VEELAERT ARCHITECTEN EN PARTNERS

Divers


Dénomination : VEELAERT ARCHITECTEN EN PARTNERS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 523.953.418

Publication

28/03/2013
ÿþ Mod Word 111

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

HII~I IV II19IYR,IYIN

y ~_.1, . ., " ÿ '<m: cg* van de

Rechtbank vGa iiti?rie:F:: ~ ~" Antwerpen op

Relie/flor,

Ondernemingsnr 502 JO . 958.. `718

Benaming

(voluit) ; VEELAERT ARCHITECTEN EN PARTNERS

(verkort) "

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : (2030) Antwerpen, Straatsburgdok Noordkaai 33 bus 6 (volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor notaris Dirk COUTURiER ter standplaats Antwerpen-Wilrijk, op 12 maart 2013, neergelegd ter registratie, blijkt dat de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Veelaert Architecten en Partners" werd opgericht.

Hierna volgt het ontledend uittreksel, met het oog op de neerlegging ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel te Antwerpen vóór registratie:

1, rechtsvorm en naam ; burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Veelaert Architecten en Partners".

2. Zetel : (2030) Antwerpen, Straatsburgdok Noordkaai 33 bus 6

3. Oprichters:

1. De heer VEELAERT Jan Jean Jeanne, wonende te 2950 Kapellen, Petunialaan 22

2. mevrouw MAES Marie Christine Judith Xavier, wonende te 2950 Kapellen, Petunialaan 22.

3. De heer MAES Luc Myriam Floribert Marie Magdalena Adhemar, wonende te 8670 Koksijde (Oostduinkerke), Alfred Devoslaan(Odk) 32.

4. Kapitaal : Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk,

Het vast gedeelte van het kapitaal bedraagt vijftigduizend euro (¬ 50.000,00). Het wordt vertegenwoordigd

door vijfhonderd (500) aandelen op naam, zonder nominale waarde. Het is volledig geplaatst en volgestort.

5. Samenstelling kapitaal:

op alle vijfhonderd (500) aandelen is in geld ingeschreven als volgt:

- door voornoemde heer VEELAERT Jan op vierhonderdnegentig aandelen;

- door voornoemde mevrouw MAES Marie Christine op vijf aandelen;

- door voornoemde heer MAES Luc op vijf aandelen;

Of in totaal: vijfhonderd aandelen: 500

Het maatschappelijk kapitaal is volgestort door inbreng in geld.

6. boekjaar: begint op één oktober en eindigt op dertig september van elk jaar, het eerste boekjaar gaat in op datum der neerlegging van het vennootschapsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en eindigt op 30 september 2014.

7. Reserves  winst --vereffening :

- Van de te bestemmen winst van het boekjaar wordt minimum vijf procent voorafgenomen voor de vorming van een reservefonds, tot dat dit fonds éénitiende van het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt. Over de bestemming van het saldo wordt beslist door de jaarvergadering op voorstel van het bestuur.

- Het saldo (netto-provenu) van de vereffening, na aanzuivering van alle schulden en lasten van de vennootschap of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt door de vereffenaars onder de vennoten verdeeld naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten, nadat, indien nodig, de aandelen op een gelijke voet worden gesteld ofwel door aanrekening van de nog openstaande bedragen op de aandelen

Op de laatste biz van Luik B vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(en1

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

waarop in mindere mate is afbetaald, ofwel dóor vooruitbetaling ten bate van de aandelen waarop in hogere mate is betaald, tot beloop van het verschil.

8. Bestuur :

8.1, De vennootschap wordt bestuurd door minstens één bestuurder of indien er meerdere zijn, door de raad van bestuur, al dan niet vennoten. Zij worden benoemd door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen.

Elke bestuurder moet een natuurlijke persoon zijn die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen. Hij moet ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte als college,

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van' de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap ten opzichte van derden rechtsgeldig verbonden door een bestuurder die alleen handelt.

De raad van bestuur of een bestuurder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kan de raad van bestuur of een bestuurder volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect. Immers, enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

8.2. Tot bestuurder van de vennootschap wordt benoemd;

Voornoemde heer VEELHERT Jan Jean Jeanne.

Duur: zijn opdracht wordt toegekend voor onbepaalde duur;

Bezoldiging: bezoldigd, behoudens andersluidende beslissing door de algemene vergadering.

9. Doel

De vennootschap heeft tot doel:

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar bestuurders er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

10. Jaarvergadering: De jaarvergadering wordt gehouden op de laatste vrijdag van de maand februari om 18.00 uur. De eerstvolgende jaarvergadering zal plaats hebben in februari 2015,

11, Bijzondere Volmacht :

Zelfde vergadering geeft volmacht met reoht van indeplaatsstelling aan de naamloze vennootschap "B & R", te (2930) Brasschaat, De Caterslei 5, om in naam en voor rekening van de vennootschap de nodige formaliteiten te vervullen en te dien einde alle akten en stukken te tekenen tot;

- inschrijvingen en alle latere wijzigingen en schrappingen van deze vennootschap in de Kruispuntbank van Ondernemingen en bij het Ondernemingsloket;

- neerlegging bij de Griffie van de Rechtbank van Koophandel van alle bekendmakingen in het Belgisch Staatsblad;

- inschrijvingen, en alle latere wijzigingen en schrappingen van deze vennootschap als belastingplichtige bij de administratie van de Belastingen op de Toegevoegde Waarde en bij de administratie van de Directe Belastingen;

- aansluiting bij het sociaal secretariaat, de sociale dienst voor zelfstandigen en de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid.

12, Ondergetekende notaris Couturier bevestigt het bankattest ontvangen te hebben op 11 maart 2013 om het te bewaren in het vennootschapsdossier. Voormeld attest werd afgeleverd door BNP PARIBAS FORTIS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

4-

oor-

behouden

aan het

Berglach

Staatsblad

ten bewijze van de storting, voorafgaandelijk aan de akte, van vijftigduizend euro (¬ 50.000,00) EUR op een bijzondere rekening.

Notaris Dirk COUTURIER.

Tesamen hierbij neergelegd

- afschrift.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)1(er i bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
VEELAERT ARCHITECTEN EN PARTNERS

Adresse
STRAATSBURGDOK NOORDKAAI 33, BUS 6 2030 ANTWERPEN 3

Code postal : 2030
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande