VERENIGING DER ANTWERPSE BIBLIOFIELEN

Association sans but lucratif


Dénomination : VERENIGING DER ANTWERPSE BIBLIOFIELEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.870.125

Publication

25/03/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1II! 011 0I! 11H! IIU 1011 ff1! 111! II 11!

*11096357+

E St

RECHTBANK KOOPHANDEL

15 MARI 2011

A N T V11 lw Rretill si

Ondernemingsnr : 410.870.125

Benaming

(voluit) : Vereniging van Antwerpse Bibliofielen

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Vrijdagmarkt 22, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Nieuwe statuten en wijzigingen in de samenstelling van de raad van bestuur;

Nieuwe statuten:

Titel I

I. Naam, zetel, doel en duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam: Vereniging van Antwerpse Bibliofielen. Zij werd opgericht in 1877 onder de naam Maatschappij der Antwerpsche Bibliophilen en is sinds 13 januari 1946 een vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet,

Vrijdagmarkt 22 te 2000 Antwerpen en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3

1. De vereniging stelt zich ten doel de bibliofilie en de studie van de geschiedenis van het boek en de prentkunst in Vlaanderen te bevorderen.

2. De vereniging tracht dit doel te bereiken door:

a. het uitgeven van De Gulden Passer. Tijdschrift voor boekwetenschap

b. het uitgeven van bijzondere publicaties

c. de organisatie van diverse activiteiten, zoals lezingen en excursies

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il

Lidmaatschap

Artikel 5

1. Alle natuurlijke personen die instemmen met het doel van de vereniging kunnen lid worden van de vereniging. De vereniging kent werkende leden, belangstellende leden en ereleden.

2. Werkende leden zijn zij die zich als kandidaat-werkend lid bij de raad van bestuur schriftelijk hebben aangemeld en door het bestuur als zodanig tot de vereniging zijn toegelaten. Kandidaat-werkende leden delen hun naam, adres, geboortedatum en -plaats mede en motiveren hun verzoek om toelating. De raad van bestuur neemt een besluit binnen drie maanden na indiening van het verzoek.

Werkende leden wenden hun kennis of ervaring aan ten gunste van de vereniging of verlenen hun medewerking aan de activiteiten van de vereniging.

Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet ten minste zes bedragen. Werkende leden zijn stemgerechtigd in de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3. Belangstellende leden zijn zij die zich als kandidaat-belangstellend lid bij de raad van bestuur schriftelijk hebben aangemeld en door het bestuur als zodanig tot de vereniging zijn toegelaten. Kandidaat-belangstellende leden delen hun naam, adres, geboortedatum- en plaats mede. De raad van bestuur neemt een besluit binnen de maand na indiening van het verzoek.

Het aantal belangstellende leden is onbeperkt. Belangstellende leden zijn niet

stemgerechtigd in de algemene vergadering.

4. Ereleden zijn zij die, op grond van bijzondere verdiensten voor de vereniging, als zodanig

door de raad van bestuur zijn benoemd en hun benoeming hebben aanvaard.

Ereleden zijn niet stemgerechtigd in de algemene vergadering.

5. Door hun lidmaatschap onderschrijven de werkende leden, belangstellende leden en ereleden de statuten van de vereniging en de krachtens deze statuten genomen besluiten.

6. Het lidmaatschap geeft recht op:

a. een gratis abonnement op De Gulden Passer

b. reductie op andere publicaties van de vereniging

c. deelneming aan de activiteiten van de vereniging

7. Van de werkende leden houdt de raad van bestuur een register bij, waarin naam en

adres van deze leden, evenals de datum van hun toetreding, ontslag, royement of overlijden worden vermeld. Werkende leden zijn gerechtigd om inzage te krijgen van het register op de zetel van de vereniging.

Artikel 6

leder werkend lid en belangstellend lid is jaarlijks contributie verschuldigd. De grootte van de contributie wordt vastgesteld door de algemene vergadering, maar mag niet meer dan duizend euro bedragen. Ereleden zijn vrijgesteld van contributie.

Artikel 7

Werkende leden, belangstellende leden en ereleden zijn op generlei wijze persoonlijk

aansprakelijk voor de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Artikel 8

1. Het lidmaatschap eindigt:

a. door overlijden van het werkend lid, belangstellend lid of erelid

b. door opzegging door het werkend lid, belangstellend lid of erelid

c. door royement van het werkend lid, belangstellend lid of erelid

2. Opzegging van het lidmaatschap kan slechts geschieden door schriftelijke mededeling aan de raad van bestuur. Werkende en belangstellende leden die, ondanks betalingsherinnering, hun contributie niet hebben voldaan voor 31 december van het lopende kalenderjaar, worden geacht hun lidmaatschap te hebben opgezegd.

3. Het royement kan alleen worden uitgesproken wanneer een werkend lid, belangstellend lid of erelid in strijd met de statuten of besluiten van de vereniging handelt of de vereniging op onredelijke wijze benadeelt.

Het royement van een werkend lid geschiedt door de algemene vergadering, die de betrokkene per brief en met opgaaf van redenen van het besluit in kennis stelt. Voor de algemene vergadering tot royement besluit, kan de betrokkene op zijn verzoek worden gehoord. Het besluit der algemene vergadering tot royement moet worden genomen bij meerderheid van ten minste twee derde van de uitgebrachte stemmen.

Het royement van een belangstellend lid of erelid geschiedt door de raad van bestuur, die de betrokkene per brief en met opgaaf van redenen van het besluit in kennis stelt. Voor de raad van bestuur tot royement besluit, kan de betrokkene op zijn verzoek worden gehoord. Het besluit van het bestuur tot royement moet worden genomen bij meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen.

Artikel 9

Werkende leden, belangstellende leden en ereleden die hun lidmaatschap hebben opgezegd of die door de vereniging zijn geroyeerd, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen van de vereniging, noch de teruggave van betaalde contributies of andere bedragen eisen.

Titel Ni

Algemene vergadering

Artikel 10

1. Jaarlijks wordt ten minste één algemene vergadering gehouden en wel binnen zes maanden

ir ' r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2011- Annexes du Moniteur belge

na afloop van het boekjaar, dat samenvalt met het kalenderjaar.

In deze algemene vergadering brengt de raad van bestuur verslag uit over het gevoerde beleid. Het bestuur legt ook de jaarrekening over het afgelopen boekjaar en de begroting voor het lopende boekjaar ter goedkeuring aan de vergadering voor. Ook neemt de algemene vergadering kennis van het verslag van de controleur der rekeningen of, in voorkomend geval, de commissaris. Worden de jaarrekening en het controleverslag goedgekeurd, dan geeft de algemene vergadering kwijting van de bestuurders en de controleur der rekeningen of, in voorkomend geval, de commissaris.

2. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur. De bijeenroeping geschiedt door schriftelijke mededeling aan de werkende leden, belangstellende leden en ereleden op een termijn van ten minste drie weken voor de dag van de algemene vergadering.

Bij de oproeping worden de te behandelen onderwerpen vermeld. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de werkende leden en ingediend ten laatste twee weken voor de dag waarop de algemene vergadering zal worden gehouden, wordt op de agenda geplaatst. Toegevoegde agendapunten worden ten laatste acht dagen voor de dag van de algemene vergadering schriftelijk meegedeeld aan de werkende leden, belangstellende leden en ereleden.

De algemene vergadering kan enkel beraadslagen en besluiten over de onderwerpen die op de agenda staan, tenzij alle werkende leden aanwezig zijn en zij ermee instemmen dat ter vergadering nog andere punten op de agenda worden geplaatst. Het besluit om andere punten op de agenda te plaatsen, moet worden genomen bij meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen.

De jaarrekening en de begroting liggen ten minste acht dagen voor de algemene

vergadering ter inzage van de werkende leden, belangstellende leden en ereleden op de zetel van de vereniging.

3. De algemene vergadering wordt geleid door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of een andere bestuurder. Zijn geen bestuurders aanwezig, dan voorziet de vergadering zelf in haar leiding.

4. Van wat in de algemene vergadering besproken is, worden notulen opgemaakt door de secretaris of, bij diens afwezigheid, door een door de voorzitter aangewezen persoon. Deze notulen worden door de voorzitter en de secretaris van die vergadering ondertekend en op de zetel van de vereniging bewaard.

Alle afschriften en uittreksels van de notulen worden ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter tezamen met de secretaris.

Werkende leden, belangstellende leden en ereleden zijn gerechtigd om inzage te krijgen van de notulen van de algemene vergadering. Belanghebbende derden kunnen inzage van de notulen vragen door een brief te richten aan de voorzitter of de secretaris van de raad van bestuur.

Artikel 11

1. Toegang tot de algemene vergadering hebben de werkende leden, belangstellende leden en ereleden van de vereniging, alsmede degenen die door de raad van bestuur en/of de algemene vergadering zijn uitgenodigd.

2. Stemgerechtigd in de algemene vergadering zijn alleen de werkende leden. Ieder van hen heeft één stem. Ieder die stemgerechtigd is, kan een andere stemgerechtigde schriftelijk volmacht verlenen tot het uitbrengen van zijn stem. Een stemgerechtigde kan voor ten hoogste één ander werkend lid als gevolmachtigde optreden.

3. De voorzitter bepaalt de wijze waarop de stemmingen in de algemene vergadering worden gehouden.

4. Alle besluiten worden genomen bij meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, behoudens die besluiten waaromtrent bij de wet een grotere meerderheid is voorgeschreven.

Bij staking van stemmen over zaken is het voorstel verworpen. Staken de stemmen bij verkiezing van personen, dan beslist het lot. Indien bij verkiezing tussen meer dan twee personen door niemand een meerderheid is verkregen, wordt herstemd tussen de twee personen die het grootste aantal stemmen kregen, zo nodig na tussenstemming.

Artikel 12

De algemene vergadering is bevoegd voor:

a. de wijziging van de statuten

b. de benoeming en de afzetting van de bestuurders

c. de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van de bezoldiging van de

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2011- Annexes du Moniteur belge

commissaris, ingeval een bezoldiging wordt toegekend

d. de kwijting van de bestuurders en, in voorkomend geval, de commissaris

e. de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting

f. de ontbinding van de vereniging

g. het royement van een werkend lid

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

i. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 13

Naast de algemene vergadering zoals bedoeld in artikel 10, worden bijzondere algemene vergaderingen bijeengeroepen door de raad van bestuur zo dikwijls als hij dit wenselijk acht of wanneer ten minste één tiende van de werkende leden hier schriftelijk om vraagt. In dit laatste geval is het bestuur verplicht tot het bijeenroepen van een algemene vergadering binnen vier weken na indiening van het verzoek.

Artikel 14

In de algemene vergadering worden de besluiten genomen bij meerderheid van de geldig

uitgebrachte stemmen, behoudens in de volgende gevallen:

a. Tot wijziging van de statuten kan door de algemene vergadering slechts worden besloten indien ten minste twee derde van de werkende leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is en er een meerderheid is van ten minste twee derde van de uitgebrachte stemmen. Indien tijdens de eerste vergadering het quorum niet aanwezig is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die tot wijziging kan besluiten bij meerderheid van twee derde van de uitgebrachte stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. De tweede vergadering mag ten vroegste drie weken na de eerste vergadering worden gehouden.

b. Tot wijziging van de statuten die betrekking heeft op het doel van de vereniging kan door de algemene vergadering slechts worden besloten indien ten minste twee derde van de werkende leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is en er een meerderheid is van ten minste vier vijfde van de uitgebrachte stemmen. Indien tijdens de eerste vergadering het quorum niet aanwezig is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die tot wijziging kan besluiten bij meerderheid van ten minste vier vijfde van de uitgebrachte stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. De tweede vergadering mag ten vroegste drie weken na de eerste vergadering worden gehouden.

c. Tot royement van een werkend lid kan door de algemene vergadering slechts worden besloten bij meerderheid van ten minste twee derde van de uitgebrachte stemmen.

d. Tot ontbinding van de vereniging kan door de algemene vergadering slechts worden besloten indien ten minste twee derde van de werkende leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is en er een meerderheid is van ten minste vier vijfde van de uitgebrachte stemmen. Indien tijdens de eerste vergadering het quorum niet aanwezig is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die tot ontbinding kan besluiten bij meerderheid van ten minste vier vijfde van de uitgebrachte stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. De tweede vergadering mag ten vroegste drie weken na de eerste vergadering worden gehouden.

Titel IV

Bestuur

Artikel 15

1. De raad van bestuur bestaat uit ten minste vijf personen, die uit hun midden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aanwijzen.

2. De bestuurders worden door de algemene vergadering uit de werkende leden van de vereniging benoemd. De benoeming geschiedt bij meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen.

3. Bestuurders worden benoemd voor een periode van drie jaar. Onder een jaar wordt te dezen verstaan de periode tussen twee opeenvolgende jaarlijkse algemene vergaderingen. Bestuurders die de functie van secretaris of penningmeester uitoefenen, zijn te allen tijde herbenoembaar als bestuurder. Andere bestuurders zijn na twee opeenvolgende ambtstermijnen niet herbenoembaar.

Een bestuurder die benoemd wordt in een tussentijds opengevallen functie, kan slechts de ambtstermijn van zijn voorganger voltooien.

4. De functie van bestuurder is onbezoldigd.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2011- Annexes du Moniteur belge

5. De functie van bestuurder eindigt:

a. door overlijden van de bestuurder

b. door het verstrijken van de ambtstermijn

c. door ontslagneming door de bestuurder

d. door afzetting van de bestuurder

e. door verlies van het lidmaatschap

6. Een bestuurder kan te allen tijde ontslag nemen. Ontslagneming door de bestuurder kan slechts geschieden door schriftelijke mededeling aan de zetel van de vereniging.

7. Afzetting van de bestuurder geschiedt door de algemene vergadering, die de betrokkene per brief en met opgaaf van redenen van het besluit in kennis stelt. Voor de algemene vergadering tot afzetting besluit, kan de betrokkene op zijn verzoek worden gehoord. Het besluit der algemene vergadering tot afzetting moet worden genomen bij meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen.

8. Een bestuurder die zijn ambt beëindigt zoals bepaald in lid 5, sub b, c en e, blijft in functie

tot zijn opvolger is benoemd. De vervanging moet echter geschieden binnen drie maanden na het openvallen van de functie.

Artikel 16

1. De raad van bestuur is belast met het besturen van de vereniging. Hij vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Hij beschikt over de meest uitgebreide macht om de belangen van de vereniging te behartigen, verwerft en vervreemdt alle roerende en onroerende goederen, sluit alle overeenkomsten en treft alle minnelijke schikkingen. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk toewijst aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

2. De vertegenwoordigingsbevoegdheid komt bovendien toe aan de voorzitter of, bij diens afwezigheid, aan de ondervoorzitter tezamen met de secretaris of de penningmeester. De functie van bestuurder die bevoegd is de vereniging te vertegenwoordigen, hierna vertegenwoordiger genoemd, eindigt:

a. door overlijden van de vertegenwoordiger

b. door het verstrijken van de ambtstermijn als bestuurder

c. door ontslagneming door de vertegenwoordiger

d. door afzetting van de vertegenwoordiger

e. door verlies van het lidmaatschap

Een vertegenwoordiger kan te allen tijde ontslag nemen. Ontslagneming door de

vertegenwoordiger kan slechts geschieden door schriftelijke mededeling aan de zetel van de vereniging.

Afzetting van de vertegenwoordiger geschiedt door de raad van bestuur, die de betrokkene per brief en met opgaaf van redenen van het besluit in kennis stelt. Voor de raad van bestuur tot afzetting besluit, kan de betrokkene op zijn verzoek worden gehoord. Het besluit van de raad van bestuur tot afzetting moet worden genomen bij meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen.

3. Het bestuur kan volmacht verlenen aan één of meer bestuurders, alsook aan anderen, zowel gezamenlijk als afzonderlijk, om de vereniging binnen de grenzen van de volmacht te vertegenwoordigen.

Andere personen dan de bestuurders die gemachtigd zijn de vereniging te

vertegenwoordigen, kunnen hun ambt beëindigen of worden afgezet, zoals bepaald in lid 2.

4. De bestuurders zijn op generlei wijze persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Artikel 17

1. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter. De bijeenroeping geschiedt door schriftelijke mededeling aan de bestuurders op een termijn van ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering. Bij de oproeping worden de te behandelen onderwerpen vermeld. De raad van bestuur kan enkel beraadslagen en besluiten over de onderwerpen die op de agenda staan, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en zij ermee instemmen dat ter vergadering nog andere punten op de agenda worden geplaatst. Het besluit om andere punten op de agenda te plaatsen, moet worden genomen bij meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen.

2. De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als hij dit wenselijk acht of wanneer ten minste één derde van de bestuurders hier schriftelijk om vraagt. In dit laatste geval is de voorzitter of, bij diens afwezigheid, de ondervoorzitter verplicht tot het bijeenroepen van de raad van bestuur binnen twee weken na indiening van het verzoek.

3. Toegang tot de vergadering van de raad van bestuur hebben alle bestuurders, alsmede degenen die omwille van hun bijzondere kennis of ervaring door de raad van bestuur zijn

MOD 2.2

-i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

uitgenodigd. Niet-bestuurders die de vergadering bijwonen, hebben slechts een raadgevende stem en zijn gehouden het vertrouwelijk karakter van de vergadering te bewaren.

4. De raad van bestuur kan geldig vergaderen wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is.

5. De vergadering van de raad van bestuur wordt geleid door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of een andere bestuurder.

6. Alle besluiten worden genomen bij meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen wordt gehandeld zoals bepaald in artikel 11, lid 4. De voorzitter bepaalt de wijze waarop de stemmingen in de raad van bestuur worden gehouden.

7. Van wat in de vergadering van de raad van bestuur besproken is, worden notulen opgemaakt door de secretaris of, bij diens afwezigheid, door een door de voorzitter aangewezen persoon. Deze notulen worden door de voorzitter en de secretaris van die vergadering ondertekend en op de zetel van de vereniging bewaard.

Alle afschriften en uittreksels van de notulen worden ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter tezamen met de secretaris.

Werkende leden zijn gerechtigd om inzage te krijgen van de notulen van de raad van bestuur.

Titel V

Geldmiddelen en financieel beheer

Artikel 18

De geldmiddelen van de vereniging bestaan uit de contributies van de werkende en

belangstellende leden, abonnementsgelden, eventuele subsidies en andere inkomsten.

Artikel 19

Het boekjaar van de vereniging valt samen met het kalenderjaar. leder jaar legt de raad van

bestuur de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het lopende boekjaar

ter goedkeuring aan de algemene vergadering voor. De goedkeuring van de jaarrekening en

de begroting, alsook de kwijting van de bestuurders en de controleur der rekeningen of, in

voorkomend geval, de commissaris, worden verleend bij meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen.

Artikel 20

1. De controle op het financieel beheer van de vereniging wordt uitgeoefend door een controleur der rekeningen, die benoemd wordt door de raad van bestuur en geen deel mag uitmaken van het bestuur. Wanneer geen controleur der rekeningen is aangesteld, kan de controle worden uitgeoefend door een commissaris, dit is een lid van het Instituut van Bedrijfsrevisoren, die benoemd wordt door de algemene vergadering.

2. Werkende leden zijn gerechtigd om inzage te krijgen van alle boekhoudkundige stukken van de vereniging op de zetel van de vereniging.

Titel VI

Ontbinding en vereffening

Artikel 21

De algemene vergadering kan besluiten tot ontbinding van de vereniging op de wijze zoals bepaald in artikel 14, lid d.

In geval van vrijwillige ontbinding stelt de algemene vergadering een vereffenaar aan en legt zij, na aanzuivering van eventuele schulden, de bestemming van de activa van de vereniging vast. Deze bestemming moet stroken met het doel waarvoor de vereniging werd opgericht.

Titel VII

Slotbepaling

Artikel 22

Voor alles waarin deze statuten niet voorzien, gelden de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals meerdere malen gewijzigd.

MOO 2.2

Luik B - Vervolg

Wijzigingen in de samenstelling van de raad van bestuur:

Volgende bestuurders werden op 26 februari 2011 herbenoemd. Hun mandaat eindigt op de jaarlijkse algemene vergadering in 2014:

Mevrouw Elisabeth Indestege, woonachtig te 1700 Dilbeek, Ninoofsesteenweg 5, geboren te Hasselt op 22 mei 1933;

de Heer Marcus de Schepper, woonachtig te 2620 Hemiksem, Frans Huysmanslaan 37, geboren te Niel op 19 augustus 1951;

de Heer Guido Persoons, woonachtig te 2140 Borgerhout, Guldensporenstraat 123, geboren te Borgerhout op 8 april 1931.

Volgende bestuurders werden op 26 februari 2011 benoemd. Hun mandaat eindigt op de jaarlijkse algemene vergadering in 2014:

Mevrouw Maartje De Wilde, woonachtig te 2060 Antwerpen, Everaertsstraat 81, geboren te Wilrijk op 28 juni 1980;

Mevrouw Aagje Van Cauwelaert, woonachtig te 1700 Dilbeek, Kamerijklaan 20, geboren te Ninove op 22 augustus 1968.

Voor-lehoûâbn aan het Belgisch Staatsblad

Volgende bestuurder werd reeds eerder benoemd en herbenoemd:

de Heer Norbert Moermans, woonachtig te 2018 Antwerpen, Hertoginstraat 42, geboren te Tongeren op 25 juni 1956; benoemd op 25 februari 2006 en herbenoemd op 27 februari 2010. Zijn mandaat eindigt op de jaarlijkse algemene vergadering in 2014.

Volgende bestuurders beëindigden hun mandaat:

de Heer Paul Bockstaele, woonachtig te 3050 Heverlee, Graetboslaan 9, geboren te Melle op 7 februari

1920, overleden op 3 augustus 2009;

de Heer Fernand Bossier, woonachtig te 3220 Holsbeek, geboren te Brugge op 4 oktober 1933, overleden

op 13 januari 2006;

de Heer Jacobus De Bie, woonachtig te 2140 Borgerhout, Kalverveld 1, geboren te Borgerhout op 6 juni

1928, door vrijwillig ontslag op 15 november 2010;

Mevrouw Jeannine De Landtsheer, woonachtig te 2540 Hove, Beekhoekstraat 111, geboren te Mechelen op

18 januari 1954, door vrijwillig ontslag op 5 november 2010;

Mevrouw Francine de Nave, woonachtig te 2610 Antwerpen, Sneeuwbeslaan 21, geboren te Anwerpen op

19 oktober 1943, door vrijwillig ontslag op 17 februari 2011;

de Heer Peter De Wilde, woonachtig te 2060 Antwerpen, Carnotstraat 91/1, geboren te Temse op 8 april

1969, door vrijwillig ontslag op 28 april 2010;

de Heer Jan Pauwels, woonachtig te 9200 Dendermonde, Noordlaan 122, geboren te Dendermonde op 27

maart 1975, door vrijwillig ontslag op 2 november 2010;

de Heer Dirk Sacré, woonachtig te 3020 Herent, Kerselarenweg 21, geboren te Sint-Agatha-Berchem op 22

augustus 1957, door vrijwillig ontslag op 25 februari 2000;

de Heer Lodewijk Simons, woonachtig te 2018 Antwerpen, Rudolfstraat 45, geboren te Turnhout op 20juli

1939, door vrijwillig ontslag op 2 november 2010;

de Heer Hendrik Vervliet, woonachtig te 2610 Wilrijk, Woudlaan 13, geboren te Antwerpen op 31 januari

1923, door vrijwillig ontslag op 29 juli 2008;

de Heer Werner Waterchoot, woonachtig te 9200 Dendermonde, Grootzand 16, geboren te Grembergen op

8 juli 1941, door vrijwillig ontslag op 10 juli 2010;

de Heer Andreas Welkenhuysen, woonachtig te 3010 Kessel-Lo, Stijn Streuvelslaan 9, geboren te

Zonhoven op 24 mei 1929, door vrijwillig ontslag op 8 november 2010;

de Heer Leo Wuyts, woonachtig te 2550 Kontich, Ooststatiestraat 210, geboren te Veltem-Beisem op 28 mei

1931, door vrijwillig ontslag op 4 november 2010.

