VRAAI PLEZANT

Association sans but lucratif


Dénomination : VRAAI PLEZANT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 550.885.665

Publication

29/04/2014 : RUBRIEK OPRICHTING (NIEUWE RECHTSPERSOON, OPENING BIJKANTOOR, ENZ...)
behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

0 Si

+�

3 "a

co 0 X 0

O CD CM

_ço

co CO

■4—'

M 4304028*

Ondernemingsnr : 0550885665

Benaming

(voluit) : Vraai Plezant

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Hertevelden 79

2370 Arendonk

België

Qnderwerp akte : Oprichting

1.STICHTERS

Stichters van de vereniging zijn:

Joren Blockx, Hertevelden 79, 2370 Arendonk, Belg; René Segers, Pleintje 16, 2370 Arendonk, Belg;

Jan Verheyen, Wampenberg 190, 2370 Arendonk, Belg; Joeri Segers, Bosvelden 36, 2370 Arendonk, Belg.

2. NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Art. 1 : NAAM

De vereniging draagt de naam "Vraai Plezant vzw"

Neergelegd

Griffie

-I—'

_ç0

Art. 2: ZETEL

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 2370 Arendonk, Hertevelden 79, gelegen in het

gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Art. 3: DOEL

Art. 3.1 : De vereniging heeft tôt doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het organiseren van

evenementen, ter bevordering van cultuur en samenhorigheid in Arendonk. Van de inkomsten gegenereerd uit bovenvermelde evenementen worden de organisatiekosten afgetrokken, evenals een door de vzw te bepalen som die wordt ingehouden ten einde toekomstige werkingskosten te dekken. De evenementen zijn toegankelijk

voor iedereen.

Art. 3.2: De vereniging mag aile rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezelijken van het maatschappelijke doel en mag daartoe aile roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

Art. 3.3: De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op

voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4: DUUR

De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

_ÇD

0 Si

-I—«

3 "D

CO 0 X 0

CD CM

_Ç0

CO CO

-I—'

-I—'

_ç0

Luik B -vervolg

3. LEDEN

Art. 5: De vereniging telt zowel effectieve als toegetreden leden. Het lidmaatschap van beide wordt voltrokken na het betalen van een, door de vzw te bepalen, lidgeld.

Art. 6: Voor de effectieve leden geldt het volgende:

Art. 6.1: Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

Art. 6.2: Bij het einde van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen.

Art. 6.3: Nieuwe leden kunnen door elk lid van de algemene vergadering worden voorgedragen.

Art. 6.4: Nieuwe leden kunnen enkel worden aangenomen door beslissing van de algemene vergadering en

slechts wanneer hun aanneming bij gewone meerderheid wordt goedgekeurd.

Art. 6.5: Het lidmaatschap is van onbepaalde duur. Het eindigt door hun vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid zou rechtvaardigen, of overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

4. ALGEMENE VERGADERING

Art. 7: De algemene vergadering bestaat uit aile effectieve leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Het aantal volmachten is echter beperkt tôt één volmacht per aanwezig lid. Een effectief lid mag bijgestaan worden door een advocaat of raadsman als het over een agendapunt gaat waar hij als effectief lid of in een andere hoedanigheid persoonlijk bij betrokken is(bv. uitsluiting), maaraltijd mits specifieke toestemming van de algemene vergadering. Vertegenwoordiging is evenwel uitgesloten.

Art. 8: De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor: - de wijziging van statuten;

- de benoeming en afzetting van bestuurders;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen; - de ontbinding van de vereniging; - de uitsluiting van een lid;

- de omzetting van de vereniging naar een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 9.1: Elk jaar wordt na afloop van het boekjaar een gewone algemene vergadering gehouden voor de geodkeuring van de rekeningen en het afgelopen jaar en van de begroting van volgend jaar.

Art. 9.2: Buitengewone algemende vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste een derde van de leden van de vereniging.

Art. 9.3: Elke oproeping tôt een algemene vergadering dient schriftelijk of per elektronische post te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de algemene vergadering ofwel van twee bestuurders hiervan.

Art. 9.4: Aile leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering evenals de agenda.

Art. 10: De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van bestuur, of bij diens

ontstentenis door de ondervoorzitter.

Art. 11.1: De algemene vergadering kan enkel geldig besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

Art. 11.2 : In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits tenminste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met statutenwijzigingen, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald zijn in Art. 8,12,20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921 in acht genomen worden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt is de stemming geheim.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

_ÇD

0 Si

-I—«

3 "D

CO 0 X 0

CD CM

_Ç0

CO CO

-I—'

-I—'

_ç0

Luik B -vervolg

Art. 11.3: Met afwijking van art. 11.1 kan de procédure voor de statutenwijziging niet aangewend worden tôt verandering van het doel van de vereniging. Een besluit tôt wijziging daarvan, geldig aangenomen door de algemene vergadering, heeft van rechtswege ontbinding van de vereniging tôt gevolg.

Art. 12: Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgesteld dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan aile leden wordt bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping tôt de volgende algemene vergadering.

5. RAAD VAN BESTUUR

Art. 13: De raad van bestuur bestaat uit minstens drie leden, benoemd door de algemene vergadering en is ten allen tijde door deze afzetbaar.

Art. 13.1: De bestuurders oefenen hun mandaat kostenloos uit.

Art. 13.2: De bestuurders worden verkozen voor een termijn van een jaar. Dit mandaat is onbeperkt hernieuwbaar. Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapsvoorwaarde wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurders voorzien. Tôt zolang in de vervanging van een bestuurder niet voorzien oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

Art. 13.3: De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester aan.

Art. 14.1 : De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of op verzoek van twee

bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk of per elektronische post en dit tenminste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

Art. 14.2: De Raad van Bestuur vergadert minstens een keer per jaar.

Art. 14.3: Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. De vertegenwoordiging gebeurt schriftelijk of per elektronische post.

Art. 14.4: De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen als tenminste de helft van de beheerders aawezig of vertegenwoordigd is. Aile besluiten, uitgezonderd anders in deze statuten bepaald, worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Art. 14.5: Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat na goedkeuring door de vergadering wordt

ondertekend door de voorzitter.

Art. 15.1: De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder, in aile rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor aile handelingen, zondere uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en ontlenen, voor om het even welke termijn, van aile handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Art. 15.2: Aile bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Art. 15.3: De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan een of meerdere bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

15.4: Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamelijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad een afgevaardigde bestuurder, wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

Art. 15.5: De Raad van Bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

6. REKENING EN BEGROTING

Art. 16: Het boekjaar loopt van 1 januari tôt 31 december. Elk jaar geeft de Raad van Bestuur rekenschap aan de algemene vergadering van zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De Raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt begroting op voor volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

7. ONTBINDING EN VEREFFENING

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

_ÇD

0 Si

-I—«

3 "D

CO 0 X 0

CD CM

_Ç0

CO CO

-I—'

-I—'

_ç0

Luik B -vervolg

Art. 17: Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege kan tôt de ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering overeenkomstig artikelen 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921. Met het ontbindingsbesluit worden tevens een of meer vereffenaars aangeduid, conform art. 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 18: In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan een vereniging met gelijkaardig doel als dat van Vraai Plezant vzw, aan te duiden door de algemene vergadering. In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel gelijkaardig met dat van de ontbonden vereniging. Ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Arendonk op 4 april 2014. In twee exemplaren waarvan er een bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Turnhout.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VRAAI PLEZANT

Adresse
HERTEVELDEN 79 2370 ARENDONK

Code postal : 2370
Localité : ARENDONK
Commune : ARENDONK
Province : Anvers
Région : Région flamande