VIPE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : VIPE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 841.879.826

Publication

04/07/2013
ÿþ1 *.

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik,B vermelden : Rectp : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

GRIFFIE RECHTBANK VAN 2 , l~ 2013

KOOPHANDEL ~~RNHOUT

Ondernemingsnr: 0841879826

Benaming

(voluit) : VIPE

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder Firma

Zetel : Molenstraat 7 - 2300 TURNHOUT

(volledig adres)

Onderwerp akte : Onbinding en sluiting vereffening

Uittreksel uit het verslag van de bijzondere algemene vergadering der aandeelhouders gehouden op de maatschappelijke zetel op 20 juni 2013

Gezien er geen activiteiten meer zijn en het ontbreken van de initiatieven voor het vervullen van het maatschappelijk doel, besluit de algemene vergadering de ontbinding en sluiting in één akte te laten plaatsvinden per 20 juni 2013.

Aangezien aan alle voorwaarden werd voldaan die gesteld zijn door artikel 184 van het Wetboek van

Vennootschappen.

Met name verklaren de comparanten dat:

-er geen vereffenaar wordt aangeduid;

-er geen passiva zijn;

-dat alle vennoten aanwezig zijn en met éénparigheld Instemmen met dit besluit;

Kennisneming van het ontslag van de zaakvoerder ingevolge voormeld besluit tot ontbinding en sluiting, te weten de heer Peter Meeussen, wonende te 2300 Turnhout, Molenstraat 7.

Er werd besloten om hem kwijting te verlenen voor de uitoefening van hun mandaat tot op 20 juni 2013, zonder enig voorbehoud,

De boeken en bescheiden van de vennootschap zullen gedurende een periode van 5 jaar bewaard worden op het adres te 2300 Turnhout, Molenstraat 7.

Peter Meeussen,

beherend vennootlzaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

29/12/2011
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

IMnIWYiU 41.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte___... . _ __

F(- `a

2 nr:F E RECHT

1 DEL 2LAi

KGOPieMEL

~-rri;rar

Onaernemingsnr _ 8'73 " 824

Benaming

;volet) : VIPE

(verrcortl

Rechtsvorm . Vennootschap Onder Firma

Zetel Molenstraat 7 - 2300 Turnhout

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Op 12 december 2011 zijn samengekomen :

1.de heer Peter Meeussen, wonende te 2300 Turnhout, Molenstraat 7

2.mevrouw Veronique De Vries, wonende te 2300 Turnhout, Molenstraat 7

De comparanten verklaren een vennootschap onder firma op te richten, genaamd : VIPE, waarvan zij de statuten als volgt hebben vastgesteld:

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst en volstort is, bedraagt 1.000,00 (duizend) EURO en is verdeeld in 100 (honderd) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Op deze aandelen is ingeschreven door de oprichters, en deze hebben zich onvoorwaardelijk verbonden tot de hierna genoemde inbrengen en wel als volgt:

1.de heer Peter Meeussen, voornoemd, schrijft in op 50 aandelen, dewelke zij volledig volstort door inbreng van een bedrag van 10 EURO per aandeel, hetzij een globaal bedrag van 500 EURO in geld,

2.mevrouw Veronique De Vries, voornoemd schrijft in op 50 aandelen, dewelke hij volledig volstort door inbreng van een bedrag van 10 EURO per aandeel, hetzij een globaal bedrag van 500 EURO in geld.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Turnhout, Molenstraat 7.

Hij kan zonder statutenwijziging door een gezamenlijke beslissing van de zaakvoerders overgebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandse taalgebied of het tweetalig gebied Brussel Hoofdstad. Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap heeft tot doel, en dit zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden handelingen te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op:

-de handelsbemiddeling en verkoop op commissie van systemen en onderdelen inzake alternatieve, duurzame, hernieuwbare en efficiënte energie;

-het online verkopen van goederen en services;

-het geven van opleidingen; het geven van presentaties en lezingen en dit in rapporten en publicaties

uitschrijven;

-organisatie van of deelneming aan congressen en beurzen;

Het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard ; in de ruimste zin, bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks, op hef vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur.

Zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden of in deelneming met derden, bij te dragen tot de vestiging en de ontwikkeling van ondernemingen en inzonderheid:

a)het verwerven, door inschrijving 01 aankoop, en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten vennootschappen;

b)het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participatie of investering;

c)het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels-Op de !aatste Dl van Luik B vermelden Recto Naam en noedanigheld van de instr,rnenterende rotars netza, van ce perso,o)nteni

bevoegd ce recrispersoon ier, aanzien .ean derden te Jeneger iot,rd gei

Verso Naam en handtekening.

I "a



5 u





" 11196378+

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

en financiële operaties verrichten behalve die welke wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen, kapitalisatieondernemingen, ondernemingen voor vermogensbeheer en beleggingsadvies;

d)het optreden als tussenpersoon bij onderhandelingen door gehele of gedeeltelijke overname van aandelen; in de meest ruime betekenis, het deelnemen aan emissieverrichtingen van aandelen en vastrentende waarden door intekening. waarborgplaatsing, verhandeling of anderszins, alsmede het verwezenlijken van om het even welke verrichtingen inzake portefeuille- of kapitaalbestuur.

e)het waarnemen van alle bestuurs- en vereffenaarsopdrachten, het uitoefenen van mandaten en functies in andere vennootschappen of ondernemingen;

f)het verhuren of huren, aan- en verkoop van onroerende goederen; alsmede alle activiteiten die betrekking hebben op onroerende leasing;

g)het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende en financiële aard, die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel verwant of verknocht zijn of op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt zou achten.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en alle andere verbintenissen, voor haarzelf en zelfs voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

Het doel van de vennootschap kan enkel gewijzigd worden bij besluit van een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering, volgens de statutaire regels betreffende een statutenwijziging.

De vennootschap bestaat voor onbeperkte duur vanaf haar oprichting.

De bepalingen van artikel 39, 3°-5° Wetboek van Venn ootschappen betreffende de ontbinding en de

opzegging van het vennootschapscontract zijn niet van toepassing.

Behoudens door de rechter kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de

vennoten met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

Het volledig geplaatste kapitaal bedraagt 1.000,00 (duizend) EURO en is vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk éénitiende van het kapitaal vertegenwoordigen.

ieder aandeel geeft recht op één stem.

Het kapitaal van de vennootschap is volledig onderschreven en volstort.

Mits inachtneming van de statutaire regels betreffende de statutenwijziging, kan het kapitaal verhoogd worden.

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven bij kapitaalverhoging moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Oefenen bestaande vennoten hun recht van voorkeur niet of slechts ten dele uit, dan worden de overblijvende aandelen in dezelfde evenredigheid aangeboden aan de vennoten die wel hun recht van voorkeur hebben uitgeoefend.

De termijn voor het uitoefenen van het voorkeurrecht zal, behoudens wat hierna gesteld voor de vruchtgebruiker, minimum twintig dagen bedragen.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende briet ter kennis wordt gebracht van de vennoten.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt, behoudens andersluidende afspraak tussen vruchtgebruiker en blote eigenaar, het voorkeurrecht toe aan de blote eigenaar. De nieuw verkregen aandelen behoren de blote eigenaar toe in volle eigendom. De blote eigenaar moet zijn voorkeurrecht tot onderschrijven uitoefenen uiterlijk op de vijftiende dag na het openstellen van de inschrijvingstermijn waarbinnen het voorkeurrecht kan uitgeoefend worden.

Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker binnen de resterende vijf dagen het voorkeurrecht uitoefenen. De aandelen die deze laatste aldus alléén onderschrijft komen hem toe in volle eigendom.

Het voorkeurrecht is niet verhandelbaar.

Mits inachtneming van de statutaire regels inzake statutenwijziging, kan het kapitaal verminderd worden.

De aandelen zijn op naam en worden ingeschreven in het aandelenregister.

Alle overdrachten van aandelen worden tevens ingeschreven in het aandelenregister.

De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap die het recht heeft, ingeval meerdere personen de vennootschaps- of lidmaatschapsrechten verbonden aan de aandelen wensen uit te oefenen, hetzij als onverdeelde mede-eigenaars, hetzij als rechthebbenden op enerzijds vruchtgebruik en anderzijds blote eigendom, te eisen dat jegens haar één enkele persoon wordt aangeduid om te gelden als enige eigenaar. Tot zolang is de uitoefening van de aan deze aandelen verbonden rechten geschorst.

's{

. r 7 ,j~,

'T

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Een vennoot kan zijn aandelen slechts overdragen onder de levenden aan een mede - vennoot of aan een derde, na voorafgaand aan alle vennoten de mogelijkheid te hebben geboden om zijn aandelen in de vennootschap over te nemen tegen een prijs te bepalen in onderling akkoord, of bij gebreke van akkoord, tegen een prijs vast te stellen door een deskundige, aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waar de zetel van de vennootschap gevestigd is.

indien verscheidene vennoten hun voorkooprecht uitoefenen, zullen zij dit kunnen uitoefenen, ieder naar evenredigheid van het aandeel dat zij op dat ogenblik bezitten in de vennootschap.

Als de aandelen van een vennoot aan een derde worden overgedragen dient deze derde voorafgaandelijk aanvaard te zijn door alle vennoten.

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor aile verbintenissen van de

vennootschap.

Hebben zich als beherende vennoot hoofdelijk met de vennootschap verbonden: de heer Peter Meeussen.

Iedere beherende vennoot is van rechtswege zaakvoerder van de vennootschap.

Het mandaat van zaakvoerder geldt voor onbepaalde duur en is onbezoldigd tenzij de algemene

vergadering anders beslist.

De zaakvoerders zijn bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn

voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

De vennootschap wordt geldig verbonden en in rechte vertegenwoordigd door de handteKening van één

zaakvoerder.

De controle op de vennootschap wordt uitgeoefend door minstens één commissaris, zo de wettelijke bepalingen de benoeming van een commissaris voorzien of wanneer de algemene vergadering tot deze benoeming besluit.

De commissaris wordt benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van drie jaar.

Zijn opdracht eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin zij vervalt.

De bezoldiging van de commissaris wordt vastgesteld door de algemene vergadering, rekening houdend met de controlenormen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

Is er geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot, individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap. Hij kan zich laten bijstaan door een extern accountant voor de verificatie van de boeken en de rekeningen van de vennootschap.

De extern accountant moet aanvaard worden door aile vennoten. Indien de vennoten besluiten het ereloon van de extern accountant ten laste te leggen van de vennootschap dient de extern accountant verslag uit te brengen aan de vennoten.

Bij gebrek aan aanvaarding, wordt de extern accountant benoemd door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied van de zetel van de vennootschap.

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, komt van rechtswege elk jaar samen de iste donderdag van de maand juni om 20 uur, op de zetel van de vennootschap.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur gehouden.

De agenda van de jaarvergadering zal tenminste omvatten: de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van de winst en de kwijting aan de zaakvoerders.

De bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden hetzij op de zetel hetzij op een andere plaats aangeduid in de oproeping.

De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerder, de commissaris of een vennoot.

De vennoten worden opgeroepen tot een algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbrief ten minste vijftien dagen voor de vergadering verzonden naar hun adres, zoals in het aandelenregister is genoteerd. Deze oproeping vermeldt de volledige identiteit van de vennootschap en van de personen door wie de uitnodiging is ondertekend met vermelding van de hoedanigheid waarin zij optreden. Zij preciseert de plaats, dag en uur van de bijeenkomst en geeft de agendapunten weer die zulten worden behandeld, met verwijzing naar de verslagen en bescheiden desgevallend die ter inzage liggen van de vennoten en/of bijgevoegd worden bij de schriftelijke uitnodiging.

De vergadering zal worden voorgezeten door de jongste zaakvoerder,

De stemming gebeurt openbaar. Tot een geheime stemming wordt slechts overgegaan wanneer de algemene vergadering daar met eenparigheid om verzoekt.

Iedere vennoot beschikt over evenveel stemmen als dat hij aandelen bezit.

Op elke vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

De algemene vergadering mag in de regel beslissingen nemen ongeacht het aantal aanwezige vennoten of het aantal aandelen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen, tenzij tot wijziging van de statuten wordt overgegaan, in welk geval de voorgestelde wijzigingen uitdrukkelijk moeten vermeld worden in de uitnodigingen en ten minste de helft van het totaal aantal uitgegeven aandelen in de vennootschap op de vergadering vertegenwoordigd moet zijn.

Indien deze laatste voorwaarde niet is vervuld, dan is een tweede vergadering nodig die kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal vennoten dat aanwezig of vertegenwoordigd is.

"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Een beslissing van de gewone of bijzondere algemene vergadering vereist de meerderheid der stemmen,

tenzij anders bepaald werd in onderhavige statuten.

De besluiten van de bijzondere of buitengewone algemene vergadering waarbij de statuten van de

vennootschap worden gewijzigd, worden slechts goedgekeurd mits een bijzondere meerderheid van 3/4de van

de uitgebrachte stemmen.

De vennoten kunnen zich doen vertegenwoordigen door een lasthebber op voorwaarde dat deze zelf

vennoot is.

Van het verloop van de algemene vergadering wordt er tijdens de zitting een verslag opgemaakt.

Deze notulen worden ondertekend door de voorzitter en de vennoten die het vragen. Zij worden

bijgehouden in een speciaal daartoe op de zetel van de vennootschap bewaard register.

Afschriften of uittreksels van de notulen worden ondertekend door ten minste één zaakvoerder.

De algemene vergadering treft besluiten in verband met alle onderwerpen die krachtens de wet en de

statuten tot haar exclusieve bevoegdheid behoren en heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om de

handelingen die de vennootschap aangaat te verrichten of te bekrachtigen in die aangelegenheden die behoren

tot de bevoegdheid van andere organen wanneer deze niet tot een besluit komen.

Tot de exclusieve macht van de algemene vergadering behoren onder meer de macht om:

-zaakvoerders te benoemen en te ontslaan, alsmede hun bezoldiging en/of vergoeding vast te stellen, hen

kwijting te verlenen of desgevallend hun verantwoordelijkheid jegens de vennootschap te bepalen,

-de jaarrekening goed te keuren en te beslissen over de bestemming van de winst,

-de statuten van de vennootschap te wijzigen.

Het boekjaar gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat met gewone meerderheid, doch

mits uitdrukkelijk en unaniem akkoord van zaakvoerders.

In geval van ontbinding, benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaars die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening.

Worden er geen vereffenaars benoemd, dat is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar. Hij heeft de bevoegdheden die het Wetboek van vennootschappen aan vereffenaars toekent, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist.

Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar het Wetboek van vennootschappen en de wettelijke bepalingen ter zake.

Verklaringen - overgans- en slotbepalingen

Het eerste boekjaar vangt aan bij de oprichting van de vennootschap op 12/12/2011 en zal afgesloten worden op 31 december 2012.

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in de maand juni van het jaar 2013.

Voor de uitvoering van deze overeenkomst verklaren de ondergetekenden keuze van woonplaats te doen op hun respectieve woonplaats en/of zetel.

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen worden thans door de vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van rechtspersoonlijkheid als gevolg van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd vanaf 1 oktober 2011.

Volmacht

Onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte op de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel, verleent de vennootschap, hier vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, de heer Peter Meeussen, hierbij volmacht aan mevrouw Marijke Gabriëls, zaakvoerder van Accountantskantoor Gabriels bv bvba, gevestigd te 2801 Heffen, Groenenbeemd 13, en aan mevrouw Sabine Eestermans, kantoorhoudende te 2920 Kalmthout (Achterbroek), Karel Vanthillostraat 37, waarbij zij elk afzonderlijk de mogelijkheid hebben:

-alle formaliteiten te vervullen inzake de inschrijvingen, de wijzigingen (voorgaande, huidige en toekomstige) en schrappingen van handels- en ambachtenondernemingen bij de ondernemingsloketten of andere administratieve diensten.

-alle formaliteiten te vervullen bij de griffies van de Rechtbank van Koophandel, met name de neerlegging en ondertekening van de nodige formulieren;

-de formaliteiten te vervullen inzake registratie B.T.W.; met name de aanvraag van het B.T.W.-nummer, de aangifte tot wijziging van registratie en de aangifte tot stopzetting van werkzaamheid.

aldus opgemaakt te Turnhout, op 12 december 2011 in vier exemplaren

getekend: Peter Meeussen, oprichter, beherend vennoot en zaakvoerder

Op de iaalste ciz van Luur fj r~rrr elaer Reci0 Naa.'r en hoeaar.ighela van de instrumenterende nalans netzit van ue , c,rsoluinl en, bevoegd de rechtspersoon ten aanzien dan oeroen te erlegenwourd.ger

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VIPE

Adresse
MOLENSTRAAT 7 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande