VLAAMSE DIENST SPEELPLEINWERK, AFGEKORT : VDS

Association sans but lucratif


Dénomination : VLAAMSE DIENST SPEELPLEINWERK, AFGEKORT : VDS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.339.514

Publication

07/01/2014
ÿþ MOD 2.2

w In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- behoudi aan he Belgisc Staatsbll

.a.

NEERGELEGD

2'6 -12- 2013

RIFFIE RECHTBÂNK van K~OOPHAIenete MECHELEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0408.339.514

Benaming

(voluit) : Vlaamse Dienst Speelpleinwerk

(verkort) : VDS

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Lange Ridderstraat 22, 2800 Mechelen

Onderwerp akte : Wijziging benoemingen Raad van Bestuur, Dagelijks Bestuur, Vertegenwoordigingsbevoegdheid en statutenwijziging

Uittreksel uit de Algemene Vergadering van 02/1212013;

De Algemene Vergadering besliste met unanimiteit der stemmen de in de agenda voorgestelde statutenwijzigingen te aanvaarden. Dat resulteert in onderstaande gecoördineerde versie van de statuten van de vzw Vlaamse Dienst Speelpleinwerk:

TITEL I  BENAMING -- ZETEL -- DOEL  DUUR

ARTIKEL 1  NAAM

De vereniging wordt opgericht onder de benaming "Vlaamse Dienst Speelpleinwerk", ook afgekort te gebruiken als "VDS", vereniging zonder winstoogmerk.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging zonder winstoogmerk, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw".

Eenieder die in naam van een vereniging meewerkt aan een in het vorige lid vermeld stuk waarop één van deze vermeldingen niet is aangebracht, kan persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor alle of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

ARTIKEL 2 -- ZETEL

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2800 Mechelen, Lange Ridderstraat 22, gerechtelijk arrondissement Mechelen.

ARTIKEL 3  DOEL

De vereniging heeft tot doel ten dienste te staan van het jeugd- en kindbeleid in Vlaanderen en Brussels Hoofdstedelijk Gewest in het algemeen, en van het speelpteinwerk in het bijzonder. Haar werking bestaat uit, onder meer, het begeleiden en adviseren van plaatselijke jeugdorganisaties, het opzetten van vormingsinitiatieven en het uitwerken van producten en projecten.

De vereniging kan initiatieven nemen en daden stellen die dit doel ten goede komen. In die zin mag zij, op bijkomstige wijze, economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. De vereniging mag tevens aile goederen, zowel roerende ais onroerende, aankopen, bezitten en verkopen en contracten afsluiten

De vereniging onderschrijft de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag betreffende de Rechten van het Kind. De vereniging aanvaardt de principes en de regels van de democratie en wil deze ook in haar interne structuur uitdragen.

Op de laatste blz, van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 4  DUUR

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden in overeenstemming met de wettelijke en/of statutaire bepalingen terzake.

TITEL II  LIDMAATSCHAP --AANVAARDING  UITSLUITING

ARTIKEL 5  LEDEN

De oprichters zijn van rechtswege de werkende leden van de vereniging.

De stichtende leden van de vereniging zijn de volgende:

" De heer Caekelbergh Aimé, destijds wonende te 1030 Brussel, Biekorfstraat 46.

" Mevrouw Cleuren Rita, destijds wonende te 2548 Lint, Veldstraat 96.

" Mevrouw Goossens Maria, destijds wonende te 2510 Mortsel.

(de vzw Nationale Dienst Openluchtleven werd gesticht op 3 Juni 1971, verschenen in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 24 juni 1971, N. 4836; later gewijzigd in Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (28 maart 2003))

De geactualiseerde lijst van werkende leden van de vereniging wordt bijgehouden in het ledenregister.

De toetreding van nieuwe werkende leden kan alleen geschieden op voordracht van de voorzitter of twee leden van de Raad van Bestuur, waarna de aanvraag behandeld wordt op de eerstvolgende Algemene Vergadering waarvan de agenda de aanvraag vermeldt. De beslissing inzake de toetreding van nieuwe werkende leden dient genomen te worden met minstens een twee derden meerderheid van de stemmen.

Het aantal werkende leden mag niet minder dan drie bedragen.

Als toegetreden leden worden aanvaard: elke rechtspersoon of natuurlijke persoon die de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage betaalt. Iedereen die tot de vereniging toetreedt, wordt geacht zich aan de statuten en in voorkomend geval het huishoudelijke reglement te onderwerpen.

ARTIKEL 6 - LIDMAATSCHAPSBIJDRAGE

De jaarlijkse bijdrage voor de werkende leden kan niet meer bedragen dan nul euro (¬ 0),

De jaarlijkse bijdrage voor de toegetreden leden kan niet meer bedragen dan duizend euro (¬ 1.000). De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 7  EINDE LIDMAATSCHAP

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Hiertoe dient hij zijn ontslag schriftelijk te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Het lid dat zijn bijdrage niet betaalt binnen de door de vereniging vastgestelde termijn wordt geacht ontslag te nemen.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lid-rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement. Ingeval lid-stafmedewerker vervalt het lidmaatschap automatisch bij het einde van de functie als stafmedewerker.

De uitsluiting van een lid kan door de Algemene Vergadering uitgesproken worden in overeenstemming met de wettelijke bepalingen terzake. Om geldig te zijn, moet de uitsluiting vernield staan op de dagorde van de Algemene Vergadering en minstens twee derden van de stemmen verenigen.

ARTIKEL 8  VERMOGENSRECHTELIJKE AANSPRAKEN

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

ARTIKEL 9  VERMOGEN

Het batig saldo van de vereniging mag niet aan de leden worden uitgekeerd doch blijft verworven voor de vereniging en wordt uitsluitend aangewend tot de verwezenlijking van haar doel, dit alles behoudens

, MOD 2.2

.

% andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering en binnen de mogelijkheden toegestaan door de

wetgeving.

ARTIKEL 10 AANSPRAKELIJKHEID

De leden van de vereniging kunnen in geen geval persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen en de handelingen van de vereniging behalve voor wat de in de wet gestelde uitzonderingen betreft (artikel 3,§ 2 en artikel 11 van de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen).

TITEL III  CONTROLE  BESTUUR

ARTIKEL 11  SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet werkend lid van de vereniging. Als echter maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De vaststelling van het aantal bestuurders en hun benoeming geschiedt door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van stemmen. Zij worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van twee jaar, vastgesteld door de Algemene Vergadering bij hun benoeming.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge De stafmedewerkers met als functie Directeur Financiën, Planning & Strategie en Directeur HR, Planning & Strategie maken deel uit van de Raad van Bestuur, en zijn stemgerechtigd op alle niet-personeelsgebonden materies.

De opdrachten eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin zij vervallen,

De bestuurders kunnen te allen tijde door de Algemene Vergadering worden ontslagen bij gewone meerderheid van stemmen.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, tenzij andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering.

Elke benoeming, ontslagneming of afzetting van een bestuurder dient te gebeuren en bekendgemaakt te worden in overeenstemming met de wettelijke bepalingen terzake,

De bestuurders nemen, in uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

ARTIKEL 12 -- VERGADERINGEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur vergadert telkens wanneer het belang van de vereniging het vereist op bijeenroeping van de voorzitter of van drie bestuurders.

De oproeping wordt ten minste één week voor de vergadering aan de bestuurders verzonden, hetzij via de post, via fax of elektronisch bericht en vermeldt de agenda. De vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter, of in diens afwezigheid door het Dagelijks Bestuur of door drie bestuurders. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij aile bestuurders aanwezig zijn en deze er unaniem mee instemmen dat over het niet-geagendeerde onderwerp toch beraadslaagd en gestemd mag worden door de Raad van Bestuur.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De Raad van Bestuur kan dan alleen geldig beraadslagen en beslissen wanneer de meerderheid van zijn leden aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Ingeval van afwezigheid van de voorzitter zal de de oudste bestuurder in leeftijd de functie van voorzitter waarnemen.

Wanneer door ontslag of overlijden het aantal bestuurders terugvalt, zal dit geen weerslag hebben op de geldigheid van de beslissingen, voor zover het statutaire minimum aantal bestuurders niet is aangetast. Valt het aantal bestuurders terug onder het statutaire minimum, dan zal de Raad van Bestuur nog enkel de lopende

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

zaken kunnen afhandelen en de Algemene Vergadering moeten bijeenroepen met het oog op nieuwe benoemingen.

ARTIKEL 13  BEVOEGDHEID RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte.

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle handelingen die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Hij treedt op ais eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

Met het doel de werking te specialiseren, de studie tot bepaalde gevallen te activeren, kunnen

onderscheiden werkgroepen door de Raad van Bestuur al dan niet tijdelijk worden samengesteld.

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 14 DAGELIJKS BESTUUR

De Raad van Bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid bevoegdheden voor algemene en/of bepaalde handelingen en taken, overdragen aan één of meer zijner leden of aan derden, het Dagelijks Bestuur, Het Dagelijks Bestuur wordt wat betreft de algemene handelingen en taken belast met de lopende zaken inclusief de financiële zaken en de dagelijkse briefwisseling.

De benoeming van deze gemachtigde personen als Dagelijks Bestuur, gebeurt door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de leden aanwezig is. Tenzij anders bepaald door de Algemene Vergadering worden de stafmedewerkers met ais functie Directeur Financiën, Planning & Strategie en Directeur HR, Planning & Strategie benoemd als Dagelijks Bestuur.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Algemene

Vergadering;

b)door afzetting door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist

indien de meerderheid van de leden aanwezig is;

c)bij het beëindigen van hun functie als stafmedewerker.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen belast met het Dagelijks Bestuur van de vereniging, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Het Dagelijks Bestuur kan slechts geldig beslissen indien meer dan één van haar leden aanwezig is, De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 15  VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester of iedere andere functie die de raad nuttig oordeelt.

ln de mate er slechts twee of drie bestuurders zijn benoemd, worden deze functies door de bestuurders gecumuleerd.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

a.op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur;

b.door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VDS vzw in en buiten rechte eveneens geldig vertegenwoordigd door de Directeur Financiën, Planning & Strategie of door de Directeur HR, Planning & Strategie.

ARTIKEL 16  NOTULEN

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden vastgesteld in notulen die na goedkeuring op de volgende vergadering, ondertekend worden door de voorzitter of zijn plaatsvervanger, en overgemaakt aan elke bestuurder. De goedgekeurde notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register. Afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter, twee bestuurders of de Directeur Financiën, Planning & Strategie,

ARTIKEL 17  CONTROLE

De controle op de vereniging wordt uitgeoefend door ten minste één commissaris, zo de wettelijke bepalingen de benoeming van een commissaris voorzien of wanneer de Algemene Vergadering tot deze benoeming besluit.

De commissaris wordt benoemd door de Algemene Vergadering voor de termijn van drie jaar. Zijn opdracht eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin zij vervalt.

De bezoldiging van de commissaris wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering, rekeninghoudend met de controlenormen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren. Buiten die bezoldiging mogen de commissarissen geen enkel voordeel, in welke vorm ook, van de vereniging ontvangen.

TITEL IV  ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 18  SAMENSTELLING

De Algemene Vergadering is samengesteld uit maximum 21 werkende leden, zijnde maximum 12 vrijwilligers, regionaal evenwichtig gespreid over het werkingsgebied van de organisatie, aangevuld met maximum 2 leden uit de inhoudelijke Cel, aangevuld met de voorzitter van de Raad van Bestuur en maximum 2 leden van de Raad van Bestuur, aangevuld met maximum 2 stafmedewerkers, andere dan de functies Directeur Financiën, Planning & Strategie en Directeur HR, Planning & Strategie, aangevuld met maximum 2 externe partnerorganisaties met rechtspersoonlijkheid. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Zij wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald door de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt.

Aile leden worden ten minste acht dagen voor de Algemene Vergadering opgeroepen, hetzij via de post, via fax of elektronisch bericht met vermelding van de agenda. Elk voorstel ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Een lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, mits voorlegging van een onderhandse volmacht. Een lid kan evenwel slechts twee andere leden vertegenwoordigen.

ARTIKEL 19  BEVOEGDHEID

Tot de uitsluitende bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren:

1.het wijzigen van de statuten;

2.benoeming en afzetting van bestuurders en commissaris(sen) en het bepalen van hun bezoldiging ingeval

een bezoldiging wordt toegekend;

3.goedkeuring van de begroting en rekeningen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissaris(sen);

5.ontbinding van de vereniging;

6.de uitsluiting van leden;

7.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

8.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

ARTIKEL 20  JAARVERGADERING

Tenminste eenmaal per jaar moet een Algemene Vergadering worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

Deze Algemene Vergadering wordt gehouden binnen de vier maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 21  STEMRECHT

Op de Algemene Vergadering heeft ieder werkend lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in die gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda afgeweken worden, tenzij alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering en zij unaniem instemmen met de behandeling van dit niet voorziene punt op de agenda.

ARTIKEL 22  STATUTENWIJZIGING

Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer tenminste twee/derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

Elke wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee/derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier/vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval een eerste vergadering minder dan twee/derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in voorgaande alinea's ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

ARTIKEL 23  UITSLUITING VAN EEN LID

De Algemene Vergadering kan tot de uitsluiting van een lid besluiten met een meerderheid van twee/derden der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

ARTIKEL 24  NOTULEN

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgetekend in notulen, ondertekend door de voorzitter en bijgehouden in het bijzonder daartoe gehouden register op de zetel van de vereniging.

De werkende leden hebben het recht op inzage van het notulenregister op de zetel na eenvoudige afspraak. De afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter, twee bestuurders of de Directeur Financiën, Planning & Strategie.

TITEL V  REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 25  BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Ieder jaar en ten laatste binnen vier maanden na afsiultingsdatum van het boekjaar, legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

r

NAD 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Het batig saldo van de rekening komt de vereniging toe en wordt toegevoegd aan de reserves.

TITEL VI  ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 26 -- ONTBINDING

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding, kan de Algemene Vergadering slechts tot de ontbinding van de vereniging besluiten in overeenstemming met de bepalingen gesteld voor een wijziging van het doel van de vereniging.

ARTIKEL 27  VEREFFENAAR(S)

Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de Algemene Vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen vastgesteld.

ARTIKEL 28  BESTEMMING VAN HET NETTO-ACTIEF

Indien de vereniging ontbonden wordt, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, is de vereffenaar gehouden het netto actief vermogen dat na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten overblijft, te bestemmen ten voordele van een vereniging met een gelijkaardig of aanverwant doel na goedkeuring van de bestemming door de Algemene Vergadering.

De vereffenaar doet daartoe een of meer gemotiveerde voorstellen van bestemming aan de Algemene Vergadering, aan te geven in de oproepingsbrief. Alle werkende leden dienen op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De bestemmingsbeslissing is slechts geldig wanneer zij door de op de vergadering aanwezige leden goedgekeurd wordt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Zijn niet alle leden op de eerste vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Op de tweede vergadering kan rechtsgeldig beslist worden, welke het getal der aanwezige leden ook zij.

TITEL VII -- OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

ARTIKEL 29  ALGEMENE BEPALING

Voor alles wat in de statuten niet uitdrukkelijk is bepaald, is de wetgeving aangaande de VZW van toepassing.

(einde gecoördineerde statuten

De Algemene Vergadering ging vervolgens over tot de volgende wijzigingen m.b.t. de bevoegdheden:

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Namen ontslag uit de Raad van Bestuur, wat werd aanvaard: Buys David, Carié Sytse, Cochinaux Ariane.

Werden benoemd als nieuwe leden van de Raad van Bestuur: Hanssens Pepijn, Moonen Toon,

De Raad van Bestuur bestaat heden uit:

de heer Daenen Joeri Jan Peter Halveweg 73 bus 6 Zonhoven

mevrouw Dierickx Joke Kapellestraat 15 Hamme

de heer Hanssens Pepijn Alfons Leona Lichtelarestraat 29 Lochristi

mevrouw Hespeel Celine Trees Denise Steevoordestraat 45A Watou Dendermonde Kapellen Gent

Beveren

Namen ontslag uit het Dagelijks Bestuur, wat werd aanvaard: Boutsen Timmy, Dierickx Joke, Elaut

Christoph.

Het Dagelijks Bestuur bestaat heden uit:

de heer Straetman Bart Keizer Karelstraat 220 bus 301 9000 Gent

de heer Van den Bossche Johan Pauwstraat 45 9120 Beveren

Naast de heer Van den Bossche Johan wordt ook de heer Straetman Bart benoemd met algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid in en buiten rechte.

de heer Moonen Toon Karel Hofmanstraat 6

de heer Van Nieuwenhove Kris Claessensdreef 100

de heer Straetman Bart Keizer Karelstraat 220 bus 301

de heer Van den Bossche Johan Pauwstraat 45

3520 9220 9080 8978 9200 2950 9000 9120

07/01/2013
ÿþe MOt) 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor.

behouden aan het Belgisch

Staatsblai

EEF~GELEGD

t'TN

_.,.,........r. ~ 2 4 DEC, 2012

GRIFFIE RECUriiïf3ANK van

K.00PHANnPI tP MFCF4ELEN

Ondernemingsnr : 0408.339.514

Benaming

(voluit) : Vlaamse Dienst Speelpleinwerk

(verkort) : VDS

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Lange Ridderstraat 22, 2800 Mechelen

Onderwerp akte : Wijziging en benoeming Algemene Vergadering, Raad van Bestuur, Dagelijks Bestuur

Uittreksel uit de Algemene Vergadering van 03-12-2012:

Ontslagen: Beckers Sophie, Beghein An, De Ryck Frederik, Kennis Pepijn, Nickmans Bram, Van Wesemael Geert, Vansteelandt Bert, Fort Kwinten, Van Maele Dries nemen ontslag als werkend lid uit de Algemene Vergadering. Al deze ontslagen worden aanvaard.

Nieuwe leden: Carlé Sytse, Cochinaux Ariane, Daenen Joeri, De Mol Koen, Hespeel Celine, Rooman Sasja, van Innis Alice, Vandermeulen Pieter, Verhelst Lisa worden voorgesteld als nieuwe werkende leden, zij worden allen aangenomen.

Mandaten:

Raad van Bestuur: Beghein An, Kennis Pepijn, Nickmans Bram, Van Wesemael Geert geven ontslag uit Raad van Bestuur, wat wordt aanvaard. Carlé Sytse, Cochinaux Ariane, Daenen Joeri, Hespeel Celine worden benoemd ais nieuw lid van de Raad van Bestuur,

De Raad van Bestuur bestaat heden uit:

de heer Buys David Desiré Vandervaerenstraat 14 1560 Hoeilaart

de heer Carié Sytse Legerlaan 68 bus 18 1040 Etterbeek

mevrouw Cochinaux Ariane Nieuwenbos 44 1702 Groot-Bijgaarden

de heer Daenen Joeri Jan Peter Halveweg 73 bus 6 3520 Zonhoven

mevrouw Dierickx Joke Evangeliestraat 120 B3 9220 Hamme

mevrouw Hespeel Celine Trees Denise Steevoordestraat 45A 8978 Watou

de heer Van Nieuwenhove Kris Claessensdreef 100 2950 Kapellen

de heer Straetman Bart Keizer Karelstraat 220 bus 301 9000 Gent

de heer Van den Bossche Johan Lesseliersdreef 55 9120 Beveren

Dagelijks Bestuur: Van Wesemael Geert geeft ontslag uit Dagelijks Bestuur, wat wordt aanvaard. Joke Dierickx, Christoph Elaut worden benoemd als nieuw lid Dagelijks Bestuur.

Het dagelijks bestuur bestaat heden uit Timmy Boutsen, Christoph Elaut, Bart Straetman, Johan Van den Bossche, Joke Dierickx:

mevrouw Dierickx Joke Evangeliestraat 120 B3 9220 Hamme

de heer Boutsen Timmy Hoogveld 17 3990 Peer

de heer Elaut Christoph Burgemeester Lemmensstraat 17 9220 Hamme

de heer Straetman Bart Keizer Karelstraat 220 bus 301 9000 Gent

de heer Van den Bossche Johan Lesseliersdreef 55 9120 Beveren

Functies: Van Wesemael Geert geeft ontslag als voorzitter, wat wordt aanvaard. Joke Dierickx wordt unaniem bekrachtigd als nieuwe voorzitter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Biftagezrüij" het Be'tgisch Staatetaii '-07101/2-013--"Annexes dülVlnniteur beige

21/12/2011
ÿþ MOO 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

.4efeu

DEC 20U

Griffie

1111111.1111eql!ill

f

Voor-

behoude aan het Be1giscl

Staatsbia

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr: 0408.339.514

Benaming

(voluit) : Vlaamse Dienst Speelpleinwerk

(verkort) : VDS

Rechtsvoren : vzw

Zetel : Nieuwelaan 63 1860 Meise

Onderwerp akte : Wijziging en benoeming Algemene Vergadering, Raad van Bestuur, Dagelijks Bestuur, Vertegenwoordigingsbevoegdheid en wijziging zetel

Uittreksel uit de Algemene Vergadering van 28-03-2011:

Ontslagen: De Keersmaecker Elisabeth, De Schouwer Anke, Gijssels Pieter, Van Moer Ilse, Vanstallen Julie nemen ontslag als werkend lid uit de Algemene Vergadering. Al deze ontslagen worden aanvaard.

Nieuwe leden: Boutsen Timmy, Carié Sytse, Kennis Pepijn, Straetman Bart worden voorgesteld als nieuwe werkende leden, zij worden allen aangenomen.

Mandaten: De Keersmaecker Elisabeth geeft ontslag uit Raad van Bestuur en Dagelijks Bestuur, wat wordt aanvaard. Kennis Pepijn, Straetman Bart, Van Nieuwenhove Kris worden benoemd als nieuw lid van de Raad van Bestuur. Boutsen Timmy, Straetman Bart worden benoemd als nieuw lid van het Dagelijks Bestuur.

Uittreksel uit de Algemene Vergadering van 05-12-2011:

Ontslagen: Bernaers Peter, Corteville Ine nemen ontslag als werkend lid uit de Algemene Vergadering. Al

deze ontslagen worden aanvaard.

Nieuwe leden: Beckers Sophie, Desmet Nathalie, Van Nieuwenhove Kaï, Vandermeulen Pieter,

Vansteelandt Bert worden voorgesteld als nieuwe werkende leden, zij worden allen aangenomen.

Mandaten: Bernaers Peter geeft ontslag uit Raad van Bestuur, wat wordt aanvaard. Bram Nickmans wordt

,;:iioernd als nieuw lid van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur bestaat heden uit An Beghein, David Buys, Joke Dierickx, Pepijn Kennis, Bram

Nickmans, Bart Straetman, Johan Van den Bossche, Kris Van Nieuwenhove en Geert Van Wesemael:

mevrouw Beghein An Lena Maria Voskenslaan 462 A 9000

1560 9220 1030 3512 9000

9120 Beveren

2950 Kapellen

9000 Gent

Bart Straetman, Dries Van Maele

Boutsen Timmy Hoogveld 17 3990 Peer

Fort Kwinten Brouwersstraat 63 3000 Leuven

Straetman Bart Keizervest 5 bus 101 9000 Gent

Van den Bossche Johan Lesseliersdreef 55 9120 Beveren

Van Maele Dries Bakkerstraat 249 9200 Grembergen

Van Wesemael Geert Leopold Maria Bijlokehof 34 9000 Gent

De vertegenwoordigingsbevoegdheid van de heer Yves Vercruysse binnen de Taskforce Brussel wordt beëindigd, gezien deze opdracht ten einde is.

Aanpassing statuten: Artikel 2 wordt alsvolgt aangepast: Artikel 2 - Zetel: De zetel van de vereniging wordt vanaf heden overgebracht naar 2800 Mechelen, Lange Ridderstraat 22, gerechtelijk arrondissement Mechelen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

de heer Buys mevrouw Dierickx de heer Kennis de heer Nickmans de heer Straetman de heer de heer Van Nieuwenhove Kris de heer Van Wesemael Geert Leopold Maria Het dagelijks bestuur bestaat heden uit Timmy

Johan Van den Bossche, Geert Van Wesemael: de heer de heer de heer de heer de heer de heer

David

Joke

Pepijn Artuur

Bram Jo

Bart

Van den Bossche Johan

Desiré Vandervaerenstraat 14 Evangeliestraat 120 B3 Bijenkorfstraat 51 Stevoortsekiezel 325 Keizersrest 5 bus 101 Lesseliersdreef 55 Claessensdreef 100 Bijlokehof 34

Boutsen, Kwinten Fort,

Gent Hoeilaart Hamme Schaarbeek Stevoort Gent

Coordonnées
VLAAMSE DIENST SPEELPLEINWERK, AFGEKORT : VDS

Adresse
LANGE RIDDERSTRAAT 22 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande