VAN GORP SOFIE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : VAN GORP SOFIE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 627.843.881

Publication

15/04/2015
ÿþMoei Word 11.1

trim

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

14eG7.w~..tCjg.VL zei. g...tl'ZA~. A2ixG l.lG RECHTBANK VAN I£OOPJrÏANDEI:,

0 2 APO, 2015

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT GPiffignse



Onderneniingsnr : Benaming

(voluit)

(verkort)

Rechtsvorm : V.O.F.

Zetel : Koningin Fabiolalaan 38 - 2360 Oud-Turnhout (volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Op 31 maart 2015 richten volgende personen :

1. Mevrouw VAN GORP SOFIE wonende te 2360 Oud-Tumhout, Koningin Fabiolaan 38, geboren te Turnhout op 04 juni 1982 RR 82.06.04-042-50 = Comparant 1.

2. De heer BASTIAENSEN PIETER, wonende te 2360 Oud Turnhout,

Koningin Fabiolaan 38, geboren te Turnhout op 27 augustus 1982 RR 82.08.27-019-76

Comparant 2,

een handelsvennootschap op, te weten een vennootschap onder firma (V.O.F.) onder de vorm van een burgerlijke vennootschap, waarvan zij eveneens de statuten hebben vastgesteld.

Artikel 1 : vorm en naam

De vennootschap is een vennootschap onder firma,

De vennootschap heeft als maatschappelijke benaming : VAN GORP SOFTE

Alle documenten die van de vennootschap uitgaan zullen deze naam moeten vermelden of bevatten,

onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de vermelding "Vennootschap onder firma"

of de initialen "V.O.F.".

Artikel 2 : zetel

De zetel is gevestigd te Oud-Tumhout, Koningin Fabiolalaan 38.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) mag de zetel naar elke andere plaats in hetzelfde

taalgebied overgebracht worden of naar om het even welke plaats in België mits inachtneming van de

taalwetgeving.

Artikel 3 : doel van de vennootschap

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, uitsluitend voor eigen rekening en in eigen

naam

" Het uitoefenen van het beroep van zelfstandig verpleegkundige.

" Het verwerven, het vervreemden, verhuren, financieringshuur van zowel roerende als onroerende goederen en rechten, haar patrimonium, bestaande uit roerende en onroerende goederen, te behouden, in de ruimste zin van het woord te beheren en oordeelkundig uit te breiden.

"Het verwerven en aanhouden van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen.

" Alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan kredietinstellingen, belegginsondememingen, bemiddelaars en beleggingsadviseurs.

"De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borgen stellen, ander meer door haar goederen in hypotheek te geven, inclusief de eigen handelszaak.

"De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, zaakvoerder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere rechtspersonen of ondernemingen.

"De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving, deelneming, financiële

Op de laatste blz. van Luik e vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

VAN GORP SOFIE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

tussenkomst of op elke andere wijze in alle bestaande of op te richten ondernemingen, verenigingen of rechtspersonen, in België of het buitenland, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheeld of een gedeelte van haar maatschappelijk doel. Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

Artikel 4: duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5 kapitaal

De comparanten 1 en 2, echtgenoten gehuwd onder het wettelijk stelsel, bij gebrek aan huwelijkscontract,

brengen in de vennootschap met terugwerkende kracht tot 01 januari 2015 het volgende in

Inbreng in natura

- Wasmachine KOLN1400 (2005)-Printer Epson 1X300 (2009)-SVlacbook Pro (2011)-PB Easynote LEBZ (2013)

voor een totale waarde van 133,02 EUR

Inbreng in geld

- een som geld van 366,98 EUR

TOTAAL MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL 500,00 EUR

Het maatschappelijk kapitaal is volledig volstort bij oprichting.

Hiervoor ontvangen de comparanten 1 en 2, een totaal van vijftig (50) aandelen verdeeld als volgt :

- Comparant 1 : Van Gorp Sofie 25 aandelen

- Comparant 2 : Bastiaensen Pieter 25 aandelen

TOTAAL AANDELEN 50 aandelen

Elk aandeel geeft recht op één (1) stem.

Artikel 6 : wijziging van het kapitaal

Het kapitaal kan verhoogd of verminderd worden, in één of meerdere keren, bij beslissing van de algemene

vergadering. Elke wijziging van het kapitaal zal verplicht gepubliceerd worden in de bijlagen tot het BS.

Artikel 7 : aansprakelijkheid van de vennoten

Comparanten onder 1 en 2 voornoemd worden aanzien als oprichters en aansprakelijke vennoten.

Artikel 8 ; boekjaar - boekhouding

Het boekjaar begint op 1 oktober en eindigt op 30 september van ieder jaar. De vennootschap is ertoe gehouden een boekhouding te voeren in overeenstemming met de wet op de boekhouding en de jaarrekening van de ondernemingen en het Wetboek van Vennootschappen. Op 30 september van ieder jaar, en voor het eerst op 30 september 2016, ma(a)k(en)t de zaakvoerder(s) de inventaris, de balans en de resultatenrekening op.

Artikel 9 ; rekening-courant

Voor iedere vennoot mag een rekening-courant worden geopend waarin alle sommen die ter beschikking van de vennootschap zijn gesteld, gebracht worden. Zij zullen recht geven op een intrest berekend tegen de wettelijke intrestvoet, betaalbaar op de algemene vergadering. Wanneer de behoeften van de vennootschap een storting op deze rekening-courant nodig maken, zal deze storting door iedere vennoot gedaan worden in verhouding met het aantal aandelen in zijn/haar bezit, tenzij er anders wordt over beslist. De terugtrekking van de gedeponeerde fondsen kan enkel in gemeen overleg gebeuren,

Artikel 10 : algemene vergadering

Op de zetel der vennootschap, zal éénmaal per jaar een algemene vergadering worden gehouden, te weten op de eerste woensdag van de maand maart om 18.00 uur, Deze zal onder meer beslissen over de winstverdeling. De eerste algemene vergadering vindt plaats in het jaar 2017. Iedere vennoot heeft het recht de vergadering van vennoten ten allen tijde bijéén te roepen, Dit kan per aangetekende brief of mail, De uitnodiging tot deze vergadering dient ten laatste 8 dagen voor de vergadering te worden gedaan. De uitnodiging bevat de agenda van de vergadering. De beslissingen op deze vergadering gebeuren bij éénvoudige meerderheid. Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

aanwezig is , zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen en beslissen, welke ook het aantal aanwezig vennoten is. De vennoten mogen zich op de algemene vergadering of andere bijééngeroepen vergadering geldig laten vertegenwoordigen door een medevennoot, geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

Artikel 11 x verdeling van het resulaat

De jaarlijkse winst na alle kosten, bezoldigingen en belastingen wordt toegewezen bij beslissing van de algemene vergadering bij gewone meerderheid. De vennoten mogen bij enkele meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk vooraf genomen op de winsten. Zij zullen eveneens bij enkele meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige boekjaren geheel of gedeeltelijk zal worden uit te keren, hetzij bovenop de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

De winst of verlies wordt verdeeld overeenkomstig de aandelenverhouding.

Artikel 12 : overdracht van aandelen

De aandelen die het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen, zijn voor overdracht vatbaar. In eerste instantie dienen deze over te dragen aandelen aangeboden te worden aan de andere comparant(en) of aandeelhouder(s) van de vennootschap.

Artikel 13 : overlijden vennoot

Het overlijden van een vennoot heeft de ontbinding van de vennootschap niet tot gevolg indien binnen de 4 maanden hierop volgend een opvolgende vennoot ter beschikking is. Indien geen vervangende vennoot wordt gevonden is de vennootschap ontbonden en wordt het netto actief volgens de aandelenverhouding aan de erfgenamen van de overleden vennoot en overblijvende venno(o)t(en) toegewezen. De erfgenamen van een overleden vennoot zullen het deel dat aan de overledene toekomt volgens de laatste balans die opgemaakt werd voor het overlijden enkel in speciën kunnen opeisen. Deze som in speciën zal over een periode van vijf (5) jaar in vijf gelijke delen en de eerste maal zes maanden na het overlijden, opeisbaar worden. De erfgenamen van een overleden vennoot zullen in geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

Artikel 14 : vereffening vennootschap

De vennootschap kan bij éénvoudige meerderheid op een buitengewone algemene vergadering worden vereffend. Er zal alsdan een vereffenaar worden aangesteld bij gewone meerderheid overeenkomstig art. 184 en volgende W.Venn. De bevoegdheden van de vereffenaar(s) worden door deze voornoemde wetsbepaling geregeld. Bij ontbinding van de vennootschap anders dan onder Art 12. omschreven wordt het netto actief verdeeld tussen de vennoten volgens de aandelenverhouding.

Artikel 15 : bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid over de benoeming of ontslag van de zaakvoerder(s). De zaakvoerder(s) is of zijn bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap. De zaakvoerder(s) beschikt of beschikken over de maatschappelijke handtekening, maar hij/zij zal er enkel gebruik mogen van maken voor de zaken die het doel van de vennootschap uitmaken. Nochtans mogen de verbintenissen boven vijfduizend (5000,00) EUR enkel worden aangegaan mits handtekening van alle zaakvoerders,

Voor al wat niet voorzien is, verklaren de comparanten te verwijzen naar het Wetboek Vennootschapsrecht,

Overgangsbesluiten

1.De comparanten verenigd in vergadering beslissen unaniem om

-mevrouw Van Gorp Sotie wonende te 2360 Oud-Turnhout, Koningin Fabiolaan 38, aan te stellen als zaakvoerder,

- de heer Bastiaensen Pieter wonende te 2360 Oud-Turnhout, Koningin Fabiolaan 36, aan te stellen als zaakvoerder,

met de bevoegdheden zoals bepaald in art. 14 van deze oprichtingsakte, en dit voor onbepaalde duur.

Het mandaat van mevrouw Sofie Van Gorp zal bezoldigd worden uitgeoefend, het mandaat van Bastiansen Pieter wordt onbezoldigd uitgeoefend.

2.Het eerste boekjaar vangt met terugwerkende kracht aan op 01 januari 2015 om te eindigen per 30.09.2016  alle reeds voorheen gestelde handelingen ten bate of ten koste van de vennootschap in oprichting worden geacht te zijn gedaan voor rekening van de thans opgerichte vennootschap.

3.De eerste algemene vergadering zal gehouden worden 02103/2017.

De oprichters-comparanten geven bij deze bijzondere volmacht aan Accountantskantoor Peter Theys met zetel te Turnhout, Oude Dijk 31 (0842.400.458), evenals aan haar aangestelden en lasthebbers, om met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen, met inbegrip Ondernemingsloket met het oog op de inschrijving/aanpassing van de gegevens in de KBO, sociale verzekeringskas en de directe belastingen.

Na lezing en unanieme goedkeuring getekend te Oud Turnhout per 31 maart 2015.

Opgemaakt in drie originelen, waarvan elke comparant verklaart een exemplaar van onderhavige akte te

hebben ontvangen.

Comparant 1 Comparant 2

Softe Van Gorp Pieter Bastiaensen

Me

,

,

,

Op de laatste blz. van Luik S vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

....7\/;--

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VAN GORP SOFIE

Adresse
KONINGIN FABIOLALAAN 38 2360 OUD-TURNHOUT

Code postal : 2360
Localité : OUD-TURNHOUT
Commune : OUD-TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande