VOLKSHOGESCHOOL REGIO ANTWERPEN (VERKORT) VORMINGPLUS REGIO ANTWERPEN

Divers


Dénomination : VOLKSHOGESCHOOL REGIO ANTWERPEN (VERKORT) VORMINGPLUS REGIO ANTWERPEN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 859.621.423

Publication

04/11/2014
ÿþk Q,

Lk ~N In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 8596.214.23

Benaming

(voluit) : Volkshogeschool regio Antwerpen

(verkort) : Vormingplus regio Antwerpen

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Klokstraat 12 `1Q C2..C*iEjt..4 .

Onderwerp akte : Aanpassing statuten

Statuten Vormingplus, volkshogeschool regio Antwerpen

Op de Algemene vergadering van 25 maart 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst:

Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam 'Volkshogeschool regio Antwerpen'.

Als bijnaam gebruikt de vzw de benaming : Vormingplus regio Antwerpen.

De zetel is gevestigd te Antwerpen aan Klokstraat 12, 2600 Berchem en is gelegen in het gerechtelijke

arrondissement Antwerpen. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Het boekjaar loopt van 1 januari

tot 31 december.

Artikel 2  De Volkshogeschool regio Antwerpen is een pluralistische organisatie die tot doel heeft in de regio Antwerpen een eigen aanbod te organiseren in de niet-formele educatie. Ze spreidt het eigen aanbod inzake niet formele educatie over de regio en maakt het bekend bij het brede publiek. Ze werkt samen met regionale organisaties met het oog op het versterken van het niet-formele educatieve aanbod. Ze heeft naast een culturele, gemeenschapsvormende en activerende functie in hoofdzaak een educatieve functie. Zij hanteert een sociaal-culturele methodiek,

De vereniging mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel en dit onbeperkt en zonder tijds-of frequentielimiet. Zij mag tevens hiertoe alle roerende en onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, gebruik te bede, bruikleen, bezit,....).

De vzw. kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

Artikel 3  De vereniging onderschrijft de principes en de regels van de democratie en van het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens en past ze toe in haar werking.

Artikel 4  De vereniging bestaat uit ten minste 10 leden.

Artikel 5  De aanvaarding van nieuwe leden behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Nieuwe leden moeten worden voorgedragen en moeten voldoen aan de criteria vermeld in artikel 6.

Artikel 6 -- Voor de aanvaarding van leden en .het kunnen lid blijven, zijn de volgende inhoudelijke voorwaarden vereist waaraan moet worden voldaan : de leden van de Volkshogeschool regio Antwerpen zijn natuurlijke personen met een ruime ervaring op het vlak van niet-formele educatie ofwel personen die als sleutelfiguren uit de representatieve maatschappelijke sectoren kunnen worden beschouwd.

Personen met een antidemocratisch, extremistisch of racistisch gedachtegoed kunnen nooit lid zijn van de volkshogeschool.

Ook is er een onverenigbaarheid tussen het lidmaatschap van de Raad van Bestuur van erkende gespecialiseerde vormingsinstellingen, zoals omschreven in het Decreet dd. 4 april 2003 betreffende het sociaal-cultureel volwassenenwerk, en het lidmaatschap van de Raad van bestuur van de Volkshogeschool regio Antwerpen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i4ecihiba koophandel

MONITEUR BE GE Antwerpen

2 8-10- 201 1 l 0itT. 20%

ireen

BELGISCH STAATSBLAD--ing~ri

MDD 2.2

Mon 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7 -- De leden verbinden er zich toe de realisatie van de doelstellingen van de Volkshogeschool regio Antwerpen te behartigen en onderschrijven de statuten en een gebeurlijk huishoudelijke reglement.

Artikel 8 -- De leden betalen geen lidmaatschapsbijdrage.

Artikel 9  Het lidmaatschap is van onbepaalde duur, Het lidmaatschap eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, overlijden. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag wordt per brief of per e-mail meegedeeld aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De leden zijn verplicht in een periode van twee jaar minstens één maal deel te nemen aan een vergadering of zich te verontschuldigen én te laten vertegenwoordigen bij volmacht. Bij gebreke hiervan wordt het lid beschouwd als inactief. ln dat geval eindigt het lidmaatschap van rechtswege na een voorafgaand verzoek van de Raad van Bestuur om het lidmaatschap te activeren en in geval van afwezigheid op de eerstvolgende vergadering na dit verzoek.

Artikel 10 -- De uitsluiting van een lid kan slechts worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 11  De Algemene Vergadering bestaat uit de leden van de vzw. Alleen niet-leden die door de Raad van Bestuur expliciet zijn uitgenodigd en degenen die door de Algemene Vergadering bij beslissing ter plekke worden uitgenodigd, zijn toegelaten.

Voor de aanwezigheidsquota voor materies waarvoor de wet zelf of deze statuten er geen heeft vastgelegd, wordt bepaald dat altijd minstens 1/3 van de leden moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd zijn.

Voor de meerderheidsquota voor materies waarvoor de wet of deze statuten er geen heeft vastgelegd, wordt bepaald dat een beslissing altijd met de meerderheid van stemmen van de leden die aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn moet genomen worden.

Er wordt gestemd bij handopsteking tenzij 1/3 van de aanwezige of geldig vertegenwoordigde leden de confidentiële stemming vraagt. Bij agendapunten die personen betreffen wordt altijd confidentieel gestemd.

