VALORPA

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : VALORPA
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 543.566.422

Publication

07/01/2014
ÿþMoet Word 11.1

oei I1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

. Ondernemingsnr : i) (11 . ~ ~ (e Ci

.e Benaming

._

(voluit) : Valorpa

(verkort) :

Rechtsvorm : VOF

Zetel : Leopoldlei 1511, 2220 Heist-Op-Den-Berg

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Heden zeventien december tweeduizend dertien (17/12/2013)

zijn

De partijen

a)De heer VAN LOOY Mario, geboren te Herentals op 17/06/1978 wonende te 2235 Hulshout, Langestraat: 44, identiteitskaartnummer 590-9065883-95, rijksregistemummer 78.06.17-169-31,

b)De heer PALMANS Glenn, geboren te Lier op 28/01/1983, wonende te 2235 Huishout, Langestraat 44, identiteltskaartnummer 591-6668616-65, rijksregisternummer 83.01.28-339-86,

overeengekomen

een vennootschap op te richten onder de vorm van een vennootschap onder firma onder de naam "Valorpa", met zetel te Leopoldlei 1511, 2220 Heist-Op-Den-Berg. Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 1.000 Euro. De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken vanaf heden.

Eigen middelen

De partijen verklaren en erkennen dat op een vermogen van 1.000 Euro is ingetekend en voor 1.000 Euro is volgestort,

De volstorting gebeurde door middel van een som geld van 1.000 Euro in speciën, die ter beschikking van de vennootschap zijn.

Inbreng

De inbreng in geld, voor een bedrag van 500 Euro wordt gedaan door de partij sub a) waarvoor hij een participatie in het vermogen ontvangt in verhouding tot zijn inbreng, hetzij 50% van het vermogen van de vennootschap of anders gezegd 50 aandelen.

Het resterende bedrag van de inbreng in geld, zijnde 500 Euro wordt gedaan door de partij sub b) waarvoor hij een participatie in het vermogen ontvangt in verhouding tot zijn inbreng hetzij 50% van het vermogen van de vennootschap of anders gezegd 50 aandelen.

STATUTEN

De partijen verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt:

1. Naam - duur- zetel - doel.

Artikel 1: Naam

De vennootschap is opgericht als vennootschap onder firma onder de naam "Valorpa

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1111111j1,1AIIIIIII1111111111

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

NEE RGELE

2 4 -12- 2013

f{í~(j~" +! e' ~ tc~lL~:~tia~'~ van

3%4E01-IELEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

" Artikel 2: Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden.

De artikelen 39,50 en 43 van het Wetboek van vennootschappen betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Artikel 3: Zetel

De vennootschap is gevestigd te Leopoldlei 15/1, 2220 Heist-Op-Den-Berg, De zetel kan door beslissing van de zaakvoerders verplaatst worden in België.

Artikel 4; Doel

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, uitsluitend voor eigen rekening en in eigen naam:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge - De exploitatie en deelname in de exploitatie van alle horeca-bedrijven zoals restaurants, cafés, bars, dancings. Voormelde opsomming is aanwijzend, doch niet beperkend.

- Het inrichten van feestelijkheden en festiviteiten.

- De groot- en kleinhandel in alle horecabenodigdheden en voedingswaren.

- Het verwerven en aanhouden van participaties, bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, in alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliënvennootschappen of  ondernemingen in België of het buitenland;

- Het stimuleren, de planning en coördinatie van de ontwikkeling van alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliënvennootschappen of  ondernemingen in België of het buitenland, waarin ze af dan niet een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen; de vennootschap kan daarvoor optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of

vereffenaar.

 Alle welkdanige studies, dienstverleningen en technische bijstand op financieel, commercieel en industrieel gebied of op het gebied van beheer van bedrijven,

- Adviesbureau op het gebied van bedrijfsvoering waaronder onder meer maar niet uitsluitend het verlenen van advies en praktische hulp aan ondernemingen op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, het verschaffen van informatie aan de bedrijfsleiding, het berekenen van de kosten en baten van de voorgestelde maatregelen en het verlenen van alle soorten diensten waarvoor het bedrijf de know-how bezit,

 Het toestaan van leningen en kredietopeningen, alsmede alle borgstellingen aan derden verlenen, zelfs in alle zaken die het maatschappelijk doel of de hierboven vermelde opsomming te buiten gaan; de vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak,

 Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenshuisinrichting en decoratie, cie huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten;

 Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen;

 In het geval de verrichting van bepaalde handelingen zou onderworpen zijn aan voorafgaande voorwaarden inzake toegang tot het beroep, zal de vennootschap haar optreden, wat betreft de verrichting van deze handelingen, aan de vervulling van deze voorwaarden ondergeschikt maken.

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de wet van zes april negentienhonderdvijfennegentig inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseur&

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of . onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen..

2, Vermogen van de vennootschap.

Artikel 5: Vermogen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het vermogen van de vennootschap bedraagt 1.000 Euro.

Artikel 6: Overdracht van een participatie

Een participatie in de vennootschap mag op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden, of overgaan wegens overlijden dan met eenparig goedvinden van alle vennoten.

Bij weigering, zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen. De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige.

De afkoop moet in elk geval tot stand komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld.

3, Beheer,

Artikel 7: Benoeming  ontslag

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders al dan niet vennoot. Tot niet-statutaire zaakvoerders worden benoemd: PALMANS Glenn en VAN LOOY Mario, voornoemd, vanaf datum van de oprichting. Zij verklaren hun opdracht te aanvaarden, onder de bevestiging dat zij niet werden getroffen door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Artikel 8: Salaris.

Het mandaat van zaakvoerder wordt niet bezoldigd, tenzij door de algemene vergadering anders wordt beslist.

Artikel 9: Bestuur en vertegenwoordiging.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten, die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, behoudens die welke de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehoudt.

Wanneer de vennootschap optreedt als orgaan van bestuur van andere vennootschappen, dan wordt de vennootschap enkel rechtsgeldig vertegenwoordigd door de vaste vertegenwoordiger die alleen handelt. De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig vertegenwoordigd door de bijzondere lasthebbers binnen de perken van het hen verleende mandaat. Tot vaste vertegenwoordiger wordt voor de duur van de vennootschap benoemd: de heer PALMANS Glenn; voornoemd, vanaf datum van de oprichting.

Artikel 10: Volmacht.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 11: Concurrentieverbod.

Er is geen concurrentieverbod.

Artikel 12: Hoofdelijke en onbeperkte aansprakelijkheid.

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

Toezicht,

Artikel 13: Benoeming en bevoegdheid.

tedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

Vergadering van de vennoten.

Artikel 14: Dag, uur en plaats  oproeping,

Een vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de 2e woensdag van de maand maart. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

eerstvolgende werkdag gehouden. Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten of over andere punten te beraadslagen en te besluiten. De vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap. De oproeping met vermelding van de agenda, geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten tenminste acht dagen voor de vergadering.

Artikel 15: Bevoegdheid van de gewone of bijzondere vergadering

De vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van:

- de vaststelling van de jaarrekening;

- de bestemming van de beschikbare winst;

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en ontslag van de zaakvoerder, de vaststelling van zijn salaris, het instellen van een

vennootschapsvordering tegen hem en het verlenen van kwijting.

Artikel 16: Besluitvorming  notulen

Elke vennoot heeft recht op één stem. Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. In de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige vennoten. Bij wijziging van de statuten is unanimiteit van aile vennoten vereist.

Artikel 17: Boekjaar, inventaris en jaarrekening.

Het maatschappelijk boekjaar begint op één oktober en eindigt op dertig september van het daaropvolgende jaar. Elk jaar op dertig september worden de inventaris en de jaarrekening opgesteld.

Artikel 18: Eerste boekjaar en jaarvergadering.

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot dertig september tweeduizend vijftien (30/09/2015) De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend zestien,

Artikel 19: Bekrachtiging van verbintenissen, aangegaan namens de vennootschap in oprichting (artikel 60 Wetboek van vennootschappen)

De comparanten voornoemd verklaren, onder opschortende voorwaarde van de neerlegging van het dossier op de griffie van de rechtbank van koophandel, alle opdrachten en verbintenissen te bekrachtigen die door hen of door één van hen zouden aanvaard worden of aangegaan zijn voor rekening van de vennootschap in oprichting.

Artikel 20, Aanvaarding van benoeming van statutaire zaakvoerder.

De heer Glenn PALMANS, voornoemd verklaart zijn benoeming tot niet-statutair zaakvoerder te aanvaarden. De heer Glenn PALMANS verklaart zijn benoeming tot vaste vertegenwoordiger te aanvaarden.

De heer Mario Van Looy, voornoemd verklaart zijn benoeming tot niet-statutair zaakvoerder te aanvaarden. Artikel 21; Volmacht,

Teneinde A) alle formaliteiten te vervullen en alle aangiftes te doen met het oog op de vereffening door de volmachtgever van alle door de volmachtgever verschuldigde belastingen, heffingen of taxen van welke aard ook, alle bezwaren in te dienen, met het oog op het bekomen van ontheffingen of vermindering van die belastingen, heffingen of taxen, en - naar aanleiding van de controles van de belastingendiensten - aanwezig te zijn, mijn verweermiddelen voor te dragen en mijn belangen te verdedigen, akkoorden sluiten en alle dadingen te treffen met het oog op de afhandeling van die controles en/of bezwaarschriften; B) om bij het Ondernemingsloket, en/of de Registratiecommissie van Aannemers, en/of de Kamer van Ambachten en Neringen alle formaliteiten te vervullen nodig tot het bekomen van een inschrijving, vestigingsattest en/of erkenning; er nadien zo nodig, alle wijzigingen te melden en/of te doen inschrijven. C) Om aan te sluiten bij de kas van zelfstandigen, wijzigingen aan te brengen of mutaties door te voeren wordt volmacht verleend aan de heer Yannick Peter Mario DE SMEDT, accountant, wonende te 2560 Nijlen, Grobbendonkseweg 75, met macht van indeplaatsstelling.

Artikel 22: Overgangsbepaling.

De vennootschap za! haar activiteiten aanvangen op 17 december 2013.

Aldus opgemaakt te Lier op 17 december 2013.

41,1.',`tri'

Voor-bghouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

in zoveel originelen als er partijen zijn waarvan elke partij erkent er een ontvangen te hebben.

De heer PALMANS Glenn (get) De heer VAN LOOY Mario(get)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VALORPA

Adresse
LEOPOLDLEI 15, BUS 1 2220 HEIST-OP-DEN-BERG

Code postal : 2220
Localité : HEIST-OP-DEN-BERG
Commune : HEIST-OP-DEN-BERG
Province : Anvers
Région : Région flamande