VECHRI

Divers


Dénomination : VECHRI
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 834.448.636

Publication

23/03/2011
ÿþL ~ ~1

,--_

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEEN,:.ELL-AziD

1 1 -03- 2011

GRIFFIE HECHTS,NK van

KOOPHANDEL MECHELEN

r~ ic

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad











*11045019



J

Benaming : VECHRI

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : Eksterveldlaan 58 2820 Bonheiden G 3

Ondernemingsnr : Voorwerp akte : OPRICHTING



Uittreksel afgeleverd vôôr registratie om neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Mechelen.

Het blijkt uit een authentieke akte verleden voor Frank Liesse, geassocieerd notaris te Antwerpen op 9 maart 2011, dat een private stichting werd opgericht met volgende bijzonderheden:

1. Enige stichter de heer VAN ELST Philip Albert Jozef Maria, geboren te Duffel op 1 november 1952, echtgescheiden, van Belgische nationaliteit, met rijksregistemummer 52.11.01-093-76, met identiteitskaart nummer 591-2441456-68, wonende te 2820 Bonheiden, Eksterveldlaan 58.

2. Naam: private stichting met als naam " VECHRI".

3. Zetel: 2820 Bonheiden, Eksterveldlaan 58.

4. Doel: de Private Stichting heeft tot doel enerzijds het beheer van het vermogen en anderzijds het verzekeren van een optimale materiële, morele sociale en geneeskundige begeleiding van de mindervalide zoon van de oprichter, namelijk de Heer Christophe Van Elst, geboren te Duffel op 30 mei 1985, wonende te 2820 Bonheiden, Eksterveldlaan 58.

Om voormelde doelstellingen te verwezenlijken ontwikkelt de Stichting daartoe onder meer de volgende activiteiten:

a) het financieren van de huisvesting, opvang, begeleiding en verzorging van Christophe Van Elst door middel van uitkeringen, waarbij erover gewaakt wordt dat in de mate van het mogelijke alles gedaan wordt om de beperkingen die zijn lichamelijke en geestelijke toestand aan zijn levenskwaliteit oplegt optimaal te remediëren zodat hij levenslang voldoende comfortabel en menswaardig kan blijven wonen en leven en waarbij zal getracht worden hem zoveel mogelijk te integreren in de maatschappij door hem ondermeer te laten deelnemen aan begeleide uitstappen en reizen.

b) het ter beschikking stellen van voldoende zakgeld.

c) alle kosten dragen die gewenst zijn voor zijn onderwijs en opleiding.

d) de medische verzorging van Christophe opvolgen en indien mogelijk stappen ondernemen, naarmate de wetenschap vordert, om zijn fysieke en intellectuele mogelijkheden te verbeteren door behandelingen zowel in binnen als in buitenland.

e) regelmatig contact houden met de directie, geneeskundigen en verplegend personeel van het tehuis waar hij in de toekomst zou verblijven.

f) het beheer van het vermogen voor Christophe Van Eist dat later nog zal worden ingebracht en dit zowel bij leven als naar aanleiding van het overlijden van de stichter, alsmede van het vermogen ingebracht op heden. Zij bekomt daartoe de eigendom van de gelden hoger vermeld en zal deze beheren en erover beschikken in het belang van het kind, zoals hoger vermeld.

De roerende goederen die Christophe Van Eist als erfdeel zullen toekomen en de opbrengst van de verkoop of verhuur van onroerende goederen dienen integraal ten goede te komen van de Private Stichting en aangewend te worden zoals hoger gemeld.

De verbintenissen om de inboedel en Christophe's aansprakelijkheid te verzekeren dienen verder gezet

te worden. Dit geldt eveneens voor alle ander verzekeringen (met name levensverzekering(en),

hospita lisatieverzekering(en), pensioenverzekeringen en zo meer) afgesloten in hoofde van Christophe.

De Stichting mag verder alle handelingen stellen die de levensomstandigheid en de toekomst van de

Heer Christophe Van Elst zou kunnen verbeteren, ook deze die hierboven niet uitdrukkelijk vermeld staan.

De Stichting beoogt niet het maken van winst en heeft een belangeloos doel.

Het doel kan niet worden gewijzigd dan bij besluit van de Raad van Bestuur, volgens de vereisten voor

statutenwijziging, vast te stellen bij authentieke akte.

5. Duur: De Stichting is opgericht voor de gehele levensduur van de Heer Christophe Van Elst, voornoemd. Zij zal eindigen bij zijn overlijden.

6. Raad van bestuur

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het -' Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

a/ samenstelling van de raad van bestuur:

De Stichting wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie leden die als

college optreden.

b/ bestuurders: De eerste raad van bestuur bestaat uit de hierna vermelde personen conform artikel 5

van haar statuten, met de bijzondere functies achter hun naam vernield:

1) De Heer VAN ELST Philip Albert Jozef Maria, geboren te Duffel op 1 november 1952, echtgescheiden, van Belgische nationaliteit, met rijksregistemummer 52.11.01-093.76, wonende te 2820 Bonheiden, Eksterveldiaan 58, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van de Raad van Bestuur;

2) de Heer VAN ELST Francis Maria Jozef Melanie Philip, geboren te Duffel op 21 augustus 1950, echtgenoot van Mevrouw Seliaerts Eleonore, met rijksregistemummer 50.08.21-067.21, wonende te 2820 Bonheiden, Achterdiedonken 7 A, secretaris;

3) Mevrouw VAN ELST Colette Eleonora Francisca Sabine Erwig, geboren te Antwerpen-Wilrijk op 26 juli 1986, ongehuwd, met rijksregistemummer 86.07.26-140.62, wonende te 2820 Bonheiden, Achterdiedonken 7 A.

De bestuurders worden voor het leven benoemd.

c/ benoeming en beëindiging van mandaat van de bestuurders:

De benoeming van bestuurders zal in de toekomst geschieden als volgt:

In geval van ontslag of overlijden van één van de voornoemde bestuurders, wordt achtereenvolgens

benoemd als bestuurder-opvolger.

1) Mevrouw VAN ELST Valerie Eleonora Francisca Leonie Philip, geboren te Antwerpen-Wilrijk op 4 april 1981, ongehuwd, met rijksregistemummer 81.04.04-264.84, wonende te 2820 Bonheiden, Achterdiedonken 7 A,

2) Mevrouw VAN ELST Katrijn Eleonora Francisca Miriam Erwig, geboren te Antwerpen-Wilrijk op 28 mei 1983, gehuwd met de Heer Pauwels Nils, met rijksregistemummer 83.05.28-088.74, wonende te 2860 Sint-Katelijne-Waver, Rozendaalweg B en

3) de Heer VAN EIST Philippe Francis Eleonore Marit, geboren te Antwerpen-Wilrijk op 24 mei 1988, ongehuwd, met rijksregistemummer 88.05.24-339.48, wonende te 2820 Bonheiden, Achterdiedonken 7 A, in die volgorde.

Nieuwe bestuurders worden benoemd door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid van stemmen, binnen de twee maanden na het ontslag, overlijden of afzetting van een bestuurder.

Enkel natuurlijke personen kunnen deel uitmaken van de Raad van Bestuur.

Een bestuurder kan op elk ogenblik ontslag nemen. Daartoe richt hij een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur die geroepen wordt dit verzoek op de eerstkomende bijeenkomst van de Raad en uiterlijk binnen de maand na ontvangst ervan te aanvaarden.

De ontslagnemend bestuurder blijft in functie tot zijn ontslag is aanvaard.

Een bestuurder kan ten allen tijde door de overige bestuurders worden geschorst en ontslagen. De betrokken bestuurder heeft het recht zich op een vergadering van de Raad van Bestuur te verantwoorden en kan zich daarbij laten bijstaan door een raadsman.

De schorsing van een bestuurder vervalt indien de Raad van Bestuur niet binnen de drie maanden na de datum van ingang van de schorsing besluit tot ontslag, tot opheffing of handhaving van de schorsing. Een schorsing kan een keer voor ten hoogste drie maanden worden verlengd, ingaande op de datum waarop het besluit tot verlenging van de schorsing werd genomen.

De benoeming en het aftreden van bestuurders wordt door het Bestuur zonder verwijl neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Eerste Aanleg en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De Rechtbank van Eerste Aanleg van het arrondissement waar de Stichting haar zetel heeft, kan de afzetting van bestuurders uitspreken die blijk gegeven hebben van kennelijke nalatigheid, die de verplichtingen hen opgelegd door de wet en door deze statuten niet nakomen of goederen van de Stichting aanwenden voor een doel in strijd met hun bestemming of voor een doel in strijd met de wet of de statuten of de openbare orde. In dat geval benoemt de Rechtbank nieuwe bestuurders conform de statuten.

Het mandaat van bestuurder eindigt van rechtswege:

- door zijn overlijden;

- doordat hij het voorwerp wordt van een collectieve schuldenregeling;

- doordat hij onder voogdij of bewind wordt gesteld, onbekwaam of kennelijk onvermogend wordt

verklaard.

d/ bevoegdheid van de raad van bestuur:

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de Stichting. Hij mag aile roerende en onroerende goederen verwerven en vervreemden, goederen in pand en in hypotheek geven, leningen en kredietopeningen aangaan en toestaan, ontslag ambtshalve inschrijving geven, alle huurcontracten en contracten van dienstverlening afsluiten; in het algemeen alles doen wat nuttig of noodzakelijk is, inbegrepen de handelingen die hier niet uitdrukkelijk vermeld worden.

De Raad kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid ten aanzien van bepaalde taken of handelingen opdragen aan een van de bestuurders of aan één of meerdere derde(n). Indien het beheer over het geheel of een deel van de fondsen wordt overgelaten aan één of meerdere derde(n) en de Raad van Bestuur opteert alsdan voor discretionair beheer door een derde, zal men alsdan alleen kunnen opteren voor een defensief profiel.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Voor de volgende besluiten is evenwel een unanieme meerderheid vereist, namelijk bij doelwijziging en bij naamswijziging.

Legaten kunnen enkel worden aanvaard onder voorrecht van boedelbeschrijving.

Een bestuurder kan één andere bestuurder vertegenwoordigen bij volmacht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

In geval van gelijkheid, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de Stichting zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij éénparig schriftelijk akkoord van de bestuurders.

7. Aansorakeliikheid: Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de instelling; hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van hun statutaire opdracht en tot tekortkomingen in het Bestuur.

8. Dapeliiks bestuur De Raad van bestuur (en de stichter bij de oprichting) kan uit zijn leden een gedelegeerd bestuurder benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. De Raad van Bestuur beslist omtrent zijn benoeming, ontslag en bevoegdheid.

Deze verzorgt onder meer de lopende zaken en de briefwisseling en tekent namens de Stichting alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van post, bank, spaarbank, deposito- en consignatiekas, spoorweg, vervoer en andere ondememingen en diensten.

Als beginsel geldt dat deze alle handelingen mag verrichten die niet verder reiken dan de behoeften van het dagelijks leven van de Stichting of de behoeften die om reden zowel van het minder belang dat ze vertonen als van de noodzakelijkheid een vlugge oplossing te treffen, tussenkomst van de Raad van Bestuur niet rechtvaardigen.

9. Externe vertegenwoordiging: De Raad van Bestuur als college handelend bij meerderheid van zijn leden vertegenwoordigt de Stichting in alle handelingen in en buiten rechte, treedt op als eiser of als verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur als college, wordt de Stichting in rechte en ten aanzien van derden rechtsgeldig vertegenwoordigd voor rechtshandelingen die vallen binnen het dagelijks bestuur, door de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Bestuurders die namens de Raad optreden, behoeven ten aanzien van derden niet te doen blijken van enig besluit of enige machtiging van de Raad.

Bovendien is de Stichting op geldige wijze vertegenwoordigd door bijzondere lasthebbers binnen de grenzen van de hen verleende volmacht.

10 . Wiize regeling belangenconflicten:

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een verrichting die behoort tot de bevoegdheden van de Raad van Bestuur, dan moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad een besluit neemt. ln dat geval neemt de betrokken bestuurder niet aan de stemming deel en dient de Raad van Bestuur te besluiten met éénparigheid van

stemmen. De betrokken bestuurder zal zich eveneens onthouden van enige tussenkomst als

vertegenwoordiger van de Stichting voor de uitvoering van het genomen besluit.

In geval de Stichting een of meer commissarissen heeft benoemd, moet de betrokken bestuurder tevens die comissaris(sen) van het strijdig belang op de hoogte brengen.

Van de tegenstrijdigheid van belangen wordt melding gemaakt op de agenda van de vergadering en de notulen van de vergadering vermelden expliciet de grond van het belangenconflict, het resultaat van de bespreking, de besluitvorming en de stemming over deze aangelegenheid samen met de verantwoording van het door de Raad daaromtrent genomen besluit en de vermogensrechtelijke gevolgen ervan voor de Stichting.

11. Commissarissen: geen.

12. Bestemming van netto-activa:

Wanneer het belangeloos doel van de Stichting is verwezenlijkt, mag de stichter of mogen de rechthebbenden van de Stichter de goederen terugnemen die door de stichter besteed werden aan de verwezenlijking van dit doel, of desgevallend een bedrag gelijk aan de waarde van deze goederen en dit zowel voor de ingebrachte goederen als voor de gelegateerde goederen.

Dit geldt eveneens voor de goederen die bij zaakvervanging of door wederbelegging in de plaats zijn gekomen. De stichter is of zijn rechthebbenden zijn geen vergoeding verschuldigd voor de meerwaarde, gerealiseerd door de Stichting op de destijds door hem ingebrachte of gelegateerde goederen.

Na afloop van de vereffening verleent de rechtbank toestemming om het eventuele netto-actief te bestemmen aan de stichter respectievelijk aan de rechthebbenden van de Stichter. De bestemming van het actief heeft slechts plaats na voldoening van de rechten van de schuldeisers.

13. Voorwaarden tot wiiziging van de statuten:

De statuten van de Private Stichting kunnen gewijzigd worden bij beslissing van de Raad van Bestuur, beslissend met drie vierden meerderheid van de bestuurders, waarbij alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd dienen te zijn.

Betreft het besluit een wijziging aan de naam of het doel van de Stichting, dan moet het voorstel worden goedgekeurd door alle bestuurders bij eenparigheid.

De statuten kunnen slechts gewijzigd worden bij authentieke akte.

Elke statutenwijziging wordt zonder verwijf neergelegd in het dossier van de Stichting ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Na elke wijziging van de statuten wordt een nieuwe gecoördineerd tekst van de statuten opgesteld die eveneens in het Stichtingsdossier wordt neergelegd.

indien ongewijzigde handhaving van de statuten gevolgen zou hebben die de stichter bij de oprichting niet kan hebben gewild en de Raad van Bestuur nalaat de statuten te wijzigen, kan de Rechtbank van Eerste Aanleg van het arrondissement waar de Stichting haar zetel heeft, op verzoek van tenminste één bestuurder of op vordering van het openbaar ministerie de statuten wijzigen. Zij waakt erover daarbij zo min mogelijk van de bestaande statuten af te wijken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aars het Belgisch Staatsblad

L eoor- behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg



14. Boekjaar: Het boekjaar vangt aan op één januari om te eindigen op éénendertig december

daarna. . Het eerste boekjaar eindigt op 31 december 2011

15. Jaarrekening: Bij het einde van elk boekjaar wordt door de Raad van Bestuur de jaarrekening

opgesteld en de begroting van het volgend boekjaar opgemaakt conform de wet. Zij worden aan de

goedkeuring van de Raad van Bestuur onderworpen.

VOOR UITTREKSEL (ondertekend)

Frank Liesse

Geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VECHRI

Adresse
EKSTERVELDLAAN 58 2820 BONHEIDEN

Code postal : 2820
Localité : BONHEIDEN
Commune : BONHEIDEN
Province : Anvers
Région : Région flamande