VISCLUB DE VLOEY

Association sans but lucratif


Dénomination : VISCLUB DE VLOEY
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 539.751.352

Publication

09/10/2013
ÿþ MOD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

3 0 Sst`, 2013

KOOPHANDEL DileHOUT

De arlffier

1111

*13153591

Va behd aan Bela Staat

-0139.1(j.S,S7

Ondernemingsnr

Benaming

(voluit) : VISCLUB DE VLOEY

tverkoit)

Rechtsvorm - Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Ezaartveld 60, 2400 MOL,

Onderwerp akte : OPRICHTING

OPRICHTING

De vereniging zonder winstoogmerk, genaamd "VISCLUB DE VLOEY" werd opgericht op 12 september 2013 door volgende stichters, allen van Belgische nationaliteit :

1. Verstraelen Luc, wonende te 2400 Mol, Ezaartveld 60, geboren 09/09/1958 , Belg

2. Wilms Wesley, wonende te 2450 Meerhout, Olmsebaan 50, geboren 17/08/1980, Belg

3. Jacobs Romain, wonende te 3971 Leopoldsburg, Bivakstraat 23, geboren 24/02/1954, Belg

4. Ver Heyen Jos, wonende te 2400 Mol, Sijsjesstraat 43, geboren 11/06/1947, Belg

5. Ver Heyen Frans, wonende te 2560 Nijlen, Woeringenstraat 21B000, geboren 27/12/1955, Belg

6. Van Tongel Gustaaf, wonende te 2450 Meerhout, Rodedriesstraat 6, geboren 26/10/1957, Belg

7. Gys Hans, wonende te 2400 Mol, Hutten 52, geboren 11/03/1971, Belg

De statuten der vereniging worden als volgt vastgesteld

Hoofdstuk I. - Benaming, zetel, doel, duur.

" Artikel 1 - De vereniging is opgericht onder de benaming "VISCLUB DE VLOEY".

" Artikel 2 - De zetel van de vereniging is gevestigd te 2400 Mol, Ezaartveld 60. Zij mag deze, bij beslissing

van de raad van bestuur, overbrengen naar ieder ander adres in België.

Het gerechtelijk arrondissement is Turnhout.

" Artikel 3 - De hoofddoelen van de vereniging zijn:

- de promotie, de verspreiding en de beoefening van de hengelsport.

- de beoefening, de bevordering en de verspreiding van sport in het algemeen. Dit zowel op competitieve als op recreatieve basis.

Zij mag alle daden stellen die verwezenlijking van haar doel kunnen bevorderen, zoals het organiseren van visserswedstrijden en allerlei aanverwante actviteiten, uitbaten van kantine, houden van een kantine, publiciteit en evenementen opzetten, houden van een vissersclub, uitbaten van visvijver, alle activiteiten in de ruimste zin die tot de hengelsport behoren.

De vereniging ontzegt zich hierbij alle inmenging in politieke, wijsgerige, syndicale of persoonlijke aangelegenheden.

De vereniging zal alle onroerende goederen, die tot het verwezenlijken van haar doel nodig zijn, mogen bezitten,hetzij in vruchtgebruik, hetzij in eigendom.

" Artikel 4 - De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht en kan ten allen tijde ontbonden worden. Hoofdstuk Il. - Leden, aanneming, ontslag, verplichtingen.

" Artikel 5 - Het ledental is onbeperkt, zonder evenwel minder te mogen zijn dan drie. Drie vijfden van de leden moet Belg zijn.

Op de laatste blz ven Luik. BB vermelden Recto . Naam Ln hoedanighesd van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegeni.voardigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen by hetBèlgiscfi StaatsbTád -X9/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

~

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

" Artikel 6 - De vereniging is samengesteld uit effectieve [eden en toegetreden leden. De raad van bestuur beslist over de toetreding van nieuwe leden. Om tot de vereniging te kunnen behoren als effectief lid moet men een toegetreden lid zijn dat de Leeftijd van 16 jaar bereikt heeft, minstens 1 jaar lid zijn van de vereniging en moet men schriftelijk aan de raad van bestuur te kennen geven ook effectief [id te willen worden, en dient dit door de Raad van Bestuur bekrachtigd te worden.

" Artikel 7- Leden kunnen, op voorstel van de raad van bestuur, door de algemene vergadering de titel van "erelid", "[id van verdienste" of "lid van sportverdienste" ontvangen.

" Artikel 8 - De uittreding en de uitsluiting der leden wordt geregeld overeenkomstig artikel 12 der wet van 2

mei 2002. Uittredende of uitgesloten leden kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit. Zij

kunnen de door hen betaalde bijdragen niet terug ontvangen noch terug eisen. Zij mogen geen rekeningen,

noch inventaris, noch zegellegging vorderen.

Elk lid dat door hem/haar verschuldigde lidgeld niet tijdig betaalt, wordt als ontslagnemend beschouwd.

Het lidmaatschap eindigt ook bij ontslag van het lid als steunend of actief lid aan de vereniging, bij uitsluiting,

bij overlijden, en bij ontbinding van de vereniging.

De Raad van Bestuur kan over de uitsluiting of schorsing van de toegetreden leden beslissen, zonder

zijn beslissing te moeten motiveren.

" Artikel 9 - Elk lid verbindt zich de statuten na te leven. De financiële verplichtingen van de leden zijn beperkt tot het betalen van hun jaarlijks lidgeld. Deze bijdragen worden elk jaar door de algemene vergadering vastgesteld,zonder dat dit bedrag voor elk lid 500 (vijfhonderd) Euro per jaar mag overschrijden.

" Artikel 10 - Bij beslissing van de raad van bestuur mogen tot de vereniging toegelaten worden, alle meerderjarige fysieke personen of rechtspersonen, die de vereniging met de hun ten dienste staande middelen wensen te ondersteunen.

Hoofdstuk III.  Bestuur.

" Artikel 11 - De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens drie leden, die de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben, ten minste één jaar effectief lid der vereniging, door de algemene vergadering benoemd onder de leden voor onbepaalde duur en door haar te allen tijde afzetbaar. Vier vijfden van de bestuurders moeten Belg zijn.

De effectieve leden hebben het recht hun kandidatuur voor de raad van bestuur schriftelijk voor te dragen. Deze kandidatuur moet ten laatste 14 dagen voor het begin van de jaarlijkse algemene vergadering ingediend zijn bij de secretaris.

" Artikel 12 - De raad van bestuur kiest onder zijn leden een secretaris en een penningmeester.

" Artikel 13 - De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of op verzoek van de meerderheid der bestuurders, telkens de belangen van de vereniging het eisen. Bij ontstentenis van de voorzitter wordt deze vervangen door de oudste bestuurder in functie.

De raad van bestuur mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid zijner [eden aanwezig is. De beslissingen worden getroffen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter der vergadering beslissend.

" Artikel 14 - De beslissingen van de raad van bestuur worden in een bijzonder register, berustend op de maatschappelijke zetel, ingeschreven en ondertekend door twee bestuurders. Afschriften aan wie wettig belang heeft, mogen ervan afgeleverd worden. Zij dienen ondertekend door twee bestuurders.

" Artikel 15 - De raad van bestuur heeft de meest volstrekte bevoegdheid voor het beheer der vereniging. Wat niet uitdrukkelijk wordt voorbehouden, door de statuten of de wet, aan de algemene vergadering, valt onder zijn bevoegdheid.

Hij kan namelijk alle betalingen doen, gelden ontvangen en er kwijting van geven of eisen, aile contracten afsluiten, pleiten als eiser of als verweerder, voor alle rechtbanken, alle vonnissen uitvoeren, dading treffen, compromis aangaan. De leden van de raad van bestuur gaan geen persoonlijke of solidaire verplichtingen aan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn enkel verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

" Artikel 16 - Om rechtsgeldig verbonden te zijn tegenover derden volstaat de handtekening van een bestuurder,zonder dat deze hun machten dienen te bewijzen.

De rechtsvorderingen worden in naam van de vereniging als eiseres en als verweerster ingespannen door de raad van bestuur, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter, of de secretaris, of een bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

N0422

Voor alle financiële verrichtingen hoger dan 500 (vijfhonderd) Euro en van welke aard ook, kan VISCLUB DE VLOEY vzw slechts rechtsgeldig verbonden worden door de handtekening van de penningmeester en de gevolmachtigde. Degevolmachtigde wordt aangesteld door de Raad van Bestuur.

" Artikel 17 - Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. Het eerste boekjaar loopt van datum oprichting tot en met 31 december 2014. Alsdan wordt de rekening van het verlopen maatschappelijk jaar vastgesteld, de begroting opgemaakt voor hetvolgende. Dit alles te onderwerpen aan de goedkeuring der algemene vergadering. Het batig saldo van de rekening komt de vereniging tce en wordt in de maatschappelijke reserve gestort.

Hoofdstuk IV. - Algemene vergaderingen.

" Artikel 18 - De algemene vergadering vertegenwoordigt het hoogste gezag in de vereniging.

Aan haar uitsluitende bevoegdheid zijn voorbehouden :

le Wijziging aan de statuten;

2e Benoeming en afstelling van bestuurders;

3e Verkiezing van de voorzitter;

4e Goedkeuring van de begrotingen en rekeningen;

5e De ontbinding van de vereniging;

6e De uitsluiting van leden;

7e Alle beslissingen die de wettelijke of statutaire machten, toegekend aan de raad van bestuur

overschrijden.

" Artikel 19 - Elk jaar moet een algemene vergadering gehouden worden, binnen de drie maanden na het afsluiten van het vorig maatschappelijk jaar, de datum is vastgelegd op de eerste vrijdag van de maand maart, en voor de eerste maal op 6 maart 2015; een buitengewone algemene vergadering telkens de belangen van de vereniging het vergen of op verzoek van twee vijfde der leden voorkomend op de laatste jaarlijkse ledenlijst, neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel. In het laatste geval dient de buitengewone algemene vergadering gehouden te worden binnen de veertig dagen na de indiening van het verzoek.

Tijdens deze algemene vergadering zijn enkel de effectieve leden stemgerechtigd, toegetreden leden Kunnen de vergadering wel bijwonen, maar hebben geen stemrecht en kunnen de vergadering niet Interpelleren.

De bijeenroeping geschiedt door middel van een oproep in het clubblad van de vereniging, of door middel van een speciale oproepingsbrief of -mail, minstens twee weken vôôr de vastgestelde datum te verzenden. Deze uitnodiging, ondertekend door de voorzitter namens de raad van bestuur, vermeldt dag, uur en plaats der bijeenkomst, evenals de te behandelen dagorde. Er kan enkel geldig gestemd worden over die punten die op de dagorde vermeld staan.

De voorzitter van de raad van bestuur of, bij ontstentenis, de oudste bestuurder in functie, neemt het voorzitterschap waar en duidt de verslaggever aan. Het verslag wordt in een bijzonder register, berustend op de maatschappelijke zetel ingeschreven en ondertekend door twee bestuurders en de aanwezige leden die zulks verlangen. Afschriften aan wie wettig belang heeft mogen ervan afgeleverd

worden. Zij dienen ondertekend door twee bestuurders. Beknopt verslag wordt, ten behoeve van de leden, gepubliceerd in het clubblad van de vereniging.

" Artikel 20 - Op de jaarlijkse algemene vergadering wordt (worden) :

1. Door de raad van bestuur verslag uitgebracht over de werking.

2. Door de penningmeester verslag uitgebracht over de financiële toestand en de rekeningen ter goedkeuring voorgelegd.

3. Door de kommissie van toezicht op de boekhouding verslag uitgebracht.

4. De begroting voor het volgend jaar ter goedkeuring voorgelegd.

5. De bestuurders benoemd.

6. De bijdragen vastgesteld.

7. De kommissie van toezicht op de boekhouding benoemd.

8. De titel van "erelid", "lid van verdienste" of "[id van sportverdienste" toegekend.

Elk voorstel, ingediend en ondertekend door ten minste één twintigste van het aantal leden voorkomend op de laatste ledenlijst neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, moet op de dagorde van de jaarlijkse algemene vergadering worden geplaatst.

" Artikel 21 -- Behoudens de bijzondere voorwaarden van aanwezigheid en meerderheid, bepaald bij artikelen 8,12 en 20 van de organieke wet van 2 mei 2002, voor de wijzigingen aan de statuten, de uitsluiting van leden, de eenvoudige of voorbarige ontbinding, is de algemene vergadering geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige leden.

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

" Artikel 22 - Alle beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen. Bij staking der stemmen over zaken is het voorstel verworpen; bij staking van stemmen over personen heeft een nieuwe stemming plaats. Voor de toekenning van de titel van "erelid", "lid van verdienste" of "lid van sportverdienste" is echter een meerderheid van twee derden der stemmen vereist. Over de wijzigingen aan de statuten, de uitsluiting van leden, de eenvoudige of voorbarige ontbinding, kan slechts geldig worden beslist indien deze punten uitdrukkelijk in de oproeping tot de algemene vergadering werden vermeld en mits inachtneming van de door de wet van 2 mei 2002 voorziene meerderheid van twee derden der stemmen.

Elk lid mag zich laten vertegenwoordigen door een daartoe behoorlijk gevolmachtigd lid. Deze laatste mag echter maximaal 1 volmacht hebben.

Hoofdstuk V.  Ontbinding.

" Artikel 23 - In geval van vrijwillige, eenvoudige, voorbarige of gerechtelijke ontbinding, op welk ogenblik en om welke redenen ook, wordt het nettoactief, dat na de vereffening der schulden en aanzuivering der lasten overblijft, overgedragen aan een vereniging of werk met een gelijkaardig doel en voorwerp als dit der vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Hoofdstuk VI.  Algemeenheden.

" Artikel 24 - De vereniging heeft het recht haar statuten te verklaren. Bij betwisting en in het algemeen voor alles wat niet in deze uitdrukkelijk is voorzien,-wordt verwezen naar de wet van 2 mei 2002, waarbij aan de verenigingen zonder winstoogmerk en aan de instellingen van openbaar nut rechtspersoonlijkheid wordt verleend.

" Artikel 25 - De raad van bestuur kan, voor de toepassing van onderhavige statuten, een huishoudelijk reglement opstellen, dat niet in strijd mag zijn met deze statuten en dat door de algemene vergadering moet worden goedgekeurd. Bij betwisting of, in het algemeen, voor alles wat hierin niet uitdrukkelijk is voorzien, zal worden verwezen naar de geldende wetgeving.

Hoofdstuk VI.  Algemeenheden

Volgende benoemingen werden bekrachtigd:

Verstraelen Luc, wonende te 2400 Mol, Ezaartveld 60, Belg, voorzitter

- Wilma Wesley, wonende te 2450 Meerhout, Olmsebaan 50, Belg, penningmeester

Jacobs Romain, wonende te 3971 Leopoldsburg, Bivakstraat 23, Belg, secretaris

Gedaan te Mol, 12 september 2013.

Verstraelen Luc, voorzitter

Voor-beitouden" aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz, van Loi< B vermelden : Recto 7 Naam en haedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzii van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Coordonnées
VISCLUB DE VLOEY

Adresse
EZAARTVELD 60 2400 MOL

Code postal : 2400
Localité : MOL
Commune : MOL
Province : Anvers
Région : Région flamande