UZO-BENELUX

Association sans but lucratif


Dénomination : UZO-BENELUX
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 552.913.361

Publication

05/06/2014
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

71

Neergblidgil ber

RECHTBANK VAN KOOPHANML 1.

23 MEI 2014

ANI we.,RPEN afdeling TURNHOUT Da CiEnsfre

Voorbehouden 111111111.111Ipt

aan het

Belgisch Staatsblad



Ondernemingsnr : o 55.2 SA 3,3g A

Benaming

(voluit) UZO-Benelux

(verkort):

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Emiel Becquaertlaan A9, 2400 Mol

Onderwerp akte: Oprichting

De ondergetekenden,

Mustafa Akyuz, Koning Leopoldlaan 217, 3920 Lommel, Geb.datum:12/03/1970

Ahmed Gunes, Jan van Rijswijcklaan 260, 2020 Antwerpen, Geb.datum:28/01/1985

suieyman Avci, Verbondstraat 14, 2000 Antwerpen, Geb.datum:29/03/1981

Ethern %tan, Rue Bois Lescot 20, 7350 Hensies, Geb.datum:26/12/1967

Kadir Cankurtaran, Paterstraat 58, 9140 Temse, Geb.datum:04/05/1989

Selman Bay, Rollekens 79A, 2400 Mol, Geb.datum:13/06/1981

Cengiz Tekin, Molenaarstraat 44, 3581 Beringen, Geb.datum:01/12/1977

Cafer, Yildirimer, Rue Leopold Courouble 1, 1030 Bruxelles, Geb.datum:22/02/1979

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten op 01/05/2014 volgens de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 02 mei 2002 (hierna de "VZVV-wet")

Titel I Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1:

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "UZO-Benelux". De verenging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet 27 juni 1921

Artikel 2:

De vereniging is gevestigd te Emiel Becquaertlaan A9, 2400 Mol. De vereniging ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Turnhout

Artikel 3:

De vereniging heeft tot doel het ondersteunen, begeleiden, vormen en promoten van ondernemers en het verdedigen van hun belangen tegenover derden. De vereniging mag aile handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben.Zo kan men informatieve bijeenkomsten beleggen en recreatieve, culturele en educatieve evenementen organiseren. De vereniging is een open en pluralistische organisatie.

Artikel 4:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden door de

. algemene vergadering overeenkomstig de wet en haar statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

JI%

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Titel li Lidmaatschap

Artikel 5:

De vereniging telt tenminste drie leden,

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden en toegetreden leden. De effectieve leden hebben dubbele stemrechten terwijl de toegetreden leden beschikken over 1 stem. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Artikel 6:

Iedere persoon die wenst bij te dragen tot de realisatie van de doelstellingen en de visie van de vereniging onderschrijft, kan lid worden, mits zijn of haar kandidatuur door de Raad van Bestuur met meerderheid van stemmen wordt aanvaard.

Artikel 7:

De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht de statuten van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven en de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 8:

De leden kunnen te allen tijde ontslag nemen door middel van een schrijven gericht naar aan de Raad van

Bestuur.

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8 op ernstige wijze schendt en die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen.

Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten.. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Een ontslagnemend of door de algemene vergadering uitgesloten lid kan geen rechten doen gelden op materiële of immateriële bezittingen van de vereniging,

Artikel

De algemene vergadering bepaalt binnen voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de raad van bestuur, het lidgeld. De jaarlijkse bijdrage bedraagt minimum ¬ 360 met een eenmalige toetredingshijdrage bepaald in het huishoudelijk reglement. Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur.

Titel III Raad van Bestuur

Artikel 10...

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens 3 bestuurders. De bestuurders handelen als een college. Zij worden door de algemene vergadering benoemd voor een termijn van 2 jaar en zijn her verkiesbaar. De verkozen voorzitter mag maximaal 2 maal verkozen worden voor zijn mandaat als voorzitter van het raad van bestuur. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 11;

de raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, zogewenst een ondervoorzitter, een secretaris generaal en een penningmeester.

De voorzitter of de secretaris generaal roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor.

de raad kan slechts geldig beslissen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. indien dit quotum niet is bereikt, kan een nieuwe raad warden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien minstens twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. ledere

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

beslissing wordt genomen bij een meerderheid van stemmen. In geval van gelijkheid van stemmen of staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. Van elke bestuursvergadering en algemene vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 12:

De raad van bestuur is bevoegd tot het stellen van alle handelingen die behoren tot het bestuur van de vereniging en die door de wet niet expliciet aan de algemene vergadering zijn toebedeeld.

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van minstens twee van de volgende bestuurders nl. voorzitter, ondervoorzitter, secretaris generaal en penningmeester. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Titel IV Algemene vergadering

Artikel 13:

De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, in geval van afwezigheid van de voorzitter, kan men op een schriftelijke (mail, bericht, brief) wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen als voorzitter. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen,

Artikel 14:

.De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

" wijzigen van de statuten;

-flet benoemen en afzetten van de bestuurders;

-de kwijting aan de bestuurders;

ª% goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

'flet vrijwillig ontbinden van de vereniging;

-het uitsluiten van een lid;

.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en aile gevallen waarin

onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 15:

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

Alle leden en toegetreden leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering door de raad van bestuur bij gewone brief, mail of via sms uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

de oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat aile leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 16:

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Titel VIBegrotingen Rekeningen Controle

Artikel 17:

het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders,.

De raad Van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

IvSOD 2.2

Luik B - Vervolg

Titel Vil Ontbinding - Vereffening

Artikel 18:

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van ontbinding van de vereniging zal haar maatschappelijk bezit, na aanzuivering van aile lasten,

aan een vereniging met een gelijkaardig doel worden overgemaakt.

Artikel 19:

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de;

wet van 02 mei 2002, van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

1  Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot 31 december van het jaar van oprichting.

EERSTE STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING

Mustafa Akyuz, Koning Leopoldlaan 217, 3920 Lommel, Geb.datum:12/03/1970

Ahmed Gunes, Jan van Rijswijcklaan 260, 2020 Antwerpen, Geb.datum:28/01/1985

Suleyman Avci, Verbondstraat 14, 2000 Antwerpen, Geb.datum:29/03/1981

Ethem Kislaii, Rue Bois Lescot 20, 7350 Hensies, Geb.datum:2611211967

Kadir Cankurtaran, Paterstraat 68, 9140 Temse, Geb.datum:04/05/1989

Selman Bay, Rollekens 79A, 2400 Mol, Geb.datum:13/06/1981

Cengiz Tekin, Molenaarstraat 44, 3681 Beringen, Geb.datum:01/12/1977

Cafer, Yildirimer, Rue Leopold Courouble 1, 1030 Bruxelles, Geb.datum:22/02/1979



1.,00r-be-Prouden

aan het

Belgisch Staatsblad







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2014 - Annexes du Moniteur belge











Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

13/03/2015
ÿþMad Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

I f

0552.913.361

UZO - BENELUX

.eieg eg ter griffie van. de RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

03 Mg 2015

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT Menu'

IVI 11111111 lII

Ondernerningsnr : Benaming

(voluit) : (verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : E. Becquaertlaan ' 9 k, ...1/4.,3 '( ' / O n N O L (volledig adres)

Onderwerp akte : Sluiting vereffening

Uit de bijzondere algemene vergadering gehouden ten maatschappelijk zetel op vrijdag 19 december 2014 om 18 uur blijkt het volgende:

Bureau

De vergadering wordt geopend onder het voorzitterschap van de heer Akyuz Mustafa, nagemeld. Als

secretaris en stemopnemer wordt benoemd Gunes Ahmed, eveneens nagemeld.

Oproeping

Uit de samenstelling van de vergadering blijkt dat alle leden aanwezig zijn, zodat geen rechtvaardiging dient te warden gegeven omtrent de oproeping, en de vergadering geldig kan beraadslagen en besluiten over de voorstellen voorkomende op de agenda,

Samenstelling van de vergadering

1. Zijn aanwezig of geldig vertegenwoordigd de volgende werkende leden

a) De heer Akyuz Mustafa, wonende te 3920 Lommel, Koning Leopoldlaan 217

b) De heer Gunes Ahmed, wonende te 2020 Antwerpen, Jan van Rijcwijcklaan 260

c) De heer Avci Suleyman, wonende te 2000 Antwerpen, Verbondstraat 14

d) De heer Kislali Ethem, wonende te 7350 Hensies, Rue Bois Lescot 20

e) De heer Cankurtaran Kadir, wonende te 9140 Temse, Paterstraat 58

f) De heer Bay Selman, wonende te 2400 Mol, Rollekens 79A

g) De heer Tekin Cengiz, wonende te 3581 Beringen, Molenaarstraat 44

h) De heer Yildirimer Cafer, wonende te 1030 Brussel, Rue Leopold Courouble 1

2. De voorzitter deelt mee dat alle leden aanwezig zijn, zodoende aan de voorwaarde van aanwezigheid, zijnde 2/3, voldaan is en de vergadering geldig kan beraadslagen en besluiten over de punten vermeld in de agenda.

3. De voorzitter deelt verder mee dat de agendapunten, die de ontbinding en vereffening inhouden, een 4/5 meerderheid van de stemmen moeten bekomen, om te zijn aanvaard.

Agenda

1. Goedkeuring van de vereffening

2. Kwijting aan de vereffenaars

3. Afsluiting van de vereffening

4. Bewaren van de boeken en bescheiden van de vennootschap

5, Volmacht voor het vervullen van de administratieve formaliteiten

Besprekingen en besluiten

De voorzitter verklaart dat de vergadering geldig is samengesteld, en bijgevolg geldig kan beraadslagen

over de punten die op de agenda staan.

Vervolgens gaat de vergadering over tot de bespreking, en worden met éénparigheid van stemmen de

volgende beslissing genomen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Eerste besluit : Goedkeuring van de vereffening

Aangezien de VZW nooit actief is geweest beslist de vergadering deze vereffening goed te keuren.

Derde besluit : Kwijting van de vereffenaar

De algemene vergadering verleent kwijting aan alle leden voor het uitoefen van hun mandaat.

Vierde besluit : Afsluiten van de vereffening

De algemene vergadering verklaart de vereffening gesloten.

Vijfde besluit : Bewaring van boeken en bescheiden

De algemene vergadering beslist de boeken en bescheiden van de vennootschap gedurende de wettelijk voorgeschreven termijn te bewaren op de voormalige maatschappelijke zetel van de vennootschap, te 2400 Mol, E.Becquaertlaan 2A9.

Zesde besluit : Volmacht voor het vervullen van de administratieve formaliteiten

De vergadering verleent bijzondere volmacht aan Cuypers boekhouding  fiscaliteit, burgerlijke vennootschap onder de van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met maatschappelijke zetel te Geel, Pas 257, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om de formaliteiten bij de kruispuntbank voor ondernemingen te vervullen en andere overheidsinstanties te verzekeren.

Sluiting van de vergadering

De voorzitter stelt vast dat alle punten van de agenda besproken zijn, en dat hierover telkens een beslissing

werd getroffen met éénparigheld van stemmen. Bijgevolg wordt de vergadering gesloten

Opgemaakt te Mol op datum als voormeld.

Waarvan akte in deze notulen, dewelke na voorlezing worden goedgekeurd en ondertekend door de leden,

i~

Op de laatste biz, van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

.behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
UZO-BENELUX

Adresse
EMIEL BECQUAERTLAAN A9 2400 MOL

Code postal : 2400
Localité : MOL
Commune : MOL
Province : Anvers
Région : Région flamande