VENHOOM

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : VENHOOM
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 536.320.720

Publication

11/07/2013
ÿþ Mod Word 11.1

ï~Mt i S i (n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-behoude

aan het

Belgisct Staatsbla

Iten11

Ondernemingsnr : OSS " " `td-52=1

Benaming

(voluit) : VENHOOM

(verkort)

Neergelegd fer griffie van de Rechthink van Koophandel te Antwerpen, op

0 2 2013

Griffie

Rechtsvorm : vennootschap onder firma

Zetel : Statiestraat 31 te 2547 Lint

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING EN BENOEMINGEN

In het jaar 2013 op 7 juni 2013

tussen de comparanten;

1. de heer Johan Janssens, wonende te 2547 Lint, Statiestraat 31

2. mevrouw Kristine Van Hoomissen, wonende te 2547 Lint, Statiestraat 31

wordt bij deze akte vanaf heden een vennootschap onder firma (VOF) opgericht.

De vennootschapsovereenkomst wordt aangegaan onder de volgende voorwaarden die als statuten van de

vennootschap gelden

Artikel 1 - rechtsvorm en naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een vennootschap onder firma. Haar naam luidt: "VENHOOM":

V.O.F.

Artikel 2 - zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap wordt gevestigd te 2547 Lint, Statiestraat 31. De zetel mag

niet overgebracht worden naar een andere plaats zonder toestemming van aile vennoten.

Artikel 3 - duur

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur. Iedere vennoot zal een einde mogen stellen aan

de vennootschap mits hij zes (6) maanden vooraf zijn medevennoten per aangetekende brief verwittigt.

ln geval van overlijden van één van de vennoten of opzegging door één van de vennoten blijft de

vennootschap bestaan, tenzij met éénparigheid tot de ontbinding van de vennootschap wordt besloten.

Artikel 4 - doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor

rekening van derden;

- het aanhouden van deelnemingen in andere vennootschappen

- de deelname onder welke vorm ook aan oprichting, uitbreiding en omvorming van ondernemingen en, vennootschappen allerhande, alsmede het verwerven in allerhande ondernemingen van aandelen of rechten in: de meest ruime zin onder meer bij wijze van inbreng, onderschrijving, aankoop of op welke wijze ook, kortom: het nemen van participaties onder eender welke vorm in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen:

en ondernemingen

holdingactiviteiten

- het ontwikkelen van activiteiten op het gebied van management, beheersadvies, administratieve en: cómmerciële dienstverlening aan alle bestaande en nog op te richten commerciële en dienstverlenende ondernemingen;

het verstrekken van alle diensten, raad en advies voor eigen rekening als voor andere vennootschappen, organisaties, besturen, verenigingen en natuurlijke personen, zowel in binnen- als in buitenland, zowel op algemeen, financieel, administratief, economisch, juridisch, organisatorisch vlak als op het gebied van management, marketing, research, productie, public-relations en ondernemingstechnieken

- het beheer, de instandhouding en valorisatie van een onroerend patrimonium met inbegrip van het onderhoud, de verbouwing en de verhuring ervan; kortom alle verrichtingen doen van onroerende aard, uitgezonderd deze die haar de hoedanigheid van vastgoedmakelaar zouden geven. Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zal zich mogen interesseren, door middel van inbreng, versmelting, deelname of anderszins, in alle bestaande of op te richten vennoot-schappen, ondernemingen, zowel in België als in het buitenland, die een gelijkaardig doel nastreven of waarvan het doel in enig verband met het hare staat. De vennootschap mag zich ten gunste van zelfde vennootschappen borg stellen of hen aval verlenen, optreden als hun agent of vertegenwoordigen, voorschotten toestaan, krediet verlenen, hypothecaire en andere zekerheden verstrekken. Tevens mag zij in zelfde vennoot-schappen de hoedanigheid van bestuurder of vereffenaar waarnemen en uitoefenen.De vennootschap mag deze activiteiten uitvoeren zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden.Om het gestelde doel te bereiken, mag de vennootschap haar activiteiten zowel in het binnenland als in het buitenland uitoefenen. Deze opsomming is verklarend en niet beperkend en moet verstaan worden in haar uitgebreidste zin.

Artikel 5 - kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op E 500,00 (vijfhonderd euro).

Het maatschappelijk kapitaal wordt verdeeld in 500 (vijfhonderd) aandelen.

De aandelen worden op volgende wijze onderschreven:

-De heer Johan Janssens schrijft in op 300 (driehonderd) aandelen.

volledig in geld Volstort.

-Mevrouw Kristine Van Hoomissen schrijft in op 200 (tweehonderd) aandelen.

oprichting volledig in geld voistort.

De aandelen worden bij oprichting

De aandelen worden bij

hoofdelijk aansprakelijke de vennootschap, ook al

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6 - verantwoordelijkheid

De vennootschap onder firma is een vennootschap die wordt aangegaan tussen

vennoten die tot doel heeft een handelsactiviteit uit te oefenen.

De vennoten onder firma zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van

heeft een enkele vennoot getekend, mits dit namens de vennootschap is geschied.

Artikel 7 -- bestuur en vertegenwoordiging

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meerdere zaakvoerders, welke beherende vennoten zijn. De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten van de VOF, bij eenparigheid van stemmen, welke hen, eveneens bij eenparigheid van stemmen, ten alle tijde, zonder hun beslissing te moeten verrechtvaardigen, kunnen ontslaan. De zaakvoerder, en in geval er meerdere zijn, ieder van hen, beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen, Voor alle vervreemdingen van onroerende goederen van de vennootschap en het aangaan van leningen, is evenwel het eenparig akkoord van alle vennoten vereist.

Artikel 8 - overdracht van aandelen

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, zonder het voorafgaand en geschreven akkoord van aile andere vennoten. De vennoten komen uitdrukkelijk overeen zich te houden aan de verkoopvoorwaarden van aandelen zoals die bedongen zijn in deze statuten, Zij zullen steeds onderling een recht van voorkoop respecteren. Concreet betekent dit dat zij hun aandelen aanbieden aan hun medevennoten alvorens deze aandelen aan derden aan te bieden, De wil tot verkoop wordt per aangetekende brief te kennen gegeven aan de medevennoten. De medevennoten beschikken over een termijn van I maand om af te zien van hun recht tot voorkoop. Indien er binnen de gestelde termijn van I maand geen reactie komt van de medevennoten betekent dit dat zij hun recht tot voorkoop zullen uitoefenen. Ais één vennoot schriftelijk aan de andere vennoten laat weten af te zien van zijn recht tof voorkoop, dan kan de resterende vennoot alleen het recht op voorkoop uitoefenen, De overnemende vennoot krijgt een betalingsfaciliteit van 3 maanden te rekenen vanaf de eerste van de maand die volgt op het verstrijken van de periode van I maand na de kennisgeving van de wil tot verkoop. Als geen vennoot zijn recht tot voorkoop gebruikt, dan mag de vennoot die wil verkopen, zijn aandelen te koop aanbieden aan derden tegen hetzij hetzelfde, hetzij een hoger bedrag zonder dat één van de andere vennoten hiertegen bezwaar kan laten gelden.

Artikel 9  Uittreding, uitsluiting, overlijden

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot. De erfgenamen en legatarissen van een overleden vennoot aan wie de aandelen van de overledene toekomen, worden van rechtswege vennoot, en vervullen de plaats van de overledene als vennoten van de vennootschap,

Elke vennoot kan uitgesloten worden wegens tekortkoming aan de verplichtingen die uit de statuten voortvloeien of indien hij andere daden verricht die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap. Deze uitsluiting kan enkel uitgesproken worden door een geldig samengeroepen algemene vergadering waarbij dat onderwerp op de agenda geplaatst werd bij de uitnodiging en nadat de beschuldigde gehoord is of van dit recht afziet, De uitsluiting dient uitgesproken te worden door 80% van de resterende stemgerechtigde aandelen. Indien de resterende stemgerechtigde aandelen in één hand verenigd zijn dient de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waar de maatschappelijke zetel gevestigd is, uitspraak te doen.

De uittredende vennoten en de erfgenamen van de overieden vennoot kunnen enkel in speciën hun aandeel in de vennootschap opeisen (scheidingsaandeel) dat als volgt berekend wordt: de waarde van het scheidingsaandeel omvat het bedrag dat door de betrokken vennoot op zijn aandelen gestort was, vermeerderd met een aan zijn aandelen evenredig recht in de beschikbare reserves.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

De rechthebbende kan noch de ontbinding, noch de vereffening en evenmin de verzegeling vorderen of beslag leggen op de goederen van de vennootschap.

Een uitgesloten vennoot heeft geen recht op enig scheidingsaandeel.

De uittredende vennoot, de uitgesloten vennoot of de erfgenamen van de overleden vennoot zijn aansprakelijk voor de schulden van de vennootschap aangegaan respectievelijk voor de uittreding, de uitsluiting of het overlijden.

Artikel 10 - boekjaar

Het boekjaar gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar. Op het einde van

ieder boekjaar zal een inventaris en een jaarrekening worden opgemaakt.

Artikel 11 - winstverdeling

De zuivere winst blijkt uit de batans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen. Over de winstverdeling en de reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Het eenparig akkoord van de vennoten wordt vereist. De vennoten mogen bij gewone meerderheid beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens bij eenvoudige meerderheid mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren, geheel of gedeeltelijk, zal worden uitgedeeld, hetzij boven op de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Artikel 12 - verliezen

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld warden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten. Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen,

Artikel 13 - jaarvergadering - bijzondere algemene vergaderingen

De jaarlijkse algemene vergadering zal gehouden worden op de laatste vrijdag van de maand juni om achttien uur.

De jaarlijkse algemene vergadering wordt bijeengeroepen per aangetekend schrijven, deurwaardersexploot of tegen ontvangstbewijs, door de oudste vennoot die tevens het voorzitterschap waarneemt. De bijeenroeping dient niet op een van deze wijzen gebeuren mits het akkoord van iedere vennoot of als blijkt dat alle vennoten op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De vennoten kunnen zich op de algemene vergadering, bij onderhandse volmacht, laten vertegenwoordigen door een medevennoot; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één volmacht, Aan ieder aandeel is één stem verbonden. De beslissingen worden per eenvoudige meerderheid genomen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Bij onbekwaamheid van één van de vennoten wordt het stemrecht, verbonden aan zijn aandelen, opgeschort. Indien op de algemene vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig of vertegenwoordigd is, dan zal een tweede vergadering moeten bijeengeroepen worden, die, mits de juiste oproepprocedure, rechtsgeldig mag beraadslagen welke ook het aantal van de aanwezige vennoten is.

Ieder vennoot kan steeds een buitengewone algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen. Daartoe moet hij al de medevennoten uitnodigen per aangetekende brief, die ten laatste acht (8) dagen vôôr de vergadering bij de post afgegeven moet zijn, Deze brief moet de dagorde vermelden. De vergadering zat worden voorgezeten door een voorzitter, en zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel. Alle beslissingen van de algemene vergadering vereisen de instemming van alle vennoten, tenzij anders bepaald werd in onderhavige statuten.

Artikel 14 - ontbinding - vereffening

In geval van ontbinding, benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaars die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zlj bepaalt hun aantal, hun bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening. Worden er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar. Hij heeft de bevoegdheden die het Wetboek van Vennootschappen aan vereffenaars toekent, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist.

Op de netto-opbrengst van de vereffening zullen de vennoten of hun rechtsopvolgers hun inbrengen terugnemen. Het saldo zal worden verdeeld volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

Artikel 15 - Keuze van woonplaats

Alle vennoten, zaakvoerders en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel der vennootschap, waar hun aile dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

A.Benoeming zaakvoerders

Onmiddellijk zijn de vennoten in bijzondere algemene vergadering bijeengekomen, en hebben met eenparigheid van stemmen beslist, aan te stellen als zaakvoerder: de heer Johan Janssens, die aanvaardt. De opdracht van de zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens latere andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

"

t Y

B. Eerste algemene vergadering - eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid tot en met éénendertig december tweeduizendveertien (31/12/2014). De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizendvijftien (2015).

C, Rechten en plichten

De datum vanaf welke de handelingen boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor de

vennootschap is 1 juni 2013.

Opgemaakt te Antwerpen op 7 juni 2013.

Johan Janssens

zaakvoerder

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VENHOOM

Adresse
STATIESTRAAT 31 2547 LINT

Code postal : 2547
Localité : LINT
Commune : LINT
Province : Anvers
Région : Région flamande