Artikel 12  De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

- de wijziging van de statuten;

- de wijziging van de maatschappelijke zetel;

- de benoeming, herbenoeming,-kwijting van de bestuurders en instellen van een vordering tegen de

bestuurders wegens foutief beheer en afzetting van de bestuurders;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de goedkeuring van de meerjarenplannen, het voortgangsrapport;

- de uitsluiting van een lid;

- de ontbinding van de vereniging;

- de benoeming, herbenoeming, vaststelling van de eventuele bezoldiging van de commissarissen, kwijting van de commissarissen en instellen van een vordering tegen de commissarissen en de afzetting van de commissarissen ;

- goedkeuring van het principe van de ontbinding van de vereniging, benoeming van de vereffenaar naar aanleiding van de vereffening in het kader van de ontbinding, beslissing tot het bepalen van de vergoeding van de vereffenaars bij een vrijwillige ontbinding en bestemming van het actief van dé vereniging naar aanleiding van de ontbinding ;

- alle andere door de statuten aan de Algemene Vergadering expliciet toegekende bevoegdheden

- alle anderebevoegdheden worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

Artikel 13  De Algemene Vergadering wordt minstens tweemaal per jaar bijeengeroepen door de Raad van Bestuur.

Tijdens het eerste semester van elk werkjaar onder meer voor de goedkeuring van het financiële verslag en het voortgangsrapport van het voorbije werkjaar, en tijdens het tweede semester onder meer voor de goedkeuring van de begroting en het jaarplan voor het volgende werkjaar.

De Raad van Bestuur is tevens verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen indien minstens één vijfde van de leden van de Algemene vergadering, daarom verzoekt, mits een gemotiveerde opgave van de agenda. Deze samenkomst van de Algemene Vergadering moet plaatsvinden binnen de zes weken na het indienen van het verzoek bij de voorzitter.

Bijkomende Algemene Vergaderingen vinden plaats in de omstandigheden voorgeschreven door de Wet en telkens als de Raad van Bestuur dit beslist.

Oproepingen vermelden alle agendapunten, dag, uur en plaats van de Vergadering en kunnen alleen geldig gebeuren onder handtekening van de voorzitter, of van de coördinator van de vzw aan wie hij deze opdracht geeft . Bij afwezigheid van de voorzitter, door de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur. Is ook de ondervoorzitter verhinderd, door de oudste van de bestuurders of de bestuurder met de hoogste ononderbroken lidmaatschapsanciënniteit.

De uitnodigingen worden verzonden per e-mail ten minste 10 dagen voor de bijeenkomst. Deze e- mail vermeldt dag, uur, plaats en agenda. De uitnodigingen bevatten alle bijlagen zodat het voor de leden duidelijk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

is waar het over gaat en de Vergadering kan voorbereid warden. Op verzoek van een lid wordt de uitnodiging per gewone brief bezorgd.

Elk voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de leden, wordt op de agenda geplaatst. Het huishoudelijke reglement bepaalt hoe punten aan de agenda kunnen warden toegevoegd. Tijdens de vergadering kan van de agenda worden afgeweken, met de meerderheid van stemmen.

Artikel 14  De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur. Is ook de ondervoorzitter verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders of de aanwezige bestuurder met de hoogste ononderbroken lidmaatschapsanciënniteit.

Artikel 15  Op de Algemene Vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht. De Algemene Vergadering neemt haar beslissing met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde en vertegenwoordigde leden tenzij de wet van 27 juni 1921 en wijzigingen ervan of deze statuten anders bepalen.

Artikel 15 bis  Zo de wet dit vereist of de Algemene Vergadering beslist om één of meerdere

commissarissen aan te duiden, worden deze benoemd :

- op voordracht van de ondernemingsraad, als de vzw een ondernemingsraad moet hebben, anders op

voordracht van de Raad van Bestuur ;

- onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren of Accountants ;

- door de Algemene Vergadering, voor een periode van zes jaar.

Artikel 16  De Algemene vergadering keurt het beleidsplan voor de komende beleidsperiode goed met een meerderheid van twee derde van de aanwezige stemgerechtigde en vertegenwoordigde leden.

Artikel 17  Elk lid kan zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen, Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 18  De notulen van de Algemene Vergadering worden aan de leden bezorgd per e-mail ten laatste één maand na de vergadering. Belanghebbende derden kunnen op de zetel van de vereniging de besluiten van de algemene vergadering inzien in een daartoe beschikbaar register. Op verzoek van een lid worden de notulen per gewone brief bezorgd.

Artikel 19  De Algemene Vergadering benoemt uit zijn leden een Raad van Bestuur die minimaal uit zeven

leden bestaat. Zij worden verkozen voor een periode van vier jaar. Zij kunnen zich elke vier jaar terug

verkiesbaar stellen

Het mandaat eindigt

- automatisch wanneer de bestuurder geen lid meer is am welke reden ook van de vzw ;

- bij overlijden;

- bij afzetting door de Algemene Vergadering, die dit te allen tijde kan beslissen ;

- bij het verstrijken van de termijn van vier jaar ;

- bij wettelijke redenen ;

- bij vrijwillig ontslag : het ontslag wordt per brief of e-mail meegedeeld aan de voorzitter van de Raad van

Bestuur.

Om bestuurder te blijven is de bestuurder verplicht in een periode van één jaar minstens één maal deel te nemen aan vergaderingen of zich te verontschuldigen én te laten vertegenwoordigen bij volmacht. Bij gebreke hiervan wordt de bestuurder beschouwd als inactief. In dat geval eindigt het bestuursmandaat van rechtswege bij afwezigheid op de eerstvolgende vergadering na een voorafgaand verzoek van de Raad van Bestuur om het bestuurdersmandaat te activeren.

Artikel 20  De Raad van Bestuur bestaat enkel uit bestuurders. Andere personen zijn slechts toegelaten wanneer ze bij beslissing van de Raad van Bestuur expliciet zijn uitgenodigd. Ze hebben geen stemrecht. De cobrdinator(en) isfzijn aanwezig op de vergadering van de Raad van Bestuur zonder stemrecht. Bij beslissing van de Raad van Bestuur ter plekke kan de col rdinator(en) gevraagd worden de vergadering te verlaten. Elke bestuurder beschikt over één stem en kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Voor de aanwezigheidsquota wordt de wettelijke regeling gevolgd : de Raad komt slechts geldig samen en beslist slechts geldig mits de helft plus één van de bestuurders geldig aanwezig of vertegenwoordigd is.

Voor materies waarvoor de wet of deze statuten geen quota heeft vastgelegd, wordt bepaald dat een beslissing altijd met de meerderheid van stemmen van de bestuurders die aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn moet genomen worden.

Er wordt normaal gestemd bij handopsteking tenzij 113 van de aanwezige of geldig vertegenwoordigde bestuurders de confidentiële stemming vraagt. Bij agendapunten die personen betreffen wordt altijd confidentieel gestemd.

De Raad van Bestuur kan onder zijn bestuurders aanduiden :

~ 1

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

een voorzitter;

een ondervoorzitter;

een penningmeester;

een secretaris;

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de Raad voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook de

ondervoorzitter verhinderd of bij ontstentenis van ondervoorzitter, dan wordt de Raad voorgezeten door de

oudste van de aanwezige bestuurders of de aanwezige bestuurder met de hoogste ononderbroken

lidmaatschapsanciënniteit.

Artikel 21  De Raad van Bestuur heeft volgende bevoegdheden

- de Raad van Bestuur staat in voor het bestuur van de vzw, het dagelijks bestuur inbegrepen, zonder bijkomende goedkeuring van de Algemene Vergadering; hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en beschikking; hij kan onder meer aile handelingen verrichten, overeenkomsten afsluiten en minnelijke schikkingen treffen, dit met en tegenover personeel, banken, de overheid, de openbare instellingen en gelijk welke derden; alle daden van bestuur en beschikking stellen met betrekking tot roerende en onroerende goederen, legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, aan rechten verzaken en volmachten verlenen; hij is bevoegd voor alle handels-,verzekerings- en bankverrichtingen, inclusief het opheffen van hypotheken.

- de Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vzw zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, de vzw in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en handelingen ; hij kan optreden in alle rechtsgedingen, tegen of door de vzw gevoerd; hij beslist autonoom over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen, in de ruimste zin van het woord, inclusief juridische acties in kort geding of op eenzijdig verzoekschrift, beslag, e.a..

- de Raad van Bestuur heeft residuaire bevoegdheid binnen de vzw voor alles wat niet is geregeld, behalve voor wat expliciet door de wet en deze statuten aan de Algemene Vergadering of een ander orgaan is gegeven én voorbehouden.

- de Raad van Bestuur is bevoegd voor opstellen, voorstellen van wijzigen, goedkeuren en andere verrichtingen met betrekking tot het huishoudelijk reglement, alsmede voor de controle van de naleving ervan.

- de Raad kan onder zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid, in het bijzonder het dagelijks bestuur of In het bijzonder de vertegenwoordigingsbevoegdheid ten aanzien van derden, geheel of gedeeltelijk delegeren aan één of meer bestuurders, of aan een derde, al dan niet lid van de vereniging of deze delegatie stopzetten ,De omvang van hun bevoegdheden moet in dit geval duidelijk omschreven zijn in een beslissing van de Raad van Bestuur en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen. Degene die een deel of het geheel van de bevoegdheid van de Raad van Bestuur gedelegeerd krijgt is verantwoording verschuldigd aan de Raad van Bestuur. Hij oefent zijn bevoegdheid uit hetzij alleen, hetzij collegiaal, hetzij twee aan twee al naargelang de beslissing van de Raad van Bestuur.

- Om de realisatie van de doelstellingen van de Volkshogeschool regio Antwerpen te optimaliseren kan de Raad van Bestuur zich laten bijstaan door commissies en werkgroepen door de Raad zelf ingesteld en waarvoor hij de opdracht en de samenstelling regelt. Behoudens andersluidende beslissing van de Raad van Bestuur hebben deze werkgroepen en/of commissies geen bevoegdheid van dagelijks bestuur of vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Artikel 22  De Raad van Bestuur vergadert minstens één maal per kwartaal en zo dikwijls als de belangen van de vereniging dit vereisen.

Eén derde van de bestuurders kunnen een bijeenroeping van de Raad van Bestuur eisen, met een door hen opgestelde agenda, door daartoe schriftelijk bij de voorzitter een gemotiveerd verzoek in te dienen. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt dit verzoek ingediend bij de ondervoorzitter. Is ook de ondervoorzitter verhinderd of bij ontstentenis van ondervoorzitter, dan wordt dit verzoek ingediend bij oudste van de bestuurders of de bestuurder met de hoogste ononderbroken lidmaatschapsanciënniteit. De gevraagde samenkomst dient plaats te vinden binnen de maand na het indienen van het verzoek.

Artikel 23 -- Ieder jaar legt de Raad van Bestuur de jaarrekening en het voortgangsrapport, alsook de begroting van het volgende jaar ter goedkeuring voor aan de Algemene vergadering.

Artikel 24  De Raad van Bestuur houdt op de zetel van de vereniging een register bij met de naam,

voornamen en woonplaats van de leden. Zij noteert hierin tevens alle beslissingen betreffende de toetreding,

uittreding of uitsluiting van leden binnen acht dagen nadat zij van de beslissing in kennis is gesteld,

De Raad van Bestuur houdt een vzw-dossier bij, houdt dit actueel en geeft er inzage van aan de leden, Dit

dossier omvat

- alle P.V. 's en beslissingen van de Algemene Vergadering ;

- alle P.V.'s en beslissingen van de Raad van Bestuur ;

- alle P.V.'s en beslissingen van personen met een mandaat in de vzw;

- alle Pv's en beslissingen van personen met een mandaat voor rekening van de vzw ;

- de boekhouding (alle boekhoudkundige stukken) en de jaarrekening ;

Artikel 25  Tot een statutenwijziging kan slechts worden overgegaan bij beslissing in de Algemene Vergadering, In de oproepingsbrief tot de Algemene Vergadering moet deze statutenwijziging worden

aangekondigd. De

Luik B - Vervolg

Moa 2.2

wijziging van de statuten dient te gebeuren bij aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derde van de leden en met tenminste twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 26  De Algemene vergadering kan de vereniging alleen ontbinden onder de voorwaarden overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en wijzigingen ervan.

Bij ontbinding is de befangloze bestemming van het vermogen de bestemming aan het volgend doel, gelijkaardig aan dat van deze vzw.

Artikel 27  Voor alles wat door deze statuten niet geregeld wordt is de wet van 27 juni 1921 en wijzigingen ervan. van toepassing..

De vergadering aanvaardt het ontslag van Peytier Eliane, geboren in Merchtem op 28/08/1950, wonende in de Karel Van Oeverstraat te Deurre en van Chakkar Mohammed, geboren in M`tioua op 2/11/1958, wonend in de Oudestrijdersstraat 9 te Borgerhout.Mast Johan, geboren in Wilrijk op 11/01111960,wonend in De Bosschaertlei 60, 2620 Hemiksem, wordt bestuurder.

De Raad van Bestuur is vanaf heden als volgt samengesteld:

Hippoliet Van Mechelen, Churchilllaan 252, 2900 Schoten,

Willibrordus Verschure, Mariénlaan 18, 2650 Edegem

André Bogaert, Kronenburgstraat 34, 2000 Antwerpen,

Koen Dille, Generaal Drubbelstraat 23, 2600 Berchem

Anne Lambers, Genachtenstraat 4, 2660 Hoboken

Jan Thas, Deumestraat 170/10, 2640 Mortsel

Maria Arredondo, Baron Leroystraat 47, 2100 Deurre

Chris Poot, Victor Jacobslei 49, 2600 Berchem

Tom Verheyen, Ter Rivierenlaan 147, 2100 Deurre

Johan Mast, De Bosschaertlei 60, 2620 Hemiksem.

De Raad van Bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en benoemd:

voorzitter: Hippoliet Van Mechelen

Secretaris: Willibrordus Verschure

Penningmeester. André Bogaert

Veerle De Wandeler, geboortedatum 16/01/1965, geboorteplaats Leuven, woonplaats: Langestraat 61a, 1910 Kampenhout, gevolmachtigde belast met het dagelijks bestuur

Frank Thiels, geboortedatum 23/05/1953, geboorteplaats: Wilrijk woonplaats Rozentel 47, 2540 Hove, gevolmachtigde belast met het dagelijks bestuur.

voor waar en echt verklaard,

Hipplotieti Van Mechelen

voorzitter

Willibrordus Verschure

secretaris.

'Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste Oz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/02/2013
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij.het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK KOOPHANDEL

2 2 -01- 2013

ANTWtnEN

11111111111i~iA~u~uuiu

*1302087

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 8596.214.23

Benaming

(voluit) : Volkshogeschool regio Antwerpen

(verkort) : Vormingplus Antwerpen

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Klokstraat 12 , eoo Agt. T 14) fg?DJ

Onderwerp akte : 3 rA rU re ,1/ - SAA 2) Me _e8 ij> raU,Q

Statuten Vorming plus, volkshogeschool regio Antwerpen

De Algemene vergadering van 27 september 2012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige

aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en

te vervangen door onderstaande tekst::

Artikel 1  De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam 'Volkshogeschool regio Antwerpen'.

Als bijnaam gebruikt de v.z.w. de benaming : Vormingplus f/it,7) PEc/

De zetel is gevestigd te Antwerpen aan Klokstraat 12, 2600 Berchem en is gelegen in het gerechtelijke arrondissement Antwerpen.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december

Artikel 2  De Volkshogeschool regio Antwerpen is een pluralistische organisatie die tot doet heeft het organiseren, structureren en coordineren van het niet-formele educatieve aanbod voor volwassenen in de regio Antwerpen, De Volkshogeschool regio Antwerpen heeft naast een culturele en gemeenschapsvormende functie in hoofdzaak een educatieve functie. Zij hanteert een sociaal-culturele methodiek. Zij spreidt het programmaaanbod over de regio en maakt het gecoördineerde en afgestemde aanbod bekend bij het brede publiek in de regio.

De vereniging mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doe! en dit onbeperkt en zonder tijds-of frequentielimiet. Zij mag tevens hiertoe alle roerende en onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, gebruik te bede, bruikleen, bezit, )

De v.z.w, kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

Artikel 3  De vereniging onderschrijft de principes en de regels van de democratie en van het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens en past ze toe in haar werking.

Artikel 4  De vereniging bestaat uit ten minste 10 leden.

Artikel 5  De aanvaarding van nieuwe leden behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur. Nieuwe leden moeten worden voorgedragen en moeten voldoen aan de criteria vermeld in artikel 6.

Artikel 6  Voor de aanvaarding van leden en het kunnen lid blijven, zijn de volgende inhoudelijke voorwaarden vereist waaraan moet worden voldoen : de leden van de Volkshogeschool regio Antwerpen zijn natuurlijke personen met een ruime ervaring op het vlak van niet-formele educatie ofwel personen die als sleutelfiguren uit de representatieve maatschappelijke sectoren kunnen worden beschouwd.

Personen met een antidemocratisch, extremistisch of racistisch gedachtegoed kunnen nooit lid zijn van de volkshogeschool.

Ook is er een onverenigbaarheid tussen het lidmaatschap van de Raad van Bestuur van erkende gespecialiseerde vormingsinstellingen, zoals omschreven in het Decreet dd, 4 april 2003 betreffende het

sQciaa(-cultureelvolwaasenenwerk. _ an_bet lidmaatschap_ van de Vplkshpgeschool segio_Ariiwerpe0,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ti

MOD 2,2

Artikel 7 - De leden verbinden er zich toe de realisatie van de doelstellingen van de Volkshogeschool regio

Antwerpen te behartigen en onderschrijven de statuten en een gebeurlijk huishoudelijke reglement.

Artikel 8  De leden betalen geen lidmaatschapsbijdrage.

Artikel 9  Het lidmaatschap is van onbepaalde duur, Het lidmaatschap eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, overlijden. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag wordt per brief meegedeeld aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 10  De uitsluiting van een lid kan slechts worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met

een meerderheid van tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 11.- De Algemene Vergadering bestaat uit de leden van de vzw. Alleen degenen die door de Raad van Bestuur expliciet zijn uitgenodigd en degenen die door de Algemene Vergadering bij beslissing ter plekke worden uitgenodigd, zijn toegelaten.

Voor de aanwezigheidsquora voor materies waarvoor de wet zelf of deze statuten er geen heeft vastgelegd wordt bepaald dat altijd minstens 1/3 van de leden moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd zijn.

Voor de meerderheidsquora voor materies waarvoor de wet of deze statuten er geen heeft vastgelegd,

wordt bepaald dat een beslissing altijd met de meerderheid van stemmen van de leden die aanwezig of geldig

vertegenwoordigd zijn moet genomen worden.

DL

Er wordt gestemd bij handopsteking tenzij 1/3 van de aanwezige of geldig vertegenwoordigde leden de

confidentiële stemming vraagt. Bij agendapunten die personen betreffen wordt altijd confidentieel gestemd.

e

Artikel 12  De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

-de wijziging van de statuten;

-wijziging maatschappelijke zetel.

e -de benoeming, herbenoeming, vaststelling van de eventuele vergoeding van bestuurders, kwijting van de bestuurders en instellen van een vordering tegen de bestuurders wegens foutief beheer en afzetting van de bestuurders;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-de goedkeuring van de meerjarenplannen, de jaarplanning en het jaarverslag;

-de uitsluiting van een lid;

-de ontbinding van de vereniging;

-de benoeming, herbenoeming, vaststelling van de eventuele vergoeding van de commissarissen, kwijting van de commissarissen en instellen van een vordering tegen de commissarissen en de afzetting van de commissarissen ;

-goedkeuring van het principe van de ontbinding van de vereniging, benoeming van de vereffenaar naar aanleiding van de vereffening in het kader van de ontbinding, beslissing tot het bepalen van de vergoeding van de vereffenaars bij een vrijwillige ontbinding en bestemming van het actief van de vereniging naar aanleiding

et van de ontbinding ;

-alle andere door de statuten aan de Algemene Vergadering expliciet toegekende bevoegdheden

Alle andere bevoegdheden worden toegekend aan de Raad van Bestuur

Cà Artikel 13  De Algemene Vergadering wordt minstens tweemaal per jaar bijeengeroepen door de Raad van

" Bestuur.

Tijdens het eerste semester van elk werkjaar onder meer voor de goedkeuring van het financiële verslag en

IY1 het jaarverslag van het voorbije werkjaar, en tijdens het tweede semester onder meer voor de goedkeuring van de begroting en het jaarplan voor het volgende werkjaar.

De Raad van Bestuur is tevens verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen indien minstens één vijfde van de leden van de Algemene vergadering,daarom verzoekt, mits een gemotiveerde opgave van de agenda. Deze samenkomst van de Algemene Vergadering moet plaatsvinden binnen de zes weken na het indienen van het verzoek bij de voorzitter.

Bijkomende Algemene Vergaderingen vinden plaats in de omstandigheden voorgeschreven door de Wet en telkens als de Raad van Bestuur dit beslist.

Oproepingen vermelden alle agendapunten, dag, uur en plaats van de Vergadering en kunnen alleen geldig gebeuren onder handtekening van de voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter, door de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur. Is ook de ondervoorzitter verhinderd, door de oudste van de bestuurders of de bestuurder met de hoogste ononderbroken lidmaatschapsanciënniteit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De uitnodigingen worden verzonden per gewone brief, ten minste veertien dagen, voor de bijeenkomst. De oproepingsbrief vermeldt dag, uur, plaats en agenda, De oproepingen bevatten alle bijlagen zodat het voor de leden duidelijk is waar het over gaat en zodat de Vergadering kan voorbereid worden.

Elk voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de leden, wordt op de agenda geplaatst. Het huishoudelijke reglement bepaalt hoe punten aan de agenda kunnen worden toegevoegd.

Tijdens de vergadering kan van de agenda worden afgeweken, met de meerderheid van stemmen .

Artikel 14 - De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur. is ook de ondervoorzitter verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders of de aanwezige bestuurder met de hoogste ononderbroken lidmaatschapsanciënniteit..

Artikel 15 -Op de Algemene Vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht. De Algemene Vergadering

neemt haar beslissing met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde en

vertegenwoordigde leden tenzij de wet van 27 juni 1921gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002 of deze statuten

anders bepalen,

Artikel 15bis - Zo de wet dit vereist of de Algemene Vergadering beslist om één of meerdere

commissarissen aan te duiden, worden deze benoemd :

-op voordracht van de ondernemingsraad, als de vzw een ondernemingsraad moet hebben, anders op

voordracht van de Raad van Bestuur;

-onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren of Accountants ;

-door de Algemene Vergadering

-voor een periode van zes jaar

Artikel 16  De Algemene vergadering keurt het beleidsplan voor de komende beleidsperiode goed met een meerderheid van tweederde van de aanwezige stemgerechtigde en vertegenwoordigde leden.

Artikel 17 - Elk lid kan zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 18 - De notulen van de Algemene Vergadering warden aan de leden bezorgd ten laatste één maand na de vergadering. Belanghebbende derden kunnen op de zetel van de vereniging de" besluiten van de algemene vergadering inzien in een daartoe beschikbaar register.

Artikel 19  De Algemene Vergadering benoemt uit zijn leden een Raad van Bestuur die minimaal uit negen leden bestaat. Zij worden verkozen voor een periode van vier jaar. Zij kunnen zich elke vier jaar terug verkiesbaar stellen

Het mandaat eindigt :

-automatisch wanneer de bestuurder geen lid meer is om welke reden ook van de vzw ;

-bij overlijden ;

-bij afzetting door de Algemene Vergadering, die dit te allen tijde kan beslissen ;

-bij het verstrijken van de termijn van vier jaar ;

-bij wettelijke redenen ;

-bij vrijwillig ontslag : het ontslag wordt per brief meegedeeld aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 20 -

De Raad van Bestuur bestaat enkel uit bestuurders. Alleen degenen die bij beslissing van de Raad van

Bestuur expliciet zijn uitgenodigd zijn toegelaten.

De col rdinator(en) islzijn aanwezig op de vergadering van de Raad van Bestuur zonder stemrecht. Bij beslissing van de Raad van Bestuur ter plekke kan de cobrdinator(en) gevraagd worden de vergadering te verlaten of/en kunnen andere personen warden toegelaten.

Elke bestuurder beschikt over één stem en kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Voor de aanwezigheidsquora wordt de wettelijke regeling gevolgd : de Raad komt slechts geldig samen en beslist slechts geldig mits de helft plus één van de bestuurders geldig aanwezig of vertegenwoordigd is ;

Voor de meerdérheidsquora voor materies waarvoor de wet of deze statuten er geen heeft vastgelegd, wordt bepaald dat een beslissing altijd met de meerderheid van stemmen van de bestuurders die aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn moet genomen worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

naco 2.2

Er wordt normaal gestemd bij handopsteking tenzij 1/3 van de aanwezige of geldig vertegenwoordigde bestuurders de confidentiële stemming vraagt. Bij agendapunten die personen betreffen wordt altijd confidentieel gestemd.

De Raad van Bestuur kan on der zijn bestuurders aanduiden

een voorzitter ;

een eerste ondervoorzitter;

een penningmeester;

een secretaris

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de Raad voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook de ondervoorzitter verhinderd of bij ontstentenis van ondervoorzitter, dan wordt de Raad voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurder of de aanwezige bestuurder met de hoogste ononderbroken lidmaatschapsanciënniteit.

Artikel 21 -- De Raad van Bestuur heeft volgende bevoegdheden :

 de Raad van Bestuur staat in voor het bestuur van de vzw, het dagelijks bestuur inbegrepen, zonder bijkomende goedkeuring van de Algemene Vergadering ; hij is bevoegd voor aile handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en beschikking; hij kan onder meer alle handelingen verrichten, overeenkomsten afsluiten en minnelijke schikkingen treffen, dit met en tegenover personeel, banken, de overheid, de openbare instellingen en gelijk welke derden; alle daden van bestuur en beschikking stellen met betrekking tot roerende en onroerende goederen, legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, aan rechten verzaken en volmachten verlenen ;hij is bevoegd voor alle handels-,verzekerings- en bankverrichtingen, inclusief het opheffen van hypotheken ;

-de Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vzw zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, de vzw in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en handelingen ; hij kan optreden in alle rechtsgedingen, tegen of door de vzw gevoerd; hij beslist autonoom over het al dan niet gebruiken van ' rechtsmiddelen, in de ruimste zin van het woord, inclusief juridische acties in kort geding of op eenzijdig verzoekschrift, beslag e.a. ;

-de Raad van Bestuur heeft residuaire bevoegdheid binnen de vzw voor alles wat niet is geregeld, behalve voor wat expliciet door de wet en deze statuten aan de Algemene Vergadering of een ander orgaan is gegeven én voorbehouden ;

-de Raad van Bestuur is bevoegd voor opstellen, voorstellen van wijzigen, goedkeuren en andere verrichtingen met betrekking tot het huishoudelijk reglement, alsmede voor de controle van de naleving ervan ;

De Raad kan onder zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid, in het bijzonder het Dagelijks bestuur of in het bijzonder de vertegenwoordigingsbevoegdheid ten aanzien van derden, geheel of gedeeltelijk delegeren aan één of meer bestuurders, of aan een derden, al dan niet lid van de vereniging of deze delegatie stopzetten.

De omvang van hun bevoegdheden moet in dit geval duidelijk omschreven zijn in een beslissing van de Raad van Bestuur en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen.

Degene die een deel of het geheel van de bevoegdheid van de Raad van Bestuur gedelegeerd krijgt is verantwoording verschuldigd aan de Raad van Bestuur,

Hij oefent zijn bevoegdheid uit hetzij alleen, hetzij collegiaal, hetzij twee aan twee al naargelang de beslissing van de Raad van Bestuur.

Om de realisatie van de doelstellingen van de Volkshogeschool regio Antwerpen te optimaliseren kan de Raad van Bestuur zich laten bijstaan door commissies en werkgroepen door de Raad zelf ingesteld en waarvoor hij de opdracht en de samenstelling regelt. Behoudens andersluidende beslissing van de Raad van Bestuur hebben deze werkgroepen en/of commissies geen bevoegdheid van dagelijks bestuur of vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Artikel 22 - De Raad van Bestuur vergadert minstens éénmaal per kwartaal en zo dikwijls als de belangen van de vereniging dit vereisen.

Eén derde van de bestuurders kunnen een bijeenroeping van de Raad van Bestuur eisen, met een door hen opgestelde agenda, door daartoe schriftelijk bij de voorzitter een gemotiveerd verzoek in te dienen. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt dit verzoek ingediend bij de ondervoorzitter. Is ook de ondervoorzitter verhinderd of bij ontstentenis van ondervoorzitter, dan wordt dit verzoek ingediend bij oudste van de bestuurders of de bestuurder met de hoogste ononderbroken lid maatschapsanciënniteit. De gevraagde samenkomst dient plaats te vinden binnen de maand na het indienen van het verzoek.

Artikel 23  Ieder jaar legt de Raad van Bestuur de jaarrekening en het jaarverslag van het voorbije jaar, alsook de begroting en het jaarplan van het volgende jaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 24  De Raad van Bestuur houdt op de zetel van de vereniging een register bij met de naam, voornamen en woonplaats van de leden. Zij noteert hierin tevens aile beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden binnen acht dagen nadat zij van de beslissing in kennis is gesteld.

De Raad van Bestuur houdt een vzw-dossier bij, houdt dit actueel en geeft er inzage van aan de leden. Dit

dossier omvat :

-alle P,V. 's en beslissingen van de Algemene Vergadering ;

-alle P,V.'s en beslissingen van de Raad van Bestuur ;

-alle P.V.'s en beslissingen van personen met een mandaat in de vzw

-alle P.V.'s en beslissingen van personen met een mandaat voor rekening van de vzw ;

-de boekhouding (alle boekhoudkundige stukken) en de jaarrekening ;

Artikel 25  Tot een statutenwijziging kan slechts worden overgegaan bij beslissing in de Algemene Vergadering. In de oproepingsbrief tot de Algemene Vergadering moet deze statutenwijziging worden aangekondigd. De wijziging van de statuten dient te gebeuren bij aanwezigheid of vertegenwoordiging van tweederde van de leden en met tenminste tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 26  De Algemene vergadering kan de vereniging alleen ontbinden onder de voorwaarden overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002.

Bij ontbinding is de belangloze bestemming van het vermogen de bestemming aan het volgend doel, gelijkaardig aan dat van deze vzw : het organiseren, structureren en coördineren van het niet-formele educatieve aanbod voor volwassenen in de regio Antwerpen, op pluralistische wijze. Deze vereniging onderschrijft de principes en de regels van de democratie en van het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens en past ze toe in haar werking.

Artikel 27 - Voor alles wat door deze statuten niet geregeld wordt is de wet van 27 juni 1921 gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

De Raad van Bestuur is vanaf heden als volgt samengesteld:

Paul Van Mechelen, Churchilllaan 252, 2900 Schoten

Willy Verschure, Mariënlaan 18, 2650 Edegem

André Bogaert, Konenburgstraat 34, 2018 Antwerpen

Koen Dille, Generaal Drubbelstraat 23, 2600 Berchem

Ann Lambers, Genachtenstraat 4, 2660 Hoboken

Jan Thas, Deumestraat 170/10, 2640 Mortsel

Eliane Peytier, Karel Van De Oeverstraat 18, 2140 Antwerpen

Maria Arredondo, Baron Leroystraat 47, 2100 Deurne

Mohammed Chakkar, Baron Leray staat 47, 2000 Antwerpen

Chris Poot, Victor Jacobslel 49, 2600 Berchem

Tom Verheyen, Ter Rivierenlaan 147, 2100 Deume

De Raad van Bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en benoemd:

voorzitter: Paul Van Mechelen

secretaris: Willy Verschure

penningmeester: André Bogaert

Het Dagelijks bestuur wordt als volgt samensgesteld:

Paul Van Mechelen, voorzitter, Churchilllaan 252, 2900 Schoten

Jan Thas, ondervoorzitter, Deumestraat 170/10, 2640 Mortsel

Willy Verschure, secretaris, Mariënlaan 18, 2650 Edegem

André Bogaert, penningmeester, Verdussenstraat23, 2018 Antwerpen

Koen Dille, Generaal Drubbelstraat 23, 2600 Berchem

Maria Arredondo, Baron Leroystraat 47, 2100 Deurne

Berchem, gevolmachtigde belast met het dagelijks bestuur

Veerle De Wandeler, geboortedatum 16/01/1965, geboorteplaats Leuven, woonplaats: Langestraat 61a,

1910 Kampenhout, gevolmachtigde belast met het dagelijks bestuur

i

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

`voor- ,-behoudeti aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Frank Thiels, geboortedatum 23/05/1953, geboorteplaats: Wilrijk woonplaats Rozenlei 47, 2540 Hove, gevolmachtigde belast met het dagelijks bestuur.

voor waar en echt verklaard,

Paul Van Mechelen voorzitter

Willy Verschure

secretaris.

L.

,"

A

30/10/2012
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK

KOOPHANDEL

1 9 OKT. 2012

ANTW(È'il;fiPEN

1

*iai3ss*

Voor-behoude

aan het

Belgisch Staatsbla

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 8596.214.23

Benaming

(voluit) Volkshogeschool regio Antwerpen

(verkort) : Vormingplus Antwerpen

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Frederik De Merodestraat 36

Onderwerp akte : Rechtzetting materiele vergissing inzake herbenoeming bestuurders, Wijziging maatschappelijke zetel

De Algemene vergadering beslist, op de vergadering van 27 september om 20u, met eenparigheid van stemmen en voor zoveel als nodig, de leden van de Raad van bestuur formeel te herbenoemen en dit sinds hun respectievelijke vervaltermijnen. De Algemene vergadering benoemt opnieuw voor een periode van vier jaar conform artikel 19 van de statuten en dit tot de algemene vergadering te houden in het jaar 2015:

-Maria Arredondo, 27/04/1962, Baron Leroystraat 47, 2100 Deurne

-André Bogaert, 25/03/1934, Kronenburgstraat 34, 2000 Antwerpen

-Mohammed Chakkar, 2/11/,1958, Oud Strijdersstraat 9, 2140 Antwerpen

-Koen Dille, 17/09/1934, Generaal Drubbelstraat 43, 2600 Berchem

-Anne Lambers, 16.06.1953, Genachtenstraat 4, 2660 Antwerpen

-Eliane Peytier, 29/08/1950 , Karel Van De Oeverstraat 18, 2140 Antwerpen

-Chris Poot, 19/03/1951, Victor Jacobslei 49, 2600 Berchem

-Jan Thas, 27/12/1939, Deurnestraat 170110, 2640 Mortse!

-Paul Van Mechelen, 08!06!19441, Churchillaan 252, 2900 Schoten

-Tom Verheyen, 15/05/1972, Ter Rivierenlaan 147, 2100 Deurre

-Willy Verschure, 12/03/1941, Marienlaan 18, 2650 Edegem

De Algemene vergadering bekrachtigt voor zoveel als nodig aile beslissingen van de Raad van Bestuur tot op heden en in het bijzonder bekrachtigt ze de aankoop door de vzw Vormingplus regio Antwerpen van het pand gelegen te Klokstraat 12, te 2600 Berchem, conform de notariële akte opgemaakt op 5 juli 2012, verleden voor notaris Boeykens, kantoor te Antwerpen' en notaris Helderweirt, kantoorhoudende te Berchem.

Wijziging Maatschappelijke zetel.

De aanwezigen gaan akkoord met de overbrenging van de maatschappelijke zetel van de vereniging naar

de Klokstraat 12, 2600 Berchem, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

4. A . 8oC1, p1/4e R-T

vn 1.4 me. tee pT t3e'Seuts2iJrcR

tee,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

20/06/2012
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Mon 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i IflIl Il flifli Ill1IUH11II

" iaiosase*

Ondernerningsnr : 8596.214.23

Benaming

(voluit) : Volkshogeschool regio Antwerpen

(verkort) : Vormingplus Antwerpen

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Frederik De Merodestraat 36 2600 ANTWERPEN

Onderwerp akte : wijziging samenstelling Raad van Bestuur en Dagelijks Bestuur

Op de Algemene vergadering van 15 december 2011 neemt Herman Plasmans,

otits .agt Op dezelfde Algemene vergadering wordt Tom Verheyen, geboorteplaats Geel,

geboortedatum 15 mei 1972 als nieuw bestuurslid toegevoegd aan de Raad van Bestuur. Op de Algemene

vergadering van 21 maart 2012 neemt Diana Van Hoogenbemt, ontslag uit de Raad van

Bestuur.

Leden Raad van Bestuur:

Paul Van Mechelen, voorzitter, Churchilllaan 252, 2900 Schoten

Jan Thas, ondervoorzitter, Deurnestraat 170/10, 2640 Mortsel

Willy Verschure, secretaris, Mariënlaan 18, 2650 Edegem

André Bógaert, penningmeester, Frederik De Merodestraat 34, 2600 Berchem

Koen Dille, Generaal Drubbelstraat 23, 2600 Berchem

Ann Lambers, Genachtenstraat 5, 2660 Hobóken

Eliane Peytier, Karel Van De Oeverstraat 18, 2140 Antwerpen

Maria Arredondo, Baron Leroystraat 47, 2100 Deume

Diana Van Hoogenbemt, Batkinstraat 19, 2600 Berchem

Mohammed Chakkar, Oudestrijdersstraat 9, 2140 Antwerpen

Tom Verheyen,

Het Dagelijks bestuur wordt als volgt samensgesteld:

Paul Van Mechelen, voorzitter, Churchilllaan 252, 2900 Schoten

Jan Thas, ondervoorzitter, Deurnestraat 170/10, 2640 Mortsel

Willy Verschure, secretaris, Mariënlaan 18, 2650 Edegem

André Bogaert, penningmeester, Frederik De Merodestraat 34, 2600 Berchem

Koen DEEIe, Generaal Drubbelstraat 23, 2600 Berchem

Maria Arredondo, Baron Leroystraat 47, 2100 Deurne

Veerle De Wandeler, geboortedatum 1610111965, geboorteplaats Leuven, woonplaats: Langestraat 61a,

1910 Kampenhout, gevolmachtigde belast met het dagelijks bestuur

Frank Thiels, geboortedatum 23/05/1953, geboorteplaats: Wilrijk woonplaats Rozenlei 47, 2540 Hove,

gevolmachtigde belast met het dagelijks bestuur.

voor waar en echt verklaard,

Paul Van Mechelen

voorzitter

Jan Thas

ondervoorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VOLKSHOGESCHOOL REGIO ANTWERPEN (VERKORT) VO…

Adresse
De zetel is gevestigd te Antwerpen aan Klokstraat 12, 2600 Berchem en is gelegen in het gerechtelijke

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande