VANDEARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VANDEARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 542.427.067

Publication

05/12/2013
ÿþ mod 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel ; Dullingen 72

2930 Brasschaat

Onderwerp akte : BVBA: oprichting

Tekst: Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Wim De Smedt te Wommelgem op 22 november 2013, te registreren, blijkt dat werd opgericht, onder de opschortende voorwaarde van het vervullen van de openbaarmakingsvereiste, de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "vandearchitecten" te 2930 Brasschaat, Dullingen 72, waarvan de gegevens luiden als volgt :

1. Oprichters :

1. De heer VAN dE VELDE Bart Renaat Hendrik, geboren te Antwerpen-Deume op 15 februari 1967, echtgenoot van Mevrouw DE RIDDER Marleen Philomena, wonende te 2930 Brasschaat, Dullingen 72. Ingeschreven op het tabel van de Orde van Architecten.

2. Mevrouw VAN dE WIELE Kristien Agnes Frank Rezi, geboren te Antwerpen-Borgerhout op 25 juli 1983,

ongehuwd, wonende te 2140 Antwerpen-Borgerhout, Gitschotellei 283,

Ingeschreven op het tabel van de Orde van Architecten.

2. Haar naam luidt : "vandearchitecten".

3. Zetel : De zetel van de vennootschap is bij oprichting gevestigd te 2930 Brasschaat, Dullingen 72.

4. Duur : De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur en krijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel van het uittreksel van de oprichtingsakte.

5. Doel : De vennootschap heeft tot doel, rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of vdor rekening

van derden opdrachten :

- Het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect

- Het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband zijn met haar

maatschappelijk doel.

- Het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het Reglement

van beroepsplichten van de Orde van architecten.

- Het uitvoeren van studies en ontwerpen van stabiliteit en bijzondere technieken zoals elektriciteit, sanitair,

centrale verwarming, verluchting, akoestiek, wegeniswerken enzoverder,

- Beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn.

- Decoratie, interieur- en landschapsinrichting.

- Design.

- Opmetingen en topografie.

- Stedenbouwkunde en milieubeheer.

- Burgerlijke bouwkunde,

- Het uitvoeren van expertisen.

- Binnenhuis- en tuininrichting.

- Het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van

activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van architect onverenigbaar zijn,

- De vennootschap mag, in ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden, een eigen roerend en

onroerend vermogen aanleggen en beheren en alle handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of

onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de opbrengsten van deze onroerende en roerende

goederen te bevorderen, voor zover deze handelingen niet in strijd zijn met de deontologie van architect.

De vennootschap is bevoegd om op een niet commerciële wijze alle financiële, roerende en onroerende

handelingen te verrichten welke haar doel dienen, dit volgens het beheer van een goede huisvader.

De vennootschap zal het beheer van onroerende goederen slechts aannemen voorzover deze bedrijvigheid niet

wordt uitgeoefend onder de vorm van een agentschap of van een zakenkantoor en in overeenstemming met de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso , Naam en handtekening

II 111111,t!lpj111111111111 F

Ondernemingsnr : 0 5 4 Z " 4 2 7. Q 6 7

Benaming (voluit) : vandearchitecten

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, op

Griffie 2 5 NOV. 7813.

Vc beh( i

aar

Bel( Staal

'Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

deontologische regel betreffende de deelneming van de architect aan een vennootschap van onroerende diensten.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

6. Maatschappelijk kapitaal ; Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00). vertegenwoordigd door driehonderd (300) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, elk aandeel vertegenwoordigt één/driehonderdste van het maatschappelijk kapitaal.

De oprichters verklaren dat de aandelen werden volgestort ten belope van één/derde (1/31, zodat een bedrag van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) ter beschikking is van de vennootschap.

7. Bestuur en vertegenwoordiging

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor aile zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, lasthebbers of volmachtdragers, en vereffenaars.

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent, Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Werden tot statutair zaakvoerders worden benoemd voor onbepaalde duur

1, De heer VAN dE VELDE Bart Renaat Hendrik, geboren te Antwerpen-Deurne op 15 februari 1967, wonende te 2930 Brasschaat, Dullingen 72; en

2. Mevrouw VAN dE WIELE Kristien Agnes Frank Rezi, geboren te Antwerpen-Borgerhout op 25 juli 1983 wonende te 2140 Antwerpen-Borgerhout, Gitschotellei 283.,

Een statutair zaakvoerder kan slechts worden ontslagen niet eenparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf indien hij vennoot is. Zijn opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van tiet maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen diie door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Ordo van Architecten,

Bij wijze van uitzondering kan de zaakvoerder volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect. Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op, de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoto)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke ais een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

8. Algemene vergadering : De jaarlijkse vergadering wordt gehouden op de laatste vrijdag van de maand mei om tien uur.

9. Boekjaar : Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

10. Winstverdeling

De nettowinst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag van ten minste één/twintigste afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet worden hernomen, zodra, om eender welke reden, aan het reservefonds wordt geraakt

Omtrent de bestemming van de winst beslist de jaarvergadering, op voorstel van de zaakvoerder, waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

11. Verdeling bij vereffening

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoende volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaande terugbetalingen te doen in het voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld.

12. Overgangsbepalingen

1. EERSTE BOEKJAAR : Het eerste boekjaar gaat in op de datum van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank, en eindigt op éénendertig december tweeduizend en veertien.

2, JAARVERGADERING : De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend vijftien.

Slotbepalingen :

3. Uit te goeder trouw verrichte schattingen, vastgelegd in het financieel plan blijkt dat de vennootschap voor het eerste boekjaar zal voldoen aan de criteria vermeld in artikel 15 van het Wetboek van Vennootschappen. Bijgevolg wordt geen commissaris benoemd.

4, VOLMACHT

Bijzondere volmacht, met recht van indeplaatsstelling, wordt verleend aan Fiduciaire Antwerpen, naamloze vennootschap, en haar aangestelden, teneinde het nodige te doen voor de inschrijving van de vennootschap en alle latere wijzigingen en schrapping in het ondernemingsloket, de kruispuntbank voor ondernemingen, en de eventuele inschrijving ais belastingplichtige bij het Bestuur van de Belastingen over de Toegevoegde Waarde.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL UITSLUITEND BESTEMD VOOR HET VERWERVEN VAN DE RECHTSPERSOONLIJKHEID

WIM DE SMEDT

Geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd

uitgifte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

~Voor-peha uilen aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en} bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VANDEARCHITECTEN

Adresse
DULLINGEN 72 2930 BRASSCHAAT

Code postal : 2930
Localité : BRASSCHAAT
Commune : BRASSCHAAT
Province : Anvers
Région : Région flamande