VRIENDENKRING R.I.T.O. 33.11

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING R.I.T.O. 33.11
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 420.606.351

Publication

03/07/2014
ÿþ-

Hoofdstuk II: lidmaatschap.

1. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar mag niet minder dan drie bedragen.

2. De vereniging heeft 3 categoriën leden:

a) effectieve leden = dit zijn de werkende leden

b) leden van de Raad van Bestuur

c) toegetreden leden = zijn de ouders en symphatisanten van de school, zij kunnen kiezen uit:

- gewoon lidmaatschap

- ere lidmaatschap

3. Jaarlijkse financiële bijdragen.

De jaarlijkse financiële bijdragen van de leden bedraagt maximum ¬ 500. Om lid te zijn, moet er een

jaarlijkse bijdrage betaald worden;

4. Toetreding - uittreding.

De Raad van Bestuur beslist soeverein over de aanvaarding van het lid zonder verhaal. Een lid kan de vereniging verlaten via een brief gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur of door zijn jaarlijkse bijdrage niet te betalen. Een uittredend Rd of uitgesloten lid, en de rechthebbenden van een overleden lid, hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging of op de gestorte bedragen.

Hoofdstuk III: beheer.

1. De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur samengesteld uit minimum vier leden en maximum vijftien leden. De leden worden aangesteld door de algemene vergadering welke benoeming door haar te allen tijde kan herroepen warden. De duurtijd van het bestuursmandaat is vastgesteld op ten minste 3 jaar. De uittredende bestuurders kunnen herkozen worden.

Voor elk vacant bestuursmandaat kunnen één of meer kandidaturen aan de algemene vergadering ter stemming voorgedragen worden.

Benaming:

Vriendenkring R.I.T.O. 33.11

Rechtsv arm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Boomgaardstraat 60 2300 Turnhout

Ondernemingsnr : 420606351

Voorwerp akte: Ontslagen en benoemingen.

Hoofdstuk I: naam, zetel, doel, duur.

A. De vereniging draagt de naam "Vriendenkring RITO 33.11", vereniging zonder winstoogmerk.

B. De zetel is gevestigd in het gerechterlijk arrondissement Turnhout te 2300 Turnhout Boomgaardstraat 60. Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd om de zetel te verplaatsen.

C. De V.Z.W. heeft tot doel een optimaal opvoedingsklimaat te verwezenlijken ten bate van de harmonische ontwikkelijk van de leerlingen, met eerbiediging van elke filosofische, politieke en godsdienstige overtuiging. Zij mag daartoe aile activiteiten beoefenen en aile rechtshandelingen stellen. Ter verwezenlijking van haar doel is zij bevoegd alle roerende en onroerende goederen te bezitten enfof uit te baten, deze te verwerven ten bezwarende of kosteloze titel, ais schenking of als legaat mits naleving van de

wettelijke formaliteiten.

Om de bloei van Technisch Atheneum Boomgaard met hotel school (voorheen Rito en KTA Hotelschool) te bevorderen, mag ze onder meer:

a) propaganda voor Technisch Atheneum Boomgaard met hotelschool voeren in de meest uitgebreide zin.

b) de materiële uitrusting van de school uitbreiden.

c) sociale voorzieningen treffen ten voordele van de leerlingen.

d) streven naar de instandhouding of de verwezenlijking van de boekenfondsen van de leerlingen.

e) allerlei activiteiten inrichten zoals feesten, voordrachten, voorstellingen en dergelijke. Deze opsomming geldt enkel ten exemplatieven titel en is geenszins beperkend,

D. De duur van de vereniging is onbeperkt.

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie vanda...41k4

Neergelegd ter griffie van de

\.

RECHTBANK VAN KOOP NEL

2 II Mit 2014

ANTWERPEN atasimg TURNHOUT De Griffier

ri

ie

f fil Iit 14129134*

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de iaatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Deze kandidaturen worden voorgedragen door de raad van bestuur,

hetzij op eigen initiatief, hetzij op schriftelijke aanvraag van ten minste meer dan de helft van de leden.

Het instellingshoofd is automatisch lid van de bestuursraad. Zeil is statutair bestuurder.

2. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris/

verslaggever en een penningmeester.

3, De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke

handeling.

4. De vereniging is slechts gebonden door de gezamenlijke handtekeningen van de voorzitter en één bestuurder. Voor de afhandeling der lopende zaken en der dagelijkse briefwisseling volstaat de handtekening van ofwel de voorzitter ofwel de secretaris ofwel de penningmeester.

5. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De besluiten worden bij gewone meerderheid der stemmen genomen: bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Steeds dient de raad van bestuur het advies van het inrichtingshoofd in te winnen. Geen enkele beslissing mag getroffen worden die strijdig is met de ministeriële en andere onderrichtingen betreffende de organisatie van het GO!. Het verslag- en kasboek van de vereniging

moeten ten allen tijde op eenvoudig verzoek van het inrichtingshoofd worden voorgelegd om alle verichting-en te kunnen volgen,

Hoofdstuk IV: Algemene vergadering.

1. De algemene vergadering wordt gevormd door de effectieve leden en de leden van de raad van bestuur. Toegetreden leden kunnen de algemene vergadering bijwonen zonder stemrecht,

2. Zj beraadslaagt en beslist in al de zaken die de vereniging aanbelangen en die niet uitdrukkelijk aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

3. Elk jaar wordt in de loop van het eerste trimester door de raad van bestuur de Algemene Statutaire Vergadering bijeengeroepen.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het beleid van de bestuurders, in de loop van de eerste trimester. De bestuurders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen als ten minste één vijfde van de leden daarom schriftelijk verzoekt. Het verzoek moet de punten vermelden die op de agenda moeten gesteld worden.

4. Al de leden moeten ten minste acht dagen voor de vergadering opgeroepen worden bij gewone brief, die de agenda vermeldt.

5. Al de leden beschikken over één stem. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen, hoe groot ook het aantal aanwezigen zij; dit behoudens de gevallen waar volgens de wet een grotere meerderheid vereist is. De beslissingen zijn bindend voor allen, ook voor de afwezigen.

6. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over wijziging der statuten, wanneer het voorwerp hiervan speciaal vermeld staat aan de dagorde en indien ten minste de twee derde der leden aanwezig zijn op de vergadering.

Indien de twee derde der leden niet aanwezig zijn op de eerste vergadering, wordt op korte termijn een tweede vergadering gehouden, die kan beslissen, welk ook het aantal aanwezige leden weze. Deze beslissing moet onderworpen worden aan de bekrachtiging van de burgerlijke rechtbank. De beslissingen van de algemene vergadering worden ter kennis gebracht van alle leden van de vergadering d.m.v. inschrijving in een register, dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging en dat aldaar ter inzage ligt. Zowel in het ene als in het andere geval, kan geen enkele wijziging aanvaard worden dan met een meerderheid van twee derde der stemmen.

Hoofdstuk V: Rekeningen.

1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

2. Op het einde van het boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen en de balans van het verlopen jaar afgesloten, alsmede de begroting voor het volgende jaar opgemaakt; ze worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen. De algemene vergadering geeft door een speciale stemming ontlasting aan de raad van bestuur. Het batig saldo van de balans behoort aan de vereniging.

3. Enkel de algemene vergadering is bevoegd voor volgende aangelegenheden::

a) Het wijzigen van de statuten, bij twee derde aanwezigheid en twee derde meerderheid der stemmen.

b) Benoeming leden raad van bestuur Vriendenkring RITO 33.11 VZW bij gewone meerderheid,

c) Het afzetten van bestuurders Vriendenkring RITO 33,11, VZW bij twee derde meerderheid der stemmen.

d) Goedkeuren jaarrekeningen, begroting en verslag algemene vergadering, bij gewone meerderheid.

e) Vrijwillig ontbinden van de vereniging, conform de wet op de vzw.

f) Wijzigingen van de doeleinden van de vereniging, conform de wet op de vzw.

g) Uitsluiten van effectieve leden, bij een meerderheid van twee derde der stemmen.

h) Toewijzen van de bezittingen bij vrijwillige ontbinding van de vereniging.

i) De benoemingen en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijtingen aan de bestuurders en de commissarissen en de omzetting van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vopr-behouden aan net' Belgisch 4 Staatsblad

Luik B Vervolg

de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en voor alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Hoofdstuk VI: Ontbinding, vereffening.

1. ln geval van ontbinding, zowel vrijwillig als gerechtelijk, zullen alle activa overgemaakt worden aan Technisch Atheneum Boomgaard met hotelschool te Turnhout.

2. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

Hoofdstuk VII: Aanstelling bestuurders en dagelijks bestuur, maatschappelijke zetel.

1. De leden van de VZW Vriendenkring RITO 33.11 hebben, verenigd in een extra ingerichte

vergadering op 10 juni 2014 (overlijden voorzitter), benoemd:

Tot leden van de raad van bestuur:

- Voorzitter: de heer Rony Buicke, Duitbuisstraat 14 bus 4 2300 Turnhout. - Penningmeester, de heer Eddy Macquol, Gasthuisstraat 14, 2440 Gee

- Secretariaat: mevrouw Brigitte Cornelis, Kernpenlaan 25 bus 8, 2300 Turnhout.

- Statutair bestuurder: de heer Peter De Ceuster, Stokt 15, 2440 Geel,

Tot leden van het dagelijks bestuur:

Voorzitter: de heer Rony BuIcke, Duifhuisstraat 14 bus 4 2300 Turnhout.

- Penningmeester: de heer Eddy Macquoi, Gasthuisstraat 14, 2440 Geel. Secretariaat: mevrouw Brigitte Cornelis, Kernpenlaan 25 bus 8, 2300 Turnhout. - Werkend !id: de heer Jos Styns, Maalderstraat 13 2400 Mol.

- Werkend lid: de heer Luc Van Gestel, Raeventuyn 5, 2960 Brecht.

Op de laatste Diz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

24/01/2014
ÿþirG ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie G ÈtE G D

GRIFF V-

15

IL% 2014

KOOPHANDEL TURNHOUT

De griffier Griffie

III

Vo beho aan Belg Staat

*14025376*

II

Benaming: Vriendenkring R.I.T.O. 33.11

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Boomgaardstraat 60 2300 Turnhout

Onclernemingsnr : 420606351

Voorwerp akte Ontslagen en benoemingen.

Hoofdstuk I: naam, zetel, doel, duur.

A. De vereniging draagt de naam 'Vriendenkring RITO 33.11", vereniging zonder winstoogmerk.

B. De zetel Is gevestigd in het gerechterlijk arrondissement Turnhout te 2300 Turnhout Boomgaardstraat 60. Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd om de zetel te verplaatsen.

C. De V.Z.W. heeft tot doel een optimaal opvoedingsklimaat te verwezenlijken ten bate van de harmonische ontwikkelijk van de leerlingen, met eerbiediging van elke filosofische, politieke en godsdienstige overtuiging. Zij mag daartoe alle activiteiten beoefenen en alle rechtshandelingen stellen. Ter verwezenlijking van haar doel is zij bevoegd alle roerende en onroerende goederen te bezitten en/of uit te baten, deze te verwerven ten bezwarende of kosteloze titel, als schenking of als legaat, mits naleving van de

wettelijke formaliteiten..

Om de bloei van Technisch Atheneum Boomgaard met hotelschool (voorheen Rito en KTA Hotelschool) te bevorderen, mag ze onder meer:

a) propaganda voor Technisch Atheneum Boomgaard met hotelschool voeren in de meest uitgebreide zin.

b) de materiële uitrusting van de school uitbreiden.

c) sociale voorzieningen treffen ten voordele van de leerlingen.

d) streven naar de instandhouding of de verwezenlijking van de boekenfondsen van de leerlingen.

e) allerlei activiteiten inrichten zoals feesten, voordrachten, voorstellingen en dergelijke. Deze opsomming geldt enkel ten exemplatieven titel en is geenszins beperkend.

D. De duur van de vereniging is onbeperkt.

Hoofdstuk Il: lidmaatschap.

1. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar mag niet minder dan drie bedragen.

2. De vereniging heeft 3 categoriën leden:

a) effectieve leden dit zijn de werkende leden

b) leden van de Raad van Bestuur

c) toegetreden leden = zijn de ouders en symphatisanten van de school, zij kunnen kiezen uit:

- gewoon lidmaatschap

- ere lidmaatschap

3. Jaarlijkse financiële bijdragen.

De jaarlijkse financiële bijdragen van de leden bedraagt maximum ¬ 500. Om lid te zijn, moet er een

jaarlijkse bijdrage betaald worden;

4. Toetreding - uittreding.

De Raad van Bestuur beslist soeverein over de aanvaarding van het lid zonder verhaal. Een lid kan de vereniging verlaten via een brief gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur of door zijn jaarlijkse bijdrage niet te betalen. Een uittredend lid of uitgesloten lid, en de rechthebbenden van een overleden lid, hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging of op de gestorte bedragen.

Hoofdstuk Ilf: beheer.

1. De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur samengesteld uit minimum vier leden en maximum vijftien leden. De leden worden aangesteld door de algemene vergadering welke benoeming door haar te allen tijde kan herroepen worden. De duurtijd van het bestuursmandaat is vastgesteld op ten minste 3 jaar. De uittredende bestuurders kunnen herkozen worden.

Voor elk vacant bestuursmandaat kunnen één of meer kandidaturen aan de algemene vergadering ter stemming voorgedragen worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Deze kandidaturen worden voorgedragen door de raad van bestuur,

hetzij op eigen initiatief, hetzij op schriftelijke aanvraag van ten minste meer dan de helft van de leden.

Het instellingshoofd is automatisch lid van de bestuursraad. Zij/hijis statutair bestuurder.

2. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris/ verslaggever en een penningmeester.

3. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke handeling.

4. De vereniging is slechts gebonden door de gezamenlijke handtekeningen van de voorzitter en één bestuurder. Voor de afhandeling der lopende zaken en der dagelijkse briefwisseling volstaat de handtekening van ofwel de voorzitter ofwel de secretaris ofwel de penningmeester.

5. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De besluiten worden bij gewone meerderheid der stemmen genomen: bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Steeds dient de raad van bestuur het advies van het inrichtingshoofd in te winnen. Geen enkele beslissing mag getroffen worden die strijdig is met de ministeriële en andere onderrichtingen betreffende de organisatie van het GO!. Het verslag- en kasboek van de vereniging

moeten ten allen tijde op eenvoudig verzoek van het inrichtingshoofd worden voorgelegd om aile verichting-en te kunnen volgen.

Hoofdstuk IV: Algemene vergadering.

1. De algemene vergadering wordt gevormd door de effectieve leden en de leden van de raad van bestuur. Toegetreden leden kunnen de algemene vergadering bijwonen zonder stemrecht.

2. Zj beraadslaagt en beslist in al de zaken die de vereniging aanbelangen en die niet uitdrukkelijk aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

3. Elk jaar wordt in de loop van het eerste trimester door de raad van bestuur de Algemene Statutaire Vergadering bijeengeroepen.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het beleid van de bestuurders, in de loop van de eerste trimester. De bestuurders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen als ten minste één vijfde van de leden daarom schriftelijk verzoekt. Het verzoek moet de punten vermelden die op de agenda moeten gesteld worden.

4. Al de leden moeten ten minste acht dagen voor de vergadering opgeroepen worden bij gewone brief, die de agenda vermeldt.

5. Al de leden beschikken over één stem. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen, hoe groot ook het aantal aanwezigen zij; dit behoudens de gevallen waar volgens de wet een grotere meerderheid vereist is. De beslissingen zijn bindend voor allen, ook voor de afwezigen.

6. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over wijziging der statuten, wanneer het voorwerp hiervan speciaal vermeld staat aan de dagorde en indien ten minste de twee derde der leden aanwezig zijn op de vergadering.

Indien de twee derde der leden niet aanwezig zijn op de eerste vergadering, wordt op korte termijn een tweede vergadering gehouden, die kan beslissen, welk ook het aantal aanwezige leden weze. Deze beslissing moet onderworpen worden aan de bekraohtiging van de burgerlijke rechtbank. De beslissingen van de algemene vergadering worden ter kennis gebracht van alle leden van de vergadering d.m.v. inschrijving in een register, dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging en dat aldaar ter inzage ligt. Zowel in het ene als in het andere geval, kan geen enkele wijziging aanvaard worden dan met een meerderheid van twee derde der stemmen.

Hoofdstuk V; Rekeningen.

1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

2. Op het einde van het boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen en de balans van het verlopen jaar afgesloten, alsmede de begroting voor het volgende jaar opgemaakt; ze worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen. De algemene vergadering geeft door een speciale stemming ontlasting aan de raad van bestuur. Het batig saldo van de balans behoort aan de vereniging.

3. Enkel de algemene vergadering is bevoegd voor volgende aangelegenheden;

a) Het wijzigen van de statuten, bij twee derde aanwezigheid en twee derde meerderheid der stemmen.

b) Benoeming leden raad van bestuur Vriendenkring RITO 33.11 VZW bij gewone meerderheid.

c) Het afzetten van bestuurders Vriendenkring RITO 33.11. VZW bij twee derde meerderheid der stemmen.

d) Goedkeuren jaarrekeningen, begroting en verslag algemene vergadering, bij gewone meerderheid.

e) Vrijwillig ontbinden van de vereniging, conform de wet op de vzw.

f) Wijzigingen van de doeleinden van de vereniging, conform de wet op de vzw.

g) Uitsluiten van effectieve leden, bij een meerderheid van twee derde der stemmen.

h) Toewijzen van de bezittingen bij vrijwillige ontbinding van de vereniging.

i) De benoemingen en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijtingen aan de bestuurders en de commissarissen en de omzetting van

Luik B - Vervolg

de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en voor alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

E-loofdstuk VI: Ontbinding, vereffening.

1. In geval van ontbinding, zowel vrijwillig als gerechtelijk, zullen alle activa overgemaakt worden aan Technisch Atheneum Boomgaard met hotelschool te Turnhout.

2. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

Hoofdstuk VII: Aanstelling bestuurders en dagelijks bestuur, maatschappelijke zetel.

1. De leden van de VZW Vriendenkring RITO 33.11 hebben, verenigd in een extra ingerichte algemene

vergadering op 4 decem ber 2013 (ontslag wegens ziekte penningmeester), benoemd:

Tot leden van de raad van bestuur;

- Voorzitter: de heer Frans Van Geel, Lindekensstraat 37 bus 7 2300 Turnhout.

Ondervoorzitter: de heer Rony Bulcke, Dulfhuisstraat 14 bus 4 2300 Turnhout. - Penningmeester de heer Eddy Macquoi, Gasthuisstraat 14, 2440 Geel. - Secretariaat mevrouw Brigitte Cornelis, Kempenlaan 25 bus 8, 2300 Turnhout. - Statutair bestuurder: de heer Peter De Ceuster, Stokt 15, 2440 Geel.

Tot leden van het dagelijks bestuur

- Voorzitter: de heer Frans Van Geel, Lindekensstraat 37 bus 7 2300 Turnhout,

- Penningmeester de heer Eddy Macquoi, Gasthuisstraat 14, 2440 Geel.

- Secretariaat mevrouw Brigitte Comelis, Kempenlaan 25 bus 8, 2300 Turnhout.

- Werkend lid: de heer Jas Styns, Maalderstraat 13 2400 Mol.

Werkend lid: de heer Luc Van Gestel, Raeventuyn 5, 2960 Brecht.

Hoofdstuk VIII: Ontslagnemingen:

Penningmccr,ter: Raymond Krols, Eigenaarsstraat 25 bus9, 2300 Turnhout.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(ert) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

behouden aan het Belgisch Sta,atsblad

28/12/2012
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Boomgaardstraat 60 2300 Turnhout

Ondernemingsnr : 420606351

Voorwerp akte

Hoofdstuk I: naam, zetel, doel, duur.

A. De vereniging draagt de naam Vriendenkring R1TO 33.11 ", vereniging zonder winstoogmerk.

B. De zetel is gevestigd in het gerechterlijk arrondissement Turnhout te 2300 Turnhout Boomgaardstraat 60. Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd om de zetel te verplaatsen.

C. De V.Z.W. heeft tot doel een optimaal opvoedingsklimaat te verwezenlijken ten bate van de harmonische ontwikkelijk van de leerlingen, met eerbiediging van elke filosofische, politieke en godsdienstige overtuiging. Zij mag daartoe alle activiteiten beoefenen en alle rechtshandelingen stellen. Ter verwezenlijking van haar doel is zij bevoegd alle roerende en onroerende goederen te bezitten en/of uit te baten, deze te verwerven ten bezwarende of kosteloze titel, als schenking of ais legaat, mits naleving van de

wettelijke formaliteiten.

Om de bloei van Technisch Atheneum Boomgaard met hotelschool (voorheen Rito en KTA Hotelschool) te bevorderen, mag ze onder meer:

a) propaganda voor Technisch Atheneum Boomgaard met hotelschool voeren in de meest uitgebreide zin,

b) de materiële uitrusting van de school uitbreiden.

c) sociale voorzieningen treffen ten voordele van de leerlingen.

d) streven naar de instandhouding of de verwezenlijking van de boekenfondsen van de leerlingen.

e)

allerlei activiteiten inrichten zoals feesten, voordrachten, voorstellingen en dergelijke. Deze opsomming geldt enkel ten exemplatieven titel en is geenszins beperkend.

D. De duur van de vereniging is onbeperkt.

Hoofdstuk lI: lidmaatschap.

1. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar mag niet minder dan drie bedragen.

2. De vereniging heeft 3 categoriën leden:

a) effectieve leden = dit zijn de werkende leden

b) leden van de Raad van Bestuur

c) toegetreden leden = zijn de ouders en symphatisanten van de school, zij kunnen kiezen uit:

- gewoon lidmaatschap

- ere lidmaatschap

3. Jaarlijkse financiële bijdragen.

De jaarlijkse financiële bijdragen van de leden bedraagt maximum E 500. Om lid te zijn, moet er een

jaarlijkse bijdrage betaald worden;

4. Toetreding - uittreding.

De Raad van Bestuur beslist soeverein over de aanvaarding van het lid zonder verhaal. Een lid kan de vereniging verlaten via een brief gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur of door zijn jaarlijkse bijdrage niet te betalen. Een uittredend lid of uitgesloten lid, en de rechthebbenden van een overleden lid, hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging of op de gestorte bedragen.

Hoofdstuk Ill; beheer.

1 De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur samengesteld uit minimum vijf leden en maximum vijftien leden. De leden worden aangesteld door de algemene vergadering welke benoeming door haar te allen tijde kan herroepen worden. De duurtijd van het bestuursmandaat is vastgesteld op ten minste 3 jaar. De uittredende bestuurders kunnen herkozen worden.

Voor elk vacant bestuursmandaat kunnen één of meer kandidaturen aan de algemene vergadering ter stemming voorgedragen worden.

111111111181I1111111

521"

NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

t7 DEC. 2012

KOOPHA Ni~Iffi ffier

Do RgNIH OUT

Benaming : Vriendenkring R.I.T.O. 33.11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.



L Deze kandidaturen worden voorgedragen door de raad van bestuur,

hetzij op eigen initiatief, hetzij op schriftelijke aanvraag van ten minste meer dan de helft van de leden.

Het instellingshoofd is automatisch lid van de bestuursraad. Zij/hij is statutair bestuurder.

2. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris/ verslaggever en een penningmeester.

3. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke handeling.

4. De vereniging is slechts gebonden door de gezamenlijke handtekeningen van de voorzitter en één bestuurder. Voor de afhandeling der lopende zaken en der dagelijkse briefwisseling volstaat de handtekening van ofwel de voorzitter ofwel de secretaris ofwel de penningmeester.

5. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De besluiten worden bij gewone meerderheid der stemmen genomen: bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Steeds dient de raad van bestuur het advies van het inrichtingshoofd in te winnen. Geen enkele beslissing mag getroffen worden die strijdig is met de ministeriële en andere onderrichtingen betreffende de organisatie van het gemeenschapsonderwijs. Het verslag- en kasboek van de vereniging moeten ten allen tijde op eenvoudig verzoek van het inrichtingshoofd worden voorgelegd om alle verichting-en te kunnen volgen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2012 - Annexes du Moniteur belge Hoofdstuk 1V: Algemene vergadering.

1. De algemene vergadering wordt gevormd door de effectieve leden en de leden van de raad van bestuur. Toegetreden leden kunnen de algemene vergadering bijwonen zonder stemrecht.

2. Zij beraadslaagt en beslist in al de zaken die de vereniging aanbelangen en die niet uitdrukkelijk aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

3. Elk jaar wordt in de loop van het eerste trimester door de raad van bestuur de Algemene Statutaire Vergadering bijeengeroepen.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het beleid van de bestuurders, in de loop van de eerste trimester. De bestuurders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen als ten minste één vijfde van de leden daarom schriftelijk verzoekt. Het verzoek moet de punten vermelden die op de agenda moeten gesteld worden.

4. Al de leden moeten ten minste acht dagen voor de vergadering opgeroepen worden bij gewone brief, die de agenda vermeldt.

5. Al de leden beschikken over één stem. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen, hoe groot ook het aantal aanwezigen zij; dit behoudens de gevallen waar volgens de wet een grotere meerderheid vereist is. De beslissingen zijn bindend voor allen, ook voor afwezigen.

6. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over wijziging der statuten, wanneer het voorwerp hiervan speciaal vermeld staat aan de dagorde en Indien ten minste de twee derde der leden aanwezig zijn op de vergadering.

Indien de twee derde der leden niet aanwezig zijn op de eerste vergadering, wordt op korte termijn een tweede vergadering gehouden, die kan beslissen, welk ook het aantal aanwezige leden weze. Deze beslissing moet onderworpen worden aan de bekrachtiging van de burgerlijke rechtbank. De beslissingen van de algemene vergadering worden ter kennis gebracht van alle leden van de vergadering d.m.v. inschrijving in een register, dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging en dat aldaar ter inzage ligt. Zowel in het ene als in het andere geval, kan geen enkele wijziging aanvaard worden dan met een meerderheid van twee derde der stemmen.

Hoofdstuk V: Rekeningen.

1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

2. Op het einde van het boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen en de balans van het verlopen jaar afgesloten, alsmede de begroting voor het volgende jaar opgemaakt; ze worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen. De algemene vergadering geeft door een speciale stemming ontlasting aan de raad van bestuur. Het batig saldo van de balans behoort aan de vereniging.

3. Enkel de algemene vergadering is bevoegd voor volgende aangelegenheden:

a) Het wijzigen van de statuten, bij twee derde aanwezigheid en twee derde meerderheid der stemmen.

b) Benoeming leden raad van bestuur Vriendenkring RITO 33.11 VZW bij gewone meerderheid.

c) Het afzetten van bestuurders Vriendenkring RITO 33.11. VZW bij twee derde meerderheid der stemmen.

d) Goedkeuren jaarrekeningen, begroting en verslag algemene vergadering, bij gewone meerderheid.

e) Vrijwillig ontbinden van de vereniging, conform de wet op de vzw.

f) Wij gingen van de doeleinden van de vereniging, conform de wet op de vzw.

g) Uitsluiten van effectieve leden, bij een meerderheid van twee derde der stemmen.

h) Toewijzen van de bezittingen bij vrijwillige ontbinding van de vereniging.

i) De benoemingen en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijtingen aan de bestuurders en de commissarissen en de omzetting van

r .7"

Voor- behouden

aan het `

Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en voor alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Hoofdstuk Vl: Ontbinding, vereffening.

1. In geval van ontbinding, zowel vrijwillig ais gerechtelijk, zullen alle activa overgemaakt worden aan Technisch Atheneum Boomgaard met hotelschool te Turnhout

2. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

Hoofdstuk Vil: Aanstelling bestuurders, maatschappelijke zetei.

1. De leden van de VZW Vriendenkring RITO 33.11 hebben, verenigd in de algemene vergadering van

7 maart 2012, tot leden van de raad van bestuur benoemd:

- Voorzitter: de heer Frans Van Geel, Lindekensstraat 37 bus 7 2300 Turnhout.

- Ondervoorzitter: de heer Rony Bulcke, Duifhuisstraat 14 bus 4 2300 Turnhout.

- Penningmeester: de heer Raymond Krols, Cath. Beersmansstraat 5 2300 Turnhout,

Secretariaat: mevrouw Brigitte Comelis, Boudewijnlaan 18 2350 Vosselaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van jik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VRIENDENKRING R.I.T.O. 33.11

Adresse
BOOMGAARDSTRAAT 60 2300 CHAUNY

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande