VAN ROMPAEY & FRANS

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VAN ROMPAEY & FRANS
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 407.709.410

Publication

08/07/2014
ÿþ4

Mad Wan111.1

In de bijlagen bij het Belgisch St na neerlegging ter griffie van de IltedËtneCb"le







26 MI 2014

Miltfintl» uI RECHTBANK van KOOPHANDEL ANTWERPEN, afd. MECHELEN









Griffie



Ondernerningsnr 0407.709.410

Benaming

(voltait) Van Rompaey & Frans

(verkort) :

Rechtsvorm; Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: Dorpsstraat 50, 2500 Lier (Koningshooikt)

(volledig adres)

Onderwerp akte: Fusievoorstel

Voorstel van een niet fusie door overneming gelijkgestelde verrichting in de zin van artikel 676, 1° van het Wetboek van Vennootschappen.

Tussen enerzijds:

Van Rompaey & Frans

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Dorpsstraat 50

2600 Lier (Koningshoolkt)

Ondernemingsnummer 0407.709.410 (RPR Mechelen)

De over te nemen vennootschap

en anderzijds:

Nauwelaerts Bierhandel

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Dorpsstraat 50

2500 Lier (Koningshooikt)

Ondernemingsnummer 0404.038.751 (RPR Mechelen) De overnemende vennootschap

1. Beschrijving van de voorgestelde fusie

1.1 Beschrijving van de verrichting

De zaakvoerder van beide voormelde vennootschappen, de heer Johan Nauwelaerts, heeft op 30 mei 2014 beslist het onderhavig fusievoorstel, opgesteld overeenkomstig artikel 719 van het Wetboek van Vennootschappen voor te leggen aan de buitengewone algemene vergaderingen van de betrokken vennootschappen, en dit overeenkomstig de bepalingen van de artikelen 719 tot en met 727 van het Wetboek van Vennootschappen. Hij heeft het initiatief genomen om een met een fusie door overneming gelijkgestelde rechtshandeling tot stand te brengen tussen beide voormelde vennootschappen waarbij het gehele vermogen, zowel de rechten als de verplichtingen, als gevolg van een ontbinding zonder vereffening overgaat naar de overnemende vennootschap die reeds houdster is van al de aandelen van de over te nemen vennootschap.

De bestuursorganen van de overnemende vennootschap en de over te nemen vennootschap bevestigen dat Nauwelaerts Bierhandel bvba eigenaar is van alle aandelen, zijnde 750 aandelen, van Van Rompaey & Frans bvba. Er zijn geen andere effecten waaraan stemrecht in de algemene vergadering is verbonden uitgegeven door Van Rompaey & Frans bvba. Indien, om welke reden ook, Nauwelaerts Bierhandel bvba op datum van de

Op de iaatste bir van luik B vermelden. Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van do persotom(on)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

voorgenomen verrichting geen eigenaar meer zou zijn van alle aandelen en andere effecten met stemrecht uitgegeven door Van Rompaey & Frans bvba, kan de procedure zoals beschreven in artikels 719 tot en met 727 van het Wetboek van Vennootschappen niet worden gevolgd,

1.2 Motivering van de verrichting

Door de voorgestelde fusie zullen de twee vennootschappen die economisch rechtstreeks met elkaar verwant zijn, worden samengebracht in één vennootschap. Beide vennootschappen hebben hoofdzakelijk dezelfde activiteiten (groothandel in dranken). De voorgestelde verrichting kadert binnen een vereenvoudiging en centralisatie van de organisatiestructuur. Zij heeft een operationele en administratieve vereenvoudiging tot gevolg. Bovendien zou het hierdoor ook mogelijk moeten zijn om schaalvoordelen te realiseren op het vlak van het administratieve beheer (er moet slechts één jaarrekening, één boekhouding, enz, worden bijgehouden). Verder zal de fusie leiden tot een betere transparantie naar derden toe en tot een efficiëntere groepsstructuur.

Aangezien er, gelet op het voorgaande, geen bijzondere reden is om Van Rompaey & Frans als aparte vennootschap te laten voortbestaan, en gelet op de operationele en administratieve vereenvoudiging die daarmee gepaard gaat, wordt dan ook voorgesteld om over te gaan tot de fusie van Nauwelaerts Bierhandel en Van Rompaey & Frans.

2. Identificatie van de te fusererrvennootschappen (artikel 719, 1° van het Wetboek van Vennootschappen) 2,1 De over te nemen vennootschap

Rechtsvorm: besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Naam: Van Rompaey & Frans

Doel: "De vennootschap heeft voor doel: alles wat ver of na in verband staat met de aan- en verkoop van bieren, limonaden, waters, frisdranken, fruitsappen en in het algemeen alle dranken, zowel ln het klein als in het groot. Deze opsomming is alleen een aanwijzing en geen beperking.

De vennootschap mag daarenboven aile handelingen van commerciële, industriële, roerende, onroerende of financiële aard uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben met het maatschappelijk doel.

Zij mag namelijk deelnemen door inbrengsten, onderschrijvingen, deelnemingen, financiële tussenkomsten of op elke andere wijze, in elle vennootschappen of ondernemingen, bestaande of op te richten, zo in België als in het buitenland, die geheel of gedeeltelijk een gelijkaardig, een gelijklopend of een aanvullend doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te vergemakkelijken of te bevorderen,"

Zetel: Dorpsstraat 50, 2500 Lier (Koningshooikt), België

Ondernemingsnummen 0407.709.410 (RPR Mechelen)

Zaakvoerder: de heer Johan Nauwelaerts

2.2 De overnemende vennootschap

Rechtsvorm: besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Naam: Nauweraerts Blerhandel

Doel: "De vennootschap heeft voor doel, handel in bieren, Ilmonaden, waters, wijnen en likeuren,

chocomelk, fruitsappen, cola's en alle andere dranken.

De vennootschap mag ter verwezenlijking van haar doel, alle roerende als onroerende goederen kopen en

verkopen, huren en verhuren, leningen aangaan, zelfs ten hypothecaire titel en in 't algemeen alle daden stellen

van burgerlijke, commerciële, industriële of financiële aard en die rechtstreeks of onrechtstreeks verband

houden met het maatschappelijk doel,"

Zetel: Dorpsstraat 50, 2500 Lier (Koningshooikt), België

Ondememingsnumrner: 0404.038,751 (RPR Mechelen)

Zaakvoerder: de heer Johan Nauwelaerts

3. Datum vanaf welke de handelingen van de over te nemen vennootschap boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de overnemende vennootschap (artikel 719, 20 van het Wetboek van Vennootschappen)

De verrichtingen van de over te nemen vennootschap zullen boekhoudkundig worden geacht te zijn verricht voor rekening van de overnemende vennootschap vanaf 01 januari 2014.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

4. Rechten die de overnemende vennootschap toekent aan de vennoten van de over te nemen vennootschap, die bijzondere rechten hebben, alsook aan de houders van andere effecten dan aandelen, of de jegens hen voorgestelde maatregelen (artikel 719, 3° van het Wetboek van Vennootschappen)

Er zijn in de over te nemen vennootschap geen aandeelhouders die bijzondere rechten hebben, noch houders van andere effecten dan aandelen. Bijgevolg moet dienaangaande geen bijzondere regeling uitgewerkt worden,

5. Ieder bijzonder voordeel toegekend aan de leden van de bestuursorganen van de te fuseren vennootschappen (artikel 719, 4° van het Wetboek van Vennootschappen)

Aan de leden van de bestuursorganen van de overnemende vennootschap en de over te nemen vennootschap worden geen bijzondere voordelen toegekend,

6. Overdracht onroerend goed

De overgenomen vennootschap is geen eigenaar van een onroerend goed, noch bezit zij enige zakelijke of persoonlijke rechten op onroerende goederen. Dit betekent dat een bodemattest niet vereist is,

7, Informatieverplichtingen

Overeenkomstig artikel 720 § 1 van het Wetboek van Vennootschappen wordt het fusievoorstel, alsmede de mogelijkheid voor de vennoten om dit stuk kosteloos te verkrijgen, vermeld in de agenda van de algemene vergadering die zich over het fuslevoorstel moet uitspreken. Aan de houders van aandelen op naam wordt uiterlijk een maand voor de algemene vergadering een afschrift ervan toegezonden.

Daarnaast hebben de aandeelhouders van de fuserende vennootschappen overeenkomstig artikel 720 § 2 van het Wetboek van Vennootschappen het recht om uiterlijk een maand voor de datum van de algemene vergadering die over het fusievoorstel moet besluiten, in de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de volgende stukken:

-het fusievoorstel

-de jaarrekeningen over de laatste drie boekjaren van elk van de vennootschappen die bij de fusie betrokken zijn

Aangezien beide vennootschappen volgens artikel 15 van het Wetboek van Vennootschappen kleine vennootschappen zijn en zij niet-beursgenoteerd zijn dient er overeenkomstig artikel 94 van het Wetboek van Vennootschappen geen jaarverslag te worden opgesteld. Evenmin dient er volgens artikel 141, 2° van het Wetboek van Vennootschappen een commissaris te worden benoemd.

De laatste jaarrekening van de bij de fusie betrokken vennootschappen sluit af op 31 december 2013. Aangezien dit minder dan zes maanden voor de datum van het fusievoorstel is dienen er geen tussentijdse cijfers te worden opgemaakt,

Iedere vennoot kan overeenkomstig artikel 720 § 3 van het Wetboek van Vennootschappen op zijn verzoek kosteloos een volledig afschrift verkrijgen van de hierboven vermelde stukken.

8. Vereisten voor de verkrijging van de hoedaningheid van vennoot en omwisseling van aandelen

Overeenkomstig artikel 721 § 1 van het Wetboek van Vennootschappen kan een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid een andere vennootschap alleen dan overnemen als de vennoten van de andere vennootschap voldoen aan de vereisten voor de verkrijging van de hoedanigheid van vennoot in de andere vennootschap. Aangezien aile aandelen van de over te nemen vennootschap in bezit zijn van de overnemende vennootschap zal er overeenkomstig artikel 726 van het Wetboek van Vennootschappen geen omwisseling plaatsvinden van aandelen van de overnemende vennootschap tegen aandelen van de over te nemen vennootschap die worden gehouden door de overnemende vennootschap,

9. Voorwaarden algemene vergadering

9.1 Vereist aanwezigheids- en meerderheidsquorum

Aangezien de statuten niet voorzien in strengere bepalingen gelden de regels van aanwezigheid en meerderheid zoals voorzien door artikel 722 § 1 van het Wetboek van Vennootschappen.

" t , " J.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De aanwezigen moeten ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, Is deze voorwaarde niet vervuld, dan is een nieuwe bijeenroeping nodig. Opdat de tweede vergadering op geldige wijze kan beraadslagen en besluiten, is het voldoende dat enig deel van het kapitaal er vertegenwoordigd is.

Een voorstel tot fusie is alleen dan aangenomen, wanneer het ten minste drie vierde van de stemmen heeft gekregen.

9.2 Authentieke akte

Overeenkomstig artikel 723 van het Wetboek van Vennootschappen worden de notulen van de algemene vergadering waarin tot de fusie wordt besloten op staffe van nietigheid opgesteld bij authentieke akte.

10. Statutenwijziging (artikel 724 van het Wetboek van Vennootschappen)

De zaakvoerder van de overnemende vennootschap stelt vast dat de statuten van de overnemende vennootschap dateren van het jaar 1966. Hij stelt dan ook voor om onmiddellijk na het besluit tot fusie de statuten van de overnemende vennootschap aan te passen aan de huidige wetgeving en omschrijvingen met inbegrip van haar doel. Dit alles dient te worden vastgesteld volgens de regels van aanwezigheid en meerderheid die door het Wetboek van Vennootschappen wordt vereist. Geschiedt zulks niet, dan blijft het besluit tot fusie zonder gevolg. De fusie is voltrokken zodra de betrokken vennootschappen daartoe overeenstemmende besluiten hebben genomen.

11, Neerlegging en bekendmaking van de akten (artikel 72.5 van het Wetboek van Vennootschappen)

De akten houdende vaststelling van de besluiten tot fusie genomen door de overnemende en de overgenomen vennootschap, en de akte tot wijziging van de statuten van de overnemende vennootschap worden neergelegd en bekendgemaakt overeenkomstig artikel 74 van het Wetboek van Vennootschappen. Zij worden gelijktijdig bekendgemaakt binnen vijftien dagen na de neerlegging van de akte houdende vaststellirt van het besluit tot fusie dat door de laatst gehouden algemene vergadering is genomen.

12. Jaarrekening van de overgenomen vennootschap (artikel 727 van het Wetboek van Vennootschappen)

De laatst goedgekeurde jaarrekening van de overgenomen vennootschap sluit af op 31 december 2013, De handelingen verricht door de overgenomen vennootschap in het jaar 2014 worden overeenkomstig artikel 719, 2° van het Wetboek van Vennootschappen boekhoudkundig geacht te zijn verricht voor rekening van de overnemende vennootschap. Bijgevolg dient er door de zaakvoerder van de overgenomen vennootschap geen jaarrekening te worden opgesteld voor de verrichtingen uitgevoerd in het jaar 2014.

13. Fiscale verklaringen

De vooropgestelde met fusie clou overneming geliikgestelde verrichting zat gerealiseerd worden met vrijstelling van registratierechten overeenkomstig artikel 117 en 120 van het Wetboek van Registratie-, Hypotheek-, en Griffierechten.

De vooropgestelde met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting is niet onderworpen aan de btw conform artikel 11 en 18 §3 van het BTW-Wetboek,

De vooropgestelde met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting zal gerealiseerd worden onder het stelsel van fiscale neutraliteit zoals voorzien door artikelen 211 en volgende van het Wetboek inkomstenbelastingen 1992.

14, Kosten van de fusieverrichting

De kosten van de fusieverrichting zullen worden gedragen ais volgt:

-In de veronderstelling dat onderhavig fusievoorstel niet zal worden goedgekeurd, zullen de hieraan

verbonden kosten worden gedragen door de overnemende vennootschap.

-In de veronderstelling dat onderhavig fusievoorstel zal worden goedgekeurd, zullen de kosten

voortspruitend uit de fusie worden gedragen door de overnemende vennootschap.

15. Neeriegging en bekendmaking fusievoorstel

De heer Johan Nauwelaerts, zaakvoerder van de over te nemen en de overnemende vennootschap, verklaart kennis te hebben genomen van de wettelijke verplichting om voor iedere vennootschap die aan de fusie deelneemt, minstens zes weken voor de algemene vergadering die over de fusie moet besluiten, ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel het fusievoorstel neer te leggen en bekend te maken in het Belgisch Staatsblad (artikel 719, laatste lid Wetboek van Vennootschappen).

Opgemaakt te Koningshooikt op 30 mei 2014 in vier exemplaren waarvan twee exemplaren bestemd zijn voor neerlegging in het vennootschapsdossier van de over te nemen vennootschap respectievelijk de overnemende vennootschap, en één exemplaar voor de over te nemen vennootschap, respectievelijk de overnemende vennootschap.

Voor Van Rompaey & Frans bvba Voor Nauwelaerts Bierhandel bvba

Johan Nauwelaerts Johan Nauwelaerts

zaakvoerder zaakvoerder

Tegelijk hiermee neergelegd: fusievoorstel.

" , " "

" _

Voorbehouden aan hct Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persero)ri(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzren van derden te vertegenwoordsgen

Verso Naam en handtekening

06/08/2014 : ME045225
01/07/2013 : ME045225
21/01/2015 : ME045225
22/08/2012 : ME045225
02/08/2011 : ME045225
26/05/2010 : ME045225
18/06/2009 : ME045225
24/06/2008 : ME045225
11/06/2007 : ME045225
10/06/2005 : ME045225
02/06/2004 : ME045225
26/06/2003 : ME045225
10/09/2002 : ME045225
13/06/2002 : ME045225
25/06/1999 : ME045225
27/11/1990 : ME45225
06/09/1990 : ME45225
01/01/1989 : ME45225
01/01/1986 : ME45225

Coordonnées
VAN ROMPAEY & FRANS

Adresse
DORPSSTRAAT 50 2500 LIER

Code postal : 2500
Localité : LIER
Commune : LIER
Province : Anvers
Région : Région flamande