VERENIGING VOOR SOCIALE VOORUITGANG EN LANDBOUWONTWIKKELING, AFGEKORT : V.S.V.L.O.

Association sans but lucratif


Dénomination : VERENIGING VOOR SOCIALE VOORUITGANG EN LANDBOUWONTWIKKELING, AFGEKORT : V.S.V.L.O.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 874.434.214

Publication

05/08/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

leh1 j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ruahtbiank van koophandel

Antwerpen

25 .1111 2014

afddp)twerpen

Ondernemingsnr : 874.434.214

Benaming

(voluit) : Vereniging voor Sociale Vooruitgang en

Landbouwontwikkeling

(verkort) : VSVLO

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Breughelstraat 31-33f 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : Aanpassing statuten/wijziging Raad van bestuur

Op de algemene vergadering van 12/7/2014 werd belist dat:

Overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, zijn de ondergetekenden overeengekomen om onderling en m et alle andere natuurlijke en rechtspersonen die er in de toekomst deel van wensen uit te maken, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten.

TITEL I  NAAM, ZETEL, DOELEN, PLAATS, DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt als naam "Vereniging voor Sociale Vooruitgang en Landbouwontwikkeling".

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Breughelstraat 31-33, 2018 Antwerpen. De plaats van vestiging kan bij eenvoudige beslissing van de Raad van Beheer worden gewijzigd binnen het Koninkrijk België of in een ander land van de Europese Unie.

Artikel 3

Doelen:

1 Kadervoorwaarden scheppen voor de levensomstandigheden tot behoud van de menselijke waardigheid, rekening houdende met de fysieke, morele, sociaal-economische en culturele staat.

2 Gesprekspartner te zijn van verschillende overheden in België en RD CONGO voor de belangen en welzijn van de leden, landbouwers, cooperatieven en ontwikkelingsorganisaties te behartigen.

3 Als tussenpersoon optreden tussen Belgische plaatselijke verenigingen, buitenlandse verenigingen voor ontwikkelingshulp en Belgische organisaties in het buitenland

4 De integratie en inclusie van de leden van de vereniging in de Vlaamse samenleving promoten. Bijdragen tot de bevordering van de landbouwproductie als remedie tegen armoede.

5 De leden te vertegenwoordigen in de overlegorganen inzake materies verbonden aan landbouw en ontwikkelingssamenwerking, de professionele kwaliteit van de leden te versterken op het methodologisch, operationeel en strategisch vlak om beter tegemoet te komen aan de uitdagingen van het landbouw, verwerking, verkoop van landbouwproducten en de samenwerking en de taakverdeling tussen de leden te verbeteren.

6 Initiatieven in de Noord-Zuid samenwerking. Bijvoorbeeld: Ondersteuning in de landbouw en op sociaal vlak. Ondersteuning van economische samenwerkingsverbanden.

" .

. ~---~-~

~ s

(rn

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perse(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moa 22

7 Capaciteitsvertersking en het economische vermogen van de doelgroep versterken om zelf de belangrijkste actoren te worden van hun eigen ontwikkeling

8 Tegen honger en ondervoeding strijden via de promotie van kleine, plaatselijke initiatieven voor eigen levensonderhoud. Stimuleren te voorzien op een duurzame manier en economische onafhankelijkheid te bekomen

9 Als tussenpersoon optreden tussen Belgische plaatselijke verenigingen, buitenlandse verenigingen voor ontwikkelingshulp en Belgische organisaties in het buitenland

10 Sensibilisatie en vorming aanbieden aan de Congolese diaspora om te strijden tegen precaire sociale en economische levensomstandigheden. En het in waarde brengen van ontwikkelingsinitiatieven.

11 Fondsenwerven door activiteiten op te zetten die de vereniging financieel ten goede komt om zijn doelstellingen te bereiken.

12 VSVLO werkt in een geest van pluralisme en voert een beleid dat representatief is voor haar leden zoals nader bepaald in het huishoudelijk reglement.

Artikel 4

De vereniging voert voornamelijk haar activiteiten uit in België , EU, en in de Democratisch Republiek Congo.

Artikel 5

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II  LEDEN, AANVAARDING, ONTSLAG, LIDGELDEN

Artikel 6

De vereniging bestaat uit leden die in drie categorieën worden ondergebracht:

- de effectieve leden, de sympathisanten, de ereleden.

Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie.

Onder effectieve leden wordt verstaan, de comparanten van de onderhavige akte en al diegenen die de Statuten en het Huishoudelijk Reglement aanvaarden en die het lidgeld jaarlijks betalen. De effectieve leden hebben alle sociale rechten die door de wet worden toegekend aan verenigingsleden. De vereniging heeft minstens vier effectieve leden.

Onder sympathisanten wordt verstaan, iedere natuurlijke of rechtspersoon die bijzondere aandacht toont voor de doelstelling van de vereniging (medewerking, steun, deelname aan de verscheidene projecten). Sympathisanten kunnen deelnemen aan de Algemene Vergaderingen. Zij hebben evenwel geen stemrecht. De natuurlijke of rechtspersonen die een algemene belangstelling tonen voor de doeleinden van de vereniging en die de onderhavige Statuten en het Huishoudelijk Reglement aanvaarden, moeten ook deelnemen aan de Algemene Vergadering.

Onder erelid wordt verstaan, iedere natuurlijke of rechtspersoon die ermee instemt de vereniging materieel, moreel en financieel te steunen of te helpen.

Artikel 7

De vereniging aanvaard zonder onderscheid iedere persoon die instemt met de doelen van de vereniging en met de in voege zijnde reglementen, en die zijn of haar toetredingsaanvraag richt aan de Raad van Beheer.

De leden van de Raad van Beheer worden verkozen of afgezet bij meerderheidsbeslissing van de effectieve leden die deelnemen aan de gewone of bijzondere Algemene Vergadering.

Ieder effectief lid of erelid kan te allen tijde vrij zijn of haar ontslag indienen bij de Raad van Beheer, die zich

hierover moet uitspreken. Een lid kan ook ontslagen worden door: een overlijden, uitsluiting bij

meerderheidsbeslissing van de effectieve leden, fysieke of morele onbekwaamheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

De uitsluiting van een lid kan bij gewone meerderheidsbeslissing van de aanwezige of vertegenwoordigde leden worden uitgesproken door de Raad van Beheer.

Tot er een beslissing ter zake wordt genomen door de Algemene Vergadering, kan de Raad van Beheer elk lid schorsen wegens een zware inbreuk op de bepalingen van de onderhavige Statuten of op de wetten en ereregels en regels der welvoeglijkheiçl.

Effectieve leden die hun ontslag indienen, geschorst of uitgesloten worden, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van overleden leden kunnen geenszins aanspraak maken op het sociaal fonds van de vereniging. Zij mogen geen ontslag, noch rekening en verantwoording, noch een verzegeling, inventaris of terugbetaling van de kosten eisen of erom verzoeken.

Artikel 8

De middelen van de vereniging zijn afkomstig van:

1.de lidgelden en bijdragen in de kosten die de leden betalen.

Op voorstel van de Raad van Beheer, mag de Algemene Vergadering een uitzonderlijke bijdrage vragen

aan alle leden die aan een specifiek project deelnemen waarvoor de gewone middelen van de vereniging niet

volstaan.

2.0e inkomsten die de vereniging uit haar eigen activiteit ontvangt.

3.De giften en legaten van alle aard -- mits inachtneming van de wetten  subsidies, steunkaarten ...

TITEL III  HET BEHEER

Artikel 9

Het beheer van de vereniging wordt verzorgd door:

-De Algemene Vergadering (AV)

-De Raad van Bestuur (RvB)

1/ DE ALGEMENE VERGADERING

De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de V.S.V.L.O. De AV wordt samengesteld door de stemgerechtigde effectieve [eden en al de betalende [eden die er met adviserende stem aan deelnemen. De AV wordt voorgezeten door de Voorzit(s)ter van de Raad van Bestuur.

De Voorzit(s)ter is meer bepaald bevoegd voor:

a) de benoeming en afzetting van de bestuurders;

b)de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

c) de wijziging van de Statuten en van het Huishoudelijk Reglement, de ontbinding van de vereniging

overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake;

d) de uitsluiting van leden;

e) de verlening van decharge aan de bestuurders.

Artikel 10

De Algemene Vergadering wordt eenmaal per jaar gehouden in het eerste semester dat volgt op de afsluiting van het boekjaar. Bijzondere Algemene Vergaderingen kunnen worden bijeengeroepen in het belang van de vereniging. Dit kan op initiatief van de RvB, of op aanvraag van een kwart van de effectieve leden.

De bijeenroepingen wordt door de Raad van Beheer per gewone brief gericht aan de effectieve leden, en dit ten minste 14 dagen voor de vastgestelde datum van de Algemene Vergadering. In de brief dienen de datum, het uur en de plaats van de vergadering te worden meegedeeld.

Elk lid heeft het recht een punt op de Algemene Vergadering te agenderen via de Raad van Beheer of in de rubriek 'Varia" tijdens van de vergadering.

Een lid kan zich op de Algemene Vergadering enkel laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk lid kan maximaal twee leden vertegenwoordigen, zichzelf ingerekend.

Elk lid heeft een stem. De aangesloten leden kunnen met adviserende stem aan de Algemene Vergadering deelnemen

Artikel 11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Tenzij door de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, andere bepaald, is de samenstelling van de Algemene Vergadering rechtsgeldig ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid gestemd door de aanwezige of vertegenwoordigde leden, tenzij anders bepaald door de wet of door de onderhavige Statuten.

Bij gelijke verdeling van de stemmen is de stem van de voorzit(s)ter van de vergadering, de afgevaardigd bestuurder, doorslaggevend.

Artikel 12

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een verslag door de twee bestuurders. Dit verslag wordt in een register bijgehouden op de maatschappelijke zetel. De effectieve leden mogen alleen ter plaatse kennis nemen van het verslag.

Artikel 13

Ill DE RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur. Deze RvB bestaat uit ten minste drie effectieve leden die benoemd worden door de Algemene Vergadering en kunnen te allen tijde door diezelfde worden afgezet.

De bestuurders worden verkozen voor onbepaalde tijd maar kunnen herverkozen worden.

De Raad van Bestuur staat in voor het dagelijkse beheer van de V.S.V.L.O. De taken van de RvB zijn;

-de beslissingen en aanbevelingen van de AV uitvoeren of laten uitvoeren.

-de jaarrekening en de begroting opmaken.

Voor het bestuur en het beheer van de vereniging en voor het bereiken van haar doelstellingen, worden ten minste drie (3) bestuurders onder de effectieve leden benoemd door de AV.

De Raad duidt onder de leden een voorzitster, een secretaris generaal en een schatbewaarder. De bestuurder die door de Algemene Vergadering wordt benoemd om een vacant mandaat op te nemen, trekt het mandaat in van diegene die hij of zij vervangt.

Geen enkel lid van de Raad van Bestuur mag zonder voorafgaandelijk akkoord. de verantwoordelijkheid van de vereniging op zich nemen

Artikel 14

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzit(s)ter en de secretaris-generaal. De Raad van Bestuur mag enkel uitspraak doen indien de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Artikel 15

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in de vergaderingsverslagen. Na goedkeuring wordt elk verslag ondertekend door twee bestuurders en nadien op de maatschappelijke zetel bewaard in een register. De effectieve leden kunnen kennis nemen van deze verslagen mits inachtneming van de bepalingen van artikel 10 van de wet van 2 mei 2002.

Artikel 16

Alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen als eisende of verwerende partij worden in naam van de vereniging ondernomen door de Raad van Bestuur, die wordt vertegenwoordigd door de hiertoe aangestelde afgevaardigd bestuurder.

Artikel 17

De Raad van Bestuur bepaalt het Huishoudelijk Reglement van de vereniging en legt het voor aan de Algemene Vergadering voor goedkeuring en eventuele wijzigingen.

Artikel 18

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat zelf of via delegatie alle agenten, bedienden en personeelsleden van de vereniging en bepaalt hun bijdragen en bezoldigingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ni4D 22

Artikel 19

Al de documenten die de vereniging verbinden, zoals de dagelijkse briefwisseling en de documenten aangaande het dagelijkse beheer, dienen behoorlijk te worden ondertekend door de voorzitster en de secretaris-generaal.

TITEL IV  BEGROTING EN BOEKHOUDING

Artikel 20

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december . De Algemene Vergadering maakt de jaarrekeningen volgens de bepalingen van artikel 17 van de wet van 2 mei 2002, evenals de begroting voor het volgende jaar dat aan de Algemene Vergadering wordt voorgelegd voor goedkeuring.

Artikel 21

In geval van ontbinding van de vereniging, om welke reden dan ook, beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van de netto-activa. De netto-activa worden dan toegewezen aan een of meer andere verenigingen die dezelfde doelen nastreven. Door meerderheidstemming kan in samenspraak met de initiatiefnemende voorzit(s)ter een andere bestemming van het patrimonium worden beslist indien de in de onderhavige statuten voorziene bestemming niet haalbaar is.

TITEL V -WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Artikel 22

De Raad van Beheer beslist of de Statuten al dan niet warden gewijzigd of aangepast, Mits gunstig advies van de Raad van Beheer, wordt hiertoe een bijzondere Algemene Vergadering bijeengeroepen.

a) Deze bijzondere Algemene Vergadering dient te worden bijgewoond door tweederde van de effectieve leden.

b) De wijziging dient te worden goedgekeurd bij meerderheidsstemming. Voor een wijziging van het maatschappelijk doel is een unanieme beslissing vereist.

Indien een tweederde aanwezigheid niet behaald wordt, dan volstaat de opname hiervan in het verslag. Aangezien in dit geval bat geen enkele wijziging kan warden overgegaan, hebben verdere besprekingen of voorlopige stemmingen geen enkel nut.

Voor de tweede bijzondere Algemene Vergadering is er geen quorum vereist. Voor wat betreft de goedkeuring van de beslissing die tijdens de tweede bijzondere Algemene Vergadering wordt genomen, wordt verwezen naar artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 op verenigingen zonder winstoogmerk, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

TITEL VI - DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 23

Alles wat niet uitdrukkelijk wordt bepaald door de onderhavige Statuten, is voorzien door de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, ter reglementering van de verenigingen zonder winstoogmerk.

Bij het aannemen van de onderhavige Statuten wordt de Algemene Vergadering samengesteld door de onderstaande comparanten:

Mevrouw NKANGA 1YELI Mireille

Mevrouw BLEUZE Nele

Mijnheer BOOLE EKUMBAKI Jean

Mijnheer KANGAYANI MOVOTO Xavier

Mevrouw TSUMBU-MBUZI Albertine

TITELVII --TIJDELIJKE BEPALINGEN

mon 22

Luik B - Vervolg

Op de datum van 12/7/2014 werd op de algemene vergadering beslist het ontslag van bestuurslid Norbert Ngila Bampunga te aanvaarden en een nieuw bestuurslid aan te nemen.

Treden af:

Norbert Ngila Bampunga - bestuurder

Worden vervangen door:

Nele Bleuzé - bestuurder

Reden ten dage benoemt de Algemene Vergadering de volgende leden tot bestuurder:

Mevrouw Nkanga lyeli, Voorzitster - Coordinatrice

Adres: Sint-Ursmarusstraat 156, 9200 Dendermonde

Plaats en geboortedatum: Kinshasa, 06/12/1970

Mevrouw Bleuzé Nele, Algemeen secretaris  Educatief medewerkster VSVLO

Adres: Maxlaan 16, 2640 Mortsel

Plaats en geboortedatum: Wilrijk, 22/11/1986

De heer Boole Ekumbaki - Schatbewaarder

Adres 323. Rue de la Cambre 1150 Woluwe St Pierrre

Plaats en geboorte datum: Kombe-Oswe, 9/9/1958

Zij krijgen de bevoegdheid van bestuurder en aanvaarden hun mandaat. De ondergetekende handelt in de hoedanigheid van bestuurder en bevestigt dat deze verklaring oprecht en volledig is

Gedaan te Brussel, op 12 juli 2014

e

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; netto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/12/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Rechtbank van koophandel Antwerpen

2 5 NOV. 2014

afdeling Antwerpen Griffie

MINOU

Ondememingsnr : 874.434.214

Benaming

(voluit) : Vereniging voor Sociale Vooruitgang en

Landbouwontwikkeling

(verkort) : VSVLO

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Breughelstraat 31-33, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : Aanpassing statuten/wijziging Raad van bestuur

Op de algemene vergadering van 16/11/2014 werd belist dat:

Overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, zijn de ondergetekenden overeengekomen om onderling en m et alle andere natuurlijke en rechtspersonen die er in de toekomst deel van wensen uit te maken, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten.

TITEL t  NAAM, ZETEL, DOELEN, PLAATS, DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt als naam "Vereniging voor Sociale Vooruitgang en Landbouwontwikkeling".

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Sint Ursmarusstraat 156, 9200 Baasrode/Dendermonde. Gerechtlijk arondisment Gent afdeling Dendermonde. De plaats van vestiging kan bij eenvoudige beslissing van de Raad van Beheer worden gewijzigd binnen het Koninkrijk België of in een ander land van de Europese Unie.

Artikel 3

Doelen:

1 Kadervoorwaarden scheppen voor de levensomstandigheden tot behoud van de menselijke waardigheid, rekening houdende met de fysieke, morele, sociaal-economische en culturele staat.

2 VSVLO wil de sociale promotie van zijn leden bevorderen door activiteiten op te zetten en partenerschappen aan te gaan die werkgelegenheid kunen creëren.

3 Gesprekspartner te zijn van verschillende overheden in België en RD CONGO voor de belangen en. welzijn van de leden, landbouwers, coöperatieven en ontwikkelingsorganisaties te behartigen.

4 Ais tussenpersoon optreden tussen Belgische plaatselijke verenigingen, buitenlandse verenigingen voor ontwikkelingshulp en Belgische organisaties in het buitenland

5 De integratie en inclusie van de leden van de vereniging in de Vlaamse samenleving promoten. Bijdragen tot de bevordering van de landbouwproductie als remedie tegen armoede,

6 De leden te vertegenwoordigen in de overlegorganen inzake materies verbonden aan landbouw en ontwikkelingssamenwerking, de professionele kwaliteit van de leden te versterken op het methodologisch, operationeel en strategisch vlak om beter tegemoet te komen aan de uitdagingen van het landbouw,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

,,"

MOD 2.2

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

7 Initiatieven in de Noord-Zuid samenwerking. Bijvoorbeeld: Ondersteuning in de landbouw en op sociaal vlak, Ondersteuning van economische samenwerkingsverbanden.

8 Wardering van kunsten en culturele erfgoed van Congo in het buitenlanden in congo

Kunstenaars helpen om hun producten en werken de promoten en verkopen om hun levenstoestand.

9 Capaciteitsvertersking en het economische vermogen van de doelgroep versterken om zelf de

belangrijkste actoren te worden van hun eigen ontwikkeling

10 Tegen honger en ondervoeding strijden via de promotie van kleine, plaatselijke initiatieven voor eigen levensonderhoud. Stimuleren te voorzien op een duurzame manier en economische onafhankelijkheid te bekomen

11 Sensibilisatie en vorming aanbieden aan de Congolese diaspora om te strijden tegen precaire sociale en economische levensomstandigheden. En het in waarde brengen van ontwikkelingsinitiatieven.

12 Fondsenwerven door activiteiten op te zetten die de vereniging financieel ten goede komt om zijn doelstellingen te bereiken.

13 VSVLO werkt in een geest van pluralisme en voert een beleid dat representatief is voor haar leden zoals nader bepaald in het huishoudelijk reglement.

Artikel 4

De vereniging voert voornamelijk haar activiteiten uit in België , EU, en in de Democratisch Republiek Congo.

Artikel 5

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL_ Il  LEDEN, AANVAARDING, ONTSLAG, LIDGELDEN

Artikel 6

De vereniging bestaat uit leden die in drie categorieën worden ondergebracht:

- de effectieve leden, de sympathisanten, de ereleden.

Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie.

Onder effectieve leden wordt verstaan, de comparanten van de onderhavige akte en al diegenen die de Statuten en het Huishoudelijk Reglement aanvaarden en die het lidgeld jaarlijks betalen. De effectieve leden hebben alle sociale rechten die door de wet worden toegekend aan verenigingsleden De vereniging heeft minstens vier effectieve leden.

Onder sympathisanten wordt verstaan, iedere natuurlijke of rechtspersoon die bijzondere aandacht toont voor de doelstelling van de vereniging (medewerking, steun, deelname aan de verscheidene projecten), Sympathisanten kunnen deelnemen aan de Algemene Vergaderingen. Zij hebben evenwel geen stemrecht. De natuurlijke of rechtspersonen die een algemene belangstelling tonen voor de doeleinden van de vereniging en die de onderhavige Statuten en het Huishoudelijk Reglement aanvaarden, moeten ook deelnemen aan de Algemene Vergadering.

Onder erelid wordt verstaan, iedere natuurlijke of rechtspersoon die ermee instemt de vereniging materieel, moreel en financieel te steunen of te helpen.

Artikel 7

De vereniging aanvaard zonder onderscheid iedere persoon die instemt met de doelen van de vereniging en met de in voege zijnde reglementen, en die zijn of haar toetredingsaanvraag richt aan de Raad van Beheer.

De leden van de Raad van Beheer worden verkozen of afgezet bij meerderheidsbeslissing van de effectieve leden die deelnemen aan de gewone of bijzondere Algemene Vergadering,

~. .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ieder effectief lid of erelid kan te allen tijde vrij zijn of haar ontslag indienen bij de Raad van Beheer, die zich

hierover moet uitspreken. Een lid kan ook ontslagen worden door: een overlijden, uitsluiting bij

meerderheidsbeslissing van de effectieve leden, fysieke of morele onbekwaamheid.

De uitsluiting van een lid kan bij gewone meerderheidsbeslissing van de aanwezige of vertegenwoordigde leden worden uitgesproken door de Raad van Beheer.

Tot er een beslissing ter zake wordt genomen door de Algemene Vergadering, kan de Raad van Beheer elk lid schorsen wegens een zware inbreuk op de bepalingen van de onderhavige Statuten of op de wetten en ereregels en regels der welvoeglijkheid.

Effectieve leden die hun ontslag indienen, geschorst of uitgesloten worden, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van overleden leden kunnen geenszins aanspraak maken op het sociaal fonds van de vereniging. Zij mogen geen ontslag, noch rekening en verantwoording, noch een verzegeling, inventaris of terugbetaling van de kosten eisen of erom verzoeken.

Artikel 8

De middelen van de vereniging zijn afkomstig van:

1.de lidgelden en bijdragen in de kosten die de leden betalen.

Op voorstel van de Raad van Beheer, mag de Algemene Vergadering een uitzonderlijke bijdrage vragen

aan alle leden die aan een specifiek project deelnemen waarvoor de gewone middelen van de vereniging niet

volstaan.

2.De inkomsten die de vereniging uit haar eigen activiteit ontvangt.

3.De giften en legaten van alle aard -- mits inachtneming van de wetten  subsidies, steunkaarten ...

TITEL III  HET BEHEER

Artikel 9

Het beheer van de vereniging wordt verzorgd door:

-De Algemene Vergadering (AV)

-De Raad van Bestuur (RvB)

I/ DE ALGEMENE VERGADERING

De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de V.S.V.L.O. De AV wordt samengesteld door de stemgerechtigde effectieve leden en al de betalende leden die er met adviserende stem aan deelnemen. De AV wordt voorgezeten door de Voorzit(s)ter van de Raad van Bestuur.

De Voorzit(s)ter is meer bepaald bevoegd voor:

a) de benoeming en afzetting van de bestuurders;

b)de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

c) de wijziging van de Statuten en van het Huishoudelijk Reglement, de ontbinding van de vereniging

overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake;

d) de uitsluiting van leden;

e) de verlening van decharge aan de bestuurders.

Artikel 10

De Algemene Vergadering wordt eenmaal per jaar gehouden in het eerste semester dat volgt op de afsluiting van het boekjaar. Bijzondere Algemene Vergaderingen kunnen worden bijeengeroepen in het belang van de vereniging. Dit kan op initiatief van de RvB, of op aanvraag van een kwart van de effectieve leden.

De bijeenroepingen wordt door de Raad van Beheer per gewone brief gericht aan de effectieve leden, en dit ten minste 14 dagen voor de vastgestelde datum van de Algemene Vergadering. In de brief dienen de datum, het uur en de plaats van de vergadering te worden meegedeeld.

Elk lid heeft het recht een punt op de Algemene Vergadering te agenderen via de Raad van Beheer of in de rubriek "Varia" tijdens van de vergadering.

Een lid kan zich op de Algemene Vergadering enkel laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk lid kan maximaal twee leden vertegenwoordigen, zichzelf ingerekend.

e.

y r MOD 2.2

" . k " S 1

"

' Elk lid heeft een stem. De aangesloten leden kunnen met adviserende stem aan de Algemene Vergadering

deelnemen

Artikel 11

Tenzij door de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, anders bepaald, is de samenstelling van de Algemene Vergadering rechtsgeldig ongeacht het aantal aanwezige cf vertegenwoordigde leden.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid gestemd door de aanwezige of vertegenwoordigde leden, tenzij anders bepaald door de wet of door de onderhavige Statuten.

Bij gelijke verdeling van de stemmen is de stem van de voorzit(s)ter van de vergadering, de afgevaardigd bestuurder, doorslaggevend.

Artikel 12

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een verslag door de twee bestuurders. Dit verslag wordt in een register bijgehouden op de maatschappelijke zetel, De effectieve leden mogen alleen ter plaatse kennis nemen van het verslag.

Artikel 13

III DE RAAD VAN BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur. Deze RvB bestaat uit ten minste drie effectieve leden die benoemd worden door de Algemene Vergadering en kunnen te allen tijde door diezelfde worden afgezet.

De bestuurders worden verkozen voor onbepaalde tijd maar kunnen herverkozen worden.

De Raad van Bestuur staat in voor het dagelijkse beheer van de V,S.V.L.O. De taken van de RvB zijn:

-de beslissingen en aanbevelingen van de AV uitvoeren of laten uitvoeren.

-de jaarrekening en de begroting opmaken.

Voor het bestuur en het beheer van de vereniging en voor het bereiken van haar doelstellingen, worden ten minste drie (3) bestuurders onder de effectieve leden benoemd door de AV.

De Raad duidt onder de leden een voorzitster, een secretaris generaal en een schatbewaarder. De bestuurder die door de Algemene Vergadering wordt benoemd om een vacant mandaat op te nemen, trekt het mandaat in van diegene die hij of zij vervangt.

Geen enkel lid van de Raad van Bestuur mag zonder voorafgaandelijk akkoord. de verantwoordelijkheid van de vereniging op zich nemen

Artikel 14

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzit(s)ter en de secretaris-generaal. De Raad van Bestuur mag enkel uitspraak doen indien de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is,

Artikel 15

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in de vergaderingsverslagen. Na goedkeuring wordt elk verslag ondertekend door twee bestuurders en nadien op de maatschappelijke zetel bewaard in een register. De effectieve leden kunnen kennis nemen van deze verslagen mits inachtneming van de bepalingen van artikel 10 van de wet van 2 mei 2002.

Artikel 16

Alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen als eisende of verwerende partij worden in naam van de vereniging ondernomen door de Raad van Bestuur, die wordt vertegenwoordigd door de hiertoe aangestelde afgevaardigd bestuurder.

Artikel 17

De Raad van Bestuur bepaalt het Huishoudelijk Reglement van de vereniging en legt het voor aan de Algemene Vergadering voor goedkeuring en eventuele wijzigingen,

r "

MO 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 18

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat zelf of via delegatie alle agenten, bedienden en personeelsleden van de vereniging en bepaalt hun bijdragen en bezoldigingen.

Artikel 19

Al de documenten die de vereniging verbinden, zoals de dagelijkse briefwisseling en de documenten aangaande het dagelijkse beheer, dienen behoorlijk te worden ondertekend door de voorzitster en de secretaris-generaal.

TITEL IV  BEGROTING EN BOEKHOUDING

Artikel 20

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december . De Algemene Vergadering maakt de jaarrekeningen volgens de bepalingen van artikel 17 van de wet van 2 mei 2002, evenals de begroting voor het volgende jaar dat aan de Algemene Vergadering wordt voorgelegd voor goedkeuring.

Artikel 21

In geval van ontbinding van de vereniging, om welke reden dan ook, beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van de netto-activa. De netto-activa worden dan toegewezen aan een of meer andere verenigingen die dezelfde doelen nastreven. Door meerderheidstemming kan in samenspraak met de initiatiefnemende voorzit(s)ter een andere bestemming van het patrimonium worden beslist indien de in de onderhavige statuten voorziene bestemming niet haalbaar is.

TITEL V - WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Artikel 22

De Raad van Beheer beslist of de Statuten al dan niet worden gewijzigd of aangepast. Mits gunstig advies van de Raad van Beheer, wordt hiertoe een bijzondere Algemene Vergadering bijeengeroepen.

a) Deze bijzondere Algemene Vergadering dient te worden bijgewoond door tweederde van de effectieve leden.

b) De wijziging dient te worden goedgekeurd bij meerderheidsstemming. Voor een wijziging van het maatschappelijk doel is een unanieme beslissing vereist.

Indien een tweederde aanwezigheid niet behaald wordt, dan volstaat de opname hiervan in het verslag. Aangezien in dit geval tot geen enkele wijziging kan worden overgegaan, hebben verdere besprekingen of voorlopige stemmingen geen enkel nut.

Voor de tweede bijzondere Algemene Vergadering is er geen quorum vereist. Voor wat betreft de goedkeuring van de beslissing die tijdens de tweede bijzondere Algemene Vergadering wordt genomen, wordt verwezen naar artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 op verenigingen zonder winstoogmerk, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

TITEL VI - DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 23

Alles wat niet uitdrukkelijk wordt bepaald door de onderhavige Statuten, is voorzien door de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, ter reglementering van de verenigingen zonder winstoogmerk.

Bij het aannemen van de onderhavige Statuten wordt de Algemene Vergadering samengesteld door de onderstaande comparanten:

Mevrouw NKANGA IYELI Mireille

Mijnheer OMAR BA

Mijnheer BOOLE EKUMBAKI Jean

Mijnheer KANGAYANI MOVOTO Xavier

Mevrouw TSUMBU-MBUZI Albertine

Luik B - Vervolg

TITEL VII  TIJDELIJKE BEPALINGEN

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

gtaatsblad

MOD 2.2

Op de datum van 16/11/2014 werd op de algemene vergadering beslist het ontslag van bestuurslid Nele Bleuzé te aanvaarden en een nieuw bestuurslid aan te nemen.

Treden af:

Nele Bleuzé

Worden vervangen door:

Omar Ba - bestuurder

Heden ten dage benoemt de Algemene Vergadering de volgende leden tot bestuurder:

Mevrouw Nkanga !yell, Voorzitster - Coördinatrice

Adres: Sint-Ursmarusstraat 156, 9200 Dendermonde

Plaats en geboortedatum: Kinshasa, 06/12/1970

Mijnheer Omar Ba, Algemeen secretaris

Adres: Langeleemstraat 383, 2018 Antwerpen

Plaats en geboortedatum: Lier, 14/08/1974

De heer Boole Ekumbaki - Schatbewaarder

Adres 323. Rue de la Cambre 1150 Woluwe St Pierrre

Plaats en geboorte datum: Kombe-Oswe, 9/9/1958

Zij krijgen de bevoegdheid van bestuurder en aanvaarden hun mandaat. De ondergetekende handelt in de hoedanigheid van bestuurder en bevestigt dat deze verklaring oprecht en volledig is

Gedaan te Antwerpen, op 16 Nov 2014

NKANGA IYELI

VOORZITTER

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VERENIGING VOOR SOCIALE VOORUITGANG EN LANDB…

Adresse
BREUGHELSTRAAT 31-33 2018 ANTWERPEN (BERCHEM)

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande