VESPA CLUB VESPAZZURI ANTWERPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : VESPA CLUB VESPAZZURI ANTWERPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.963.130

Publication

22/12/2014
ÿþMoo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter grille

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

1 1 DEC. 2011t

afdeling Ai txi gen

Ondernemingsnr; 0845.963.130

Benaming

i".,sl,,1JEf VESPA CLUB VESPAZZURI ANTWERPE!

L!:111';"1.-4. I 4 Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Rerum Novarumlaan 23 te 2110 Wijnegem

Oncier,i-41eia +,. m . ontbinding - vereffening - sluiting vereffening

Op de buitengewone algemene vergadering van 24 november 2014 werden volgende beslissingen genomen:

Gezien de VZW geen activiteiten meer stelt, beslist de algemene vergadering tot ontbinding van de VZW. De vergadering verleent volledige décharge aan de bestuurders, met name, de heren Pandelgers Peter, Van Imschoot Mark.

Er is geen actief noch passief meer aanwezig, derhalve dient er geen vereffenaar te worden aangesteld en kan de vereffening onmiddellijk worden afgesloten.

De vergadering stelt vast dat de vennootschap heeft opgehouden te bestaan.

De vergadering beslist dat de boeken en bescheiden van de vzw gedurende een periode van vijf jaar zullen worden bewaard te Wijnegem, Rerum Novarumlaan 23

Peter Pandelaers

Voorzitter

" - , .i1 .'1 1

" 'S J:

Vderea : NBram en handte-l.aekz¬ r,,.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

29/05/2012
ÿþBenaming 0 8 4 5. 9 6 3. 1 3 0

{voluit): VESPA CLUB VESPAZZURI ANTWERPEN

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Rerum Novarumlaan 23 te 2110 Wijnegem

Onderwerp akte : Opriphting

Uit de onderhandse akte dd. 2 mei 2012 blijkt dat

De ondergetekenden:

1.Peter Pandelaers, wonende te 2110 Wijnegem, Rerum Novarumlaan 23; 2.Mark Van Imschoot, wonende te 2030 Antwerpen, Groot Hagelkruis 198 3.Sammy Laureys, wonende te 2070 Zwijndrecht, Burchtsestraat 28

Allen van Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten,waarvan de statuten Overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de volgende zijn:

Titel 1 : Naam, zetel, doel, duur

De vereniging heeft als naam ' Vespa Club Vespazzuri Antwerpen' die steeds dient voorafgegaan of gevolgd te worden door de woorden `vereniging zonder winstoogmerk 'of de afkorting "vzw"

De zetel van de vereniging is gevestigd in het arrondissement Antwerpen, Rerum Novarumlaan 23, 2110 Wijnegem. Hij kan te allen tijde door de algemene vergadering naar een andere plaats worden overgebracht.

De vereniging heeft tot doel het organiseren van uitstappen, evenementen, clubavonden en aanverwante activiteiten rond het Vespa-gebeuren,

Zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel en direct of indirect de middelen of mogelijkheden verschaffen tot het realiseren van haar doel en tot het toelaten en financieren van haar werking. Zij kan tevens haar medewerking verlenen of belang stellen in een gelijkaardig doel als het hare.

Zij zal alle onroerende goederen, die tot de verwezenlijking van haar doel nodig zijn, mogen bezitten, hetzij in voile eigendom, hetzij in vruchtgebruik

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten alen tijde ontbonden worden en zulks overeenkomstig de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Titel 2 : Leden

De vzw bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de Algemene Vergadering. Zowel de effectieve leden als toegetreden leden dienen deel uit te maken van de Politiezone Antwerpen. Uitzonderingen zijn mogelijk maar blijven beperkt tot de echtgenoten, partners en familieleden tot de 2de graad van voormelde personen, ex-collega's, gepensioneerden of leden van een ander politiekorps.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(eri) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

RECHTBANK KOOPHANDEL

1111t1N11111

15 MEI 2012

Griffie

ANTWPRpPiU

e ~ MoD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

r ~ ~ a N,OD2.2

r t

Het aantal leden is onbeperkt

De aanneming van nieuwe effectieve leden dient te worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering, beslissend met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden ingeschreven in het ledenregister binnen acht dagen na de in kennisstelling.

Het register is samen met de notulen ter inzage beschikbaar voor alle leden, op de zetel van de vereniging

De leden kunnen zich te allen tijde uit de vereniging terugtrekken mits zij hun ontslag schriftelijk aan het bestuur ter kennis brengen. Zij kunnen op generlei wijze aanspraak maken op het vermogen van de vereniging èn verliezen alle voordelen die zij als lid van de vereniging genoten.

De uitsluiting van een lid dient te worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering, beslissend met een meerderheid van twee derde der uitgebrachte stemmen en nadat het lid is opgeroepen om gehoord te worden. De stemming geschiedt geheim en de beslissing dient niet gemotiveerd; zij dient binnen de acht dagen door het bestuur aan de betrokkene ter kennis worden gebracht. De door hem voor het lopend jaar betaalde bijdrage blijft aan de vereniging verworven.

Hij kan op generlei wijze aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en verliest aile voordelen die hij als lid van de vereniging genoot.

De jaarlijkse bijdrage van de leden wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur en mag maximaal 25 euro bedragen

Titel 3: Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie bestuurders, effectieve leden van de

vereniging.

De raad van bestuur is steeds kleiner dan de algemene vergadering.

Indien de algemene vergadering slechts 3 leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen,

Zij worden benoemd en hun mandaat kan te allen tijde worden herroepen door de algemene vergadering.

Hun mandaat duurt normaal zes jaar.

Uittredende bestuurders zijn terstond herkiesbaar.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Beide

laatstgenoemde mandaten kunnen door eenzelfde persoon bekleed worden.

De raad van bestuur kan ook één of meer ondervoorzitters aanstellen en het dagelijks bestuur van de

vereniging opdragen aan één of meer personen, zoals hierna verder wordt uiteengezet.

De raad van bestuur wordt door de voorzitter samengeroepen en voorgezeten. De raad beslist bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is die van de voorzitter doorslaggevend.

De voorzitter is verplicht de raad van bestuur samen te roepen telkens als ten minste twee derde van de bestuurders hem daar schriftelijk om verzoeken.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om alle handelingen zowel van bestuur als van beschikking te verrichten, die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vereniging, met uitzondering van die welke door deze statuten of door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt waargenomen door een college, bestaande uit de voorzitter, de secretaris en de penningmeester.

De voorzitter is meer in het bijzonder bevoegd voor de algemene leiding, de secretaris voor alle secretariaatsaangelegenheden en de penningmeester voor alle financiële verrichtingen.

De raad kan echter het dagelijks bestuur opdragen aan één of meer personen, Leden of niet. Hun mandaat wordt omschreven bij hun aanstelling.

Daarenboven kan de raad voor een reeks welomschreven verrichtingen van dagelijks bestuur, zoals de kwijtschriften en ontvangstbewijzen voor het Bestuur van Posterijen, bank, spaarkas en dergelijke meer, alsmede voor de dagelijkse briefwisseling die van praktische aard is, en voor de leiding van het personeel, personeelsdocumenten, contracten en verbintenissen, volmachten verlenen aan directeurs, secretarissen of bedienden.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en benoeming van voornoemde directeurs, secretarissen of bedienden en hun bevoegdheden, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen bij uittreksel bekend gemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch staatsblad

Alle akten die de vereniging verbinden, evenais de volmachten die bij deze akten behoren, worden behoudens bijzondere lastgeving, geldig ondertekend door twee bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

p r MOD 2.2

A

Behoudens bijzondere lastgeving wordt de vereniging ook In rechte vertegenwoordigd door twee bestuurders.

Uittreksels bestemd om te worden voorgelegd, hetzij in rechte, hetzij elders, worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris

De beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een speciaal register ingeschreven, en bewaard op de zetel van de vereniging. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Aanstelling en ambtsbeëindiging van de bestuurders

De bestuurders worden verkozen en afgezet door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden. De stemming moet echter uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. ln dit geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de 30 dagen bij uittreksel bekend gemaakt worden in de bijsagen van het Belgisch staatsblad.

Titel 4 : Algemene vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden van de vereniging, die ieder over één

stem beschikken. Een lid kan zich uitsluitend door een ander lid laten vertegenwoordigen.

Een lid kan slechts houder zijn van één volmacht.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1) de wijziging der statuten,

2) de benoeming en de afzetting van bestuurders,

3) de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van hun eventuele bezoldiging,

4) de kwijting aan de bestuurders en commissarissen,

5) de goedkeuring van de begroting en rekeningen,

6) de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

7) de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

8) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

9) de goedkeuring van het huishoudelijk reglement,

10) aile gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Ieder jaar wordt één algemene vergadering van de leden gehouden op dag, uur en plaats door de raad van bestuur te bepalen binnen 6 maanden na het einde van het boekjaar.

Aan de goedkeuring van deze vergadering onderwerpt de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar en de begroting voor het volgende boekjaar_ De algemene vergadering verleent na goedkeuring het bestuur vervolgens kwijting.

Een buitengewone algemene vergadering kan door de raad van bestuur samengeroepen worden telkens als het belang van de vereniging het vereist. De raad van bestuur is daartoe gehouden indien ten minste één vijfde van de leden daar schriftelijk om hebben verzocht.

De leden worden ten minste 8 dagen van tevoren bij gewone brief tot de vergadering uitgenodigd. Deze uitnodiging vermeldt de agenda.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij zijn afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de secretaris aan.

Behoudens het bepaalde in volgende alinea is de vergadering geldig samengesteld welk ook het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moge zijn, De beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vereniging doorslaggevend.

Voor de wijziging van het doel, de omvorming naar een vennootschap met sociaal oogmerk en de vrijwillige ontbinding van de vereniging is de aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derde van het aantal leden vereist. De beslissingen dienen genomen met een vier vijfde meerderheid.

De wijziging of ontbinding dient uitdrukkelijk vermeld te worden op de agenda bij de oproep.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

" " .

e MOU2.2

Luik B - Vervolg

Deze bepalingen doen geen afbreuk aan de artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 , betreffende de uitsluiting van leden, de wijziging van de statuten en de ontbinding van de vereniging.

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een speciaal register bewaard op de zetel van de vereniging.

Uittreksels bestemd om te worden voorgelegd hetzij in rechte, hetzij elders, worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Indien de eerste algemene vergadering niet de vereiste twee derde leden telt, dient een tweede algemene vergadering bijeengeroepen, echter niet binnen de eerste 15 dagen volgend op de op de eerste vergadering. Deze vergadering kan ongeacht het aantal aanwezige leden, doch met de vereiste meerderheid geldig beslissen.

Leden die een bijzonder punt op de agenda van de vergadering wensen opgenomen te zien, moeten hiertoe een verzoek richten tot de voorzitter, drie dagen voor de algemene vergadering.

Titel 5 : Rekeningen en begrotingen

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afstultingsdatum van het boekjaar.

Het eerste boekjaar van de vereniging vangt aan bij het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid en zal eindigen op eenendertig december tweeduizend dertien.

Titel 6 : Ontbinding, vereffening

In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

In geval van vrijwillige of gedwongen ontbinding zal de algemene vergadering door de vereffenaars worden samengeroepen, ten einde aan het patrimonium een bestemming te geven die zoveel mogelijk overeenkomt met het doel waartoe de vereniging werd opgericht; komt de algemene vergadering niet tot een besluit, dan zal de bestemming in dezelfde geest door de vereffenaars bepaald worden.

Voor al wat niet voorzien is in onderhavige statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Benoeming Raad van Bestuur

Werden verkozen op de algemene vergadering van 2 mei 2012 voor de termijn van 6 jaar

Peter Pandelaers, voornoemd sub 1, tot bestuurder en voorzitter van de Raad van Bestuur; Mark Van lmschoot, voornoemd sub 2, tot bestuurder en secretaris en penningmeester

Zij aanvaarden hun mandaat.

Peter Pandelaers Mark Van lmschoot Sammy Laureys

Op de laatste bfz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

V

Coordonnées
VESPA CLUB VESPAZZURI ANTWERPEN

Adresse
RERUM NOVARUMLAAN 23 2110 WIJNEGEM

Code postal : 2110
Localité : WIJNEGEM
Commune : WIJNEGEM
Province : Anvers
Région : Région flamande