VITA ET PAX-COLLEGE SCHOTEN

Association sans but lucratif


Dénomination : VITA ET PAX-COLLEGE SCHOTEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 885.028.394

Publication

25/06/2013
ÿþMon 2.1

I`i = In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

~ .

! e _

_ -__ _..

e-

.'

(----,

\

..---,.\\(----,\

_/1-\___i

GNITEEJR BELGr: V' FEECHilla!'~~liEC

1 8 -OS- 2013

InCTOPHAMEYE L

1112

A t! Tvdhrb E N

*13096736*

BELGISCH srnArsaiac

Ondernemingsnr : 885,028394

Benaming

(voluit) : VZW Vita et Pax-College Schoten Rechtsvorm : VZW

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : St. Amelbergalei 35, 2900 Schoten

Onderwerp akte : I. WIJZIGING VAN DE STATUTEN / H. UITBREIDING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

I. WIJZIGING VAN DE STATUTEN

A. OORSPRONKELIJKE TEKST VAN DE STATUTEN

I. Statuten van de VZW Vita et Pax-College Schoten

Titel 1 - Naam, zetel, doel, duur

Art. 1 - De vereniging wordt genoemd: "VZW Vita et Pax-College Schoten".

Art. 2 - De zetel is gevestigd Sint-Amelbergalei 35 te 2900 Schoten, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art. 3 - § I - De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het inrichten en bevorderen van katholiek onderwijs en opvoeding in overeenstemming met de leer van de rooms-katholieke kerk en met de opdrachtverklaring van het katholiek onderwijs. Hiertoe streeft zij de schoolse, sociale, godsdienstige, culturele, wetenschappelijke en sportieve vorming na, in het kader en volgens de richtlijnen van het katholiek onderwijs en volgens het eigen pedagogisch project. In de ondergeschikte orde mag zij zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. § 2 - De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

Art. 4 - De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden. Titelt - Leden

Art. 5 - Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vijf bedragen. De eerste leden zijn de ondergetekende stichters.

Art. 6 - § 1 - Nieuwe leden worden aanvaard door de raad van bestuur onder de kandidaten die door de "VZW Benedictinessen Priorij Regina Pacis, Schotenhof' worden voorgedragen.

§ 2 - Als voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist dat men zich schriftelijk akkoord verklaart met de statuten van de vereniging.

Art. 7 - § 1 - Het ontslag en de uitsluiting van de leden geschieden op de wijze bepaald door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921.

§ 2 - Verliezen automatisch het lidmaatschap van de vereniging, zij die tengevolge van een strafrechterlijke veroordeling hun burgerlijke rechten verloren hebben.

Art. 8 - De leden zijn tot geen bijdrage verplicht, maar kunnen wel vrijwillig inbrengsten doen of bijdragen storten. Zij nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de

schulden van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

. . ' Mo0 2.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 9 - Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen.

Titel 3 - Raad van bestuur

Art. 10 - § 1- De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, die samengesteld wordt uit drie leden. De bestuurders worden door de algemene vergadering verkozen bij gewone meerderheid van stemmen. Ze zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien dit een rechtspersoon is.

§ 2 - De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 11 - § 1- De bestuurders worden verkozen voor een termijn van drie jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Uittredende bestuurders blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in dienst, totdat in hun vervanging is voorzien.

§ 2 - Indien een bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag of welke andere reden ook, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn.

§ 3 - Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering samen te roepen om in de benoeming van nieuwe bestuurders te voorzien. Zij zijn hiertoe persoonlijk aansprakelijk.

§ 4 - Het mandaat van de bestuurders kan te allen tijde door de algemene vergadering worden beëindigd. Dit gebeurt na een procedure van afzetting. De bestuurder wordt voorafgaandelijk door de algemene vergadering gehoord.

Art. 12 - § 1 - De raad van bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de oudste der bestuurders.

§ 2 - De raad van bestuur vergadert minstens driemaal per jaar.

§ 3 - De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproepingsbrief vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda. Hij wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

§ 4 - Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§ 5 - Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt door de voorzitter ondertekend en in een apart register bewaard. Uittreksels uit het verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 13 - § 1 - De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet.

§ 2 - Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene

vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art. 14 - § 1- De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer bestuurders of aan een

derde.

§ 2 - Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

Art. 15 - § 1- De raad kan één of meer afgevaardigde personen aanstellen, belast met het dagelijks bestuur, onder meer met de geldige handtekening tegenover het bestuur der postcheques, banken, spaarkassen en andere financiële instellingen.

§ 2 - Behoudens wanneer bestuurders of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden, wordt de vereniging steeds geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee daartoe door de raad van bestuur benoemde bestuurders.

Titel 4 - Algemene vergadering

Art. 16 - § 1- De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één

stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over

niet meer dan één volmacht beschikken.

§ 2 - De algemene vergadering is bevoegd voor:

1. het wijzigen van de statuten;

MOD2.7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

2. het benoemen en afzetten van bestuurders;

3, het benoemen en afzetten van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging

wordt toegekend;

4. de kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

5. het ontbinden van de vereniging;

6. het uitsluiten van leden van de vereniging;

7. het bepalen van de bestemming van de goederen bij ontbinding van de vereniging;

8. de omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk.

De raad van bestuur heeft de residuaire bevoegdheid.

Art. 17 - § 1 - In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het volgend jaar.

§ 2 - Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden.

Art. 18 - Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden door de raad van bestuur onder handtekening van de voorzitter of van twee bestuurders. Zij worden door de secretaris verstuurd per gewone of elektronische post ten laatste 8 dagen v66r de vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda.

Art. 19 - De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de schatbewaarder. De secretaris maakt het verslag.

Art. 20 - Alle leden hebben stemrecht. Elk lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander gevolmachtigd lid. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Art. 21- Met uitzondering van de gevallen voorzien in artikelen 8,12 en 20 van de wet, is de vergadering geldig samengesteld, welke ook het aantal aanwezige leden zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Art. 22 - Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en in een apart register bewaard. Dit register, dat ter inzage van de leden zal zijn, wordt bewaard op de zetel der vereniging. Derden die een wettig belang doen blijken, kunnen uittreksels van de verslagen bekomen.

Titel 5 - Begrotingen en rekeningen

Art. 23 - Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur legt in de loop van het eerste semester de rekeningen van het voorgaande jaar en de begroting van het lopende jaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders en in voorkomend geval de commissarissen kwijting verleend.

Titel 6 - Ontbinding en vereffening

Art. 24 - Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van de ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid.

Art. 25 - § 1 - In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief; na vereffening der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

§ 2 - Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de algemene vergadering rekening houden met het doel van de onderhavige verenigingen met de in artikel 3, § 1 en § 2 bedoelde beginselen en die voorwaarde ook aan de begunstigde opleggen.

Art. 26 - Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering gehouden te Schoten op 14 november 2006 en ondertekend in evenveel exemplaren als er stichtende leden zijn.

(Handtekening van de stichters)

MOD 2,1

X'

Voor-

behouden aart het Belgisch

Staatsblad

` Luik B - Vervolg

B. WIJZIGING VAN DE STATUTEN

betreft het aantal leden van de Raad van Bestuur: 'drie' wordt 'ten minste drie' zoals volgt:

Titel 3 - Raad van bestuur

Art. 10 - § 1 - De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, die samengesteld wordt uit ten minste drie leden. De bestuurders worden door de algemene vergadering verkozen bij gewone meerderheid van stemmen, Ze zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien dit een rechtspersoon is.

II. UITBREIDING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

In de buitengewone algemene vergadering van de VZW Vita et Pax-College Schoten op 5 juni 2013 werd de Raad van Bestuur, benoemd op 26 november 2012 voor de periode vanaf 1 januari 2013 tot en met 31 december 2015, en bestaande uit volgende drie personen:

1. DE MEULENAER Godelieve Clémence L, St, Amelbergalei 35, 2900 Schoten, geboren te Sint-Niklaas op 17 augustus 1941, met de functie van secretaris,

2. PEETERS Angelina Maria Cornelia, St. Amelbergalei 35, 2900 Schoten, geboren te Wuustwezel op 13 juni 1929, met de functie van schatbewaarder,

3. VAN DE CAUTER Hermande Jozef Marie Emilie, St. Amelbergalei 35, 2900 Schoten, geboren te Mortsel

op 26 december 1933, met de functie van voorzitter,

na wijziging van de Statuten betreffende het aantal bestuurders ('ten minste drie' i.p.v.'drie'),

uitgebreid tot vijf bestuurders door de benoeming van:

4. VAN LOON Aloisius Joannes M,, Weverstraat 12, 2460 Kasterlee, geboren te Essen op 23 juli 1951.

5. WILLEKENS Paul Eduard J, Willy Staeslei 102, 2180 Ekeren, geboren te Kapellen op 17 april 1963. De bestuurstermijn van deze Raad van Bestuur loopt tot en met 31 december 2015.

De handtekeningen van VAN DE CAUTER Hermande en PEETERS Angelina binden de vereniging. Voor daden van dagelijks bestuur kunnen zij gezamenlijk of afzonderlijk handelen,

Schoten, 5 juni 2013

VAN DE CAUTER Hermande, voorzitter PEETERS Angelina, schatbewaarder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

17/12/2012
ÿþd.

4tsófl

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

I'flhIIlII I1II 11H I

*12202832*

gui

I I

I I

be

a

13( Sta

f!aergcleg.d ter ijrï#fïre vrn1 de Realrili Px van Koophandel te ilafwerpens op

Griffie 0 6 DEC, 2012

Ondernemingsar : 885.028.394

Benaming

(voluit) : Vita et Pax College Schoten

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : St. Amelbergalei 35 te 2900 Schoten

Onderwerp akte : Verkiezing van de Raad van Bestuur

In de buitengewone vergadering van 26 november 2012 wordt de Raad van Bestuur verkozen voor de periode van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2015.

Maria Christina BAESTAENS wenst bij het beëindigen van haar huidig mandaat op 31 december 2012 geen mandaat van bestuurder meer op te nemen. Haar ontslag als bestuurder met ingang van 1 januari 2013 wordt aanvaard.

Hermande Jozef M Van de Cauter, geboren te Mortsel op 26 december 1933 en Angelina Maria C Peeters, geboren te Wuustwezel op 13 juni 1929 worden herkozen voor de Raad van Bestuur. Als derde lid wordt Godelieve Clémence L. De Meulenaer gekozen, geboren te Sint-Niklaas op 17 augustus 1941. Deze drie leden aanvaarden hun taak. Alle drie de bestuursleden zijn gehuisvest te Schoten, St. Amelbergalei 35.

H. Van de Cauter behoudt de functie van voorzitter, A. Peeters en G. De Meulenaer zijn respectievelijk schatbewaarder en secretaris. De handtekeningen van H. van de Cauter en A. Peeters binden de vereniging. Voor daden van dagelijks bestuur kunnen zij gezamenlijk of afzonderlijk handelen.

Schoten, 26 november 2012

Angelina PEETERS, schatbewaarder Hermande VAN DE CAUTER, voorzitter

On de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VITA ET PAX-COLLEGE SCHOTEN

Adresse
SINT-AMELBERGALEI 35 2900 SCHOTEN

Code postal : 2900
Localité : SCHOTEN
Commune : SCHOTEN
Province : Anvers
Région : Région flamande