VLAAMSE KUNSTSCHAATSEN BOND, AFGEKORT : V.K.S.B.

Association sans but lucratif


Dénomination : VLAAMSE KUNSTSCHAATSEN BOND, AFGEKORT : V.K.S.B.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 417.659.927

Publication

22/05/2015
ÿþnit MDD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



11111119.111ijil

6+

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

12 ME! 2015

afdeling AAtgn



Ondernemingsar : 417.659.927

Benaming

(voluit) : Vlaamse Kunstschaatsen Bond

(verkort) : VKSB

Rechtsvorm : vzw gb5 65

Zetel : boomgaardstraat 22 te 2600 Berchem

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurders

De Algemene vergadering van 22 mei 2014 heeft de heer Ton Mulder, wonende Binnenhof 21 te 8940 Wervik ontslagen als bestuurder-ondervoorzitter.

De algemene vergadering heeft de volgende leden benoemd tot bestuurder van de vereniging :

De heer François Van Steen wonende Brederodestraat 184/53 te 2018 Antwerpen, geboren 10/04/1949 ais bestuurder

Mevr . Maria Bouwens wonende Melkouwensteenweg 4 te 2590 Beriaar, geboren 28110/1959 als secretaris Mevr. Marleen Vandijck wonende Meerhoutsesteenweg 107 te 2491 Balen, geboren op 16/06/1959 als bestuurder

De nieuwe raad van bestuur is als volgt samengesteld

Voorzitter:. De Heer Peter Riskin wonende Zavelstraat 8 te 3071 Erps-Kwerps

Secretaris : Mevr. Maria Bouwens wonende Melkouwensteenweg 4 te 2590 Berlaar

Penningmeester : De HeerLoduvicus Daemen wonende De Linieweg 19 te 23B0 Ravels

Bestuurder: Mevr. Marleen Vandijck wonende Meerhoutsebaan 107 te 2491 Balen

Bestuurder : De Heer François Van Steen wonende Brederodestraat 184/53 te 2018 Antwerpen

De zetel van de vereniging is van 22/05/2014 af gevestigd te 2590 Berlaar, Melkouwensteenweg 4 en ressorteerd onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen

Van Steen François

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik F vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

19/06/2015
ÿþ Moo 22

4. rt ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

~I

11111113111







i'.tá ~ ~ 5 FI G r. Ck: D

1 0 -00-- 2015

',

,.k .,4:c.LEir4

Ondernemingsnr : 417.659.927

Benaming

(voluit) ; Vlaamse Kunstschaatsen Bond

(verkort) : VKSB

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Melkouwensteenweg 4 te 2590 Berlaar

Onderwerp akte : - Benoeming van bestuurders

- Wijziging van de statuten van de vereniging

Op de Bijzondere Algemene vergadering van 04 september mei 2014 heeft de Algemene Vergadering de

benoeming bevestigd van de volgende bestuurders ;

- Mevr. Silvie De Rijcke wonende Deinzesteenweg 71 te 9770 Kruishoutem

- De heer Jurgen Schroyen wonende Papenstraat 11 te 3350 Linter

- De volgende wijziging van de statuten van de vereniging, met algemeenheid van stemmen goedgekeurd

VLAAMSE KUNSTSCHAATSEN BOND

V.K.S.B.

Vereniging zonder winstoogmerk

Ondememingsnunimer. 0417.659.927

STATUTEN

Oorspronkelijke uitgave goedgekeurd op de AV van 2812/2008.

Volledige tekst gepubliceerd

Aanpassing artikelen 2,16 en 17 goedgekeurd op de BAV's van 27/11/2008 8i 18/12/2008

Aanpassing artikel 33 goedgekeurd op de AV van 17/03/2011

Aanpassing artikelen 11, 12, 13, 14, 15 en 16 goedgekeurd op de BAV van 31/05/2012

Aanpassing integrale tekst goedgekeurd op de BAV van 4/09/2014

Volledige tekst gepubliceerd

Inhoud

Naam, zetel, doel en duur

Lidmaatschap

Status en stemrecht van een club

Representatieve Raad

Bestuur

Algemene Vergadering

Reglement van inwendige orde

Inkomsten, begrotingen en rekeningen

Ontbinding en vereffening

Diverse bepalingen

Naam, zetel, doel en duur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

i MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2015 - Annexes du Moniteur belge Art. 1.De vereniging draagt de benaming: Vlaamse Kunstschaatsenbond, afgekort V.K.S.B., vereniging zonder winstoogmerk, hierna genoemd de "Bond".

Art. 2.De maatschappelijke zetel is gevestigd 2590 Berlaar, Melkouwensteenweg 4 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art. 3.De vereniging heeft als doel in het Vlaamse land de leiding te nemen en de uitbreiding te bevorderen van de kunstschaatssport in al haar disciplines, en aile activiteiten die ermee verband houden.

Voor zover het de Vlaamse kun stschaatsbelangen betreft neemt zij de leiding en/of patroneert zij de testen, wedstrijden, kampioenschappen, voorstellingen en internationale arº%tmoeiingen.

" bevordert het ontstaan van nieuwe Vlaamse clubs in de mate dat de ijsbanen dit mogelijk maken en zij beschermt de activiteiten van de bestaande clubs.

" mag eveneens aile activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechter op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

De Bond is ook de officiële vertegenwoordiger van de Vlaamse kunstschaatssport en kunstschaatsers naar de bevoegde regionale instanties. De Bond is verder lid van de Vlaamse Sportfederatie en erkend door Bloso.

De Bond sluit aan bij de Koninklijke Belgische Kunstschaatsfederatie, afgekort K.B.K.F., welke op haar beurt is aangesloten bij de International Skating Union, afgekort I.S.U.

Art. 4.0e vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan te allen tijde ontbonden worden. Lidmaatschap

Art. 5.De vereniging telt drie soorten leden:

.Effectieve leden, verder leden" genoemd : dit zijn de door de V.K.S.B. erkende Vlaamse kunstschaatsclubs welke als rechtspersoon de volheid van het lidmaatschap bezitten, Stemrecht en vertegenwoordiging zijn bepaald verder in deze statuten.

.Toegetreden leden : dit zijn de leden bij de erkende Vlaamse clubs. Door de aansluiting van de clubs bij de Bond, worden hun leden tevens beschouwd als toegetreden leden bij de Bond en zijn bijgevolg onderworpen aan hot Reglement van Inwendige Orde van de Bond.

De toegetreden leden dienen de hoedanigheid van amateursporter te bezitten en te behouden, m.a.w. zij moeten de sportbeoefening als een ontspanning aanzien zonder de bedoeling te hebben om winst te maken of eender welk ander materieel voordeel te verwerven.

" Ereleden, steunende en/of beschermende leden : zij zijn niet stemgerechtigd in de Algemene Vergadering maar kunnen wel omwille van hun bijzondere bevoegdheid en/of hoedanigheid uitgenodigd worden op de Algemene Vergadering en/of de Raad van Bestuur met raadgevende stem.

Art. 6.Het aantal leden is onbeperkt maar mag niet minder dan zeven bedragen. Teneinde de belangen en de activiteiten van de clubs maximaal te beschermen, kan er slechts één club per ijsbaan erkend worden.

Art. 7.Elk lid kan uit de Bond treden, mits het drie maanden voor het einde van het burgerlijk jaar de secretaris van de Bond hiervan schriftelijk in kennis stelt, per brief of per e-mail. Het ontslag wordt effectief vanaf 31 december van het jaar.

Het lidmaatschap neemt ambtshalve een einde bij het verklaren van kennelijk onvermogen, bij het onder curatele stellen, ingeval van ontzetting uit zijn rechten en bij de in vereffening stelling van de rechtspersoon.

Het uitsluiten van een lid geschiedt conform het bepaalde terzake in de Wet betreffende de vzw's van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, of op basis van Art. 9 van deze statuten.

Art. 8.De leden betalen bij aansluiting een bedrag jaarlijks bepaald door de Algemene Vergadering met een minimum van 250 ¬ en een maximum van 1.500 ¬ .

Verder bepaalt de Raad van Bestuur de jaarlijkse bijdrage die door de toegetreden leden betaald moet worden. Deze jaarlijkse bijdrage zal maximaal 250 ¬ per toegetreden lid bedragen.

De geldelijke bijdragen van de ereleden, steunende en/of beschermende leden worden bepaald door het Reglement van Inwendige Orde, maar mogen nooit meer dan drie maal de geldelijke bijdragen van de gewone leden overtreffen.

Status en stemrecht van een club

Art. 9.Een club wordt erkend en als lid van de Bond aanvaard door de Algemene Vergadering. Daartoe dient de clul) een schriftelijke aanvraag tot erkenning te richten tot de Raad van Bestuur, per gewoon schrijven of per e-mail. De Raad van Bestuur gaat vervolgens na of hiernagenoemde voorwaarden voor erkenning van de club zijn vervuld.

" De club is een vereniging zonder winstoogmerk.

" De statuten van de club zijn gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. In het doel van de vereniging is "haar toegetreden leden in de mogelijkheid stellen het kunstschaatsen op recreatieve en/of competitieve wijze te beoefenen" opgenomen. Een (digitale) kopie van de publicatie wordt bij de aanvraag tot erkenning gevoegd.

" De club verbindt zich ertoe gedurende de volledige duur van het lidmaatschap de voltalligheid van haar leden in te schrijven als leden bij de Bond. Hierop kan enkel een uitzondering worden toegestaan door de Algemene Vergadering.

-De club aanvaardt onvoorwaardelijk de statuten en het Reglement van Inwendige Orde van de Bond. De club onderschrijft en respecteert op dezelfde wijze ook de Panathlon verklaring.

Indien de voorwaarden zijn vervuld wordt de club op de eerstvolgende Algemene Vergadering voorgesteld ais kandidaat-lid van de Bond.

M

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Na aanvaarding als lid van de Bond kan de club haar leden inschrijven bij de VKSB en deelnemen aan alle activiteiten van VKSB en KBKF. De club betaalt de bijdrage bij aansluiting binnen de 30 dertig dagen na aanvaarding als lid van de Bond, Bij niet-betaling wordt de club geacht ontslagnemend te zijn.

De club verkrijgt door het lidmaatschap bij de Bond stemrecht in zowel de Algemene Vergadering als de Representatieve Raad. Het stemrecht gaat in vanaf de daaropvolgende statutaire Algemene Vergadering, mits de club op 31 januari van dat jaar minstens 25 leden heeft aangesloten bij de Bond, waarvan minimaal 5 meerderjarigen,

Schorsing van een club gebeurt automatisch wanneer de club op 31 januari van het jaar niet al haar leden, maar minstens 25 waarvan minimaal 5 meerderjarigen, heeft ingeschreven bij de Bond. Het is de Raad van Bestuur die hiertoe de nodige vaststellingen doet op de eerste vergadering volgend op 31 januari van het jaar. De club behoudt het lidmaatschap bij de Bond en kan als dusdanig haar leden inschrijven bij de VKSB en deelnemen aan alle activiteiten van de VKSB en KBKF. De club wordt uitgenodigd voor de Algemene Vergadering en de Representatieve Raad, maar verliest haar stemrecht op deze vergaderingen,

De schorsing vervalt wanneer de club op 31 januari van het jaar terug minstens 25 leden heeft ingeschreven, waarvan minimaal 5 meerderjarigen.

Schrapping van een club gebeurt automatisch wanneer een club op 31 januari van het jaar geen enkel lid heeft ingeschreven bij de Bond. Het is de Raad van Bestuur die hiertoe de nodige vaststellingen doet op de eerste vergadering volgend op 31 januari van het jaar_ De club verliest daarmee haar lidmaatschap van de Bond en kan bijgevolg geen leden meer inschrijven bij de Bond of deelnemen aan activiteiten en vergaderingen van VKSB of KBKF.

In het geval de club binnen de vijf jaar na de schrapping een nieuwe aanvraag tot erkenning indient, verkrijgt zij opnieuw stemrecht op de Representatieve Raad en de Algemene Vergadering en dit vanaf haar aanvaarding als lid van de Bond, voor zover de club voor de schrapping reeds stemrecht had conform hoger in dit artikel

Indien de schrapping dateert van meer dan vijf jaar voor de nieuwe aanvraag tot erkenning, zal de club in elk aspect worden beschouwd als een nieuwe club.

Een dub wordt bij monde van de secretaris van de Bond schriftelijk op de hoogte gebracht van elke wijziging in haar status, per gewoon schrijven of per e-mail.

Art, 10.Elke stemgerechtigde club heeft één stem in de Representatieve Raad en in de Algemene Vergadering,

Representatieve Raad

Art. 11.Elke club lid van de Bond mag maximum twee afgevaardigden zenden naar de Representatieve Raad, per gewoon schrijven of per e-mail medegedeeld aan de secretaris van de vereniging, twee dagen vóór de vergadering. De afgevaardigden voor de club in de Representatieve Raad worden telkens voor elke afzonderlijke vergadering door hun clubbestuur aangeduid. De naam van de afgevaardigde die zal stemmen namens zijn club, wordt uiterlijk bij het begin van de vergadering medegedeeld aan de secretaris.

De leden van de Raad van Bestuur worden niet meegeteld als vertegenwoordigers van hun club, hebben geen individueel stemrecht in de Representatieve Raad en kunnen ook hun club niet vertegenwoordigen.

De vertegenwoordigers van de clubs moeten voldoen aan de volgende voorwaarden

" Ingeschreven zijn in de club als meerderjarig lid, toegetreden of effectief.

" Aangeduid worden door het clubbestuur, waarbij de club rekening houdt met de persoonlijkheid, moraliteit

en bevoegdheid van zijn vertegenwoordiger.

Art, 12.De Representatieve Raad wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij

afwezigheid door de secretaris-generaal.

De Representatieve Raad wordt door de voorzitter van de Raad van Bestuur uitgenodigd voor de

vergadering, en dit minstens 4 maa! per jaar.

Geldige beslissingen worden genomen indien een gewone meerderheid van alle stemgerechtigde leden,

afwezigen inbegrepen, de motie steunt. De beslissingen zijn dan bindend voor de Raad van Bestuur en alle

clubs, of zij tegenstemden, zich onthielden of niet.

Art. 13.< geschrapt >

Art. 14De rechten, taken en verantwoordelijkheden van de Representatieve Raad zijn:

.Toezicht houden op de werking van de Raad van Bestuur.

" Informatierecht : de notulen van de Raad van Bestuur worden ter informatie aan alle clubsecretarissen verdeeld,

" Interventierecht : indien één vijfde van de clubs hierom verzoeken, dient de Raad van Bestuur binnen de maand een vergadering van de Representatieve Raad te organiseren.

Art. 15.E geschrapt >

Raad van Bestuur.

Art. 16.De Bond wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minimaal vijf personen.

De Raad van Bestuur wordt om de vier jaar verkozen uit de kandidaten die door de clubs worden voorgedragen, telkens op de statutaire Algemene Vergadering in het jaar van de Olympische Winterspelen, en benoemd door de Algemene Vergadering.

De leden van de Raad van Bestuur dienen de hoedanigheid van meerderjarig effectief lid van hun club te bezitten en te behouden. Er kunnen geen twee bestuurders zetelen die door dezelfde club werden voorgedragen. De bestuurders mogen geen wettelijke of feitelijke verwantschap met elkaar hebben tot in de tweede graad.

Het mandaat van de leden van de Raad van Bestuur duurt maximum vier jaar maar eindigt bij vrijwillig ontslag, ontslag uit de club of transfer naar een andere club. Bij een transfer kan deze club het ontslagnemend

a, M0D2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2015 - Annexes du Moniteur belge bestuurslid opnieuw voordragen als kandidaat op de eerstvolgende of speciaal daartoe bijeengeroepen Algemene Vergadering.

Elk bestuurslid kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen. Het ontslag dient schriftelijk te worden overgemaakt aan de Raad van Bestuur, per brief of per e-mail,

Het ontslagnemende bestuurslid moet geen opzegtermijn in acht nemen. Indien echter door het ontslag de werking van de vereniging in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van het bestuurslid opgeschort totdat er een vervanger is aangesteld, met een maximum termijn van twee maanden. De vervanger moet op de eerstvolgende Algemene Vergadering bekrachtigd worden voor benoeming.

De leden van de Raad van Bestuur zijn verder te allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van stemmen,

De Raad van Bestuur verdeelt de functies binnen zijn eigen rangen.

Minimaal moeten de functie van voorzitter, secretaris en penningmeester toegewezen worden. Andere functies zijn optioneel maar kunnen in functie van de noden specifiek toegewezen worden. De uitoefening van eenzelfde functie is beperkt tot twee opeenvolgende termijnen van vier jaar.

De Raad van Bestuur kan maximaal drie adviserende leden, zonder stemrecht, toevoegen omwille van hun specifieke kennis,

Art. 17.De Raad van Bestuur heeft de algemene leiding van de Bond, roept de Algemene Vergadering samen bij monde van de voorzitter of de secretaris namens de Raad van Bestuur, zorgt voor de nodige sponsoring, controleert de Bond en voert het financiële beheer binnen het kader bepaald door de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur is ook bevoegd voor de aanwerving, het ontslag en de verloning van de personeelsleden. Zij is verder bevoegd voor aile zaken die krachtens de wet niet zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

Art. 18.De Raad van Bestuur wordt opgeroepen door de voorzitter of door de persoon die hiertoe opdracht ontving, Zij vergadert minimum vier maal per jaar.

De raad wordt ook in vergadering bijeengeroepen wanneer twee bestuurders hierom verzoeken en dit binnen de veertien dagen na hun verzoek.

De uitnodiging geschiedt per gewoon schrijven of per email, minimum acht dagen vóór de vergadering en dient dag, plaats en uur te vermelden.

De Raad van Bestuur handelt als een college, en kan slechts geldig beslissen als minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de door de aanwezige bestuurders uitgebrachte stemmen en zijn bindend voor alle leden, aanwezig of niet. Voor de berekening van de meerderheden worden de onthoudingen en ongeldige stemmen niet in rekening genomen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend, waarbij de voorzitter de beslissing motiveert en deze motivering wordt in de notulen opgenomen.

De Raad van Bestuur vergadert tevens wanneer minstens 2 leden van de Representatieve Raad daarom vragen.

Art. 19.De beraadslagingen en beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in de notulen, welke ten laatste binnen de veertien dagen na de vergadering aan alle bestuurders worden overgemaakt, en aan de secretariaten van de leden van de Bond, De notulen worden ondertekend door alle op de betreffende vergadering aanwezige bestuurders na de goedkeuring ervan op de volgende vergadering. De beslissingen die hun weerslag hebben op de leden en toegetreden leden worden daarna via 'communications' aan de clubs betekend per gewoon schrijven of per e-mail_

Art. 20.De Raad van Bestuur mag een gedeelte van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meerdere personen die al dan niet leden zijn of aan comités of commissies waarvan hij de leden benoemt, gekozen tussen de leden van de vereniging of niet. De Raad van Bestuur blijft evenwel verantwoordelijk.

Art. 21.De voorzitter van de Raad van Bestuur of zijn afgevaardigde, vertegenwoordigt de vereniging in haar betrekkingen met al de machten en organismen, openbare en andere.

De akten van dagelijks bestuur zijn geldig volbracht of ondertekend door de voorzitter of door de persoon welke werd aangeduid door de Raad van Bestuur.

De voorzitter heeft het recht of de persoon hiertoe aangeduid door de Raad van Bestuur heeft de volmacht om in naam van de vereniging, kwijting of ontlasting te verlenen tegenover het bestuur van posterijen, telefoon, postcheckambt enz. Deze volmacht omvat het openen in naam van de vereniging, van post- of bankrekeningen.

De akten die verplichtingen voor de vereniging bevatten, andere dan deze van het dagelijks bestuur of die uitgaan van bijzondere mandatarissen, worden gezamenlijk ondertekend door de voorzitter en de ondervoorzitter of door twee bestuursleden. Deze zijn tegenover derden geen verantwoording verschuldigd.

Art. 22.De rechtsvorderingen, als eiser of verweerder, worden namens de vereniging ingesteld of staande gehouden door de Raad van Bestuur, op benaarstiging van de voorzitter of van een bijzonder hiervoor aangewezen bestuurder of mandataris.

Art. 23.De leden van de Raad van Bestuur zijn, overeenkomstig het gemeen recht, persoonlijk aansprakelijk voor de fouten door hen begaan in de uitoefening van hun mandaat. Ze gaan omwille van hun beheer geen enkele persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Algemene Vergadering.

Art. 24.De Algemene Vergadering vertegenwoordigt alle leden. Haar beslissingen binden al de leden, of zij tegenstemden, zich onthielden of niet.

Art. 25.De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris namens de Raad van Bestuur, welke ook de vergadering voorzit, telkens als het doel of het belang van de vereniging het vereist.

i " f MOD 2,2

De Algemene Vergadering vergadert minstens één maal per jaar en dit binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar, om zich van haar statutaire en wettelijke verplichtingen te kwijten.

De bijeenroepingen geschieden per gewoon schrijven of per e-mail, minimum veertien dagen vóór de algemene vergadering, met vermelding van dag, plaats, uur en agenda van de vergadering. De agenda van de vergadering wordt samengesteld door de Raad van Bestuur van de vereniging.

Elke club lid van de Bond mag maximum drie afgevaardigden zenden naar de Algemene Vergadering per gewoon schrijven of per e-mail medegedeeld aan de secretaris van de vereniging, acht dagen vóór de vergadering. De naam van de afgevaardigde die zal stemmen namens zijn club, wordt uiterlijk bij het begin van de vergadering medegedeeld aan de secretaris. Elke club kan maximum één andere club bij volmacht vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering. De geschreven volmacht dient uiterlijk bij het begin van de Algemene Vergadering bezorgd te worden aan de secretaris van de Bond.

Art. 26.Buitengewone Algemene Vergaderingen worden bijeengeroepen indien minstens één vijfde van de leden hierom schriftelijk verzoeken en dit binnen de eenentwintig dagen na het verzoek tot bijeenroeping. De algemene vergadering wordt uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dit verzoek. De agenda bevat minstens de agendapunten die door één twintigste van de leden in het verzoek werden vermeld en minstens twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de Raad van Bestuur werden overgemaakt. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

Art. 27.De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen met eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden, tenzij de statuten of de wet anders voorschrijven. Voor de berekening van de meerderheden worden de onthoudingen en ongeldige stemmen niet in rekening genomen, behoudens in die gevallen waar door de wet of de statuten bijzondere meerderheden vereist zijn. Bij staking van stemmen wordt een tweede stembeurt gehouden. Indien het betrokken punt dan nog geen meerderheid heeft verkregen is de stem van de voorzitter beslissend. De voorzitter dient in dit laatste geval zijn stem te motiveren en de motivatie dient opgenomen in het verslag van de Algemene Vergadering.

Art. 28.< geschrapt >

Art. 29.De notulen van de Algemene Vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering en bewaard bij de secretaris van de Bond. De secretaris maakt een afschrift van het ondertekend proces-verbaal van de vergadering over aan de secretariaten van de leden binnen de maand na de Algemene Vergadering.

Reglement van inwendige orde.

Art. 30.Binnen de zes maanden na de goedkeuring van de statuten maakt de Raad van Bestuur van de Bond een reglement van inwendige orde op, dat na betekening per gewoon schrijven of e-mail bindend is voor iedereen.

Dit reglement bevat onder meer de verhoudingen tussen de Waalse en Vlaamse Bond en de Koninklijke Belgische Kunstschaatsfederatie, de werking van de verenigingen zelf op zuiver schaatstechnisch gebied, de werking van de verschillende raden en comités, de boekhouding, de jaarlijkse bijdragen en verzekeringen, de verhoudingen met BLOSO, de formaliteiten voor erkenning als effectief lid, de rechten en de plichten van de leden, de formaliteiten voor inschrijvingen van testen en wedstrijden, de sancties en dergelijke meer.

Inkomsten, begrotingen en rekeningen.

Art. 31.De Bond mag giften aanvaarden overeenkomstig de bepalingen van de wet van 27 juni 1921. De giften worden aangewend om de kosten van de Bond en de verschillende uitgaven die vereist worden voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel te dekken.

Art. 32.Het maatschappelijk jaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december, datum waarop de rekeningen worden afgesloten. De rekeningen worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd, vergezeld van een verslag over de toestand van de Bond en van de begroting voor het volgend dienstjaar.

Art.33.Het toezicht op de rekeningen wordt uitgeoefend door een erkende bedrijfsrevisor en/of twee rekeningtoezichters. De keuze van de bedrijfsrevisor en/of de rekeningtoezichters zal elk jaar door de Algemene Vergadering bepaald worden.

Ontbinding en vereffening.

Art. 34.Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien twee derden van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een vier vijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden, Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vermeld worden,

Zijn geen twee derden van de leden op deze Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het getal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een vier vijfde meerderheid van de aanwezige stemmen wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Art, 35.ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Art. 36.De activa zullen, na aanzuivering van de schulden, overgedragen worden aan één of meerdere sport- of ontspanningsverenigingen aangeduid door de Algemene Vergadering.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de dertig dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Diverse bepalingen.

' Art, 37_Inzake aire gevallen die niet in deze statuten voorzien werden, worden de partijen verwezen naar de

in de Wet betreffende de vzv's van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen en naar de reglementen van inwendige orde van de Bond.

Van Steen François Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

e ' r

I . " V$or-behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
VLAAMSE KUNSTSCHAATSEN BOND, AFGEKORT : V.K.…

Adresse
MELKOUWENSTEENWEG 4 2590 BERLAAR

Code postal : 2590
Localité : BERLAAR
Commune : BERLAAR
Province : Anvers
Région : Région flamande