonderlijke

stemming tevens uitspreekt over het geven van kwijting aan de bestuurders.

4Samenstelling van de raad van bestuur

4.1Aantal bestuurders - De VZW wordt bestuurd door een raad van bestuur van vier personen die lid of vertegenwoordiger van een lid van de VZW zijn.

4.2Benoeming - De bestuurders worden voor een termijn van 6 jaar benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden en dit onder de kandidaten voorgedragen door de werkende leden overeenkomstig artikel 4.3.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, behoudens andersluidende beslissing van de algemene

vergadering. De algemene vergadering bepaalt desgevallend elk jaar de modaliteiten van de bezoldiging. 4.3Samenstelling - De kandidaat leden van de raad van bestuur zullen als volgt door de werkende leden van

de VZW worden voorgedragen voor benoeming:

(1)Monica en de werkende leden die personeelslid zijn van Monica 2 bestuurders

(2)UZA en de werkende leden die personeelslid zijn van UZA: 2 bestuurders

4.4Beëindiging van het mandaat - Het mandaat van de bestuurders eindigt door vrijwillig ontslag, overlijden, wettelijke onbekwaamheid, het verlies van de hoedanigheid in deweike de bestuurder verkozen werd (i.e. de beëindiging van het personeelsverband met UZA respectievelijk Monica) of door afzetting door de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag wenst te nemen, stelt de raad van bestuur hiervan schriftelijk op de hoogte. Dit ontslag gaat in op het moment van ontvangst van dit schrijven door de raad van bestuur, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het wettelijke minimum zou dalen. In dat geval roept de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeen, die in de vervanging van de betrokken bestuurder zal voorzien en de bestuurder die ontslag wenst te nemen schriftelijk in kennis za! stellen van de aanvaarding van zijn ontslag.

De afzetting van een bestuurder kan slechts gebeuren door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden. Het voorstel tot afzetting wordt uitdrukkelijk vermeld in de in de oproepingsbrief meegedeelde agenda van de algemene vergadering.

5Bevoegdheid van de raad van bestuur, dagelijks bestuur

5.1 Algemeen - Alle bevoegdheden die de wet en deze statuten niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering voorbehouden, komen toe aan de raad van bestuur. De raad van bestuur bestuurt de VZW en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. De raad van bestuur is bevoegd voor alle handelingen van beheer en beschikking .

Voor handelingen die binnen het dagelijks bestuur vallen volstaat de handtekening van één bestuurder. Voor handelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen, is de handtekening van de voorzitter en één bestuurder vereist opdat de VZW rechtsgeldig vertegenwoordigd zou zijn tegenover derden.

5.2 Dagelijks bestuur - Een dagelijks bestuur kan worden aangesteld door de raad van bestuur, die hieromtrent geldig met een gewone meerderheid beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De raad van bestuur bepaalt de bevoegdheden en de eventuele bezoldiging van de dagelijks bestuurders en of zij hun bevoegdheden afzonderlijk, gezamenlijk of als college uitoefenen , Een dagelijks bestuurder die geen bestuurder en/of lid van de VZW is, heeft het recht de raad van bestuur en de algemene vergadering met raadgevende stem bij te wonen.

De dagelijks bestuurders kunnen ontslag nemen door de raad van bestuur hiervan bij aangetekend schrijven op de hoogte te stellen. De dagelijks bestuurders kunnen worden afgezet door de raad van bestuur, die hieromtrent geldig met een gewone meerderheid beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De betrokkene wordt hiervan binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven op de hoogte gebracht.

5.3 Gevolmachtigden - De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid om de VZW in en buiten rechte te vertegenwoordigen opdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan één of meerdere andere personen, die al dan niet lid zijn van de VZW. Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De raad van bestuur bepaalt de bevoegdheden en de eventuele bezoldiging van de gevolmachtigden en stipuleert of de gevolmachtigden hun bevoegdheden afzonderlijk, gezamenlijk of als college uitoefenen.

De gevolmachtigden kunnen ontslag nemen door de raad van bestuur hiervan bij aangetekend schrijven op de hoogte te stellen. De gevolmachtigden kunnen worden afgezet door de raad van bestuur, die hieromtrent geldig met een gewone meerderheid beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De betrokkene wordt hiervan binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven op de hoogte gebracht,

5.4 Functies - De raad van bestuur kiest onder de leden van de raad van bestuur voor een termijn van 6 jaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester en elke voor de goede interne werking van de VZW noodzakelijke functie. De raad van bestuur bepaalt de taken van deze personen.

5.5 Comités - De raad van bestuur kan adviescomités oprichten met bijzondere adviserende of sturende bevoegdheden in het kader van de operationele werking van de VZW. De raad van bestuur bepaalt de samenstelling, de nadere bevoegdheden en de procedureregels van deze comités in een reglement van inwendige orde,

6Bijeenroeping, besluitvorming en notulen van de raad van bestuur

6.1 Frequentie - De raad van bestuur vergadert minimaal vier maal per jaar. De raad van bestuur vergadert telkens de voorzitter dit noodzakelijk acht of minimum de helft van de bestuurders het vraagt.

6.2Bijeenroeping - De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter minstens vijf dagen voor de vergadering, met opgave van de agenda. In uitzonderlijke omstandigheden en mits eenparige instemming van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders volstaat een kortere oproepingstermijn. De oproeping zal plaats, datum en uur vermelden.

6.3Besluitvorming - De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders én minimum één bestuurder die personeelslid is van Monica en één bestuurder die personeelslid is van UZA aanwezig of

.e"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

vertegenwoordigd is. Beletgevende bestuurders mogen zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Elke volmachtdrager mag evenwel slechts één volmachtgever vertegenwoordigen. Elke bestuurder beschikt over één stem, Behoudens indien anders bepaald in deze statuten of de wet, worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij unaniem schriftelijk akkoord, uitgezonderd voor de vaststelling van de jaarrekening en de jaarlijkse begroting. Dit schriftelijk akkoord kan worden gevormd per brief, per fax of per email.

6.4Waarnemers - De bestuurders die personeelslid zijn van Monica enerzijds en deze die personeelslid zijn van UZA anderzijds kunnen zich elk laten bijstaan door één waarnemer op elke vergadering van de raad van bestuur. De waarnemer zetelt zonder stemrecht en telt niet mee voor het aanwezigheidsquorum.

6.5Notulen - Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door twee bestuurders en die ingeschreven worden in het daartoe bestemd register.

6.6I-luishoudelijke reglementen - De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig of nuttig acht.

7Samenstelling van de algemene vergadering

7.1Samenstelling - De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders dat lid is van de VZW indien de voorzitter van de raad van bestuur afwezig of geen lid van de VZW is. Elk werkend lid van categorie 1 zal vertegenwoordigd worden door twee natuurlijke personen die daartoe voldoende gemachtigd zullen worden door dit lid en die gezamenlijk het stemrecht van dit lid zullen uitoefenen.

7.2Vertegenwoordiging - Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen.

8Bevoegdheid van de algemene vergadering

8.1 De algemene vergadering is bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-de goedkeuring van de rekeningen en de begroting

-de vrijwillige ontbinding

-de uitsluiting van een lid

-de omzetting van de VZW in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-alle andere gevallen waarin deze statuten of de wet het vereisen

9Bijeenroeping, besluitvorming en notulen van de algemene vergadering

9.1 Bijeenroeping - De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter van de raad van bestuur. Zij moet tenminste één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het lopende jaar en dit binnen de zes maanden na de sluiting van het boekjaar. Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering zal door de raad van bestuur bijeengeroepen worden telkens als het doel of het belang van de VZW het vereist of binnen de dertig dagen na het verzoek van minimum 1/6 van de werkende leden per aangetekende brief aan de raad van bestuur met vermelding van de op de agenda te plaatsen punten.

9.2Oproeping - Alle werkende en toegetreden leden worden opgeroepen per gewone brief, fax of email tenminste acht dagen voor de vergadering op het nummer of adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de raad van bestuur. Alleen ais aile werkende leden aanwezig zijn en ermee instemmen, kan de algemene vergadering geldig beraadslagen en beslissen zonder dat de oproepingstermijn gerespecteerd werd.

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minimum 1/20 van de werkende leden wordt op de agenda vermeld. Punten die niet op de agenda staan, kunnen niet behandeld worden op de algemene vergadering, tenzij aile werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en zij eenparig instemmen met de behandeling van deze punten.

Besluitvorming - Elk werkend lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. Toegetreden leden hebben geen stemrecht. Behoudens indien de wet of de statuten het anders voorzien, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwcordigde stemmen.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproepingsbrief, 213 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is en een meerderheid van 213 van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen voorhanden is. Is minder dan 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen kan nemen ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Tot wijziging van het doel van de VZW kan slechts worden besloten indien die wijziging uitdrukkelijk is vermeld in de oproepingsbrief, 4/5 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is en een meerderheid van 4/5 van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden voorhanden is. Is minder dan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

-e. e

t

Voor-

behduden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 22

Luik B - Vervolg

4/5 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede algemene vergadering worden' bijeengeroepen, die een geldig besluit met een meerderheid van 4/5 van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen kan nemen ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden,

Bij vrijwillige ontbinding van de VZW gelden dezelfde besluitvormingsregels als deze voor het wijzigen van het doel van de VZW.

9.3Notulen - Van elke vergadering van de algemene vergadering worden notulen gemaakt. De notulen worden ter goedkeuring en ondertekening voorgelegd aan de voorzitter van de algemene vergadering en een bestuurder en opgenomen in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de VZW worden ingekeken door alle [eden en door aile derden die een belang doen blijken. Uittreksels worden geldig ondertekend door één bestuurder.

100ntbinding en vereffening

10.1 Ontbinding - De algemene vergadering kan slechts tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de werkende leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid van de werkende leden akkoord is met de ontbinding, Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de VZW moet uitdrukkelijk vermeld worden in de in de oproepingsbrief opgenomen agenda, Is geen 2/3 van de werkende leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig besluit met een 4/5 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende [eden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

10.2Vereffening - ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffen ingsvoorwaarden.

10.3Bestemming van het vermogen - De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een VZW met een gelijkaardige en belangenloze doelstelling.

Aldus opgemaakt en aangenomen te Antwerpen op de stichtingsvergadering van 21 december 2011.

BENOEMING LEDEN RAAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering, rechtsgeldig samengekomen op 21 december 2011 te Antwerpen en beschikkend over de vereiste aanwezigheden en meerderheid, heeft volgende personen als bestuurder benoemd:

- Van der Straeten, Johnny, geboren op 3 augustus 1958 te Oudenaarde, woonachtig te Petrus Van

Bavegemstraat 5, 9200 Dendermonde

- Van Overvelt, Rosa, geboren op 21 september 1947 te Essen, woonachtig te Philippe Spethstraat 151,

2950 Kapellen

- Van Camp, Julien, geboren op 24 december 1946 te St. Lenaerts, woonachtig te Kapelseweg 42, 2811

Mechelen

- Comille, Ingrid, geboren op 3 september '1969 te Mortsel, woonachtig te Noorderlaan 19, 2970 Schilde

Voor handelingen die binnen het dagelijks bestuur vallen volstaat de handtekening van één bestuurder. Voor handelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen, is de handtekening van de voorzitter en één bestuurder vereist opdat de VZW rechtsgeldig vertegenwoordigd zou zijn tegenover derden,

De Raad van Bestuur, rechtsgeldig samengekomen op 21 december 2011 te Antwerpen en beschikkend over de vereiste aanwezigheden en meerderheid, heeft beslist de volgende functies aan de hoger genoemde bestuurders toe te kennen:

Voorzitter : Johnny Van der Straeten Ondervoorzitter : Rosa Van Overvest Secretaris : Julien Van Camp

Penningmeester : Ingrid Camille

Johnny Van der Straeten

Mevr. R. Van Overvelt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
UZA - MONICA

Adresse
WILRIJKSTRAAT, 10 2650 EDEGEM

Code postal : 2650
Localité : EDEGEM
Commune : EDEGEM
Province : Anvers
Région : Région flamande