VERENIGING VOOR PAROCHIALE, SOCIALE EN CULTURELE WERKEN TE BALEN, AFGEKORT : V.P.S.C.W.

Association sans but lucratif


Dénomination : VERENIGING VOOR PAROCHIALE, SOCIALE EN CULTURELE WERKEN TE BALEN, AFGEKORT : V.P.S.C.W.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 407.843.824

Publication

26/06/2012
ÿþA9DD 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken koie

na neerlegging van de akte ter fergelegd ter griffie van de

FfECNTBA4K VAN KOOPNANnFI jll

1 5 JUNI 2032

TURNHOUT

De Griffier,

Ondernemingsnr : 0407.843.824

Benaming

(voluit) : Vereniging voor Parochiale, Sociale en Culturele Werken te Balen

(verkort): V.P.S.C.W.

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Gustaaf Woutersstraat 29- 2490 Balen

Onder^verg akte : Wijzigingen raad van bestuur - gemachtigden

Uittreksel uit de akten:

De algemene vergadering heeft op 13 maart 2012 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Cuypers Geert, Astridlaan 42, 2490 Balen, geboren op 28/10/1970, te Mol Wagemans Steven, Molenveld 48, 2490 Baten, geboren op 2610211979, te Geel

De algemene vergadering heeft op 13 maart 2012 de overige bestuurders herbenoemd voor een periode van vier jaar. De samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt:

Geens Ria, Schepsvetd 21, 2490 Balen, geboren op 24/06/1960, te Balen

Hens Carine, Balen-Neetlaan 13 bus 2, 2490 Balen, geboren op 15/09/1964, te Mot

Ooms Renilda, Steegstraat 87, 2490 Balen, geboren op 0511011955, te Balen Volders Ronny, Scheps 23, 2490 Balen, geboren op 2410411964, te Mol

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur heeft op 13 maart 2012 kennis genomen van het ontslag van de volgende gevolmachtigde om de vereniging te vertegenwoordigen:

Dillen Hilarion, Waterstraat 27, 2490 Balen, geboren op 21/08/1941, te Balen

Op de laatste blz. van Link B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso . Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

111111*iiuuiii9aui~u

e*

V

naos 22

Luik B - Vervolg

De volmachtverdeling voor de andere gemachtigden blijft behouden, zijnde;

Voorzitter: Geens Ria, Schepsveld 21, 2490 Balen, geboren op 24/06/1960, te Balen

Ondervoorzitter; Ooms Renilda, Steegstraat 87, 2490 Balen, geboren op 05/10/1955, te Balen

Secretaris: Volders Ronny, Scheps 23, 2490 Balen, geboren op 2410411964, te Mol

Gemachtigd bestuurder: Hens Carine, Balen-Neetlaan 13 bus 2, 2490 Balen, geboren op 15/09/1964, te Mol

Voor alle dagdagelijkse administratieve en financiële verplichtingen, volstaan de handtekeningen van twee gemachtigden,-

Voor de ondertekening van alle andere officiële stukken in de ruimste zin, ondermeer voor akten van onroerende verhandelingen, borgstellingen, leningsakten zijn de handtekeningen van de voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris vereist.

Te Balen, op 13 maart 2012

Geens Ria Volders Ronny

Voorzitter Secretaris

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste Katz, van Luik B vermelden " Recto " Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzs) van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

28/04/2015
ÿþa MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 0407.843.824 Benaming



i,ieergetena ter gniffïe iie,h de RECHTBANK VAN iïOOPï3ANDEY,

1 s APR. 2015

ANTWERPEN ai'ciei#nq TURNHOUT De t4rilelffie

um~iiiuu~mii

*150616 0"

II

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Vereniging voor Parochiale, Sociale en Culturele Werken te Balen

(verkort) : V.P.S.C.W.

Rechtsvotrn : vzw

Zetel : Gustaaf Woutersstraat 29 - 2490 Balen

Onderwerp akte : Statutenwijziging - gevolmachtigden

Uittreksel ítit cle akte.

De

vereniging heeft kennis genomen van de hervorming van de gerechtelijke arrondissementen sinds 9 april 2014 en heeft aldus artikel 2 van de statuten gewijzigd als volgt:

ARTIKEL 2 wordt gewijzigd als volgt:

De zetel van de vereniging is gevestigd te Gustaaf Woutersstreat 29, 2490 Balen en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement van de provincie Antwerpen met griffie te Turnhout.

Hij kan slechts verplaatst warden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

De algemene vergadering van 9 maart 2015 heeft in haar zitting besloten om de statuten te wijzigen als volgt

ARTIKEL 5 wordt gewijzigd als volgt:

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste zeven bedragen. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, Met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 18 wordt gewijzigd ais volgt:

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Rectg : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzq van de perso(o)n(en) bevoegd de verenging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en hardtekening.

(voluit) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

ARTIKEL 20 wordt gewijzigd als volgt:

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig ¬ s.

De embtsbeéindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig Is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten

binnen de dertig dagen na neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt warden ln de bijlagen bij het Belgisch

Staatsblad.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee hiertoe aangestelde gemachtigden. Voor het ondertekenen van akten van onroerende verhandelingen, borgstellingen en leningsakten is steeds de gezamenlijke handtekening van de voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris vereist.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21 wordt gewijzigd als volgt:

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven ais de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks !even van de vereniging hoogdringend worden vereist of die zowel wegens hun gering belang ais wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig Is.

De ambtsbeindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden;

a)op vrijwillige basis door een !id van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

ARTIKEL 22 wordt gewijzigd ais volgt:

De vereniging kan commissarissen benoemen wanneer de algemene vergadering hieromtrent rechtsgeldig een beslissing heeft genomen.

Zij is evenwel wettelijk verplicht, Ingevolge art, 17, § 5 van de huidige wet één of meer commissarissen te benoemen wanneer zij aan twee van de hieronder drie vermelde voorwaarden gezamenlijk voldoet:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mor, 2.2

a)het equivalent, gemiddeld over het jaar, van 50 voltijdse werknemers zoals door de werkgever meegedeeld krachtens het koninklijk besluit van 5 november 2002 tot invoering van een onmiddellijke aangifte van tewerkstelling, met toepassing van artikel 38 van de wet van 26 juli 1996 tot modernisering van de sociale zekerheid en tot vrijwaring van de leefbaarheid van de wettelijke pensioenstelsels, of voor de werknemers die uitgesloten worden uit het toepassingsgebied van voornoemd koninklijk besluit, ingeschreven in het personeelsregister dat wordt gehouden overeenkomstig het koninklijk besluit nr. 5 van 23 oktober 1978 betreffende het bijhouden van sociale documenten

b)in totaal 7.300.000 EUR. aan andere dan uitzonderlijke ontvangsten, exclusief BTW c)een balanstotaal van 3.650.000 EUR.

Zij is eveneens wettelijk verplicht dit te doen indien het gemiddeld aantal tewerkgestelde werknemers per jaar het equivalent van 100 voltijdse werknemers zoals door de werkgever meegedeeld krachtens het koninklijk besluit van 5 november 2002 tot invoering van een onmiddellijke aangifte van tewerkstelling, met toepassing van artikel 38 van de wet van 26 juli 1996 tot modernisering van de sociale zekerheid en tot vrijwaring van de leefbaarheid van de wettelijke pensioenstelsels, of voor de werknemers die uitgesloten worden uit het toepassingsgebied van voornoemd koninklijk besluit, ingeschreven In het personeelsregister dat wordt gehouden krachtens K.B. nr. 5 van 23 oktober 1978, overschrijdt

De commissarissen worden benoemd onder de leden van het lnstituutvan Bedrijfsrevisoren.

De algemene vergadering kan ook steeds beslissen tot de benoeming en afzetting van reken ingtoezichters.

ARTIKEL 25 wordt gewijzigd als volgt:

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 27 wordt gewijzigd ais volgt:

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 21 dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten. De bijeenkomst zelf moet uiterlijk de veertigste dag na het verzoek plaatsvinden.

ARTIKEL 30 wordt gewijzigd als volgt.

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling meegerekend, tenzij de statuten of de wet een bijzondere stemmenmeerderheid voorzien. Blj staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

ARTIKEL 37 wordt gewijzigd als volgt:

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan st echte de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 415 meerderheid akkoord Is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden,

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 415 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Lu ikB - Vervolg

In gevat van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zj bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan de vzw Dekenaat Zuiderkempen regio Mol, tenzij de algemene vergadering die de ontbinding uitspreekt, hierover eenstemmig anders beslist - doch dan zal de bestemming van het actief dezelfde aard moeten hebben als de doelstellingen van onze vereniging beogen, of tenzij bij gerechtelijk vonnis anders wordt beslist.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Op haar bijeenkomst van 9 maart 2015 heeft de algemene vergadering de omschrijving van de vertegenwoordiging in en buiten rechte ais volgt aangepast in de statuten:

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheld van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en bulten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee hiertoe aangestelde gemachtigden. Voor het ondertekenen van akten van onroerende verhandelingen, borgstellingen en leningsakten Is steeds de gezamenlijke handtekening van de voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris vereist.

De hierboven vernoemde gemachtigden blijven dezelfde personen, zijnde:

Voorzitten Geens Ria, Schepsveld 21, 2490 Balen, geboren op 24106!1960, te Balen

Ondervoorzitter; Ooms Renilda, Steegstraat 67, 2490 Balen, geboren op 05!1011955, te Balen

Secretaris: Volders Ronny, Scheps 23, 2490 Balen, geboren op 2410411964, te Mol

Gemachtigd bestuurder: Hens Carine, Balen-Neetiaan 13 bus 2, 2490 Balen, geboren op 15/09/1964, te Moi

Getekend te Balen, op 9 maart 2015,

Geens Ria Ooms Renilda Volders Ronny

Voorzitter Ondervoorzitter Secretaris

"

i eF

Voor-

behouden

aen het

Belgisch

Staatsblad

Op de Matste blz van Luik B vermelden - Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(enl bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
VERENIGING VOOR PAROCHIALE, SOCIALE EN CULTU…

Adresse
G. WOUTERSSTRAAT 29 2490 BALEN

Code postal : 2490
Localité : BALEN
Commune : BALEN
Province : Anvers
Région : Région flamande