VISTA-HOME

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VISTA-HOME
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 544.471.490

Publication

27/01/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : e- r f 9 ~

Benaming `T

(voluit) : VISTA-HOME

(verkort) :

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Ernest Claesstraat 6/A, 2260 Westerlo

(volledig adres)

Onderwerp akte : oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Bruno Naets, te Westerlo, op 15/01/2014, nog te registreren, dat een besloten vennootschap niet beperkte aansprakelijkheid werd opgericht met als naam VISTA-HOME, met zetel te 2260 Westerlo, Ernest Claesstraat 6/A, voor onbepaalde duur, mits overname van alle verbintenissen aangegaan voor de vennootschap in oprichting sinds 01/10/2013, door: 1) de heer JANSSENS Gustaaf Maria Marc, gehuisvest te 2260 Westerlo, Ernest Claesstraat 6/A, en 2) mevrouw BALLINGS Viviane Hubert Madeleine, gehuisvest te 2260 Westerlo, Ernest Ciaesstraat 6/A.

Het kapitaal bedraagt ¬ 50.000,00 en is verdeeld in duizend (1.000) aandelen zonder nominale waarde. De aandelen zijn volledig geplaatst, en volledig volgestort, in geld,

De aandelen zijn als volgt onderschreven en ten belope van het volgende bedrag gestort door de oprichters: - door de heer JANSSENS Gustaaf, zeshonderd (600) aandelen of ¬ 30.000,00, volledig volgestort;

- door mevrouw BALLINGS Viviane, vierhonderd (400) aandelen of ¬ 20.000,00, volledig volgestort.

Ondergetekende notaris bevestigt dat bedoelde bedragen werden gedeponeerd op een bijzondere rekening, geopend ten name van de vennootschap in oprichting bij de KBC Bank, zoals blijkt uit het bewijs van deponering afgegeven door voornoemde instelling op 08/01/2014, dat hem is overhandigd.

ARTIKEL 1: Naam.

De vennootschap is opgericht als Besloten Vennootschap met Be-perkte Aansprakelijkheid onder de naam "VISTA-HOME".

Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankon-di-gingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uit-gaande van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Beslo-ten Vennootschap met Beperkte Aansprake-ilijkheid" of door de afkorting "BVBA", met nauw-keurige aan-'wijzing van de zetel van de vennootschap en onder toevoeging van het ondernemings-nummer, gevolgd door de woorden "rechtspersonenregister" of de afkorting "RPR", gevolgd door de verrnel-'ding van de zetel van de Recht-bank in welk ambtsgebied de vennootschap haar zetel heeft.

Indien de vennootschap BTW - plichtige is moet het onderne-mingsnummer voorafgegaan worden door de vermelding 'BTW BE'.

ARTIKEL 2: Duur.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ont-bomden worden door een besluit van de buitengewone algemene ver-gade-ring met inachtneming van de vereisten voor statutenwij-'zi`'ging.

ARTIKEL 3: Zetel.

De zetel van vennootschap is gevestigd te 2260 Westerlo, Ernest Claesstraat 6/A.

De zetel kan zonder statutenwij-'ziging verplaatst worden binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig Brussels Hoofd-stedelijk Gewest bij besluit van de zaakvoerder.

De zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt.

De vennootschap kan bij eenvoudige beslissing van de zaak-voerder(s) administratieve of bijzetels, filialen, depots, agentschappen, kantoren en vertegenwoordigingen vestigen, zowel in België als in het buitenland. ARTIKEL 4: Doel.

a) De vennootschap heeft tot doel

1/ het aannemen van bouwwerken in de meest ruime zin van het woord. Dit houdt onder meer in, maar is niet beperkt tot:

- het optrekken van gebouwen (ruwbouw en onder dak zetten);

- het bouwen van stellingen;

- het invoegen en reinigen van gevels;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

s

Mad Werd 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van-de-akte

NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

liai

Vot behoi aan Belgl Staat;

4> S - het slopen van gebouwen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge - het uitvoeren van grondwerken en rioleringswerken;

- het bouwen, herstellen en onderhouden van wegen;

- het waterdicht maken en bedekken van gebouwen met asfalt en teer;

- het droogmaken van gebouwen anders dan met teer en asfalt;

- het plaatsen van warmte- en geluidsisolering;

- het leggen van tegelvloeren en mozaïek en het plaatsen van aile andere wand- en vloerbekledingen met

uitzondering van hout;

- het vervaardigen en plaatsen van sierschouwen en andere versieringen van marmer of steen;

- het plaatsen van afsluitingen;

- het optrekken van niet-metalen uiteenneembare paviljoenen en barakken.

2/ Groot- en kleinhandel in bouwmaterialen.

3/ De aankoop, verkoop, ruil, huur en verhuur gronden en gebouwen.

4/ Het waarnemen van de functie van bestuurder, manager of geman-dateerde in ondernemingen en

vennootschappen.

Om haar doel te realiseren mag de vennootschap, onder gelijk welke vorm, samenwerken met andere

vennootschappen, onderzoeks-instellingen, universitaire innovatiecentra, enzovoort.

De vennootschap is eveneens gerechtigd alle commerciële, fi-nanciële, roerende en onroerende

verrichtingen te doen die recht-streeks of onrechtstreeks bij haar doel aansluiten of die de verwezenlijking ervan

kunnen bevorderen of vergemakkelijken, dit alles zowel in het binnen- als in het buitenland, voor eigen rekening

als voor rekening van derden, als tussenpersoon of bij deelneming in andere vennootschappen.

Algemene bepaling: In de mate dat voor de vermelde activi-teiten bijzondere erkenningen, machtigingen en /

of vergunningen ver-eist zijn of opgelegd werden door de bevoegde overheid, kunnen deze door de

vennootschap slechts uitgeoefend worden van zodra deze erkenningen, machtigingen en 1 of vergunningen

werden bekomen.

Deze opsomming is niet beperkend noch bepalend en dient in de breedste zin uitgelegd te worden.

b) Het doel kan worden gewijzigd bij statutenwijziging, volgens artikel 287 van het Wetboek van

Vennootschappen.

2, Kapitaal - aandelen

ARTIKEL 5: Kapitaal.

a) Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt vijf-tigduizend euro (50.000,08 ¬ ). Het is verdeeld in duizend (1.000) gelijke aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die ieder één/duizendste van het kapitaal vertegenwoordigen.

b) Zolang het kapitaal niet volgestort is, is de (elke) inschrijver op aandelen verbonden voor het totale bedrag van zijn aandelen.

ARTIKEL 6: Wijziging van het geplaatst kapitaal.

a) Tot verhoging of tot vermindering van het geplaatst kapitaal kan alleen worden besloten door een buitengewone algeme-'ne vergade-ring, ten overstaan van een notaris, volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten. Bij een kapitaaiverho-'ging in twee (2) fasen, dienen twee (2) notariële akten te worden opgesteld.

b)1. Bij kapitaalverhoging door inbreng in geld, worden de nieuwe aandelen het eerst aangeboden aan de vennoten, zo er meer-dere zijn, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegen-+woordigd en onder voorbehoud van de bijzondere regeling bij aandelen zonder stemrecht. Het voorkeurrecht kan worden uitge-'oefend gedurende een termijn van ten minste vijf-Ntien (15) dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving, hen bij aangetekende brief ter kennis gebracht. Op aandelen waarop niet werd ingeschreven, kan slechts worden ingeschreven door de andere vennoten, door hun echtge-inoot of door hun bloedverwanten in rechte [ijn. Mits instem-iming van tenminste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapï-+taal bezitten, kunnen ook anderen inschrijven op de kapitaalverhoging.

Indien de enige vennoot besluit tot kapitaalverhoging in geld is het voorgaande niet van toepassing.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar tenzij anders is over-eengekomen. De nieuwe aandelen die deze met eigen middelen verkrijgt behoren hem in volle eigendom toe, mits eventuele vergoeding aan de vruchtgebruiker voor de waarde van het vruchtge-'brulk waarmee het voorkeurrecht is bezwaard. Laat de blote eige-'naar het recht van voorkeur onbenut dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De nieuwe aandelen die deze met eigen middelen verkrijgt behoren hem in volle eigendom toe, mits eventuele vergoeding aan de naakte eigenaar voor de waarde van de naakte eigendom waarmee het voorkeurrecht is bezwaard.

2. Ingeval van kapitaalverhoging met inbreng in natura, maakt een bedrijfsrevisor een verslag op naast een bijzonder verslag van de zaakvoerder. Deze inbreng mcet onmiddellijk worden volgestort.

3. Tenslotte kan de kapitaalverhoging geschieden door omzet-ting van reserves.

c) Moet een algemene vergadering over een vermindering van het geplaatst kapitaal besluiten, dan wordt het doel van de ver-imin-dering en de voor de verwezenlijking ervan te volgen werkwijze in de oproeping tot de algemene vergadering vermeld. Verder wordt gehan-deld naar het voorschrift van de artikels 316 en volgende van het Wet-boek van Vennootschappen,

ARTIKEL 7: Aanmerkelijke verliezen.

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief ge-daald is tot minder dan de helft van het geplaatste kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen, binnen een termijn van ten hoogste twee (2)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge r maan-den nadat het verlies is vastge-steld of had moeten worden vastgesteld, om in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statuten-wijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen. ARTIKEL 8: Aandelen op naam - Register- Overdracht.

a) De aandelen zijn steeds op naam. In de zetel van de ven-noot-schap wordt een register van de aandelen gehouden, waarin worden aangetekend: le de nauwkeurige gegevens betref-fende de per-soos van elke vennoot, alsmede het getal van de hem toebeho-rende aandelen; 2e de gedane stortingen; 3e de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagte-ikend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden. Naar aanleiding van de inschrijving in het register, wordt aan de vennoten een certifi-icaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

b) De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nie-tig-beid, niet worden overgedragen onder de levenden of overgaan wegens overlijden dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drielvierde (314-de) van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld of de overgang is vastgesteld,

Deze instemming is eveneens vereist wanneer de aandelen overgedragen worden of overgaan aan een vennoot, aan de echtge-noot van de overdrager of erflater, of aan bloedverwanten in de rechte lijn van de overdrager of erflater.

Tot overdracht van een geheel of gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige vennoot alleen beslist. Indien de enige vennoot overlijdt en erfgenamen of legatarissen nalaat, zijn de beperkingen van de overgang van aandelen niet van toepassing,

e) Bij overdracht onder de levenden, moet de vennoot die een of meer aandelen wil overdragen, van zijn voornemen aan de ven-noten, zo er meerdere zijn, kennis geven bij een aangetekende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woon-plaats van de voorgestelde oveme-mer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, en de daarvoor geboden prijs.

- indien de vennoten akkoord gaan met de overdracht, delen zij dit schriftelijk mede binnen een maand na een verzoek tot goedkeu-ring van de overdracht, hun bij aangetekende brief toegezonden.

- Indien zij in gebreke blijven binnen die maand te antwoor-den, worden zij geacht zich niet te verzetten tegen de overdracht.

- Indien zij weigeren staat tegen weigering van goedkeuring geen beroep op de rechter open. Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende ven-noten verplicht binnen drie (3) maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden, Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf ko-pen, vindt het recht van voorkeur overeen-'komstîge toepassing.

De verkoopprijs is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen partijen wordt de werkelijke waarde vastgesteld door één deskundige. De deskundige houdt rekening met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden, en met de bestaansmogelijkheden van de ven-pootschap. Tegen de beslissing van de deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen moet in elk geval tot stand komen binnen zes (6) maanden na de dag waarop de waarde op de hierboven bepaalde wijze definitief is vastgesteld. Na het verstrijken van die ter-mijn kunnen de rechthebbenden de weige-rende vennoten tot beta-'Zing dwingen door alle middelen rechtens.

d) Bij overgang van aandelen door overlijden, moeten de erfge-na-men, legatarissen of rechtverkrijgenden binnen een maand na het overlijden van de vennoot, zo er meerdere vennoten zijn, aan de zaakvoerder of vennoten nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden alsook hun respectieve erfrechten opgeven. De erfgenamen en legata-'rissen of rechtverkrij-genden, die geen vennoot kunnen worden, omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen. Deze waarde wordt vastgesteld en uitbe-taald zoals hier voren is bepaald. Zij zijn verplicht op verzoek van de vennoot-schap hun aandelen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten.

Indien de enige vennoot overlijdt en meerdere erfgenamen of legata-rissen nalaat, komen de aandelen hen voorlopig in oneer-deeldheid toe, maar worden de hieraan verbonden rechten uitgeoe-fend zoals bepaald in artikel 24 van deze statuten. Het overlij-den van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennoot-schap wordt ontbonden.

ARTIKEL 9: Aandelen zonder stemrecht - obligaties - verkrij-ging van eigen aandelen - effecten in onverdeeldheid,

a)Er kunnen aandelen worden uitgegeven zonder stem-recht.

Aandelen met stemrecht kunnen geconverteerd worden in aande-den zonder stemrecht.

Aandelen zonder stemrecht kunnen worden weder ingekocht na besluit van de algemene vergadering die beraadslaagt onder de voorwaarden bepaald bij kapitaalvermindering.

b) Obligaties op naam kunnen worden uitgegeven, geen obli-gaties aan toonder of aan order, geen warrants, geen in aandelen converteerbare obligaties.

c) De vennootschap mag haar eigen aandelen niet verkrijgen, noch in pand nemen, dan na vervulling van de formaliteiten en onder de voorwaarden bepaald in het Wetboek van Vennoot-schap-pen.

d) Wanneer effecten (aandelen en andere) in onverdeeld-heid aan verscheidene personen toebehoren, kan de uitoefening van de daaraan verbonden rechten worden geschorst totdat één enkele persoon daartoe schriftelijk is aangewezen. Hij oefent ten aanzien van de vennootschap die rechten uit.

ARTIKEL 10: Eenhoofdige Besloten vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid.

C y . a) De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbon-den.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge b) Een natuurlijk persoon kan de enige vennoot zijn en blijft beperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de ven-mootschap. Een natuurlijk persoon kan de enige vennoot zijn van meerdere Besloten Ven-pootschappen met Beperkte Aansprakelijkheid. Hij verliest evenwel het voordeel van de beperkte aan-sprakelijk-+heid voor de tweede en volgende Besloten Vennootschap met Beperk-4e Aansprakelijkheid, behalve wanneer de aan-delen in zulke ven-nootschap wegens overlij-den aan hem zijn overgegaan.

c) Wanneer de enige vennoot een rechtspersoon is, en in-dien binnen een jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opge-nomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot ge-acht hoofdelijk borg te staan voor aile verbintenissen van de vennootschap ont-staan na de vereniging van aile aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de vennootschap wordt opgenomen, of tot de bekendmaking van haar ontbinding.

3. Bestuur en vertegenwoordiging

ARTIKEL 11 x Benoeming - Ontslag.

a) De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaak-voerders, natuurlijke- en lof rechtspersonen, al dan niet vennoot, Indien er geen zaakvoerder is benoemd en er slechts één vennoot is, heeft hij van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werk-nemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen,

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan,

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

b) Tot STATUTAIRE ZAAKVOERDER wordt voorlopig niemand benoemd.

Een eventuele statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met eenparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf, indien hij tevens vennoot is. Zijn op-dracht kan om gewichti-ge redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een be-stuit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

c) Elke benoeming of ambtsbeëindiging van een zaakvoerder wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennoot-schapsdos-sier van een uittreksel uit het besluit, en van een afschrift daarvan bestemd om in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. 1n die stukken wordt in ieder geval nader opgegeven of de personen die de vennootschap vertegenwoordigen, ieder afzon-derlijk, gezamenlijk dan wel als college verbinden.

ARTIKEL 12: Salaris.

Aan de zaakvoerder kan, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, een bezoldiging worden toegekend waarvan het bedrag door de algemene vergadering elk jaar wordt vastgesteld en dat ten laste komt van de algemene kosten van de vennoot-schap.

ARTIKEL 13: Tegenstrijdig belang.

a) Is er slechts één zaakvoerder en heeft hij bij een verrich-ting een belang van vermogensrechtelijke aard dat strijdig is met dat van de vennootschap, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis. De beslis-sing mag slechts worden genomen of de verrichting mag slechts worden gedaan door een lastheb-ber ad hoc voor rekening van de ven-noot-schap.

Indien de zaakvoerder de enige ven-noot is en hij voor die tegen-strij-digheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslis-sing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarreke-ving wordt neergelegd, tenzij het courante verrichtin-gen betreft die onder normale omstandigheden plaatsvinden.

b) Zijn er verscheidene zaakvoerders, dan is de zaak-voerder die bij een beslissing of een verrichting, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met dat van de vennoot-schap, verplicht het college daarvan op de hoogte te brengen en zijn verklaring en rechtvaardigingsgronden te doen opne-men in de notulen van de vergadering. Het college omschrijft de aard van de beslissing of verrichting, verant-woordt het genomen be-sluit en vermeldt de vermogensrechtelijke gevolgen ervan. Dit laatste wordt in voorkomend geval eveneens opgenomen in het verslag van de commissaris. Voormelde procedu-re is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen, alsook niet in de hypothese van artikel 259, §3, eerste lid van het Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL 14: Intern bestuur - Beperkingen.

a) De zaakvoerder is bevoegd om aile handelingen van in-kern be-stuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verve-zenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzonde-ring van die hande-lingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene verga-dering bevoegd is.

b) Indien er verscheide-ne zaakvoerders zijn, kunnen zij de be-stuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige

verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

ARTIKEL 15: Externe vertegenwoordigingsmacht.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door twee zaakvoerders die gezamenlijk

optreden. Indien er echter maar één zaakvoerder in functie is, is hij individueel bevoegd om de vennootschap te

vertegenwoordigen.

ARTIKEL 16: Bijzondere volmachten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootischap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd, De ge-'vol-machtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht.

4. Toezicht

ARTIKEL 17: Benoeming en bevoegdheid.

a) Zolang de vennootschap voor het laatst afgesloten boekjaar de drem spelbedragen, vermeld in de wet en het Koninklijk Besluit op de jaarreke-'ving niet overschrijdt, is de vennootschap niet verplicht één of meer commissarissen te benoemen. Wordt er geen commissaris benoemd, dan heeft ieder vennoot individueel de onderzoeks- en controle-'beevoegd-'heid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegen-woordi-'gen door een accountant,

Zodra de vennootschap de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelma-'tigheid vanuit het oogpunt van het Wetboek van Vennoot-schap-'pen en van de statu-'ten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening aan één of meer commissarissen opgedragen, te benoemen onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

b) Is er slechts één vennoot, die tevens zaakvoerder is, dan be-staat er geen controle in de vennootschap. Is een derde zaakvoerder, dan oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit,

5. Algemene vergadering

ARTIKEL 18: Gewone, bijzondere en buitengewone vergade-ring.

a) De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de eerste vrijdag van de maand juni, om veertien uur in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats die in de oproepingsbrief werd bepaald. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de eergade-ring op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke be-sluitvorming zoals uiteengezet in artikel 25 van deze statuten, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

b) Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aange-legenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijzi-ging van de statuten inhoudt,

c) Te allen tijde kan een buitengewone algemene vetgade-'ring worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statu''ten te beraadslagen en te besluiten.

d) De algemene vergaderingen worden gehou-'den in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats in België, aangewe-'zen in de oproe-'ping.

e) Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de

algemene vergadering zijn toe-gekend. Hij kan die niet overdragen.

ARTIKEL 19: Bevoegdheid van de algemene vergaderingen.

a) De gewone en de bijzondere algemene vergadering zijn be-voegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van:

- de vaststelling van de jaarrekening en de bestemming van de beschik-'ba-'re winst

- de vaststelling van het safaris van de zaakvoerder, en in voorko-'mend geval van de commissaris, het instellen van de vennoot-schaps-'vordering tegen de zaakvoer-'der en de commis-'sa-'ris, het verlenen van kwijting, de benoeming en het ontslag van niet-statutaire zaakvoerder en in voorkomend geval van een commissaris.

b) De buitengewone algemene vergadering is bevoegd om wijzigingen aan te brengen in de statuten. ARTIKEL 20: Bijeenroeping.

a) De zaakvoerder kan zowel de gewone algemene verga-'deering (jaarevergadering) als een bijzondere of een buitengewone alge-'mene vergadering bijeenroepen. Hij moet de jaarvergadering bij-'eenroe-'pen op de bij de statuten bepaalde dag. De zaakvoerder is ver-'plicht een bijzondere of buitenge-+wone vergade-+ring bijeen te roe-'pen wanneer één of meer vennoten die alleen of gezamen-'lijk een/vijfde (1/5-de) van het geplaatst kapitaal verte-'genwoordigen, het vragen.

b) De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij ge-wone brief, toegezonden aan elke vennoot, zaakvoerder en eventuele commissaris ten minste vijftien (15) dagen voor de verga-'dering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering en vermelding van de verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder en eventuele commissaris, alsook aan de andere personen die erom verzoeken.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke be-sluitvorming zoals uiteengezet in artikel 25 van deze statuten, dan zal de zaakvoerder (s) samen met het rondschrijven waarvan sprake in voormeld artikel, aan de vennoten en aan de eventuele commissarissen een afschrift toezenden van de stukken die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

c) Is er slechts één vennoot, die tevens zaakvoerder is, dan dienen de forma-'liteiten voor de bijeenroeping van de algemene vergadering niet te worden nageleefd, Is er een externe zaakvoerder benoemd, dan is de enige vennoot verplicht deze met aangete-+kende brief op te roepen met opgaaf van de agenda..

ARTIKEL 21: Aanwezigheid en vertegenwoordiging van ven-noten.

e) Onverminderd de regels van de wettelijke vertegen-'woor-diiging van onbekwamen en omtrent de wederzijdse vertegenwoordi-ging van gehuw-'den, kan elke vennoot op de vergadering vertegen-woordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet vennoot. Sterkmaking voor een afwezige vennoot en handelen bij wijze van zaakwaarneming of naamlening is verboden.

~ Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge " b) De enige vennoot kan zich niet systematisch laten ver-tegenwoordigen op de vergadering,

c) Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheids-llijst bijgehouden. ARTIKEL 22: Voorzitterschap - bureau,

a) Elke algemene vergadering wordt voorgezeten door de oudste zaak-tvoerder of bij diens afwezigheid door de oudste vennoot. De voorzitter kan een secretaris en stemopnemer aanwijzen, die geen vennoot behoeft te zijn. Die twee functies kunnen uitge-ioefend worden door één persoon. De voorzitter, de secreta-'ris en de stemopnemer vormen samen het bu-'reau.

b) De enige vennoot vervult alle functies samen,

ARTIKEL 23: Verloop van de vergadering.

a) De beraadslaging en stemming geschiedt onder leiding van de voorzitter en in overeenstemming met de gebruikelijke regels van een behoorlijke vergaderingstechniek, De zaakvoerder, en eventuele commissaris, geven antwoord op de vragen die hun door de vennoten worden gesteld met betrekking tot hun jaarverslag of tot de agenda-punten, voorzover de mededeling van gegevens of feiten niet van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

b) De zaakvoerder heeft het recht, tijdens de zitting, de be-slissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie (3) weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende verga-'dering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stel-'len.

c) De algemene vergadering kan alleen rechtsgeldig beraad-slagen of besluiten over punten die in de aangekondigde agenda zijn opgenomen of daarin impliciet zijn vervat. Over niet in de agenda be-grepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin aile aandelen aanwezig zijn en mits daartoe met eenparigheid van stemmen besloten wordt. De vereiste in-'stem-'ming staat vast indien geen verzet is aangete-tkend in de notulen van de vergadering.

ARTIKEL 24: Stemrecht.

a) Elk aandeel geeft recht op één stem.

b) Indien de enige vennoot overlijdt en meerdere erfge-ina-men of legatarissen nalaat, worden tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrek-'king tot deze aandelen, de aan deze aandelen verbon-Iden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getre-iden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap. Hij die het vruchtge-'bruik erft van de aandelen van de enige vennoot oefent de eraan verbonden rechten uit.

c) Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars in onver-deeldheid toebehoort, is de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst totdat één enkele persoon schriftelijk is aan gewezen als eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennoot-'schap. Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de rechter op verzcek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen.

d) Indien een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is, dan wordt de uitoefening van het aan dat aandeel verbonden stem-'recht uitgeoefend door de vruchtgebruiker, behoudens verzet van de blote eigenaar.

ARTIKEL 25: Besluitvorming.

a) In de gewone en de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen ongeacht het aantal aanwezige of verte-gen-iwoordigde aandelen en bij gewone meerderheid van stemmen. Onthoudingen of blanco-'stem-'men en de nietige stem-amen worden bij de berekening van de meerderheid verwaarloosd. Bij staking van stem-men is het voorstel verworpen. Van elke algeme`'ne vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt.

b) De buitengewone algemene vergadering moet worden ge-hou-eden ten overstaan van een notaris die er een authentiek proces-verbaal van opmaakt. De algemene vergadering kan over een statu-tenwijzi-'ging alleen dan op rechtsgeldige wijze beraad-'slagen en beslui-ten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het geplaatst kapitaal vertegenwoordii-gen. Is het genoemde quo-rum niet bereikt, dan is een nieuwe bijeenroeping nodig; de tweede vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het aanwezige of verteagenwoordigde deel van het kapitaal.

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen, wan-neer zij drie/vierde (3/4-de) van de stemmen verbonden aan de aanwezige of vertegenwoordigde aandelen heeft verkregen. Bij de berekening van de vereiste meerderheid worden de stemmen van degenen die zich onthouden, de blanco stemmen en de nietige stem-men ais stemmen tegen beschouwd.

c) De besluiten van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

d) Aandeelhouders zonder stemrecht en obligatiehouders hebben het recht aan de algemene vergadering deel te nemen met raad-gevende stem. Zij worden niet meegerekend voor het quorum, tenzij in de gevallen bepaald bij artikel 240, §2 van het Wetboek van Vennoot-schappen, waarbij zij uitzonderlijk stem-+recht hebben.

e) De schriftelijke besluitvorming

Met uitzondering van :

- de beslissingen te nemen in het kader van de toepassing van artikel 332 van het Wetboek van

Vennootschappen;

- de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden;

kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene

vergadering behoren.

Daartoe zal door de zaakvoerder(s) een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere

informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle

vennoten/aandeelhouders en naar de eventuele commissarissen met de vraag aan de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

vennoten/aandeelhouders de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goed-keuring van alle vennoten zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de vennoten/aandeelhouders.

De houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

6. Inventaris - jaarrekening - reserve - winstverdeling.

ARTIKEL 26: Boekjaar - jaarrekening.

a) Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op één januari en eindigt op éénendertig december.

De vennootschap voert een boekhouding volgens de voor-schriften van de wet van zeventien juli negentienhon-derd vijfenze-ventig en haar uitvoeringsbesluiten.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en beschei-den afge-sloten en maakt de zaakvoerder de inventaris op, alsmede de jaarreke-ining en handelt verder naar het voorschrift van artikel 283 e.v, van het Wetboek van Vennootschappen. De zaakvoerder stelt bo-vendien, in voorkomend geval, een verslag op waarin hij rekenschap geeft van zijn beleid.

b) Vijftien (15) dagen voor de gewone algemene vergade-iring, die binnen zes (6) maanden na de afsluiting van het boek-jaar moet bijeenkomen, mogen de vennoten In de zetel van de ven-inootschap kennis nemen van de jaarreke-ning en de andere stukken vermeld in het Wetboek van Vennoot-schap-pen.

c) Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de algeme-ne ver-gadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerder en even-ituele commissaris te verlenen kwijting. Zelfs wanneer de zaakvoerder de enige vennoot is, kan hem kwijting verleend worden.

ARTIKEL 27: Bestemming van de winst - Reserve.

a) Het batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrok-ken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

b) Van deze winst wordt ten minste één/twintigste (1/20-ste) voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende (1110-de) van het ge-plaatst kapitaal be-draagt.

c) De algemene vergadering beslist vrij over de verdere be-stemming van het saldo van het resultaat, onder voorbehoud van de rechten bepaald voor aandelen zonder stemrecht.

d) Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van af-sluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, in-dien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehan-deld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

e) De jaarrekening moet binnen dertig dagen nadat zij door de algemene vergadering is goedgekeurd, door de zaakvoerder op de plaatselijke zetel van de Nationale Bank van België worden neer-gelegd, samen met de andere stukken voorgeschreven door artikel 98 van het Wetboek van Vennoot-schap-pen,

7. Ontbinding

ARTIKEL 28: Benoeming en bevoegdheid vereffenaars.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffe-inaars. De vereffenaar(s) is bevoegd tot alle ver-richtingen vermeld in de artikelen 186 en volgende van het Wet-boek van Vennootschappen, tenzij de algemene verga-'dering, bij gewone meerderheid van stem-men, anders besluit en rekening hou-dend met de rechten van aandelen zonder stemrecht. Elk jaar legt de vereffenaar aan de algemene vergadering van de ven-pootschap de uitkom-sten van de vereffening voor.

8, Keuze van woonplaats

ARTIKEL 29: Alle zaakvoerders, commissarissen en vereffe-naars, wier woon-plaats onbekend is worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, bete-ke-ningen en kennisgevingen kunnen wonden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

ARTIKEL 30: Voor al wat in onderhavige statuten niet geregeld is, wordt uitdrukkelijk verwezen naar de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Indien deze statuten bepalingen zouden bevatten die in strijd zijn of geworden zijn met enige dwingende wettelijke bepalingen, worden de strijdige bepalingen voor niet geschreven gehouden zonder dat dit de geldigheid van de overige bepalingen in het gedrang zou brengen.

C. SLOTBEPALINGEN.

BENOEMING VAN ZAAKVOERDER.

De algemene vergadering stelt aan ais niet-statutair zaakvoer-der voor een periode van onbepaalde duur:

- de heer Janssens Gustaaf, voornoemd;

Zijn mandaat is bezoldigd.

De algemene vergadering der vennoten erkent lezing ontvan-gen te hebben van de bepalingen van het koninklijk besluit nummer 22 van vierentwintig oktober negentienhonderd vierendertig waarbij aan bepaalde veroordeelden en aan de gefailleerde verbod wordt opgelegd om bepaalde ambten, beroepen of werkzaamheden uit te oefenen en waarbij aan de rechtbank van koophandel de bevoegdheid wordt toegekend dergelijk verbod uit te spreken, zoals dit koninklijk besluit gewijzigd werd door de wetten van zestien maart

i

}

Voor-tohuuden aan het Belgisch Staatsblad

negentienhonderd tweeënzeventig, vier augustus negentienhonderd achtenzeventig, ne-gen maart negentienhonderd negenentachtig, twaalf juli negentien-honderd negenentachtig en vier december negentienhonderd negentig.

De heer Janssens Gustaaf, voornoemd, verklaart niet onder de toepassing te vallen van voormeid koninklijk besluit,

COMMISSARISSEN.

De oprichter verklaart dat uit zijn raming blijkt dat er voor het eerste boekjaar geen aanleiding bestaat om een commissaris te be-noemen.

EERSTE BOEKJAAR - EERSTE JAARVERGADERING.

De algemene vergadering beslist met éénparigheid van stem-men dat het eerste boekjaar een aanvang neemt op heden om te eindi-gen op éénendertig december tweeduizend veertien.

De algemene vergadering beslist tevens dat de eerste jaarlijkse algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend vijftien.

VOLMACHT,

Teneinde het nodige te doen voor de inschrijving in de Kruispuntbank der Ondernemingen (KBO), evenals aile formaliteiten en publicaties die tengevolge van deze akte zouden nuttig of noodzakelijk zijn bij alle private of publiekrechtelijke instellingen, onder meer de griffie van de rechtbank van koophandel, de diensten van de B,T.W., Registratie en Domeinen, Vennootschapsbelasting, het ondernemingsloket, de sociale verzekeringskas enzovoort, wordt volmacht gegeven aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid @TheOfficeAccoutancy & Tax BVBA, met zetel te 2500 Koningshooikt, Tallaart 39, met de mogelijkheid tot delegatie.

OPRICHTINGSKOSTEN.

De kosten, uitgaven, vergoedingen en lasten, in welke vorm ook, die voor rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting, bedragen ongeveer tweeduizend achthonderd vijftig euro (¬ 2.850,00),

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL. Bijgevoegd; uitgifte van de oprichtingsakte.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

BRUNO NAETS, NOTARIS









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 05.06.2015, NGL 31.07.2015 15369-0259-012

Coordonnées
VISTA-HOME

Adresse
ERNEST CLAESSTRAAT 6/A 2260 WESTERLO

Code postal : 2260
Localité : WESTERLO
Commune : WESTERLO
Province : Anvers
Région : Région flamande