VOETVOLK

Association sans but lucratif


Dénomination : VOETVOLK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 875.584.950

Publication

25/02/2015
ÿþ.~ Moo 2.2

~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~ ~~

~ y

~

It1111u~~u~~iuu~1uu

15 1092*

Ondernemingsnr : 0875.584.950 Benaming

(voluit) VOETVOLK

iu

Rechtbsni:van Koophandel

Antwerpen

13 FEB. 2015

afdelinLeurANerpen

P

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Wetstraat 13, 2060 Antwerpen

Onderwerp akte : ONTSLAG EN BENOEMING BESTUURDERS - ZETELVERPLAATSING

Uit de notulen van de algemene vergadering dd. 10/11/2014 blijkt dat akte genomen wordt van het einde van het bestuursmandaat van mevr. Anita Boels, mevr. Marjolein Bultinck en dhr. Maarten Van Cauwenberghe per 1011112014.

Met ingang van 10/11/2014 werden tot nieuwe bestuurders benoemd :

- dhr. Mark Geurden, wonende te 2060 Antwerpen, Kerkstraat 6 bus 22 -mevr. Valerie Martino, wonende te 1050 Brussel, Napelsstraat 12

-dhr. Bert Bultinck, wonende te 2018 Antwerpen, Isabellalei 50 bus 12

Met ingang van 1/01/2015 wordt de zetel verplaatst naar 1082 Sint Agatha-Berchem, Gentse Steenweg 1073.

Uit de notulen van de daaropvolgende raad van bestuur dd. 10/11/2014 blijkt dat dhr, Bert Bultinck benoemd werd tot voorzitter, dhr, Mark Geurden tot penningmeester en mevr. Valerie Martino tot secretaris. Dhr. Maarten Van Cauwenberghe werd benoemd tot gedelegeerd bestuurder.

Er wordt aan herinnerd dat overeenkomstig artikel 17 van de statuten, onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, de vzw in en buiten rechte eveneens algemeen vertegenwoordigd wordt door de voorzitter en de secretaris alleen handelend.

Overeenkomstig artikel 16 van de statuten wordt de vereniging in handelingen van dagelijks bestuur rechtsgeldig verbonden door de enkele handtekening van de dagelijks bestuurder.

Bert Bultinck

voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

28/03/2011
ÿþ Lue MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Neergelegd ter griffie vw de Rechtbank van KoophcirJ i le Antwerpen, op

Griffie 16 X12011

Ondernemingsnr : 0875.584.950

Benaming

(voluit) : VOETVOLK

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Wetstraat 13, 2060 Antwerpen

Onderwerp akte : NIEUWE STATUTEN - BENOEMING BESTUURDERS

Uit de notulen van de algemene vergadering dd. 17/11/2010 blijkt dat volledig nieuwe statuten werden goedgekeurd luidend als volgt :

Titel 1. Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1 : naam

De vereniging draagt de naam 'Voetvolk '.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "v.z.w." en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2 : zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2060 Antwerpen, Wetstraat 13, gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3 : doel

De vereniging heeft tot doel artistieke creaties te maken en te spreiden in de breedste zin van het woord. De organisatie kan daarbij opereren in alle vormen van kunst en multidisciplinaire initiatieven, die vertrekken vanuit het lichaam en beweging. In die zin opereert de vereniging als dansorganisatie.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle roerende en onroerende goederen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, vervreemden, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Daarnaast kan de v.z.w. alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 4 : duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Titel Il. Lidmaatschap

Artikel 5 : aantal leden

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens 3 bedragen.

Artikel 6 : toetreding

Als lid kan tot de vereniging toetreden eenieder die door de Algemene Vergadering als zodanig wordt

toegelaten. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek om toelating te richten tot de Raad van Bestuur en zijn

instemming met het doel en de statuten van de vereniging te betuigen. De Algemene Vergadering beslist

autonoom over elk verzoek tot opneming.

Artikel 7 : bijdrage

Door de leden is geen bijdrage verschuldigd.

Artikel 8 : uittreding - uitsluiting

Elk lid kan, mits hij er een maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag moet per

brief, of e-mail ter kennis worden gebracht aan de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

Artikel 9 : register van leden

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden, of ingeval het een rechtspersoon betreft de naam, rechtsvorm en adres van de zetel. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden wordt door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Artikel 10 : rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de v.z.w. op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tilde : tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de v.z.w. enz.

Titel III. Raad van Bestuur

Artikel 11 : samenstelling Raad van Bestuur - benoeming

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste 3 leden, door de Algemene Vergadering benoemd bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, voor onbepaalde duur. .

Als evenwel maar 3 personen lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts 2 personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal leden.

Artikel 12 : einde mandaat

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is gehouden na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Het mandaat van bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder-natuurlijk persoon of bij ontbinding van de bestuurder-rechtspersoon.

Artikel 13 : bijeenroeping - beraadslaging

13.1.De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Een bestuurslid kan meerdere functies opnemen. De voorzitter of twee bestuurders roepen de Raad van Bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudst aanwezige.

13.2.De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig indien tweederde van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe Raad van Bestuur worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen ongeacht het aanwezigheidsquorum.

13.3.Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Iedere bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

13.4.De Raad van Bestuur vormt een college. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

13.5.In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de v.z.w. zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

13.6.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders en samengevoegd in een daartoe bestemd register dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

13.7.De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter of door 2 bestuurders.

Artikel 14 - tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van beraadslaging en stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 15 : bevoegdheid

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de v.z.w., met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 v.z.w.-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

11.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2011- Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur mag ondermeer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, dadingen afsluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen aanvaarden.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder in het gedrang.

De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de v.z.w. of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 16 : Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak, alsook de externe vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur betreft, kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één persoon, al dan niet bestuurder of lid, die de titel van dagelijks bestuurder draagt.

De vereniging wordt, in handelingen van dagelijks bestuur, rechtsgeldig verbonden door de enkele handtekening van de dagelijks bestuurder.

De Raad van Bestuur kan deze delegatie van het dagelijks bestuur op ieder moment herroepen.

Artikel 17 : Vertegenwoordiging

De Raad van bestuur vertegenwoordigt als college de v.z.w. in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de v.z.w. in en buiten rechte eveneens algemeen vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris die alleen handelt.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de v.z.w. vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de v.z.w. aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de v.z.w. binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 18 : bekendmakingsvereisten

De akten van benoeming van de leden van de Raad van Bestuur, van de personen belast met het dagelijks bestuur en van de personen gemachtigd om de v.z.w. te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en door publicatie van een uittreksel daarvan in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de v.z.w. vertegenwoordigen, al dan niet in dagelijks bestuur, de v.z.w. ieder afzonderlijk, gezamelijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Titel IV.  de Algemene Vergadering

Artikel 19 : samenstelling - vertegenwoordiging

De Algemene Vergadering bestaat uit de leden, en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van

Bestuur, of door de oudste aanwezige bestuurder. Een lid kan zich door een ander lid op de Algemene

Vergadering laten vertegenwoordigen.

Artikel 20 : stemrecht

Op de Algemene Vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij

meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de

wet of de statuten anders bepalen.

Artikel 21 : bevoegdheid

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

-statutenwijziging

-benoeming en afzetting van bestuurders

-benoeming en afzetting van commissarissen en bepalen van hun bezoldiging

-kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-goedkeuring van de begroting en van de rekening

-ontbinding van de vereniging

-uitsluiting van een lid

-omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 22 : bijeenroeping

22.1.De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het

belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het

goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, voor het einde van

de maand juni.

22.2.De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de werkende leden daarom

verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

22.3.De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Alle leden moeten worden opgeroepen per gewone brief, of per e-mail, ten minste 8 dagen voor de vergadering.

22.4.De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk voorstel, ondertekend door ten minste een twintigste van de leden wordt op de agenda gebracht. Over onderwerpen, die niet op de agenda voorkomen, kan niet geldig worden gestemd tenzij vier vijfden van de aanwezige leden daartoe beslist.

22.5.Leden die niet op de Algemene Vergadering kunnen aanwezig zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd

22.6.Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet. Zij krijgen kennis van de beslissingen op de door de wet voorziene wijze.

Artikel 23 : meerderheden

23.1.Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van voorzitter van de Algemene Vergadering.

23.2.Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

23.3.Over de ontbinding van de vereniging kan de Algemene Vergadering zich alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

23.4.Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Titel V. Begroting en rekeningen

Artikel 24 : boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 v.z.w.-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden ter griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in art. 26novies v.z.w.-wet. Voorzover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in art. 17§ 6 v.z.w.-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse gewone algemene vergadering.

Titel VI. Ontbinding en vereffening

Artikel 25 : vrijwillige ontbinding

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de Rechtbank, één vereffenaar. Zij bepaalt tevens zijn bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding en vereffening beslist de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat zal worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant belangeloos doel, werkzaam in België. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsmodaliteiten, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het vermogen van de vereniging worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van een vereniging in vereffening gesteld, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk in vereffening" of "v.z.w. in vereffening".

Artikel 26 : wetgeving

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk bepaald is, blijft de Belgisch Wet op de v.z.w.'s van toepassing.

Tevens blijkt uit de notulen van de algemene vergadering dd. 17/11/2010 dat tot bestuurder benoemd werd:

- dhr. Maarten Van Cauwenberghe, Wetstraat 13, 2060 Antwerpen

- mevr. Marjolein Bultinck, Amerikalei 71/7, 2000 Antwerpen

- mevr. Anita Boels, Broederminstraat 40/3, 2018 Antwerpen

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Er werd tevens kennis genomen van het einde van het mandaat als bestuurder van mevr. Ester Kenis per 28/09/2009.

Uit de notulen van de raad van bestuur dd. 17/11/2010 blijkt dat :

- mevr. Marjolein Bultinck tot voorzitter benoemd werd

- mevr. Anita Boels tot penningmeester benoemd werd

- dhr. Maarten Van Cauwenberghe tot secretaris en gedelegeerd bestuurder benoemd werd

Mevr. Marjolein Bultinck

voorzitter

tegelijk hiermee neergelegd :

nieuw gecoördineerde statuten, notulen van de algemene ledenvergadering dd. 17/11/2010

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aart het

Belgisch Staatsblad

Coordonnées
VOETVOLK

Adresse
WETSTRAAT 13 B 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande