VERIS GROENTEN & FRUIT

Société en commandite simple


Dénomination : VERIS GROENTEN & FRUIT
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 538.886.765

Publication

03/10/2013
ÿþMod Welti 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD GRIFFIE RECHTBANK VAN

21i SEP, 2013

KOOPHANDEL[TIMHOUT

De griffier

ICI

111111 el.11.151(1111111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr:

Benaming ©

J U D V b

(voluit) : Veris Groenten & Fruit

(Verkort)

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Hezewijk 65 - 2250 Olen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Heden, 31/08/2013

zijn

De partijen

a)BEHEREND VENNOOT De Heer VERIS Rob, wonende te 2250 Olen, Hezewijk 65, rijksregisternummer 81.06,12-359-54.

b)STILLE VENNOOT: De Heer VERIS Jef, wonende te 2250 Olen, Hezewijk 65, rijksregisternummer' 1 58.08.08-177-81,

overeengekomen

een vennootschap op te richten onder de vorm van gewone commanditaire vennootschap onder de naam "VERIS GROENTEN & FRUIT', met zetel te 2260 Olen, Hezewijk 65. Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 1.000 Euro, De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken vanaf. heden.

Eigen middelen

Q'e partijen verklaren en erkennen dat op een vermogen van 1.000 Euro is ingetekend en voor 1.000 Euro is volgestort.

De volstorting gebeurde door middel van een som geld van 1.000 Euro in speciën, die ter beschikking van de vennootschap zijn.

Inbreng

' De inbreng in geld, voor een bedrag van 1.000 Euro wordt gedaan door de partij sub a) waarvoor hij een:

' participatie in het vermogen ontvangt in verhouding tot zijn inbreng, hetzij 90% van het vermogen van dei vennootschap of anders gezegd 90 aandelen.

Het resterende bedrag van de inbreng in geld, zijnde 100 Euro wordt gedaan door de partij sub b) waarvoor zij een participatie in het vermogen ontvangt in verhouding tot haar inbreng hetzij 10% van het vermogen van de vennootschap of anders gezegd 10 aandelen.

STATUTEN

De partijen verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt:

1..Naam - duur- zetel - doel.

Artikel 1: Naam

Op de laatste blz. van Luik 8 vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap is opgericht als een gewone commanditaire vennootschap onder de naam "VERIS GROENTEN & FRUIT".

Artikel 2: Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden.

De artikelen 39,53 en 43 van het Wetboek van vennootschappen betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Artikel 3: Zetel

De vennootschap is gevestigd te 2250 Olen, Hezewijk 65.

De zetel kan met eenparig goedvinden van de vennoten verplaatst worden in België.

Artikel 4: Doel

De vennootschap heeft tot doel:

- het uitoefenen van elke activiteit in de land- en tuinbouwsector, meer bepaald het telen van, de groot- en kleinhandel in, de conditionering van, de tussenhandel in en de in- en uitvoer van groenten, fruit en alle landbouwproducten in de ruimste zin, dit alles zowel rechtstreeks als onrechtstreeks;

het geven van teelt- en bedrijfsadviezen aan land- en tuinbouwers, het leveren van

bedrijfsmaterialen aan land- en tuinbouwers, het verlenen van advies, management en andere diensten aan of in overeenstemming met de activiteiten die de vennootschap zelf voert, dit alles in de meest ruime zin;

- de vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger. Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, ookaanverwant of die de verwezenlijking van het maatschappelijk doel vergemakkelijken; - het verwerven, beleggen, intekenen op, vast overnemen, aanhouden, plaatsen, kopen, verkopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, warrants, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen al dan niet onder de vorm van handelsvennootschappen, instellingen en verenigingen; het stimuleren, het plannen en coördineren van de ontwikkeling van deze vennootschappen en ondernemingen; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen;

- het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aanen verkoop, de huur- en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en/of de valorisatie van alle deposito's, verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties en staatsfondsen;

- het beheren van beleggingen en van participaties in dochtervennootschappen;

- het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm of duur aan alle verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit, alsmede het waarborgen van alle verbintenissen van zelfde ondernemingen;

- haar patrimonium, bestaande uit onroerende en roerende goederen, te behouden, in de ruimste zin van het woord, te beheren en uitte breiden;

- het voor eigen rekening of in deelname met derden aankopen, verkopen, ruilen, verbouwen, renoveren, exploiteren, beheren, huren en verhuren van alle in België gelegen gebouwde en ongebouwde onroerende goederen;

- het aankopen, vestigen, overdragen, wederoverdragen van alle zakelijke rechten (waaronder erfpacht, opstal, vruchtgebruik, enzovoorts) op alle in België gelegen gebouwde en ongebouwde onroerende goederen.

Deze opsomming is niet limitatief en de termen "vermogensbeheer" of "advies" in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de wet van 6 april 1995 inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondernemingen, bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

De vennootschap mag alle industriële, commerciële en financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, met inbegrip van : het deelnemen in aile ondememingen die een gelijkaardig doel nastreven of waarvan het doel in nauw verband met het hare staat, kredieten en leningen aangaan en toestaan, zich voor derden borg stellen door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan tevens het mandaat van bestuurder, zaakvoerder of vereffenaar van andere

e

~ ~ 4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

vennootschappen waarnemen.

2. Vermogen van de vennootschap.

Artikel 5: Vermogen

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt E 1.000 (duizend euro), en wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde. Alle aandelen werden bij de oprichting van de vennootschap volledig onderschreven. De aandelen zijn op naam en worden ingeschreven in een daartoe bestemd register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vennootschap.

Artikel 6: Overdracht van een participatie

Een participatie in de vennootschap mag op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden, of overgaan wegens overlijden dan met eenparig goedvinden van alle vennoten.

Bij weigering, zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen_ De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige.

De afkoop moet in elk geval tot stand komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld.

3. Beheer.

Artikel 7: Benoeming  ontslag

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders al dan niet vennoot, Tot zaakvoerder vennoot wordt voor de duur van de vennootschap benoemd: De heer Rob Veris; voornoemd, vanaf datum van de oprichting.

Zij verklaart haar opdracht te aanvaarden, onder de bevestiging dat zij niet werd getroffen door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Artikel 8: Salaris.

Het mandaat van zaakvoerder wordt niet bezoldigd, tenzij door de algemene vergadering anders wordt beslist

Artikel 9: Bestuur en vertegenwoordiging.

ledere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten, die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, behoudens die welke de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehoudt

Wanneer de vennootschap optreedt als orgaan van bestuur van andere vennootschappen, dan wordt de vennootschap enkel rechtsgeldig vertegenwoordigd door de vaste vertegenwoordiger die alleen handelt, De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig vertegenwoordigd door de bijzondere lasthebbers binnen de perken van het hen verleende mandaat. Tot vaste vertegenwoordiger wordt voor de duur van de vennootschap benoemd: De heer Rob Veris; voornoemd, vanaf datum van de oprichting.

Artikel 10: Volmacht,

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootsohap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Toezicht.

Artikel 11: Controlebevoegdheid.

iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

Vergadering van de vennoten.

Artikel 12: Dag, uur en plaats -- oproeping.

~

A 0.

ionr-teyudgn aan het Belgisch Staatsblad

Een vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de 2e woensdag van de maand december. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden, Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten of over andere punten te beraadslagen en te besluiten. De vergaderingen worden

" gehouden in de zetel van de vennootschap. De oproeping met vermelding van de agenda, geschiedt bij F aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten tenminste acht dagen voor de vergadering.

Artikel 13: Bevoegdheid van de gewone of bijzondere vergadering

De vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten terzake van: salaris, het instellen van een

- de vaststelling van de jaarrekening;

- de bestemming van de beschikbare winst;

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en ontslag van de zaakvoerder, de vaststelling van zijn vennootschapsvordering tegen hem en het verlenen van kwijting.





Artikel 14: Besluitvorming  notulen - winstverdeling

Elk aandeel geeft recht op één stem. Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. In de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige vennoten. Bij wijziging van de statuten is unanimiteit van aile vennoten vereist

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, maatschappelijke lasten, afschrijvingen, waardeverminderingen en dekkingen voor risico's en lasten, vormt de netto winst De algemene vergadering beslist over de bestemming van het saldo van de netto winst

Artikel 15: Boekjaar, inventaris en jaarrekening.

Het maatschappelijk boekjaar begint op één juli en eindigt op dertig juni van het volgende jaar. Elk jaar op dertig juni worden de inventaris en de jaarrekening opgesteld.

Artikel 16: Eerste boekjaar en jaarvergadering,

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot dertig juni tweeduizend vijftien (30/06/2015) De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend vijftien.

Artikel 17: Bekrachtiging van verbintenissen, aangegaan namens de vennootschap in oprichting (artikel 60 Wetboek van vennootschappen)

De comparanten voomoemd verklaren, onder opschortende voorwaarde van de neerlegging van het dossier op de griffie van de rechtbank van koophandel, alle opdrachten en verbintenissen te bekrachtigen die door hen of door één van hen zouden aanvaard worden of aangegaan zijn voor rekening van de vennootschap in oprichting.

Artikel 18: Aanvaarding van benoeming van statutaire zaakvoerder.

De heer Rob Veris, voornoemd verklaart de benoeming tot statutaire zaakvoerder en vaste vertegenwoordiger te aanvaarden.

Aldus opgemaakt te Olen op 31 augustus 2013.

in zoveel originelen als er partijen zijn waarvan elke partij erkent er een ontvangen te hebben.

Rob Veris ,

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Lu F3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van cie instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VERIS GROENTEN & FRUIT

Adresse
HEZEWIJK 65 2250 OLEN

Code postal : 2250
Localité : OLEN
Commune : OLEN
Province : Anvers
Région : Région flamande