VIVOX

Association sans but lucratif


Dénomination : VIVOX
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.664.149

Publication

21/12/2011
ÿþMaa 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RECHTBANK

KOOPHANDEL

0 9 OEC. 2011

ANTWERPEN

Ondernemingsar :j p Q

Benaming V

149

(voluit): Vivox

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Karmelietenstraat 101, 2600 Antwerpen

Voorwerp akte : Oprichting VZW

Op 4 december 2011, hebben in een algemene vergadering hierna vernoemden - oprichters,

-BESSI Olivier François Roger, wonende te Golfstraat 82 - 2610 Wilrijk (Antwerpen)

-VERMEYLEN Séverine Brigitte, wonende te Lijsterbolstraat 10 - 2550 Kontich

-PAUWELS Anne Marie Paul, wonende te Graaf de Fienneslaan 34 - 2650 Edegem

-DENIS Stéphanie Patrick Christine Bernard Myriam, wonende te Berkenlaan 18 - 2540 Hove

-VAN DAMME Damien Marie-France Marc, wonende te Karmelietenstraat 101 - 2600 Berchem (Antwerpen)

besloten een vereniging zonder winstoogmerk op te richten onder de naam " Vivox" overeenkomstig de vigerende VZW-wetgeving (hierna ook "wet van 27 juni 1921" genoemd) onder de hierna volgende voorwaarden:

De oprichters verklaren :

-dat in een vergadering gehouden te Antwerpen (district Berchem) op 4 december 2011 de vereniging Vivox VZW is opgericht;

-dat in de oprichtingsvergadering de statuten werden vastgesteld en het eerste bestuur werd benoemd; -dat tevens besloten werd om de statuten in een onderhandse akte op te nemen, dewelke binnen de wettelijke termijnen ter registratie zal worden neergelegd.

STATUTEN

TITEL I. -NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1 : Naam

De vereniging draagt de naam "Vivox".

Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW", of in het Frans "association sans but lucratif' of de afkorting "ASBL" worden voorafgegaan of gevolgd.

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vereniging" of "VZW' genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

De naam, de aanduiding dat het om een vereniging zonder winstoogmerk gaat, en het adres van de zetel van de vereniging moeten worden vermeld op alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging.

Artikel 2: Zetel

Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te 2600 Berchem (Antwerpen), Karmelietenstraat 101, in'het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

De maatschappelijke zetel kan door de Algemene Vergadering gewijzigd worden, waarbij de nodige openbaarmakingvereisten vervuld zullen worden. De maatschappelijke zetel kan gevestigd zijn in heel België.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

be

B

*11191769+

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOQ' 2.0

Artikel 3: Doel

De vereniging heeft tot doel:

-de initiëring, de realisatie, de productie en de promotie, onder welke vorm ook, van culturele activiteiten en evenementen, met name dans-, theater-, muziek-, film-, video- en televisieprojecten.

-initiatieven op te starten, waarin een artistieke dimensie een sociaal dynamiek teweegbrengt. Alle sociale, artistieke, educatieve en culturele activiteiten die zij interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken, en te verspreiden in binnen- en buitenland, zelf te organiseren, te produceren en te exploiteren.

Bovenvermelde opsomming met betrekking tot de doelstelling dient niet beperkend te worden geïnterpreteerd, zodat de vereniging alle handelingen kan treffen die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doelstelling te maken heeft.

De vzw kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen warden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen. Zo kan de VZW ondermeer alle roerende of onroerende goederen verwerven, behouden of vervreemden, in welke vorm ook (eigendom, vruchtgebruik, blote eigendom, e.a.).

Het maatschappelijk vermogen van de vereniging wordt o.a. gevormd door :

a) Subsidies van overheidsinstanties

b) Schenkingen, giften en legaten waarmee de vereniging wordt bedacht

c) Ontvangsten van o.a. voorstellingen

d) Opbrengsten van alle andere initiatieven door de vereniging genomen binnen haar doelstellingen

Artikel 4: Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II. - LEDEN

Artikel 5:

Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste 4 leden bedragen.

Artikel 6:

De vereniging telt werkende leden en toegetreden leden.

§1. Alleen de werkende leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering.

§2. Toegetreden leden hebben enkel die rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging.

§3. Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard en wordt voorgedragen omwille van de band die deze persoon of organisatie met de vereniging heeft, en door de algemene vergadering als zodanig wordt toegelaten. Kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§4. Gezien hun actieve bijdrage tot de verwezenlijking van de doelstelling van de vereniging zijn de werkende leden tot geen enkele bijdrage/lidgelden gehouden.

§5. Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt. De toegetreden leden betalen een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage die door de raad van bestuur wordt vastgelegd en die maximum 500,00 euro bedraagt.

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengen of gestorte gelden terug te vorderen.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde; tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Artikel 7:

Het lidmaatschap eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief (mogelijks per email) geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL III. - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8:

De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden van de vereniging en kan slechts geldig beraadslagen indien de helft van de werkende leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is. Elk werkend lid kan evenwel slechts één ander werkend lid vertegenwoordigen. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevende stem. Indien er niet geldig kan beraadslaagd worden moet een tweede algemene vergadering binnen de veertien dagen bijeengeroepen worden.

De beslissingen genomen door de tweede algemene vergadering zijn geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden van de wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Artikel 9:

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

De algemene vergadering heeft bovendien de bevoegdheid, haar door de statuten toebedeeld, om, op

voordracht van de raad van bestuur, werkende leden te aanvaarden.

Artikel 10:

§1. De algemene vergadering moet tenminste éénmaal per jaar bijeengeroepen worden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en van de begrotingen voor het volgend jaar. Deze vindt plaats, elk jaar, in de loop van de eerste zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

§2. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de werkende leden van de vereniging.

§3. Alle werkende leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief (mogelijks per email) uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering alsook de agenda.

§4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

§5. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§6. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vernield in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is. Een wijziging kan alteen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doet kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§7. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

TITEL IV. - RAAD VAN BESTUUR.

Artikel 11:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

§1. De raad van bestuur bestaat uit minimum 3 leden benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

§2. Het mandaat van de bestuurders zal onbezoldigd worden uitgevoerd.

§3. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

§4. De bestuurders worden verkozen voor onbepaalde duur. Indien het bestuursmandaat eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

§5. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een afgevaardigd bestuurder en een secretaris aan.

Artikel 12:

§1. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§3. De raad van bestuur-kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer derden niet-bestuurders, mandatarissen, in het bijzonder voor wat betreft het beheer van post- en bankrekeningen, de vertegenwoordiging ten opzichte van de fiscale- en administratieve overheden en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§4. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Artikel 13:

§1. De raad van bestuur vergadert minstens 1 keer per jaar.

§2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk (mogelijks per mail), ten minste tien dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

§3. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

§4. Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

TITEL V. - DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 14:

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dal de jaarrekening en de overige in de wet van 27 juni 1921 vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffe van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Artikel 15:

Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding besloten worden door de

algemene vergadering.

Bij onenigheid met betrekking tot de ontbindingsbesluiten kan door de algemene vergadering één of meer

vereffenaars worden aangesteld en bepaalt hun bevoegdheden.

Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "vzw in vereffening" is overeenkomstig de

bepalingen van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 16:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Mao 2.0

Ingeval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel als de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Artikel 17:

Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

AANVULLENDE BEPALINGEN

Het eerste boekjaar begint op de datum waarop de vereniging rechtspersoonlijk verkrijgt en eindigt op 31 december 2012.

De eerste jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden in juni 2013 .

De raad van bestuur zal ieder jaar en voor de eerste maal in 2013, vóór 30 juni van het kalenderjaar, een

algemene vergadering bijeenroepen, of telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

ALGEMENE VERGADERING

De oprichters nemen éénstemmig volgende besluiten:

a) Worden tot bestuurders van de vereniging benoemd:

- VAN DAMME Damien Marie-France Marc, wonende te Karmelietenstraat 101, 2600 Berchem (Antwerpen), geboren te Wilrijk op 26/03/1980 rijksregistemummer 800326-027.21

- BESSI Olivier François Roger, wonende te Golfstraat 82, 2610 Wilrijk (Antwerpen), geboren te Antwerpen op 08/05/1977 rijksregistemummer 770508-047.07

- VERMEYLEN Séverine Brigitte, wonende te Lijsterbolstraat 10, 2550 Kontich, geboren te Wilrijk op 22/01/1979 rijksregistemummer 790122-354.70

Het mandaat van deze personen geldt voor onbepaalde duur. De aangestelden aanvaarden hun opdracht in gezegde hoedanigheid.

De bestuurders worden benoemd vanaf heden met dien verstande dat zij vanaf heden tot op de datum van neerlegging overeenkomstig artikel 26novies, §1 van de wet van 27 Juni 1921, zullen optreden als volmachtdragers van de gezamenlijke oprichters en dat zij vanaf het ogenblik van de neerlegging zullen optreden als orgaan van de vereniging overeenkomstig de bepalingen van de statuten. Zij hebben de bevoegdheid om reeds voor de neerlegging over te gaan tot benoeming van de voorzitter van de raad van bestuur, de afgevaardigd bestuurder, en secretaris overeenkomstig de bepalingen van de oprichtingsakte, welke benoemingen ook na de neerlegging zullen blijven gelden voor de rechtspersoon, onder voorbehoud van ontslag overeenkomstig de statuten en de wettelijke bepalingen.

VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Na deze algemene vergadering komen de bestuurders samen in eerste vergadering en nemen éénstemmig volgende besluiten:

1. Tot voorzitter van de raad van bestuur wordt benoemd VAN DAMME Damien, Karmelietenstraat 101, 2600 Berchem (Antwerpen) geboren te Wilrijk op 26/03/1980 die deze opdracht aanvaardt.

2.AIs afgevaardigd bestuurder wordt benoemd: VERMEYLEN Séverine, Lijsterbolstraat 10, 2550 Kontich geboren te Wilrijk op 22/01/1979 die deze opdracht aanvaardt.

3. Als secretaris wordt benoemd: BESSI Olivier, Golfstraat 82, 2610 Wilrijk (Antwerpen) geboren te Antwerpen op 08/05/1977 die deze opdracht aanvaardt.

Alle akten en contracten die de vereniging verbinden tot een bedrag van 1000 EUR (duizend euro) kunnen door één der bestuurders, individueel handelend, ondertekend worden.

Bij overschrijding van de beperking van 1000 EUR (duizend euro) wordt de bijkomende handtekening van één der bestuurders vereist.

De raad van bestuur gaat over tot de aanstelling van drie mandatarissen niet-bestuurders :

1. DENIS Stéphanie Patrick Christine Bernard Myriam, wonende te Berkenlaan 18, 2540 Hove, geboren te Sint-Lambrechts-Woluwe op 25/04/1987 rijksregisternummer 870425-350.76

2. DE BACKER Caroline Marie Michel Chantal,wonende te Lijsterbolstraat 10, 2550 Kontich, geboren te

Antwerpen op 21/05/1981 rijksregistemummer 810521- 386.41

3.PAUWELS Anne Marie Paul, wonende te Graaf de Fienneslaan 34, 2650 Edegem, geboren te Wilrijk op

MOD 2.0

Luik B - vervolg

17/04/1965 rijksregistemummer 650417-452.43

De raad van bestuur beslist de mandatarissen volmacht te verlenen om, individueel handelend, namens en voor rekening van de vereniging, alle documenten te kunnen ondertekenen en het nodige af te handelen, ten aanzien van de BTW-administratie, de federale Overheidsdienst van Financiën, teneinde de publicaties in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad te verwezenlijken, alle te voltooien fiscale formaliteiten af te handelen met inbegrip van belastingaangiften. Zij zijn tevens ook gevolmachtigd om, individueel handelend, alle kas- post- en bankverrichtingen te beheren en financiële transacties uit te voeren die het bedrag van 1000 EUR (duizend euro) niet overschrijd. Bij overschrijding van de beperking van 1000 EUR (duizend euro) wordt de bijkomende handtekening van één der bestuurders vereist.

BEKRACHTIGING VERBINTENISSEN

Bij toepassing van artikel 3, paragraaf 2 van de wet van 27 juni 1921, bevestigen de oprichters uitdrukkelijk, ter gelegenheid van de oprichting, dat de vereniging de rechten en verbintenissen overneemt, die voortvloeien uit de rechtshandelingen die voor haar rekening %tee haar oprichting werden gesteld door oprichters voornoemd, en dit onder de opschortende voorwaarde van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid door de vereniging. De vereniging geeft hierdoor te kennen dat zij zich door deze handelingen gebonden acht, dat zij de rechten en verbintenissen die eruit voortvloeien opeist, en zij verleent de voomoemde oprichters kwijting van persoonlijke verantwoordelijkheid terzake.

Aanvaard met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering, gehouden te Antwerpen op 04/12/2011

Van Damme Damien

Bestuurder  Voorzitter

Vermeylen Séverine

Bestuurder  Afgevaardigd Bestuurder

Bessi Olivier

Bestuurder  Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-behoLt.d n . aan het. Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VIVOX

Adresse
KARMELIETENSTRAAT 101 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande