VISSERSCLUB STRAFINRICHTING MERKSPLAS, AFGEKORT : V.C.SIM

Association sans but lucratif


Dénomination : VISSERSCLUB STRAFINRICHTING MERKSPLAS, AFGEKORT : V.C.SIM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 600.785.534

Publication

11/03/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Hierbij over te gaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Artikel 1

De vereniging draagt de naam :  Vissersclub Strafinrichting Merksplas , hierna genoemd V.C.SIM

Alle stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd

door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk en/of  VZW .

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2330 Merksplas, Nijverheidsstraat 6.

 VISSERSCLUB STRAFINRICHTING MERKSPLAS

Vereniging zonder winstoogmerk

Nijverheidsstraat 6

2330 Merksplas

TITEL I.

STATUTEN

Op 9 januari 2015 zijn ondergetekenden, allen van Belgische nationaliteit;

2. Van Den Heuvel Jan, wonende te 2330 Merksplas, Steenweg op Rijkevorsel 15, geboren te Wortel op 16 juli 1954, nationaliteit Belg en met rijksregisternummer 54.07.16-191.27.

3.Verhulst Lodewijk, wonende 2330 Merksplas, Heidestraat 88, geboren te Geel op 1 mei 1954, nationaliteit Belg en met rijksregisternummer 54.05.01-235.31.

overeengekomen :

1. Claes Stefanus, wonende te 2330 Merksplas, Kweekstraat , geboren te Geel op 3 september 1945 nationaliteit Belg en met rijksregisternummer 45.09.03-111.31

DE STATUTEN VAN DEZE VERENIGING WORDEN VASTGESTELD ALS VOLGT :

Hoofdstuk I Naam, zetel, doel, duur

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Vissersclub Strafinrichting Merksplas

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : V.C.SIM

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Nijverheidsstraat 6

*15304237*

Luik B

2330

België

0600785534

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Merksplas

Griffie

Neergelegd

07-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De vereniging ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Briefwisseling kan worden verstuurd naar Jan Van Den Heuvel, Steenweg op Rijkevorsel 15 te 2330 Merksplas. De zetel van de vereniging mag overgebracht worden naar een andere plaats in dezelfde agglomeratie bij besluit van de raad van bestuur. Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur kan kantoren en centra van werkzaamheden oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden mits de voorschriften in

artikel 21 in acht te nemen.

Hoofdstuk II Leden, aanneming, ontslag

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt, doch moet ten minste 3 bedragen. De ondergetekende stichters zijn de eerste werkende leden.

Artikel 6

Wie werkend lid wenst te worden van de vereniging kan dit doen door zich een jaarvergunning aan te schaffen. De raad van bestuur beslist (bij meerderheid van stemmen) over elke aanneming als werkend lid. Zijn beslissing dient niet te worden gerechtvaardigd en is niet vatbaar voor beroep. De algemene vergadering kan, onder de door haar te bepalen voorwaarden, ereleden, steunende leden of beschermende lede tot de vereniging toelaten. Arikel 7

Er is een jaarlijks lidgeld voorzien; de leden betalen een som die door de raad van bestuur ieder jaar opnieuw wordt bepaald. Het jaarlijks lidgeld bedraagt (voor elke categorie leden) minimum 1115 en maximum 11250. Artikel 8

Ieder lid kan op elk ogenblik uit de vereniging treden mits een opzeggingstermijn van minstens één maand, door middel van een aangetekende brief of email gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. Wie nalaat het jaarlijks lidgeld te betalen wordt aanzien als ontslagnemend.

Artikel 9

De raad van bestuur kan elk lid kan hetzij wegens overtreding van de statuten of van het huishoudelijk reglement, hetzij voor welke daad of verzuim ook die de vereniging schaadt of voor welke zwaarwichtige reden ook, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken De uitsluiting van een effectief of toegetreden lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, de betrokkene heeft het recht gehoord te worden op de algemene vergadering. Een ontslagen of uitgesloten lid en de erfgenamen van een overleden lid kunnen geen aanspraak maken op het gemeenschappelijk fonds en kunnen geen voorlegging van rekeningen, verzegeling of inventaris vorderen.

Hoofdstuk III Bestuur

Artikel 10

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur van ten minste drie en ten hoogste tien leden. Hij wordt gekozen door de algemene vergadering. De voorzitter, de penningmeester(s) en de secretaris worden benoemd voor een periode van zes jaar, ze zijn om het jaar afwisselend uittredend. Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de raad van bestuur benoemd in afwachting van de definitieve verkiezing door de eerstkomende algemene vergadering. Hij voltooid het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. Al de mandaten van de bestuurders worden kosteloos uitgevoerd.

Artikel 11

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of de oudste der aanwezige bestuurders.

Artikel 12

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel :

Het verlenen van gezonde sport ten behoeve van ieder lid bij middel van de hengelsportsport door middel van onder andere het ter beschikking stellen van de visvijvers aan de leden, het houden van viswedstrijden en organiseren van vissersbijeenkomsten, organiseren van visevenementen voor niet aangesloten lichamelijk gehandicapten en jeugd, bezoeken aan gerelateerde evenementen, vissen in clubverband, vissen op verplaatsing, inrichten van gezamenlijke visdagen. Ledenfeest en clubfeesten organiseren.

De vereniging zal zich kunnen associëren met andere verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven zowel op nationaal en internationaal vlak.

De vereniging mag dan ook alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen.

Zij mag economische activiteiten uitoefenen met het oog op fondsenverwerving op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden. Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 13

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter en/of de secretaris. De raad van bestuur vergadert minstens twee maal per jaar en kan eveneens worden samengeroepen op schriftelijk verzoek van twee bestuurders. De bijeenroeping geschiedt schriftelijk, minstens acht dagen vóór de vergadering.

Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag. Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter, of ondervoorzitter, of nog , door twee bestuurders, en de secretaris ondertekend.

Wanneer ten aanzien van één van de leden van de raad van bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering die een ander persoon dan de betrokken bestuurder zullen aanstellen om hem te vertegenwoordigen.

Elke afwezige of verhinderde bestuurder kan schriftelijk aan één van zijn collega s van de raad volmacht geven om hem te vertegenwoordigen. De aldus gemandateerde leden mogen slechts één ander lid vertegenwoordigen. Artikel 14

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één van zijn leden en zelfs aan derden.

Artikel 15

Zowel bij gerechtelijke als buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de voorzitter of twee bestuurders die ten opzichte van derden geen rechtvaardiging hoeven af te leggen betreffende een beslissing van de raad van bestuur. Binnen de grenzen van het dagelijks bestuur wordt de vereniging vertegenwoordigd door de voorzitter, de ondervoorzitter of nog door iedere speciale mandataris, handelend binnen de limieten van het hem door de raad van bestuur toegekende mandaat.

Artikel 16

De controle op de rekeningen, opgesteld door de raad van bestuur, wordt uitgevoerd door één of meer commissarissen, benoemd door de algemene vergadering voor een maximale hernieuwbare termijn van drie jaar.

Hoofdstuk IV Algemene vergadering

Artikel 17

De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle effectieve leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter

of, bij belet, door de ondervoorzitter of de oudste der aanwezige bestuurders.

Artikel 18

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend

door de wet en door onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid :

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders en van de leden van de toelatingscommissie;

3° desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaaloogmerk;

9° al de beslissingen die de grenzen overschrijden van de bevoegdheden door deze toegekend aan de raad van

bestuur.

Artikel 19

Minstens één maal per jaar wordt een algemene vergadering gehouden. Een buitengewone vergadering kan

gehouden worden telkens als het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet gehouden worden als ten

minste één vijfde van de leden het schriftelijk aanvragen.

Artikel 20

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief, ondertekend door de

secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens 8 dagen vóór de vergadering aan ieder effectief lid

wordt gestuurd. De oproeping bevat dag, uur en plaats van de samenkomst ook de agenda wordt vermeld in het

oproepingsbericht.

Elk voorstel getekend door een aantal leden, gelijk aan één twintigste van de leden opgenomen in de laatste

jaarlijkse ledenlijst, moet op de agenda geplaatst worden.

De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn,

behalve wanneer alle effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en zij met eenparigheid akkoord gaan

de agenda uit te breiden.

Artikel 21

Behoudens andersluidende bepalingen van de wet of van de statuten is de vergadering regelmatig samengesteld

welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zij. In de algemene vergadering hebben alle

aanwezige of vertegenwoordigde leden een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij eenvoudige

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde effectieve leden. bij gelijkheid van stemmen neemt de voorzitter van de vergadering de beslissing. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

De algemene vergadering mag enkel rechtsgeldig beslissen over de wijziging van de statuten, indien het voorwerp ervan uitdrukkelijk vermeld wordt in de oproepingsbrief en indien tweederde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen moeten bij tweederde meerderheid genomen worden. Indien de wijziging op het geheel of een deel van het maatschappelijk doel slaat, zal de beslissing slechts geldig zijn indien ze eenparig gestemd wordt door alle aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De algemene vergadering mag slechts beslissen over de ontbinding van de vereniging indien tweederde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissing ter zake moet bij tweederde meerderheid genomen worden.

Artikel 22

Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn op en deel te nemen aan de vergadering. Elk verhinderd of afwezig lid kan schriftelijk aan één van zijn collega s volmacht geven om hem te vertegenwoordigen op de algemene vergadering. De aldus gemandateerde leden kunnen slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 23

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de verslagschriften, getekend door de voorzitter en de secretaris der vereniging alsook door de leden die het vragen. Ze worden ingeschreven in een bijzonder register. De in rechte of elders voor te brengen uittreksels daarvan, worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en de secretaris of door twee bestuurders. De beslissingen van de algemene vergadering worden bekendgemaakt aan de leden door een eenvoudig schrijven. Ze worden bekend gemaakt aan derden door middel van publikatie in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad, indien de wet dit vereist.

Hoofdstuk V Begroting, Rekeningen

Artikel 24

Het boekjaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december van elk kalenderjaar. Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de V.Z.W. en zal eindigen op 31 december 2015. Op het einde van elk boekjaar worden de rekeningen van het verlopen dienstjaar afgesloten en worden de inventaris en de balans opgemaakt door de raad van bestuur en de begroting opgesteld voor het komende dienstjaar. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering. Het goedkeuren door de algemene vergadering geldt als kwijting aan de bestuurders. De rekeningen en begroting worden ten minste 8 dagen voor de algemene vergadering ter inzage aan de effectieve leden aangeboden.

Hoofdstuk VI Ontbinding, vereffening

Artikel 25

In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, wordt het netto overblijvende maatschappelijke actief,

na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, besteed aan een werk met soortgelijk doel en

voorwerp als onderhavige vereniging.

Artikel 26

De oprichters zijn onmiddellijk na de oprichting van onderhavige vereniging zonder winstoogmerk in

buitengewone vergadering samengekomen en hebben tot bestuurders benoemd:

Voorzitter; Claes Stefanus

Secretaris; Verhulst Lodewijk

Penningmeester; Van Den Heuvel Jan

Artikel 27

Voor de uitvoering van deze statuten zijn de bestuurders en de vereffenaars gehouden woonplaats te kiezen op

de maatschappelijke zetel van de vereniging, waar alle betekeningen geldig kunnen gedaan worden.

Artikel 28

Voor alles wat in deze statuten niet voorzien is zullen de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en van het

gemeen recht van toepassing zijn.

De raad van bestuur zal zorgen voor de opvulling van alle wettelijke formaliteiten, inzonderheid deze van

openbaringmaking, opgelegd door de wet.

Merksplas 1 maart 2015

Opgemaakt in drievoud

Gelezen en goedgekeurd

De voorzitter De Secretaris De penningmeester

Luik B - vervolg MOD 2.2

Claes Stefanus Verhulst Lodewijk Van Den Heuvel Jan

Coordonnées
VISSERSCLUB STRAFINRICHTING MERKSPLAS, AFGEK…

Adresse
NIJVERHEIDSSTRAAT 6 2330 MERKSPLAS

Code postal : 2330
Localité : MERKSPLAS
Commune : MERKSPLAS
Province : Anvers
Région : Région flamande