Marcus de Schepper (voorzitter)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

14/04/2015
ÿþ MOa 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

III NI

" 150592 5*

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

01 APR. 2015

afdelinnw,erpen

,r3 iQ

Ondernemingsnr : 410.870.125

Benaming

(voluit) ; Vereniging van Antwerpse Bibliofielen

(verkort)

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Vrijdagmarkt 22, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte ; Wijzigingen in de samenstelling van de raad van bestuur

Volgende bestuurders werden op 2 maart 2013 herbenoemd; hun mandaat eindigt op de jaarlijkse algemene vergadering in 2016:

de Heer Dirk Imhof, woonachtig te 2600 Antwerpen, Jan Moorkensstraat 58, geboren te Lier op 24 december 1961;

dé Heer Pierre Meulepas, woonachtig te 2390 Malle, Kasteellaan 11, geboren te Antwerpen op 13 september 1955.

Volgende bestuurders werden op 10 maart 2014 herbenoemd; hun mandaat eindigt op de jaarlijkse algemene vergadering in 2017:

de Heer Marcus de Schepper, woonachtig te 2620 Hemiksem, Frans Huysmanslaan 37, geboren te Niel op 19 augustus 1951;

de Heer Pierre Delsaerdt, woonachtig te 2640 Mortsel, Heideland 68, geboren te Leuven op 20 oktober 1963;

de Heer Norbert Moermans, woonachtig te 2018 Antwerpen, Hertoginstraat 42, geboren te Tongeren op 25 juni 1956;

de Heer Jean-Pierre Tricot, woonachtig te 2000 Antwerpen, Vrijheidstraat 21, geboren te Wilrijk op 15 maart 1947;

Mevrouw Aagje Van Cauwelaert-de Wyels, woonachtig te 1700 Dilbeek, Kamerijklaan 20, geboren te Ninove op 22 augustus 1968.

Volgende bestuurders werden op 2 maart 2015 benoemd; hun mandaat eindigt op de jaarlijkse algemene vergadering in 2018:

de Heer Dirk Baestaens, woonachtig te 2600 Antwerpen, Prins Albertlei 18, geboren te Mortsel op 19 april 1960;

Mevrouw Ann Kelders, woonachtig te 1950 Kraainem, Bremgaarde 6, geboren te Etterbeek op 17 mei 1969; de Heer Goran Proot, woonachtig te 2800 Mechelen, Generaal De Ceuninckstaat 66, geboren te Tilburg op 9 november 1972;

de Heer Steven Van 1mpe, woonachtig te 2600 Antwerpen, Walemstraat 8, geboren te Berchem op 28 oktober 1978.

Volgende bestuurders beëindigden hun mandaat:

de Heer Marcus de Schepper, woonachtig te 2620 Hemiksem, Frans Huysmanslaan 37, geboren te Niel op 19 augustus 1951, door vrijwillig ontslag op 28 februari 2015;

Mevrouw Maartje De Wilde, woonachtig te 2140 Antwerpen, Oedenkovenstraat 43, geboren te Wilrijk op 28 juni 1980, door vrijwillig ontslag op 27 februari 2014;

de Heer Dirk Imhof, woonachtig te 2600 Antwerpen, Jan Moorkensstraat 58, geboren te Lier op 24 december 1961, door vrijwillig ontslag op 10 maart 2014;

Mevrouw Elisabeth lndestege, woonachtig te 1700 Dilbeek, Ninoofsesteenweg 15, geboren te Hasselt op 22 mei 1933, door vrijwillig ontslag op 5 oktober 2011;

de Heer Guido Persoons, woonachtig te 2920 Kalmthout, Putsesteenweg 49 bus 106, geboren te Borgerhout op 8 april 1931, overleden op 21 februari 2014;

de Heer Alphonse Thijs, woonachtig te 2000 Antwerpen, Korte Brilstraat 5, geboren te Antwerpen op 22 maart 1944, overleden op 14 januari 2014.

Norbert Moermans (voorzitter)

Op de laatste blz. van Luik B versnelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VERENIGING DER ANTWERPSE BIBLIOFIELEN

Adresse
VRIJDAGMARKT 22 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande