VLAAMSE WETENSCHAPPELIJKE VERENIGING VOOR TANDHEELKUNDE

Association sans but lucratif


Dénomination : VLAAMSE WETENSCHAPPELIJKE VERENIGING VOOR TANDHEELKUNDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 433.200.119

Publication

18/07/2014
ÿþ(verkort)

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Ergo-de Waellaan 3 bus 14, 2100 Antwerpen

Onderwerp akte: Nieuwe statuten, wijziging raad van bestuur

Uittreksel uit de aktes:

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd: 'Vlaamse Wetenschappelijke Vereniging voor Tandheelkunde".

De vereniging heeft haar zetel te lzegemstraat 2, 8770 tngelmunster en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen.

Art. 2. De vereniging heeft tot doel bij te dragen tot de vooruitgang van de odontostomatologische, wetenschap en tot de ontwikkeling van de tandheelkunde in binnen- en buitenland en het verdedigen van de: beroeps belangen van haar leden.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 3, Het aantal vaste leden mag niet minder dan drie bedragen.

Het kandidaat-vast lid dient aan volgende voorwaarden te voldoen:

gemachtigd zijn om de tandheelkunde uit te oefenen.

Tot de vereniging kan als vast lid toetreden elke persoon die door de raad van bestuur wordt aanvaard. De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot toetreding. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren.

De vaste leden kunnen zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging mits schriftelijk ontslag aan de raad van bestuur. Het lidgeld blijft verworven voor de vereniging.

Het vast lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet betaalt, verliest zijn rechten als vast lid. Hij wordt in zijn rechten als vast lid hersteld zodra hij de door hem verschuldigde bijdrage heeft betaald.

De uitsluiting van een vast lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een

meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De jaarlijkse bijdrage te betalen door de leden wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Deze bijdrage mag niet meer bedragen dan E 371,84, Dit bedrag is gekoppeld aan de index der

' kleinhandelsprijzen.

De raad van bestuur mag ook toegetreden leden aannemen. leder die wenst toegetreden lid te worden moet" een schriftelijke aanvraag indienen bij de raad van bestuur die hierover autonoom beslist. Tegen deze beslissing die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. Diegene die niet werd aangenomen kan zich slechts één jaar na de datum van de beslissing opnieuw kandidaat stellen. De rechten en plichten van de vaste leden zoals omschreven in de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 zijn niet van toepassing op de toegetreden leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MON1TE

1 -0

B LG1SCH

Ondememingsnr : 0433.200.119

Benaming

(voluit) : VLAAMSE WETENSCHAPPELIJKE VERENIGING VOOR

TANDHEELKUNDE

111

Illtle,111111,1101111

- 201

AAT

LL

1

Antwerpen

01 JULI 2014

" afdeling Antwerpen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0022

De toegetreden leden hebben dezelfde rechten en plichten als de vaste leden, met uitzondering van het feit dat zij geen daol uitmaken van de algemene vergadering en geen deel uitmaken van de raad van bestuur.

Art. 4, Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor:

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een lid;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

- aile gevallen waarin de statuten dat vereisen;

Zij moet minstens éénmaal per jaar bijeengeroepen worden in het eerste semester.

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen. Op vraag van ten minste één vijfde van de vaste leden moet door de raad van bestuur een algemene vergadering bijeengeroepen worden. Aile vaste leden worden ten minste tien dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen, via mail of via een gewone of aangetekende brief. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de vaste leden, wordt op de agenda gebracht.

De leden kunnen zich enkel door een ander !id laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering. De aldus gemandateerde personen mogen ten hoogste één ander lid vertegenwoordigen.

Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vernield in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordig zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met bovenvermelde meerderheden ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden door de bestuurders ondertekend. Dit register wordt bewaard in de zetel waar alle leden ter plaatse inzage kunnen van nemen. Leden en derden met een wettig belang kunnen van de besluiten van de algemene vergadering afschriften verkrijgen, ondertekend door twee bestuurders.

Art. 5. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie leden. Ais evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen, Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dat het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor ten hoogste drie jaar. De benoeming gebeurt in de algemene vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd,

De kandidaturen voor de raad van bestuur moeten ondertekend zijn door de kandidaat en veertien dagen v66r de datum van de algemene vergadering aan de raad van bestuur medegedeeld worden.

Elke bestuurder kan te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen en kan op elk ogenblik ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.

Art, 6. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de daden van beschikking en voor alles wat niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort.

MOD 2.2

Luik B vervo:g

De raad van bestuur is aldus bevoegd voor alle roerende en onroerende rechtshandelingen: verkopen en kopen; lenen en uitlenen; aile handels- en bankverrichtingen; hypotheek verlenen; hypotheek opheffen; kortom, de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in aile omstandigheden geldig verbinden.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



Opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, zonder dat deze van enige bijzondere machtiging of beslissing moeten doen blijken ten overstaan van derden.

Art. 7, Elk jaar doet de raad van bestuur aan de jaarlijkse algemene vergadering rekening en verantwoording over zijn beleid in het afgelopen jaar.

Art, 8. Na de ontbinding van de vereniging zal haar bezit besteed worden voor een doel dat het best met dat van de huidige vereniging overeenstemt.

Art. 9. Op al wat door deze statuten niet wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

De algemene vergadering heeft volgende personen tot bestuurder benoemd:

De Maesschalck Luc, Izegemstraat 2, 8770 Ingelmunster, geboren op 6/5/1943, te Sint-Niklaas-Waas (benoemd op 12/3/1987)

Lenoir Kris, Brieistraat 58, 9990 Maldegem, geboren op 22/11/1956, te Boma (benoemd op 22/6/2001) Lybaert Geert, Praetstraat 6,8730 Oedelem, geboren op 21/3/1961, te Éeklo (benoemd op 9/6/2006) Vandenoostende Eric, Vogelhoekstraat 55, 9050 Gentbrugge, geboren op 10/09/1955, te Gent (benoemd op

3/7/2008)

Van den Berghe Martine, Vogelhoekstraat 55, 9050 Gentbrugge, geboren op 15/6/1957, te Gent (benoemd op 19/3/2011)

Hun benoemingen werden nooit eerder neergelegd ter publicatie en/of opgenomen in de Kruispuntbank. Zij vormen de huidige samenstelling van de raad van bestuur.

De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging, zonder bijzondere machtiging van de

"

algemene vergadering, in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de daden van: beschikking en voor alles wat niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.

Opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, zonder dat deze van enige bijzondere machtiging of beslissing moeten doen blijken ten overstaan van derden.

Aldus opgemaakt op de algemene vergadering van 22/02/2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Vanden stende Eric Bestuurd r

 cicor2clre_cr-

o? rx.ebL_QaJa:c.

De Maesschalck Luc Bestuurder

25/11/2013
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

tieetgelegd ter griffie var do :acthtbank van «eophandel te Antwerpen, Qp

Griffie 1 3 nov. 2013





Op de laatste blg. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0433.200.119

Benaming

(voluit) : Vlaamse Wetenschappelijke Vereniging voor Tandheelkunde

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : St. Hubertusstraat 58 - 2600 Berchem

Onderwerp akte : Statutenwijziging (zetelwijziging)

Uittreksel uit de akte:

De algemene vergadering van 6 juni 2013, geldig bijeengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten te wijzigen ais volgt

Artikel 1 wordt gewijzigd als volgt:

De vereniging wordt genoemd: vlaamse WetenschappelijkeVereniging voor Tandheelkunden

De vereniging heeft haar zetel te Ergo-de Waetlaan 3 bus 14, 2100 Deurne en ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Antwerpen,

Aldus aangenomen op de algemene vergadering van 6 juni 2013,

Te Deurne,

Deleye Hugues

Voorzitter Secretaris

De Maesschalck Luc

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VLAAMSE WETENSCHAPPELIJKE VERENIGING VOOR TA…

Adresse
ST HUBERTUSSTRAAT 58 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande